Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Elazığ
Ahmet Toprak, Elazığspor başkanlığına adaylığını açıkladı
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 18:59:17
İş İnsanı Ahmet Toprak, gerçekleştirilecek kongrede Elazığspor Kulüp Başkanlığı için adaylığını açıkladı. Nesine 2. Lig’de yeni sezon öncesi Ahmet Feti Yılmaz başkanlığındaki Elazığspor yönetimi olağanüstü genel kurul kararı aldı. Yeni sezon hedefini yeniden şampiyonluk olarak belirleyen bordo-beyazlı ekipte iş insanı Ahmet Toprak başkanlığa adaylığını açıkladı. Lig şampiyonluğu ve 1. Lig hedefi için güçlü bir yönetimle göreve hazır olduklarını vurgulayan Ahmet Toprak, "Köklü tarihi, büyük taraftarı ve mücadele ruhuyla Anadolu futbolunun en önemli değerlerinden biri olan , yakın geçmişte çok zorlu dönemlerden geçmiş; amatör liglerin eşiğine kadar gelmesine rağmen bu şehrin güçlü iradesi sayesinde yeniden ayağa kalkmayı başarmıştır. Bugün gelinen noktada Elazığspor, zor dönemlerden geçmesine rağmen mevcut yönetimin ortaya koyduğu mücadele sayesinde yeniden ayağa kalkmıştır. Kulübün mali yapısının toparlanması, yeniden yarışan bir takım kimliğinin oluşturulması ve Elazığspor’un yeniden şehirle bütünleşmesi adına önemli emekler verilmiştir. Bu emeğin ve mücadelenin farkındayız. Bizler de oluşan bu güçlü temelin üzerine daha büyük hedefler koymak, bu bayrağı daha ileri taşımak ve Elazığspor’u hak ettiği noktalara ulaştırmak amacıyla yola çıkıyoruz. Çünkü artık Elazığspor’un beklemeye tahammülü kalmamıştır. Bu büyük camianın büyüklüğüne ve potansiyeline yakışan hedef; sezonu zirvede tamamlayarak doğrudan 1. Lig’e yükselmektir" dedi. Toprak, "Elazığspor’un yolu doğrudan hedefe yürüyen bir anlayıştan geçmelidir. Elazığ halkının takımına olan bağlılığı, tribünlerin ortaya koyduğu aidiyet duygusu ve şehrin yeniden kenetlenme arzusu bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Biz de bu sorumluluğun bilinciyle; güçlü bir yönetim anlayışı, kurumsal ve sürdürülebilir bir yapı, mali disiplini önceleyen bir sistem ve sahada karakter ortaya koyacak teknik kadro ile futbolcu yapılanmasını hayata geçirmek için yola çıkıyoruz. Bu inanç ve kararlılıkla, Elazığspor Kulüp Başkanlığına adaylığımı kamuoyuna saygıyla açıklıyorum. Hedefimiz nettir. Birlik içinde hareket eden, şehrin tüm dinamiklerini aynı hedef etrafında buluşturan, mücadele eden değil kazanan bir Elazığspor inşa etmek. İnanıyorum ki birlik, samimiyet ve kararlılıkla hareket ettiğimizde Elazığspor’umuzu hak ettiği noktalara yeniden taşıyacak, bu aziz şehre yeniden şampiyonluk sevincini hep birlikte yaşatacağız" diye konuştu
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:31
Karakoçan’da bulunan 7 yavru kurt koruma altına alındı
Karakoçan ilçesine bağlı Yeşilbelen Köyü kırsalında bulunan 7 yavru kurt, ekipler tarafından koruma altına alındı. Edinilen bilgiye göre, Karakoçan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından kırsal alanda gerçekleştirilen çalışma sırasında yaklaşık 1 aylık oldukları değerlendirilen 7 adet yavru kurt bulundu. Yapılan ilk incelemelerde yavru kurtların sağlık durumlarının iyi olduğu belirlendi. Koruma altına alınan yavru kurtlar, gerekli bakım ve kontrollerinin yapılması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi. Olayla ilgili ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:31
Elazığ’da iş merkezinin çatısında yangın paniği
Elazığ’da 9 katlı bir iş merkezinin çatısında çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Olay, Gazi Caddesi üzerinde bulunan 9 katlı iş merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, binanın çatı kısmında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çatıdan yükselen dumanları fark eden vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek alevleri kontrol altına aldı. Yangın, ekiplerin çalışması sonucu tamamen söndürülürken olayda herhangi bir yaralanmanın yaşanmadığı öğrenildi. Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.
23 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:23
Elazığ’da bayram öncesi geniş kapsamlı trafik denetimi
Elazığ’da İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan bayram öncesinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla kent genelinde ve şehirlerarası yollarda dron destekli denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde kurallara uymayan sürücülere cezai işlem uygulanırken, terminallerde ve kontrol noktalarında ise broşürlü bilgilendirme yapıldı. Elazığ İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, bayram öncesinde trafik güvenliğini sağlamak amacıyla kent genelinde ve şehirlerarası yollarda koordineli bir çalışma yürüttü. Bölge Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, kara yollarında en sık rastlanan hatalı sollama ihlallerinin önüne geçmek ve kazaları engellemek amacıyla mobil kameralar ve dron eşliğinde havadan denetim gerçekleştirdi. Yapılan uygulamada, trafik güvenliğini tehlikeye atan sürücülerin ihlalleri havadan anbean görüntülenerek fotoğraflandı ve kurallara uymayan vatandaşlara cezai işlem uygulandı. Eş zamanlı olarak Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de şehir içi kontrol noktalarında ve şehirlerarası otobüs terminallerinde yoğun bir mesai harcadı. Otobüslerde ve sivil araçlarda sürücü ile yolculara yönelik emniyet kemeri kullanımı başta olmak üzere hayati kurallar hatırlatıldı. Uyarılarda bulunan ekipler, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıttı. Öte yandan, İnsansız Hava Araçları (İHA) Büro Amirliğine bağlı ekipler, dron destekli denetim gerçekleştirildi. Trafik güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetim ve bilgilendirme faaliyetlerinin bayram süresince aralıksız devam edeceği bildirildi.
16 Mart 2025 Pazar - 16:33
Elazığlı atletler dereceler ile döndü
Özcan Kutlu U-14 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’na katılan Elazığlı atletler, dereceler ile döndü. Özcan Kutlu U-14 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası Bursa’da düzenlendi. Bin metre erkekler kategorisinde Elazığ’ı temsil eden Mustafa Tunahan Özdoğan Türkiye ikincisi ve Miraç Emir Kaya ise Türkiye beşincisi oldu. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; "Atletizm de son zamanlar da önemli başarılar alıyoruz. Sporcularımızın bu başarıları da büyük kulüplerin ve milli takım gözlemcilerinin dikkatini çekmeyi başarıyor. Bu yüzden dolayı da geçtiğimiz günlerde EMKA Spor Kulübü ve milli takıma sporcu göndermiştik, gelecek zaman içerisinde de Elazığ’lı atletlerin milli takımlar düzeyinde de yarıştıklarını göreceğiz" denildi.
16 Mart 2025 Pazar - 16:14
Elazığ’da trafik kazası: 2 yaralı
Elazığ’da meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı. Kaza, Elazığ-Bingöl Karayolu 35’inci kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 35 Z 0050 plakalı otomobil, 63 HV 701 plakalı kamyonete arkadan çarptı. Kazada, 2 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis ve jandarma ekipleri olay yerinde kazayla ilgili inceleme yaptı.
16 Mart 2025 Pazar - 16:06
Nesine 3. Lig: 23 Elazığ FK: 1 - Kahramanmaraşspor: 1
Nesine 3. Lig 1. Grup’un 24. Haftası’nda 23 Elazığ FK, evinde konuk ettiği maçta HG Hospital Kahramanmaraşspor ile 1-1 berabere kaldı. Stat: Doğukent Hıdır Bilek Hakemler: Serkan Eryılmaz, Anıl Küçükkaraca, Recep Tayyip Keleş 23 Elazığ FK: Akın İsmail Köroğlu, Sezer Kahraman, Ömer Faruk Yaylacı (Hüseyin Akın dk. 67), Fatih Balata, Anıl Çıracı, Muhammed Mert Dursun (Mert dk. 79), Haktan Yüce (Alp dk. 89), Oğuzhan Turan (Fatih dk. 79), Abdullah Yıldızer, Bahri Can Avcı, Burak Kaan Sezgin Kahramanmaraşspor: Olcay Toplu, Serdar Yıldırım (Furkan dk. 83), Ali Osman Karnapoğlu, Emre Kars, Hüseyin Turunç, Semih Kayan (Miraç dk. 62), Birhan Vatansever, Yunus Tarhan (Serhat Tarhan dk. 59), Mustafa Arda Mutlu (Berke dk. 59), Yasin Reis, Mustafa Apardı Goller: Burak Kaan (dk. 42-pen.) (23 Elazığ FK), Semih (dk. 3) (Kahramanmaraşspor) Sarı Kartlar: Ömer Faruk, Abdullah, Sezer(23 Elazığ FK), Yunus, Serdar, Mustafa, Serhat, Olcay (Kahramanmaraşspor)
16 Mart 2025 Pazar - 14:41
Elazığ’da ev yangını paniğe neden oldu
Elazığ’da 5 katlı bir binanın birinci katında çıkan yangın, paniğe neden oldu. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alınarak söndürüldü. Olay, merkeze bağlı Rüstempaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 5 katlı bir binanın birinci katından dumanların çıktığını gören apartman sakinleri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Ardından olay yerine itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
16 Mart 2025 Pazar - 13:50
Elazığ’da zehirli örümcek görüldü
Elazığ’da, zehirli örümcek türlerinden olan ‘Uğur Böceği Örümceği’ görüldü. Halk arasında Zehirli Uğur Böceği Örümceği olarak bilinen ve nadir rastlanılan ‘Esus Cinnaberinus’ Elazığ’ın Kozluk köyünde görüldü. Soy tehlikesi bulunduğundan IUCN Kırmızı Listesinde tehlikedeki türler kategorisinde yer alan örümceği bir vatandaş cep telefonu kamerası ile kaydetti. Böcek ardından doğada gözden kayboldu.
16 Mart 2025 Pazar - 11:55
Elazığ’da 608 konutun kaba inşaatı tamamlandı
Deprem bölgesi Elazığ’da, rezerv alanı ilan edilen mahallelerde kalıcı konut çalışmaları hız kesmeden sürerken Güneykent Mahallesi’nde yapımına başlanan 608 konutun kaba inşaatı tamamlandı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde ağır hasar alan kentlerden biri olan Elazığ’da yıkılan konutların yeninden inşası için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından rezerv alanlarda sürdürülen çalışmalarda binalar yükselirken, Güneykent Mahallesi’nde yapımına başlanan 608 konutun kaba işlemleri tamamlandı. Yoğun bir tempoyla çalışarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan konutların haziran sonunda sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 6 Şubat 2023’de asrın felaketinin yaşandığını belirten İnşaat Mühendisi Gökhan Aygün, "Bu felaketten 11 ilimiz hasar ve zarar gördü. Bu illerden birisi de Elazığ oldu. Depremin ilk anından itibaren devletimiz güçlü desteğini 11 ilimizde olduğu gibi Elazığ’da da göstererek vatandaşların ilk anından itibaren yanlarında oldu. Süratle konutlar inşa edilmeye başlandı. Toplamda 27 blok inşa ediyoruz. Kapıcı daireleriyle birlikte toplamda 608 konutun inşaatı devam etmektedir. Konutların kaba inşaatları tamamlandı, çalışmalar hızla devam ediyor. Konutlarımızın hepsi 3+1 şeklinde ortalama 100 metrekaredir. Çalışmalarımız süratle devam ediyor. Kaba inşaatımız bitti. İnce işçilikler hızla sürüyor. Konutları haziran ayı sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. Elazığ’da TOKİ konutlarına vatandaşlarımız tarafından çok ciddi bir rağbet ve talep bulunmaktadır. Bunun altında yatan birçok sebep vardır fakat öne çıkan, 6 Şubat’ta yaşadığımız yıkıcı depremlerin etkilendiği illerde mevcut TOKİ konutlarının hasar almaması vatandaşın TOKİ’ye olan güvenini daha da arttırmıştır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve önderliğinde devletimizin de güçlü desteğini arkamızda hissederek milletimizin içinde güvenle ve huzurla yaşayabilecekleri konutları bir an önce teslim edebilmek için çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde devam etmekteyiz" dedi.
16 Mart 2025 Pazar - 11:52
Elazığ’da 608 konutun kaba inşaatı tamamlandı
Deprem bölgesi Elazığ’da, rezerv alanı ilan edilen mahallelerde kalıcı konut çalışmaları hız kesmeden sürerken Güneykent Mahallesi’nde yapımına başlanan 608 konutun kaba inşaatı tamamlandı. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023’te yaşanan depremlerde ağır hasar alan kentlerden biri olan Elazığ’da yıkılan konutların yeninden inşası için başlatılan çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından rezerv alanlarda sürdürülen çalışmalarda binalar yükselirken, Güneykent Mahallesi’nde yapımına başlanan 608 konutun kaba işlemleri tamamlandı. Yoğun bir tempoyla çalışarak hak sahiplerine teslim edilmesi planlanan konutların haziran sonunda sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. 6 Şubat 2023’de asrın felaketinin yaşandığını belirten İnşaat Mühendisi Gökhan Aygün, "Bu felaketten 11 ilimiz hasar ve zarar gördü. Bu illerden birisi de Elazığ oldu. Depremin ilk anından itibaren devletimiz güçlü desteğini 11 ilimizde olduğu gibi Elazığ’da da göstererek vatandaşların ilk anından itibaren yanlarında oldu. Süratle konutlar inşa edilmeye başlandı. Toplamda 27 blok inşa ediyoruz. Kapıcı daireleriyle birlikte toplamda 608 konutun inşaatı devam etmektedir. Konutların kaba inşaatları tamamlandı, çalışmalar hızla devam ediyor. Konutlarımızın hepsi 3+1 şeklinde ortalama 100 metrekaredir. Çalışmalarımız süratle devam ediyor. Kaba inşaatımız bitti. İnce işçilikler hızla sürüyor. Konutları haziran ayı sonunda teslim etmeyi planlıyoruz. Elazığ’da TOKİ konutlarına vatandaşlarımız tarafından çok ciddi bir rağbet ve talep bulunmaktadır. Bunun altında yatan birçok sebep vardır fakat öne çıkan, 6 Şubat’ta yaşadığımız yıkıcı depremlerin etkilendiği illerde mevcut TOKİ konutlarının hasar almaması vatandaşın TOKİ’ye olan güvenini daha da arttırmıştır. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve önderliğinde devletimizin de güçlü desteğini arkamızda hissederek milletimizin içinde güvenle ve huzurla yaşayabilecekleri konutları bir an önce teslim edebilmek için çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde devam etmekteyiz" dedi. (MK-
16 Mart 2025 Pazar - 11:30
Elazığ’da Çanakkale Şehitlerini Anma Bilardo Turnuvası düzenlendi
Elazığ’da Çanakkale şehitlerini anmak için düzenlenen bilardo turnuvası sona erdi. Çanakkale Şehitlerini Anma Bilardo Turnuvası Atatürk Stadyumu bünyesinde Hizmet veren Yaşayan Stadyum Bilardo Salonunda gerçekleştirildi. 5 gün süren turnuvaya toplam 32 sporcu katılım sağladı. Turnuvada sporcu Celal Nurhan Erdemir şampiyon olurken dereceye giren sporculara kupa ve madalya takdimi yapıldı. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlimizde faaliyet gösteren bilardo branşı birçok müsabakaya ev sahipliği yaparak aynı zamanda birçok başarıya da imza atmaya devam ediyor. Atatürk Stadyumu altında bulunan bilardo salonumuzda gerçekleştirilen Çanakkale Şehitlerini Anma Turnuvası 3 Bant Bilardo İl Şampiyonası 32 sporcumuzun katılımıyla gerçekleştirildi. Sporcularımızı tebrik ediyor başarılar diliyoruz" denildi.
16 Mart 2025 Pazar - 11:04
Elazığ’da kadınların yaptığı tandır ekmeğine vatandaşlar akın ediyor
Elazığ’da kadınların yaptığı tandır ekmek için vatandaşlar kilometrelerce yol gelerek kuyruk oluşturuyor. Elazığ’da daha önce farklı işletmelerde çalışan Filiz Gül, ardından yaşadığı Yemiş Mahallesi kırsalında tandır fırını kurdu. İlk önce kız kardeşleriyle birlikte çalışan Gül, taleplerin artması ile sayıyı 10’u kadın toplam 12’ye kadar çıkardı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar adeta tandıra akın etti. Merkeze 7 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen vatandaşlar tandır ekmeği almak için kuyruklar oluşturarak dakikalarca bekliyor. Gül ise çalışanlarıyla birlikte taleplere yetişebilmek için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. En sevdiği mesleği yaptığını dile getiren işletme sahibi Filiz Gül, "Çok güzel bir meslek. Buranın bu kadar kalabalık olmasının nedeni, ekmeklerimiz köz ateşte doğal bir ortamda pişmesidir. Çok lezzetli bir ekmeğimiz var. Vatandaşlarımız da bunun farkında. Şuan da burada 10 kadına istihdam sağlıyorum. Ailemle hep beraber çok güzel bir iş çıkartıyoruz. Yaklaşık 15 senedir bu işi yapıyorum. Daha önceden farklı yerde çalışıyorum fakat 5 yıldır kendi işimin başındayım. Kırsalda olduğumuz için özellikle hafta sonları bayağı kalabalık oluyor. Bulunduğumuz alan merkeze 7 kilometre uzaklıkta bir alan. Akşama doğru saat 15.00 itibariyle burada yoğunluk olmaya başlıyor ama müşterilerimiz aralıksız geliyor. Sabah 08.00’da iş başı yapıyoruz. İşin durumuna göre, akşam 20.00 civarlarında işi bitiyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla gece 24.00’da eve gidiyoruz. Çok yoğun çalışıyoruz çünkü taleplere yetişemiyoruz. Tandır ve top ekmeği yapıyoruz. Tandır ekmeğinin sütlüsünü, tereyağlısını ve sadesini yapıyoruz. Top ekmeği de zaten sütlü susamlı olarak yapılıyor. İki çeşit ekmek yapıyoruz ama talepleri yetiştiremiyoruz. Fiyatlarımız tandır ekmeğin paketinde 4 tane var 85 liraya denk geliyor top ekmeğinin fiyatı ise 15 liradır" dedi. Tandır ve top ekmeği aldığını aktaran müşterilerden Abdullah Kolkıran "Eskisi gibi olmasa da tandır ekmeği tüketiliyor. Burası kalabalık oluyor. Ben maçtaydım telefon açarak gidip alacağımı söyledim. Zaten ekmek olmadığı zaman telefonda gitmememiz gerektiğini söylüyorlar. Kısaca buraya telefon açarak geliyoruz. Şuan da 10 tane top ekmeği ve 4 tane tandır ekmeği aldım. Akşama iftar ekmeğimiz var" cümlelerini kullandı.
16 Mart 2025 Pazar - 10:54
Elazığ’da kadınların yaptığı tandır ekmeğine vatandaşlar akın ediyor
Elazığ’da kadınların yaptığı tandır ekmek için vatandaşlar kilometrelerce yol gelerek kuyruk oluşturuyor. Elazığ’da daha önce farklı işletmelerde çalışan Filiz Gül, ardından yaşadığı Yemiş Mahallesi kırsalında tandır fırını kurdu. İlk önce kız kardeşleriyle birlikte çalışa Gül, taleplerin artması ile sayıyı 10’u kadın toplam 12’ye kadar çıkardı. Ramazan ayının gelmesiyle birlikte vatandaşlar adeta tandıra akın etti. Merkeze 7 kilometre uzaklıkta olmasına rağmen vatandaşlar tandır ekmeği almak için kuyruklar oluşturarak dakikalarca bekliyor. Gül ise çalışanlarıyla birlikte taleplere yetişebilmek için aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. En sevdiği mesleği yaptığını dile getiren işletme sahibi Filiz Gül, "Çok güzel bir meslek. Buranın bu kadar kalabalık olmasının nedeni, ekmeklerimiz köz ateşte doğal bir ortamda pişmesidir. Çok lezzetli bir ekmeğimiz var. Vatandaşlarımız da bunun farkında. Şuan da burada 10 kadına istihdam sağlıyorum. Ailemle hep beraber çok güzel bir iş çıkartıyoruz. Yaklaşık 15 senedir bu işi yapıyorum. Daha önceden farklı yerde çalışıyorum fakat 5 yıldır kendi işimin başındayım. Kırsalda olduğumuz için özellikle hafta sonları bayağı kalabalık oluyor. Bulunduğumuz alan merkeze 7 kilometre uzaklıkta bir alan. Akşama doğru saat 15.00 itibariyle burada yoğunluk olmaya başlıyor ama müşterilerimiz aralıksız geliyor. Sabah 08.00’da iş başı yapıyoruz. İşin durumuna göre, akşam 20.00 civarlarında işi bitiyoruz. Ramazan ayı dolayısıyla gece 24.00’da eve gidiyoruz. Çok yoğun çalışıyoruz çünkü taleplere yetişemiyoruz. Tandır ve top ekmeği yapıyoruz. Tandır ekmeğinin sütlüsünü, tereyağlısını ve sadesini yapıyoruz. Top ekmeği de zaten sütlü susamlı olarak yapılıyor. İki çeşit ekmek yapıyoruz ama talepleri yetiştiremiyoruz. Fiyatlarımız tandır ekmeğin paketinde 4 tane var 85 liraya denk geliyor top ekmeğinin fiyatı ise 15 liradır" dedi. Tandır ve top ekmeği aldığını aktaran müşterilerden Abdullah Kolkıran "Eskisi gibi olmasa da tandır ekmeği tüketiliyor. Burası kalabalık oluyor. Ben maçtaydım telefon açarak gidip alacağımı söyledim. Zaten ekmek olmadığı zaman telefonda gitmememiz gerektiğini söylüyorlar. Kısaca buraya telefon açarak geliyoruz. Şuan da 10 tane top ekmeği ve 4 tane tandır ekmeği aldım. Akşama iftar ekmeğimiz var" cümlelerini kullandı.
15 Mart 2025 Cumartesi - 18:00
U-18 Su Topu Şampiyonası Elazığ’da
Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü su topu takımı Elazığ’da düzenlenen U-18 Bronz Lig Su Topu Şampiyonası müsabakalarında başarılarına devam ediyor. Elazığ’da dokuz takımın yarıştığı müsabakalar olimpik yüzme havuzunda devam ediyor. Gaziantep Belediye, Konya Selçuklu Belediye, Gaziantep Gençlik Spor Kulübü, Elazığ Gençlik Spor Kulübü, Adana Büyükşehir Belediye, Niğde Gençlik Spor Kulübü, Giresun Gençlik Spor Kulübü, Malatya Gençlik Spor Kulübü ve Gaziantep Yüzme takımlarının katıldığı müsabakalarda Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü Su Topu Takımı Adana BŞB 10-0, Niğde GSK 10-0 ve Gazientep BLD takımını 12-1 skorla yenerek ligde mücadelesini sürdürüyor. 16 Mart Pazar günü Elazığ ekibi Gaziantep GSK saat 10.00’da, Konya Selçuklu Belediye ise saat 12.00’de karşılaşacak.
15 Mart 2025 Cumartesi - 17:59
Ramazan etkinliklerinde, engelsiz yaşam korosu ile tasavvuf topluluğu sahne aldı
Elazığ Belediyesinin düzenlediği Ramazan ekinlikleri kapsamında, Elazığ Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören özel ihtiyaçlı bireylerin oluşturduğu engelsiz yaşam korosu ve Elazığ Belediyesi musiki toplulukları tasavvuf topluluğu sahne aldı. Elazığ Belediyesinin geleneksel Ramazan etkinlikleri, Ahmet Tevfik Ozan Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programlarla devam ediyor. Etkinlikler kapsamında Engelsiz Yaşam Merkezinde eğitim gören özel gereksinimli bireylerden oluşan "engelsiz yaşam korosu" sahne aldı. Koronun performansı, izleyenlerden büyük takdir topladı. Özel bireyler, seslendirdikleri ilahilerle izleyenlere unutulmaz bir dinleti sundu. Katılımcılar, okunan ilahilere eşlik ederken etkinlik, özel bireylerin sahnedeki performanslarıyla anlam kazandı. Engelsiz yaşam korosunun gösterisinin ardından, Elazığ Belediyesi musiki topluluklarına bağlı tasavvuf topluluğu konseri gerçekleştirildi. Topluluk, Ramazan ayının manevi atmosferini pekiştiren ilahiler ve kasidelerle etkinliği sonlandırdı. Ramazan etkinlikleri, bu akşam Harput ilahi grubunun, 16 Mart Pazar akşamı ise Dar’ül Hazen tasavvuf topluluğunun konseriyle devam edecek. Öte yandan Ahmet Tevfik ozan Fuar ve Kongre Merkezi’nde her akşam, çocuklara yönelik gerçekleştirilen etkinlikler de yoğun ilgi görüyor. Elazığ Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşlar Ramazan Etkinliklerine davet edildi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder