Yerel Haberler
Edirne
12 Mart 2026 Perşembe - 15:43 Amatör Lig takımı bir penaltı atışı için 226 kilometre yol katedecek Edirne Süper Amatör Ligi’nin 13. haftasında oynanan karşılaşmanın uzatma dakikasında Yeniimaret Spor’un kazandığı penaltı sonrasında, İpsalaspor kalecisinin kaleye geçmemesi nedeniyle tatil edilen maçın penaltısının kullanılmasına karar verilirken, Yeniimaret Spor takımı 113 kilometrelik yoldan gelecek ve penaltıyı kullanarak tekrar 113 kilometre katedecek. Edirne Süper Amatör Futbol Ligi’nin 13. haftasındaki maçta, İpsalaspor - Yeniimaret Spor karşı karşıya geldi. 3-3 devam eden maçın 90+7’nci dakikasında Yeniimaret Spor penaltı kazandı. Penaltı kararına tepki gösteren İpsalaspor kalecisi, kaleye geçmeyince, hakem maçı tatil etti. Tatil edilen maç ile ilgili penaltı atışının, 18 Mart 2026 tarihinde kullanılmasına karar verildi. Yeniimaretspor tepkili Verilen karar ile bir penaltı atışı içi 113 kilometre gidiş, 113 kilometre geliş olmak üzere toplamda 226 kilometrelik yol kat etmek durumunda kalan Yeniimaretspor’un sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, alınan karar "kabul edilemez" olarak değerlendirildi. Kulüpten yapılan açıklamada, "Alınan bu karar doğrultusunda kulübümüz yalnızca bir penaltı atışının kullandırılması için gidiş-dönüş toplam 226 kilometre yol yapmak zorunda bırakılmıştır. Amatör şartlarda, sınırlı maddi imkânlarla mücadele eden kulübümüz için bu durum büyük bir mağduriyet oluşturmaktadır. Ulaşım, yakıt ve organizasyon giderleri düşünüldüğünde; sporcularımızın ve kulübümüzün emeği adeta yok sayılmıştır" denildi.
12 Mart 2026 Perşembe - 14:37 Liselilerden "Korkma, Gençliğin Ruhu Burada" gösterisi Edirne’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla program düzenlendi. Programda sahne alan Edirne Lisesi öğrencilerinin oratoryo gösterisi büyük beğeni topladı ve ayakta alkışlandı. Edirne’de Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuarı Eğitim ve Sanat Merkezi Salonu’nda düzenlenen program yoğun ilgi gördü. Programa protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Edirne Lisesi Müdürü Recep Şentürk, yaptı. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaların yapılmasının ardından "Korkma Gençliğin Ruhu Burada" temasıyla İstiklal Marşı’nı ezbere ve güzel okuma, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni gerçekleştirildi. İlkokullar arası İstiklal Marşı’nı Ezbere Güzel Okuma Yarışması birincisi Uzunköprü Karapınar Ortaokulu Öğrencisi Elif Fatma Özkan, ödül töreninde İstiklal Marşı’nı okudu. Minik öğrenci Özkan, katılımcıları duygulandırdı ve büyük alkış topladı. Ödülleri takdim eden Edirne Valisi Yunus Sezer de Özkan’ı tebrik etti. Programda ayrıca Edirne Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan "Korkma! Gençliğin Ruhu Burada" adlı oratoryo sunumu gerçekleştirildi. Duygusal anların yaşandığı programda, milli şair Mehmet Akif Ersoy saygı ve minnetle anıldı. Programda, İstiklal Marşı’nın kabulünün 105’inci yılı olması sebebiyle sahne alan 105 öğrencinin oratoryo gösterisi izleyicilerden büyük alkış topladı. İstiklal Marşı’nın milletin bağımsızlık ruhunu ve kararlılığını yansıtan en önemli değerlerden biri olduğu vurgulanan program, katılımcıların büyük beğenisini kazanırken yapılan kapanışın ardından sona erdi.
Edirne’de asırlık Osmanlı geleneği "1001 Hatim Duası" bu yıl da devam etti
03 Ocak 2025 Cuma - 15:40 Edirne’de asırlık Osmanlı geleneği "1001 Hatim Duası" bu yıl da devam etti Edirne’deki tarihi Dar’ül Hadis Camii’nde, her yıl üç ayların ilk cuma günü icra edilen ve Osmanlı geleneği olan “1001 Hatim Duası” bu yıl da yoğun katılımla gerçekleştirildi. Üç ayların ilk cuması gerçekleştirilen “1001 Hatim Duası” dolayısıyla Dar’ül Hadis Camii’ne gelenler dua etti, hayır dağıttı ve Kur’an-ı Kerim okudu. Yoğun katılımla gerçekleşen programda ziyaretçilere, pilav, lokma, şerbet ve lokum ikram edildi. "Asırlık gelenek devam ediyor" Geleneksel olarak devam eden asırlık bir gelenek olduğunu söyleyen caminin imam hatibi Doğa Erkol, "Peygamber Efendimiz, 2. Murat Han’ın rüyasına giriyor ve burada medrese yapmasını söylüyor. 2. Murat Han da bunu emir telakki ederek hemen hadis medresesi inşa ettiriyor. Peygamber Efendimizin ruhu için burada ’1001 Hatim’ geleneği başlatılıyor. Peygamber Efendimiz, 2. Murat Han’ın rüyasına giriyor ve burada medrese yapmasını söylüyor. 2. Murat Han da bunu emir telakki ederek hemen hadis medresesi inşa ettiriyor. Peygamber Efendimizin ruhu için burada ’1001 Hatim’ geleneği başlatılıyor. Bizler de bu geleneği devam ettiriyoruz" dedi. Hayırseverlerin ihtiyaç sahipleri için şeker, tuz, makarna gibi gıdalar getirdiğini ve camiye bıraktığını belirten Erkol, çok güzel bir kalabalık olduğunu ve bu asırlık geleneği devam ettireceklerini söyledi. Bugün hatim geleneğine yoğun katılım olduğunu aktaran Erkol, içeride yer kalmayınca cami bahçesine hasır serdiklerini ifade etti. Vatandaşlardan Mürset Çiftçi, "Her yıl düzenli olarak geliyorum. Önce Hasan Sezai Hazretleri’ne gidip sonra buraya gelirim. Namaz kılıp Kur’an okuyorum. Hayır yapmaya çalışıyorum, herkese de tavsiye ediyorum. Maneviyat çok güzel. Burası her sene böyle kalabalık oluyor" dedi.