Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Eskişehir
Yaşlı bakımı öğrencileri 60+ Tazelenme Üniversitesi’ne konuk oldu
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 17:25:35
Süleyman Demirel Üniversitesi Eğirdir Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (ESHMYO) Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri ile 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri, kuşaklararası etkileşimi güçlendiren anlamlı bir etkinlikte bir araya geldi. Etkinliğe Anadolu Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Birimi Müdürü ve 60+ Tazelenme Üniversitesi Anadolu Kampüsü Kurucu Koordinatörü Doç. Dr. Emre Birinci, Süleyman Demirel Üniversitesi ESHMYO Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Dr. Faruk Yaşar Gürdal ile Öğretim Görevlisi Zehra Küçükcoşkun, Öğretim Görevlisi Gülsu Demir, Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri ve 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencileri katıldı. Program, Anadolu Üniversitesi Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Birimi Müdürü ve 60+ Tazelenme Üniversitesi Anadolu Kampüsü Kurucu Koordinatörü Doç. Dr. Emre Birinci’nin sunumuyla başladı. Ardından Yaşlı Bakımı Programı öğrencileri, 60+ Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin Osman Zafer yönetimindeki spor dersine katılarak birlikte egzersiz yaptı. Etkinlik boyunca farklı kuşaklar aynı ortamda spor yaparak hem keyifli anlar yaşadı hem de kuşaklararası iletişimi güçlendirdi. Etkinlik hakkında değerlendirmede bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi ESHMYO Müdür Yardımcısı Dr. Faruk Yaşar Gürdal, "Bugün 60+ Tazelenme Üniversitesi Anadolu Kampüsü’nü teknik bir gezi kapsamında ziyaret ederek öğrencilerimizle birlikte burada yürütülen çalışmaları interaktif bir şekilde deneyimleme fırsatı bulduk" dedi. Etkinliğe katılan öğrencilerden Hilal Kahraman ise, "Tazelenme Üniversitesi öğrencileriyle birlikte derslere katılmak bizim için çok öğretici ve keyifliydi. Yaşlı bireylerle iletişim kurma ve onları daha yakından gözlemleme fırsatı bulduk. Bu deneyim mesleki gelişimimize büyük katkı sağladı" ifadelerini kullandı. Kuşakları bir araya getiren etkinlik, sporun birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koyarken, farklı yaş grupları arasında bilgi ve deneyim paylaşımının önemini vurguladı.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 17:22
Eskişehir’de iki otomobil çarpıştı: 1 yaralı
Eskişehir’de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada bir çocuk hafif şekilde yaralandı. Kaza, Tepebaşı ilçesi Muttalip Mahallesi Sarıcakaya Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, yağışlı hava nedeniyle kayganlaşan yolda M.O. idaresindeki 26 AIJ 917 plakalı otomobil ile Y.Y. 34 PLM 91 plakalı araç çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kazada 10 yaşındaki bir çocuk hafif şekilde yaralandı. Yaralı çocuk, hastaneye sevk edildi. Kazayla alakalı inceleme başlatıldı.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 13:56
Eskişehir’de mayıs ayında kar sürprizi
Eskişehir’de mayıs ayında sulu kar yağdı. Bahar aylarının ortasında olunmasına rağmen hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına gerilemesiyle birlikte Eskişehir’in Tepebaşı ilçesi Yarımca Mahallesi’nde bugün sulu kar yağdı. Kent merkezinde yağmur etkisini sürdürürken, rakımı yüksek olan Yarımca bölgesinde yağış yerini sulu kara bıraktı. Mayıs ayında yağan karı gören mahalle sakinleri, bu anları şaşkınlıkla takip etti.
02 Mayıs 2026 Cumartesi - 12:58
Alkollü ve ehliyetsiz sürücün attığı driftin maliyeti 210 bin TL oldu
Eskişehir’de drift yaparak ara sokaktan çıkan Tofaş marka aracın park halindeki otomobile çarptığı anlar kameraya yansıdı. Alkollü ve ehliyetsiz olduğu belirlenen sürücüye 210 bin TL ceza yazıldı. Kaza, bu gece saatlerinde Tepebaşı ilçesi Şirintepe Mahallesi Oyma Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ö.T. isimli şahsın idaresindeki 43 RT 470 plakalı Tofaş marka araç, ara sokaktan drift atarak çıktıktan sonra park halindeki 34 DF 6603 plakalı otomobile çarptı. Otomobilde büyük çapta maddi hasar oluşurken, ihbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerce 1.91 promil alkollü olduğu belirlenen ve ehliyetsiz sürücüye çeşitli maddelerden toplam 210 bin TL trafik cezası kesilirken, 60 gün trafikten men edilen araç çekici ile otoparka götürüldü. Drift anı ve akabindeki kaza kamerada İlginç kaza anı, çevredeki bir güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntüde, ara sokaktan çıktıktan sonra drift atan araç sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda park halindeki otomobile çarptığı anlar yer aldı. Ardından, sürücü ve yardıma gelen bir vatandaşın aracı ittirerek yol kenarına çektikleri görüldü.
28 Şubat 2025 Cuma - 11:20
Engelli Evde Bakım Hizmeti’nden faydalanan çeyrek asırdır evli olan çifte ziyaret
Eskişehir’de evlilikte 25’inci yılını tamamlayan aileyi, Sivrihisar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekipleri ziyaret etti. Sivrihisar İlçesi’nde ikamet eden ve Engelli Evde Bakım Hizmeti’nden faydalanan bir çift evlilikte 25’inci yılını tamamladı. Sivrihisar Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü ekiplerince, ’2025 #AileYılı’ çerçevesinde aileye ziyarette bulundu. Ziyaretin anısına çekilen fotoğraf Eskişehir Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün resmi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşıldı.
28 Şubat 2025 Cuma - 11:17
Eskişehir’de tefeci operasyonu
Eskişehir’de araç kiralama şirketlerini paravan olarak kullanarak vatandaşlara yüksek faizle para verip karşılığında senet imzalatan 11 şüpheli yakalanırken 1’i kadın toplam 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce (KOM) tefecilik suçu soruşturması kapsamında; araç kiralama şirketlerini paravan olarak kullanıp, vatandaşlara yüksek faizle para vererek karşılığında senet imzalatan ve aynı zamanda vatandaşların adli makamlara gitmesini tehdit, baskı ve cebir ile engelleyen şahıslar tespit edildi. Ekiplerce tefecilik yapan 11 şüpheli şahsın yakalanmasına yönelik eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Yapılan eş zamanlı operasyon kapsamında, 11 şüpheli şahıs yakalanırken, yapılan aramalarda şüphelilere ait çok sayıda dijital materyal ve tefecilik suçuna ilişkin dokümanlar ele geçirildi. Yakalanan 11 şüpheliden 3’ü ifadesinin ardından serbest bırakılırken, 1’i kadın toplam 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.
28 Şubat 2025 Cuma - 10:54
AK Parti Eskişehir’den ‘28 Şubat’ mesajı
AK Parti Eskişehir İnsan Hakları Başkanı Işın Mediha Haskol Şahin, Türk milletinin bir daha 28 Şubat gibi süreçleri tecrübe etmemesi için demokrasi bilincini ve millet iradesi fikrini her zaman canlı tutacaklarını belirtti. 28 Şubat Postmodern Darbesi’nin 28. yılı dolayısıyla bir açıklama yapan Şahin, 28 Şubat’ın, başına ne sıfat getirilirse getirilsin, amasız fakatsız, düpedüz bir darbe olduğunu ifade etti. Bu tarihte, millet iradesine silah çekilip seçilmiş hükümete süreç içinde silahların gölgesi altında görevinden el çektirildiğini belirten Işın Mediha Haskol Şahin, "Sözde irtica bahanesiyle bu ülkenin öz evlatlarına sırf dini inançlarından dolayı karalama, aşağılama, işten çıkarma, fişleme ve engelleme gibi yöntemlerle topyekûn bir karanlık kampanya başlatılmıştır. Çok geniş toplum kesimleri katsayı adaletsizliği ve başörtüsü zulmü gibi hukuk dışı uygulamalarla kamusal alandan adeta silinmeye çalışılmıştır. Gençlerin hayatları karartılmıştır. İnsanların gelecekleri ellerinden alınmıştır. Darbeci zihniyet bu ülkenin vatandaşlarına yönelik gözü dönmüş bir nefretle hem toplumu hem de siyaseti dizayn etmeye çalışmıştır. Ancak aziz milletimize 1000 yıl sürecek projeler dayatanlar en net cevabı yine milletin kendisinden sandıkta aldılar. 2002 yılında iktidara gelen AK Parti, geçen yıllar içinde sadece bu ülkede altyapı çalışması yapmakla kalmamış; medyadan bürokrasiye sermayeden siyasete darbe ve vesayet odaklarını teker teker bozguna uğratmıştır. Bunların artıklarıyla da her şartta mücadele devam etmektedir. Bugün gurur duyduğumuz, başta savunma sanayimiz gibi alanlardaki başarılar vesayet odaklarının çökertilmesinden sonra elde edilmiştir. Bu büyük dönüşümün en büyük mimarı olan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bu millet hukuk ve sandık yoluyla içerideki ve dışarıdaki tüm darbe yandaşı güruhların planlarını boşa çıkarmıştır. 15 Temmuz direnişi bunun en büyük nişanesidir. Bu ülke için taş üstüne taş koymayı bırakın bilakis milletin sırtından kazandıklarıyla millete istikamet çizmeye çalışanları da yine en iyi milletin kendisi görüyor. Bizler AK Parti olarak Allah’ın izni, milletimizin oyu ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde bugüne kadar ülkemize hizmet üretme aşkı ve darbecilerin karşısında dik durma azmiyle durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Milletimizin bir daha 28 Şubat gibi süreçleri tecrübe etmemesi için demokrasi bilincini ve ve millet iradesi fikrini her zaman canlı tutacağız." diye anlattı.
28 Şubat 2025 Cuma - 10:12
Tepebaşı’nda zabıtadan Ramazan denetimi
Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı öncesi vatandaşların sağlıklı ve güvenilir gıdalar tüketmesi için ekmek, simit fırınları ve pasta-börek imalatlarının denetimlerine devam ediyor. Tepebaşı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Ramazan ayı öncesinde kontrol çalışmalarını sıklaştırdı. Ekipler, ekmek ve simit fırınlarının yanı sıra pasta-börek imal eden iş yerlerini de denetliyor. Ekipler, ekmek ve simit fırını ile pasta-börek imal eden işyerini denetliyor. Ekipler denetim esnasında iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatı, ekmeklerin gramajı, kullanılan gıda maddelerinin sağlık açısından uygunluğu, ekmek, pide ve simit fiyatları, işyeri ve çalışanların genel hijyen yönünden uygunluğu gibi hususlarda kontrol çalışması gerçekleştiriyor. Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, denetimlerin Ramazan ayı boyunca devam edeceği ve özellikle korsan pide imalatı ile seyyar satışına izin verilmeyeceği belirtildi. Yetkililer ayrıca, vatandaşlara ruhsatlı yerlerden alışveriş yapmaları konusunda uyarıda bulunurken; herhangi bir olumsuzluk durumunda ise Mavi Masa ihbar hattına başvurabileceklerini ifade etti.
28 Şubat 2025 Cuma - 10:02
Oğlunu öldüren sanığa 22 yıl hapis cezası
Eskişehir’de 29 yaşındaki oğlunu bıçaklayarak ölümüne neden olan sanığın son sözü "Çok pişmanım" olurken mahkeme heyeti şahsın 22 yıl hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verdi. Eskişehir’de 13 Mayıs 2024 tarihinde Sakintepe Mahallesi Yayla Sokak’ta 29 yaşındaki Yakup Kart ile ahırda bulunan babası G.K. arasında tartışma başladı. Tartışmanın kısa sürede büyümesi sonrasında G.K., elindeki bıçak ile oğlu Yakup Kart’ı ağır yaraladı. Yaralanan genç kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrasında gözaltına alınan baba emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklu yargılanan babanın davasının görülmesine 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi. Duruşmada tanıklar dinlenirken savcı tarafından mütalaa verildi. Mahkeme heyeti son görülen duruşmada kararını açıklamadan önce sanık babaya son sözleri soruldu. Sanığın "Çok pişmanım" sözlerinin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi. Heyet, olayda tahrik olduğuna karar vererek sanığı 22 yıl hapse mahkum etti. "Baba öldürme kastı ile yapmamıştır" Duruşma sonrasında konuşan sanık avukatı Furkan Pınarbaşı, olayla ilgili şu ifadelere yer verdi: "Müvekkilin oğlu ile hiçbir zaman husumeti olmamıştır. Olay günü kendisine balta ile saldıran maktul kendisini yere çöktürmüş ve baltayı boynuna bastırmıştır. Bu olaya şahit olan anne müşteki Yüksel de bu olayı doğrulamaktadır. Bu anda yüzü yere bakan ve kesinlikle hedef gözetecek durumda olmayan müvekkil bıçağı rastgele savurmuş bıçak maktulün kalbine isabet etmiştir. Öldürme kastı ile değil kendini koruma kastı ile yapılan bu hareket tipik bir meşru müdafaa örneğidir. Bugün ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanan müvekkil Güngör Kart sadece haksız tahrik indirimi ile 22 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemenin kararına saygılıyız ancak bir mahkemeye itiraz ile istinaf oluna gideceğiz."
28 Şubat 2025 Cuma - 09:51
Mahalle sakinlerine 40 yıllık fırından anlamlı jest
Eskişehir’de babadan oğula geçen ve yaklaşık yarım asırdır hizmet veren bir fırın, uzun tadilat sürecinin ardından açılışa özel mahallelilere ücretsiz ekmek dağıtımı gerçekleştirdi. Eskişehir’ de uzun yıllardır Huzur Mahallesi Er Sokak’ta hizmet veren bir fırın, tadilat sürecinin ardından yeniden açıldı. Fırın sahibi Ahmet Kaya, açılışa özel olarak vatandaşlara gün boyu yüzlerce ücretsiz ekmek dağıtımı yaptı. 40 yıldır aynı mahallede hizmet verdiğini söyleyen fırın sahibi Ahmet Kaya, babadan oğula geçen bir geleneği sürdürdüğünü dile getirdi. "Bir süre mahallemiz bizden uzak kaldı, bizden onlardan uzak kaldık" diyen Kaya, "40 yıldır bu mahallede hizmet etmekteyiz. Babamız fırını açmış, biz de ikinci kuşak devam ediyoruz. Uzun bir tadilat sürecimiz oldu. Mahallemiz dükkândan uzak kaldı, biz de onlardan uzak kaldık. Bir jest yaparak hem geldiğimizi duyuralım, hem de her zaman yapmaya çalıştığımız yardımlara devam etme amacıyla ücretsiz ekmek dağıtımı gerçekleştirdik. Bu hayırlardan bahsetmek ne kadar doğrudur bilemiyorum, ama her zaman elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı. Sadece mahalle sakinlerine değil, çevre mahallelerden gelen vatandaşlara da yardımcı olduklarını belirten Kaya, "İhtiyacı olan kişiler gelebilir, belirli bir adet sayımız yok. Ne kadar ekmek dağıttığımızı saymadık, gelenleri eli boş göndermemeye gayret ediyoruz. Başka mahallelerden gelenler oluyor. Bizleri tanıyan insanlar gelip buradan ihtiyacı olan ekmeği alabiliyorlar" dedi.
28 Şubat 2025 Cuma - 09:49
Camide ilginç hırsızlık
Eskişehir’de bir camiye giren şüpheli, sebile takılan damacana su için biriktirilen parayı çalarken bir mevlitten kalan meyve suyunu içip keki yedi. Camdan giren şahıs görevli odasının da kapısını kırdı.
27 Şubat 2025 Perşembe - 18:25
"Maziden İstikbale Asırlık Şifa" eserinin sergisi açıldı
"Maziden İstikbale Asırlık Şifa" adlı eser, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde tanıtıldı. Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, Eskişehir’in sağlık alanındaki 100 yılı aşkın süredeki gelişimini ele alan, iki ciltten ve bin 166 sayfadan oluşturulan "Maziden İstikbale Asırlık Şifa" adlı eser, Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisi’nde tanıtıldı. Ortaya çıkan bu kapsamlı eserin, Eskişehir’de sağlığın tarihi ve sağlık alanındaki dönüşümü, sağlık kurumların geçmiş faaliyetleri, basında yer verilen haberler ve koleksiyonerlerden toplanan bilgi ve belgeler doğrultusunda hazırlandığı aktarıldı. Proje koordinatörü Uzm. Dr. Emrah Atay, kitabın sağlık hizmetlerinin geçmişten günümüze nasıl şekillendiğini ve bu süreçte emeği geçen sağlık çalışanlarının katkılarını detaylı bir şekilde ele aldığını belirtti. Çalışmanın daha önce hiçbir ilde yapılmamış ve ilk olarak Eskişehir’den çıkan bir kitap olduğunun altını çizen Atay, bu eserin gelecek nesillere kalıcı bir miras bırakmayı hedeflediğini vurgulayarak, emeği geçen tüm araştırmacılara teşekkür etti. "Kronolojisi sağlam bir şekilde hazırlanan bu eser geleceğe de yön verecek" Eskişehir İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Yaşar Bildirici, Valiliğin 100 yıllık envanter projesinden ilhamla hareket edilerek bu çalışmanın ortaya çıktığını ve Eskişehir’in sağlık yolculuğunu kapsamlı bir döküman haline getirmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. Bildirici, sağlık hizmetlerinin tarihine ışık tutan bu kitabın, Eskişehir’in sağlık alanındaki önemli aşamalarını belgelediğini ve bu süreçte olağanüstü çalışmalara şahit olduklarını dile getirdi. Sağlığın toplum için önemli bir yapı taşı olduğunu belirten Bildirici, kronolojisi sağlam bir şekilde hazırlanan bu eserin geleceğe de yön vereceğini söyledi. "Eskişehir sağlık hizmetleri konusunda kendisini önemli bir noktaya taşımıştır" Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, kitabın, sağlık hizmetlerinin dönüşümünü ve sağlık çalışanlarının katkılarını belgelediğini vurguladı. Yanı sıra Vali Aksoy, çevre illere bakıldığında, Eskişehir’in sağlık hizmetleri konusunda kendisini önemli bir noktaya taşıdığını dile getirdi. Başta Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Celalettin Kesikbaş olmak üzere, kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, bu çalışmanın geleceğe önemli bir kaynak olacağını ifade etti. Program sonunda, kitabın hazırlanmasında katkı sunan yazarlara ve araştırmacılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Vali Hüseyin Aksoy tarafından Gazeteci Ali Akyüz, Prof. Dr. Ertuğrul Algan, Uzm. Dr. Emrah Atay, Yaşar Yastıkçı ve Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’a plaket verildi. Ayrıca program kapsamında, "Maziden İstikbale Asırlık Şifa" kitabının hazırlanmasında emeği geçen yazarlara, araştırmacılara ve katkı sunanlara da teşekkür belgeleri takdim edildi. Açılışın ardından protokol üyeleri sergiyi gezerek, Eskişehir’in sağlık alanındaki tarihsel gelişimi hakkında bilgi aldı. Ziyaretçiler, sağlık alanında önemli dönüm noktalarını gözler önüne seren sergiyi 28 Şubat 2025 tarihine kadar gezebilecekler.
27 Şubat 2025 Perşembe - 17:00
Kırım efsanesi anıldı
Türk Ocakları Eskişehir Şubesi ve Ukrayna-Rusya savaşından sonra Kiev’den gelen Kırımlı aile ve çocukların oluşturduğu "Kırım Ailesi" tarafından Kırım Halk Cumhuriyeti’nin ilk başkanı aynı zamanda Kırım, Litvanya, Polonya ve Belarus Müslümanlarının ilk müftüsü, aynı zamanda Kırım Milli Marşı Ant Etkenmen’in yazarı Numan Çelebi Cihan Ruslar tarafından şehit edilmesinin 107. Yılında dualarla ve törenle anıldı. Türk Ocakları Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal, Prof. Dr. Volkan Marttin, Hasan Kırımer, Zevri Kömürcü ve Kırım Ailesinin yöneticisi Hanife Kurtseyitova’nın konuşmacı olarak yer aldı. Toplantının başlangıcında Bolşevikler tarafından şehit edilen Çelebi Cihan ve Kırımlı bütün şehitler için Kur’an okundu, hatim duası yapıldı. Büyük bir topluluğun hüzünle takip ettiği toplantıda konuşmacılar; Numan Çelebi Cihan’ın 1885’te Kırım’da doğduğunu, İsmail Gaspıralı’dan ve İstanbul’dan Kırım’a gelen Türkçe eserler ve Türkçülerin fikirlerinden etkilendiğini ve arkadaşı Cafer Seydahmet Kırımer ile birlikte Kırım’da faaliyetlerde bulunduklarını anlattılar. Daha sonra Çelebi Cihan’ın İstanbul’a gelerek İlahiyat ve Hukuk tahsili yaptığını, tahsil esnasında İstanbul’da aydınlarla görüştüğünü, daha sonra 1912’de İstanbul’daki eğitimini tamamlayarak Kırım’a dönen Çelebi Cihan’ın sadece Kırım Türklerinin değil Rusya’da ki bütün Türklerin durumlarıyla ilgilendiğini ve 1917 Bolşevik İhtilalinden sonra Kırım’ın bağımsızlığı için mücadele ettiğini ifade ettiler. Kırım Millî Ordusunun kuruluşunu da sağlayan Çelebi Cihan ve arkadaşlarının 17 Kasım 1917’de Kırım Halk Cumhuriyetini kurduklarını ve Başkanlığına Numan Çelebi Cihan’ın seçildiğinden bahsettiler. Aynı zamanda şair, fikir ve din adamı olan Numan Çelebi Cihan’ın faaliyetlerini yakından takip eden Bolşevikler onu kaçırarak 23 Şubat 1918’de kurşuna dizdiler ve naaşını Karadeniz’e attılar. Çelebi Cihan’ın şehadetinden sonra Bolşevikler Kırım Halk Cumhuriyetini de dağıttılar. Bu şekilde ilk Kırım Halk Cumhuriyeti 4 ay yaşamış oldu. Hüzünlü geçen, Kur’an ve dualarla da anılan toplantının sonunda "Kırım Ailesinin" çocukları Çelebi Cihan’ın şiirlerinden okudular takiben de Kırım ailelerinin hazırladığı ikramlar davetlilere ikram edildi.
27 Şubat 2025 Perşembe - 15:57
ESOGÜ Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Açıldı
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde kurulan Tahkim ve Arabuluculuk Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTAM) törenle açıldı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) bünyesinde kurulan Tahkim ve Arabuluculuk Uygulama ve Araştırma Merkezi (ESTAM) törenle açıldı. ESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa Eskişehir Cumhuriyet Başsavcısı Üzeyir Karakülah, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Özel, Eskişehir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Arif Hamdi Sazak, ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Eskişehir Barosu Başkanı Av.Dr. Barış Günaydın ile akademisyenler, hukukçular ve sektör temsilcileri katıldı. ESTAM Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Burcu İrge Erdoğan, DEHUKAM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İsmail Demir ve ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak’ın konuşmalarının yer aldığı açılışın ardından düzenlenen panellerde, tahkim ve arabuluculuk alanında uzman isimler bir araya gelerek güncel gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. R. Erinç Sağkan, Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Üyesi Dr. Adem Aslan, Cumhurbaşkanlığı Hukuk ve Mevzuat Genel Müdürlüğü Uluslararası Tahkim ve Alternatif Çözümler Daire Başkanı Doç. Dr. Eda Manav Özdemir, Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanı Çağdaş Özer ve Türk Patent Enstitüsü Kurucu Başkanı Uğur Yalçıner gibi önemli konuşmacılar, tahkim ve arabuluculuğun Türkiye’deki gelişimi ve uygulama alanları hakkında önemli bilgiler paylaştı. Program kapsamında ayrıca Türkiye’deki tahkim merkezlerinin işleyişi, tahkimde ve arabuluculukta temel konular ve güncel tartışmalar gibi başlıklarda oturumlar düzenlendi. İstanbul Tahkim Merkezi (ISTAC), İstanbul Ticaret Odası Tahkim Merkezi (İTOTAM) ve TOBBUYUM gibi önemli kuruluşların temsilcileri, Türkiye’de alternatif uyuşmazlık çözüm mekanizmalarının geleceği üzerine değerlendirmelerde bulundu. Etkinlik, tahkim ve arabuluculuk alanında teorik ve pratik bilgilerin paylaşıldığı verimli bir platform sunarak, hukuk camiasının önemli isimlerini bir araya getirdi.
27 Şubat 2025 Perşembe - 14:57
EFF 22’nci kez sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor
Türkiye’nin üniversite kimliği taşıyan tek uluslararası uzun metraj film festivali olan Eskişehir Uluslararası Film Festivali (EFF), bu yıl 23-31 Mayıs tarihlerinde 22’nci kez sinemaseverlerle buluşacak. Anadolu Üniversitesi tarafından düzenlenen festival, uzun ve kısa metraj yerli ve yabancı filmlerden oluşan zengin bir seçkiyle izleyicilere unutulmaz bir sinema deneyimi sunacak. Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek Eskişehir Uluslararası Film Festivali, başlangıcından bu yana film ekipleriyle gösterim sonrası söyleşileri ve ustalardan sinema dersleri ile sinema öğrencilerine ve sinema alanında kendini geliştirmek isteyen herkese fırsat oluşturmayı amaçlıyor. Bu yıl festival kapsamında, her yıl farklı bir festivalde dönüşümlü olarak gerçekleştirilen ScreenFest Film Festivali Sempozyumu’na da 27-28 Mayıs 2025 tarihlerinde Anadolu Üniversitesi ev sahipliği yapacak. Bu önemli sempozyum, sinema dünyasının farklı alanlarından akademisyen ve uzmanları bir araya getirerek, sektöre dair önemli tartışmalara zemin hazırlayacak. Prof. Dr. Hakan Savaş anısına özel yarışma 22’nci EFF’de her yıl düzenlenen Sinema Kültürüne Katkı Yarışması bu yıl da gerçekleştirilecek. Sinema alanında en iyi kitap ve makalelerin ödüllendirildiği yarışma kısa süre önce hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Savaş’ın adına düzenlenecek. Son başvuru tarihi 9 Mayıs Eskişehir Uluslararası Film Festivali kapsamında düzenlenen Hakan Savaş Sinema Kültürüne Katkı Yarışması, Türkiye’de sinema kültürünün gelişimine katkıda bulunmak ve sinemanın fikirsel boyutunu zenginleştirmek amacıyla hayata geçirildi. Sinema alanında çalışan düşünür, yazar ve akademisyenlere açık olan yarışmada, sinema üzerine araştırma, inceleme ve değerlendirme yazıları içeren eserler değerlendirilecek. En İyi Sinema Kitabı kategorisinde ve En İyi Sinema Makalesi kategorisinde kazananlara para ödülü verilecektir. Yarışmanın jüri üyeleri arasında Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Kılınç, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lale Kabadayı, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Uçar İlbuğa, İzmir Ekonomi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gürata ve şair Haydar Ergülen yer alıyor. Başvuruların 9 Mayıs 2025 tarihine kadar yapılabileceği yarışma ile ilgili bilgilere ve başvuru şartlarına festivalin internet adresinden ulaşılabilir.
27 Şubat 2025 Perşembe - 14:55
TAK ekibinden çocuklara afet farkındalık eğitimi
Tepebaşı Belediyesi bünyesindeki Tepebaşı Arama Kurtarma (TAK) ekibi, 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi’nde eğitim alan çocuklarla bir araya geldi. TAK ekibi, çocuklara doğal afet anında ve sonrasında neler yapılması gerektiğini anlattı. Tepebaşı Belediyesi, halka afet bilincinin aşılanması noktasında gerçekleştirdiği çalışmaları sürdürüyor. Tepebaşı Arama Kurtarma (TAK) ekibi, Sivil Savunma Günü dolayısıyla Tepebaşı Belediyesi 23 Nisan Çocuk Sanat ve Kültür Merkezi’nden yararlanan çocuklarla bir araya geldi. Çocuklara afet farkındalık eğitimi veren TAK ekibi, doğal afet anında ve sonrasında neler yapılması gerektiği ile ilgili bilgi verdi. Ekip ayrıca çocuklara, deprem anında hayat kurtarmaya yönelik olan çök/kapan/tutun tekniğini uygulamalı olarak gösterdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder