Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Erzurum
Erzurum’da 23 Nisan’da anlamlı devir teslim
22 Nisan 2026 Çarşamba - 19:22:59
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Erzurum Valisi Aydın Baruş, makamını temsili olarak Yakutiye Ömer Nasuhi Bilmen İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Amine Sare Şahin’e devretti. Temsili devir teslimin ardından öğrenci Amine Sare Şahin, okullarda Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’ne uygun beceri atölyelerinin oluşturulması yönünde talimat verdi. Kendi düşüncelerini de paylaşan Şahin, Erzurum’u sevdiğini ifade ederek, "İlimizi seviyorum aslında. Çok fazla eksiği olduğunu düşünmüyorum. Ancak okullarımıza bazı yenilikler yapılabilir. Örneğin Maarif Modeli’ne uygun olarak okullarımızda atölyeler açılabilir. Bu atölyeler; müzik, resim, aşçılık ve zekâ oyunları gibi alanlarda olabilir. Öğrenciler bu atölyeler sayesinde vakitlerini daha verimli değerlendirebilirler. Bu nedenle böyle bir projenin hayata geçirilmesini isterim." dedi. Eğitim dışındaki alanlara ilişkin soruya da yanıt veren Şahin, kış şartlarına dikkat çekerek, "Erzurum’da fazla kar yağıyor ve ben servisle okula gittiğim için bazen geç kalabiliyorum. Bunun dışında çok fazla bir şey söyleyemem. Çünkü herkesin çalışma yöntemi farklıdır." ifadelerini kullandı. Programda konuşan Amine Sare Şahin, 23 Nisan’ın anlam ve önemine ilişkin mesajında şu ifadelere yer verdi: "Bana bu makamı emanet ettiğiniz için çok teşekkür ederim Sayın Valim, Sayın İl Millî Eğitim Müdürüm, değerli misafirler ve basınımızın kıymetli mensupları. Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. 106 yıl önce bugün, milletimizin bağımsızlığını ve geleceğini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bu meclis, geleceğimiz olan biz çocuklara emanet edilmiştir. Bu anlamlı günü bizlere armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve şükranla anıyorum. Kıymetli misafirler, çocukların gelişiyle aydınlanan bu güzel günde, geleceğin sesi olarak karşınızda bulunuyorum. Bugün bu makamda, tüm çocukların sesi olduğumu biliyorum. Biz çocuklar; barışın, sevginin, dostluğun ve umudun temsilcileriyiz. Daha güzel bir dünya için çalışacak, doğayı koruyacak, insanlara saygılı olacak ve kendimizi geliştirerek geleceğe hazırlanacağız.Bu vesileyle, başta Filistinli çocuklar olmak üzere; evlerinden, okullarından ve oyunlarından mahrum bırakılmış tüm çocukların yeniden huzura kavuşmasını diliyorum. Ülkemizin tüm çocuklarının 23 Nisan Bayramı’nı kutluyorum. Teşekkür ederim." Vali Aydın Baruş ise öğrencinin verdiği mesajların son derece anlamlı olduğunu belirterek, bu mesajların hem Erzurum’daki hem de Türkiye’deki çocuklara ve tüm insanlığa ulaştığını ifade etti. Amine Sare Şahin’in çevresine duyarlı ve vicdan sahibi bir birey olduğuna dikkat çeken Vali Baruş, öğrencinin gelecekte eczacılık mesleğini hedeflediğini bildiğini ancak aynı zamanda başarılı bir yönetici olacağına da inandığını söyledi. Vali Baruş, öğrencinin kendini ifade etme becerisi ve güçlü anlatımının onu önemli noktalara taşıyacağını vurguladı.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 19:15
ASKON Erzurum’dan başkente çıkarma
Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Erzurum Şubesi, Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar kapsamında önemli ziyaretlerde bulundu. ASKON Erzurum Şube Başkanı Yavuz Selim Turan ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile AK Parti Erzurum Milletvekilleri Fatma Öncü, Selami Altınok, Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat’ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bakan Yusuf Tekin, ASKON Erzurum Şube Başkanı Yavuz Selim Turan ve yönetim kurulu üyelerine çalışmalarında başarılar diledi. Gerçekleştirilen ziyarete, ASKON Yönetim Kurulu Üyeleri Gürbüz Keleş, Diler Hacıosmanoğlu, Seyfullah Gülakar, Selami Atiş, Murat Anatepe, Muhammet Hanifi Ergüney, Kemal Bayrak, Halil Yalçınkaya, Farih Güneyin, Emre Yazıcıoğlu, Abdullah Güllüce, Fatih Kaloğlu ve Murat Çamurlu da katıldı. Ziyaret kapsamında ASKON heyeti, derneğin yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu. ASKON Erzurum Şube Başkanı Yavuz Selim Turan, ASKON’un iş dünyasındaki rolüne dikkat çekerek yeni döneme ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Başkan Turan, iş dünyası ile kamu kurumları arasındaki iş birliğinin artırılmasının önemine vurgu yaparak, bu tür ziyaretlerin mevcut iş birliklerinin gelişimine katkı sağlamasının beklendiğini ifade etti.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 17:30
Anaokulu’nda bayram coşkusu
Palandöken İlçesindeki Yenikent Anaokulu öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkulu bir gösteriyle kutladı. Millet olarak ortak kültürümüzü ve birliğimizi temsil eden bölgelere ve Kafkaslara ait halk oyunlarının sergilendiği gösteride, öğrenciler hayranlıkla izlendi. Hazırlanan gösteriyi Palandöken Kaymakamı Yunus Kızılgüneş, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Karapınar, okul müdürleri ve öğrenci velileri izledi. Okul Müdürü Sevnur İçyar, yaptığı konuşmasa Kahramanmaraş ve Şanlıurfa’da okullara yönelik yapılan saldırıyı kınadı. Oluşturulmak istenen korku iklimine inat fedakârlıktan geri durmayan tüm öğretmenlerle birlikte öğrencilerin daima yanında olacaklarını vurgulayan İçyar, öğretmenlerin ve öğrencilerin güvenliğinin teminatı olmaya devam edeceklerini belirtti. Sevnur İçyar, "Millî kimliğin, bağımsızlık ülküsünün ve ortak geleceğin temelini anlamına gelen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 17:27
Erzurum’da ‘Gençlik haftası’ zirvesi
Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nde ‘Gençlik Haftası’ zirvesi yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur başkanlığında yapılan toplantıya Gençlik Hizmetleri Müdürü Metin Günay, Spor Hizmetleri Müdürü Erdoğan Dönmez, ilçe ve şube müdürleri katıldı. Kamp Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası Törenlerinin 15 Mayıs 2026 Cuma günü saat 07.00’de başlayıp, 21 Mayıs 2026 Perşembe günü saat 24.00’te sona ereceği ifade edildi. 19 Mayıs Salı günü bütün resmi kurumlar ile tören alanı Türk Bayrağı, Atatürk posterleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan posterleri ile süslenecek. 15 Mayıs’ta çelenk sunumu 15 Mayıs Cuma günü saat 10.00’da Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunumunun yapılması, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayacak olan kutlamalar 21 Mayıs’ta sona erecek. 19 Mayıs’ta kutlamalar yapılacak 19 Mayıs Salı günü ise Havuzbaşı Kent Meydanında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları yapılacak. Taekwondo gösterilerinin yanı sıra El Sanatları; Ebru, Resim, Hat, Minyatür gibi sergiler açılacak. Yine aynı gün saat 19.19’da TOHM’da Sporcular tarafından İstiklal Marşı Okunacak. 18 Mayıs’ta ise Vali Aydın Baruş, temsili sporcu ve gençlik liderlerini kabul edecek. Fener alayı olacak 19 Mayıs gecesi Fener alayı olacak. Çifte Minareli Medrese önünden başlayarak Cumhuriyet Caddesi boyunca devam edecek ve Havuzbaşı Kent Meydanında ‘9’uncu Kolordu Bölge Bando Komutanlığı’ tarafından yapılacak olan konser ile sona erecek. Mehteran Takımı eşliğinde katılımcılar ile kortej yürüyüşü; tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Protokol, askeri erkan temsilcileri, polis okulu öğrencileri, sporcu grupları, spor kulüpleri, gençlik merkezleri, STK’lardan katılımcı gençler, üniversiteler İl Milli Eğitim Müdürlüğünden öğrenciler ve halkın katılımı olacak. Hafta boyunca çeşitli spor branşlarında turnuvalar ve gençlik merkezlerinde faaliyetler gerçekleştirilecek.
13 Şubat 2025 Perşembe - 14:13
Erzurum’da hizmet içi eğitimler devam ediyor
Kamu Yöneticilerine "Mobbing Kavramı ve Unsurları" ile "Fark Oluşturan İnsan Davranışları" Semineri düzenledi. Erzurum Valiliği koordinesinde, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın desteğiyle yürütülen hizmet içi eğitim seminerleri kapsamında, kamu kurum yöneticilerine yönelik önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda düzenlenen seminerde, "Mobbing Kavramı ve Unsurları" ile "Fark Oluşturan İnsan Davranışları" konuları ele alındı. Eğitimci Gizem Sefer’in sunumuyla başlayan ilk oturumda, mobbingin tanımı, unsurları ve önlenmesine yönelik uygulamalar detaylı şekilde aktarıldı. Katılımcılara teorik bilgilerin yanı sıra pratik örnekler sunularak farkındalık oluşturuldu. Seminerin ikinci oturumunda ise Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erten Gökçe, "Fark Oluşturan İnsan Davranışları" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Günlük yaşamdan örneklerle anlatımını zenginleştiren Prof. Dr. Gökçe, başarılı bir kariyer ve etkili kurumlar için üç temel unsurun altını çizdi: İşinde iyi olmak, sürekli öğrenmek ve gelişmek, insan ilişkilerini etkili yönetmek. Prof. Dr. Gökçe, "Bir kurumu başarıya taşıyan en önemli faktör büyüklüğü, üretim kapasitesi veya mühendislik başarısı değil; işinde uzman, yetenekli ve motivasyonu yüksek insan kaynağıdır. Etkili kurumlara bakıldığında, kişisel başarı için en kritik unsurun işi sahiplenme olduğu görülmektedir." ifadelerini kullandı. Seminere, Erzurum’daki kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri ve çok sayıda personel katılım sağladı. Programın sonunda Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, seminerin oldukça faydalı geçtiğini belirterek, katılan personele başarılar diledi.
13 Şubat 2025 Perşembe - 14:07
Aziziye’nin yeni apart oteli göz kırpıyor
Aziziye Belediyesi’nin önümüzdeki birkaç ay içerisinde hizmete açacağı VIP Aile Havuzları ve Apart Otel’de çalışmalar aralıksız devam ediyor. İçerisinde çeşitli büyüklüklerde 6 adet VIP havuz ve hemen üst katlarında ise 10 adet ahşap apart dairenin bulunduğu kompleks, göz kırpmaya başladı. Yapım çalışmalarının kış aylarında bile devam ettiği tesis, birkaç ay içerisinde tamamlanmış olacak. Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, "Termal tesislerimizdeki hizmet çeşitliliğine yenilerini eklemeye devam ediyoruz. Kaplıcalarımız, aile kabinlerimiz ve bungalov evlerimizin ardından şimdi de VIP havuzlarımız ve ahşap apart otelimizle halkımızın hizmetinde olacağız" dedi. Özel havuzlar ve apart odalar Yapımı devam eden kompleks içerisinde çeşitli büyüklüklerde VIP termal havuzların bulunduğu bilgisini veren Başkan Akpunar, "Yeni tesisimizde 6 adet özel havuzumuz bulunuyor. Çeşitli büyüklüklerdeki bu havuzlar ailelere özel olarak kullanılabileceği gibi düğün, nişan, spor gibi çeşitli etkinliklere özel olarak da kiralanabilecek. Havuzlarımızın üst katlarında ise, göz kamaştıran ahşap mimarisiyle apart odalarımız bulunacak. Ailelerimizin, yerli ve yabancı misafirlerimizin dışında turist gruplarımız da bu tesiste konaklama imkânı bulmuş olacaklar. Böylece hizmet çeşitliliğimizi artırmış olmakla birlikte aynı zamanda tesislerimize yeni bir cazibe kazandırmış olacağız" diye konuştular. Termale dayalı turizm hedefi Başkan Emrullah Akpunar, Aziziye’yi termal turizm alanında çekim merkezi haline getirmeyi amaçlayan atılımların devam edeceğine vurgu yaparak, "İlçemizin sahip olduğu termal potansiyel üzerinden sağlık, turizm ve otelcilik hamlelerimiz olacak. Hayata geçireceğimiz Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimiz, bu açıdan önemli bir işlev üstlenecek. Hedeflerimiz arasında ilçemize turistik bir termal otel kazandırmak da var. Kısacası ilçemiz adına çok büyük bir nimet olarak gördüğümüz termal üzerinden Aziziye’mizi ülkemizin sağlık ve turizm merkezine dönüştürmeyi amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.
13 Şubat 2025 Perşembe - 13:52
Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı heyeti Rektör Çakmak ile bir araya geldi
Erzurum Teknik Üniversitesi’nde Türkiye Bursları kapsamında öğrenim gören öğrencilerle görüşmek üzere Erzurum’da bulunan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) heyeti Rektör Prof. Dr. Bülent Çakmak’ı ziyaret etti. Konuklarını; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Naim Ürkmez ve Türkçe Öğretim Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Doç. Dr. Sümeyra Alan ile birlikte makamında ağırlayan Rektör Çakmak ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Türkiye Bursları kapsamında ETÜ’de bulunan uluslararası öğrencilerin eğitimi ve geleceği üzerinde yapılan fikir alışverişinin ardından YTB heyetine hediyeleri takdim edildi.
13 Şubat 2025 Perşembe - 13:48
Atatürk Üniversitesi buz hokeyinde zirvede
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 8-12 Şubat 2025 tarihleri arasında Erzurum’da düzenlenen Üniversiteler Kış Spor Oyunları Buz Hokeyi Türkiye Şampiyonası, büyük bir heyecana sahne oldu. Atatürk Üniversitesi, erkekler kategorisinde Türkiye şampiyonu olurken, kadınlar kategorisinde ise ikinci olarak önemli bir başarıya imza attı. Müsabakalar, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı ve Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mutlu Türkmen ile Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak’ın da katılımıyla 3000’lik Buz Hokeyi Salonunda gerçekleşti. Çekişmeli geçen karşılaşmalarda sporcular üstün performanslarıyla izleyenlere unutulmaz anlar yaşattı. Erkekler final maçında İstanbul Üniversitesi ile karşılaşan Atatürk Üniversitesi, 6-4’lük skorla galip gelerek Türkiye şampiyonu oldu. Kadınlar finalinde ise Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi karşı karşıya geldi. Büyük bir mücadeleye sahne olan karşılaşmada Atatürk Üniversitesi, rakibine 2-1 mağlup olarak Türkiye ikincisi oldu. Turnuvanın ardından değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Atatürk Üniversitesinin akademik başarılarının yanı sıra sporda da öncü bir rol üstlendiğini vurgulayarak: "Öğrencilerimizin gösterdiği üstün performans bizleri gururlandırdı. Bu başarı, üniversitemizin spora verdiği desteğin bir göstergesidir. Emeği geçen tüm sporcularımızı ve teknik ekibi kutluyorum" dedi. Atatürk Üniversitesi, elde ettiği bu önemli başarılarla Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonlarda adından söz ettirmeye devam ediyor.
13 Şubat 2025 Perşembe - 13:08
Karga soğuktan dondu
Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olan dondurucu soğuklar, sadece insanları değil, hayvanları da olumsuz etkiliyor. Çevre yolunda bir karga donarak öldü. Hava sıcaklığının eksi 30 derecelere kadar düştüğü bölgede, Erzurumlu vatandaş Murat Genç tarafından cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, normalde soğuklara dayanıklı ve göç etmeyen kuş türlerinden biri olan karganın soğuktan donarak hayatını kaybettiği görüldü. Şiddetli soğuk nedeniyle oturduğu yerde hareketsiz kalan kuşun trajik ölümü, sosyal medyada da büyük yankı uyandırdı. Mevsim normallerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde kar yağışıyla birlikte daha da yumuşaması bekleniyor. Uzmanlar, özellikle sokak hayvanları için duyarlılık çağrısında bulunarak, yiyecek ve barınma imkanı sağlanmasının önemine dikkat çekiyor.
13 Şubat 2025 Perşembe - 13:07
ETSO yönetimi toplandı
ETSO’da Şubat ayının ikinci yönetim kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası, haftalık olağan Yönetim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirdi. ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın başkanlığında yapılan toplantıda gündemdeki önemli konular ele alındı. Toplantıda görüşülen başlıca konular ise: Orta Anadolu İhracatçılar Birliği tarafından Makine Sektörel Ticari Heyeti - 17-21 Haziran 2025 tarihlerinde Bankok/Tayland’da düzenlenecek Interplus Tayland 2025 Fuarı hakkında üyelerin bilgilendirilmesi kararlaştırıldı. Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu 2 - Trabzon, Erzurum, Bursa ve Denizli’yi kapsayan TEBD Projesi 2 ve Urge destekleri hakkında bilgi verildi. Türk Yatırım Fonu ve Bakü’de gerçekleştirilecek TCCI İş Dünyası Liderleri Bilgilendirme Toplantısı üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Model Fabrika Yatırım Projesi hakkında bilgi alındı ve Erzurum için önemli bir fırsat olduğu değerlendirildi. TOBB’dan gelen yazılar görüşüldü. Toplantı, dilek ve temennilerin alınmasının ardından sona erdi.
13 Şubat 2025 Perşembe - 12:53
Kafe 25 Palandöken yenilenen yüzüyle hizmette
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisleri bünyesindeki Kafe 25 Palandöken, yenilenen yüzüyle müşterilerine hizmete etmeye devam ediyor. EBB’nin Palandöken Kayak Merkezi’nden bulunan Kafe 25 tesisi daha kaliteli hizmet vermesi amacıyla tadilata alınmıştı. Ferah ve geniş salonlarıyla yenilenen Kafe 25 Palandöken, bu gün protokol ve davetlilerin katılımıyla bir kez daha hizmete açıldı. EBB Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Başkan Vekili Mehmet Akarsu ve Erzurum Vali Yardımcısı Ahmet Özdemir açılışta birer konuşma yaptı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin Erzurum’daki ilk sosyal tesisi olan Kafe 25 Palandöken, yeni yüzü ve daha fazla alternatif yiyecekleriyle hem Palandöken’e gelen misafirlere hem de şehir merkezinden gelecek olan müşterilerine hitap ediyor.
13 Şubat 2025 Perşembe - 09:55
Rektör Hacımüftüoğlu İrfan Meclisi’ne konuk oldu
Erzurum’da sohbet ve istişare kültürünü devam ettiren ve iki ayda bir toplanan İrfan Meclisi’nin beşincisinin konuğu Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu oldu. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Müceldili Konağı’nda gerçekleştirilen programın açılış ve selamlama konuşmasını yapan TDED Erzurum Şube Başkanı Murat Ertaş, Erzurum’un soğuk iklimi, Anadolu’nun gönül ve fikir dünyasının Horasan illerine ve Türkistan’a açılan kapısı olması hasebiyle doğal olarak; Türk devletinin bin yıllık hudut şehri olması hasebiyle de bir devlet stratejisi olarak seyfiyenin, yani garnizon şehri olmanın yanında bir ilim, irfan ve eğitim şehri olduğuna dikkat çekerek Türkiye Cumhuriyeti’nin de Türkiye’nin altıncı devlet üniversitesini Erzurum’a kurarak bu stratejiyi devam ettirdiğini ifade etti. Üniversitenin şehri sosyo-kültürel ve sosyo-ekonomik dönüştürme kabiliyetinden bahseden Ertaş, Atatürk Üniversitesi’nin eski rektörlerinden Kemal Bıyıkoğlu’nu şehrin dönüştürülmesindeki üstün hizmetlerini hatırlatarak rahmetle andı ve Rektör Prof. Dr. Hacımüftüoğlu’nun rektörlüğünün üzerinden çok kısa süre geçmesine rağmen yaptığı büyük işlerden dolayı mutlu olduklarını ifade etti. "Şehir ve ülke için bu insan kaynağından yararlanmak istiyoruz" İrfan Meclisi’nin konuğu Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ise Atatürk Üniversitesi’nin bilim insanı kalitesi bakımından Türkiye’nin en iyi üniversitelerden biri olduğunu, üniversitede her alanda ülkemizi ve dünyayı tanıyan çok değerli bilim insanlarının bulunduğunu, dolayısıyla şehir ve ülke için bu insan kaynağından ziyadesiyle yararlanmak istediklerini ifade etti. Öğrencilerin üniversite seçerken eğitim kalitesinden ziyade yaşayacakları şehri tercih ettiklerinden eskisi gibi Türkiye’nin en başarılı öğrencilerini yeniden Atatürk Üniversitesi’ne kazandırmak için üniversite sınavlarında ilk 500’e girip Atatürk Üniversitesi’ni tercih eden öğrencilere aylık 30 bin TL burs vereceklerini söyledi. Erzurum’dan nitelikli öğrenci, başarılı bilim insanının ve hekimlerin göç etmemesi için hem üniversite içerisinde hem devlet bürokrasisiyle görüşmeler yaptıklarını ve gerekli tedbirleri almaya başladıklarının altını çizdi. "Elektrikli araçlar için mobil şarj ünitesi üreteceğiz" Rektörlüğünün daha beşinci ayı olmasına rağmen ilaç ve aşı üretim merkezini kurmada çok yol kat ettiklerini belirten Prof.Dr. Müftüoğlu bu konuda ve hastanedeki bazı branşlardaki hekim eksikliğinde Sağlık Bakanlığıyla çok olumlu görüşmeler yaptıklarını söyledi. Rektör Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Atatürk Üniversitesi birçok alanda ülkemizde çok başarılı, ilaç ve aşı çalışmalarında ise Türkiye’de en başarılı üniversiteyiz ve dünyada çok önemli bir noktaya geldik. Bir milli güvenlik meselesi olan ilaç üretimi ve aşı konusunda inşallah hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Bugün savaş veya bir afet olsa, dışarıdan ilaç alamasak sonuçlarını tahmin etmek güç değil. İlaçların ham maddesini Erzurum’da üreteceğiz artık ve ilaç konusunda dışa bağımlılığı önemli ölçüde azaltacağız. Bu konuda devletimiz de bizi destekliyor. Dünya tarihinde aşı üretimi, aşı kavramı biz Türklerin, atalarımızın başlattığı bir önleyici tedavi konusudur. Halkımız aşıdan uzak durmasın. Erzurum’da çocuk felci vakaları görülmeye başlandı maalesef. Neden? Çocuklara aşılatmıyor aileler. Aşıdan korkulmaz. Erzurum Büyükşehir Belediyemizle beraber elektrikli araçlar için mobil şarj ünitesinin prototipini ürettik, çok yakında seri üretime geçeceğiz. Bu, Türkiye’de ilk olacak. Sosyo-ekonomik ve sosyo-kültürel açıdan üniversitemiz şehrin meselelerine duyarsız kalmayarak üniversitemiz öncülüğünde sivil toplumdan, bürokrasiden ve akademiden katılımcı-çoğulcu ruhla birbirinden farklı 25 başlıkta komisyonlar oluşturduk ve üç haftadır şehrin meselelerini bu komisyonlar müzakere etti. İnşallah komisyon raporlarından hareketle EBB başta olmak üzere, projeye göre oluşacak paydaşlarımızla şehrimiz için önemli projeler üreteceğiz." Rektör Prof. Dr. Müftüoğlu daha sonra İrfan Meclisi’nden gelen soruları cevapladı. Meclis’te Nizamettin Akçıl da Alvarlı Muhammed Lütfi Efe’den gazeller okudu.
13 Şubat 2025 Perşembe - 09:39
Erzurum’da "Mobbing" zirvesi
Erzurum’da kamu yöneticilerine yönelik "Mobbing" semineri düzenlendi Erzurum Valiliği koordinesinde, İçişleri Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın desteğiyle yürütülen hizmet içi eğitim seminerleri devam ediyor. Bu kapsamda, Atatürk Üniversitesi 15 Temmuz Milli İrade Salonu’nda kamu kurum yöneticilerine yönelik "Mobbing Kavramı ve Unsurları" konulu bir seminer düzenlendi. Eğitimci Gizem Sefer tarafından verilen seminerde, mobbingin tanımı, unsurları ve önlenmesine yönelik uygulamalar ele alındı. Katılımcılara hem teorik hem de pratik bilgiler sunuldu. Seminere, şehirdeki kamu kurumlarının üst düzey yöneticileri ve çok sayıda personel katılım sağladı. Yapılan açıklamada, "Erzurum Valiliği olarak, kamu çalışanlarının bilinçlendirilmesine yönelik eğitim faaliyetlerimiz devam edecektir" denildi.
13 Şubat 2025 Perşembe - 09:38
Erzurum’da Üniversiteler Arası Kış Sporları Oyunları başladı
Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 2025 Turizm Başkenti etkinlikleri kapsamında Erzurum, 7-15 Şubat tarihleri arasında "Üniversiteler Arası Kış Sporları Oyunları" na ev sahipliği yapacak. 40 üniversiteden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla gerçekleşen bu büyük organizasyon, gençliğin enerjisi ve sporun birleştirici gücüyle dolu dolu geçiyor. "Üniversiteler Arası Kış Sporları Oyunları"nın açılış programına katılan Vali Mustafa Çiftçi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: " 2025 yılı itibarıyla Erzurum, hem kış sporları başkenti hem de Ekonomik İşbirliği Teşkilatı turizm başkenti ilan edilmiştir. Turizm Başkenti ilan edilen şehrimizde, yıl boyunca yetmişi aşkın etkinlik düzenlenecektir. Kış sporları etkinliklerimizin açılışı, 6-12 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen kış oyunlarıyla başlamış olup, bu organizasyonda 11 farklı kategoride 400 yerli ve yabancı sporcu yer almıştır. Bugün de ilimiz güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Üniversiteler Arası Kış Sporları Etkinliği, 40 üniversiteden gelen 300’ü aşkın sporcunun katılımıyla gerçekleşiyor. Bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen tüm üniversitelerimize, organizasyon ekibine ve sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum." Etkinliğe; Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, ETÜ Rektörü Bülent Çakmak, Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Çat Kaymakamı İrem Baha Yağan, Palandöken Belediye Başkan Yardımcısı Vakur Alemdar ve Gençlik Spor İl Müdürü Levent Çakmur katıldı. Bar ekibinin sahne performansıyla renklendirdiği organizasyonda, Vali Çiftçi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Mutlu Türkmen’e plaket takdim etti.
13 Şubat 2025 Perşembe - 09:17
ETÜ Buz Hokeyinde çifte kupa kazandı
Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversite Sporları Buz Hokeyi Şampiyonası’nda Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) bir altın bir de bronz madalya kazandı. Erzurum Buz Hokeyi Salonu’nda düzenlenen şampiyonada ETÜ’nün yanı sıra Atatürk Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Koç Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi takımları buz üstünde hünerlerini sergiledi. Nefes kesen mücadelelere sahne olan turnuvada ETÜ Buz Hokeyi Kadın Takımı, yarı final müsabakasında İTÜ’yü 14-2 mağlup ederek adını finale yazdırdı. Finalde Atatürk Üniversitesi ile karşılaşan ETÜ, mücadeleyi 2-1 kazanarak Türkiye Şampiyonu olmayı başardı. 3.’lük için sahaya çıkan ETÜ Erkek Takımı ise rakibi ODTÜ’yü 8-1 mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu. Müsabakaları yerinde takip eden ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Buz Hokeyi takımı sporcularını ve antrenörlerini tebrik ederek: "Geçen yıl bu solonda 1 altın bir de gümüş madalya kazanmıştık. Bu yıl da çifte kupa kaldırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle sporcularımızı bir kez daha yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.
13 Şubat 2025 Perşembe - 09:12
Kent Konseyi’nden Aziziye Belediye Başkanı Akpunar’a nezaket ziyareti
Erzurum Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri ile Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar’ı ziyaret ederek, Başkan Akpunar’a çalışmalarında başarı dileklerini iletti. Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Tanfer, beraberinde Kent Konseyi Kurul Üyelerinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Kent Konseyi Kurul Üyelerine Aziziye Belediyesi’nin ilçe genelindeki çalışmaları ve projeleri ile ilgili bilgi vererek, Kent Konseylerinin demokrasi ve katılımcılığın temeli olduğunu belirtti. Bu yönetim anlayışı nedeniyle Erzurum Kent Konseyi ile düzenli bir şekilde iş birliği içinde olduklarını kaydeden Başkan Akpunar, "Aynı kentte yaşıyorsak aynı havayı soluyorsak, ortak değerlerimize sahip çıkmamız lazım. Aziziye Belediye Başkanı olarak bizde Kent Konseyi ile her zaman iş birliğine hazı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Şehrin gelişimine önemli destek veren Kent Konseyimizin değerli Başkanı Hüseyin Tanfer olmak üzere, kıymetli Erzurum Kent Konseyi’nin kurul üyelerine çalışmalarında başarılar diliyorum.’ diye konuştu. Ziyaretin ardından, Kent Konseyi Başkanı Tanfer, gelecekteki projeler ve işbirlikleri hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Kent Konseyi’nin devam eden çalışmaları ve planlanan yeni projelerle Erzurum, Aziziye, Yakutiye, Palandöken İlçelerinin sosyal ve kültürel yaşamına katkı sağlamaya devam edeceği vurgulandı. Başkan Emrullah Akpunar, Erzurum Kent Konseyi’nin çalışmalarını desteklemeyi sürdüreceklerini belirterek, Başkan Tanfer ile Yürütme Kurulu Üyelerine teşekkür etti.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder