Yerel Haberler
Gaziantep
Gaziantep’in tescilli lezzeti beyran dünya lezzetlerini solladı 15 Aralık 2025 Pazartesi - 16:33:34 Gastronomi şehri Gaziantep’in UNESCO korumasında yer alan tescilli lezzetlerinden beyran, dünyaca ünlü lezzetleri geride bırakarak dünyanın en iyi 2’inci yemeği seçildi. Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) şehirler ağına dahil edilen Gaziantep, Türkiye’nin en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapıyor. UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında fark oluşturan şehirler ağına Türkiye’den seçilen ilk şehir olan Gaziantep eşsiz ve zengin mutfağıyla dünyada da adından söz ettiriyor. Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan beyran kent mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Dünyanın önde gelen gastronomi platformlarından TasteAtlas, "Dünyanın en iyi 100 çorbası" listesini açıkladı. Beyran ustaları: Beyran çorba değil Türkiye’nin gastronomi başkenti Gaziantep’e özgü bir lezzet olan beyran yemeğinin dünyanın en iyi 2’inci yemeği seçilmesi dünyaca ünlü lezzetleri geride bıraktı. Beyranın listede 2’inci sırada yer alması beyran ustalarını sevindirmekle birlikte ana yemek olduğu için beyrana çorba denilmesine de karşı olduklarını dile getirdi. Beyran yemeğinin çorba olmadığını ve kentin geleneksel en lezzetli yemeği olduğunu belirten ustalar, beyranın Gaziantep’in vazgeçilmez en önemli yemeklerinden olduğunu vurguladı. Şifalı ve güçlü aromasıyla biliniyor Çok yüksek ateşte pişirilmesinin yanı sıra içindeki kuzu eti, pirinç, baharat ve bol sarımsakla ağızları tatlandıran beyran, şifa niyetine de içiliyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle nezle ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir koruyucu olarak tercih edilen beyran, şifalı ve güçlü aromasıyla biliniyor. Beyranın dünya çapında tanınmasına çok sevindiklerini belirten beyran ustaları, Gaziantep’in binlerce yıllık mutfak kültürünün, emeğinin ve ustalığının dünya sahnesinde tescillenmesini büyük bir başarı olarak nitelendirdi. Beyranın dünyada 2’inci sırada yer almasının gururunu yaşıyoruz Hazırlanması saatler süren beyranın içerisindeki kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer aldığını belirten beyran ustaları, Gaziantep’te evlerin yanı sıra hemen her lokanta ve restoranın menüsünde yer alan beyranın dünyada 2’inci sırada yer almasının gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Beyranın Gaziantep mutfağının en sevilen lezzetlerinden olduğunu belirten beyran ustalarından Ahmet Çadır, beyran yemeğinin dünyada 2’inci sırada yer almasının Gaziantep mutfağının gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. "Biz beyranı yemek olarak adlandırıyoruz" Güçlü aroması ve besleyici yapısıyla bilinen beyran yemeğinin Gaziantep mutfağına ait lezzetlerden olduğunu belirten Çadır, "Gaziantep’te UNESCO tarafından koruma altında olan beyranımız dünyada ikinci çorba seçildi. Tabii buna üzülsek mi, sevinsek mi bilemedik. Çünkü biz beyranı Gaziantep olarak yemek olarak adlandırıyoruz. Ama dünyada ikinci çorba seçilmiş. İkinciliği de üzüldük. Çünkü bu yemeğin hakkı birinci olmalıydı. İnşallah önümüzdeki yıllarda birinci yemek veya birinci çorba listesinin en başında beyranı görürüz. Çünkü yüzyıllardır Gaziantep’te gelenek haline gelen şifa deposu, protein deposu, C vitamini deposu, antibiyotik deposu, doğal antibiyotiktir. Beyrana çorba denilmesinden neden hoşnut olmuyoruz? 12 saat biz buna emek veriyoruz. 12 saat boyunca bir çorba hazırlanmaz sanırım. 12 saat boyunca başında beklenilen bir yemeğin hazırlandığını düşünmüyorum. Yine de Gaziantep’imize hayırlı olsun. Herkesi Gaziantep’e bu lezzeti yemeye bekleriz" dedi. "Gazianteplinin haftada en az bir gün tükettiği yemektir" Beyran yemeğinin özellikle sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle nezle ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir koruyucu olarak tercih edildiğini bildiren Çadır, "Kış başlayınca beyran Gazianteplinin haftada en az bir gün tükettiği yemektir. Çünkü biliyorsunuz Gaziantep’te kuru iklim mevcuttur. Kuru bir havada da hastalıklar daha çok yayılıyor. Onu önlemek için Gaziantepli beyran içerek önlem alıyor. Beyran yemeğinin içinde yağsız kuzu etleri var. Kuzunun boyun ve kürek eti var. 12 saat pişer. İçinde ilikli kemik suyu, et suyu var. Çok güzel aroması var. Sarımsak olsun, biber olsun, limon sıkıyoruz, C vitamini olsun. Beyran hem lezzetli hem şifalı bir yemek olduğundan şu an herkes tarafından çok ilgi görüyor" şeklinde konuştu. Beyran yemeğinin dünyada 2’inci sırada yer almasından gurur duyduklarını belirten vatandaşlar ise ana yemek olduğu için beyrana çorba denilmesine de karşı olduklarını dile getirdi.
15 Aralık 2025 Pazartesi - 16:31 Gaziantep’in tescilli lezzeti beyran dünya lezzetlerini solladı Gastronomi şehri Gaziantep’in tescilli lezzeti olan ve kentin UNESCO korumasında yer alan lezzetlerinden beyran, dünyaca ünlü lezzetleri geride bırakarak dünyanın en iyi 2’inci yemeği seçildi. Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) şehirler ağına dahil edilen Gaziantep, Türkiye’nin en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapıyor. UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında fark oluşturan şehirler ağına Türkiye’den seçilen ilk şehir olan Gaziantep eşsiz ve zengin mutfağıyla dünyada da adından söz ettiriyor. Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan beyran kent mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Dünyanın önde gelen gastronomi platformlarından TasteAtlas, "Dünyanın en iyi 100 çorbası" listesini açıkladı. Beyran ustaları: Beyran çorba değil Türkiye’nin gastronomi başkenti Gaziantep’e özgü bir lezzet olan beyran yemeğinin dünyanın en iyi 2’inci yemeği seçilmesi dünyaca ünlü lezzetleri geride bıraktı. Beyranın listede 2’inci sırada yer alması beyran ustalarını sevindirmekle birlikte çorba listesine alınmasına ise karşı çıktı. Beyran yemeğinin çorba olmadığını ve kentin geleneksel en lezzetli yemeği olduğunu belirten ustalar, beyranın Gaziantep’in vazgeçilmez en önemli yemeklerinden olduğunu vurguladılar. Şifalı ve güçlü aromasıyla biliniyor Çok yüksek ateşte pişirilmesinin yanı sıra içindeki kuzu eti, pirinç, baharat ve bol sarımsakla ağızları tatlandıran beyran, şifa niyetine de içiliyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle nezle ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir koruyucu olarak tercih edilen beyran, şifalı ve güçlü aromasıyla biliniyor. Beyranın dünya çapında tanınmasına çok sevindiklerini belirten beyran ustaları, Gaziantep’in binlerce yıllık mutfak kültürünün, emeğinin ve ustalığının dünya sahnesinde tescillenmesini büyük bir başarı olarak nitelendirdiler. Beyranın dünyada 2’inci sırada yer almasının gururunu yaşıyoruz Hazırlanması saatler süren beyranın içerisindeki kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer aldığını belirten beyran ustaları, Gaziantep’te evlerin yanı sıra hemen her lokanta ve restoranın menüsünde yer alan beyranın dünyada 2’inci sırada yer almasının gururunu yaşadıklarını dile getirdiler. Beyran yemeğinin Gaziantep mutfağının en sevilen yemeklerinden olduğunu belirten Gaziantep’teki beyran ustalarından Ahmet Çadır, beyran yemeğinin dünyada 2’inci sırada yer almasının Gaziantep mutfağının gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. "Biz beyranı yemek olarak adlandırıyoruz" Güçlü aroması ve besleyici yapısıyla bilinen beyran yemeğinin Gaziantep mutfağına ait lezzetlerden olduğunu belirten Çadır, "Gaziantep’te UNESCO tarafından koruma altında olan beyranımız dünyada ikinci çorba seçildi. Tabi buna üzülsek mi, sevinsek mi bilemedik. Çünkü biz beyranı Gaziantep olarak yemek olarak adlandırıyoruz. Ama dünyada ikinci çorba seçilmiş. İkinciliği de üzüldük. Çünkü bu yemeğin hakkı birinci olmalıydı. İnşallah önümüzdeki yıllarda birinci yemek veya birinci çorba listesinin en başında beyranı görürüz. Çünkü yüzyıllardır Gaziantep’te gelenek haline gelen şifa deposu, protein deposu, C vitamini deposu, antibiyotik deposu, doğal antibiyotiktir. Beyrana çorba denilmesinden neden hoşnut olmuyoruz? 12 saat biz buna emek veriyoruz. 12 saat boyunca bir çorba hazırlanmaz sanırım. 12 saat boyunca başında beklenilen bir yemeğin hazırlandığını düşünmüyorum. Yine de Gaziantep’imize hayırlı olsun. Herkesi Gaziantep’e bu lezzeti yemeye bekleriz" dedi. "Gazianteplinin haftada en az bir gün tükettiği yemektir" Beyran yemeğinin özellikle sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle nezle ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir koruyucu olarak tercih edildiğini bildiren Çadır, "Kış başlayınca beyran Gazianteplinin haftada en az bir gün tükettiği yemektir. Çünkü biliyorsunuz Gaziantep’te kuru iklim mevcuttur. Kuru bir havada da hastalıklar daha çok yayılıyor. Onu önlemek için Gaziantepli beyran içerek önlem alıyor. Beyran yemeğinin içinde yağsız kuzu etleri var. Kuzunun boyun ve kürek eti var. 12 saat pişer. İçinde ilikli kemik suyu, et suyu var. Çok güzel aroması var. Sarımsak olsun, biber olsun, limon sıkıyoruz, C vitamini olsun. Beyran hem lezzetli hem şifalı bir yemek olduğundan şu an herkes tarafından çok ilgi görüyor" şeklinde konuştu. Beyran yemeğinin dünyada 2’inci sırada yer almasından gurur duyduklarını belirten vatandaşlar ise ana yemek olduğu için beyrana çorba denilmesine de karşı olduklarını dile getirdiler.
Gaziantep’in tescilli lezzeti beyran dünya lezzetlerini solladı
15 Aralık 2025 Pazartesi - 16:33 Gaziantep’in tescilli lezzeti beyran dünya lezzetlerini solladı Gastronomi şehri Gaziantep’in UNESCO korumasında yer alan tescilli lezzetlerinden beyran, dünyaca ünlü lezzetleri geride bırakarak dünyanın en iyi 2’inci yemeği seçildi. Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) şehirler ağına dahil edilen Gaziantep, Türkiye’nin en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapıyor. UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında fark oluşturan şehirler ağına Türkiye’den seçilen ilk şehir olan Gaziantep eşsiz ve zengin mutfağıyla dünyada da adından söz ettiriyor. Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan beyran kent mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Dünyanın önde gelen gastronomi platformlarından TasteAtlas, "Dünyanın en iyi 100 çorbası" listesini açıkladı. Beyran ustaları: Beyran çorba değil Türkiye’nin gastronomi başkenti Gaziantep’e özgü bir lezzet olan beyran yemeğinin dünyanın en iyi 2’inci yemeği seçilmesi dünyaca ünlü lezzetleri geride bıraktı. Beyranın listede 2’inci sırada yer alması beyran ustalarını sevindirmekle birlikte ana yemek olduğu için beyrana çorba denilmesine de karşı olduklarını dile getirdi. Beyran yemeğinin çorba olmadığını ve kentin geleneksel en lezzetli yemeği olduğunu belirten ustalar, beyranın Gaziantep’in vazgeçilmez en önemli yemeklerinden olduğunu vurguladı. Şifalı ve güçlü aromasıyla biliniyor Çok yüksek ateşte pişirilmesinin yanı sıra içindeki kuzu eti, pirinç, baharat ve bol sarımsakla ağızları tatlandıran beyran, şifa niyetine de içiliyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle nezle ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir koruyucu olarak tercih edilen beyran, şifalı ve güçlü aromasıyla biliniyor. Beyranın dünya çapında tanınmasına çok sevindiklerini belirten beyran ustaları, Gaziantep’in binlerce yıllık mutfak kültürünün, emeğinin ve ustalığının dünya sahnesinde tescillenmesini büyük bir başarı olarak nitelendirdi. Beyranın dünyada 2’inci sırada yer almasının gururunu yaşıyoruz Hazırlanması saatler süren beyranın içerisindeki kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer aldığını belirten beyran ustaları, Gaziantep’te evlerin yanı sıra hemen her lokanta ve restoranın menüsünde yer alan beyranın dünyada 2’inci sırada yer almasının gururunu yaşadıklarını dile getirdi. Beyranın Gaziantep mutfağının en sevilen lezzetlerinden olduğunu belirten beyran ustalarından Ahmet Çadır, beyran yemeğinin dünyada 2’inci sırada yer almasının Gaziantep mutfağının gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. "Biz beyranı yemek olarak adlandırıyoruz" Güçlü aroması ve besleyici yapısıyla bilinen beyran yemeğinin Gaziantep mutfağına ait lezzetlerden olduğunu belirten Çadır, "Gaziantep’te UNESCO tarafından koruma altında olan beyranımız dünyada ikinci çorba seçildi. Tabii buna üzülsek mi, sevinsek mi bilemedik. Çünkü biz beyranı Gaziantep olarak yemek olarak adlandırıyoruz. Ama dünyada ikinci çorba seçilmiş. İkinciliği de üzüldük. Çünkü bu yemeğin hakkı birinci olmalıydı. İnşallah önümüzdeki yıllarda birinci yemek veya birinci çorba listesinin en başında beyranı görürüz. Çünkü yüzyıllardır Gaziantep’te gelenek haline gelen şifa deposu, protein deposu, C vitamini deposu, antibiyotik deposu, doğal antibiyotiktir. Beyrana çorba denilmesinden neden hoşnut olmuyoruz? 12 saat biz buna emek veriyoruz. 12 saat boyunca bir çorba hazırlanmaz sanırım. 12 saat boyunca başında beklenilen bir yemeğin hazırlandığını düşünmüyorum. Yine de Gaziantep’imize hayırlı olsun. Herkesi Gaziantep’e bu lezzeti yemeye bekleriz" dedi. "Gazianteplinin haftada en az bir gün tükettiği yemektir" Beyran yemeğinin özellikle sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle nezle ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir koruyucu olarak tercih edildiğini bildiren Çadır, "Kış başlayınca beyran Gazianteplinin haftada en az bir gün tükettiği yemektir. Çünkü biliyorsunuz Gaziantep’te kuru iklim mevcuttur. Kuru bir havada da hastalıklar daha çok yayılıyor. Onu önlemek için Gaziantepli beyran içerek önlem alıyor. Beyran yemeğinin içinde yağsız kuzu etleri var. Kuzunun boyun ve kürek eti var. 12 saat pişer. İçinde ilikli kemik suyu, et suyu var. Çok güzel aroması var. Sarımsak olsun, biber olsun, limon sıkıyoruz, C vitamini olsun. Beyran hem lezzetli hem şifalı bir yemek olduğundan şu an herkes tarafından çok ilgi görüyor" şeklinde konuştu. Beyran yemeğinin dünyada 2’inci sırada yer almasından gurur duyduklarını belirten vatandaşlar ise ana yemek olduğu için beyrana çorba denilmesine de karşı olduklarını dile getirdi.
Gaziantep’in tescilli lezzeti beyran dünya lezzetlerini solladı
15 Aralık 2025 Pazartesi - 16:31 Gaziantep’in tescilli lezzeti beyran dünya lezzetlerini solladı Gastronomi şehri Gaziantep’in tescilli lezzeti olan ve kentin UNESCO korumasında yer alan lezzetlerinden beyran, dünyaca ünlü lezzetleri geride bırakarak dünyanın en iyi 2’inci yemeği seçildi. Gastronomi dalında Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) şehirler ağına dahil edilen Gaziantep, Türkiye’nin en zengin mutfaklarından birine ev sahipliği yapıyor. UNESCO’nun 116 şehir arasında gastronomi alanında fark oluşturan şehirler ağına Türkiye’den seçilen ilk şehir olan Gaziantep eşsiz ve zengin mutfağıyla dünyada da adından söz ettiriyor. Gaziantep mutfağının vazgeçilmez yemeklerinden olan beyran kent mutfağının en sevilen yemekleri arasında yer alıyor. Dünyanın önde gelen gastronomi platformlarından TasteAtlas, "Dünyanın en iyi 100 çorbası" listesini açıkladı. Beyran ustaları: Beyran çorba değil Türkiye’nin gastronomi başkenti Gaziantep’e özgü bir lezzet olan beyran yemeğinin dünyanın en iyi 2’inci yemeği seçilmesi dünyaca ünlü lezzetleri geride bıraktı. Beyranın listede 2’inci sırada yer alması beyran ustalarını sevindirmekle birlikte çorba listesine alınmasına ise karşı çıktı. Beyran yemeğinin çorba olmadığını ve kentin geleneksel en lezzetli yemeği olduğunu belirten ustalar, beyranın Gaziantep’in vazgeçilmez en önemli yemeklerinden olduğunu vurguladılar. Şifalı ve güçlü aromasıyla biliniyor Çok yüksek ateşte pişirilmesinin yanı sıra içindeki kuzu eti, pirinç, baharat ve bol sarımsakla ağızları tatlandıran beyran, şifa niyetine de içiliyor. Özellikle sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle nezle ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir koruyucu olarak tercih edilen beyran, şifalı ve güçlü aromasıyla biliniyor. Beyranın dünya çapında tanınmasına çok sevindiklerini belirten beyran ustaları, Gaziantep’in binlerce yıllık mutfak kültürünün, emeğinin ve ustalığının dünya sahnesinde tescillenmesini büyük bir başarı olarak nitelendirdiler. Beyranın dünyada 2’inci sırada yer almasının gururunu yaşıyoruz Hazırlanması saatler süren beyranın içerisindeki kemik suyu, et, pirinç, sarımsak ve çeşitli baharatlar ile vatandaşların vazgeçilmezleri arasında yer aldığını belirten beyran ustaları, Gaziantep’te evlerin yanı sıra hemen her lokanta ve restoranın menüsünde yer alan beyranın dünyada 2’inci sırada yer almasının gururunu yaşadıklarını dile getirdiler. Beyran yemeğinin Gaziantep mutfağının en sevilen yemeklerinden olduğunu belirten Gaziantep’teki beyran ustalarından Ahmet Çadır, beyran yemeğinin dünyada 2’inci sırada yer almasının Gaziantep mutfağının gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu vurguladı. "Biz beyranı yemek olarak adlandırıyoruz" Güçlü aroması ve besleyici yapısıyla bilinen beyran yemeğinin Gaziantep mutfağına ait lezzetlerden olduğunu belirten Çadır, "Gaziantep’te UNESCO tarafından koruma altında olan beyranımız dünyada ikinci çorba seçildi. Tabi buna üzülsek mi, sevinsek mi bilemedik. Çünkü biz beyranı Gaziantep olarak yemek olarak adlandırıyoruz. Ama dünyada ikinci çorba seçilmiş. İkinciliği de üzüldük. Çünkü bu yemeğin hakkı birinci olmalıydı. İnşallah önümüzdeki yıllarda birinci yemek veya birinci çorba listesinin en başında beyranı görürüz. Çünkü yüzyıllardır Gaziantep’te gelenek haline gelen şifa deposu, protein deposu, C vitamini deposu, antibiyotik deposu, doğal antibiyotiktir. Beyrana çorba denilmesinden neden hoşnut olmuyoruz? 12 saat biz buna emek veriyoruz. 12 saat boyunca bir çorba hazırlanmaz sanırım. 12 saat boyunca başında beklenilen bir yemeğin hazırlandığını düşünmüyorum. Yine de Gaziantep’imize hayırlı olsun. Herkesi Gaziantep’e bu lezzeti yemeye bekleriz" dedi. "Gazianteplinin haftada en az bir gün tükettiği yemektir" Beyran yemeğinin özellikle sonbahar ve kış aylarında bağışıklığı güçlendirici özelliğiyle nezle ve grip gibi hastalıklara karşı doğal bir koruyucu olarak tercih edildiğini bildiren Çadır, "Kış başlayınca beyran Gazianteplinin haftada en az bir gün tükettiği yemektir. Çünkü biliyorsunuz Gaziantep’te kuru iklim mevcuttur. Kuru bir havada da hastalıklar daha çok yayılıyor. Onu önlemek için Gaziantepli beyran içerek önlem alıyor. Beyran yemeğinin içinde yağsız kuzu etleri var. Kuzunun boyun ve kürek eti var. 12 saat pişer. İçinde ilikli kemik suyu, et suyu var. Çok güzel aroması var. Sarımsak olsun, biber olsun, limon sıkıyoruz, C vitamini olsun. Beyran hem lezzetli hem şifalı bir yemek olduğundan şu an herkes tarafından çok ilgi görüyor" şeklinde konuştu. Beyran yemeğinin dünyada 2’inci sırada yer almasından gurur duyduklarını belirten vatandaşlar ise ana yemek olduğu için beyrana çorba denilmesine de karşı olduklarını dile getirdiler.
Şahinbey Belediyesi’nden gençlere moral ve motivasyon buluşması
15 Aralık 2025 Pazartesi - 14:53 Şahinbey Belediyesi’nden gençlere moral ve motivasyon buluşması Şahinbey Belediyesi, LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerin sınav sürecini daha verimli ve motive bir şekilde geçirmeleri amacıyla alanında uzman eğitimcileri gençlerle buluşturdu. "Sınavlara Birlikte Hazırlanıyoruz" programı kapsamında öğrenciler; konu anlatımı, sınav stratejileri ve net artırmaya yönelik çalışma yöntemleri hakkında önemli bilgiler edindi. Programda Kimya öğretmeni Görkem Şahin, LGS ve YKS’de sık karşılaşılan konu başlıkları üzerinden pratik ipuçları paylaşarak öğrencilerin sınav anında dikkat etmeleri gereken noktaları aktardı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği buluşmada, zaman yönetimi, doğru soru yaklaşımı, stresle başa çıkma yöntemleri ve son haftalarda yapılması gereken tekrar planları ele alındı. Eğitimciler, düzenli ve planlı çalışmanın önemine vurgu yaparken, öğrencilerin kendi güçlü ve geliştirilmesi gereken yönlerini doğru analiz etmelerinin başarıyı artıracağını ifade etti. "Gençlerimizin yanındayız" Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, gençlerin her zaman yanında olduklarını belirterek, "Gençlerimizin sınav maratonunda yalnız olmadıklarını hissetmelerini istiyoruz. En çok görmek istedikleri hocalarla onları buluşturarak hem motivasyonlarını artırıyor hem de sınavlara daha güçlü hazırlanmalarını sağlıyoruz. Gençlerimiz için her şeye değer. Her daim yanlarında ve destekçileriyiz" dedi.
Şehitkamil Belediyespor’dan gol şov: 7-0
15 Aralık 2025 Pazartesi - 14:51 Şehitkamil Belediyespor’dan gol şov: 7-0 Gaziantep Şehitkamil Belediyespor, Bölgesel Amatör Lig (BAL) 11. haftasında ağırladığı Bahçespor’u 7-0’luk net bir skorla mağlup ederek haftaya damga vurdu. Kırmızı siyahlılar, bu sonuçla puanını 20’ye çıkartarak, 3. sıraya yükseldi. Gaziantep Şehitkamil Belediyespor Bölgesel Amatör Ligi 11. haftasında Bahçespor ile kozlarını paylaştı. Şehitkamil Belediye Stadyumu’nda oynanan mücadele, kırmızı siyahlıların galibiyetiyle tamamlandı. Karşılaşmaya etkili başlayan temsilcimiz, henüz 4. dakikada Vedat Erçin’in golüyle öne geçti. Oyunun kontrolünü elinde tutan kırmızı siyahlılar, 21. dakikada Harun Biçer’in golüyle farkı ikiye çıkardı. İlk yarının son bölümlerinde Emirhan Arslan’ın kaydettiği golle skor 3-0 oldu ve ev sahibi ekip soyunma odasına rahat bir üstünlükle girdi. İkinci yarıda da temposunu düşürmeyen Gaziantep Şehitkamil Belediyespor, 53. dakikada Mehmet Efe Özsert’in golüyle skoru 4-0’a taşıdı. Maçın yıldızı Vedat Erçin, 61, 86 ve 89. dakikalarda attığı gollerle skoru belirledi. Sahadan 7-0’lık galibiyetle ayrılan Gaziantep Şehitkamil Belediyespor, 12. haftada deplasmanda Nizipspor ile kozlarını paylaşacak. "Bu başarı şehrimizin birlik ve inancının sonucudur" Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Gaziantep Şehitkamil Belediyespor Başkanı İrfan Karakuzulu, galibiyetin tesadüf olmadığını belirterek, "Bugün sahada yalnızca bir skor değil; emek, disiplin ve inancın karşılığını gördük. Teknik ekibimizden futbolcularımıza, altyapıdan tribündeki taraftarlarımıza kadar herkes bu başarının bir parçasıdır. Şehitkamil’in gençleriyle gurur duyuyoruz. Bu takım, şehrimizin birlik gücünün bir eseridir. Sezon boyunca istikrarlı bir şekilde yolumuza devam ederek Gaziantep’e daha büyük başarılar kazandırmayı hedefliyoruz. Bu galibiyeti tüm taraftarlarımıza ve her zaman yanımızda olan hemşehrilerimize armağan ediyoruz" dedi. "Takım ruhunu sahaya en iyi şekilde yansıttık" Teknik Direktör Taner Özaykut ise oyuncularının performansından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özaykut, "Sahada kazanma isteğini, mücadeleyi ve takım ruhunu net bir şekilde ortaya koyduk. Erken gelen gol oyunu kontrol etmemizi sağladı. Disiplinli ve istekli bir oyun sergileyen oyuncularımı tebrik ediyorum. Taraftarlarımızı mutlu ettiğimiz için çok mutluyuz. Her hafta üzerine koyarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu galibiyeti bizleri yalnız bırakmayan taraftarlarımıza armağan ediyorum" diye konuştu.
Gaziantep’te emniyet ve jandarmaya 210 yeni araç teslim edildi
15 Aralık 2025 Pazartesi - 13:40 Gaziantep’te emniyet ve jandarmaya 210 yeni araç teslim edildi Gaziantep’te emniyet ve jandarma filosuna yeni eklenen toplam 210 yeni araç düzenlenen törenle teslim edilerek göreve başladı. Törende konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, "2 yılda 650 civarında yeni araçla emniyet ve jandarma filomuzu arttırmış olduk" dedi. Gaziantep’te emniyet ve jandarma filosuna yeni eklenen 210 araç için Ortadoğu Fuar Merkezi (OFM) teslim töreni düzenlendi. Törende, araç teslimi için destekte bulunan çok sayıda hayırsevere Vali Kemal Çeber ve protokol üyeleri tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. "2 yılda 650 civarında yeni araçla emniyet ve jandarma filomuzu arttırmış olduk" Törende konuşan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, son 2 yılda emniyet ve jandarma teşkilatında araç filosunun önemli ölçüde yenilendiğini ifade ederek, "Bu yıl bu törenle birlikte emniyet müdürlüğümüz için 156, jandarmamız için de 54 yeni aracı hizmete alacağız. Toplamda 210 aracımız daha sokaklarımızı daha güvenlik hale getirmek için faaliyetlerine başlayacak. Bu 210 aracın 130 adedini biz Gaziantepli hayırseverler aracılığıyla aldık. Biz geçen yıl da emniyet ve jandarmamıza hayırseverlerin desteğiyle 227 araç almıştık. Bu yıl da 210 yeni aracı bakanlığımız ve hayırseverlerimizin desteğiyle emniyet ve jandarmamıza teslim ediyoruz. Bu 2 yılda bakanlığımızın da desteğiyle toplam 437 araç almış olduk. Kendi imkanlarımızla yaptığımız takviyelerle 2 yılda 650 civarında yeni araçla filomuzu arttırmış olduk. Desteklerinden dolayı hayırseverlerimize tekrar tekrar teşekkür ediyorum. Emniyet ve jandarmamız, tüm güvenlik birimlerimiz olarak huzur ve güvenliğiniz için her daim emrinizdeyiz. Bu şehir her bir metrekaresinde en güvenli şehirdir dedirtene kadar çalışmaya devam edeceğiz. Yeni alınan araçların ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi. "Haftaya hayırlı bir gün, hayırlı bir işle başladık" Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise güvenli şehir mottosuyla hareket ettiklerini belirterek, "Haftaya hayırlı bir gün, hayırlı bir işle başladık. Güvenli şehrin ne anlama geldiğini çeyrek asırdır her görevde bulunmuş bir kardeşiniz olarak, son 10 yılda da Gaziantep’te yerel kalkınmanın başında olan bir kardeşiniz olarak çok iyi biliyorum. Emniyet ve jandarma araç filomuzu yeniliyoruz. Eski araçların kalkması demek temiz hava demek. Şehrin güvenli olabilmesi için bu çok önemli. Biz güvenli şehiriz, dirençli şehiriz ve bugün dünden daha iyiyiz" ifadelerini kullandı. "Hem araç sayımız arttı, hem de araç yaş ortalamamız düştü" Gaziantep İl Emniyet Müdürü Celal Özcan ise son 2 yılda araç filosunun yenilendiğini vurgulayarak, "Son 2 yılda 650 civarında aracımızı yeniledik. Hem araç sayımız arttı, hem de araç yaş ortalamamız düştü. Gaziantep halkına, belediyelerimize, STK’larımıza, hayırseverlerimize destekleri için teşekkür ediyoruz. Onları her zaman yanımızda hissettik. Onların sayesinde araç filomuzun sayısını arttırarak yeniledik" şeklinde konuştu. "54 yeni aracımız jandarma envanterine katılıyor" Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen ise 54 yeni aracı hizmete aldıklarını belirterek, "Bugün hayırsever iş adamlarımızın destekleriyle 54 yeni aracımız jandarma envanterine katılıyor. Bu yeni araçlar başarılarımıza destek olacaktır. Yeni araçlarımızın icra edeceğiz görevlere bizlere daha da güç katacağına inanıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından yeni araçlar sirenler eşliğinde alandan çıkış yaparak resmen göreve başladı. Törene, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Sanayi Odası Başkanı Adnan Ünverdi, Ticaret Odası Başkanı Tuncay Yıldırım, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Akıncı, İl Emniyet Müdürü Celal Özcan, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen ve çok sayıda hayırsever katıldı.
Prof. Dr. Koruk, endoskopi ve kolonoskopi ilgili bilgi verdi
15 Aralık 2025 Pazartesi - 12:51 Prof. Dr. Koruk, endoskopi ve kolonoskopi ilgili bilgi verdi Medical Point Gaziantep Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Koruk, gastroskopi ( mide endoskopisi ) ve kolonoskopi işlemlerine yönelik toplumda oluşan yanlış algılara dikkat çekti. Medical Point Gaziantep Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Koruk, gastroskopi ve kolonoskopinin erken tanı açısından kritik öneme sahip olduğunu ifade etti. Prof. Dr. Koruk, güncel uygulamalarda işlemlerin sedasyon (uyutarak) altında gerçekleştirildiğini ve hastaların genellikle işlem sırasında ağrı hissetmediğini söyledi. Prof. Dr. Mehmet Koruk, "Sindirim sistemi hastalıklarının tanı ve takibinde önemli yer tutan gastroskopi ve kolonoskopi işlemleri, kamuoyunda çoğu zaman ağrılı ve zor uygulamalar olarak algılanıyor. Oysa uzmanlar, bu işlemlerin günümüzde güvenli, kısa süreli ve hasta konforu gözetilerek uygulandığını belirtiyor" dedi. Gastroskopi yemek borusu, mide ve onikiparmak bağırsağı hastalıklarının tanısında kullanıldığını belirten Prof. Dr. Koruk, kolonoskopinin ise kalın bağırsak ve terminal ince barsak hastalıklarının değerlendirilmesinde temel tanı yöntemlerinden biri olduğunu kaydetti. Özellikle kolon kanserinin erken evrede tespit edilmesinde kolonoskopinin belirleyici rol oynadığını vurguladı. Prof. Dr. Mehmet Koruk, işlemlerin ertelenmesinin tanı sürecini geciktirebileceğine dikkat çekerek, mide ağrısı, uzun süreli reflü, kansızlık, nedeni açıklanamayan kilo kaybı, dışkıda kan, uzun süren kabızlık veya ishal gibi şikâyetleri olanlar ve ailesinde kolon ve mide kanseri olanların gastroenteroloji uzmanına başvurulması gerektiğini belirtti. Ayrıca belirli yaş grubundaki bireylerde, şikâyet olmasa dahi tarama amaçlı kolonoskopinin önerildiğini ifade etti.
Prof. Dr. Gökhan Altunbaş ANKA’da
15 Aralık 2025 Pazartesi - 10:45 Prof. Dr. Gökhan Altunbaş ANKA’da Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Altunbaş hasta kabulüne başladı. Gaziantep Anka Hastanesi bünyesine önemli bir isim daha katıldı. Alanında uzman, çalışmalarıyla tanınan Prof. Dr. Gökhan Altunbaş, Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı. Girişimsel kardiyoloji başta olmak üzere kalp ve damar hastalıklarının tanı ve tedavisinde geniş bir uzmanlık alanına sahip olan Prof. Dr. Altunbaş, koroner anjiyografi ve stent tedavileri, zorlu damar girişimleri, ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, hipertansiyon ve kolesterol hastalıklarının yönetimi gibi birçok alanda hastalara hizmet verecek. Ayrıca açık kalp ameliyatı gerektirmeyen yapısal kalp hastalıkları tedavileri, TAVI (ameliyatsız aort kapak değişimi), kalp pili ve ritim cihazı uygulamaları, sporcu kalp sağlığı ve kadınlara özel kardiyolojik takipler de Prof. Dr. Altunbaş’ın ilgi alanları arasında yer alıyor. Akademik kariyerine Gaziantep Üniversitesi’nde başlayan Prof. Dr. Gökhan Altunbaş, tıpta uzmanlık eğitimini Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde tamamladı. 2015 yılında yardımcı doçent, 2020 yılında ise profesör unvanını alan Altunbaş, uzun yıllara dayanan klinik ve akademik deneyimiyle dikkat çekiyor. Gaziantep Özel ANKA Hastanesi yetkilileri, Prof. Dr. Gökhan Altunbaş’ın hasta kabulüne başlamasıyla birlikte kardiyoloji alanındaki sağlık hizmetlerinin daha da güçleneceğini belirterek, bölge halkına ileri tanı ve tedavi imkanları sunmayı hedeflediklerini ifade etti.