Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Eskişehir
Eskişehir’de genç şairler il birinciliği için yarıştı
20 Nisan 2026 Pazartesi - 11:19:29
Eskişehir’de düzenlenen 11. Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları çerçevesinde gerçekleştirilen "Şiir Okuma" kategorisi il finalleri, gençlerin yoğun katılımıyla tamamlandı. Eskişehir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmaları, Eskişehir’de heyecan dolu anlara sahne oldu. Gençlerin milli ve manevi değerleri benimsemesi, edebiyata olan ilgilerinin artırılması amacıyla düzenlenen yarışmaların şiir kategorisi il finalleri büyük bir ilgiyle takip edildi.
20 Nisan 2026 Pazartesi - 11:16
Eskişehir’de çocuk nüfus oranı ülke ortalamasının altında
Türkiye genelinde genel nüfus içinde yüzde 24,8 olan çocuk nüfus oranının, Eskişehir’de yüzde 19,8 olduğu belirtildi. İl genelinde 358 bin 92 hane halkının yüzde 67,6’sında ise çocuk yok Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi (ADNKS) sonuçlarına göre 31 Aralık 2025 tarihi itibarıyla, Türkiye nüfusu 86 milyon 92 bin 168 kişi iken bunun 21 milyon 375 bin 930’unu çocuklar oluşturdu. Çocuk nüfusun yüzde 51,3’ünü erkek çocuklar, yüzde 48,7’sini kız çocuklar oluşturdu. Çocuk nüfus oranı 2100 yılında yüzde 14,5 olacağı öngörülüyor Nüfus projeksiyonlarının demografik göstergelerdeki mevcut yapının devam edeceğini varsayan ana senaryosuna göre; çocuk nüfus oranının 2030 yılında yüzde 22,1, 2040 yılında yüzde 17,9, 2060 yılında yüzde yüzde 16,9, 2080 yılında yüzde 15,2 ve 2100 yılında yüzde 14,5 olacağı öngörülüyor Eğer doğurganlık arttırıcı tedbirler etkili olursa Doğurganlığı artırıcı tedbirlerin etkili olacağını varsayan yüksek senaryoya göre çocuk nüfus oranının 2030 yılında yüzde 22,3, 2040 yılında yüzde 18,9, 2060 yılında yüzde 18,7, 2080 yılında yüzde 18,9, 2100 yılında yüzde 18,6 olacağı öngörüldü. Eskişehir’de çocuk nüfusu 183 bin 491 Eskişehir’de ise toplam 927 bin 956 olan toplam nüfus içinde çocuk nüfus ise 183 bin 491 oldu. Bu çocuklar içinde 0-4 yaş aralığında olanlar 403 bin 10, 5-9 yaş aralığında olanlar 52 bin 397, 10-14 yaş aralığında olanlar 56 bin 783 ve 15-17 yaş aralığında olanlar ise 34 bin 10 oldu 358 bin 92 hane halkının yüzde 67,6 sında çocuk yok Eskişehir’de çocuk nüfusun toplam nüfus içindeki oranı ise 19.8 olarak belirlendi. İstatistiklerde, 0-17 yaş grubunda çocuk bulunmayan hane halkı oranı yüzde 32,4 oldu. Toplam 358 bin 92 hane halkı içinde 0-17 yaş grubunda çocuk bulunmayan hane halkı oranı 67,6 olurken, 0-17 yaş grubunda en az bir çocuk bulunan hane halkı oranı 32,4 oldu
20 Nisan 2026 Pazartesi - 10:36
Polikistik over sendromu sadece jinekolojik bir hastalık değil
Acıbadem Eskişehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Semavi Ulusoy, üreme çağındaki kadınlarda sık görülen polikistik over sendromunun (PCOS) yalnızca "yumurtalıklarda kist oluşumu" olarak değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyerek "Hastalığın temelinde hormonal dengesizlikler yer alır. Yalnızca kadın hastalıkları ile sınırlı değildir, çoğu zaman insülin direnci ile birlikte seyreder" dedi. "Asıl sorun hormon dengesizliği" Polikistik over sendromunun adında "kist" ifadesi geçse de hastalığın ana probleminin bu olmadığını belirten Dr. Semavi Ulusoy, "Yumurtalıklarda görülen çok sayıda küçük folikül hormonal dengesizliğin bir sonucudur. PCOS’ta en sık karşılaştığımız durum androjen yani erkeklik hormonlarının normalden yüksek olmasıdır. Bu durum adet düzensizliklerine ve yumurtlama problemlerine yol açar" diye konuştu. Adet düzensizliği ve tüylenme en sık belirtiler PCOS’lu kadınların genellikle seyrek adet görme, uzun aralıklarla adet olma veya hiç adet görememe şikayetleriyle başvurduğunu belirten Ulusoy, "Bunların yanı sıra yüz, çene, göğüs ve karın bölgesinde artmış tüylenme, akne ve saç dökülmesi de sık görülür. Bu belirtiler hem fiziksel hem de psikolojik açıdan hastaları etkiler" dedi. Sadece jinekolojik değil, metabolik bir hastalık Polikistik over sendromunun yalnızca kadın hastalıkları ile sınırlı olmadığını vurgulayan Ulusoy, "Bu durum çoğu zaman insülin direnci ile birlikte seyreder. İnsülin direnci kilo alımını kolaylaştırır, kilo vermeyi zorlaştırır. Bu da uzun vadede tip 2 diyabet, yüksek kolesterol, hipertansiyon ve kalp-damar hastalıkları riskini artırabilir. Ayrıca uzun dönemde rahim içi kalınlaşma gibi jinekolojik riskleri de artırmaktadır. Tüm bunların yansımaları ruhsal olarak da özgüven kaybı, stres, anksiyete ve depresyon gibi sorunlara yol açabilir" ifadelerini kullandı. "Tedavinin temelini ise yaşam tarzı değişiklikleri oluşturur" PCOS tedavisinin kişiye özel planlandığını belirten Ulusoy, "Hastanın yaşı, şikayetleri ve gebelik planına göre tedavi yaklaşımı değişmektedir. Tedavinin temelini ise yaşam tarzı değişiklikleri oluşturur. Dengeli ve düşük glisemik indeksli beslenme, düzenli fiziksel aktivite, yeterli ve kaliteli uyku, stres yönetimi önemlidir. Gerekli durumlarda hormonal tedaviler ve insülin direncine yönelik ilaçlar da kullanılabilir" dedi. "Erken müdahale sağlık risklerinin önüne geçer" Polikistik over sendromunun tamamen ortadan kaldırılamayan ancak kontrol altına alınabilen bir hastalık olduğunu belirten Ulusoy, "Doğru takip ve tedavi ile sağlıklı bir yaşam mümkün olur. Özellikle adet düzensizliği, aşırı tüylenme ve kilo kontrolünde zorlanma gibi şikayetleri olan kadınların vakit kaybetmeden bir uzmana başvurması gerekir. Erken müdahale hem mevcut belirtilerin yönetimi hem de ileride oluşabilecek sağlık risklerinin önlenmesi açısından büyük önem taşır" diye konuştu.
20 Nisan 2026 Pazartesi - 10:30
Eskişehir’de 44 senedir çaycı olan esnafın ilginç çalışma yöntemi
Eskişehir’de 44 senedir çay ocağı işleten 72 yaşındaki Cahit Çandemir, bir eline çay bardaklarıyla dolu tepsiyi alıp, diğer eliyle kullandığı elektrikli motosikleti ile dağıtım yapıyor. Baba mesleğini sürdüren Cahit Çandemir, Eskişehir Küçük Sanayi Bölgesi’nde çay ocağı işletiyor. Çevredeki işletmelere ve dükkanına gelen müşterilere hizmet veren Çandemir, işini kolaylaştırmak için elektrikli bisikletle dağıtım yapıyor. Bir eline çay bardaklarıyla dolu tepsiyi alıp diğer eliyle kullandığı elektrikli bisikletinin 2 elemana denk olduğunu söyleyen esnaf, ilginç çalışma yöntemi ile dikkat çekiyor. "Eskiden yaşımız biraz daha gençti, yürüyerek hallediyorduk" Cahit Çandemir, "Ben elektrikli bisiklet ile servis yapıyorum. Yaz-kış devamlı işimi sürdürüyorum. Bu araç benim 2 elemanım yerine. Çünkü elektrikli bisiklet ile anında servis yapabiliyorum. Yaklaşık 10 bardağı tek seferde taşıyabiliyorum. Ayağımda da biraz ağrı olduğu için mecburen elektrikli bisiklete biniyorum. Yaklaşık 15 yıldır bu şekilde çalışıyorum. Eskiden yaşımız biraz daha gençti, yürüyerek hallediyorduk" dedi.
20 Mayıs 2025 Salı - 10:32
Kilo vermek isteyen vatandaşlar çareyi fitoterapide arıyor
Yaz mevsimine fit girmek isteyen vatandaşlar aldıkları fitoterapi ürünlerini bilinçsiz bir şekilde tüketerek sağlıklarından oluyorlar. Bu konu hakkında Eskişehirli aktar Metin Ağılönü, internette satılan hızlı kilo verme ürünlerinin bazılarının vatandaşları sağlığını olumsuz yönde etkilediğini anlattı. Eskişehir’de yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber vatandaşlar hızlı kilo verme amacıyla aktarların yolunu tutuyor. Uzun süredir aktarlık yapan Metin Ağılönü, kilo verme amacıyla kendisine gelen vatandaşları hem uyarıp hem de tavsiyelerde bulunuyor. Aktar Ağılönü, "Vatandaşlarımız kendileri zayıflamak isterken bilinçsiz şekilde vücudundaki metabolizmayı bozuyorlar" dedi. "Ürünleri bilinçsiz bir şekilde tüketerek vücutlarına zarar veriyorlar" Yaz mevsiminin yaklaşmasıyla hızlı kilo vermek isteyen insanların bilinçsiz şekilde vücuduna zarar vermesi hakkında Metin Ağılönü, "Vatandaşlarımız kendileri zayıflamak isterken vücudundaki metabolizmayı bozmaya çalışıyorlar. Yani hızlı zayıflamak için kullanmış olduğu ürünleri fazlasıyla tüketiyorlar ya da bilinçsiz tüketiyorlar. Bilinçsiz tüketilmesi de insanların vücuduna zarar veriyor haliyle. Onun için bizim aktarcı arkadaşlarla, eğer bitkisel yönden, yani fitoterapi yöntemiyle, bitkisel tedavi yöntemiyle kendilerini zayıflamak istiyorlarsa, aktarcı arkadaşların uyarıları tavsiyesinde zayıflama yönüne gidebilirler" ifadelerini kullandı. "Zayıflayacağım derken kendilerini ölüme bite götürebilirler" Zayıflama kapsülü adı altında satılan ürünlerin bilinçsiz şekilde kullanılması halinde ölüme kadar götürebileceğini anlatan aktar Ağılönü, "Özellikle kapsüllerde, mesela kapsül çok zararlı; vücudun bağırsaklarıyla beraber, karaciğer, böbrek, bu tarz şeylere çok zarar veriyor. Bunların bilinçsiz kullanması, vücudun zayıflamadan çok, Allah korusun, ölüme kadar da götürebiliyor. O yüzden bizim yapmış olduğumuz yöntemde daha çok fitoterapi yöntemi, yani bitkisel tedavi yöntemiyle insanlara tavsiyede bulunuyoruz. Şu an gündemde çiya tohumu diye bir tohum var. Çiya tohumuyla beraber keten tohumu. Hem keten tohumu, bu omega 3, yani vücudun omega 3 eksikliğini de gidermiş oluyor. Hem aynı zamanda bağırsaklarını da çalıştırarak yavaş yavaş vücuttaki yağ oranını azalttığı gibi aynı zamanda da bağırsakları çalıştırmış oluyor" şeklinde konuştu. "Bitkisel ürünleri verdiğimiz ölçüler nispetinde kullanın" Aktar Metin Ağılönü, hızlı kilo vermek isteyen vatandaşların aldıkları ürünleri aktarlarının verdiği ölçülerde kullanması gerektiğini şu kelimeler ile ifade etti: "Bağırsakları hızlı çalıştıracağım düşüncesi bazı kişilerde ürünleri hızlı tüketmek istiyorlar. Biz diyoruz ki, biz her zaman aynı yöntemi kullanıyoruz. Diyoruz ki, verilen ölçüler nispetinde kullanın. Bir hafta kullanıyorsa, 2-3 gün ara veriyor, sonra bir hafta daha kullanıyor ki vücut hem bağışıklık kazanmasın hem de etkisi olsun diye. Bunun yanı sıra sandaloz sakızı vardır, şu an gündemde, onunla beraber elma sirkesiyle beraber eritip de kullanabilirler. Ayrıca karışık bitkilerimiz var, bunun içerisinde yeşil çay önerebilirim. Yeşil çay da kullanabilirler. Zencefil, zerdeçal da kullanabilirler. Bunlar da zayıflamaya yönelik karışık bitkilerdir" "İnternette satılan bazı ürünler çok fazla zarar verebiliyor" İnternette hızlı kilo verdireceğini vaat eden bazı ürünlerin zararlı olduğu konusunda konuşan aktar Ağılönü, "Sosyal medya ve internette, işte 20 kilo birden şu kadar günde veriliyor diyorlarsa, onlara kesinlikle inanmasınlar. Çünkü öyle bir hız mümkün değil, yoktur. Varsa da sonu kötü olacaktır. Yani vücudu kesinlikle bozacaktır. O yüzden piyasadaki böyle bilinmedik kapsüldür ya da zayıflama ürünleridir, bu tarz ürünleri bizim tavsiyemiz dışında kullanmasınlar" diye konuştu.
20 Mayıs 2025 Salı - 10:21
Zehirlendiği iddia edilen köpeğin fotoğrafıyla asılan not göze çarptı
Eskişehir’de bir tabelada, köpeğin fotoğrafıyla birlikte yazılan not dikkat çekti. Eskibağlar Mahallesi Aşçı Sokak’ta, bir evin camına asılan tabela vatandaşların ilgisini çekti. Bir vatandaş sokak hayvanlarına yönelik şiddete ve zehirlemelere karşı bir farkındalık oluşturma amacıyla bir not bıraktı. Tabelada bir köpeğin fotoğrafı ve üzerinde "Ben de bu dünyada yaşayan bir canlıydım. Zehirlenerek öldürüldüm. Benimle derdi olanın derdi hiç bitmesin" ifadeleri görüldü. Asılan tabelanın içeriği, hayvanseverlerin ve duyarlı vatandaşların tepkisini çekti. Tabelanın kim tarafından asıldığı ise belirlenemedi.
20 Mayıs 2025 Salı - 10:20
Velilere ‘Velivizyon’ teşekkür belgeleri takdim edildi
Eskişehir Orgeneral Halil Sözer Ortaokulu’nda öğrenci velilerine ‘Velivizyon’ teşekkür belgeleri takdim edildi. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından bu sene düzenlenen ‘Velivizyon’ platformunda ‘Ailem’ dizisi yayınlanmaktadır. ‘Ailem’ dizisi ile aile içi sağlıklı iletişim kurma, huzurlu ev, huzurlu sınıf, bilinçli veli olma gibi temalarla toplumdaki ortak sorunlara dikkat çekilerek milli manevi değerlerimiz işlenmektedir. Dizi; velileri bilinçlendirip öğrencilerin eğitim süreçlerinde ailelerin aktif katılımını artırmak ve çocukların geleceği için ideal bir okul-aile-çocuk iş birliğini sağlamayı hedeflemektedir. Okul Müdürü Oktay Turinay, tören esnasında yaptığı konuşmasında, ‘’Orgeneral Halil Sözer Ortaokulu olarak ‘Velivizyon’ platformu üzerinden 27 bölümden oluşan dizinin her hafta yayınlanan bölümlerin linki paylaşılarak ‘Ailem Dizisi’nin izletilmesi sağlandı. İzleyen velilerin dönüşleri kayıt altına alınarak, 27 bölümü tamamlayanlara teşekkür belgesi verdik. Teşekkür belgesi takdimini, Orgeneral Halil Sözer Ortaokulu idare ve öğretmenleri olarak törenle gerçekleştirdik. Bakanlığımız tarafından oluşturulmuş bu yeni ‘Velivizyon’ platformu üzerinden paylaşılan ‘Ailem Dizisi’ ile veli olarak öğrencimiz için doğru zamanda doğru müdahalelerle yerinde önlemler almamıza yardımcı olmayı hedefledik. Yeni bakış açıları ve fikirler geliştirilmesine yardımcı olan Ailem Dizisi’ne ve siz değerli izleyici velilerimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum’’ dedi. Program sonunda; öğrenci velilerine ‘Velivizyon’ teşekkür belgeleri takdim edildi.
20 Mayıs 2025 Salı - 09:59
Hiperbarik oksijen tedavi ünitesi Eskişehir’de şifa dağıtıyor
Eskişehir’de Yunus Emre Devlet Hastanesi bünyesinde hizmeti sunulan ve bazen cerrahi işlemlere bile gerek kalmamasını sağlayan hiperbarik tedavi yöntemine hem bölgeden hem de şehir dışından gelen hastalar yoğun ilgi gösteriyor. Yunus Emre Devlet Hastanesi İki Eylül Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen yüksek basınçlı hiperbarik oksijen tedavisi yaraların geç iyileştiği, enfeksiyonların direnç gösterdiği ve dokulara yeterli oksijenin ulaşamadığı durumlarda etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor. Özel basınç odalarında yüzde 100 saf oksijen solunarak uygulanan yöntem, özellikle diyabetik ayak yaraları, kemik enfeksiyonları, yanıklar ve karbonmonoksit zehirlenmeleri gibi pek çok durumda destek tedavi olarak uygulanıyor. Tedavi süresi hastalığın türüne göre değişirken, kronik vakalarda ortalama 30-60 seans yapılıyor. Bölgede sadece Eskişehir’de sunulan hiperbarik tedavi hizmeti, şehir dışından gelen vatandaşlara da şifa oluyor. "Bu tedaviyi herkes bilmiyor" Tedavi için Afyonkarahisar’dan Eskişehir’e gelen Ayşe Arsoy, "Sol kulağımda ağır işitme kaybı oluştu. Bu olay ’vertigo’ ile birlikte oldu ve oradaki doktorumuz ’hiperbarik’ tedavisi önerdi. Bu tedavinin Eskişehir’de olduğunu öğrendik. Buraya geldik, tedaviye başladık. İlk 10 günün sonunda işitme testi yapıldı, bir gelişme görüldü. Benim 106 olan derecem 96’ya düştü. İnşallah açılır diye bekliyoruz. Bu tedaviyi herkes bilmiyor. Bize sadece doktorlar duyurdu, böyle bir tedavi olduğunu biz de bilmiyorduk. Daha da duyurulması güzel olur. Herkes bu tedaviden faydalansın isteriz. Özellikle yara tedavisinde çok daha iyi olduğunu söylüyorlar" dedi. "Tedavi uygulanırken ve sonrasında kulakta aşırı bir rahatlama olduğunu gördük" Uşak’tan gelen hasta Sinan Çelik, "17 Nisan’da sağ kulağımda işitme kaybı gerçekleşti. Daha sonrasında 3 gün bekledik, 4’üncü gün doktorumuza müracaat ettik. İlk etapta 15 gün ilaçla kortizon tedavisi uygulandı. Devamındaki aşamaları kendisi bize aktardı, Allah razı olsun. Kulaktan iğne yapılması gerektiğini, bunun yanında hiperbarik tedavisi olduğunu söyledi. Tabii biz de ilk defa o vesileyle bu tedaviyi duymuş olduk. Bu hiperbarik tedavisinin de bölgede sadece Eskişehir ve Denizli’de olduğunu bizlere söyledi. Biz de yakın olduğu için Eskişehir’i seçtik. Buraya geldik, tedaviye başladık. Ben 6 seans girdim, gerçekten çok faydasını gördük. Özellikle içeride tedavi uygulanırken ve sonrasında kulakta aşırı bir rahatlama olduğunu gördük" şeklinde konuştu. "Sadece Eskişehir’den değil, çevre illerden de bu merkeze hasta geliyor" İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, hiperbarik tedavisiyle ilgili şu bilgileri aktardı: "Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi’ne bağlı hiperbarik tedavi ünitemizde bulunuyoruz şu an. Bu tedavi yaklaşımı oldukça kıymetli ve önemli. Çok spesifik durumlarda kullanılabiliyor. Ülkemizde çok yaygın bir sağlık hizmeti değil. Bizim hipebarik tedavi ünitemiz çok uzun yıllardan beri bölge halkına sağlık hizmeti sunuyor. Burada hastalarımıza yüksek basınçla yüzde 100 oksijen vermekteyiz. Sadece Eskişehir değil; Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik ve bazen Uşak ilinden bile bu merkeze hasta geldiğini söyleyebilirim. Bu merkezde 2024 yılında yaklaşık 950 ile bin civarında tedavi gören hasta grubumuz var. Bahse konu hasta grubunun da 3’te 1’i çevre illerden bu merkeze gelmekte. 2025 yılının ilk 4 ayında 350 civarında hasta geldiğini rahatlıkla ifade edebilirim. Tabii buradaki hasta profili farklılık arz etmekte." "Bazen cerrahiyi bile engellediği vakaların olduğu çok değerli bir tedavi" Sualtı Hekimliği Hiperbarik Tıp Uzmanı Dr. Selahattin Çakıroğlu ise, "Burası bölgenin tek hiperbarik tedavisi veren merkezi. Bizim bölgemizdeki üniversitelerde ve şehir hastanelerinde olmayan hizmeti bu devlet hastanesinde veriyoruz. Hastalarımız rutin tedavilerinde içeride 2 saat boyunca yüksek basınçlı ortamda kalıyorlar. Biz de maske yoluyla aralıklı yüzde 100 oksijen vererek 2 saatte bu hastalara oksijen tedavisi uyguluyoruz. Kronik yara hastalarını çok alıyoruz. Bunlar genellikle diyabetik hastalar olabiliyor. Onun dışında, diyabetik olmayan, kemik iltihabı ile ilerleyen başka kronik yaralar oluyor. Hastaların tedavileri 1 buçuk ay ile 3 ay civarında sürmekte. Aldığımız akut hastalar da mevcut. Bunlar genelde zehirlenme hastaları oluyor ve tedavileri görece 1-2 hafta sürmekte. Onun dışında yine ezilme yaralanmaları geliyor. Özellikle deprem zamanı burası oldukça yoğun çalıştı. Akut tarzı yaralanmalarda oldukça faydalı bir tedavi. Hatta bazen cerrahiyi bile engellediği vakaların olduğu çok değerli bir tedavi. Bölgede tek merkez olarak hizmet vermekteyiz. Oldukça yoğun bir çalışma saatlerimiz var, günde 4 seans aralıksız hizmet veriyoruz. Sabah 08.00’dan başlayıp akşam 19.00’a kadar sürüyor. 3 hekim bunu idare ediyoruz, 10 yardımcı sağlık personelimiz var. Bölgeye hizmet verdiğimiz ve tek merkez olduğumuz için tüm ekiple 7/24 kesintisiz acil vakalar için de hizmetimiz sürüyor" ifadelerini kullandı.
20 Mayıs 2025 Salı - 09:49
(ÖZEL) Tarihi hamam kalıntıları arasındaki süs balıklarını kaçak avlayanlara suç üstü
Eskişehir’in Günyüzü ilçesinde vatandaşlar, Bizans İmparatorluğu döneminden kalma içi su dolu tarihi hamam kalıntıları arasındaki süs balıklarını kaçak avlayanları kendi imkanlarıyla suçüstü yakalayıp jandarmaya teslim etti. Olay, ilçeye bağlı Ayvalı Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre bir grup şüpheli, Bizans İmparatorluğu döneminden kalma içi su dolu tarihi hamam kalıntıları arasına kurdukları tuzaklarla kaçak süs balığı avladı. Durumu fark eden vatandaşlar olayı jandarma ekiplerine bildirip şüphelileri kendi imkanlarıyla yakaladı. Bölge halkının ekipmanlarıyla birlikte suçüstü yakaladığı şüpheliler, Günyüzü İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine teslim edildi. Jandarma ekiplerince olay yerindeki ekipmanlara el konulurken, şüphelilere adli ve idari işlem yapıldığı belirtildi.
19 Mayıs 2025 Pazartesi - 17:14
19 Mayıs Tepebaşı’nda coşkuyla kutlandı
Tepebaşı Belediyesi’nin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla düzenlediği Tepebaşı Belediyesi Gençlik Festivali’nde, 7’den 77’ye tüm Eskişehirliler bayramı coşkuyla kutladı. Tepebaşı Belediyesi milli bayramlarda vatandaşlar için özel etkinlikler düzenlemeye devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Tepebaşı Belediyesi Gençlik Festivali" ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı. Birbirinden renkli etkinlikleri kent halkı ile buluşturan festival, Vecihi Hürkuş Havacılık ve Teknoloji Parkı’nda gerçekleşti. Festivale, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, CHP Tepebaşı ilçe yönetimi, Tepebaşı Belediyesi Meclis üyeleri ve sivil toplum kuruluşları da katıldı. "Mustafa Kemal olmak kolay değil" Festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Ataç, "Ne kadar güzel bir manzara. Hava güzel, siz güzelsiniz daha ne olsun! Bugün çok önemli. Kurtuluş meşalesinin yandığı gün. Bu meşalenin yanmasında siz gençlerimizin büyük emeği var. Mustafa Kemal Atatürk olmak kolay değil. Karşısında emperyalizm güçleri vardı. Önce O dur dedi, sonra halk arkasında durdu. Ancak o yapardı. O tarihte, 19 Mayıs’ı gençlere, 23 Nisan’ı çocuklara emanet etmek ancak Mustafa Kemal Atatürk’ün vizyonudur. Bugün aydınlık bir gün. Çocuklarımızla gençlerimizle, büyüklerimizle hep birlikte eğleneceğiz. Laik cumhuriyet, devrimci bir şehir! Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı. "Tepebaşı’nda başka bir coşkuyla kutluyoruz" CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ise "Bugün çok güzel bir gün. 19 Mayıs Türk ulusunun bağımsızlığa giden yolda atılan önemli bir adım. Her yıl 19 Mayıs’ı coşkuyla kutluyoruz ama Tepebaşı’nda başka bir coşkuyla kutluyoruz. Tüm ulusumuzun bayramını kutluyorum" diye konuştu. Kutlamalar kapsamında festivale katılan sporcuların ve toplulukların halk oyunları, modern dans, zumba ve pilates gösterileri beğeni toplarken etkinliğe katılan Eskişehirliler de danslara eşlik etti. Alanda yer alan spinning ve zeka oyunları stantları da yoğun ilgiyle karşılaştı. Festival kapsamında dansın, eğlencenin yanı sıra ödüllü mini turnuvalar da düzenlendi. Turnuvalar arasında ise basketbol, voleybol, ayak tenisi ve futbol yer aldı. Sporcular, birinci olabilmek için dostluk içinde kıyasıya mücadele etti.
19 Mayıs 2025 Pazartesi - 17:11
Vali Aksoy Genç Sanat Çalıştayı’na katıldı
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen "Genç Sanat Çalıştayı"na katıldı. Figen Öner, Ebru Şenlik ve Fatih Zengin’in küratörlüğünde, 50 genç sanatçının katılımlarıyla sınırları aşan hayallerin tuvalde can bulduğu ve düşüncelerin gerçeğe dönüştüğü bir diyalog alanı olarak Genç Sanat Çalıştayı "Genç Yansımalar" sergisi düzenlendi. Eskişehir Valiliği tarafından ve Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinasyonuyla düzenlenen sergi, 19-22 Mayıs tarihleri arasında ziyaretçileriyle buluşacak. Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, çalıştaya katılan sanatçılarla tek tek görüşerek çalışmaları hakkında bilgi aldı. Vali Aksoy genç sanatçılara çalıştaya katılımları ve verdikleri emek dolayısıyla teşekkür ederek, kendilerine başarılar diledi.
19 Mayıs 2025 Pazartesi - 16:37
Eskişehir’de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlandı
Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Şehit Anıl Gül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, öğrenciler tarafından bayramla ilgili şiirler ve gençlik adına konuşmalar yapıldı. Daha sonra etkinlik çerçevesinde spor ve halk oyunları gösterileri sunuldu. Programda gençlik koşusunda ve yarışmalarda dereceye giren öğrencilere madalyalarını veren Vali Aksoy, öğrencileri ve sporcuları tek tek tebrik ederek günün anısına fotoğraf çektirdi.
19 Mayıs 2025 Pazartesi - 14:07
Paket götürdüğü sokakta 5 yerinden bıçaklanan kurye ağır yaralandı
Eskişehir’de bir daireye paket götürdüğü sırada 5 yerinden bıçaklanarak ağır yaralanan kurye hastaneye kaldırılırken, olayı gerçekleştirilen şahıs gözaltına alındı.
19 Mayıs 2025 Pazartesi - 14:04
Kadınların ürettiği el emeği ürünler ev ekonomisine katkı sağlıyor
Eskişehir Üreten Kadınlar Platformu’nda el emeği ürünler yapan kadınlar, açtıkları stantlarda yiyecekten takıya, örgüden seramiğe kadar el yapımı ait pek çok ürünü vatandaşlarla buluşturuyor. Eskişehirli kadınlar tarafından yapılan el emeği ürünler, Üreten Kadınlar Platformu’nda yer buluyor. Kadınların evlerinde ürettikleri pek çok el emeği gıda ve eşya, kurulan stantlarda vatandaşların beğenisine sunuluyor. Yaklaşık 2 senedir her ay, Eskişehir’in farklı bir noktasında kurulan stantlar bu ay ise Taşbaşı Çarşısı önünde vatandaşlarla buluşuyor. Stantlarda sergiledikleri ürünlerle birlikte maddi kazanç sağlayan kadınların, el emekleri ve başarıları da ayrıca değer görmeye devam ediyor. "Kadınlar hem aile bütçesine katkıda bulunmak hem de el emeklerini herkesle paylaşabilmek için gelip burada stant açabilirler" Eskişehir Üreten Kadınlar Platformu üyelerinden Nurten Komsuoğlu, stantlarda pek çok çeşit ürünün yer aldığını belirterek, vatandaşlardan gelen geri dönüşlerin de olumlu yönde olduğunu dile getirdi. Yirmiye yakın stantta pek çok çeşit ürün sergilendiğini ifade eden Komsuoğlu, "Buradaki bütün arkadaşlarımız el emeği ürünler üretiyor. Bu şekilde aile bütçesine de destek olmuş oluyoruz. Stantlarımız her ay belediyenin uygun gördüğü bir noktada kuruluyor. Bugün de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla stantlarımızı bayraklarla süsledik. Vatandaşlarımızın ilgisi de çok güzel, satışlarımız iyi gidiyor. Ziyaretçilerimiz aldıkları ürünlerden memnun kalıyorlar. Burada kendi el emeğimiz olan takılar, çantalar ve örgü aksesuarlar gibi birçok çeşit ürün var. Bu vesileyle Eskişehirli tüm kadınlarımıza seslenmek istiyorum. Hem aile bütçesine katkıda bulunmak hem de el emeklerini herkesle paylaşabilmek için gelip burada stant açabilirler, kapımız herkese açık" şeklinde konuştu.
19 Mayıs 2025 Pazartesi - 14:01
Porsuk Çayı’nda fener alayı düzenlendi
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nın 106. yıl dönümünü düzenlediği birbirinden özel etkinlikler ile kutladı. Etkinlikler kapsamında Porsuk Çayı’nda düzenlenen Fener Alayı’na, Eskişehirliler büyük ilgi gösterdi. Porsuk Çayı üzerindeki köprülerde ve kıyılarda yerini alan binlerce Eskişehirli büyük coşkuya ortak oldu. Ellerinde Türk bayraklarıyla coşkuya katılan Eskişehirliler, bayramın heyecanını hep birlikte yaşadı. Fener Alayına, Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, CHP Parti Meclis Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, CHP İl Başkanı Talat Yalaz, belediye bürokratları, sporcular ve gençler katıldı. Bot üzerinden Eskişehirlilere seslenen Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, "Cumhuriyet aşığı, Atatürk sevdalısı, aydınlık, uygar şehrin insanları Eskişehirliler 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. Bizde tam 106 yıl önce Samsun’dan hareket eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının bindiği Bandırma vapurundayız. 106 yıldır aynı aşkla, aynı tutkuyla, cumhuriyete ve demokrasiye bağlılıkla bu yolda hep beraber yürüyoruz. Yaşasın 19 Mayıs!" dedi. Alanda bulunan gençlere de seslenen Başkan Ünlüce, "Gençler Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı duruşu için burada mı? Sevgili gençler en ümitsiz, en karanlık günlerden sizin gücünüzle, sizin inancınızla geçiyoruz. İyi ki varsınız, sizi çok seviyoruz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi olarak gençlere çok inanıyoruz ve her zaman yanınızdayız" diye konuştu. CHP Parti Meclis Üyesi ve Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, "Değerli Eskişehirliler hepinizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun. 19 Mayıs kurtuluş mücadelemizin ilk meşalesinin atıldığı gündür. Eğer 19 Mayıs’ta Atatürk Samsun’a çıkmamış olsaydı bugün ülkemizde Atatürk cumhuriyeti olmamış olacaktı. Ülkemizde Atatürk cumhuriyeti olduğu için kadın erkek eşitliği var. İnsan hakları var, çocuk hakları var. İnsan onuruna yarışır bir ülke bıraktı. Hepimize düşen görev Atatürk’ün emaneti cumhuriyete sahip çıkmaktır" ifadelerini kullandı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da, Eskişehirlilerin 19 Mayıs bayramını kutladı. Fener alayı öncesi Adalar’da DJ performansı ile doyasıya eğlenen Eskişehirliler, daha sonra "Sıla Çuhadaroğlu feat. Hot Stuff" grubu sevilen şarkılarıyla sahnede 19 Mayıs coşkusunu yaşadı.
19 Mayıs 2025 Pazartesi - 13:42
Eskişehir’de sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar çarşıya akın etti
Eskişehir’de güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar çarşıda yoğunluk oluşturdu. Güneşli ve esintili havayı fırsat bilen vatandaşlar, çarşı sokaklarını doldurdu. Güzel havanın tadını çıkarmak ve alışveriş yapmak isteyen Eskişehirliler, özellikle Hamamyolu başta olmak üzere merkezi yerlerde büyük bir kalabalık oluşturdu. Bölgedeki esnaf yoğunluktan memnun olurken, vatandaşların alışveriş yaptığı gözlendi. Havanın keyfini çıkarmak isteyenler ise sokaklarda ve çarşı bölgesinde gezerek keyifli anlar yaşadı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder