Yerel Haberler
Eskişehir
Gençlik Merkezleri’nde 33 farklı branşta bin 400 öğrenciye eğitim veriliyor
16 Mayıs 2024 Perşembe - 16:03 Gençlik Merkezleri’nde 33 farklı branşta bin 400 öğrenciye eğitim veriliyor Bahar dönemi eğitimlerinin sürdüğü Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri’nde ücretsiz gerçekleşen 33 farklı branştaki eğitimler için kayıt yaptıran bin 400 öğrenci Rusça’dan işaret diline, diksiyondan bağlamaya kadar pek çok eğitim ile kendisini geliştiriyor. Tepebaşı Belediyesi her yıl binlerce kişinin faydalandığı Gençlik Merkezleri ile gençlerin gelişimine destek olmayı ve geleceklerine katkı sağlamayı sürdürüyor. Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri’nde gençlere yönelik ücretsiz olarak düzenlenen bahar dönemi programları 33 farklı branşta, bin 400 öğrencinin katılımıyla devam ediyor. Programlar çerçevesinde gençlere sanattan spora, yabancı dillerden hayal gücünü geliştirecek etkinliklere kadar pek çok eğitim olanağı sunuluyor. Gençlik Merkezleri’nde düzenlenen eğitimler 19 Mayıs Gençlik Merkezi ve 29 Ekim Gençlik Merkezi’nde gerçekleşen eğitimler arasında oluşturucu yazarlık, İngilizce speaking intermediate, gitar, bağlama, tango, Almanca A1, İngilizce A1, işaret dili, fitness, pilates, hit cardio, zumba, wing tzun, salsa, bachata, American English Advanced Master Class (C1-C2), İngilizce speaking (A1, A2, B1, B2), web yazılım, grafik tasarım, Rusça A1, resim, diksiyon, klasik gitar ve nefes eğitimi gibi branşlar yer alıyor. Eğitimlere katılan gençler de Tepebaşı Belediyesi’ne ücretsiz olarak düzenlenen imkanlardan ve gençlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyor.
Hatipoğlu’dan Eskişehirspor paylaşımı
16 Mayıs 2024 Perşembe - 16:00 Hatipoğlu’dan Eskişehirspor paylaşımı AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Eskişehirspor ile ilgili sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımında, 26 Mayıs’da gerçekleşecek Genel Kurul öncesi halen bir yol haritası oluşturulmadığını belirterek, "Belediyeler mutlaka taşın altına ellerini koymalıdırlar. Yine söylüyorum; yıllardır süren bahane üretme, görmezden gelme politikası son bulmalıdır. Seçim dönemi verilen sözler tutulmalıdır" dedi. Hatipoğlu, yapmış olduğu paylaşımında, "Eskişehirspor için 20 gün önce mevcut belediye başkanlarının çağrısı ile gerçekleştirilen istişare toplantısından sonra gelişmeleri yakından takip etmekteyim. Davet edildiğimiz toplantıya hiç düşünmeden katıldım ve tüm düşüncelerimi açık sözlülükle kendileri ile paylaştım. Ancak, 26 Mayıs’ta gerçekleşecek Genel Kurul öncesi halen önümüze bir yol haritası konulmadı. Anlaşılamaz şekilde derin bir sessizlik hakim. Seçim dönemi hem Ayşe Hanım hem de Kazım Bey iddialı açıklamalarda ve vaatlerde bulunmuşlardı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ’Verin bize Eskişehirspor’u 5 yıl dolmadan Süper Lig’e çıkartalım’ demişti. Hatta kendisi TV ekranlarından neler yapılması gerektiğini de uzun uzun anlatmıştı. Yine Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce Hanımefendi, ’Her türlü desteği hem kulübe hem taraftara vereceğiz. Eskişehirspor’un deplasman masraflarını biz karşılayacağız’ demişlerdi. Şu an artık inisiyatif alma zamanıdır. Belediyeler mutlaka taşın altına ellerini koymalıdırlar. Yine söylüyorum; yıllardır süren bahane üretme, görmezden gelme politikası son bulmalıdır. Seçim dönemi verilen sözler tutulmalıdır. Şahsım, konu Eskişehir veyahut Eskişehirspor olunca her desteği vermeye hazırdır. Bu geçmişte böyleydi, gelecekte de böyle olacak" ifadelerini kullandı.
Sahte dekontla 3,5 milyon TL’lik dolandırıcılık yapan 33 şüpheli hakkında hazırlanan idameme kabul edildi
16 Mayıs 2024 Perşembe - 14:26 Sahte dekontla 3,5 milyon TL’lik dolandırıcılık yapan 33 şüpheli hakkında hazırlanan idameme kabul edildi Eskişehir’de, aracını satmak isteyenleri, sahte dekontla para transferinin gerçekleştiğine dair kandıran ve aracı üzerine aldıktan sonra başkasına satarak toplamda yaklaşık 3.5 milyon TL’lik dolandırıcılık yapan 33 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi. Eskişehir’de Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu ekiplerince tarafından şüphelilerin, araçlarını internetten satışa çıkaran vatandaşları başka kişilerinin üzerine açılmış GSM hatlarından aradıkları, pazarlık sonucu anlaştıkları tespit edildi. Daha sonra araç sahiplerine özellikle bankaların EFT havale işlemlerini kapattığı saatlere randevu verdikleri, hazırlanan sahte dekont ile para transferine mağdurları inandırdıktan sonra noterde devir işlemlerini gerçekleştirip, daha sonra şüphelilerin, aracı 2. ve 3. şahıslara sattığı belirlendi. Bu yöntemi 33 şüphelinin 11 kişiyi dolandırdığı ve yaklaşık 3,5 milyon TL haksız kazanç elde etkileri tespit edildi. Dolandırıcılar hakkında hazırlanan iddianame kabul edilirken yargılama 3. Ağır Ceza Mahkemesinde gerçekleşecek. Dolandırıcılıkla ilgili 1 şüpheli hakkında 228 yıl, 2 şüpheli hakkında 108 yıl, 2 şüpheli hakkında 88 yıl, 7 şüpheli hakkında 84 yıl, 2 şüpheli hakkında 64 yıl, 5 şüpheli hakkında 44 yıl ve 14 şüpheli hakkında 24 yıl hapis istemiyle yargılanmaya başlanacak.
Eskişehir Madencilik Kümelenmesi seçimini yaptı
16 Mayıs 2024 Perşembe - 14:00 Eskişehir Madencilik Kümelenmesi seçimini yaptı Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) kurulmasına öncülük ettiği, ülkemizin ilk ve tek madencilik kümesi Eskişehir Madencilik Kümesi, Seçimli Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Genel kurulda küme üyeleri hazır bulundu. Genel Kurulun açılışında konuşan ve yeniden küme başkanlığına seçilen Metin Çekiç, küme olarak madencilik sektörünün gelişimi için önemli çalışma ve başarılara imza atmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Seçimler sonrası yönetim kurulunun Hamza Tınaz, Mehmet Rallas, Muzaffer Kızıldağ, Berna Kızılbük, denetim kurulunda ise Metin Atıcı, Fatih Altınay, Emre Ünal’ın seçildiği bilgisini veren Çekiç, “Eskişehir Madencilik Kümesi yönetimi olarak iki dönemdir iş başında olmamıza rağmen sektörün ve kamu kuruluşlarının itibar ettiği prestiji yüksek ve kurumsal kültürü oluşmuş bir sivil toplum kuruluşu haline gelmiştir. Katılımlarından dolayı Genel Kurul üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi. “Sorun çözmek için çalıştık” Küme üyelerinin verdiği katkıyla görev süresince sektör için olumlu işlere imza attıklarını vurgulayan Çekiç, “Kümemizin saygınlığı ve bilinirliğini arttırmak için var gücümüzle çalıştığımızı belirtmek isterim. Başta Valimiz olmak üzere belediyelerimiz, ilgi tüm kurum ve kuruluşlarla iyi ilişkiler kurup, üyelerimizin sorunlarını çözmeye çalıştık. İstişare toplantılarıyla çözüm aradık.” diye konuştu. “Burs sağladık” ‘Cevherim Sensin’ projesi kapsamında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Maden Fakültesi öğrenci bursiyerleriyle ve bölüm öğretim üyeleri ile bir araya geldiklerini anlatan Çekiç, “Eskişehir Madencilik Kümesi ve sektör olarak geleceğin maden mühendislerine hep yanlarında olduğumuzu anlattık. Bu proje kapsamında verdiğimiz asgari ücret kadar karşılıksız burs çok etkili oldu. Maden Fakültesi Bölüm Başkanı Halil İpek, Adnan Konuk hocamız, Maden Fakültesinden hocalarımız ve burs verdiğimiz 17 öğrencimizle bir toplantı yaptık. Bu burs sayesinde hem öğrencilerimizin üniversitelerin yer bilimlerini tercih etmede ilk tercihleri olmasını sağladık, hem de sektörümüzün nitelikli elemanlara ihtiyaçlarına bir katkıda bulunduk. Burada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent hipertansiyon hakkında konuştu
16 Mayıs 2024 Perşembe - 13:31 İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent hipertansiyon hakkında konuştu Eskişehir Fizyomer Terapia Estetica Denta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle hipertansiyon hakkında uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu. Her yıl 17 Mayıs tarihi, Dünya Hipertansiyon Günü olarak kutlanıyor. Hipertansiyonun nedenleri ve belirtileri hakkında konuşan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, “Hipertansiyon dediğiniz zaman tansiyonumuz 14/9 ve üzerindeyse biz hipertansiyon hastası olarak kabul ediyoruz. Tansiyon niçin önemli? Tansiyon yükseldiği zaman damarlarımızda daralma ve buna bağlı olarak da dolaşım bozukluğu yapmaktadır. Sonuçta damardan beslenen bütün organlarımız zarar görmektedir. O nedenle tansiyon tedavisi çok önemli. Genelde hipertansiyon tanısı tesadüfen konmaktadır, çünkü belirtileri çok gizli oluştuğu için ve diğer hastalıklarla karıştığı için insanlar genelde hipertansiyonu olduğunu geç anlamaktadır. Genelde zararlar oluştuğu zaman tanı konmaktadır. O nedenle şayet kilomuz fazlaysa, anne, baba, kardeşlerimizde ve akrabalarımızda, hipertansiyon tanısı varsa, bunun yanında baş ağrısı, baş dönmesi, kulakta çınlama, uğultu, burun kanaması, kalp bölgesinde, göğüs bölgesinde ağrı ve çarpıntı varsa muhakkak bir tansiyon ölçümü yaptırmamız gerekiyor” dedi. “14/9 üzerindeyse muhakkak bir dahiliye doktoruna giderek tedavi olmamız gerekmektedir” Eskişehir Fizyomer Terapia Estetica Denta Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tıp Merkezi İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Hasan Levent, tansiyonun vücutta yol açacağı zararlar hakkında da ise şöyle konuştu; “Tansiyon özellikle damarlara zarar verdiği için damarlarda daralma yaparak özellikle beyine giden, kalbinize giden, böbreklere giden ve göze giden damarlarda kan dolaşımını bozmaktadır. Buna bağlı olarak beynimizde vasküler demans dediğimiz unutkanlık ve hafıza bozukluğuna neden olmaktadır. Şayet tansiyon çok yükselirse beyinde kanama yaparak inme dediğimiz felç hastalığa neden olmaktadır. Kalpte de aynı şekilde kalp krizine ve sonuçta kalp yetmezliğine kadar giden sonuçlar doğurmaktadır. Böbrek yetmezliği yapabilmektedir. Gözünüzde görme bozukluğu ve aynı zamanda körlüğe kadar giden bozukluklara neden olmaktadır. O nedenle tansiyonumuzu ölçtürüp 14/9 üzerindeyse muhakkak bir dâhiliye doktoruna giderek tedavi olmamız gerekmektedir.” “Sağlıklı bir şekilde beslenerek ve düzenli egzersiz yaparak sağlıklı kiloya inmemiz gerekiyor” Yüksek Tansiyonun tedavisinde iki basamak bulunduğunu belirten, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Levent, "Öncelikle kendimize düşen görevler vardır. Şayet kilomuz çok fazlaysa sağlıklı bir şekilde beslenerek ve düzenli egzersiz yaparak sağlıklı kiloya inmemiz gerekiyor. Stresimizi kontrol etmemiz lazım. Çünkü stres gerçekten tansiyonunuzu çok etkiliyor, yükseltiyor. Bunun yanında az tuz tüketmek önemli. Muhakkak bir dahiliye doktoruna muayene olarak yaşımıza uygun ve hastalığımıza uygun şekilde ilaç tedavisi almak gerekiyor” ifadelerini kullandı.
OEDAŞ, tüketicileriyle WhatsApp üzerinden yazışıyor
16 Mayıs 2024 Perşembe - 13:01 OEDAŞ, tüketicileriyle WhatsApp üzerinden yazışıyor Elektrik dağıtım şirketi Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) ‘0222 186 00 00’ numaralı WhatsApp hattını cep telefonuna kaydeden tüketiciler, bu numarayla yazışarak planlı-plansız kesintiler ve elektrik dalgalanmaları hakkında bilgi alıp, aydınlatmayla ilgili ihbarda bulunabiliyor. İlk etapta yapay zeka destekli bir bot üzerinden ilerleyen yazışma, tüketicilerin farklı soruları olması durumunda müşteri temsilcisi ile yine aynı kanal üzerinden yazışarak devam ediyor ve bu sayede konu çözüme kavuşturuluyor. Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak’ta faaliyet gösteren OEDAŞ, tüketici memnuniyetini ve deneyimini sürekli olarak iyileştirmeye yönelik dijitalleşme çalışmaları çerçevesinde WhatsApp üzerinden de hizmet veriyor. Buna göre ‘0222 186 00 00’ numaralı WhatsApp hattını cep telefonuna kaydeden OEDAŞ tüketicileri planlı-plansız kesintiler ve elektrik dalgalanmaları hakkında bilgi alıp, aydınlatma ile ilgili ihbarda bulunabiliyor. WhatsApp hattında aynı zamanda işletme bilgileri ile diğer işlemler seçenekleri de bulunuyor. “Tüketicilerimizle açık iletişim kuruyoruz” WhatsApp hattı hakkında bilgi veren OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, “Tüketicilerimizle karşılıklı etkileşime dayanan açık iletişim politikamız doğrultusunda çeşitli kanallardan yararlanıyoruz. Özellikle saha çalışmalarımızda zorunlu olarak yapılması gereken planlı kesintilerde ve muhtemel arıza durumlarında tüketicilerimize farklı kanallardan hızlı bir şekilde bilgi vermeye odaklanıyoruz. Bu çerçevede, çağrı merkezimiz, SMS, sesli yanıt sistemi (IVR) gibi iletişim kanallarımızın yanı sıra web sitemiz ve mobil uygulama gibi kanallar üzerinden 7 gün 24 saat kesintisiz iletişim sağlıyoruz. Bu kanallardan biri de WhatsApp hattımız. WhatsApp, neredeyse hepimizin telefonunda olan, iletişim için sıklıkla kullandığımız bir uygulama. Tüketicilerimiz WhatsApp hattımızı telefon rehberlerine ekledikleri takdirde WhatsApp listelerindeki diğer kişiler gibi bizimle de anında iletişime geçebiliyor. Burada ilk etapta yapay zeka destekli bot ile yazışıyorlar. Ancak talep etmeleri veya farklı bir soru sormaları durumunda bu kez müşteri temsilcilerimiz devreye giriyor. Böylece yazışma aynı kanal üzerinden kesintisiz devam ettirilerek konu çözüme kavuşturuluyor” dedi.
O kedi kurtarıldı
16 Mayıs 2024 Perşembe - 12:47 O kedi kurtarıldı Eskişehir’de bir haftadır binanın çatısında mahsur kalan kedi, Mahalle Muhtarı Sibel Akın ve çevre sakinlerinin çabası ile günler sonra kurtarıldı. Emek Mahallesi’nde yurt dışında yaşayan bir aileye ait olduğu öğrenilen evin çatısında mahsur kalan sokak kedisi, itfaiye ekiplerine haber verilmesi ve hayvanseverlerin çabalarına rağmen kurtarılmayı beklemişti. Emek Mahalle Muhtarı Sibel Akın ve mahalle sakinlerinin çalışmaları ile ‘Kirli’ adı verilen sokak kedisi, dün gece sabaha karşı kurtarıldı. Bir hayvanseverin tavsiyesi ile kedi, çatı yakınlarına bırakılan ve içine yiyecek konulan tuzak kafesine girdi ve kurtarıldı. Sahipleri olmadığı için evlere giremediler Yaşanan durumla ilgili bilgi veren Mahalle Muhtarı Sibel Akın, mahalle halkı tarafından bilinen ve beslenen kedi için günlerdir herkesin adeta seferber olduğunu anlattı. Çağrılan itfaiyenin ‘Prosedür gereği kedinin bir yere sıkışması halinde müdahale edebiliriz’ dediğini hatırlatan Akın, “Onların da kendilerine göre bir prosedürü varmış. Konudan polisin de haberi oldu ve dün gece Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) ekipleri geldi. Ancak iki katlı evin sahipleri evlerinde olmadığı ve izin alınmadığı için içeri giremediler. Kediye yemesi için yine bir şeyler verildi. Odunpazarı Belediyesi ekipleri geldi, ama kedi sürekli hareket ettiği için bir şey yapılamadı. Kendilerine teşekkür ederiz” dedi. Kedi kapanla yakalandı Olayı duyan mahalle sakinlerinden Mehtap Altındaş’ın, "Bende kedi kapanı var. Onu yakına yerleştirip içine yiyecek koyarsanız kedi kapana gelebilir" tavsiyesinde bulunduğunu anlatan Muhtar Akın şöyle konuştu: “Bunun üzerine kapanı yakın bir balkona koyduk ve gece boyu takip ettik. Saat 04.00 sıralarında kedi kapana girdi ve yakaladık. Bu çabaya destek ve katkı sağlayan herkese, bu kedinin kurtulması sesimizi duyuran İhlas Haber Ajansı’na da teşekkür ederiz. Kedimiz gayet iyi, aç ve susuz kalmış. Karnını doyurup suyunu verdik. Günlerdir çatıda kalan beyaz kedimiz biraz kirlenmiş. Zaten bu bölgeye alışık olan, mahalle halkının bakıp doyurduğu kediyi salacağız.”