Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Erzincan
Astronomi Kulübü üç gün süren gökyüzü gözlemi düzenledi
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:32:29
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Astronomi Kulübü tarafından düzenlenen "Gökyüzü Gözlem Etkinliği", üç gün süren programıyla gökyüzü meraklılarını bir araya getirdi. Astronomi Kulübü danışmanı Doç. Dr. Şenol Mail Pala’nın yürütücülüğünde gerçekleştirilen etkinliğin ilk günü 28 Nisan’da Refahiye Bahar Yıldırım Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda yapıldı. Programın devamı ise 29 ve 30 Nisan tarihlerinde Eğitim Fakültesi öğrenci girişi önünde saat 19.00-22.00 arasında gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında kurulan teleskoplarla katılımcılar, Ay’ın yüzey detaylarını inceleme, Venüs’ün parlaklığını gözlemleme ve Jüpiter’in yapısını yakından görme imkânı buldu. Gözlemler sırasında gök cisimlerinin özellikleri, hareketleri ve temel astronomi kavramları hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Katılımcılar, uygulamalı anlatımlar eşliğinde yıldızları tanıma ve gökyüzünü daha yakından keşfetme fırsatı elde etti. Üniversite bünyesinde bilimsel ve sosyal faaliyetlere katkı sağlayan etkinliğin, öğrencilerin bilimle etkileşimini artırırken toplumda astronomi bilincinin gelişmesine de katkı sunduğu belirtildi. Kulüp yetkilileri, benzer etkinliklerin önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğini ifade etti.
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:25
Erzincan Belediyesi personeline güvenli sürüş eğitimi
Erzincan Belediyesi tarafından personelin trafik güvenliği bilincini artırmak amacıyla "Güvenli Sürüş Teknikleri" eğitimi düzenlendi. Belediyenin İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, belediye hizmet binasındaki Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimi uzman eğitmen Tamer Yapıcı verdi. Eğitime, belediyenin farklı birimlerinde görev yapan şoför personel katıldı. Programda trafik kuralları, defansif sürüş teknikleri, kaygan zeminlerde araç kontrolü, ani fren ve kaçış manevraları ile risk yönetimi gibi konularda bilgi aktarıldı. Ayrıca doğru frenleme yöntemleri ve araç hakimiyetini artırmaya yönelik uygulamalı bilgiler de paylaşıldı. Eğitimde, trafikte karşılaşılabilecek risklere karşı doğru refleks geliştirilmesinin önemi vurgulandı. Teorik bilgilerle birlikte gerçek yaşam örneklerinin de ele alındığı eğitim programının, personelin güvenli sürüş alışkanlıklarını geliştirmeyi hedeflediği belirtildi.
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:21
Erzincan’da Toplu Sera Bölgesi için değerlendirme toplantısı
Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Erzincan’ın tarımsal üretim kapasitesini artırmaya yönelik değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. Valilikte düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Emre Canpolat, Vali Yardımcısı Hüseyin Aydın, İl Tarım Müdürü Alper Koçaker, Erzincan Toplu Sera Bölgesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Selvi Okumuş ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Toplantıda, Erzincan’ın tarımsal potansiyelini artırmaya yönelik stratejik adımlar ele alınırken, özellikle Erzincan Toplu Sera Bölgesi projesindeki son durum ve gelecek projeksiyonları değerlendirildi. Toplu Sera Bölgesi’nin kent ekonomisine ve istihdama önemli katkı sağlayacağı vurgulanırken, bölgede yürütülen altyapı çalışmalarının hız kesmeden devam etmesi gerektiği ifade edildi. Vali Hamza Aydoğdu, üreticilere yönelik teknik eğitimlerin düzenli hale getirilmesi ve bürokratik süreçlerin azaltılması talimatını vererek çalışmaların yakından takip edilmesini istedi.
04 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:15
Erzincan’da doğanın tatlı misafiri: Gelengi görüntülendi
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Erzincan’da yaban hayatına ilişkin yaptığı paylaşımda gelenginin doğal yaşam anlarını görüntüledi. Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, doğanın sevimli türlerinden biri olan gelenginin Erzincan’da doğal ortamında kaydedildiği belirtildi. Görüntülerde gelenginin hareketli ve beslenme anlarının yer aldığı ifade edildi. Yaban hayatının korunması ve doğal yaşamın sürdürülebilirliğine dikkat çekilen paylaşımda, gelenginin ekosistem içindeki rolüne vurgu yapıldı. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerinin, yaban hayatının izlenmesi ve korunmasına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdürdüğü kaydedildi. Erzincan’ın zengin biyolojik çeşitliliğine dikkat çekilen açıklamada, vatandaşların da yaban hayatına karşı duyarlı olmaları istendi.
22 Kasım 2023 Çarşamba - 15:47
Eski Belediye Başkanı Çakır, aday adaylığı başvurusu yaptı
2009-2014 yılları arasında Erzincan Belediye Başkanlığı yapan Yüksel Çakır, 31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde yeniden Erzincan Belediye Başkanı olmak için aday adaylığı başvurusunu yaptı. Eski Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, belediye başkanlığı aday adaylığı için AK Parti Erzincan İl Başkanlığına başvurusunu yaptı. Çakır, burada düzenlediği basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Bundan dokuz yıl önce 2014 seçimleri sonrasında sizlere bana vermiş olduğunuz destek ve duymuş olduğunuz güven için teşekkür etmiş belediye başkanlığı görevini sizlerin oyları ile göreve seçilmiş olan Cemalettin Başsoy beyefendiye ve ekibine devretmiştim. Hayatıma kaldığım yerden, sizlerin arasında güzel Erzincan’ımızda devam ederek acılarımı da, mutluluklarımı da sizin acılarınızı da mutluluklarınızı da hep birlikte yaşadık. Böylece acılarımız azalırken, mutluluk ve huzurumuz da arttı. Günler aylar, yıllar geçtikçe resmi bir görevim olsa da, olmasa da beni hep bağrınıza bastınız. Bundan şahsım, ekibim ve beni bugünlere getiren büyüklerim ve ailem adına, bana bu fırsatı veren Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyefendi ve son Başbakanımız Binali Yıldırım beyefendi adına büyük bir onur ve gurur duydum. Bu ilgi alaka zamanla bir vazife, sorumluluk his ve duygusuna dönüştü. Şehrim ve hemşerilerimin lehine olan her şeye destek verirken, ülkem ve milletim adına olan her meselenin bir tarafında oldum. 14 Mayıs, 28 Mayıs seçimlerinde bu his ve duygu ile aylarca Erzincan’ımızın her karış toprağını dolaşıp, yaşlısından gencine, kadınından erkeğine, işçisinden memuruna, esnafından tüccarına toplumun tüm kesimleriyle el ele, yüz yüze, gönül gönüle biraya geldik. Bu karşılıklı duygular sonrasında şahsım ve arkadaşlarımı yaklaşmakta olan mahalli idareler seçimlerinde oluşmuş olan sıcak, yoğun ilgi ve alakaya karşılık vermeye ve sürecin içerisinde olmaya mecbur bıraktı. Bizlerin dışında bir gönül hareketine dönüşen bu ilgi ve alakayı karşılıksız bırakmamak, şahsımın nezdinde oluşan davete kulak vererek bugüne kadar bütün belediye başkanlarımızın yapmış oldukları güzel hizmet ve çalışmaları kaldığı yerden daha da ileriye taşımak, oluşmuş teveccüh ve güveni geçmişte olduğu gibi Erzincan Belediyesi ailesi, bütün kurum ve kuruluşlarımız ve halkımızla birlikte Erzincan’ımıza seferber etmek için yeniden sahalara çıkıyoruz. Dün olduğu gibi bugün, bugün olduğu gibi yarın yine yeniden hep birlikte inanacak, birbirimize güvenecek hep birlikte başaracağız. Biz sizlere inandık ve güvendik, sizlerde bizlere inanın ve güvenin. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi. Çakır, konuşmasının ardından Merkez İlçe Başkanlığı’nı, İl Kadın Kolları Başkanlığı’nı, Gençlik Kolları Başkanlığı’nı ve son olarak da AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci’yi makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etti.
22 Kasım 2023 Çarşamba - 15:34
Erzincan’da sektör toplantıları başladı
Erzincan’da her hafta salı günü sektör toplantıları yapılacak. Sektörün geldiği durum, Türkiye ve dünyadaki gelişmeler, sektörün problemleri ve çözüm yollarıyla ilgili tarafların görüşlerini almak amacıyla düzenlenecek olan bu toplantıların ilkinde Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu fırıncılarla bir araya geldi. Erzincan İl Halk Kütüphanesi toplantı salonunda düzenlenen toplantıda, Erzincan’ın tarım, hayvancılık, doğa sporları, turizm, hizmet sektörü ve daha pek çok alanda potansiyeli yüksek bir il olduğunu belirten Vali Aydoğdu, "İlimizin her alanda daha iyi noktalara gelmesi için devlet millet el ele vererek ve hiç kimseyi ötekileştirmeden hep birlikte var olan sorunları problemleri çözmenin gayreti içerisinde olacağız. Bugün fırıncılarımız ile bir araya geldik, taleplerinizi sorunlarınızı dinliyoruz. Beraber istişare ediyoruz. Çözüm yolları arıyoruz. Bu toplantılarımız her hafta salı günü farklı sektör temsilcileri ile devam edecek. Eğer bir sorun varsa bunu nasıl çözebiliriz diye birlikte değerlendirerek çözüm yollarını arayacağız" dedi. Konuşmasının devamında, esnafların da kullanımına açık olacak bir portal hazırlandığını belirten Vali Aydoğdu, "Esnaflarımız aradıkları özelliklere sahip çalışan bilgilerini bu portal üzerinden sisteme girecekler. İş-Kur Müdürlüğü kayıtlarında bu işe uygun iş arayan kişi varsa gerekli yönlendirme yapılacak. Yoksa, aranan mesleklere göre ilgili birimlerimizce kurslar açılarak, gerekli sertifikalandırmalar yapılacak" dedi Toplantıda söz alan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bedir Limon ve fırın işletmecileri, sektöre ilişkin talep ve sorunları dile getirerek, bu toplantıyı düzenlediği ve kendilerini dinlediği için Vali Aydoğdu’ya teşekkür ettiler. Düzenlenen toplantıda, sektördeki maliyetler, istihdam, kalifiye çalışan sıkıntısı, fırınların haftada bir gün tatil olması, sektörlere göre iş forması uygulaması ve dile getirilen konular görüşülerek karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu. Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında düzenlenen toplantıya; Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Erzincan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Birlik Başkanı Bedir Limon, ilgili kurum müdürleri, oda başkanları ve fırıncı esnafı katıldı.
22 Kasım 2023 Çarşamba - 12:04
Profesörün halini görenler gözlerine inanamadı!
Erzincan’da sarı renkli yağmurluk üzerine vücudunun tamamına çam fidanlarını asıp cadde ve sokakları yürüyen profesörün halini görenler gözlerine inanamadı. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı, sanatçı ve akademisyen Prof. Dr. Mehmet Kavukcu, ‘Milli Ağaçlandırma Günü’nde yeni bir performans gerçekleştirdi. 11 Kasım 2021 tarihinde başlayan süreçte; kendi diktiği fidanın doğum gününü kutladığı “Bir Bitki Bir Selfie: Doğum Günü Performansı” isimli çalışmasını gerçekleştirdi. Bu fidanı, kendi kızının adı olan ‘Esma İdil’ ve çevresindeki fidanları da ‘Esma İdil’in arkadaşları’ olarak isimlendirmişti. Prof. Dr. Kavukçu, 11 Kasım 2022 tarihinde de okuldaki öğrenci ve arkadaşları ile birlikte fidanın ikinci yaş gününü kutlamak üzere selfieler çekerek yola çıkmıştı. 2021 yılında, kendi diktiği fidana hediye olarak toprak götürerek geçen seneki performansında da ona getirdiği kozalakları hediye etmişti. Kavukçu, 2023 yılında gerçekleştirdiği performansında ise; 12 Kasım tarihinde olan kendi doğum günüyle fidanın doğum gününü birleştirerek kızının pastayla birlikte hediye verdiği kozalak ve yapraklarla başlayan sürecin ardından, fidanın 3. yaş gününü kutlayacağı çalışmasını, bitkiye dönük bir performansla tamamladı. İnsan ve doğa arasındaki ilişkiyi vurgulayan çalışma, insanlara özgü doğum günü kutlama geleneğini, kendi doğum günü ve fidanın doğum gününü birlikte kutlayarak insandan doğaya dönen bir ritüele dönüştü. Kavukcu, Erzurum’dan Erzincan’a giderken yolculuğu sırasında; çalılar ve sonbahar renklerini bünyesinde barındıran yapraklar gibi doğada bulduğu malzemeleri kendi çalışma ilkeleri doğrultusunda toplayarak alışveriş filelerinin içerisinde taşıdı. Erzincan’a vardığında da önceki çalışmalarında olduğu gibi orman yangınlarına dikkat çekmek amacıyla yangından zarar görmüş bir ağacı; kimi zaman kaldırımda, kimi zamansa araç trafiğinin devam ettiği alanlarda sürüklediğine benzer şekilde bu kez; gerçekleştirdiği yolculuk sırasında topladığı doğal malzemelerle birlikte, vücuduna tüp poşetlerinde yer alan fidanları bağlayarak kent merkezinden fidan dikim alanına kadar yürüdü. Kavukcu, vücudunu kaplayan doğal malzemeler ve çok sayıdaki fidan tüpleriyle adeta yürüyen fidanlığa/ağaca dönüştü. Yürüyüşün ardından, toprağa diktiği fidanın yanına geldiğinde, kızının ismini verdiği fidanı ve onun arkadaşları olan diğer fidanları selamlayarak doğum gününü kutlayıp insani özellikler üzerinden bir davranış sergiledi.
22 Kasım 2023 Çarşamba - 11:01
Vefat eden polis son yolculuğuna uğurlandı
Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli polis memuru Sinan Parmaksızoglu, Erzincan İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen cenaze töreniyle ebediyete uğurlandı. Törene İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, İl Emniyet Müdür Yardımcıları, birim amirleri ve polisler katıldı. Parmaksızoglu ailesine İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Türk bayrağını vererek, hayatını kaybeden polis Sinan Parmaksızoglu’nun oğluna şu ifadelerde bulundu: “Meslektaşımızın değerli ailesi, bugün yüreklerinize sığdıramadığınız acılarınızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Üzüntümüz derin, acımız büyüktür. Bizler de değerli bir meslektaşımızı, bir kardeşimizi kaybetmenin en derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Ayrıca böyle güzel evlatlar yetiştirdiği için de meslektaşımızla gurur duydum. Sizlere yüce Allah’tan sabır diliyorum." Konuşmalarının ardından Parmaksızoğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşının önünde saygı duruşunda bulunup dua edildikten sonra tören mangasınca omuzlarda taşınarak toprağa verildi.
22 Kasım 2023 Çarşamba - 10:51
Erzincan buz kesti
Yüksek kesimlerde kar yağışının ardından etkili olan soğuk hava nedeniyle Erzincan kent merkezinde sabah saatlerinde araçların camları buz tuttu. Erzincan’da soğuk hava etkisini artırdı. Gece sıfırın altına düşen hava sıcaklığı nedeniyle araçların camları buz tuttu. Sabah işe gitmek ve çocuklarını okula götürmek için yola çıkmaya hazırlanan vatandaşlar önce buz tutan araçlarının camını kazırken bazı araçlar soğuk havanın etkisiyle çalışmadı. Erzincan’da soğuyan havayla birlikte kış mevsiminin iyice hissedilmeye başladığını belirten vatandaşlardan Ahmet Avcı, “Bu sene Erzincan’a kış geçen seneye nazaran biraz erken geldi. Sabah işe gelirken arabalarımızın ön camı, arka camı falan hep donmuştu. Kazıdık, bayağı bir zorluk çektik. Artık memleketimiz kış sezonuna girmiştir. Havalar iyice soğudu. Sabah eksi 5, eksi 7 derecelerdeydi. Arabalarımız zor çalıştı. Allah hayırlı kar yağışları nasip etsin. Bereketli, vatanımıza, milletimize hayırlı olsun, suyumuz bol olur inşallah” dedi. Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, Doğu Anadolu genelinde hava parçalı ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi görülecek. Sıcaklıkların mevsim normallerinin altında seyretmesi beklenen bölgede rüzgâr, güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Gece en düşük hava sıcaklıkları ise sıfırın altında olmak üzere; Erzurum’da 9, Bayburt’ta 5, Ardahan’da 3 ve Erzincan’da 2 derece olarak kaydedildi. Gün içerisinde beklenen en yüksek hava sıcaklıkları ise, Erzincan’da 7, Ardahan’da 4, Bayburt ve Erzurum’da 2 derece olması bekleniyor.
22 Kasım 2023 Çarşamba - 10:44
İlçe Tarım Değerlendirme Toplantısı Üzümlü’de gerçekleştirildi
Vali Hamza Aydoğdu’nun talimatları çerçevesinde ilçelerde başlatılan “İlçe Tarım Değerlendirme Toplantıları’nın” 4.sü Üzümlü’de gerçekleştirildi. Coğrafi işaret tescilli Cimin Üzümü başta olmak üzere sebze ve meyvecilik sektörüyle ön planda olan ilçede son yıllarda devlet destekli tarımsal hibeler sonrasında yaklaşık 220 dönümlük alanda seracılık faaliyeti yapılarak tarımsal üretime katkı sağlandı. Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Üzümlü Kaymakamı Mehmet Erdem Akbulut, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, TKDK İl Koordinatörü, DSİ ve TMO şube müdürleri ilgili kurum personelleri, ilçe muhtarları ve çiftçilerin katılımıyla yapılan değerlendirme toplantısında açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Yusuf İzci küçükbaş hayvancılık destekleri, seracılık destekleri, ekilemeyen verimli tarım arazilerine hibe tohum desteği ve tescilli yöresel ürünlerimizde standartlaşma ve tanıtımının yapılması başta olmak üzere valilik koordinesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra sunum yapan Erzincan TKDK İl Koordinatörü Metin Bektaş tarafından Ocak 2024 tarihinde müracaatı başlayacak İPARD 3 programı kapsamında yüzde 60 hibe oranlı seracılık ve tarımsal üretim hibeleri hakkında başvuru şartları anlatıldı. Son olarak sunumlarını yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, 2023 üretim sezonunun genel bir değerlendirmesini yaparak önümüzdeki yıl valilik koordinesinde yapılacak projeler hakkında bilgi verdi. Değerlendirme toplantısı verilen bilgilerin ardından üreticilerin sorularının cevaplanmasıyla sona erdi.
22 Kasım 2023 Çarşamba - 10:32
Diyanet Akademisi Başkanı Kaan, Filistin gündemiyle ilgili konferans verdi
Erzincan İl Müftülüğü konferans salonunda “Filistin, Gazze, Kudüs” gündemi üzerine yapılan konferans Terzibaba Camii İmam Hatibi Yunus Emre Kılıç’ın tilavet ettiği Kur’an-ı Kerim ile başladı. Akabinde açılış ve hoş geldiniz konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Müftü Muharrem Gül personeli selamladı, hoş geldiniz dilekleriyle birlikte 13-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen 43. İl Müftüleri İstişare toplantısına dair değerlendirmelerini paylaştı. Daha sonra Erzincan’da misafir olarak bulunan Diyanet Akademisi Başkanı Doç. Dr. Enver Osman Kaan kürsüye gelerek personele hitap etti. Diyanet Akademisi’nin görev ve fonksiyonları, vizyon ve misyonu, çalışma ilkeleri, üstlendiği sorumluluklar üzerine bilgiler verdi. Daha sonra dünyanın sıcak gündemi olan Filistin, Gazze ve Kudüs’te cereyan eden olaylar üzerine Hz. Peygamber’in hayatından tablolar sunarak değerlendirmelerde bulundu. Programın sonunda misafir konuşmacı Doç. Dr. Enver Osman Kaan’a İl Müftüsü Muharrem Gül bir tablo takdiminde bulundu. Konferansın tamamlanmasının ardından İl Müftüsü Gül ve Diyanet Akademisi Başkanı Kaan, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere salondan ayrıldılar.
22 Kasım 2023 Çarşamba - 10:18
Tüketici güven endeksi kasım ayında 75,5 oldu
Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, ekim ayında 74,6 iken kasım ayında yüzde 1,1 oranında artarak 75,5 oldu. Aylık tüketici eğilim anketi ile tüketicilerin maddi durum ve genel ekonomiye ilişkin mevcut durum değerlendirmeleri ile gelecek dönem beklentileri, harcama ve tasarruf eğilimleri ölçülüyor. Anket sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi 0-200 aralığında değer alabilmekte. Tüketici güven endeksinin 100’den büyük olması tüketici güveninde iyimser durumu, 100’den küçük olması tüketici güveninde kötümser durumu gösteriyor.
22 Kasım 2023 Çarşamba - 09:50
Kemaliye’de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale geldi
Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Toybelen köyünde çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale geldi. Toybelen köyünde Cemalettin B.’ye ait evin çatı kısmında yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangına köy sakinleri ile itfaiye müdahale etti. Yaklaşık 1 saat süren müdahale sonrası yangın başka evlere sirayet etmeden kontrol altına alınarak soğutma çalışması yapıldı. Yangında evde maddi hasar oluştu.
22 Kasım 2023 Çarşamba - 08:39
Karlı dağları aşarak göç yoluna koyulan şamua sürüsü görüntülendi
Erzincan ile Tunceli arasında yer alan 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağlarında yabani hayvan popülasyonunda artış yaşanırken karlı dağları aşarak göç yoluna koyulan çengel boynuzlu dağ keçisi (şamua) sürüsü görüntülendi. Kış günlerine girilirken yüksek kesimleri kardan beyaza bürünen ve muhteşem bir doğa manzarası sunan Munzur Dağlarında nesli tükenme tehlikesi altında bulunan birçok yabani hayvan objektiflere yansımaya başladı. 3 bin 300 rakımlı Munzur Dağlarının karlı zirvesinde ve zaman zaman da bin rakımlı aşağı kısımlara inen çengel boynuzlu (şamua) ve dağ keçileri sürüler halinde görüntülendi. Doğa Koruma Birliğinin (IUCN) yayımladığı Nesli Tükenme Tehlikesi Altında Olan Türlerin Kırmızı Listesi’nde bulunan, avlanması yasak ve koruma altındaki tür olan dağ keçileri, göç yolunda görüntülendi. Karlı arazide tek sıra halinde bata çıka ilerlemeye çalışan dağ keçileri belgeselleri aratmayan görüntüler ortaya çıkardı.
21 Kasım 2023 Salı - 12:01
Türkiye Kadın Girişimci Akademisi’nin yeni eğitimi Erzincan’da gerçekleştirilecek
Garanti BBVA ve BÜYEM Türkiye Kadın Girişimci Akademisi’nin Erzincan eğitimleri başlıyor. Geleceğe iyi bakmak amacıyla ekonomiye güç katan kadın girişimcileri destekleyen Garanti BBVA ile Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin (BÜYEM) birlikte hayata geçirdiği Türkiye Kadın Girişimci Akademisi’nin yeni eğitimi Erzincan’da gerçekleştirilecek. Kadın girişimcilerin yönetim becerilerini artırmak, iş hayatındaki varlığını güçlendirerek kalıcı ve sürdürülebilir kılmak amacıyla düzenlenen Türkiye Kadın Girişimci Akademisi, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası desteğiyle 4 Aralık tarihinde başlayacak. Yapılan açıklamaya göre, 4 - 28 Aralık tarihleri arasında sınırlı kontenjanla gerçekleştirilecek Türkiye Kadın Girişimci Akademisi’ne katılmak isteyen Erzincanlı kadın girişimcilerin 1 Aralık tarihine kadar garantibbvakadingirisimci.com/ adresinden başvuru yapması gerekiyor. Boğaziçi Üniversitesi eğitmenleri ve profesyoneller tarafından Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Salonu’nda fiziki ortamda ayrıca online olarak da verilecek eğitimlerde; dijital pazarlama, insan kaynakları, müşteri deneyimi, kurum içi iletişim, e-ticaret için sosyal medya iletişimi, şirket yönetimine finansal bakış, liderlik, sürdürülebilir şirket yönetimi, yenilikçi iş modelleri geliştirme, temel ticaret hukuku ve ticari sözleşmeler gibi girişimcilerin işlerini yönetmelerinde fark oluşturacak alanlara odaklanılacak. Girişimcilerin ihtiyaç duyduğu bilgi birikimini arttırmayı hedefleyen Türkiye Kadın Girişimci Akademisi eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadın girişimciler Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından düzenlenen sertifikaya sahip olacak.
21 Kasım 2023 Salı - 10:31
Yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü yüzde 21,7 arttı
Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2023 yılı üçüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 24,9, daire sayısı yüzde 35,0 ve yüzölçümü yüzde 21,7 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2023 yılı üçüncü çeyrek (Temmuz-Eylül) Yapı İzin İstatistikleri’ni açıkladı. Buna göre, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2023 yılı üçüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların bina sayısı yüzde 24,9, daire sayısı yüzde 35,0 ve yüzölçümü yüzde 21,7 arttı. Toplam yüzölçümün yüzde 53,8’i konut alanı olarak gerçekleşti Belediyeler tarafından 2023 yılı üçüncü çeyreğinde yapı ruhsatı verilen yapıların toplam yüzölçümü 39,1 milyon metrekare iken; bunun 21,0 milyon metrekaresi konut, 10,0 milyon metrekaresi konut dışı ve 8,1 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti. En yüksek yüzölçüm payı yüzde 64,7 ile iki ve daha fazla daireli binaların oldu Belediyeler tarafından 2023 yılı üçüncü çeyreğinde yapı ruhsatı verilen yapıların kullanma amacına göre en yüksek yüzölçüm payına 25,3 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 3,5 milyon metrekare ile bir daireli binalar izledi. Yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların yüzölçümü yüzde 14 azaldı Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2023 yılı üçüncü çeyreğinde belediyeler tarafından yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların bina sayısı yüzde 13,7, daire sayısı yüzde 14,9 ve yüzölçümü yüzde 14 azaldı. Toplam yüzölçümün yüzde 57’si konut alanı olarak gerçekleşti Belediyeler tarafından 2023 yılı üçüncü çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların toplam yüzölçümü 23,7 milyon metrekare iken; bunun 13,5 milyon metrekaresi konut, 5,1 milyon metrekaresi konut dışı ve 5,1 milyon metrekaresi ise ortak kullanım alanı olarak gerçekleşti. En yüksek yüzölçüm payı yüzde 72,2 ile iki ve daha fazla daireli binaların oldu Belediyeler tarafından 2023 yılı III. çeyreğinde yapı kullanma izin belgesi verilen yapıların kullanma amacına göre en yüksek yüzölçüm payına 17,1 milyon metrekare ile iki ve daha fazla daireli ikamet amaçlı binalar sahip oldu. Bunu 1,5 milyon metrekare ile bir daireli binalar izledi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder