Yerel Haberler
Erzurum
22 Mart 2026 Pazar - 14:55 Erzurum’da bayram sevinci: Çocuk evlerinde anlamlı buluşma Erzurum’da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı kuruluşlarda kalan koruma ve bakım altındaki çocuklar, bayram sevincini anlamlı bir ziyaretle yaşadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Zafer Tarıkdaroğlu, bayram dolayısıyla Erzurum’daki çocuk evlerini ziyaret ederek çocuklarla bayramlaştı. Ziyaret kapsamında Nene Hatun Çocuk Evleri Sitesi’ni de ziyaret eden Tarıkdaroğlu’na, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut da eşlik etti. Tarıkdaroğlu, burada kalan çocuklarla tek tek bayramlaşarak onların mutluluğuna ortak oldu. Samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleşen buluşmada çocuklarla yakından ilgilenen Tarıkdaroğlu, bayramın paylaşma ve dayanışma ruhuna vurgu yaptı. Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu burada yaptığı açıklamada, bayramların sevginin, paylaşmanın ve dayanışmanın en güçlü şekilde hissedildiği özel zamanlar olduğunu belirterek, devlet olarak çocukların her zaman yanında olduklarını ifade etti. Çocukların yüzündeki bir tebessümün kendileri için en büyük mutluluk olduğunu dile getiren Tarıkdaroğlu, bu anlamlı günlerde çocuklarla bir araya gelmenin büyük bir değer taşıdığını söyledi. Öte yandan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından gönderilen bayram hediyeleri de Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu aracılığıyla çocuklara ulaştırıldı. Hediyeler, çocuklar tarafından büyük bir sevinçle karşılandı. Ziyaretin en dikkat çeken anlarından biri ise çocukların hazırladığı sürpriz oldu. Fanatik Erzurumsporlu olan Tarıkdaroğlu’na, çocuk evleri sitesinde kalan kız çocukları tarafından hazırlanan Erzurumspor FK temalı kayakçı kardan adam bibloları hediye edildi. Bu anlamlı jest karşısında duygulanan Tarıkdaroğlu, çocuklara teşekkür ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Bayramın birlik, beraberlik ve paylaşma ruhunun en güzel örneklerinden birinin sergilendiği ziyaret, hem çocuklar hem de katılımcılar için unutulmaz anlara sahne oldu. Gerçekleştirilen bu anlamlı buluşma, devletin şefkat elinin çocukların her zaman yanında olduğunu bir kez daha ortaya koydu.
ETÜ, mühendislik eğitiminde kalitesini tescilledi
20 Temmuz 2025 Pazar - 09:23 ETÜ, mühendislik eğitiminde kalitesini tescilledi Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümleri Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi. Çeşitli disiplinlerdeki mühendislik eğitim programları için akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yaparak mühendislik eğitiminin kalitesinin yükseltilmesine katkıda bulunmak amacıyla bağımsız bir kuruluş olarak faaliyet gösteren MÜDEK, yapılan incelemeler sonucunda ETÜ Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi bünyesindeki Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik- Elektronik Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerini 30 Eylül 2027’ye kadar akredite etti. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, mühendislik programlarının MÜDEK tarafından akredite edilmesinin verilen eğitimin kalitesini tescillediğini belirterek: "ETÜ olarak öncelikli hedefimiz, öğrencilerimizi sadece mesleki bilgi ve becerilerle donatmakla kalmayıp ulusal ve uluslararası düzeyde geçerliliği olan nitelikli bireyler olmalarını sağlamaktır. Bu anlamda MÜDEK akreditasyonu, Mühendislik ve Mimarlık Fakültemizdeki eğitim öğretim süreçlerimizin ve akademik altyapımızın belirlenen standartlara uygunluğunu göstermektedir. Öğrencilerimiz, aldıkları eğitimin ulusal ve uluslararası ölçekte tanındığını bilerek mezun olacak olması onları bir adım daha öne taşıyacak. Bu vesileyle Akreditasyon sürecinde emeği geçen fakülte yönetimine, bölüm başkanlıklarımıza, akademik ve idari personelimize teşekkür ediyor, bu başarının üniversitemizin eğitim öğretim vizyonuna güç katmasını diliyorum" diye konuştu.
Erzurum Teknik Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’ya veda etti
19 Temmuz 2025 Cumartesi - 09:11 Erzurum Teknik Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı’ya veda etti Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, ETÜ’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Rektörlük binası önünde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak, akademisyenler ve idari personelin yanı sıra Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, önceki dönem Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İrfan Aslan, Rektörler, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Arvas, yakınları, öğrencileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Kurucu Rektör Prof. Dr. Muammer Yaylalı’nın vefatından ötürü büyük üzüntü yaşadıklarını belirterek: "Muammer hocamızla uzun yıllar beraber çalışma fırsatımız oldu. Muammer Yaylalı denildiğinde benim aklıma iki şey geliyor. Bunlardan ilki prensipli, kararlı, ilkeli duruşudur. İstişareye çok açıktı, kararları birlikte alırdık, gerektiğinde ise uzun süren tartışmalar yapardık. İkinci husus ise Şair Erdem Bayazıt’ın dediği gibi "Müslüman yürekler bilirim daha kızdı mı cehennem kesilir sevdi mi cennet" ifadesinde olduğu gibi sevdiklerine gönlünün umman gibi olması, işini aksatan, kendi menfaatini önceleyen insanlara karşı ise oldukça sert duruş sergilemesidir. Dolayısıyla işini iyi yapan insanlar her daim hocanın başının tacı olmuştur. Takdir edersiniz ki; bir kurumu sıfırdan inşa etmek kolay bir iş değildir. Hocamız 4000 dönümlük büyük bir arazide sadece yükselen binalar değil eğitim-öğretimiyle, araştırma geliştirme süreçleriyle, topluma katkılarıyla çok önemli bir kurumu Erzurum’a kazandırmıştır. Muammer Hocamızın kurucu Rektör olması hasebiyle buradaki emeğini sözlerle ifade etmek kolay değil. Onun bıraktığı emanete sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle hocamıza vefa gösteren siz kıymetli dostlarına tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu. Törende duygu ve düşüncelerini ifade eden önceki dönem Sağlık Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İrfan Aslan, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Ercüment Arvas ve öğrencileri Yaylalı’nın akademiye ve şehre kattığı değerleri dile getirerek, rahmet ve şükranla yad ettiler.
Wagner Pina: "Kendime örnek olarak gördüğüm tek oyuncu Messi"
18 Temmuz 2025 Cuma - 18:46 Wagner Pina: "Kendime örnek olarak gördüğüm tek oyuncu Messi" Trabzonspor’un yeni transferi Wagner Pina, örnek aldığı tek oyuncunun Messi olduğunu söyledi. Karadeniz ekibinin Palandöken Yüksek İrtifa Kamp merkezindeki çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Antrenman öncesi bordo-mavili ekibin yeni transferi Wagner Pina, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kendisini Trabzonspor’a getiren özelliğinin hem savunmada hem hücumda takıma yardımcı olmak şeklinde özetleyen Wagner Pina, "Enerjimle birlikte sahada her zaman bunu vermeye çalışan bir oyuncuyum. Oyuncular burada başarı kazandıkça o kültürden, ülkeden oyuncuları bünyesine katmaya devam ediyor. Ben de devam eden seriden biriyim diyebilirim. Onlar gibi burada iz bırakmak istiyorum" dedi. "İyi bir sezon geçireceğiz" Teknik Direktör Fatih Tekke’nin oyun mantalitesini "iyi" olarak tarif eden Pina, "Bekler çok önemli. Ancak bizim oyunumuzda bütün oyuncuların önemli görev ve rolü var. Bireysel olarak takıma faydalı olmak istiyoruz. En önemli olan kolektif başarı. Biz de bunun peşinde koşuyoruz. Hocamız çok iyi bir antrenör ve bizlerle sürekli konuşuyor. Oyun mantalitesini bize aşılamaya çalışıyor. Hep beraber iyi bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz. Öncelikli hedefim burada başarılı olup, takıma yardımcı olabilmek. Trabzon’un iyi bir takım ve iyi bir şehir olduğunun farkındayım. Uzun yıllar bu forma ile hizmet edebilmeyi hedefliyorum. Djaniny benim adıma önemli referanslardan bir tanesi. Sürekli iletişim haline olduk. Hem milli takım hem burası için önemli bilgiler verdi" şeklinde konuştu. "Trabzon’da hedef her zaman şampiyonluktur" Trabzonspor’un iyi bir kadrosu olduğunu vurgulayan Wagner Pina, "Aramıza katılan hem genç hem de tecrübeli isimlerin iyi oyuncu olduğunu görebiliyorum. Kalite bir kadromuz var. Hocamızın bize aşıladıkları ile başarılar kazanabileceğimizi düşünüyorum. Trabzonspor’da oynuyorsanız hedef her zaman şampiyonluktur. Bunu başaracak, hedeflere ulaşacak bir kadromuz var. Kendimi genç bir oyuncu olarak görüyorum. Geliştirmem gereken birçok yönüm var. Üçüncü bölgede son dokunuşlarda biraz daha gelişmem gerekiyor. Sürekli bunların üzerine çalışıyor ve çaba harcıyorum" diye konuştu. "Trabzonspor’un hedefleri doğrultusunda mücadele edeceğiz" Wagner Pina, daha sonra sözlerine şöyle devam etti: "Ligi tanıyordum. Portekiz’de oynarken burası hakkında bilgim vardı. Avrupa’daki çok iyi oyuncular Türkiye ligini tercih ediyor. Buranın iyi bir lig olduğu bilincindeydim. Trabzonspor’u da biliyordum. En sevdiğim oyunculardan Oscar Cardozo burada oynuyordu. Onun sayesinde daha iyi tanımış oldum. Benim pozisyonumun oyuncusu değil ama örnek olarak gördüğüm tek oyuncu Messi. Taraftarımızın çıktığımız her maçta elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan hiç şüphe duymasınlar. Sahada her zaman Trabzonspor’un hedefleri doğrultusunda mücadele edeceğiz."