Yerel Haberler
Elazığ
AK Parti Elazığ İl Başkanı Selmanoğlu: "Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak" 07 Mart 2026 Cumartesi - 13:10:55 Türkiye Yüzyılının kadınların daha fazla söz sahibi olduğu, daha güçlü temsil edildiği ve başarılarıyla dünyaya örnek olduğu bir yüzyıl olacağını dile getiren AK Parti Elazığ İl Başkanı Sencer Selmanoğlu, "Kadınların güçlü olduğu bir toplumun geleceği de güçlü olur. Bu anlayışla kadınlarımızın yanında olmaya, onların emeğini ve mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz" dedi. AK Parti Elazığ İl Başkanı Sencer Selmanoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Başkan Selmanoğlu, "Aziz milletimizin tarihine baktığımızda en zor zamanlarda dahi omuz omuza vererek mücadele eden, fedakarlığıyla destan yazan kadınlarımızın izlerini görmek mümkündür. Kurtuluş mücadelemizden bugüne kadar Türk kadını; cesaretiyle, emeğiyle ve iradesiyle milletimizin kaderinde belirleyici bir rol oynamıştır. Bugün de aynı inanç ve kararlılıkla ülkemizin geleceğine yön veren en büyük güçlerden biri yine kadınlarımızdır. Kadın; hayatın merkezinde yer alan, toplumu şekillendiren, geleceği inşa eden en güçlü değerdir. Ailenin temel direği, toplumun vicdanı ve yarınlarımızın mimarı olan kadınlarımız; fedakarlıkları, emekleri ve azimleriyle ülkemizin kalkınmasında her zaman belirleyici bir rol üstlenmiştir" diye konuştu. AK Parti’nin kurulduğu ilk günden bu yana kadınların hayatın her alanında daha güçlü, daha etkin ve daha görünür olması için önemli reformlara imza attığını dile getiren Selmanoğlu, "Eğitimden siyasete, ekonomiden sosyal hayata kadar pek çok alanda kadınlarımızın önünü açan adımla atıldı. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadınlarımız artık sadece hayatın bir parçası değil; aynı zamanda karar alma mekanizmalarının da güçlü aktörleri haline geldi. Bugün Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yürüdüğümüz bu kutlu yolda kadınlarımızın emeği, cesareti ve kararlılığı en büyük gücümüzdür. İnanıyoruz ki Türkiye Yüzyılı; kadınların daha fazla söz sahibi olduğu, daha güçlü temsil edildiği ve başarılarıyla dünyaya örnek olduğu bir yüzyıl olacaktır. Kadınların güçlü olduğu bir toplumun geleceği de güçlü olur. Bu anlayışla kadınlarımızın yanında olmaya, onların emeğini ve mücadelesini desteklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
07 Mart 2026 Cumartesi - 10:31 Beş kıtadan 75 ülkenin banknotunu derleyen öğretmen yok olan devletleri unutturmuyor Elazığlı sanat öğretmeni Kürşat Ezgen, 5 kıtadan 75 ülkenin banknotunu derleyerek binden fazla parçalık koleksiyon oluşturdu. Sovyetler Birliği ve Yugoslavya gibi tarihe karışmış devletlerin banknotları da koleksiyonda yer alıyor. Elazığ’da Milli Eğitim’e bağlı bir okulda sanat öğretmeni olarak görev yapan Kürşat Ezgen, yaklaşık 12 yıldır sürdürdüğü banknot koleksiyonculuğuyla dikkat çekiyor. 5 kıtadan 75 ülkenin banknotunu bir araya getiren Ezgen, artık var olmayan devletlerin paralarını da koleksiyonunda muhafaza ediyor. Sovyetler Birliği ve Yugoslavya gibi tarihe karışmış devletlerin banknotlarını da bünyesinde barındıran koleksiyonda binden fazla banknot yer alıyor. Darphaneden hiç dolaşıma girmeden çıkmış, katlanmamış ve cüzdana girmemiş haliyle korunan banknotların koleksiyonunda olduğunu ifade eden Ezgen, banknotları internet müzayedelerinden, sahaflara ve bireysel satıcılara uzanan geniş bir ağ aracılığıyla temin ettiği kaydetti. "Bir kısmı ise artık var olmayan ülkelere ait" Binden fazla banknottan oluşan koleksiyonunda, tedavülde olan paralar kadar tarihe karışmış devletlerin paraları da yer aldığını belirten Ezgen, " 5 farklı kıtadan, 75 ayrı ülkeden, binden fazla banknotum var. Paraların bir kısmı hala tedavülde, yani döviz bürosuna gidip bozdurabildiğimiz cinsten. Bir kısmı ise artık var olmayan ülkelere ait, Sovyetler Birliği’nin paraları var, Yugoslavya’ya ait olanlar var. Bugün o devletlerin hiçbiri ayakta değil. Koleksiyonumun büyük bölümünü ‘çil’ dediğimiz banknotlar oluşturuyor. Çil, darphaneden yeni çıkmış, hiç dolaşıma girmemiş demek. Katlanmamış, cüzdana girmemiş, sadece kasalarda istiflenmiş haliyle korunmuş paralar bunlar. Bu paraları toplamaya yaklaşık 12 yıl önce başladım. İnternetteki çeşitli müzayede sitelerinden, sahaflara uğrayarak, şahıslardan ve bireysel satıcılardan temin edebiliyorum. Muhafaza etmenin de istif etmenin de kendine özgü yöntemleri var, her birinin ayrı bir özen gerektirdiğini zamanla öğrendim. Bu banknotlar bana birer sanat eseri gibi geliyor. Kimi para dikey tasarlanmış, kimi şeffaf. Üzerlerindeki resimler, desenler, o ülkelere özgü motifler, hepsinin ayrı bir estetiği, ayrı bir hikayesi var. İşte bu yüzden topluyorum, işte bu yüzden vazgeçemiyorum" dedi. "Buna hayran kaldım doğrusu" Koleksiyonu yerinde inceleyen arkadaşı Emrah Turhan birikime duyduğu hayranlığı dile getirerek, "Kürşat hocam, harika bir koleksiyon oluşturmuş. Ben bunu daha önce de görmüştüm ama o zaman genel bakmıştık, yeterince vakit ayıramamıştım. Şimdi daha ayrıntılı bakma fırsatı buldum ve gerçekten muhteşem. 5 kıtanın parası var. Bazı paraların ait olduğu ülkeler artık yok, yeryüzünden silinip gitmişler ama paraları hala duruyor. Buna hayran kaldım doğrusu, gerçekten mükemmel bir koleksiyon" şeklinde konuştu.
06 Mart 2026 Cuma - 16:46 Elazığ’da eğitim parkuru hizmete açıldı, ilk deprem tatbikatı yapıldı Elazığ’da 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında hem yeni bir eğitim parkuru hizmete açıldı hem de geniş kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Elazığ’da 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında hem yeni bir eğitim parkuru hizmete açıldı hem de geniş kapsamlı bir deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun katılımıyla AFAD İl Müdürlüğü kampüsünde özel bir program düzenlendi. Elazığ AFAD İl Müdürü Cafer Giyik’in ev sahipliğindeki organizasyonda, afet bilincini artırmak amacıyla hazırlanan eğitim parkurunun açılışı ile uygulamalı deprem tatbikatı bir arada icra edildi. Açılışı yapılan parkur sayesinde teorik eğitimlerin kalıcı hale getirilmesi hedeflenirken, eş zamanlı düzenlenen tatbikatla da ekiplerin saha müdahale kapasitesi test edildi. AFAD İl Müdürü Giyik, hem eğitim alanının şehre kazandırılması hem de tatbikatın aynı anda sunulması, Elazığ’ın afetlere hazırlık konusundaki kararlılığını bir kez vurgulamak istediklerini kaydetti. Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu ise, "Deprem haftasındayız. Bu anlamda ülkemizde deprem bilincinin geliştirilmesi, daha iyi noktaya ulaştırılması çok büyük bir önem taşıyor. Elazığ da hem DAF hem KAF hatlarına aynı mesafede uzaklıkta ve yakınlıkta mesafede yer olması hasebiyle, ülkemizde depremlerden etkilenme yüksekliği en fazla olan illerden birisidir. Çalışmalarımız da durmaksızın devam edecek. Allah, ülkemizi her türlü afetten, beladan korusun" dedi.
Kadınlar, el sanatları kursunda hem öğreniyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor
23 Ekim 2025 Perşembe - 09:52 Kadınlar, el sanatları kursunda hem öğreniyor hem de ev ekonomisine katkı sağlıyor Elazığ’da kadınlar, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan El Sanatları Kursu’nda bir yandan sosyalleşirken bir yandan da öğreniyor. Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, yıl içerisinde açtığı binlerce kursta yüzbinlerce insana eğitim veriyor. Tüm talepleri değerlendiren ve mahalle mahalle kurslar açan Halk Eğitim Merkezi, özellikle kadınların yanında olmaya devam ediyor. Bu çerçevede açılan El Sanatları Kursu, yoğun ilgi görüyor. Kursa katılan kadınlar bir yandan sosyalleşirken bir yandan da el işi öğreniyor. Tel kırma, örgü, epoksi olmak üzere birçok ürün yapan kursiyerler, aynı zamanda bunları satarak aile ekonomilerine katkı da sağlıyor. Halk Eğitim Merkezi’nde El Sanatları usta öğreticisi Meltem Sezer, "Burada hanımlara yönelik el sanatları kursu veriyoruz. Kurs mevcudumuz 25 kişiye kadar çıkabiliyor. Hanımlar açısından hem psikolojik bir terapi hem de sosyal faaliyet gerçekleştiriyoruz. Burada yaptığımız ürünleri ev ekonomisine katkıda bulunmak için satıyoruz. Sabah saat 09.00’da başlıyor 15.30’a kadar kursumuz devam ediyor. Hafta içi her gün kursumuz açıktır. Hanımlar burada, 3 boyutlu kağıt rölyef, boncuk işi, tel kırma ve çantalar yapıyor. Her sene yeni kursiyerlerimizle devam ediyoruz. Hayat boyu öğrenme şenliği kapsamında yıl sonu sergimiz oluyor. Orada yaptığımız çalışmalarımızı sergiliyoruz. Satmak isteyen hanımlar da yaptığı ürünleri satarak ev ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyor. Satış konusunda biraz sıkıntılarımız var. Sosyal medya üzerinden satmaya çalışıyoruz fakat bu çok yeterli olmuyor" dedi. Birkaç aydır kursa geldiğini aktaran kursiyer Burcu Balcı, "Normalde çocuk gelişimi öğretmeniyim. Atanma sürecimde hobi olarak buraya geliyorum. Burada rölyef yapıyor ve stres atıyoruz. Kafa dağınıklığı oluyor. Ben buraya annemle geliyorum. Burada aynı zamanda güzel bir aile ortamı var" ifadelerini kullandı.
Telefoncuya girip elektronik cihazları çalan hırsız tutuklandı
22 Ekim 2025 Çarşamba - 14:29 Telefoncuya girip elektronik cihazları çalan hırsız tutuklandı Elazığ’da bir telefoncunun camını kırarak içeri giren ve telefonla birçok elektronik malzemeyi seçerek çalan şüpheli yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, dün Üniversitesi Mahallesi Yahya Kemal Caddesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kimliği belirsiz bir şahıs, bir telefoncu dükkanının camını kırarak içeri girdi. İçeri girdikten sonra başındaki kapüşonunu çıkartan ve kameralara aldırış etmeyen hırsızın rahatlığı dikkat çekti. Uzun süre dükkanda kalan hırsız adeta seçerek malzeme çaldı. Hırsız; 5 adet sıfır telefon, 1 adet tablet, 4 adet akıllı saat, 3 adet kablosuz kulaklık, çeşitli markalarda şarj cihazları ve yaklaşık 60 bin TL’yi çalarak kayıplara karıştı. Sabah iş yerine geldiğini camının kırık olduğunu ve cihazların çalındığını gören iş yeri sahibi durumu hemen polise bildirdi. Olay yerinde ve güvenlik kameraları görüntülerinde inceleme yapan ekipler, şahsın yakalanması için çalışma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan güvenlik kamerası ve saha çalışmalarında şahıs yakalanarak gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi. 4 adet cep telefonunun ise iş yeri sahibine teslim edildiği bildirildi.
Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek
22 Ekim 2025 Çarşamba - 14:08 Elazığlı sporcu Karakaş, Türkiye’yi temsil edecek Elazığlı sporcu Ahmet Karakaş, Bocce Dünya Gençler ve Ümitler Volo Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. 21-26 Ekim 2025 tarihleri arasında Mersin’in Toroslar ilçesinde düzenlenecek olan Bocce Dünya Gençler ve Ümitler Volo Şampiyonası, dünya genelinden çok sayıda ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek. Söz konusu şampiyonada, Türkiye’yi temsilen mücadele edecek sporcular arasında Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Ahmet Karakaş da yer alacak. Genç yaşına rağmen bocce branşında göstermiş olduğu başarılı performansla dikkatleri üzerine çeken Karakaş, Ümit Erkekler Röle kategorisinde milli forma ile ülkeyi temsil etme hakkı elde etti. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak, ilimizde sporun gelişimine yönelik yürüttüğümüz planlı ve sürdürülebilir çalışmaların neticesinde, ulusal ve uluslararası düzeyde başarı gösteren sporcularımızın yetişmesinden büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Ahmet Karakaş’ın elde ettiği bu önemli başarı, ilimiz spor altyapısının geldiği seviyeyi göstermesi açısından da ayrıca önem arz etmektedir. Bu vesileyle, milli sporcumuz Ahmet Karakaş’ı, antrenörlerini, kulübünü ve emeği geçen herkesi tebrik ediyor; 21-26 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şampiyonada kendisine üstün başarılar diliyoruz" denildi.