Yerel Haberler
Elazığ
Maden’de 81 yıllık hasret sona erdi 09 Mart 2026 Pazartesi - 23:42:06 Elazığ’ın Maden ilçesinde uzun yıllardır özlemi çekilen sentetik futbol sahası tamamlanarak hizmete açıldı. Elazığ’ın Maden ilçesinde uzun yıllardır özlemi çekilen sentetik futbol sahası tamamlanarak hizmete açıldı. Maden Bakıspor ile Abdullahpaşaspor arasında oynanan karşılaşma, yeni sentetik sahada gerçekleştirilen ilk resmi müsabaka olarak kayıtlara geçti. Yıllarca toprak zeminde mücadele eden Madenli sporcular için bu karşılaşma tarihi bir başlangıç oldu. Maden Bakırspor Teknik Sorumlusu Aydın Yakar uzun bir aradan sonra ilçede modern bir sahaya kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "En son burada toprak zeminde maç oynuyorduk. Uzun bir aradan sonra ilk kez sentetik sahada resmi maçımıza çıktık. Bu tesisle birlikte inşallah nice şampiyonluklara imza atacağız" dedi. Kulüp Başkanı Orhan Deprem ise "Öncelikle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Uzun bir aradan sonra sentetik sahamıza kavuştuk ve bugün ilk maçımızı oynadık. Maden Bakırspor olarak gençlerimizin kahve köşelerinde değil, sahalarda sporla iç içe olmasını istiyoruz. Bu tesisle birlikte Maden gençliğinin futbol ile daha fazla buluşacağına ve nice başarılara imza atacağına inanıyorum. İlçemize ve gençlerimize hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada da"Uzun bir aradan sonra Maden ilçemizde sentetik sahamızı tamamlayarak hizmete açtık. Pazar günü oynanan karşılaşmayla birlikte Maden Bakırspor ile Abdullahpaşaspor yeni sahada ilk resmi müsabakayı gerçekleştirdi. Bundan sonraki süreçte ilçemizde birçok amatör müsabaka bu sahada oynanacak. Yıllarca toprak zeminde, sporcularımız için uygun olmayan şartlarda futbol oynanıyordu. Yapımı tamamlanan tesisimizde sosyal alanları ile tribün bulunmaktadır" denildi.
Elazığ’da Vali Hatipoğlu orcik yaptı, kadınlardan "Öyle karıştırılmaz" itirazı geldi
08 Ekim 2025 Çarşamba - 16:39 Elazığ’da Vali Hatipoğlu orcik yaptı, kadınlardan "Öyle karıştırılmaz" itirazı geldi Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu’nun Kurtdere köyünde orcik (cevizli sucuk) yapan kadınlarla diyaloğu renkli görüntüler oluşturdu. Bir kadının bulamaçı karıştıran Vali Hatipoğlu’na "Dibinin tutmaması için bütün gücünüzle karıştırın" diyerek küreği elinden alıp kazanı karıştırması çevredekileri güldürdü. Elazığ Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce Kurtdere köyünde düzenlenen orcik yapımı programına Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu da katıldı. Köyde orcik yapan kadınlarla birlikte kazan başına geçen Vali Hatipoğlu, bulamaçı karıştırarak üretim sürecine eşlik etti. Ancak valinin karıştırma hızını yavaş bulan bir kadın, gülümseyerek "Dibinin tutmaması için bütün gücünüzle karıştırın" diyerek küreği elinden alıp kazanı karıştırmaya başladı. O anlar, çevredekilerin yüzünde tebessüm oluşturdu. Vali Hatipoğlu, kendi elleriyle hazırladığı orciği satın alarak, üretici kadınlara destek oldu. Elazığ’ın üzüm üretiminde Türkiye’nin önde gelen illerinden biri olduğunu belirten Vali Numan Hatipoğlu, "Yaklaşık 42 bin dekarın üzerinde arazide şıralık ve sanayide kullanılmak üzere 35 bin tonun üzerinde üzüm üretimi gerçekleştiriyoruz. Ayrıca yemeklik olarak tabir ettiğimiz 72 bin dönüm arazide de 42 bin tonun üzerinde üretim söz konusu. Üzüm, hem ekonomik hem de kültürel anlamda Elazığ için değerli bir ürün. Biz de İl Tarım Müdürlüğümüzle birlikte bu potansiyeli daha iyi değerlendirmek, üretimi çeşitlendirmek ve markalaşmayı güçlendirmek adına çeşitli projeler yürütüyoruz" dedi. Vali Hatipoğlu, küçük aile işletmelerinin tarımsal kalkınmadaki rolüne dikkat çekerek, "Bugün Kurtdere köyümüzde kadın üreticilerimizin el emeğiyle hazırladığı orciğe şahitlik ettik. Gerçekten büyük bir emek ve özveriyle hazırlanan bu ürünlerin kıymetinin bilinmesi gerekiyor. Biz de İl Özel İdaresi olarak tarımsal üretimi, kırsal kalkınmayı ve kadın girişimciliğini desteklemeye devam edeceğiz. Ben bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak üretimin ne kadar değerli olduğunu biliyorum. Emeği geçen tüm üreticilerimize, özellikle kadın çiftçilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.
Başkan Şerifoğulları Doğu Park’ta incelemelerde bulundu
08 Ekim 2025 Çarşamba - 14:05 Başkan Şerifoğulları Doğu Park’ta incelemelerde bulundu Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehrin doğu bölgesine nefes olacak Doğu Park Projesi kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin incelemelerde bulundu, projede gelinen aşama hakkında bilgi aldı. Elazığ Belediyesi tarafından 2023 yılında yeni şehirler arası terminal binasının hizmete açılmasının ardından eski terminal binasının yer aldığı yaklaşık 25 bin metrekarelik alan, sosyal ve sportif donatılarıyla yepyeni bir yaşam alanı olarak şehre kazandırılıyor. Yürütülen çalışmalar doğrultusunda; alan üzerinde yer alacak kafeterya, mescit, giriş ve güvenlik binalarının inşası ile otopark alanına ilişkin çalışmalar önemli ölçüde tamamlandı. Alanda yapısal peyzaj çalışmaları ile aydınlatma ve elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumuna ilişkin çalışmalar da sürüyor. Sanayi, Kızılay ve Salıbaba Mahalleleri başta olmak üzere tüm şehir halkına hitap edecek olan Doğu Park bünyesinde; yürüyüş ve bisiklet yolları, çocuk oyun alanları, süs havuzu, kameriyeler, spor ve fitness sahaları, engelsiz park, kafeterya, mescit ve otopark alanları yer alacak. Modern peyzaj düzenlemeleri ve yeşil dokusuyla sosyal yaşamın yeni merkezi olacak Doğu Park, şehir imajına değer katacak. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Doğu Park’ın tamamlanmasıyla vatandaşların aileleriyle birlikte keyifli vakit geçireceği bir sosyal cazibe merkezi olacağını belirterek; "Şehrimizde yeşil alanların artırılması, çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik sosyal yaşam alanlarının oluşturulmasına her zaman büyük önem veriyoruz. Bu doğrultuda şehrimizin doğu bölgesine değer katacak önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Doğu Park sadece bir yeşil alan değil; vatandaşlarımızın dinlenebileceği, çocuklarımızın güvenle oynayabileceği, gençlerimizin spor yapabileceği bir yaşam alanı olacak. Elazığ’ımızın her alanda gelişimi için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
Elazığ’da elma hasadı
08 Ekim 2025 Çarşamba - 12:12 Elazığ’da elma hasadı Elazığ’da 250 dekarlık bahçede elma hasadı gerçekleşti. Elazığ’ın merkeze bağlı Bulutlu Köyü’nde üretici Murat Yıldız’a ait 250 dekarlık bahçede elma hasadı yapıldı. Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü ve teknik personelin de katıldığı elma hasadında gerekli bilgilendirmelerde yapıldı. Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde yaklaşık 16 bin 839 dekar alanda elma üretimi yapılmakta olup, yıllık ortalama 16 bin 317 ton ürün elde edilmektedir. Bu yıl nisan ayında yaşanan don olayı, birçok ürün grubunda olduğu gibi elma üretimini de olumsuz etkiledi ve yüzde 80 oranında zarara neden oldu. Dolayısıyla ilimiz genelinde verimde önemli düşüşler yaşandı. İl Müdürlüğümüz Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şubesi tarafından, 2009 yılından itibaren 611 dekar alanda sertifikalı elma fidanı desteği sağlanmış olup, 2025 yılı için Elma Entegre Çalışması programa alınmıştır. Hasadı yapılan bu bahçemiz de Tarım ve Orman Bakanlığımızın sertifikalı elma fidanı desteği sayesinde kurulmuştur. 2010 yılında 100 dekar, 2011 yılında 150 dekar alanda sağlanan desteklerle oluşturulan bahçede; Scarlet Spur, Pink Lady, tozlayıcı olarak Golden ve Granny Smith çeşitleri yetiştirilmektedir. Üreticimiz ayrıca Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Programı kapsamında güneş enerjisi sistemi ve atomizör desteğinden yararlanmıştır. Bu bahçemizde aynı zamanda biyoteknik mücadele çerçevesinde feromon tuzak uygulamaları ile çevreye duyarlı üretim yapılmaktadır. Yaklaşık 90 bin ağaç bulunan bu işletmede bu yıl 150-200 ton civarında ürün elde edilmesi beklenmektedir. Ürünlerin muhafazası için işletmeye ait 750 ton kapasiteli soğuk hava deposu aktif şekilde kullanılmaktadır. İlimiz tarımına katkı sağlayan üreticimize bereketli bir sezon diliyoruz" denildi.