Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Erzincan
Erzincan’da ambulans ile tır çarpıştı: 2 sağlık personeli yaralandı
13 Mart 2026 Cuma - 13:15:17
Erzincan’ın Tercan ilçesinde ambulans ile tomruk yüklü tırın çarpışması sonucu iki sağlık personeli yaralandı. Kaza, saat 11.30 sıralarında Erzurum-Erzincan kara yolu üzerindeki sinyalizasyonlu kavşakta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, vaka ihbarı üzerine Tercan Devlet Hastanesinden çıkış yapan ambulans, 25 ADF 035 plakalı Mercedes marka tomruk yüklü tırla çarpıştı. Kazada ambulans sürücüsü ile araçta bulunan sağlık personeli yaralandı. Çarpışmanın etkisiyle ambulansta sıkışan sürücü, çevredeki vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarıldı. Yaralı 2 sağlık çalışanı ambulansla Tercan Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Kazayı yara almadan atlatan tır sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.
13 Mart 2026 Cuma - 08:56
Erzincan: Depremin izleri
Türkiye’nin "deprem kenti" olarak bilinen Erzincan, tarih boyunca büyük depremlerle sarsıldı. Kent, özellikle 1939 ve 1992 depremlerinde ağır kayıplar yaşadı. 1939 yılında meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki deprem, Erzincan’ı adeta yerle bir etti. Sadece Erzincan değil çevre illerde de büyük hasara yol açan depremde 116 bin 720 bina yıkıldı, 32 bin 968 kişi hayatını kaybetti. Deprem sırasında ayakta kalan az sayıdaki yapılardan biri olan Erzincan Tren Garı, o dönemde hastane olarak da kullanıldı. 34 yıl sonra, 13 Mart 1992’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ise 8 bin 57 bina yıkıldı ve 653 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 850 kişi yaralandı. Depremin aniden gerçekleştiğini ve yaşadıkları korkuyu anlatan depremzede Şakir Yiğit, "Bina çöktü, bir üst taraf kaldı. Bir saat, bir buçuk saat sonra anca çıkabildik. Ayakkabı yok, bir şey yok, herkes evine koşmaya başladı" dedi. O dönemde devletin imkanları seferber edilerek enkaz altındakiler kurtarılmaya çalışıldı, çadırlar kuruldu. Yiğit, arkadaşlarıyla evlerine yakın bir yerde kurdukları çadırda 60 gün kaldıklarını aktardı. Erzincanlılar kayıplarını unutmamak için Terzi Baba Mezarlığı’nda deprem şehitleri anısına anıt yaptırdı. Kent, geçmişte yaşadığı bu büyük felaketlerden ders çıkararak, deprem bilincini şehir kültürünün bir parçası haline getirmeye çalışıyor.
13 Mart 2026 Cuma - 08:23
13 Mart 1992 Erzincan Depremi’nin yıl dönümü
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, 13 Mart 1992 Erzincan Depremi’nin yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajda, hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, yakınlarına sabır diledi. Vali Aydoğdu mesajında, Erzincan’ın Kuzey Anadolu Fay Zonu üzerinde yer aldığını hatırlatarak, şehrin geçmişte yaşadığı depremlerden sonra her defasında küllerinden yeniden doğmayı başardığını belirtti. "Acılarımızı unutmadan, geleceğe güvenle bakmanın yolu geçmişin bize bıraktığı en büyük miras olan tedbir ve bilinçtir" ifadelerini kullandı. Deprem hazırlığının yalnızca devletin değil, toplumun her bireyinin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Aydoğdu, yapıların inşasından günlük yaşamda alınacak önlemlere kadar her adımda azami özen gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Vali mesajını şöyle tamamladı: "Bu duygu ve düşüncelerle, 1992 depreminde ve bu topraklar üzerinde yaşanan tüm afetlerde ebediyete irtihal eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; kederli ailelerine ve aziz milletimize sabırlar diliyorum. Rabbim şehrimizi ve ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin."
13 Mart 2026 Cuma - 08:04
İliç’in tarihi taş binası restorasyonla yeniden hayat buluyor
Erzincan’ın İliç ilçesinde geçmişte Hükümet Konağı olarak kullanılan tarihi bina, yürütülen restorasyon çalışmalarının ardından İliç Belediyesi’nin yeni hizmet binası olarak kullanılacak. Fen İşleri ekiplerince sürdürülen onarım ve tadilat çalışmaları sırasında binanın dış cephesindeki sıvaların altında yaklaşık 74 yıllık orijinal taş dokunun bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine proje, yapının tarihi kimliğinin korunması ve aslına uygun şekilde ortaya çıkarılması amacıyla yeniden düzenlendi. Uzman ekipler, titizlikle sıvaları sökerek tarihi taş dokuyu gün yüzüne çıkarırken binanın özgün mimarisinin korunmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi. 14 Temmuz 1952’de inşa edilen yapı, ilçenin tarihi hafızasında önemli bir yere sahip bulunuyor. Toplam 1.255 metrekare alana sahip olan binada, bodrum katta 8, giriş katında 7 ve birinci katta 5 olmak üzere toplam 20 oda yer alıyor. Bodrum, giriş ve birinci kattan oluşan yapı üç katlı müstakil bina olarak hizmet verecek. Restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından belediyenin tüm hizmet birimlerinin bu binada toplanması planlanırken, projenin 2026 yılı yaz aylarında tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 20:14
Vali Aydoğdu: "Kitap günümüzün yüzeyselleşen dünyasında bize derinleşmeyi, ince düşünmeyi öğretiyor"
Erzincan Belediye binası önünde bin metrekarelik çadırda kurulan Erzincan Kitap Fuarı’nı ziyaret eden Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Kitap günümüzün yüzeyselleşen dünyasında bize derinleşmeyi, ince düşünmeyi öğretiyor" dedi. Vali Hamza Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve birim amirleriyle birlikte Erzincan Belediye Başkanlığı önünde kurulan kitap fuarını ziyaret etti. Fuarda kitap okumanın birey ve toplum üzerindeki önemine dikkat çeken Vali Aydoğdu, "Kitap okumayan toplum yalnızlaşır. Kitap okumayan toplum geri kalır. Kitapsız bir çocuğun dünyası zenginleşemez, duyarlı bir insan olamaz." diyerek kitap okumanın toplumsal ve bireysel gelişimdeki kritik rolünü vurguladı. Erzincan Valiliği ve Erzincan Belediye Başkanlığı işbirliğinde kurulan ve 1 Haziran 2025 tarihine kadar hizmet verecek olan kitap fuarına Erzincanlıları davet eden Vali Aydoğdu, "Erzincanlı hemşehrilerimizi bu fuara davet ediyoruz. Kitapla hemhâl olmak hem çocuklarımıza hem de ailelerimize iyi gelecek. Kitap günümüzün yüzeyselleşen dünyasında bize derinleşmeyi, ince düşünmeyi öğretiyor." Diye konuştu. Kitap fuarında bulunan yayınevlerinin stantlarını gezen, yazarlarla ve yayınevi yetkilileriyle görüşen Vali Aydoğdu, kitap fuarında bulunan öğrenciler ve vatandaşlarla sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 12:01
Erzincan’da kadın muhtar, hayvancılıkta örnek oluyor
Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Ocakbaşı Köyü Muhtarı Asuman Akpolat, köyde gerçekleştirdiği hayvancılık faaliyetiyle hem köylülere hem de kadınlara örnek oluyor. 3 dönemden bu yana köy muhtarlığı görevini başarılı bir şekilde yürüten kadın muhtar, aynı zamanda tarımsal üretim gerçekleştiriyor. Asuman Akpolat muhtarlık görevinin yanı sıra hayvancılık yapıyor aynı zamanda ev işlerini de başarıyla yürütüyor. 46 yaşındaki Asuman Akpolat, köyde kurduğu işletmede eşi Kemal Akpolat ile birlikte 60 adet büyükbaş ve 15 adet küçükbaş hayvanın yanı sıra arıcılıkla da uğraşıyor. Sabahın beşinde hayvanların bakımıyla güne başlayan Asuman Akpolat, ardından ev işleri sonrasında ise köyün işleriyle ilgileniyor. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Ocakbaşı Köyü’nde hayvancılığı başarılı bir şekilde yürüterek tarıma değer katan Asuman Akpolat’ı ziyaret ederek, hayvancılık işletmesinde incelemelerde bulundu. Gün içerisindeki yoğunluğu aktaran Akpolat, "Bu coğrafyada kadın güçlü bir figürdür. Üretimin temelinde her zaman kadın vardı ve var olmaya devam edecek. Ben tüm bunları yapabileceğime inandım ve inandığım yolda yürümeye devam ediyorum. Köyde yaşamayı seviyoruz. Hayvancılık ise tam bize göre. Burada hem köyümün sorunlarıyla ilgileniyorum hem de tarımsal üretime, ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Ürettiğimiz sütün bir bölümünü birliğe veriyoruz bir bölümünü de tereyağ ve ayran olarak değerlendiriyoruz. Erzincan’da birçok kadın tarım ve hayvancılık sektöründe başarıyla ilerliyor. Ben önümüzdeki sürecin daha da başarılı geçeceğine inanıyorum" diye konuştu. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker ise, Asuman Akpolat’a tarımsal üretime ve hayvancılık sektörüne sağladığı katkı için teşekkür ederek, "Tarım ve Orman Bakanlığımız tarımsal üretimde yer alan, ülkemize katkı sağlayan kadın ve gençlere büyük önem veriyor. Asuman Hanım, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın yanı sıra arıcılık da yapıyor. Eşiyle birlikte örnek bir aile işletmesi kurmuşlar. Biz her zaman kadın çiftçilerimizin ve gençlerimizin yanındayız. Bakanlığımızın yeni destekleme modeli ve hibe uygulamalarında bu açıkça görülmektedir. Erzincan genelinde bu tarz aile işletmeleri bizim için çok önemli. Çünkü hayvancılık sektörünün gelişmesinde aile işletmeleri aktif rol oynuyor. Biz bu tarz işletmelerimizin çoğalması için çalışmaya devam ediyoruz. Ocakbaşı Köyü Muhtarımız Asuman Hanımı tebrik ediyorum, hem kendi ailesi hem Ocakbaşı Köyü hem de kadın çiftçilerimiz adına önemli bir misyon yüklenmiş durumda. Her zaman teşkilat olarak yanlarındayız" dedi.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 11:54
Ergan Dağı 12 ay hizmet veren çağdaş bir tesise kavuşuyor
Erzincan’ın doğa ve kış turizmindeki yükselen değeri Ergan Dağı, kapsamlı bir projeyle dört mevsim boyunca hizmet verecek modern tesislere kavuşuyor. Erzincan Valiliği ve ilgili kurumların iş birliğiyle hayata geçirilecek proje kapsamında, Ergan Dağı Kış Turizm Merkezi’ne günübirlik kullanım için çok yönlü ve çağdaş bir tesis inşa edilecek. Toplam maliyeti 111 milyon TL olan proje, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) ve Erzincan İl Özel İdaresi ortaklığıyla finanse edilecek. Bu yatırımın 33 milyon TL’si KUDAKA tarafından, 77 milyon TL’si ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak. Proje kapsamında yapılacak tesiste; açık ve kapalı alanlara sahip kafeterya, kayak ekipmanları kiralama ve satış birimi, telesiyej sandalye garajı, sağlık birimleri, idari yönetim merkezi ve teknik hacimler yer alacak. Ayrıca ziyaretçilerin rahatlığı ve doğayla etkileşimi artırmak amacıyla kapsamlı peyzaj düzenlemeleri gerçekleştirilecek. Yalnızca kış aylarında hizmet veren Ergan Dağı’nın, proje sayesinde yaz döneminde de aktif bir rekreasyon ve doğa sporları destinasyonu haline gelmesi hedefleniyor. Yeni tesisle birlikte Erzincan’da yaşayan vatandaşlar ve kente gelen ziyaretçiler dağda daha uzun süre vakit geçirebilecek, çok yönlü etkinlik olanaklarından faydalanabilecek. Aynı zamanda dağın mevcut tesislerinde yaşanan kapasite yetersizliği giderilirken, bugüne kadar geçici ve dağınık olarak sürdürülen sağlık hizmetleri modern, erişilebilir ve entegre bir yapıya kavuşturulacak. Bu sayede Ergan Dağı, sadece turistik değil, aynı zamanda güvenli ve konforlu bir cazibe merkezi haline dönüşecek. Bu kapsamda projenin resmi başlangıcı niteliği taşıyan imza töreni, Erzincan Valiliği’nde gerçekleştirildi. Törene; Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, KUDAKA Genel Sekreteri Oktay Güven, Erzincan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili ve Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Cavit Şireci, İl Genel Meclisi’nde görev yapan siyasi parti temsilcileri ve KUDAKA Erzincan İl Koordinatörü Lokman Altunbilek katılım sağladı. Törende atılan imzalarla birlikte proje resmen başlamış oldu.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 11:36
Kariyer Fuarı’nda 15 meslek grubu öğrencilerle buluştu
Elaattin Elmas Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen Kariyer Fuarı’nda 15 farklı meslek grubundan 25 meslek elemanı öğrencilerle buluştu. Elaattin Elmas Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehberlik Servisi tarafından Hedef YKS kapsamında Kariyer Fuarı düzenlendi. Düzenlenen fuarda 15 farklı meslek grubundan 25 meslek elemanı öğrencilerle buluştu. Katılımcılar kendi mesleklerini okul öğrencilerine ve diğer okullardan katılım sağlayan ziyaretçi öğrencilere tanıttı. Yaklaşık bin öğrencinin katıldığı fuarda öğrenciler açılan meslek stantlarında gelecekteki meslekler hakkında fikir sahibi oldular.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 10:13
Erzincan’da 59. hac kafilesi dualarla uğurlandı
Diyanet İşleri Başkanlığının organizasyonuyla Erzincan’dan kutsal topraklara gidecek olan 59. kafile hacı adayı ve din görevlileri düzenlenen program ile dualarla uğurlandı. Hacı adayları Erzincan Havalimanı’ndan Mekke’ye havayoluyla hareket etti. Hacı adayları için Terzibaba Camisinde uğurlama programı gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile birlikte ilahiler eşliğinde hacı adaylarının yol hazırlıkları tamamlandı. Yakınları tarafından kutsal topraklara uğurlanan hacı adayları Erzincan Havalimanı’ndan direk uçuşla kutsal topraklara uçtular.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 10:02
Uyuşturucu tacirlerine geçit yok
Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Akyazı Uygulama Noktası’nda doğu illerinden batı illerine uyuşturucu madde sevkiyatının önlenmesine yönelik operasyon düzenlendi. Yapılan müşterek çalışmalarda, 34 plakalı bir otobüsün yolcu bagaj kısmında bulunan eşyalar üzerinde yapılan kontrollerde uyuşturucu madde ele geçirildi. Yapılan kontrollerde Naz isimli narkotik madde arama dedektör köpeğinin tepki vermesi üzerine valizde yapılan aramada 28 parça halinde 12 kilo 400 gram Scanc (Skunk) maddesi ele geçirildi. Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince olay ile ilgili olarak yapılan sorgulama ve araştırmalar sonucunda tespit edilen 34 plakalı başka bir otobüs ile ilgili olarak da Sivas İl Emniyet Müdürlüğüne bilgi verilerek birlikte yapılan müşterek çalışmada ise 11 parça halinde 7 kilo 750 gram Scanc (Skunk) maddesi ele geçirildi. Bahse konu uyuşturucu maddelerin temin edicisi ve sahibi olan şüphelilere yönelik Diyarbakır’da yapılan operasyonda 3 adet takip cihazı ele geçirilerek toplamda 3 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Göz altına alınan D.H.Ş. , R.Ş. , O.K. isimli şüpheli şahıslara T.C.K. 188. maddesi "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti" suçundan işlem yapılarak adli mercilere sevk edildi. D.H.Ş. isimli şüpheli şahıs ise mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 09:18
Vali Aydoğdu, Küplü köyünde incelemelerde bulundu
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Kemah ilçesine bağlı Küplü köyünde incelemelerde bulundu. Vali Hamza Aydoğdu, eşi Emine Aydoğdu, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, vali yardımcıları Yusuf İzci ve Ömer Özbay, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Veysel Yanık, Kemah Kaymakamı Ökkeş Safa Türkoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ile birlikte Kemah ilçesine bağlı Küplü köyünü ziyaret ettiler. Köy Muhtarı Sinan Uylaş ve köy sakinleriyle bir süre hasbihalde bulunan Vali Aydoğdu, köy ile ilgili talepleri ve sorunları dinleyerek ilgili birim amirlerine gerekli talimatları verdi.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 08:39
Erzincan’da Fenerbahçe’nin Euroleague final maçı dev ekranda izlendi
Erzincan’da basketbol severler, EuroLeague Finali’nde Fenerbahçe Beko’yu desteklemek için dev ekrandan yayınlanan mücadeleye yoğun ilgi gösterdi. Basketbol severler, Euroleague Final heyecanını birlikte yaşamak için Erzincan Dört yoldaki meydan da bir araya geldi. Final karşılaşmasında Fransız temsilcisi Monaco ile karşı karşıya gelen Fenerbahçe Beko’nun mücadelesi, meydanda kurulan dev ekranda yayınlandı. Taraftarlar, temsilcimizin tarihi final mücadelesini birlikte izleyerek bu büyük heyecana ortak oldu. Fenerbahçe Beko ile Monaco, EuroLeague final maçında karşılaştı. Abu Dabi’de oynanan karşılaşmada AS Monaco’yu 81-70 mağlup eden Fenerbahçe, EuroLeague şampiyonu olarak taraftarlarını sevince boğdu. Erzincan’da dev ekrandan maçı takip eden taraftarlar, maçın bitiş düdüğü ile birlikte büyük bir sevince boğuldu. Taraftarlar maç sonrası Erzincan sokaklarında şampiyonluğu kutladı.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 08:30
Ekmeğini 45 yıldır taştan çıkarıyor
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde yaşayan taş ustası Mustafa Olgunöz, ekmeğini 45 yıldır taştan çıkarıyor.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 08:01
Arılar oğul veriyor
Erzincan’da Mayıs ayının sonlarına yaklaştığımız bugünlerde arı kolonilerinde oğul verme devam ediyor. Kış şartlarının ağır geçmesi nedeniyle kolonilerde kayıpların yaşanmasının ardından arıcılar oğul veren kovanları takip ederek yeni koloniler kuruyor. Koloni halinde yaşayan arıların neslini devam ettirebilmek amacıyla ana arı ile birlikte bir kısmının kovanı terk etmesine veya arıcı tarafından yeni bir koloni oluşturulmasına oğul deniyor. İlkbaharda süratle çoğalan ve artık kovana sığamayan arı kolonisi oğul çıkarma hazırlıklarına başlıyor. Özellikle bal kaynaklarının çok olduğu ve mevsimin de müsait olduğu senelerde bu olay çok sık görülüyor. Oğul mevsimi genelde Mayıs ayının başından Haziran ayının ortalarına kadar devam ediyor.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 07:55
Gürcistanlı Nino, Erzincan çiftçiliğine renk katıyor
Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Derebük köyünden Süleyman Eroğlu ile evlenerek köye yerleşen Gürcistanlı Nino, besicilik yaparak Erzincan çiftçiliğine renk katıyor. Derebük köyünü ziyaret eden Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, köyde hayvancılık yapan Nino Eroğlu ile karşılaştı. 46 yaşındaki Nino, bundan 5 yıl önce Erzincan’ın Derebük köyüne yerleşti. Derebük köyü sakinlerinden Süleyman Eroğlu ile hayatını birleştiren Nino, köydeki hayata uyum sağladı ve hayatından oldukça memnun. Kısa sürede Türkçeyi öğrenen Nino, hayvancılık konusunda da son derece tecrübeli. 15 adet büyükbaş hayvanı bulunan Nino Eroğlu, her birine ayrı isimler verdiği hayvanlarıyla iyi bir bağ kurmuş. Onlara olan sevgisi tarif edilemeyecek cinsten. İneklerin sütünden tereyağı ve peynir yaptıklarını söyleyen Nino, bunu da genel olarak büyükşehirlere gönderdiklerini belirtti. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Erzincan’ın mükemmel coğrafyasında Üzümlü’nün yüksek kesimlerinde bulunan Derebük köyünde hayvancılık yaparak tarıma değer katan Gürcistanlı Nino Eroğlu’nu tebrik etti.
26 Mayıs 2025 Pazartesi - 07:48
Bilim insanları Erzincan’da eklem ağrıları ve çözüm önerilerini konuştu
Erzincan’da fizik tedavi uzmanları, beyin cerrahi uzmanları ve acil tıp uzmanlarının katılımlarıyla kas iskelet sistemine ait hastalıkların teşhisinde uygulama ve çözüm önerileri değerlendirildi. Erzincan’da uzman bilim insanlarının bir araya geldiği EMAR okuma eğitimine; ortopedi ve travmatoloji, beyin ve sinir cerrahisi, fizik tedavi ve rehabilitasyon ve acil tıp alanında hekimler katıldı. Toplantıda değerlendirme ve bilgilendirme konuşmasını yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı; "Burada hem günlük pratikte hem de halk sağlığı düzeyinde önemli bir yük oluşturan kas ve iskelet sitemi hastalıkları konusunda yapılan güncel, bilimsel çalışmaları paylaşmak, tartışmak ve daha nitelikli bir sağlık hizmetine zemin hazırlamak için bir aradayız. Eklem ağrılarının nedenini doğru belirlemek, tedavi planını oluşturmak ve hastalığın gidişatını izlemek için görüntüleme yöntemleri vazgeçilmez araçlardır. Bu yöntemlerin endikasyona uygun, kanıta dayalı, maliyet etkin ve hasta güvenliği gözetilerek kullanılması, hem doğru tanıyı hem de tedavi başarısını artıracaktır. Bir tıp fakültesi olarak bizler için bu toplantılar, sadece bilgi paylaşımı değil, aynı zamanda eğitim, araştırma ve hizmet üçgeninde ilerlemeyi tetikleyen birer akademik ivmedir. Öğrencilerimizin ve uzmanlık eğitimi alan genç meslektaşlarımızın yalnızca bilgili değil aynı zamanda bilimsel gelişmeleri okuyabilen ve yorumlayabilen hekimler olarak yetişmesi için bu tür disiplinli etkinliklerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nizamettin Koçkara’da, "Bugün burada kas iskelet sistemine ait hastalıkların teşhisinde çok işimize yarayan ve radyologlardan çok yardım gördüğümüz manyetik realans (EMAR) olarak bilinen manyetik realans değerlendirme ile ilgili çok önemli bir toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Bu toplantıya Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ki hareket sistemi sorunları ile ilgilenen fizik tedavi uzmanları, beyin cerrahi uzmanları ve acil tıp uzmanları ile birlikte il dışından gelen aynı alanlarda ki hekim ve asistanlar ile gerçekleştiriyoruz. Bu konuda bizimle bilgisini paylaşan Ankara’dan davetli olan Radyoloji Uzmanı Dr. Mevlüt Yörükbulut önemli bir bilgi paylaşımı gerçekleştiriyor. Toplantımız Sağlık Bakanlığımızın onayladığı, etik ve yasal olan bu toplantımız bizler için çok önemli çünkü Anadolu’da bir dünya üniversitesi şiarıyla eğitim hayatını devam ettiren üniversitemizin Erzincan’da böyle bir toplantı organizasyonunda bizlerin görev alması Erzincan adına oldukça önemli olduğunu düşünüyorum. Tıbbi eğitimde çok önemli, sürekli ve teknolojik gelişmeler ile birlikte her zaman yeniliğe açık ve öğrenmenin devam ettiği bir uygulama alanıdır. Bizlerde bu konulardaki bilgilerimizi güncel tutmak, güncel bilgilerle hastalarımıza tedavi vermek için çalışıyoruz. Bu konulardaki toplantıları çok önemli olduğunu düşünüyorum. Eğitimler sürekli devam ediyor. Bu eğitim sürekliliği içerisinde biz eğitimcilerinde bu sürekli eğitim içerisindeki bilgiyi yaygınlaştırma ve bilgiye ulaşma kolaylığı sağlamak arasındaki çabalar olması gerektiğini düşünüyoruz. Bizlere destek olan bütün idareci ve yöneticilere misafirlerimize ve Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı’ya teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Radyolog Dr. Mehmet Yörükbulut katılımcılara slayt eşliğinde sunumunu gerçekleştirdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder