Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Elazığ
Kedinin yılanla oyunu kamerada
10 Mayıs 2026 Pazar - 10:58:11
Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde bir kedi apartman içerisinde yakaladığı kedi ile dakikalarca oynadı. Edinilen bilgiye göre, ilçe merkezindeki bir apartmana giren yılanı fark eden vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. O sırada apartmanda bulunan bir kedi ise yılana yaklaşarak dikkat çekti. Kedi yakaladığı yılan ile dakikalarca oynadı. Yılanın ise bu sırada savunma pozisyonuna geçtiği ve elinden kaçmaya çalıştığı görüldü. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
10 Mayıs 2026 Pazar - 10:05
Elazığ’da aile yapısı devlet desteğiyle güçleniyor
Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında Elazığ’da binlerce haneye milyonlarca liralık ekonomik ve sosyal destek sağlandı. Ailenin korunması ve güçlendirilmesine yönelik hayata geçirilen geniş kapsamlı projeler, Elazığ’da toplumsal refaha önemli katkılar sunuyor. 2026-2035 yıllarını kapsayan "Aile ve Nüfus On Yılı" vizyonu çerçevesinde yürütülen faaliyetler, sadece ekonomik yardım boyutuyla değil, sağlanan farkındalık ve sosyo-kültürel katkılarla da dikkat çekiyor. Kent genelinde evlenecek gençlere sunulan faizsiz kredi imkanlarından, çocuk sayısına göre güncellenen yeni doğum yardımı sistemine kadar pek çok uygulama vatandaşın hizmetine sunuldu. 2026 yılı verilerine göre Elazığ’da sosyal hizmet modelleri de başarıyla uygulanıyor. Bu yılın başından itibaren, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordinesinde Elazığ Valiliği himayelerinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, bin 515 çocuğun ailesinin yanında desteklenmesi amacıyla yaklaşık 14,5 milyon TL, öz bakımını yapamayan 4 bin 928 bireyin evde bakımı için 67,5 milyon TL ve 4 bin 170 haneye toplam 13,3 milyon TL doğum yardımı ödemesi yapıldı. Ayrıca koruyucu aile modelinden yararlanan 32 aileye de nakdi destekler sürdürülüyor. Bu kaynak aktarımının toplamda 96 milyon TL’yi aştığı bildirildi. "Her zaman sahadayız, onların ihtiyaçlarını gözetiyoruz" Anneler günü ve engelliler haftası münasebetiyle ziyaret ettiği bir ailede açıklamalarda bulunan Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün " Annemizin, biri otizm tanılı olmak üzere 3 çocuğu var. Çocuklarına kol kanat germiş. Her şartta onların yanında durmuş. Sevgiyle büyütmüş. Gelecekte sağlıklı ve sağlam bir birey olarak yetiştirmelerine yönelik emek sarf etmiş. Bizler de Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak her zaman onların yanındayız. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve Anneler Günü’nün kutlandığı bu süreçte yanında olmak istedik. Sevgiyle, özveriyle, sabırla çocuklarını yetiştirdiği için, her zaman, her şartta onların yanında olduğu için bizler de onun yanında ve çocuklarının yanında olmak istedik. Onun nezdinde tüm annelerin ve yüreğinde annelik duygusu yaşayan herkesin Anneler Günü’nü kutluyorum. Biz her zaman tüm annelerin yanındayız. Tüm engelli bireylerin, çocukların, yaşlıların her zaman yanındayız. Her zaman sahadayız. Onların ihtiyaçlarını gözetiyoruz. Onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz" dedi.
10 Mayıs 2026 Pazar - 01:27
Elazığ’da bıçaklanan 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti
Elazığ’da aralarında aküden dolayı alacak meselesi bulunan iki çocuk arasında çıkan bıçaklı kavgada 16 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti. Olay, merkez Yıldızbağları Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Doruk Efe Bingöl ile E.A.B. arasında akü parası yüzünden tartışma çıktı. Tartışmanın bıçaklı kavgaya döndüğü olayda şüpheli şahıs, cebinden çıkardığı bıçak ile 16 yaşındaki Doruk Efe Bingöl’ü bıçakladı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Bingöl, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtulamadı. E.A.B., gözaltına alınırken soruşturmanın sürdüğü bildirildi
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 23:54
Elazığ’da Galatasaray’ın şampiyonluğu kutlandı
Galatasaray’ın 26. şampiyonluğu Elazığ’da yüzlerce taraftar tarafından coşkuyla kutlandı. Galatasaray, Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında sahasında Antalyaspor’u 4-2 mağlup ederek üst üste dördüncü, toplamda ise 26. şampiyonluğuna ulaştı. Sarı-kırmızılıların şampiyonluk coşkusu Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi Elazığ’da da coşkuyla kutlandı. Maçın bitiş düdüğüyle birlikte Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan binlerce Galatasaraylı taraftar meşaleler, marşlar, konvoylar, kornalar ve tezahüratlarla şampiyonluk coşkusunu yaşadı. Elazığ’da şampiyonluk coşkusu gece geç saatlere kadar devam etti.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 14:53
Elazığspor’un son hazırlık maçındaki rakibi Amasyaspor FK
Yeni sezon hazırlıklarına Erzurum’da devam eden Seza Çimento Elazığspor’un dördüncü hazırlık maçındaki rakibi belli oldu. Nesine 2. Lig’de yeni sezon hazırlıklarına Antalya’da devam eden Elazığspor’un son hazırlık maçı TFF 3. Lig ekibi Amasyaspor FK ile oynanacak. Daha önce Sarıyer, Gol Gohar Sirjan ve Şanlıurfaspor’la hazırlık maçları yapan Bordo-Beyazlılar’ın bu kez rakibi TFF 3. Lig ekibi Amasyaspor FK olacak. 14 Ağustos Perşembe günü saat 16.45’te başlayacak olan maça Yüksek İrtifa Kamp Merkezi ev sahipliği yapacak.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 14:52
Elazığ’da futsal turnuvası sona erdi
Elazığ’da düzenlenen Minikler Futsal Turnuvası sona erdi. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Baskil Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından, 2025 yılının "Aile Yılı" kapsamında düzenlenen Minikler Futsal Turnuvası sona erdi. Turnuvaya 7 takımda toplam 68 sporcu katılırken, aileler de çocuklarını yalnız bırakmayarak etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Turnuva boyunca minik sporcular kıyasıya mücadele ederken, ailelerin sahadaki heyecana tribünlerden ortak olması dikkat çekti. Organizasyon; çocukların fiziksel gelişiminin yanı sıra sosyal yönlerinin de güçlendirilmesi, takım ruhu kazanmaları ve aileleriyle birlikte kaliteli zaman geçirmeleri hedefiyle düzenlendi. Konuya ilişkin olarak Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, "Baskil İlçe Müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirilen bu turnuva, sporun birleştirici gücünü ve ailelerin çocuklarıyla kurduğu bağı güçlendirmeyi amaçlamıştır. Çocuklarımızın gelişimine katkı sunan, aynı zamanda ailelerin katılımını teşvik eden bu tür organizasyonların ne kadar faydalı olduğunu bir kez daha gördük. Emeği geçen tüm antrenörlerimize, personelimize ve turnuvaya katılan tüm sporcularımıza teşekkür ediyoruz" denildi.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 14:47
Elazığ’da apartman dairesinde korkutan yangın
Elazığ’da bir apartman dairesinde çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, İzzetpaşa Mahallesi Şehit Binbaşı Hasan Sabri Sokak üzerinde bulunan bir apartman dairesinde, henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve tedbir amaçlı sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kısa süre içerisinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında, herhangi bir yaralanma yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 13:56
Elazığ’da yaz etkinlikleri tüm coşkusuyla sürüyor
Elazığ’da düzenlenen yaz etkinlikleri, şehrin kültür ve sanat hayatına renk katmaya devam ediyor. Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından düzenlenen yaz etkinlikleri, şehrin kültürel zenginliğin artırılmasına ve vatandaşların sosyal yaşamına renk katmaya devam ediyor. Haftanın 6 gününde dopdolu içerikli programları vatandaşlarla buluşturan Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, hafızalara unutulmaz bir yaz tatilini nakşediyor. Toplumun tüm kesimlerine hitap eden sanattan spora, sosyal yaşamın her alanına dokunan programlar, vatandaşlardan da büyük ilgi görüyor. Kürsübaşı programlarından solo konserlere, mehteran gösterilerinden gezici tiyatro ve çocuk şenliklerine kadar uzanan yaz etkinlikleri, Elazığ Belediyesi’nin öncülüğünde şehrin dört bir yanına ulaşıyor. Mahalle mahalle düzenlenen etkinlikler, her yaştan vatandaşı sanatla, müzikle ve eğlenceyle bir araya getiriyor. Vatandaşlar ve özellikle de çocuklar için yaz aylarını unutulmaz anılarla süsleyen yaz etkinlikleri kapsamında Kültür Park Amfitiyatro’da sahne alan Emrah Güllü, hayranlarıyla buluşarak unutulmaz bir akşam yaşattı. Emrah Güllü, güçlü sesi ve duygusal yorumuyla sevilen şarkılarını hayranları için seslendirirken, yüzlerce kişi, şarkılara hep bir ağızdan eşlik ederek konser coşkusunu doyasıya yaşadı.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 13:53
Elazığ eserleri, Anadolu Selçukluları Sergisi’nde
Elazığ’a ait tarihi eserler, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ndeki Anadolu Selçukluları Sergisi’nde yer aldı. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’ndeki Anadolu Selçukluları Sergisi büyük ilgi görüyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Geleceğe Miras Projesi" kapsamında düzenlenen sergide, Elazığ Arkeoloji ve Etnografya Müzesine ait Selçuklu dönemine tarihlenen üç nadide eser vatandaşların ve tarih meraklılarının beğenisine sunuldu. Söz konusu eserler; 12. yüzyıl sonlarına ait kabartma desenli bir küp ile 12-13. yüzyıla tarihlenen matara tipi kap ve testi tipi kaptan oluşuyor. Eserler, yalnızca Selçuklu sanatının zarafetini değil, aynı zamanda Anadolu’nun köklü kültürel mirasını da yansıtan örnekler olarak dikkat çekiyor.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 11:16
Elazığ’da şamama kavunu tezgahlarda
Elazığ’da kokusu, tadı ve görüntüsüyle ile dikkat çeken şamama kavunu tezgahlarda yerini aldı. Elazığ’da kokusu, tadı ve görüntüsüyle dikkat çeken şamama kavunu tezgahtaki yerini aldı. Eskiden evlerde evin birçok noktasına asılan, elbiselerin arasına konulan ve gelin çeyizlerine eklenen kokulu süs kavunu büyük bir ilgi görüyor. Elma ve ceviz büyüklüğündeki süs kavununu görenler ise hayretler içinde kalıyor.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 11:14
Elazığ’da İl Yaşlılık Çalıştayı düzenlendi
Elazığ’da düzenlenen İl Yaşlılık Çalıştayı’nda yaşlıların yaşam kalitesini artırmak ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetleri geliştirme konuları ele alındı. Elazığ Valiliği himayesinde Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda İl Yaşlılık Çalıştayı düzenlendi. İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi’nde düzenlenen çalıştayda yaşlıların yaşam kalitesini artırmak ve yaşlılara yönelik sosyal hizmetleri geliştirme konuları ele alındı. Vali Numan Hatipoğlu’nun katılım sağladığı çalıştaya Aile ve Sosyal Hizmet İl Müdürü Ömer Faruk Ergün, kurum ve kuruluş müdürleri ile davetliler katıldı. Önemli bir çalıştay gerçekleştirdiklerini belirten Vali Numan Hatipoğlu, "Yaşlılık, hayatın olağan akışı içerisinde hepimizin bir şekilde karşılaşacağı en önemli hususlardan birisi. Bu anlamda özellikle devletimiz, sosyal devlet olmanın bir gereği olarak hem özel gereksinimli olan engelli bireyler başta olmak üzere yaşlılarımızın daha huzurlu daha iyi ortamlardan bulunmalarını pek çok konunun üzerinde tutmakta. Bu vesile ile çeşitli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Hem genel idareye bağlı kurumlarımız hem de belediyelerimiz yaşlılarımız için pek çok sosyal imkanı, hizmeti ortaya koymaya çalışmaktadır. Bu anlamda da başta huzurevlerimiz başta olmak üzere çeşitli yaşam alanlarını daha iyi noktalarına getirmeye çalışıyoruz. Diğer yandan, bu süreç içerisinde daha sağlıklı bir dönem geçirilmesi hepimizin arzusudur. Teknolojinin artması, hayatın çok hızlı bir noktaya gelmesiyle birlikte bireyselleşen bir dünyada yaşıyoruz. Geçmiş ataerkil yapılar artık yerini daha çekirdek yapılara bıraktı. Bu da yeni ihtiyaçlar, yeni ihtiyaçlar ortaya koymakta. Tüm bunlar üzerinden çalışmalarımızı yeni fırsatlar, alanlar, planlamalar yapmak üzerine inşa etmek durumundayız" dedi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ömer Faruk Ergün ise "Aile odaklı eğitim, rehberlik ve danışmanlık hizmetlerinin etkinleştirilmesi, sosyal politika ve hizmet sunum kapasitesi ile ailelerin mevcut riskler karşısında desteklenmesi için bu tür aktivitelerin yapılması gerekiyor. Aile odaklı aktivitelerin yapılması önüm arz etmektedir. Elazığ’da paydaş kurumlarımızla birlikte, Valimiz Numan Hatipoğlu himayelerinde, ailenin korunması ve güçlendirmesi ile ilhamlarımız doğrultusunda çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Bu çalışmaları çocuklara, gençlere, kadınlara, engellere yüreklik yapmaktayız. Bugün de çok kıymetli büyüklerimiz için değerlendirmeler yaparak bir il çalışmayı gerçekleştireceği" diye konuştu.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 10:59
Dr. Özercan: "Yaklaşık her 5 kişiden birinde görülen yutma güçlüğü ileri yaşlarda daha sık görülme eğilimindedir"
Dr. Abdullah Mübin Özercan, neredeyse her 5 kişiden birinde görülen yutma güçlüğünün ileri yaşlarda daha sık görüldüğünü belirterek, "Yutma güçlüğü olan kişilerin uzman tarafından değerlendirilmesi gerekir" dedi. Fırat Üniversitesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Mübin Özercan, yutma güçlüğü hakkında bilgiler verdi. Yutma güçlüğünün lokmanın ağızdan başlayıp mideye kadar iletiminde meydana gelen herhangi bir aksaklık nedeniyle görülebileceğini aktaran Dr. Özercan, "Neredeyse her 5 kişiden birinde görülen yutma güçlüğü, ileri yaşlarda daha sık görülme eğilimindedir. Hastalarda, boyun ve boğazdaki kas ve sinir sistemindeki bozukluklar ya da yemek borusundaki bozukluklara bağlı olarak yutma güçlüğü gelişebilir. Bu ayrımın yapılmasında hastanın şikâyetlerinin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi önem arz eder. Yutamama, boğazda takılma hissi, bir şeyler yiyip içtikten sonra öksürük atakları, genellikle boyun, boğazla ilgili sorunları düşündürürken göğüs ağrısı, göğüste takılma hissi, yediklerinin sindirilmeden ağza geri gelmesi gibi durumlar yemek borusuyla ilgili sıkıntıları düşündürmektedir. Yemek borusu nedenli yutma güçlüğü olan kişilerde ilk olarak endoskopik olarak herhangi bir darlık varlığının araştırılması gerekir. Herhangi bir darlık yok ise o zaman yüksek çözünürlüklü manometri ile yemek borusunun kasılma düzeninin belirlenmesi önemlidir" şeklinde konuştu. Dr. Özercan, "Kliniğimizde de rutin olarak yaptığımız yüksek çözünürlüklü manometri testinde yemek borusunun kasılma düzeninin belirlenmesi, herhangi bir düzensizlik olması durumunda bunun saptanması ve sınıflandırılması, tedavi açısından yol göstericidir. Herhangi bir nedenle yutma güçlü olan kişilerde neden belirlendikten sonra yaşam tarzı değişiklikleri, diyet önerileri, medikal, endoskopik ve cerrahi tedaviler gündeme gelmektedir. Bu nedenle yutma güçlüğü olan kişilerin uzman tarafından değerlendirilmesi gerekir" diye konuştu.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 10:35
Elazığ’da bahçede çıkan yangın büyümeden söndürüldü
Elazığ’da bir bahçede çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürüldü. Edinilen bilgiye göre, Kovancılar ilçesine bağlı Çakır köyünde bir bahçede yangın çıktı. Yangın büyürken, ihbar üzerine olay yerine Kovancılar Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 09:53
Heimlich manevrası ile müşterisinin hayatını kurtardı
Elazığ’da bir lokantada yediği yemek nefes borusuna kaçan şahıs, döner ustasının heimlich manevrası ile kurtarıldı. Olay, önceki gün Çaydaçıra Mahallesinde bulunan bir lokantada yaşandı. Edinilen bilgilere göre, yemek yiyen vatandaş, hesabı ödemek için kalktığı anda nefessiz kaldı. Nefes alamayan müşteriyi gören döner ustası, müdahale etmeye başladı. Bir süre nefes alamayan müşteri, ustanın heimlich manevrası ile tekrar nefes almaya başladı. O anlar, lokantanın güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 09:50
Elazığ’da koruma altındaki su samuru görüntülendi
Elazığ’da, dünyada birinci derecede koruma altında bulunan su samuru görüntülendi. Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği (IUCN) tarafından nesli tükenmede tehlikeye yakın kategoride yer alan su samuru, Elazığ merkeze bağlı Kuşhane köyünde görüntülendi. Bir süre su yüzeyinde kalan su samuru, daha sonra suya dalarak gözden kayboldu. O anlar cep telefonu kamerası ile kaydedildi.
13 Ağustos 2025 Çarşamba - 09:35
Çevre yolunda ters yönde giden araç tehlike saçtı
Elazığ’da Kuzey Çevre Yolu’nda ters yönde giden otomobil trafiği tehlikeye atarken, o anlar bir başka araçta bulunan vatandaş tarafından cep telefonu ile kayda alındı. Olay, Kuzey Çevre Yolu’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sürücüsü ve plakası tespit edilemeyen otomobil, ters şeritte metrelerce ilerledi. Şans eseri kazaya karışmayan sürücü yürekleri ağza getirirken, bir süre sonra bağlantı yoluna girip gözden kayboldu. O anlar kameralara yansıdı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder