Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Diyarbakır
Diyarbakır’da trafik kazası: 3’ü çocuk 5 yaralı
26 Nisan 2026 Pazar - 14:10:41
Diyarbakır’da iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3’ü çocuk 5 kişi yaralandı. Edinilen bilgilere göre kaza, Diyarbakır-Mardin kara yolu TRT Köprülü Kavşağı mevkiinde meydana geldi. 06 BVN 727 plakalı otomobil ile 25 AEJ 427 plakalı otomobil çarpıştı. Kazada 3’ü çocuk 5 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık ve güvenlik güçleri sevk edildi. Yaralılar olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
26 Nisan 2026 Pazar - 13:11
Diyarbakır’da husumet besleyen şahsın evi kundakladığı iddiası
Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bir şahıs, daha önce kavga ettiği bir kişinin evini ateşe verdiği iddia edildi. Yangında ölen ya da yaralanan olmazken, ev kullanılamaz hale geldi. Olay geçtiğimiz gün Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bulunan bir sitede meydana geldi. Daha önce aralarında çıkan kavga nedeni ile husumet besleyen şahıs, iddiaya göre problem yaşadığı vatandaşın evini kundakladı. Haber verilmesi üzerine olay yerine 112 acil sağlık itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi ile yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, ev kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
26 Nisan 2026 Pazar - 12:06
Gören bir daha baktı, boyutu şaşkınlık oluşturdu
Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde ortaya çıkan dev etçil çekirge, görenleri hayretler içerisinde bıraktı. Silvan ilçe merkezinde gece nöbeti tutan 1 kişi, beklenmedik bir ziyaretçi ile karşılaştı. Güvenlik kulübesinin camına çarpan dev etçil çekirge, görenleri hayrete düşürdü. İlk etapta kuş veya taş atıldığını düşünen personel, dışarıyı kontrol ettiğinde pencere pervazı üzerinde devasa boyutlarda bir çekirge olduğunu fark etti. Uzmanlar, çekirgenin Saga Ephippigera türüne ait bir tür olduğunu, boylarının antenleri de hesaba katılırsa 25 santimetreyi bulduğunu kaydederek, bu çekirgelerin zararlı olmadığını, zararlı böcek ve çekirgeleri yedikleri için etçil yararlı çekirge türü olduğunu ifade etti.
26 Nisan 2026 Pazar - 11:45
Fransa’da evde 6 doğum yaptı, "Fizyolojik doğum" tercihini Diyarbakır’dan yana kullandı
Fransa’dan Muğla’ya yerleşen Ali Tokyürek ve Anissa Tokyürek çifti, doğal doğum arayışıyla Diyarbakır’da fizyolojik doğum sürecini doktor eşliğinde, müdahalesiz şekilde gerçekleştirdi. Fransa’da 6 doğum yapan ve sonrasında Muğla’ya yerleşen Ali Tokyürek ve Anissa Tokyürek çifti, Fransa’da evde doğumun yasak olmaması nedeniyle tüm doğumlarını evde gerçekleştirdi. Ancak Türkiye’de evde doğumun yasak olması nedeniyle doğal doğum arayışına geçen çift, hiçbir ilaç ya da tıbbi gereklilik olmadan nasıl bir doğum yapabileceklerini araştırdı. Bu süreçte Diyarbakır Dicle Memorial Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümünden Op. Dr. Selin Bilgin Kadıoğlu’na ulaşan çift, doktorun "Fizyolojik doğum"u desteklediğini öğrenerek iletişime geçti. Doktor tarafından kabul edilen çiftin doğumu, hastane odasında tamamen doğal bir ortamda ve herhangi bir tıbbi müdahale olmadan, doktor eşliğinde gerçekleştirildi. Hastane odası ev ortamını aratmadı Dicle Memorial Hastanesinde ebe olan Elif Ilgaz, Fransa vatandaşı çiftin istediği gibi bir doğum olduğunu dile getirdi. Ilgaz, "Fransız vatandaşı gebemiz, 6 doğumunu Fransa’da gerçekleştirmiş. Yedinci gebeliği için artık doğal doğum arayışına girmiş. Bu süreçte internet üzerinden yaptığı araştırmalar sonucunda Diyarbakır Dicle Memorial Hastanesinden Op. Dr. Selin Kadıoğlu’na ulaşmış. Bunun üzerine doğumuna birkaç gün kala Muğla’dan ailesiyle birlikte Diyarbakır’a gelen çift, burada bir otelde konakladı. Op. Dr. Selin Bilgin Kadıoğlu tarafından yapılan muayenede ek bir risk olmadığı gözlemlendi. Hastanın talebi doğrultusunda normal doğum, müdahalesiz doğum, doğuma saygı ve doğumun doğal zamanına saygı ilkeleri çerçevesinde süreç planlandı. Doğum, hastane odasında tamamen doğal şartlarda, hiçbir invaziv işlem ve tıbbi girişim olmadan gerçekleştirildi. Anne adayı, kendi odasında ev konforuna yakın bir ortamda doğumunu tamamladı. Komplikasyonsuz ve risksiz gerçekleşen doğumun ardından hasta süreçten memnun kaldı ve mutlu ayrıldı" dedi. Ali Tokyürek ise Muğla’da yaşadıklarını ve eşinin doğal bir doğum arayışında olduğunu ifade etti. Tokyürek, "Tamamen doğal bir doğum istediği için internette araştırdık. Araştırmanın sonucunda Op. Dr. Selin Bilgin Kadıoğlu’nun bir makalesi üzerine denk geldi. O makaleyi okuduktan sonra, ’ben bu doktoru istiyorum’ dedi bana. Ben de baktım Diyarbakır’dadır, bize epey uzaktı. Biraz uğraştık. Hocayla iletişime geçtik. Doktor da bize, ’benim için sorun değildir, gelebilirsiniz’ dedi. Otobüse binip buraya kadar geldik ve doğumun gerçekleşmesini bekledik. Her şey istediğimiz gibi oldu sonuçta. Öbür çocuklarımız Fransa’da doğdu. Onlar evde doğdu, orada öyle bir imkanımız vardı. Türkiye’de evde doğum yasak. Ama hastaneye geldiğimizde bir farkını görmedik. Aynen Fransa’da evde doğum gibi oldu. Sonuçta gerçekten doktor eşime çok büyük şefkat gösterdi. Odasında gerçekten sanki evdeymiş gibi doğum yaptı" şeklinde konuştu.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 15:56
Diyarbakır’da 150 adet sikke ve obje satmaya çalışan 2 şüpheli yakalandı
Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde Bizans, Asur ve Roma dönemlerine ait 150 adet muhtelif sikke ve objeyi satmaya çalışan iki şüpheli gözaltına alındı. Valilikten yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan planlı ve istihbari çalışmalar neticesinde; Bağlar ilçesi Yeşildallı Mahallesi’ne Bizans, Asur ve Roma dönemlerine ait muhtelif sikke ve objeler getirileceği ve söz konusu tarihi eserlerin aynı yerde satılacağı yönünde bilgi elde edildiği belirtildi. Açıklamada, dün icra edilen operasyon neticesinde 2 şüphelinin yakalandığı, şüphelilerin aracında yapılan kontrolde 144 adet farklı ebatlarda sikke, 2 adet mühür ve 4 adet obje ele geçirildiği ifade edildi. Şüphelilerin adli işlemleri tamamlanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiği kaydedildi.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 15:44
Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu ticareti
Diyarbakır’da hastane bahçesinde uyuşturucu hap ile yakalanan 2 şüpheli tutuklandı. Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığınca yapılan istihbari çalışmalar sonucunda 2 şahsın Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi bahçesine uyuşturucu hap getireceği bilgisi edinildiği, şüphelilerin yakalanması ve uyuşturucu hapların ele geçirilmesi maksadıyla icra edilen operasyonun başarıyla tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu operasyonda 994 adet uyuşturucu ve uyarıcı hap ele geçirildiği, yakalanan E.T. ve A.U. isimli şüphelilerin çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandığı ifade edildi.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 15:21
Lice’de 536 kilo esrar ele geçirildi
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde iki farklı noktada 536 kilo esrar ele geçirildi. Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca; bölücü terör örgütü ile yasadışı uyuşturucu üretimi ve ticareti yapanlar arasında var olan bağı somut deliller ile ortaya koymak, operasyon bölgesi içerisinde saklanan uyuşturucu maddeleri ve bunları gizleyenleri bularak adalete teslim etmek maksadıyla Lice ilçesi Yorulmaz ve Yalaza mahallesi kırsalında icra edilen operasyonların başarıyla tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, söz konusu operasyonlarda 2 farklı noktada toplam 536 kilogram esrar maddesi ele geçirildiği, ele geçirilen uyuşturucu maddenin muhafaza altına alındığı ifadelerine yer verildi.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 15:02
Diyarbakır’da ölümlü trafik kazaları yüzde 70 azaldı
Diyarbakır’da düzenlenen Trafik Haftası etkinliğinde sürücüler, öğrenciler ve aileleri bilgilendirildi. İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, “İlimizde geçen yıldan bu yıla ölümlü trafik kazalarında yüzde 70 oranında bir azalma sağladık” dedi. Merkez Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı’nda "Hayatla Yarışılmaz" sloganıyla Trafik Haftası kapsamında İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Trafik Şube Müdürü İlker Köksoy ve trafik polislerinin katılımıyla denetim yapılıp, sürücüler, öğrenciler ve aileleri bilgilendirildi. İl Emniyet Müdürü Kaya, tüm dünyada mayıs ayının ilk haftasının Trafik Haftası olarak kutlandığını belirterek, “Bütün dünyada ölümlerin yüzde 2.1’i trafik kazalarında meydana geliyorç Bu da ölüm nedenleri arasında trafik kazalarını 11. mıraya oturtuyor. Yine bütün dünyada her yıl trafikte 20-25 milyon kişi sakat kalmakta. Gelişmiş ülkelere baktığımızda trafik kazaları altyapı ile önlenebiliyor belli bir düzeye göre. Teknolojideki gelişmelerin de araçlarda, yollarda kullanılması sonucunda bunun da belli bir etkisi oluyor. Ama bana göre en büyük etken denetimlerin artırılması” dedi. Diyarbakır’da ölümlü trafik kazalarında geçen yıla göre yüzde 70 oranında bir azalma olduğunu ifade eden Kaya, “Bu da denetimlerimizi aynı oranda artırmamızla direkt ilişkili bir sonuç. Bu denetimler trafik polisleriyle olduğu gibi teknolojik denetimlere de önem vermekteyiz. Bu teknolojik denetimler kapsamında da Diyarbakır’ımızla ilgili bir proje yürütmekteyiz. Mevcut kamera sistemlerinin iyileştirilmesi, yol işaret levhalarının biraz daha artırılması suretiyle yeni yazılımlar yükleyerek ilimize 8 tane elektronik denetleme sistemi kurmayı planlamaktayız. Çok kısa bir sürede 5’i şehirler arası yollarda, 3’ü de şehir içi yollarda olmak üzere Diyarbakır’ımıza 8 adet hız tüneli kazandırma çalışmalarımızın sonuna geldik. İnşallah en kısa sürede, belki de Kurban Bayramı öncesinde bu hız tünellerini hizmete açmış olacağız. Bu sayede de trafik daha çok disiplin altına alınacak” ifadelerini kullandı. Program, öğrencilerle fotoğraf çekilmesiyle son buldu.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 14:49
Diyarbakır’da trafik kazalarında yüzde 70 oranında azalma sağlandı
Diyarbakır’da İl Emniyet Müdürü ve Trafik Şube Müdürünün katılımıyla Trafik Haftası kutlanarak öğrenci, sürücü ve aileleri bilgilendirildi. Kaya, “İlimizde bu kapsamda geçen yıldan bu yıla, ölümlü trafik kazalarında yüzde 70 oranında bir azalma sağladık” dedi. Merkez Kayapınar ilçesi Fırat Bulvarı’nda "Hayatla Yarışılmaz" sloganıyla Trafik Haftası kapsamında İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, Trafik Şube Müdürü İlker Köksoy ve trafik polisi ekiplerinin katılımıyla denetim yapılıp öğrenci, sürücü ve aileleri bilgilendirildi. Burada gazetecilere açıklamada bulunan Fatih Kaya, herkesi Trafik Haftası’nı kutladı. Tüm dünyada mayıs aynın ilk haftası başlayan Trafik Haftası kutlamaları olduğunu belirten Kaya, bunun da, trafik konusunda bilinçlendirmeyi ve farkındalık düzeyini artırmaya yönelik olduğunu dile getirdi. “Bütün dünyada ölümlerin yüzde 2.1’i, trafik kazaları içerisinde meydana geliyor” diyen Kaya, “Bu da ölüm nedenleri arasında trafik kazalarını 11. Sıraya oturtuyor. Yine bütün dünyada her yıl trafikte 20-25 milyon kişi sakat kalmakta. Gelişmiş ülkelere baktığımızda trafik kazaları altyapı ile önlenebiliyor belli bir düzeye göre. Teknolojideki gelişmelerinde araçlarda, yollarda kullanılması sonucunda bunun da belli bir etkisi oluyor. Ama bana göre, en büyük etken denetimlerin artırılması” dedi. Diyarbakır’da da bu kapsamda geçen yıldan bu yıla, ölümlü trafik kazalarında yüzde 70 oranında bir azalma sağladıkları bilgisini paylaşan Kaya, “Bu da denetimlerimizi aynı oranda artırmamızla direkt ilişkili bir sonuç. Bu denetimler trafik polisleriyle olduğu gibi teknolojik denetimlere de önem vermekteyiz. Bu teknolojik denetimler kapsamında da, Diyarbakır’ımızla ilgili bir proje yürütmekteyiz. Mevcut kamera sistemlerinin iyileştirilmesi, yol işaret levhalarının biraz daha artırılması suretiyle yeni yazılımlar yükleyerek ilimize 8 tane elektronik denetleme sistemi kurmayı planlamaktayız. Çok kısa bir sürede 5’i şehirler arası yollarda, 3’ü de şehir içi yollarda olmak üzere Diyarbakır’ımıza 8 adet hız tüneli kazandırma çalışmalarımızın sonuna geldik. İnşallah en kısa sürede, belki de Kurban bayram öncesinde bu hız tünellerini hizmete açmış olacağız. Bu sayede de trafik daha çok disiplin altına alınacak” ifadelerini kullandı. Program, öğrencilerle fotoğraf çekimiyle son buldu.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 14:38
Diyabakır’da bulvar ve caddelerde yol çizgileri yenileniyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte daha güvenli bir ulaşım ağı oluşturmak için yol çizgi çalışması yürütüyor. Ulaşım Daire Başkanlığı, yayaların ve araçların bulvar, cadde ve sokaklarda daha güvenli ulaşım sağlayabilmesi için başlattığı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler tarafından Mezopotamya Bulvarı üzerinde bulunan Musa Anter Caddesi ile Elazığ Caddesi arasındaki 13 kilometrelik yolda yıpranan ve zamanla kaybolan yol çizgileri yenilendi. Yol çizgilerinin yaya ve araç sürücüleri tarafından daha iyi ve belirgin şekilde görünmesini sağlamak için çalışmalarda termoplastik boya kullandı. Yol çizgisi çizme çalışmaları, kent genelinde asfaltı tamamlanan bulvar, cadde, sokak ve yaya geçitlerinde devam edecek.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 14:28
Selin vurduğu Cizre’ye Diyarbakır’dan yardım eli sürüyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, selin yaşandığı Cizre ilçesinde 71 konutun bodrum katındaki suyu tahliye ederek çamurlu 22 caddeyi temizledi. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ve DİSKİ Genel Müdürlüğü, Şırnak’ın Cizre ilçesinde 4 Mayıs’ta kuvvetli sağanak yağışın etkisiyle yaşanan sel felaketine ilk günden itibaren müdahale ediyor. Toplam 16 kişilik ekip ve 5 aracın görevlendirildiği felakette cadde, sokak ve selin etkilediği konut, iş yeri ve otoparklarda çalışma yürütüldü. 71 konutun bodrumundan su tahliye edildi Ekipler, selin yaşandığı ilk günden itibaren 71 konut, bir iş yeri ve bir otoparkın bodrum katında bulunan suyu tahliye ederken, ilçedeki 22 cadde ve bir meydanı da yıkadı. Ekipler, ayrıca ilçede kombine vidanjör ile kanal temizliği ve vakum çalışması yaptı. Çalışmalarını tamamlayan İtfaiye Daire Başkanlığı ve DİSKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, ilçeden ayrılırken, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri ise ilçede çalışmalarını sürdürüyor.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 14:20
Taş ustaları Diyarbakır’ın tarihini yaşatıyor
Diyarbakır’ın tarihini yaşatmak ve aynı zamanda depreme dayanıklı konutlar inşa etmek amacıyla, Karacadağ ve Pirinçlik bölgelerinde taş evler yükseliyor. Bu evlerin yapımında önemli bir rol oynayan taş ustaları, geleneksel taş işçiliğini sürdürerek hem sanatsal bir değer, hem de şehrin tarihini yaşatıyor. Depreme dayanıklı olmaları ve Diyarbakır’ın tarihini yansıtmaları açısından tercih edilen bu taş evler, bazalt taşlarıyla inşa ediliyor. Taş ustaları, kilolarca ağırlıktaki bu taşları kırıp yontarak adeta birer sanat eserine dönüştürüyor. Bu ustalar, yılların deneyimi ve ustalığıyla, doğal malzemenin sağlamlığını ve estetiğini bir araya getirerek evlerin yapılarını oluşturuyor. Taş ustalığıyla uğraşan Hüseyin Saymaz, bu işi öğrenmenin ve yapmanın önemli olduğunu söyledi. Saymaz, “Taş duvar ustalarının yanında çıraklık yapıp bu işi öğrendik. Karacadağ köylerinde büyüdüm ve buralarda duvar örmeyle bu ustalığı öğrendim. İyi ki bu işi öğrenmişiz diyorum. Çok fazla rağbet var. Ancak bu işi yapacak usta sayısı yok denecek kadar az. Bu nedenle randevu ile çalışıyoruz. Son günlerde Karacadağ ve Pirinçlik bölgelerinde taş evlere rağbet var bu yüzden kazancımız da gayet iyi. Gençlerin bu mesleği öğrenmelerini tavsiye ediyorum” diye konuştu. Taş ustası Mehmet Bozan ise, taş yapıların hem sağlamlığı hem de doğallığı nedeniyle tercih edildiğini söyledi. Yılın her ayında taş ustalarının işinin olduğunu belirten Bozan, ”Doğal olduğu için taş yapılar hem daha sağlıklı hem de daha güzel görünüyor. Eskiden tüm yapılar taştan yapılırmış. Asırlarca ayakta kalan taş yapılar gelişen teknoloji ile birlikte terk edilince, zamanla taş yapı ustası da kalmamış. Depremden sonra sağlamlığı için tercih edenler olduğu gibi ısıtma ve soğutması çok kolay olduğu için enerjiden tasarruf etmek isteyenler de tercih ediyor” dedi.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 14:13
Türkiye Şampiyonasında Diyarbakır rüzgarı
Türkiye’nin dört bir yanından genç sporcuların bir araya geldiği 2023-2024 eğitim-öğretim yılı okullar arası floor curling Türkiye Şampiyonası, 6-8 Mayıs 2024 tarihleri arasında Sivas’ta düzenlendi. Şampiyonada Diyarbakır takımlarından biri Türkiye 2’inciliği, diğeri ise Türkiye 4’üncülüğü elde etti. Talaytepe Ortaokulu karma takımı, şampiyonada Türkiye 2’ncisi olarak büyük bir başarı elde etti. Diyarbakır’ı temsil eden bu takım, gösterdiği performansla rakiplerine zor anlar yaşattı ve finale kadar yükseldi. Yılların verdiği antrenman ve emeklerin sonucunu alarak elde ettikleri bu başarı, hem takımı hem de Diyarbakır’ı gururlandırdı. Şehit Birkan Gündüz Ortaokulu erkek takımı ise Türkiye 4’ncüsü olarak önemli bir başarı elde etti. Bu başarı, takımın gösterdiği azim ve kararlılıkla mümkün oldu. Diyarbakırlı gençler, rakipleriyle olan mücadelelerinde gösterdikleri üstün performansla adlarından söz ettirdi.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 14:07
Hacıbaba Pastaneleri, Amedspor’un 1. Lig yolundaki en büyük sponsoru oldu
Diyarbakır merkezli Hacıbaba Pastaneleri, Amedspor’un 1. Lig’e yükselmesindeki en büyük sponsor destekçisi oldu. Kulüp yönetimiyle yapılan anlaşma, Amedspor’un sportif başarısına sağladığı önemli katkılarla öne çıktı. Amedspor’un 1. Lig’e çıkmasında Hacıbaba Pastanelerinin rolü büyük oldu. İlçe ve kent merkezlerinde hizmet veren pastaneler zinciri, spor kulüplerine ve toplum etkinliklerine yaptığı desteklerle biliniyor. Amedspor’un başarısında da aktif bir rol oynayan Hacıbaba Pastaneleri, kulübün altyapıdan üst liglere kadar olan tüm kademelerinde destek sağlıyor. Hacıbaba Pastanelerinin Amedspor’a sağladığı sponsorluk, kulübün maddi ve manevi anlamda güçlenmesine katkıda bulunuyor. Bu destek, Amedspor’un altyapı tesislerinin geliştirilmesi, futbolcu transferleri, teknik kadronun güçlendirilmesi ve diğer operasyonel ihtiyaçların karşılanmasında kullanılıyor. Hacıbaba Pastaneleri CEO’su Ömer Elaldı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Amedspor’un 1. Lig’e çıkmasında yer almaktan gurur duyuyoruz. Kulübümüzün başarısını desteklemek ve Diyarbakır’ın spor kültürüne katkı sağlamak, bizim için büyük önem taşıyor. Sporun birleştirici gücüne inanıyoruz ve Amedspor’un yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz" dedi. Hacıbaba Pastanelerinin Amedspor’a sağladığı sponsorluk desteği, kulübün 1. Lig’de başarılı bir performans sergilemesi ve bölgenin spor potansiyelini artırması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bu işbirliği, Diyarbakır sporunun daha da ileriye gitmesine katkı sağlayacak ve bölgenin futbol potansiyelini artırmaya yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak kayıtlara geçecek.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 10:39
İsveçli gezgin 8 Nisan’da Irak’tan yola çıktı, 1 ay sonra Diyarbakır’a vardı
İsveç vatandaş Pelle Duveblad, kitap yazmak için uçakla gittiği Irak’tan bisikletiyle yola çıkarak bir ay sonra Diyarbakır’a geldi. Duveblad, ağustos ayında ülkesine varmayı hedefliyor. Duveblad, kitap yazmak ve kitabı için malzeme toplamak istediği için uçakla Irak’a gitti. Bir süre buraları gezen Deveblad, 8 Nisan’da bisikletle Irak’tan yola çıkarak bir ay sonra Diyarbakır’a vardı. Bisikletle yolculuğa devam eden Duveblad, “Ağustos ayında evime bisiklet ile ulaşmayı hedefliyorum. Futbol antrenörüyüm, ama yazar olmak istiyorum. Bu yüzden yolculuk hakkında yazıyorum ve daha sonra bir kitap yazacağım. Türkiye, şu ana kadar iyi ama mesafeler uzun ve engebeli olduğu için zorlu. Bir hafta öncesine kadar Diyarbakır’ı bilmiyordum. Eski bir şehir, gerçekten çok beğendim. Güzel ve rahat” dedi. Pelle Duveblad, daha önce Tayland, Sri Lanka ve Hindistan’a gittiğini, 5 yıl önce Dublin’den Delhi’ye bisikletle giden bir adamın kendisine ilham verdiğini söyledi.
09 Mayıs 2024 Perşembe - 10:35
Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi tamamlanıyor
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mezopotamya Bulvarı’nda 100 bin metrekare alan üzerinde oluşturduğu yeşil kuşak projesinin yüzde 95’ini tamamladı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Kayapınar ilçe sınırlarında yer alan Mezopotamya Bulvarı ile Diclekent Bulvarı’nın kesiştiği ve Elazığ Caddesi’ne kadar devam eden yaklaşık 100 dekar üzerindeki yeşil alanı kısa süre içinde tamamlayıp halkın kullanımına açacak. Ekipler, altyapı çalışmalarında 100 dekarlık alandan 300 kamyon hafriyat çıkardı. Yeşil hattın peyzaj uygulamasına ve bitki ekimine uygun hale getirilmesi için alana 4 bin 250 kamyon toprak serip tesviyesini gerçekleştirdi. Alana dikilen bitkilerin sağlıklı şekilde gelişmeleri için su depoları da inşa edildi. Mezopotamya Bulvarı’nda, yabani otların ve inşaat atıklarının bulunduğu, boş kullanılmayan 100 dekar alanı değerlendiren Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yeşil hatta farklı türde bin 800 ağaç ve 6 bin çalı dikerek hattın estetik bir görünüme kavuşmasını sağladı. Yeşil hattın faaliyete girmesinin ardından peyzaj planına göre binlerce yazlık-kışlık mevsimlik çiçek de toprakla buluşturulacak. 7’den 70’e her kesime hitap edecek olan Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak Projesi’nde, farklı yerlere 10 çocuk oyun parkı, 6 fitness aleti, 112 oturma birimi, 52 çatılı masa ve 4 masa tenisi yerleştirildi. Projede yer alan dekoratif aydınlatma sistemlerinin kurulumu ve yürüyüş yollarının imalatı da tamamlandı. Mezopotamya Bulvarı Yeşil Kuşak’ta, alt ve üst yapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamlayan Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, yeni oluşturulan hattın tamamlanması için son rötuşlarına devam ediyor. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, daha yeşil ve estetik bir Diyarbakır için projeler üreterek hayata geçirmeye devam edecek.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder