Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Erzincan
Kemaliye’de Muhtarlar Toplantısı gerçekleştirildi
28 Nisan 2026 Salı - 22:48:49
Kaymakam Emirhan Arıkan başkanlığında Kemaliye ilçesinde Muhtarlar Toplantısı yapıldı. Kemaliye Kaymakamlığı tarafından düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Erdem Atmaca, il genel meclis üyeleri ve kurum amirleri katıldı. Toplantıda ilçenin genel durumu değerlendirilirken mahalle ve köylerde yürütülen çalışmalar ele alındı. Muhtarların talep, ihtiyaç ve şikayetleri dinlenerek ilgili kurumlar tarafından değerlendirmeler yapıldı. Kurum amirlerinin görev alanlarına ilişkin bilgilendirmelerde bulunduğu toplantıda, kamu hizmetlerinin etkinliğinin artırılması ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi konularında istişarelerde bulunuldu.
28 Nisan 2026 Salı - 22:45
Kaymakam Arıkan’dan Apçağa köyünde restorasyon çalışmaları incelemesi
Kemaliye Kaymakamı Emirhan Arıkan, Apçağa köyünde yürütülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğrencileri tarafından köy çarşısında gerçekleştirilen ahşap ve taş cephe restorasyonu çalışmaları, Türkan Sarp gözetiminde sürdürülüyor. Çalışmalar hakkında bilgi alan Arıkan, öğrencilerle sohbet ederek tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik bu tür uygulamaların önemine dikkat çekti ve emeği geçenlere teşekkür etti. Restorasyon faaliyetlerinin hem kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılmasına hem de öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sunduğu belirtildi.
28 Nisan 2026 Salı - 22:41
Arıkan, Bahçe Mahallesi’nde yürütülen çalışmaları inceledi
Kemaliye Kaymakamı Emirhan Arıkan, Bahçe Mahallesi’ni ziyaret etti. Kemaliye Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Arıkan, Bahçe Mahallesi Muhtarı Mehmet Alkaya eşliğinde mahallede incelemelerde bulundu ve vatandaşlarla bir araya geldi. Ziyaret kapsamında Enbiyabey Camii, Eski Bahçe İlkokulu ve Nurettin Odabaşı Kültür Evi’ni gezen Arıkan, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Arıkan’ın, mahalledeki ihtiyaçlara ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu bildirildi.
28 Nisan 2026 Salı - 22:35
Erzincan’da marketlere sıkı denetim
Erzincan Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince kent genelinde zincir marketlere yönelik denetim gerçekleştirildi. Belediye sınırları içerisinde faaliyet gösteren 296 zincir market, Zabıta Müdürü Mehmet Polat koordinasyonunda ekipler tarafından denetlendi. Denetimlerde ürünlerin gramajları, fiyat etiketleri, son kullanma tarihleri ve hijyen koşulları incelendi. Yapılan kontrollerde mevzuata aykırılık tespit edilen 4 işletmeye cezai işlem uygulanırken, son kullanma tarihi geçmiş ürünlere el konularak imha edildi.
19 Şubat 2024 Pazartesi - 11:20
Kayıp işçileri arama çalışmaları 7. gününde devam ediyor
Erzincan’ın İliç ilçesinde maden ocağındaki toprak kaymasında kaybolan 9 işçiye ulaşmak için başlatılan çalışmalar 7. gününde de devam etti. Yağmur ve sisin etkili olduğu bölgedeki çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 663 personel katılırken arama kurtarma faaliyetleri, 802 araç ve iş makinesi, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, dron, georadar, jeoradar, metale duyarlı 5 yeraltı radarıyla, gece ve gündüz aralıksız yürütülüyor. Bölgede bulunarak çalışmaları takip eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ile AFAD Başkanı Okay Memiş, arama ve kurtarma çalışmalarına katılan ekipleri koordine ederken kayıp işçilerden 6’sının Sabırlı Deresi yatağına gelen toprak alanının içerisinde, 3’ünün ise manganez ocağının içerisinde olduğu değerlendirildiğinden çalışmalar bu bölgelerde daha da yoğunlaştırıldı. Çalışmalar sırasında zaman zaman küçük çaplı toprak kaymalarının yaşandığını belirten yetkililer, ekiplere güvenlik tedbirlerini en üst seviyede tutması yönünde talimatlarını veriyor. Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca bölgede sürekli toprak ve su analizi de yapılıyor. Ekiplerin her gün 9 ayrı noktadan aldığı numuneler 3 ayrı laboratuvarda analize gönderildiği, bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığı açıklandı. Su ve toprağın yanı sıra bölgedeki hava kalitesinin de, 2’si tesis yakınında, 4’ü İliç’te olmak üzere toplam 6 hava kalitesi izleme istasyonunda sürekli takip edildiği, hava kalitesinde de siyanür kaynaklı bir olumsuzluğun tespit edilmediği bildirildi. Bölgedeki toprak kayması sonucu akan malzemenin geçici olarak depolanacağı alanların belirlendiği, mevcut alanda sızdırmazlık şartlarının sağlandığı, bölgeye akan malzemenin hazırlanan alana transferinin başladığı belirtildi. Toprak kaymasına ilişkin soruşturmada ise aralarında firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 zanlı tutuklanırken, 2 zanlı adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Son olarak gözaltına alınan şirketin Türkiye’deki müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Şubat 2024 Pazar - 19:17
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, İliç maden sahasındaki hummalı çalışmaları sürüyor
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının ardından başlattığı çalışmaları hummalı bir şekilde devam ediyor. Bakanlık, Ekiplerin her gün 9 ayrı noktadan aldığı numuneler 3 ayrı laboratuvarda analize gönderildiğini, yapılan analizlerde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını açıkladı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının hemen ardından bölgeye sevk ettiği ekipler çalışmalarını büyük bir titizlik içerisinde sürdürüyor. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, “Maden kazasının hemen sonrasında Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ın ve genel müdürlerin koordinesindeki 8 teknik ekip, sahada ilk andan itibaren başlattığı çalışmalarını büyük bir titizlik içerisinde sürdürüyor. Ekiplerin her gün 9 ayrı noktadan aldığı numuneler 3 ayrı laboratuvarda analize gönderiliyor. Yapılan analizlerde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı” ifade edildi. Açıklamada, “Maden ocağında yaşanan kazanın ilk anından itibaren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Fatma Varank’ın ve genel müdürlerin koordinesindeki 8 teknik ekip; 2 georadar, 1 multistation ve 2 sensör ile bölgede gece-gündüz demeden çalışmalarına devam ediyor. Bakanlık ekipleri tarafından 9 ayrı bölgeden bir yandan su ve topraktan numune alınıyor bir yandan da bölgenin hava kalitesi takip ediliyor. Alınan numuneler, Bakanlığa ait Mobil Su ve Atık Su Analiz Laboratuvarı, Çevre Referans Laboratuvarı ve yetkili laboratuvarlarda analize gönderiliyor” denildi. “Herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadı” Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, “Maden sahasındaki 9 farklı bölgeden alınan su ve toprak numuneleri, 3 ayrı laboratuvarda tüm detaylarıyla analiz ediliyor. Bakanlık ekiplerince titizlikle yürütülen çalışmalarda; bölgede bulunan yeraltı suyu gözlem kuyularında, kazadan önce de yürütülen izleme sonuçları ile kazadan sonra yapılan analiz sonuçları da karşılaştırıldı. Analizde yeraltı sularında ağır metaller bakımından da herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı” ifadesine yer verdi. “Havada da siyanür bakımından olumsuzluk tespit edilmedi” Bakanlık teknik ekipleri, su ve toprağın yanı sıra bölgedeki hava kalitesini de, 2’si tesis yakınında, 4’ü İliç’te olmak üzere toplam 6 hava kalitesi izleme istasyonunda sürekli olarak takip ediyor. Yapılan incelemelerde hava kalitesinde de siyanür kaynaklı bir olumsuzluğun tespit edilmediği bildirildi. “Geçici depolama alanları belirlendi” Açıklamada, “Öte yandan bölgedeki toprak kayması sonucu akan malzemenin geçici olarak depolanacağı alanlar da belirlendi. Geçirimsizliğin sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar, Bakanlık gözetiminde yapılarak, mevcut alanda sızdırmazlık şartları sağlandı, bölgeye akan malzemenin hazırlanan bu alana transferi başladı” belirtildi. (ME
18 Şubat 2024 Pazar - 17:35
Gözaltına alınan şirketin Türkiye’deki müdürü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı
Erzincan’ın İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan şirketin Türkiye’deki müdürü C.D., adliyedeki işlemlerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Erzincan İliç’teki altın madeninde 13 Şubat’ta yaşanan toprak kaymasının ardından haber alınamayan 9 işçiye ulaşılmaya çalışılıyor. Kazayla ilgili yürütülen soruşturmada gözaltına alınan altın madeni ocağını işleten şirketin "Türkiye Ülke Müdürü" C.D. adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Sabah saatlerinde gözaltına alınan C.D., ifade işlemleri için İliç Adliyesi’ne sevk edildi. Burada ifade veren zanlı, yurt dışına çıkış yasağı getirilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
18 Şubat 2024 Pazar - 17:19
Erzincanlı şehit dualarla son yolculuğuna uğurlandı
Kuzey Irak’ta Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, memleketi Erzincan’da dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da katıldı. Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın cenaze namazı ikindi namazının ardından Terzibaba Camii’nde kılındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, silah arkadaşlarının omuzunda cami avlusuna taşındı. Şehidin babası Atilla Ay, annesi Mediha Ay ile kız kardeşleri Şükriye ve Nadime Ay tabuta sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Erzincan Müftüsü Muharrem Gül’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, dualarla binlerce Erzincanlı tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Ay, Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi. Cenaze namazına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman, Mustafa Sarıgül, Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, 3’ncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakçı, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, askeri erkan ve binlerce Erzincanlı katıldı.
18 Şubat 2024 Pazar - 17:13
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay son yolculuğuna uğurlanıyor
Kuzey Irak’ta Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Erzincanlı Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın cenaze namazı ikindi namazının ardından Terzibaba Camisinde kılındı. Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı silah arkadaşlarının omuzunda camii avlusuna taşındı. Şehidin babası Atilla Ay, annesi Mediha Ay ile kız kardeşleri Şükriye ve Nadime Ay naaşa sarılarak gözyaşlarına boğuldu.Erzincan Müftüsü Muharrem Gül’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay dualarla eşliğinde binlerce Erzincanlı tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Ay, Garnizon Şehitliğinde toprağa verildi.Cenaze namazına İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman, Mustafa Sarıgül, Bayburt Milletvekili Orhan Ateş, 3’ncü Ordu Komutanı Korgeneral Veli Tarakçı, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci, askeri erkan ve binlerce Erzincanlı katıldı.
18 Şubat 2024 Pazar - 16:33
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay son yolculuğuna uğurlanıyor
Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde sızma girişimi yapan teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay memleketinde son yolculuğuna uğurlanıyor.
18 Şubat 2024 Pazar - 16:01
İliç’te maden ocağındaki toprak kütlesinin tahliyesine başlandı
Erzincan’ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kayması olayının ardından son duruma ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar toprak kaymasının yaşandığı alanda açıklamalarda bulundular. Açıklamada maden ocağındaki toprak kütlesinin tahliyesine başlandığı bildirildi. Erzincan’ın İliç ilçesinde maden ocağında kayan toprağın altında kalan 9 işçi için arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bölgedeki çalışmaları yakından takip eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden ocağında ki toprak kaymasının meydana geldiği alanda basın mensuplarına açıklamada bulundu. Maden sahasının içerisinde ki arama kurtarma faaliyetleri ilk kez gazeteciler tarafından görüntülendi. Kayıp 9 işçiyi arama kurtarma çalışmalarında, 210 bin metrekarelik alan 8 sektöre ayrılarak tüm alanlar termal ve manyetik dronlar, toprak altı görüntüleme cihazları, georadar, dronlar ve fiziki arama ile havadan ve karadan sürekli taranıyor. Gece gündüz aralıksız devam eden çalışmalarda; 2 bin 700’ün üzerinde personel, 802 araç ve iş makinası, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 drone ile georadar ve jeoradar görev yapıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar açıklamalarında bu alanın eski mermer ocağına taşınacağını ve tahliye çalışmalarının da başlandığını kaydetti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, konuşmasında, “Bu maden sahasındaki kazanın üzerinden 6 gün geçti. İlk anından itibaren. Devlet olarak, hükümet olarak tam bir seferberlik ruhuyla gece gündüz durmadan, duraksamadan çalışıyoruz. Değerli kardeşlerim burası bu maden ocağı 940 hektarlık bir arazi. Bugün sizlerle beraber çalışmaların olduğu yerden aziz milletimize konuşuyoruz. Bu hemen ardımızda görmüş olduğumuz toplam liç alanı dediğimiz yerde yaklaşık 35 milyon metreküplük bir toprak kütlesi var ve 14.28’de, o vakitte toprağın kaydığı zamanda hemen bu ardınızdaki Sabırlı Dere alanı dediğimiz yere yaklaşık 5 milyon metreküplük bir toprak kaymasıyla yeni bir kütle bu tarafa doğru, vadiye doğru geliyor. Hemen arkasındaki mangan ocağı dediğimiz yer var ki oradan geliyoruz buraya bakanımızla. Orada da 1.2 milyon metreküplük bir toprak kaymasıyla yer değiştirmiş vaziyette ve hemen sırt tarafta yani toplam liç alanının olduğu yerde de devamlı karşı tepelerde iki tane konuşlandırılan jeoradarla da yaptığımız, duraksamadan yaptığımız arama kurtarmayla ilgili çalışmalarımızda çalışan arkadaşlarımızın güven ortamında çalışmasıyla ilgili bundan sonra olma ihtimali olan bir kaymayı anlık izliyoruz. Bunun da altını çizmek istiyoruz. Değerli arkadaşlar, arama kurtarmayla ilgili AFAD başından beri 500’ün üzerinde şu anda arama kurtarma profesyonel ekibimiz var. 2 bin 700’ü aşmış vaziyetteyiz, insan gücü olarak. 800 aracımız var. En modern, en güçlü araçlarımız var. Şunun altını çizmek istiyorum; araç ve insan kaynağı olarak hiçbir eksikliğimiz yok ama anbean arkadaşlarımız, buradaki bilim insanlarımızın yol göstericiliğinde, istişareyle, işçimizden, şoförümüze varıncaya kadar hepimizin tek bir niyeti var. Bu işi olabilecek en kısa zamanda tamamlamak. Bunun için de eğer ilave araç, ilave insan kaynağıyla ilgili bir ihtiyacımız doğuyorsa bilin ki olabilecek en kısa sürede bunu biz tamamlıyoruz. Şimdi öncelikle 9 canımız şu anda bu toprağın altında. Yakınlarımızın her birini ziyaret ettik. Devamlı da ediyoruz. Onlar da buraya zaman zaman geliyorlar. Onların akrabalarından bu maden ocağında çalışan kardeşlerimiz de var. Az önce onlarla tekraren görüştük. Onların sabrı, anlayışı için minnettarız. Bunu ifade etmek istiyorum. Tekrar ve tekraren geçmiş olsun dileklerimi paylaşmak istiyorum. Ve değerli kardeşlerim, sabra ihtiyacımız var. Altını çizerek ifade etmek istiyorum. Sabır bizim şu anda en fazla ihtiyacımız olduğu bir duygu. Bunu da görüyoruz. Minnettarız ama şunu ifade etmek istiyorum. Böyle büyük bir toprak kütlesinin hareket ettiği bir ortamda bizim planımız basitçe şu; Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan arkadaşlarımız ve bilim insanlarımızla beraber hemen bu ardımızdaki görmüş olduğumuz 5 milyon metreküplük alanda, hedef alanda ve arkasındaki mangan alanında toprağı geçici depolama alanı olarak az önce gelmiş olduğumuz ve tamamen Çevre Şehircilik’in bizzat talimatıyla ve yerinde yaparak oluşturmuş olduğu güvenli ortama geçici tahliye ediyoruz. 800 iş makinesi dedik ya şuan için çalıştırdığımız ekskavatör ki en büyük hacimli ekskavatörlerle biz 60’a yakın ekskavatörle günlük 1000-1500’e yakın bir kamyon hareketiyle burayı ve hemen mangan ocağının içinde bulunduğu toprak kaymasının olduğu yere bu tahliye sürecini AFAD koordinasyonunda yapmaya devam ediyoruz. Durmuyoruz. İklim şartları ve özellikle jeoradarların devamlı takibiyle güvenli bir ilgili sıkıntı olmadığı müddetçe Allah’ın izniyle aziz milletimize, bu kardeşlerimize eriştiğimizin müjdesini verebilmek için canı gönülden çalışıyoruz. Her anında Cumhurbaşkanımız takip ediyor buradaki süreci ve ben bakanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Sadece Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı olarak değil ama bu mega işletmenin olduğu yerde içişleri ailesi, Çevre Şehircilik İklim Değişikliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımız, Tarım ve Orman Bakanlığımız yani hükümetimizin burayla ilgili aksiyon alması gereken değerli kardeşlerim tüm bakanlıklarımızla ilgili olması gerekenlerin hepsi anbean, büyük bir koordinasyon, azim ve kararlılıkla devam ediyor. Burada Erzincan’da başsavcımızın nezaretinde görevlendirilen 4 savcımız bununla ilgili bir ihmal, bir kusur varsa bilin ki kesinlikle ve kesinlikle hak, adalet, tecelli edecek. Buna hiç kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın. Bu sürecin yargıya intikal ettiği andan itibaren değerlendirmeler yapmak bizim hakkımız değil. Bağımsız yargı. Zaman zaman kamuoyunu bu noktada bilgilendirmeyle ilgili bir ihtiyaç soruyorsa gerek Yılmaz Bakanımız gerekse başsavcılığımız bununla ilgili sizleri de bizleri de aydınlatır ve bu süreçte benim bildiğim kadarıyla devam edecek. Şu ana kadar yapılması gerekenlerin üzerine ilave yapılması gereken mevcut ifadelerden veya ortaya çıkan yeni delillerle ne söylenmesi, ne hareket edilmesi, nasıl karar alınması gerekiyorsa hep beraber bunu izleyeceğiz ve sizlerle beraber ben de öğreneceğim hiç merak etmeyin” dedi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ise, “Dün konuştuğumuz gibi bugün sahadayız. Eminim sizler de sahadan daha farklı olduğunu hadisenin ne kadar büyük boyutta olduğunu daha yakinen görmüş oluyorsunuz. Bakanımız ifade ettiler. İlk andan itibaren devletimiz bütün ilgili kurumlarıyla, kuruluşlarıyla, bütün ekipleriyle burada aslında bu koordinasyonun içerisinde ekibin önemli bir parçası da sizlersiniz. Sizlere de bu anlamda teşekkür ediyoruz. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına buradasınız ve bugün ilk kez sahada sizlerle bu basın toplantısını gerçekleştir geçiriyoruz. Bakanımız gayet detaylı izah ettiler ama arkada hakikaten çok büyük bir kütle var. O kütlenin üç ayrı noktaya aktığını bir mevcut yerde bir akış olduğunu görüyoruz. Bir de içinde bulunduğumuz, sizin gördüğünüz dere yatağına ve arka tarafta da mangan ocağına akış olduğunu görüyoruz. Burada en önemli bu koordinasyon süreci içerisinde bütün ilgili kurumlarla yaptığımız konuda özellikle buradaki toprak kütlesinin taşınacağı alanın tespiti ve oranın hazır hale getirilmesi önemliydi. Dolayısıyla bu şu anda çalışmaya başladı ve aslında bu bölge şu anda tahliye edilmeye başlanmış durumda. Zaten arama faaliyetiyle ilgili yoğun bir çaba, büyük bir fedakârlık içerisinde ve uyum içerisinde devam ediyor. Dolayısıyla orada bakanımızın ifade ettiği gibi bir sabra ve açıkçası biraz da Allah’ın yüzümüze bakmasına ihtiyacımız var. İnşallah oradan kısa bir zamanda bir netice alırız ve bu sayede de hem aileleri, hem bütün milletimizi bir neticeye ulaştırmış oluruz. Dolayısıyla bu çalışmalar devam ediyor. Teknik anlamda özellikle DSİ’nin, tabii burada bir de çok ciddi anlamda çevreyle alakalı alınması gereken tedbirler vardı. Bununla alakalı da her türlü tedbiri almış durumdayız. Özellikle DSİ çok yoğun bir çalışmayla buradaki su hareketini kontrol edip bu sahaya tekrar suyu sokmadan bunu farklı alanlara yöneltmekle alakalı ciddi bir çalışma yürütüyor. Çok hızlı bir çalışma yürütüyor. Onlara da buradan gerçekten teşekkür ediyorum. Aşağıda seddeyle ilgili çalışmamız da büyük oranda tamamlanmış durumda. Yani yeni bir su hareketini kontrol altına almayla alakalı bütün tedbirler alınmış durumda. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız sürekli ölçümler alıyor. Şu anda gözüken hem suda hem toprakta burada halk sağlığına zarar verebilecek herhangi bir şeyin olmadığı yönünde. Dolayısıyla o noktada da kontrollerimiz böyle eş zamanlı eş güdümlü bir şekilde devam ediyor. İnşallah tabii en kısa zamanda bu kurtarma faaliyetiyle arama faaliyetiyle ilgili bir netice almayı ümit ediyoruz. Ben tekrar teşekkür ediyorum. Buradan eminim daha farklı gözüküyordur. Hazırlıklar toprağın oraya intikaliyle alakalı bitmiş durumda. Yani yer hazır. Çevre Şehircilik Bakanlığımız orayla ilgili onayını verdi. Nasıl bu yığın liç alanında yerleşimle alakalı onayları ÇED kapsamında Çevre Şehircilik Bakanlığımız verdiyse orayla alakalı evet buraya şu şartları hazırladığımızda buraya döküm yapabilirsiniz onayını aldığımız için artık şu anda buradan hem buradan hem de mangan ocağının yerden toprak oraya taşınmaya başlandı. Sizi bugün oraya götüremiyoruz ama orada şu anda bu faaliyet devam ediyor. Yani bu yolda gördüğünüz kamyonlar oraya doğru hareket ediyor” ifadelerini kullandı.
18 Şubat 2024 Pazar - 15:25
Şehit Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay son yolculuğuna uğurlanıyor
Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde sızma girişimi yapan teröristlerle girilen çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay memleketinde son yolculuğuna uğurlanıyor.
18 Şubat 2024 Pazar - 12:15
Maden ocağı soruşturmasında şirketin Türkiye müdürü gözaltına alındı
Erzincan’ın İliç ilçesinde 13 Şubat’ta meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili soruşturma devam ederken, maden ocağını işleten şirketin Türkiye ülke müdürü gözaltına alındı. İliç’teki maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma sürüyor. Maden ocağını işleten şirketin Türkiye Ülke Müdürü C.D. gözaltına alındı. Zanlı, işlemlerinin ardından İliç Adliyesine sevk edildi. Toprak kaymasına ilişkin soruşturmada aralarında maden ocağını işleten firmanın Kanadalı yöneticisinin de bulunduğu 6 kişi tutuklanmış, 2 kişi de adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
18 Şubat 2024 Pazar - 11:36
Erzincanlı şehit havalimanında karşılandı
Kuzey Irak’ta Pençe Kilit Harekatı bölgesinde PKK’lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Erzincanlı Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın cenazesi, Yıldırım Akbulut Havalimanında düzenlenen törenle karşılandı. Uçaktan indirilen şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı silah arkadaşların omuzunda alana getirildi. Düzenlenen törende, Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Belediye Başkanı Bekir Aksun, Başsavcı Ali Öztürk, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, askeri erkan, il protokolü ile şehidin yakınları hazır bulundu. Şehidin babası Atilla Ay, annesi Mediha Ay ile kız kardeşleri Şükriye ve Nadime Ay gözyaşlarına boğuldu. Erzincan Müftüsü Muharrem Gül’ün dua etmesinin ardından şehit cenazesi son yolcuğuna uğurlanmak Terzibaba Camisinin morguna kaldırıldı. Şehidin cenazesi ikindi namazına müteakip defnedilecek. Cenazeye İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da katılacağı öğrenildi.
18 Şubat 2024 Pazar - 09:18
Bakan Bayraktar, gazetecilere bilgilendirmede bulundu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Erzincan İliç’te basın mensuplarına toprak kaymasının ve arama kurtarma çalışmalarının teknik detayları hakkında bilgilendirerek soruları yanıtladı. Basın toplantısının ardından Bakan Bayraktar sahayı gezerek 7/24 devam eden çalışmaları yerinden takip etti. Halihazırda 20’ye yakın noktada iş makineleri ile arama çalışmaları sürdürülüyor. Bakan Bayraktar, “Kayan toprağın güvenli bir alana taşınması ile ilgili planımızı da devreye aldık. Su konusunda da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız 9 ayrı yerde ölçümler yapıyor. Şu ana kadar yapılan ölçümlerde sularımızda halk sağlığı açısından olumsuz herhangi bir bulguya rastlanmadı.” dedi.
18 Şubat 2024 Pazar - 09:13
Vali Aydoğdu şehit babasına taziyede bulundu
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Kuzey Irak’ta Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Salih Ay’ın Erzincan’daki baba ocağına taziye ziyaretinde bulundu. Vali Aydoğdu, Şehit Salih Ay’ın evini ziyaret ederek acılı aileye taziye ve sabr-ı cemil dileğinde bulundu. Vali Aydoğdu, “O artık ebedi istirahatgahı cennet bahçesinde. Emanetlerini canımızdan aziz bileceğiz. Ruhu şad olsun” dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder