Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Erzincan
Erzincan’da 4’üncü kattan düşen çocuk ağır yaralandı
17 Mayıs 2026 Pazar - 18:10:36
Erzincan’da apartmanın 4’üncü katından düşen 14 yaşındaki çocuk ağır yaralandı. Alınan bilgiye göre, Kavakyolu semtindeki Hamidiye Mahallesi 4. Etap TOKİ konutlarında yaşayan otizmli 14 yaşındaki Muhammed Efe V., henüz bilinmeyen nedenle apartmanın 4’üncü katından düştü. Durumu fark eden ailesinin ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan çocuk, sağlık ekiplerince Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan çocuğun hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi. Polis ekipleri olay yerinde inceleme yaptı.
17 Mayıs 2026 Pazar - 05:38
2 bin rakımda yetişen mantar altınla yarışıyor
Erzincan’da yüksek rakımlı dağlarda kendiliğinden yetişen "çaşır" mantarı, pazarda kilogramı 2 bin liradan satışa sunuluyor. Bahar mevsimiyle birlikte hava sıcaklıklarının artmasının ardından vatandaşlar, doğada kendiliğinden yetişen mantarları toplamak için dağların yolunu tutuyor. Özellikle 2 bin rakımın üzerindeki bölgelerde yetişen ve yüksek protein değeriyle bilinen çaşır mantarı, lezzeti nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Keşiş Dağı ve Munzur Dağları eteklerinde yetişen mantarın bu yıl kilogram fiyatının 2 bin liraya ulaşması dikkat çekti. Vatandaşlar, mantarın nadir bulunması ve zorlu arazi şartlarında toplanmasının fiyatı artırdığını belirtti. Doğada "damar" veya "evlek" olarak adlandırılan bölgelerde yetişen çaşır mantarı, çoğunlukla aynı kök üzerinde birden fazla çıkıyor. Yörede mantar; tereyağında kavrularak, közlenerek ya da pilav ve et yemeklerinde kullanılarak tüketiliyor. Mantar toplamak için sabah saatlerinde yola çıkan vatandaşlardan Coşkun Menek ve Kemal Arduç, yaklaşık 4 saatlik yürüyüşün ardından mantar topladıklarını ifade etti. Vatandaşlar, zorlu yürüyüşe rağmen mantarları gördüklerinde tüm yorgunluklarını unuttuklarını dile getirdi.
17 Mayıs 2026 Pazar - 05:37
Karasu Nehri taştı, ekili alanlar suya gömüldü
Erzincan’ın Tercan ilçesinde etkili olan aşırı yağışlar, tarım arazilerinde su baskınlarına neden oldu. 3 gündür devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle Kargın beldesi ile Büklümdere, Edebük ve Bağpınar köylerinde su baskınları meydana geldi. Yağışların ardından Karasu Nehrinin su seviyesinin yükselmesiyle, nehir kenarındaki ekili araziler sular altında kaldı. Bölgede hububat, şeker pancarı ve yonca ekili tarlaların zarar gördüğü bildirildi. Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri bölgede su tahliye çalışmalarına başlarken, suyun çekilmesinin ardından Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmalarının yapılacağı öğrenildi. Öte yandan Tercan Barajı’nda doluluk oranı yüzde 100’e ulaştı. Yetkililer, vatandaşların güvenliği için baraj ve dere kenarlarına yaklaşılmaması yönünde uyarılarda bulundu.
17 Mayıs 2026 Pazar - 05:36
İliç Orman İşletme Şefliğinden yangınlara karşı farkındalık çalışması
İliç Orman İşletme Şefliği tarafından, 2026 yılı orman yangınlarını önleme çalışmaları kapsamında Kemaliye’nin Apçağa köyünde bilgilendirme semineri düzenlendi. Orman Muhafaza Memurları tarafından gerçekleştirilen seminerde, Kemaliye halkı, esnaf ve bölgeyi ziyaret eden turistlere orman yangınlarının önlenmesine yönelik bilgiler aktarıldı. Seminerde, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte orman yangını riskinin yükseldiğine dikkat çekilerek, vatandaşların piknik alanlarında ateş kullanımı, anız yakılması, sigara izmariti atılması ve cam atıkların doğada bırakılması konusunda daha duyarlı olmaları istendi. Yetkililer, orman yangınlarının büyük bölümünün insan kaynaklı olduğuna işaret ederek, alınacak basit önlemlerle büyük felaketlerin önüne geçilebileceğini ifade etti. Program sonunda vatandaşların soruları yanıtlanırken, yangınlara karşı alınması gereken tedbirleri içeren bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
13 Mart 2023 Pazartesi - 10:00
Erzincan için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzincan için kuvvetli yağış uyarısında bulunuldu.
13 Mart 2023 Pazartesi - 09:22
Depremlerin yıkamadığı bina: Erzincan Tren Garı
Dünyanın en büyük depremleri arasında gösterilen 1939 depreminin ardından şehirde ayakta kalan tek yapı özelliğine sahip 85 yıllık Erzincan Tren Garı, temelindeki sadece 2 santimetrelik kaymayla adeta yeni depremlere meydan okuyor.
13 Mart 2023 Pazartesi - 09:00
Öğrenciler harçlıklarını deprem bölgesine gönderdiler
Demirkent Toplu Konut İdaresi İlkokulu 3/B sınıfı öğrencileri harçlıklarını, depremzedelere destek için AFAD’a bağışladı.
13 Mart 2023 Pazartesi - 08:49
Erzincan’da tenisin birincileri belli oldu
Erzincan’da Okul Sporları A Gençler Tenis İl birinciliği müsabakaları yapıldı.
12 Mart 2023 Pazar - 17:45
İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü
Erzincan’da, “İstiklal Marşı’nın kabulünün 102.
12 Mart 2023 Pazar - 17:38
Erzincan’da trafik kazası: 4 yaralı
Erzincan’da otomobilin duvara çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 4 kişi yaralandı.
12 Mart 2023 Pazar - 13:44
Erzincan’da "İlk Evim İlk İş Yerim Projesi" çerçevesinde kuralar çekilecek
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı eliyle hayata geçirilen ancak 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle ertelenen Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi dahilinde kura çekimleri kaldığı yerden devam ediyor.
12 Mart 2023 Pazar - 13:22
Profesör deprem farkındalığı için afet bölgesinden topladığı malzemeleri sergiledi
Erzincan’da profesör deprem bölgesindeki enkazlardan topladığı malzemelerden yaptığı çalışmayı şehrin en işlek caddesinde sergileyerek farkındalık oluşturdu.
12 Mart 2023 Pazar - 12:51
Tercan’da İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü
Erzincan’ın Tercan ilçesinde, “İstiklal Marşı’nın kabulünün 102.
12 Mart 2023 Pazar - 12:12
Baroda "Ceza Muhakemesinde Müdafilik/Vekillik" konulu meslek içi eğitim semineri düzenlendi
Erzincan Barosunda "Ceza Muhakemesinde Müdafilik/Vekillik" konulu meslek içi eğitim semineri düzenlendi.
12 Mart 2023 Pazar - 12:03
Başkan Aksun: “Şehir yapılanmasını deprem riskine göre yapmak hepimize düşen hayati bir görevdir”
Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 13 Mart 1992 yılında Erzincan’da meydana gelen depremin 31.
11 Mart 2023 Cumartesi - 18:27
Riskli binaların tespit çalışması yapılmaya devam ediyor
Erzincan’ın Başbağlar Mahallesinde bulunan riskli binaların tespit çalışmaları tamamlandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder