Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Erzincan
Geçmişten günümüze: Kemaliye’de şükür kurbanı
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 09:12:49
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde uzun yıllardır sürdürülen "Şükür Kurbanı" geleneği yeniden yaşatıldı. Kemaliye Belediye Başkanı Erdem Atmaca, ilçe halkıyla birlikte Kadıgölü mevkisinde düzenlenen etkinlikte, geçmişten günümüze uzanan geleneği sürdürdüklerini belirtti. Atmaca, yaptığı açıklamada, büyüklerin yıllar önce suyun akması ve bereketin devamı için yerine getirdiği kurban geleneğini aynı inanç ve samimiyetle ihya ettiklerini ifade etti. Bu buluşmanın sadece bir ibadet değil, aynı zamanda kültürel değerlerin yaşatılması açısından önemli olduğunu vurgulayan Atmaca, "Geçmişte olduğu gibi kurbanın ardından keşkek yapılır, Kadıgölü deresi başında hep birlikte paylaşılırdı. Bizler de bu geleneği sürdürerek aynı sofrada buluşmanın bereketini ve kardeşliğini yeniden yaşatacağız." dedi. Kurban vesilesiyle bir araya gelen vatandaşların paylaşma ve dayanışma duygusunu pekiştirdiğini dile getiren Atmaca, Kadıgölü’nün bereketli suyunun bölge için önemli bir nimet olduğunu kaydetti. Etkinliğe katkı sunan Dörtyolağzı Muhtarı Şükrü Toptaş ile Lökhane işletmecisi Faruk Sağçolak’a teşekkür eden Atmaca, birlik ve beraberliğin devamı temennisinde bulundu.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 08:50
Erzincan’da tarım teşkilatları koordinasyon toplantısı yapıldı
Erzincan’da tarım ve ormancılık alanında faaliyet gösteren taşra birimlerinin katılımıyla koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, İl Müdürü Alper Koçaker başkanlık etti. Toplantıda yaz sezonu hazırlıkları ile iklim şartlarının tarımsal üretime etkileri detaylı şekilde ele alındı. Kurumlar arası iş birliğinin artırılması ve sahada yürütülen çalışmaların etkinliğinin güçlendirilmesi konuları değerlendirildi. İl Müdürü Koçaker, vatandaş odaklı hizmet anlayışıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, kurumlar arası koordinasyonun artırılmasının önemine dikkati çekti. Toplantı kapsamında Erzincan Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürü Samet Karataş da enstitüde yürütülen çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Program, saha gezisiyle sona erdi.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 08:46
Erzincan’da sürüler meraya indi, üreticiler günlük 5-6 bin lira tasarruf sağlıyor
Erzincan’da baharın gelmesiyle küçükbaş hayvan yetiştiricileri sürülerini meralara çıkardı. Kış boyunca artan yem maliyetlerinden etkilenen üreticiler, hayvanların merada otlamasıyla günlük 5 ila 6 bin lira tasarruf ettiklerini belirtti. Bölgede havaların ısınmasıyla birlikte küçükbaş hayvancılıkla uğraşan üreticiler, sürülerini yeniden doğal otlaklarla buluşturdu. Kış mevsiminin sert ve uzun geçtiği Erzincan’da, özellikle yem fiyatlarındaki artış üreticilerin maliyetlerini yükseltirken, meraya çıkış ekonomik anlamda rahatlama sağladı. Şavak aşireti mensubu yetiştiriciler de güneşli havaları fırsat bilerek hayvanlarını otlaklara çıkardı. Doğal meraların kullanılmaya başlanmasıyla yem giderlerinde önemli düşüş yaşandığı ifade edildi. Yetiştiricilerden Celal Gül, kış boyunca yüksek yem fiyatları nedeniyle zorlandıklarını dile getirerek, "Havaların ısınmasıyla birlikte sürülerimizi meraya çıkardık. Hayvanların dışarıda otladığı her gün bizim için büyük kazanç. Yem vermediğimiz günlerde 5 ila 6 bin lira arasında tasarruf sağlıyoruz." dedi.
01 Mayıs 2026 Cuma - 10:06
Erzincan-Sivas kara yolunda kaza: 2 yaralı
Erzincan-Sivas kara yolunda tır ile otomobilin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. Kaza, kara yolunun Bozyazı mevkisinde meydana geldi. Sürücüsü henüz belirlenemeyen İspanya plakalı 3392 LNR tır ile K.D. idaresindeki 24 ABC 103 plakalı otomobil çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine polis, 112 Acil Sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Çarpışmanın etkisiyle otomobilde bulunan bir kişi araç içerisinde sıkıştı. Yaralı, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla bulunduğu yerden çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü K.D. ile R.D., olay yerindeki ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Polis ekipleri kazanın nedenine ilişkin inceleme başlattı.
24 Aralık 2023 Pazar - 10:16
Girlevik Şelalesi beyaza büründü, köyde yaşayan vatandaşlar bacalarını küredi
Erzincan’ın yüksek kesimlerinde aralıklı kar yağışı etkisini sürdürürken, Çağlayan beldesinde bulunan doğa harikası Girlevik Şelalesi beyaz örtüye büründü. Merkeze bağlı Tatlısu köyünde vatandaşlar toprak damlı evlerinin bacalarında biriken karları küredi. Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altına düştüğü Erzincan’da yüksek kesimlerde kar ve tipi etkili oluyor. Kar yağışı dolayısıyla Erzincan - Sivas, Erzincan - Gümüşhane - Bayburt ve Erzincan - Erzurum karayollarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için karla mücadele ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı Erzincan şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Çağlayan beldesinde de görüldü. Lapa lapa yağan kar beldede bulunan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Girlevik Şelalesini beyaz örtüye büründürdü. Beyaza bürünen şelale adeta kartpostallık bir görüntü oluşturdu. Kar yağışıyla birlikte köylerde yaşayan vatandaşların da kış çilesi başladı. Tatlısu köyünde toprak damlı evlerin bacalarında biriken kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Vatandaşlar evlerinin su çekmemesi için bacalarda kar küreme işine koyuldu. Kar ve tipi dolayısıyla Erzincan genelinde bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Kapanan yollar İl Özel İdaresi ekipleri tarafından gün içerisinde yeniden ulaşıma açıldı. Öte yandan, Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde bugün hava çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı geçecek. Kar yağışı yüksek kesimlerde tipi şeklinde, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. Kuvvetli rüzgar uyarısı Rüzgarın öğle saatlerinden itibaren Erzurum ve Ardahan çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-70 km/saat, bu illerin yüksek ve dağlık kesimlerde hamleli 70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Bölge illerinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Erzincan ve Ağrı’da 4, Kars ve Bayburt’ta 7, Erzurum’da 8, Ardahan’da 10, Tunceli’de 5, Muş, Elazığ ve Bingöl’de 3, Malatya ve Hakkari’de 1, Iğdır, Van ve Bitlis’te 2 derece olarak kaydedildi.
24 Aralık 2023 Pazar - 09:54
Girlevik Şelalesi beyaza büründü, köyde yaşayan vatandaşlar bacalarını küredi
Erzincan’ın yüksek kesimlerinde aralıklı kar yağışı etkisini sürdürürken Çağlayan Beldesinde bulunan doğa harikası Girlevik Şelalesi beyaz örtüye büründü. Merkeze bağlı Tatlısu Köyünde vatandaşlar toprak damlı evlerinin bacalarında biriken karları küredi. Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altına düştüğü Erzincan’da yüksek kesimlerde kar ve tipi etkili oluyor. Kar yağışı dolayısıyla Erzincan - Sivas, Erzincan - Gümüşhane - Bayburt ve Erzincan - Erzurum karayollarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için karla mücadele ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı Erzincan şehir merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Çağlayan Beldesinde de görüldü. Lapa lapa yağan kar beldede bulunan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Girlevik Şelalesini beyaz örtüye büründürdü. Beyaza bürünen şelale adeta kartpostallık bir görüntü oluşturdu. Kar yağışıyla birlikte köylerde yaşayan vatandaşların da kış çilesi başladı. Tatlısu Köyünde toprak damlı evlerin bacalarında biriken kar kalınlığı 10 santimetreyi buldu. Vatandaşlar evlerinin su çekmemesi için bacalarda kar küreme işine koyuldu. Kar ve tipi dolayısıyla Erzincan genelinde bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Kapanan yollar İl Özel İdaresi ekipleri tarafından gün içerisinde yeniden ulaşıma açıldı. Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde bugün hava çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı geçecek. Kar yağışı yüksek kesimlerde tipi şeklinde, sabah ve gece saatlerinde yer yer pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görülecek. Hava sıcaklığı mevsim normalleri civarında seyredecek. “Kuvvetli rüzgâr uyarısı” Rüzgârın öğle saatlerinden itibaren Erzurum ve Ardahan çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli, yer yer fırtına (40-70 km/saat, bu illerin yüksek ve dağlık kesimlerde hamleli 70-90 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Bölge illerinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Erzincan ve Ağrı’da 4, Kars ve Bayburt’ta 7, Erzurum’da 8, Ardahan’da 10, Tunceli’de 5, Muş, Elazığ ve Bingöl’de 3, Malatya ve Hakkari’de 1, Iğdır, Van ve Bitlis’te 2, derece olarak kaydedildi.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 17:39
Hüzünlü Şölen
Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şubesinde Filistin’deki İsrail’in uygulamaları konuşuldu. İsrail’in Filistinlilere yaptığı zulüm lanetlendi ve Filistin ile ilgili yazılmış şiirlerden oluşan bir şölen düzenlendi. Şölenin başlangıcında konuşan sunucu Doç. Dr. Mehmet Cihat Üstün son günlerde Gazze’de ve Bati Şeria’da yaşanan olayları hatırlatarak, insanların yapılan zulüm karşısında duyarlı olmaları gerektiğini hatırlattı. Yapılan şiir şöleninin de bu duyarlılığın göstergesi olduğunu söyledi. Daha sonra şiir şölenine geçildi. Tamamı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi öğrencilerinden oluşan şölende: Hanım Kaya, İlanur Mercan, Merve Kılıç, Zeynep Özlem Şengül, Hatice Sarıkaya, Fatma Koca ve Kevser Ateş Filistin ile ilgili şiirlerini okudular. Programın sonunda ise Türkiye Yazarlar Birliği Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir kısa bir konuşma yaparak Filistin’de, özellikle Gazze’de yaşanan zulüm ile ilgili bir şey yapamadıklarını, Hz. Ali’nin ifadesi ile zulmün acısını hissettiklerini ve paylaştıklarını söyledi. TYB Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir: “Hz. Ali’nin ‘Bir kötülük görürseniz ve eğer bir şey yapamıyorsanız onu duyurun’ dediği gibi bizler de yaptığımız etkinliklerle bunu duyuruyoruz. Bu zulmü duymayanlara duyurmak istiyoruz. Müslümanlar bir vücut gibidir. Vücudun bir uzvu ağrıdığı zaman bedenin tüm azaları da ondan muzdarip olur. Bizler de rahatsızlığımızı duyuruyoruz.” dedi. Program sonrasında şiir okuyanlara Türkiye Yazarlar Birliği Erzincan Şube Başkanı Halil İbrahim Özdemir’in imzaladığı teşekkür belgeleri verildi.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 16:09
Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanlarından ’sessiz yürüyüş’
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ve sağlık çalışanları, İsrail ordusunun abluka altına aldığı Gazze’de bulunan hastanelere yönelik düzenlediği saldırılarına yönelik “Zulme ve Soykırıma Dur Demek İçin Hekimlerden Sessiz Yürüyüş” gerçekleştirdi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları iki ayı aşkın bir süredir devam ediyor. Dünyanın birçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de saldırılara protestolar sürüyor. Protesto kapsamında sağlık çalışanları ve hekimler tarafından Türkiye geneli başlatılan ‘sessiz yürüyüş’ programları ise haftalık olarak sürüyor. ‘Sessiz Yürüyüş’ programı çerçevesinde bu hafta da Erzincan’da Saat Kulesi bir araya gelen çok sayıda sağlık çalışanı ve Tıp Fakültesi öğrencileri Cumhuriyet Meydanına kadar slogan atmadan yürüdü. Burada açıklamalarda bulunan grup, hekimler ve sağlık çalışanları olarak beyaz önlükleriyle başlatılan sessiz yürüyüşlerinin 6. Haftasında olduklarını belirtti. Türkiye’de 40’tan fazla şehirde aynı anda Filistinli masumların sesi olmak için, Siyonist işgalcilerin katliamını duyurmak için Erzincan’da da yürüyüş düzenledikleri ifade edildi.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 11:53
Karla kaplanan Munzur Dağlarında sürü halindeki yaban keçileri havadan görüntülendi
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başarılı operasyonlarıyla terörden temizlenen 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağlarında yabani hayvan popülasyonu arttı. Çok sayıda yaban keçisi karlı dağlarda dron ile görüntülendi. Yaban keçilerinin kameraya yansıyan sevimli halleri ise izleyenlerin içini ısıttı. Bir zamanlar terör endişesi duyulan Tunceli ile Erzincan arasındaki Munzur Dağlarında Erzincan ve Tunceli Jandarma Komutanlığı timleri, Kemah, Pülümür, Ovacık kırsallarında gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla terörün adeta sonunu getirdi. Terörden temizlenen Munzur Dağlarında yabani hayvan popülasyonunda artış gözlendi. Kışla birlikte karla kaplanan Munzur Dağlarında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan birçok yabani hayvan objektiflere yansımaya başladı. 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağlarının karlı zirvesinde ve zaman zaman da bin rakımlı aşağı kısımlara inen yaban keçileri sürüler halinde görüntülendi. Doğa Koruma Birliğinin (IUCN) yayımladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde bulunan, avlanması yasak ve koruma altındaki tür olan yaban keçileri ve şamualar aynı kare içerisinde Erzincan’da doğa gezgini Meriç Yeter tarafından Kılıçkaya ve Akbaba zirvelerinde görüntülendi. Keçiler dronu zaman zaman tehlike zannederek kaçarken zaman zaman da kameraya adeta poz verdi.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 11:46
Karla kaplanan Munzur Dağları’nda sürü halindeki yaban keçileri böyle görüntülendi
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) başarılı operasyonlarıyla terörden temizlenen 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağlarında yabani hayvan popülasyonu arttı. Çok sayıda yaban keçisi karlı dağlarda dron ile görüntülendi. Yaban keçilerinin kameraya yansıyan sevimli halleri ise izleyenlerin içini ısıttı. Bir zamanlar terör endişesi duyulan Tunceli ile Erzincan arasındaki Munzur Dağlarında Erzincan ve Tunceli Jandarma Komutanlığı timleri, Kemah, Pülümür, Ovacık kırsallarında gerçekleştirdikleri başarılı operasyonlarla terörün adeta sonunu getirdi. Terörden temizlenen Munzur Dağlarında yabani hayvan popülasyonunda artış gözlendi. Kışla birlikte karla kaplanan Munzur Dağlarında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan birçok yabani hayvan objektiflere yansımaya başladı. 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağlarının karlı zirvesinde ve zaman zaman da bin rakımlı aşağı kısımlara inen yaban keçileri sürüler halinde görüntülendi. Doğa Koruma Birliğinin (IUCN) yayımladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde bulunan, avlanması yasak ve koruma altındaki tür olan yaban keçileri ve şamualar aynı kare içerisinde Erzincan’da doğa gezgini Meriç Yeter tarafından Kılıçkaya ve Akbaba zirvelerinde görüntülendi. Keçiler dronu zaman zaman tehlike zannederek kaçarken zaman zaman da kameraya adeta poz verdi.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 11:01
Erzincan’ın yüksek kesimlerinde kar yağışı etkisini artırdı
Meteorolojinin kuvvetli yağış uyarısında bulunduğu Erzincan’ın yüksek kesimlerde kar, şehir merkezinde ise yağmur etkili oluyor. Gece saatlerinde başlayıp aralıklı yağmur yağışının sürdüğü Erzincan’da yüksek kesimlerde kar, tipi ve sisli hava etkisini artırdı. Tipi ve sis nedeniyle Erzincan- Sivas kara yolu Sakaltutan Geçidinde görüş mesafesi zaman zaman 10 metreye düştü. Kar yağışı da zeminde etkili olmaya başladı. Belirli aralıklarla ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmedi. Aralık ayının sonuna doğru yağan kar nedeniyle Kızıldağ Geçidinde ağır tonajlı araçlar yavaş ve dikkatli seyrederek yollarına devam etti. Kardan Erzincan - Pülümür kara yolunda bazı araçlar yolda kalırken, kara yolları ekipleri, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ekipler, özellikle geçit noktaları kullanacak olan sürücüleri yanlarında zincir bulundurmaları konusunda uyardı. Yüksek kesimlerde kar yağışı etkili olurken Erzincan şehir merkezinde ise yağmur yağışından cadde ve sokaklarda su birikintileri oluştu. Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre; Bölge genelinde hava çok bulutlu, sabah saatlerinde itibaren Erzurum, Bayburt, Ardahan ve çevrelerinde kar, Erzincan çevreleri de karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların, yerel kuvvetli olması bekleniyor. Yüksek kesimlerde kar yağışların tipi şeklinde görüleceği, görüş mesafesinde azalma, gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin civarında seyredecek. Rüzgar batı ve güneybatı yönlerinden orta kuvvette, zaman zaman kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esecek. “Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı” Erzincan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kuvvetli rüzgar uyarısı: Rüzgârın batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 09:49
Erzincan’da etkinliklerde köfte sucuk aracı hizmet verecek
Erzincan İl Özel İdaresi tarafından kentte yapılacak etkinliklerde kullanılması için köfte sucuk aracı hizmete konuldu. Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Vali Yardımcısı Mehmet Emre Canpolat ile birlikte İl Özel İdaresi tarafından yapılan ve Ergan Dağı Kayak Merkezi başta olmak üzere kentte düzenlenecek çeşitli etkinliklerde hizmet verecek olan köfte sucuk aracını inceleyerek emeği geçenleri tebrik etti.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 09:43
Erzincan Toplu Sera Bölgesi ile ilgili toplantı yapıldı
Erzincan Toplu Sera Bölgesi ile ilgili toplantı Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, vali yardımcıları Yusuf İzci ve Mehmet Emre Canpolat, ilgili birim amirleri ve teknik personellerin katılımıyla gerçekleşti. Vali Yardımcısı Yusuf İzci’nin proje ile ilgili olarak yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgiler verdiği toplantıda Vali Aydoğdu, "Erzincan’ı Doğu Anadolu Bölgesinin sebze deposu yapacak bu proje gibi ilimizin faydasına olan tüm girişimleri hep birlikte canla başla destekleyeceğiz." dedi.
23 Aralık 2023 Cumartesi - 09:39
Vali Aydoğdu, Eczacılık Fakültesi öğrencileriyle söyleşide bulundu
Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, Binali Yıldırım Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri ile "Sosyo-Kültürel Değişimlerin Değerler Eğitimine Olan Yansımalarının Eczacılık Öğrencileriyle Değerlendirilmesi" konulu söyleşi programına katıldı. Değişimin ve dönüşümün gerisinde kalınmaması gerektiğini vurgulayan Vali Aydoğdu, "Mevlana’nın pergel metaforunda olduğu gibi bir ayağı kendi kültüründe ve medeniyetinde sabit, diğer ayağıyla tüm dünyayı dolaşan, öğrenen gençler yetiştikçe ülkemiz her alanda çok daha iyi seviyelere gelecek." dedi.
22 Aralık 2023 Cuma - 21:46
6 milyonluk gasp zanlısı Erzincan’da yakalandı
İstanbul Bahçelievler’de yol ortasında döviz bürosu çalışanının kullanmış olduğu aracı takip ederek 6 milyon lirasını silah kullanarak gasp eden ve hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, Erzincan’da yakalandı. Yakalanan gasp zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, 4 gün önce İstanbul Bahçelievler Basın Ekspres Yolu üzerinde saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kuyumcukent’te 6 milyon TL değerinde döviz bozduran döviz bürosu çalışanı ve emekli polis olan koruması, parayı aldıktan sonra 34 CCU 633 plakalı araçları ile Bahçeşehir’e doğru yola çıktı. Bu sırada kendilerini takip eden ve içerisinde 4 şahsın bulunduğu araç, döviz bürosu çalışanlarının aracına çarptı. Araçtan inen şahıslar paranın bulunduğu aracın camlarını silahla kırdı ve içeride bulunan çantayı gasp ederek olay yerinden kaçtı. Gaspa uğrayan kişiler ise durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler araçta ve çevrede incelemelerde bulundu. Çevrede bulunan güvenlik kamera görüntülerini de inceleyen polis ekipleri, kaçan şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Döviz bürosunun sahibi Metin Kodes yaşananları anlatarak, "Sabah döviz bürosunda getirdiğimiz yaklaşık 200 bin doları Kuyumcukent’te bulunan başka bir döviz bürosuna sattık. Onun parasını aldı bizim çocuklar. Yola çıkınca 4 kişi silahla gelmiş önce arabaya vurmuşlar. Sonra da silahları çıkartıp ’teslim olun, hareket ederseniz sizi vururuz’ diyerek tehdit edip araçta bulunan çantayı alıp gitmişler. Araç beyazmış arkalarından geliyorlarmış ama kuşkulanmamışlar" diye konuşmuştu. Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekiplerince Erzincan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde durumundan şüphelenilerek durdurulan 34 plakalı araç içerisinde Gürcistan kimlikli bir şahsın olduğu görülerek, yapılan incelemede şahsın Gürcistan’a ait sahte kimlik ve sahte Seyahat Giriş Belgesi taşıdığı anlaşıldı. Yapılan inceleme ve sorgulamalar sonucunda şahsın gerçek kimliğinin Azerbaycan uyruklu V.V. olduğu tespit edildi. Azerbaycan uyruklu V.V. isimli şahsın, İstanbul’da döviz bürosu çalışanının kullanmış olduğu aracı takip ederek 6 milyon lirasını silah kullanarak gasp eden, ayrıca "Silahlı Yağma", "Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması" suçlarından iki adet aranma kaydı ile "Silahla Kendisini Tanınmayacak Bir Hale Koyması ve Yol Kesmek Suretiyle ya da Konutla İş Yerinde veya Eklentilerinde Birden Fazla Kişi Tarafından Yağma" suçundan 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi. Polis ekiplerince kıskıvrak yakalanan V.V., sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
22 Aralık 2023 Cuma - 21:38
6 milyonluk gasp zanlısı Erzincan’da yakalandı
İstanbul Bahçelievler’de yol ortasında döviz bürosu çalışanının kullanmış olduğu aracı takip ederek 6 milyon lirasını silah kullanarak gasp eden ve hakkında 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı Erzincan’da yakalandı. Yakalanan 6 milyonluk gasp zanlısı tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay, 4 gün önce İstanbul Bahçelievler Basın ekspres yolu üzerinde saat 11.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kuyumcukent’te 6 milyon TL değerinde döviz bozduran döviz bürosu çalışanı ve emekli polis olan koruması, parayı aldıktan sonra 34 CCU 633 plakalı araçları ile Bahçeşehir’e doğru yola çıktı. Bu sırada kendilerini takip eden içerisinde 4 şahsın bulunduğu araç, döviz bürosu çalışanlarının aracına çarptı. Araçtan inen şahıslar paranın bulunduğu aracın camlarını silahla kırdı ve içeride bulunan çantayı alarak olay yerinden kaçtı. Olayın ardından gaspa uğrayan şahıslar durumu hemen polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler araçta ve çevrede incelemelerde bulundu. Çevrede bulunan güvenlik kamera görüntülerini de inceleyen polis ekipleri kaçan şahısları yakalamak için çalışma başlattı. Döviz bürosunun sahibi Metin Kodes yaşananları anlatarak, "Sabah döviz bürosunda getirdiğimiz yaklaşık 200 bin doları Kuyumcukent’te bulunan başka bir döviz bürosuna sattık. Onun parasını aldı bizim çocuklar. Yola çıkınca 4 kişi silahlı gelmiş önce arabaya vurmuşlar. Sonra da silahları çıkartıp ’teslim olun hareket ederseniz sizi vururuz’ diyerek tehdit edip araçta bulunan çantayı alıp gitmişler. Araç beyazmış arkalarından geliyorlarmış ama kuşkulanmamışlar" diye konuşmuştu. Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet ve Gasp Büro Amirliği ekiplerince Erzincan Bölge Trafik Şube Müdürlüğü önünde durumundan şüphelenilerek durdurulan 34 plakalı araç içerisinde Gürcistan kimlikli bir şahsın olduğu görülerek, yapılan incelemede şahsın Gürcistan ülkesine ait sahte kimlik ve sahte Seyahat Giriş Belgesi taşıdığı ekiplerce anlaşıldı. Yapılan inceleme ve sorgulamalar sonucunda şahsın gerçek kimliğinin Azerbaycan uyruklu V.V. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Azerbaycan uyruklu V.V. isimli şahsın; İstanbul ilinde döviz bürosu çalışanının kullanmış olduğu aracı takip ederek 6 milyon lirasını silah kullanarak gasp eden, ayrıca Silahlı Yağma-Hükümlü veya Tutuklunun Kaçması suçlarından iki adet aranma kaydı ile “Silahla Kendisini Tanınmayacak Bir Hale Koyması ve Yol Kesmek Suretiyle ya da Konutla İş Yerinde veya Eklentilerinde Birden Fazla Kişi Tarafından Yağma suçundan” 12 yıl kesinleşmiş hapis cezası olduğu tespit edildi. Polis ekiplerince kıskıvrak yakalanan Azerbaycan uyruklu V.V. sevk edildiği adlı makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi. (EFS-
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder