Yerel Haberler
Elazığ
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 10:56 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Önalan, çalışmaları ve projeleriyle dikkat çekiyor Elazığ’da deprem konutlarından kentsel dönüşüme, geri dönüşümden projelere birçok çalışma yürüten ve tüm kamu kurumlarına omuz veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Fatih Önalan, Elazığ’ın hizmet çıtasını yükseltiyor. 2020 ve 2023 Kahramanmaraş depremlerini gören Elazığ’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un koordinesinde binlerce konut yapıldı. Kırsal alanda çalışmalar sürerken kentsel alanda çalışmalar tamamlanarak konutlar hak sahiplerine telsim edildi. Rezerv veya kentsel alanlar dışında yapılan konutların dışında, yerinde dönüşüm projesiyle hayata geçirilen projelerde 2 bin 517 hak sahibinin konutlarını büyük bir oranda tamamlandı. Aynı zamanda mahalle kültürünü korumak ve vatandaşların alışık oldukları çevreden kopmamasını sağlamak amacıyla hayata geçirilen "Yerinde Dönüşüm" projesi kapsamında yaklaşık 3 milyar TL’lik hibe ve kredi desteği sağlandı. Asrın felaketini asrın inşasına çevrilmesinde Elazığ’da büyük bir çaba gösteren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Fatih Önalan, ekibiyle birlikte sürdürdüğü çalışmalar ile dikkat çekiyor. Elazığ’ı Türkiye’nin en dirençli şehirlerinden biri yapma kararlılığında olan Önalan; kentsel dönüşümden köy evlerine, hava kalitesi izlemeden çimento fabrikasının taşınması gibi çevresel sorunlara kadar geniş bir yelpazede kentin geleceğini şekillendirmeye devam ediyor. Şehrin iklim değişikliğiyle mücadelesini de bir halk hareketine dönüştüren Önalan, Elektronik Atık ve Mavi Kapak Toplama Yarışması başlattı. Kampanya aracılığıyla hem atıkların ekonomiye geri kazandırılması hem de çevrenin korunması hedefleniyor.
Karnelerini aldılar, yardım için okulu terk etmediler
20 Haziran 2025 Cuma - 12:35 Karnelerini aldılar, yardım için okulu terk etmediler Elazığ Hıdır Sever Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları sanat eserlerini karne gününde hasta bir bebeğin tedavisi için satışa sundu. Elazığ’da karne günü anlamlı bir etkinliğe sahne oldu. Hıdır Sever Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Meryem Aydın öncülüğünde kurulan Sanat Atölyesi’nde öğrenciler tarafından hazırlanan tablolar ve el emeği ürünler, hasta bir bebeğin tedavisine katkı sağlamak için okul bahçesinde satışa sunuldu. Etkinliğe veliler de evde yaptıkları pasta ve böreklerle destek verdi. Sergiden elde edilen gelirin tamamının hasta bir çocuğun tedavisi için kullanılacağı belirtildi. "Son gün fark ettim ki paylaşmayı da öğrenmişler" Okul olarak anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını ve öğrenciler ile gurur duyduğunu dile getiren Meryem Aydın, "Bir zamanlar öğrencisi olduğum okulun şimdi öğretmeniyim. Bugün artık karneleri ben dağıtıyorum. Elazığ Hıdır Sever Anadolu Lisesi’nde İngilizce öğretmeniyim. Öğrencilerim ile bir süredir yaptığımız atölyemizdeki sanat eserlerini bugün hasta bir çocuk için yardım amaçlı satıyoruz. Öğrencilerim atölyede el becerilerini geliştirirken aynı zamanda son gün fark ettim ki paylaşmayı da öğrenmişler. Bugün sadece tablo değil, evde yaptıkları pasta ve börekleri de getirerek etkinliğe katkıda bulunmak istediklerini gösterdiler" dedi. "Çok güzel bir etkinliğe imza atıyoruz" Yıl sonunda böylesine anlamlı bir organizasyonda yer almaktan gurur duyduğunu dile getiren öğrencilerden Umut Tuna, "Karnelerimizi aldık, çok güzel bir yılı geride bıraktık. Yıl sonunda da Meryem hocamızın öncülüğünde çok güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. Sanat atölyesinde çıkardığımız tüm ürünlerimizi bugün bir bebeğin tedavisi için satışa sunacağız" diye konuştu. "Diğer okullara da örnek olabilecek bir sergi hazırladık" Öğrencilerden Muhammed Eren Kara ise ’’Çok güzel bir yılı geride bıraktık. Arkadaşımın dediği gibi, diğer okullara da örnek olabilecek bir sergi hazırladık. Bu sergiye gelecek olan gelirin hasta olan Muhammed kardeşimizin tedavisine katkı sağlar" şeklinde konuştu. Sosyal sorumluluk projelerinin tüm okullarda yaygınlaşmasını temennisinde bulunan öğrencilerden Hiranur Yumruk da "Güzel bir etkinlik için burayız. Hem mezuniyetimizi kutlamak hem de hasta bir çocuğa yardım etmek için güzel bir etkinlik oldu. Meryem hocamızın öncülüğünde bu etkinliği yapıyoruz. Bütün amacımız bu tür etkinliklerin çoğalması" ifadelerini kullandı.
Karnelerini aldılar, yardım için okulu terk etmediler
20 Haziran 2025 Cuma - 12:28 Karnelerini aldılar, yardım için okulu terk etmediler Elazığ Hıdır Sever Anadolu Lisesi öğrencileri, hazırladıkları sanat eserlerini karne gününde hasta bir bebeğin tedavisi için satışa sundu. Elazığ’da karne günü anlamlı bir etkinliğe sahne oldu. Hıdır Sever Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Meryem Aydın öncülüğünde kurulan Sanat Atölyesinde öğrenciler tarafından hazırlanan tablolar ve el emeği ürünler, hasta bir bebeğin tedavisine katkı sağlamak için okul bahçesinde satışa sunuldu. Etkinliğe veliler de evde yaptıkları pasta ve böreklerle destek verdi. Sergiden elde edilen gelirin tamamının hasta bir çocuğun tedavisi için kullanılacağı belirtildi. "Son gün fark ettim ki paylaşmayı da öğrenmişler" Okul olarak anlamlı bir etkinliğe imza attıklarını ve öğrenciler ile gurur duyduğunu dile getiren Meryem Aydın, "Bir zamanlar öğrencisi olduğum okulun şimdi öğretmeniyim. Bugün artık karneleri ben dağıtıyorum. Elazığ Hıdır Sever Anadolu Lisesinde İngilizce öğretmeniyim. Öğrencilerim ile bir süredir yaptığımız atölyemizdeki sanat eserlerini bugün hasta bir çocuk için yardım amaçlı satıyoruz. Öğrencilerim atölyede el becerilerini geliştirirken aynı zamanda son gün fark ettim ki paylaşmayı da öğrenmişler. Bugün sadece tablo değil, evde yaptıkları pasta ve börekleri de getirerek etkinliğe katkıda bulunmak istediklerini gösterdiler" dedi. "Çok güzel bir etkinliğe imza atıyoruz" Yıl sonunda böylesine anlamlı bir organizasyonda yer almaktan gurur duyduğunu dile getiren öğrencilerden Umut Tuna, "Karnelerimizi aldık, çok güzel bir yılı geride bıraktık. Yıl sonunda da Meryem hocamızın öncülüğünde çok güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. Sanat atölyesinde çıkardığımız tüm ürünlerimizi bugün bir bebeğin tedavisi için satışa sunacağız" diye konuştu. "Diğer okullara da örnek olabilecek bir sergi hazırladık" Öğrencilerden Muhammed Eren Kara ise ’’Çok güzel bir yılı geride bıraktık. Arkadaşımın dediği gibi, diğer okullara da örnek olabilecek bir sergi hazırladık. Bu sergiye gelecek olan gelirin hasta olan Muhammed kardeşimizin tedavisine katkı sağlar" şeklinde konuştu. Sosyal sorumluluk projelerinin tüm okullarda yaygınlaşmasını temennisinde bulunan öğrencilerden Hiranur Yumruk da "Güzel bir etkinlik için burayız. Hem mezuniyetimizi kutlamak hem de hasta bir çocuğa yardım etmek için güzel bir etkinlik oldu. Meryem hocamızın öncülüğünde bu etkinliği yapıyoruz. Bütün amacımız bu tür etkinliklerin çoğalması" ifadelerini kullandı. (RY-YRT
Elazığ’da 122 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı
20 Haziran 2025 Cuma - 10:57 Elazığ’da 122 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı Elazığ’da 2024-2025 eğitim öğretim yılının sona ermesiyle 122 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Elazığ’da da 2024-2025 eğitim öğretim yılının son ders zili çaldı. İlk ve ortaöğretim kurumlarındaki milyonlarca öğrenci, eğitim-öğretimin bitmesiyle birlikte bugün karnelerine kavuştu. Elazığ’da da 553 okulda 122 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı. Salim Hazardağlı İlkokulunda gerçekleştirilen törene katılan Vali Numan Hatipoğlu ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yiğit, öğrencilerin heyecanına ortak oldu. Karnelerini Vali Hatipoğlu ve Yiğit’in elinden alan öğrencilere, kitap ve çikolata hediye edildi. 553 okulda 122 bin öğrencinin karnelerini aldığını belirten Elazığ Valisi Numan Hatipoğlu, ’’Elazığ’ımızda 10 bin öğretmenimizle birlikte eğitim-öğretim yılı Türkiye yüzyılı maarif eğitimi doğrultusunda her geçen gün daha da iyiye gitmesi için gayret gösteriyorlar. Diğer yandan deprem güçlendirmesi ve depremde zarar gören binaların yapımı da dahil altyapımızı oldukça güçlü hale getirdik. İnşallah 2025 yılı itibariyle de okullarımızın tamamını yenilemiş olacağız. Bu anlamda ben sevgili çocuklarımıza ve gençlerimize iyi tatiller diliyorum. Tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek kendilerini geliştirmelerini diliyorum. Tüm öğrencilerimize ve velilerimize tatilin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Ayrıca, bir eğitim-öğretim yılı boyunca, fedakarca gayret gösteren öğretmen arkadaşlarımız ve okul idarecilerimizi de yürekten kutluyorum" dedi.
Elazığ Belediyesi, kentin dört bir yanında temizlik çalışmasına devam ediyor
19 Haziran 2025 Perşembe - 13:42 Elazığ Belediyesi, kentin dört bir yanında temizlik çalışmasına devam ediyor Elazığ Belediyesi, kent genelinde temizlik çalışmasına ara vermeden devam ediyor. Bu kapsamda Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ulukent Mahallesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, kent genelinde günlük temizlik çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ederken, periyodik program doğrultusunda her hafta mahallelerde temizlik çalışmaları gerçekleştiriyor. Ekipler, bu hafta Ulukent Mahallesi’nde yoğun mesai harcadı.lukent Mahallesi’ndeki ana arterler, sokaklar, caddeler ve camilerde süpürme, yıkama ve çöp toplama çalışmalarının yanı sıra, konteynerlerde bakım, onarım, temizlik ve boyama çalışmaları yapıldı. 1 adet kepçe, 1 adet kamyon, 1 adet konteyner yıkama aracı, 1 adet konteyner bakım, 3 adet onarım aracı, 5 adet pikap, 4 adet arazöz yıkama aracı, 7 adet süpürgeli araç, 3 adet buharlı yıkama aracı ve 1 adet cami halı yıkama aracı olmak üzere toplam 27 araç ve 73 personelle mahalle genelinde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirildi. Vatandaşlar, ekiplerin çalışmalarından duydukları memnuniyeti ifade ederken Ulukent Mahalle Muhtarı Mustafa Taş, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları’na teşekkür etti. Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Elazığ Belediyesinin, kent genelindeki temizlik çalışmalarına ara vermeden devam edeceği belirtildi.