Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Edirne
Edirne’de çeltiğin geleceği masaya yatırılıyor
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:34:35
Edirne’de, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde düzenlenen uluslararası çeltik çalıştayı başladı. Üç gün sürecek organizasyonda çeltik üretimindeki güncel gelişmeler ve karşılaşılan sorunlar ele alınıyor. Edirne Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen ve "Çeltik Üretiminde Güncel Gelişmeler ve Zorluklar" başlığını taşıyan çalıştay, sektör temsilcileri, akademisyenler ve üreticileri bir araya getirdi. Açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı, sinevizyon gösterimi ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Katılımcılar stantları gezerek sektördeki yenilikleri inceleme fırsatı buldu. Toplantılarda Türkiye’deki çeltik üretiminin önemli bölümünün Edirne’de gerçekleştirildiğine dikkat çekildi. Özellikle İpsala Ovası’nın üretimdeki yüksek payı vurgulandı. Açılışta konuşan Vali Yunus Sezer, Türkiye’de üretilen çeltiğin yaklaşık yüzde 43’ünün Edirne’de üretildiğini, bunun yüzde 25’inin ise İpsala’dan karşılandığını belirtti. Edirne’nin çeltiğin başkenti olduğunu vurgulayan Sezer, yaklaşık 500 bin dekarda üretim yapıldığını ifade etti. Küresel ölçekte yaşanan iklim krizine de değinen Sezer, belirsizliklerin tarımı doğrudan etkilediğini söyledi. Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Şerafettin Çakal, bitkisel üretimde toprak, su ve tohumun hayati önem taşıdığını belirterek, çeltiğin dünya beslenmesinde önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Çakal, Türkiye’nin çeltik üretiminde dünyada 5. sırada yer aldığını, üretimin büyük bölümünün Edirne ve çevresinde yoğunlaştığını söyledi. Dayanıklı ve verimli çeşitlerin geliştirilmesinin önemine dikkat çekti. Edirne İl Tarım ve Orman Müdürü İslam Köse, tarımın yalnızca üretim değil aynı zamanda stratejik bir güç olduğunu belirterek, çeltiğin ekonomik değerinin yanı sıra gıda güvenliği açısından kritik rol oynadığını vurguladı. Köse, Edirne’nin Türkiye çeltik üretiminin yaklaşık yüzde 40’ını karşıladığını ifade etti. Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Adnan Tülek de Türkiye’nin çeltik veriminde dünya sıralamasında 5’inci olduğunu belirterek, ortalama verimin 800 kilogram seviyesinde olduğunu söyledi. Tülek, yeni çeşitler ve teknolojik gelişmelerle verimin arttığını, enstitü bünyesinde 85 çeşidin tescil edildiğini kaydetti. Konuşmaların ardından oluşturulan alanlar gezilerek çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alındı. Çalıştay çerçevesinde teknik sunumlar sürerken oluşturulan alanlarda çeltik çeşitleri de sergilendi. Edirne Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen program 8 Mayıs’a kadar devam edecek.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 16:28
Park halindeki araca çarpıp kaçtı: O anlar kameraya böyle yansıdı
Edirne’de Abdurrahman Mahallesi Rasim Geçit Sokak’ta park halindeki bir araca çarpan sürücü, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam etti. Araca çarpıp kaçtı ama güvenlik kamerası hesap edemedi. Edinilen bilgilere göre, sokak üzerinde seyir halinde olan bir araç sürücüsü, park halindeki otomobile çarptı. Çarpmanın etkisiyle araçta maddi hasar meydana geldi. Hiç durmadan uzaklaştı Kazanın ardından sürücünün olay yerinde durmayarak yoluna devam ettiği öğrenildi. O anlar çevredeki vatandaşların tepkisine neden oldu. Olayla ilgili polis ekipleri tarafından inceleme başlatılırken, kaçan sürücünün tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 14:24
İpsala Ovası’nda çeltik ekim dönemi başladı
Türkiye’nin önemli tarım bölgelerinden Edirne’nin İpsala ilçesinde çeltik ekim dönemi başladı. İpsala Ovası’nda üreticiler çeltik ekimine start verdi. Üretici Hasan Yavaş, Maritsa ve baldo çeşidinin ekimini gerçekleştirerek sezonun ilk adımını attı. Ekim sürecine başlamanın heyecanını yaşadıklarını belirten Yavaş, İpsala Ovası’nda yeni sezonun tüm üreticiler için bol ve bereketli geçmesini diledi. Türkiye’nin çeltik üretiminde önemli paya sahip olan bölgede çiftçiler, hava şartlarının uygun seyretmesiyle birlikte verimli bir sezon bekliyor.
06 Mayıs 2026 Çarşamba - 12:50
Edirne’de oteller doldu, ziyaretçiler çadır ve karavanlara yöneldi
Edirne’de her yıl binlerce kişiyi buluşturan Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri, bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından kente gelen ziyaretçiler, otellerde yer bulamayınca çadır, karavan ve araçlarında konaklamayı tercih etti. Şenlikler için Edirne’ye gelen çok sayıda vatandaş, kent genelindeki otellerde doluluk yaşanması ve bazı konaklama fiyatlarının yükselmesi nedeniyle alternatif çözümlere yöneldi. Özellikle Sarayiçi ve Tunca Nehri çevresinde kurulan çadırlar ile park halindeki karavanlar yoğunluk oluşturdu. Bazı ziyaretçiler hazırlıksız geldiklerini ve gece hava sıcaklığının düşmesiyle zorlandıklarını belirtirken, bazı vatandaşlar ise otel yerine daha ekonomik olduğu için araçlarında, kamp çadırlarında ya da karavanlarda kaldıklarını ifade etti. Tunca Nehri kıyısında onlarca karavanın oluşturduğu yoğunluk dikkat çekerken, renkli görüntülere sahne olan şenliklerde yaşanan konaklama sorunu da öne çıktı. Kakava ve Hıdırellez coşkusu kent genelinde sürerken, Edirne bir yandan bahar şenliğine ev sahipliği yaparken diğer yandan artan ziyaretçi sayısıyla konaklama kapasitesinde yoğunluk yaşadı. Vatandaşlar, şenlikler için mutlu fakat konaklama konusunda üzgün olduklarını belirttiler.
20 Nisan 2022 Çarşamba - 16:05
Kamyonet ile çarpışan motosiklet sürücüsü yaralandı
Edirne’nin Keşan ilçesinde kamyonet ile motosiklet şehirler arası yolda çapıştı.
20 Nisan 2022 Çarşamba - 16:04
16 yıl hapis cezası ile aranan şahıs, Keşan’da yakalandı
Edirne’nin Keşan ilçesinde 16 yıl hapis cezası ile aranan şahıs, polis ekiplerinin denetimlerine takıldı.
20 Nisan 2022 Çarşamba - 14:09
Edirne aynı anda 3 motokros şampiyonasına ev sahipliği yapacak
Edirne’de ilk kez aynı anda yapılacak 3 motokros şampiyonalarının tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
20 Nisan 2022 Çarşamba - 10:10
Polis ekipleri mahallelerde bilgilendirici broşür dağıttı
Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, KADES hakkında bilgilendirme çalışması çerçevesinde kadınlara broşür dağıttı.
19 Nisan 2022 Salı - 21:57
İpsala’da 7 FETÖ şüphelisi Yunanistan’a kaçarken yakalandı
Yunanistan’a kaçmaya çalışan 7 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) şüphelisi İpsala’da yakalandı.
19 Nisan 2022 Salı - 18:06
Atalarının izinde Saraybosna’dan Çanakkale’ye yürüyorlar
Bosna Hersek’ten, ‘Atalarımızın izinde Saraybosna-Çanakkale yürüyüşü’ çerçevesinde yola çıkan 21 gönüllü Keşan’a ulaştı.
19 Nisan 2022 Salı - 15:45
Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerine yeni görev
Trakya Üniversitesi Kırkpınar Spor Bilimleri Fakültesi öğretim üyelerinden Prof.
19 Nisan 2022 Salı - 15:36
Dünya Romanlar Günü’ne özel “Önce İnsan” sergisi açıldı
Trakya Üniversitesi, 8 Nisan Dünya Romanlar Günü çerçevesinde önemli etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam ediyor.
19 Nisan 2022 Salı - 15:26
Edirne’de buğday 5 lira 152 kuruştan satıldı
Edirne Ticaret Borsası’nda Anadolu kırmızı sert buğdayı kilogramı en yüksek 5 lira 152 kuruştan satıldı.
19 Nisan 2022 Salı - 12:58
Edirne’de trafik kazası: 1 ölü
Edirne’nin Keşan ilçesinde iki otomobil Enez yolunda çarpıştı.
19 Nisan 2022 Salı - 10:40
Salgında zor günler geçiren özel öğrenciler, sportif faaliyetlerle sosyal hayata katılıyor
Kovid-19 salgınıyla mücadele döneminde zor günler geçiren özel öğrenciler, normalleşme süreci ile birlikte sosyal hayata katılıyor ve antrenman yaparak Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) tarafından düzenlenecek il temsilciliği yarışmalarına hazırlanıyor.
19 Nisan 2022 Salı - 10:03
Sınırda Yunan zulmü: Göçmenleri ölüme ittiler
Yunanistan güvenlik güçleri tarafından 100’e yakın göçmen ayakkabıları, elbiseleri ve değerli eşyaları alınarak yalın ayak Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarına gönderildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder