Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Erzincan
Erzincan’da hayvan pazarı hareketlendi: Sıkı pazarlıklar başladı
21 Mayıs 2026 Perşembe - 16:06:32
Erzincan’da Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarında hareketlilik başladı. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını satışa sunan besiciler ile kurbanlık almak isteyen vatandaşlar arasında yaşanan sıkı pazarlıklar renkli görüntüler oluşturdu. Kentte her yıl Kurban Bayramı öncesinde kurulan hayvan pazarında besiciler sabahın erken saatlerinden itibaren yerlerini aldı. Pazara gelen vatandaşlar ise fiyatları inceleyerek bütçelerine uygun kurbanlık arayışına girdi. Pazarda alıcı ve satıcılar arasında yapılan pazarlıklar zaman zaman uzun sürerken, geleneksel tokalaşarak anlaşma yöntemi dikkati çekti. Besiciler, hayvanlarının sağlıklı ve bakımlı olduğunu belirterek fiyat tekliflerini savundu. Besiciler, bu yıl kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre daha düşük olduğunu ve her bütçeye uygun hayvan bulunduğunu ifade etti. Vatandaşlar da fiyatlardan memnun olduklarını dile getirdi. Hayvan pazarındaki yoğunluğun, bayramın yaklaşmasıyla birlikte önümüzdeki günlerde daha da artması bekleniyor.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 11:41
"Son Günüm" oyunu Erzincan’da sahnelendi
Erzincan Gençlik Merkezleri tarafından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında hazırlanan "Son Günüm" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Gençlik Merkezi Tiyatro Ekibi tarafından hazırlanan gösteri, Erzincan Belediyesi Kültür Merkezi salonunda tiyatroseverlerle buluştu. Gençlerin ilgi gösterdiği etkinlikte sahne performansları izleyicilerden beğeni aldı. Program kapsamında gençler hem sanatsal etkinlikte bir araya geldi hem de Gençlik Haftası coşkusunu yaşadı.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 11:35
Sağlık Yönetimi öğrencileri projelerini tanıttı
Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü öğrencileri, girişimcilik dersi kapsamında hazırladıkları projeleri "III. Geleneksel Bir Fikrim Var!" sergisinde tanıttı. Sağlık Yönetimi Bölümü 2. sınıf öğrencilerinin hazırladığı projeler, sosyal sorunlara yönelik yenilikçi çözüm önerileriyle katılımcılardan ilgi gördü. Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Sadaklıoğlu danışmanlığında yürütülen girişimcilik dersi kapsamında hazırlanan sergide öğrenciler, teorik bilgilerini toplumsal fayda odaklı projelere dönüştürdü. Üniversite yerleşkesinde düzenlenen sergiye Rektör Yardımcısı A. Ercan Ekinci ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Sergide sürdürülebilirlik, deprem güvenliği, özel gereksinimli bireylerin yaşamını kolaylaştırmaya yönelik teknolojiler ve çevre sağlığına ilişkin projeler yer aldı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik mobil uygulamalar, kan ihtiyacına hızlı çözüm sunan sistemler ve izmarit toplama projeleri dikkat çekti. Görme ve işitme engelli bireylere yönelik yardımcı sistemler ile bebek güvenliği ve tarım arazilerini soğuktan korumaya yönelik sensör tabanlı çözümler de ziyaretçilerden ilgi gördü. Teknoloji tabanlı projeler arasında deprem ve acil durumlarda hızlı iletişim sağlayacak sistemler ile hastanelerde kriz anlarında yön bulmaya yardımcı olacak güvenlik teknolojileri öne çıktı. Dr. Öğr. Üyesi Hümeyra Sadaklıoğlu, serginin öğrencilerin hem teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmelerini hem de toplumsal sorunlara çözüm üretme bilinci kazanmalarını sağladığını belirtti. Katılımcılar ise öğrencilerin geliştirdiği projelerin toplumsal fayda odaklı olduğunu ifade ederek, benzer etkinliklerin sürdürülmesinin önemine dikkat çekti.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 11:24
Erzincan Müftülüğünden gençlere manevi sinema etkinliği
Erzincan İl Müftülüğü tarafından yürütülen "Siyervizyon" projesi kapsamında lise ve üniversite öğrencileri, Çağrı filmiyle Asr-ı Saadet dönemine yolculuk yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca kabul edilen projeler kapsamında hayata geçirilen etkinlik serisinin ilk etabı yoğun katılımla tamamlandı. Program kapsamında farklı günlerde bir araya gelen yüzlerce genç, İslam’ın doğuşunu, Mekke dönemindeki mücadeleleri ve Medine’deki Asr-ı Saadet iklimini anlatan Çağrı filmini izledi. Erzincan İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, gençlerin milli ve manevi değerlerle buluşmasını hedefleyen projeye yoğun ilgi gösterilmesinden memnuniyet duyduklarını belirtti. İl Müftü Yardımcısı Semiha Keleş koordinasyonunda yürütülen etkinlikte, film gösterimi arasındaki molada öğrenciler cemaatle namaz kıldı. Programda ayrıca gönüllüler tarafından hazırlanan ikramlar öğrencilere sunuldu. Etkinlik sonunda düzenlenen çekilişlerle öğrencilere çeşitli hediyeler ve ücretsiz kitaplar dağıtıldı. Programa katılan öğrenciler, etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek benzer kültürel faaliyetlerin sürdürülmesini istedi.
23 Şubat 2023 Perşembe - 09:15
Erzincan yanlış yere inşa edilmiş
Türkiye’nin önemli bilim insanlarından Yer Bilimci Prof.
22 Şubat 2023 Çarşamba - 10:24
Erzincan’da trafiğe kayıtlı araç sayısı 65 bin 439 oldu
TÜİK, ocak ayı sonu itibarıyla Türkiye’deki trafiğe kayıtlı araç sayısını açıkladı.
22 Şubat 2023 Çarşamba - 10:09
Erzincan’da kardan 56 köy yolu ulaşıma kapalı
Erzincan’da 56 yerleşim yerine kardan ulaşım sağlanamıyor.
22 Şubat 2023 Çarşamba - 09:31
Erzincan’da yaralı depremzedelerin tedavileri sürüyor
Asrın afeti olarak nitelendirilen iki büyük depremin ardından Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen yaralıların tedavisi sürüyor.
22 Şubat 2023 Çarşamba - 09:27
Erzincan’dan deprem bölgesine yardımlar devam ediyor
Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem etkilenen üreticilere yardımcı olmak amacıyla ildeki 18 yem bayisiyle irtibata geçildi.
22 Şubat 2023 Çarşamba - 09:22
Yonca tohumu dağıtımı yapıldı
Erzincan’da çiftçilere yonca tohumu dağıtımı yapıldı.
22 Şubat 2023 Çarşamba - 08:59
Çığ tehlikesine dikkat!
Meteoroloji 12.
21 Şubat 2023 Salı - 17:07
Gün’den öğrencilere nasihat: “Sabırla, inatla, azimle çalışarak başarıya ulaşabilirsiniz”
Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, öğrencilere nasihatte bulunarak, “Sabırla, inatla, azimle çalışarak başarıya ulaşabilirsiniz” dedi.
21 Şubat 2023 Salı - 17:00
Erzincan’da ‘HAYDİ’ polisleri sokak hayvanlarını mamayla besledi
Erzincan’da Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) polisleri, kış koşullarında yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanlarına mama dağıttı.
21 Şubat 2023 Salı - 16:51
Başhekim Kuyrukluyıldız Prof. oldu
Erzincan Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Ufuk Kuyrukluyıldız, doçentlikten profesörlüğe terfi etti.
21 Şubat 2023 Salı - 10:16
Depremi duyar duymaz yola koyulan yaşlı adam oğlu ve torunlarını 23’ncü saatte kurtardı
Kahramanmaraş merkezli olan ve 11 ili etkileyen depremlerde ailesiyle birlikte göçük altında kalan öğretmen Serdar Karaman babası ve yakınları tarafından 23 saat sonra kurtarıldı.
21 Şubat 2023 Salı - 09:16
Kar yağışının etkili olduğu Erzincan’da sisten görüş mesafesi 3 metreye kadar düştü
Erzincan’da iki gündür kar yağışı ve yoğun sis etkili oluyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder