Yerel Haberler
Elazığ
Elazığ’da kurumlar ve kuruluşlar arası masa tenisi şampiyonası düzenlendi
13 Mayıs 2025 Salı - 16:56 Elazığ’da kurumlar ve kuruluşlar arası masa tenisi şampiyonası düzenlendi Elazığ’da kurumlar ve kuruluşlar arası düzenlenen masa tenisi şampiyonası, kıyasıya mücadelelere sahne oldu. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonunda düzenlenen kurumlar ve kuruluşlar arası masa tenisi il şampiyonası, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Turnuvaya, 16 takımdan oluşan 65 kişi katıldı. Turnuva, kamu ve özel sektör çalışanlarının bir araya geldiği, sporu merkezine alan önemli bir sosyal etkinlik olarak dikkat çekti. Kurumlar arası iletişimi ve dayanışmayı artırmayı hedefleyen organizasyonda, müsabakalar fair play ruhu içerisinde geçti. Şampiyona sonunda dereceye giren takımlar kupa ve madalya ile ödüllendirildi. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Kurumlar ve kuruluşlar arası masa tenisi il şampiyonası gibi etkinlikler, sporu sadece bir rekabet alanı değil, aynı zamanda sosyal bağları güçlendiren bir araç olarak görmemizi sağlıyor. Çalışanlarımızın sporla buluşması, sağlıklı yaşam bilincinin artırılması kurum ve kuruluşlar arası kaynaşmanın teşvik edilmesi açısından bu organizasyonları çok önemsiyoruz. Masa tenisi gibi her yaştan bireyin kolayca erişebileceği branşların yaygınlaştırılması, sporun tabana yayılması hedefimizle birebir örtüşmektedir. Katılım sağlayan tüm sporculara, kurumlara ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor; başarılarının devamını diliyoruz" denildi.
Medilines Hastanesinden, Anneler Günü etkinliği
13 Mayıs 2025 Salı - 14:22 Medilines Hastanesinden, Anneler Günü etkinliği Elazığ Özel Medilines Hastanesi bünyesindeki operatör doktorlar eşliğinde, Ahmet Ozan Tevfik Fuar ve Kongre Merkezinde Anneler Günü etkinliği düzenlenip, kadın hastalıklarıyla ilgili seminer verildi. Özel Elazığ Medilines Hastanesi, uzman hekim ekibi ile Ahmet Ozan Tevfik Fuar ve Kongre Merkezinde Anneler Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi. Düzenlenen programa, Medilines Hastanesi yönetim ekibi, Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı, Op. Dr. Faıg Jabrayılov, Genel Cerrahi uzmanı, Op. Dr. Fatih Erol ve Op. Dr. Feridun Baysal, Estetik ve Plastik Cerrahi uzmanı Op. Dr. Hasan Emre Özdemir, Kadın Hastalıklar ve Doğum Uzmanı, Op. Dr. Yaser Işık, Uzman doktor hekimler, kurum çalışanları ve kadınlar katılım sağladı. Etkinlikte, annelere karanfil verildi ardından da kadınlara yönelik seminer düzenlendi. Özel Medilines Hastane Müdürü Kürşat Karahüseyinoğlu, çağımızın hastalığı olan kanser erken teşhis ve tanı yöntemlerine dikkat çekmek için hastane ekibi olarak seminer düzenlediklerini söyledi. Karahüseyinoğlu, ‘’Sağlık hususunda hastanemiz bünyesinde, çağımız hastalığı olan kanser için 5 uzman hekimimiz, halkımızı bilgilendirmeyi amaçladı. 2020’de çıktığımız bu yolculukta sadece Elazığ’a değil, tüm dünya ve bölgeye elimizden geleni özveriyle yaparak hizmet etmeye çalışıyoruz. Bu hususta üzerimize büyük bir sorumluluk düşüyor. Ekibimiz olarak gerekeni yapmaya hazırız. Seminerimizin amacı, Anneler Gününü kutlamaktı. Seminerimizde annelerimiz meme kanseri üzerine bilgilenerek, hastanemizdeki tedavi hakkında da geniş çaplı bilgiye sahip oldu’’ dedi.
Elazığ, Türkiye voleybol yarı finallerine ev sahipliği yaptı
13 Mayıs 2025 Salı - 13:46 Elazığ, Türkiye voleybol yarı finallerine ev sahipliği yaptı Türkiye Voleybol Federasyonu 2024-2025 faaliyet programında yer alan Genç Kız-Erkek Türkiye Yarı Final Müsabakaları, 9-11 Mayıs 2025 tarihleri arasında Elazığ’da başarıyla gerçekleştirildi. Ülke genelinden başarılı kulüplerin katılımıyla büyük bir heyecana sahne olan müsabakalar, Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde organize edildi. Üç gün boyunca süren müsabakalarda Türkiye’nin dört bir yanından gelen başarılı kulüpler, Türkiye finallerine katılabilmek için kıyasıya mücadele etti. Turnuvada erkeklerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü, kızlarda ise Gaziantep Merinos Spor Kulübü gruplarını lider tamamlayarak Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce yapılan açıklamada, ’’İlimizin böyle önemli organizasyonlara ev sahipliği yapması bizleri gururlandırıyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcularımıza ve antrenörlerimize güzel bir ortam sunmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Sporun birleştirici gücüyle hem centilmence bir rekabet izledik hem de şehrimizin tanıtımına katkı sunduk. Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan takımlarımızı ve büyük emekleri olan antrenörlerimizi tebrik ediyor Türkiye Finallerinde başarılar diliyoruz. Organizasyonda emeği geçen tüm personelimize ve paydaş kurumlarımıza da ayrıca teşekkür ediyoruz’’ denildi.
Maden’de tescilli kültür sayısı 35’e yükseldi
13 Mayıs 2025 Salı - 10:24 Maden’de tescilli kültür sayısı 35’e yükseldi Elazığ’ın Maden ilçesinde Mehmet Sezen Evi tescilli yapılar arasına girdi. Bununla birlikte ilçede tescilli kültür sayısı 35’e yükseldi. Bakır Maden-Der Başkanı Süleyman Seyrek, 2020 Kasım ayında derneklerini kurduklarını ve o günden bugüne kadar Maden’in değerlerini korumak için büyük çaba sarf ettiklerini söyledi. Seyrek, ’’Son olarak 29 Nisan 2025 tarihinde Diyarbakır Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu toplantısında Camiikebir Mahalle’mizde yer alan Mehmet Sezen Evi tescillenerek ilçemizin toplam tescilli kültür varlığı sayısı 35’e yükselmiştir. Mehmet Sezen Evi büyük bir mücadele sonucu 4 yılda tescillenebilmiştir. 2021, 2024 ve 2025 yıllarında 3 kez Koruma Bölge Kurulunun tescil talebimizi reddetmesine karşılık 27 Mart 2025 tarihinde Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulunun yapının tescillenmesi gerektiği kararını alması ve Bölge Kurulunun geçmişte aldığı kararları bozması üzerine Bölge Kurulu yapıyı tescillemiştir. 2021 yılının başından bugüne kadar Maden ilçemizin tescillenen kültür varlığı sayısı 17’dir. Bu 17 taşınmazdan 16’sı Bakır Maden-DER olarak bizim yaptığımız araştırmalar ve başvurular sonucu tescillenmiştir. 2021 yılına kadar tescilli geleneksel konut yapımız yokken 4 yılda 4 geleneksel Maden evi tescillenmiştir. Tescil sürecini yürüttüğümüz birçok yapı mevcuttur. Mehmet Sezen Evinin tescil kararının hayırlı olmasını diliyor, bu süreçte sabreden Mehmet Sezen’e, Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu’na ve Tespit ve Planlama Daire Başkanlığı’na teşekkür ederiz’’ dedi.