Yerel Haberler
Gaziantep
Şahinbey Millet Camii’nde çocuk sesleri 29 Mart 2026 Pazar - 16:14:44 Türkiye’nin en büyük ikinci camisi olan Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi, hafta sonu minik misafirlerini ağırladı. Şahinbey Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında camiye gelen çocuklar, çeşitli oyunlar oynayıp yarışmalara katılarak doyasıya eğlendi. Hafta sonuna renk katan etkinlikte çocuklar hem sosyal aktivitelerle vakit geçirdi hem de cami ortamıyla iç içe olmanın mutluluğunu yaşadı. Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde düzenlenen yarışmalar ve oyunlar sayesinde çocuklar arasında kaynaşma sağlanırken, etkinlik alanı gün boyu neşeli görüntülere sahne oldu. "Camiler çocuklarla güzel" Etkinlikte çocuklarla bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, camilerin çocuklarla daha anlamlı hale geldiğini belirterek, "Camimiz çocuklarla güzel. Onlar camiye gelince buralar cıvıl cıvıl oluyor. Çocuklarımız için her hafta Cumartesi günü Şahinbey Millet Cami ve Külliyesi’nde etkinliklerimiz devam edecek. Çocuklarımız burada güzel vakit geçirecekler ve kendilerine çeşitli hediyeler vereceğiz" dedi. Başkan Mehmet Tahmazoğlu, bu tür etkinliklerle çocukların hem eğlenmesini hem de manevi değerlerle iç içe büyümesini hedeflediklerini ifade etti. Ailelerin de yoğun ilgi gösterdiği program, çocuklara yönelik sosyal ve kültürel faaliyetlerin önemini bir kez daha ortaya koydu. Şahinbey Belediyesi’nin düzenlediği etkinlik önümüzdeki haftalarda devam edecek.
29 Mart 2026 Pazar - 14:37 Şahinbey Ampute’den farklı galibiyet 6-1 Şahinbey Ampute Futbol Takımı, deplasmanda karşılaştığı Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı karşısında üstün bir performans sergileyerek sahadan 6-1’lik farklı galibiyetle ayrıldı. Ampute Süper Ligi’nde mücadele eden Şahinbey temsilcisi, maçın ilk düdüğüyle birlikte oyunun kontrolünü eline aldı. Etkili paslaşmalar ve hızlı hücumlarla rakip kalede tehlikeli pozisyonlar üreten mavi-beyazlı ekip, ilk yarıda bulduğu gollerle skor üstünlüğünü erkenden ele geçirdi. Savunmada da disiplinli bir oyun ortaya koyan Şahinbey Ampute Takımı, rakibine fazla pozisyon şansı tanımadı. İkinci yarıda da oyun temposunu düşürmeyen mavi-beyazlı ekip, hücumdaki etkili oyununu sürdürerek farkı açtı. Bulduğu gollerle skoru 6-1’e taşıyan Şahinbey Ampute Futbol Takımı, sahadan net bir galibiyetle ayrılarak hanesine 3 puanı yazdırdı. "Hedefimiz kupayı Şahinbey’e getirmek" Şahinbey Ampute Spor Kulübü Başkanı Cuma Güzel, Malatya Büyükşehir Belediyespor Ampute Futbol Takımı karşısında alınan galibiyetin ardından oyuncuları ve teknik heyeti tebrik etti. Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Cuma Güzel, sahada mücadele eden tüm sporcularla gurur duyduklarını ifade ederek, "Takımımız sahada büyük bir inanç, disiplin ve mücadele örneği sergiledi. Alınan galibiyet, oyuncularımızın ve teknik heyetimizin özverili çalışmalarının bir sonucudur. Hepsini yürekten kutluyorum" dedi.
29 Mart 2026 Pazar - 13:45 Yılmaz’dan Eyüpsultan’da gönüllere dokunan buluşma Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, ilçe genelinde sürdürdüğü mahalle ziyaretleri kapsamında bu kez Eyüpsultan Mahallesi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Mahalle sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanan Yılmaz, gün boyu süren ziyaretlerinde hem esnafla hem de vatandaşlarla birebir temas kurarak sorun, talep ve önerileri dinledi. Sokağa inerek vatandaşlarla samimi sohbetler gerçekleştiren Yılmaz, mahalledeki iş yerlerini tek tek dolaşarak esnafa hayırlı işler diledi. Vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılanan Yılmaz, yalnızca talepleri dinlemekle kalmayıp çözüm noktasında atılacak adımlara ilişkin de istişarelerde bulundu. Mahalle kültürünün ve dayanışma ruhunun önemine dikkat çeken Yılmaz, her fırsatta vatandaşlarla iç içe olmaya devam edeceklerini vurguladı. Evlere misafir oldu Ziyaretleri kapsamında evlere de konuk olan Yılmaz, ailelerle bir araya gelerek onların yaşam şartlarını yerinde gözlemledi. Özellikle hasta vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Yılmaz, sosyal belediyecilik anlayışıyla her kesimin yanında olduklarını ifade etti. Vatandaşların memnuniyeti ve duasının kendileri için en büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirten Yılmaz, ihtiyaç sahiplerine ulaşmanın en önemli görevleri arasında yer aldığını söyledi. Projeler artarak devam edecek "Bir kişiye el uzatabilmek, yardımcı olabilmek için gece gündüz çalışıyoruz" diyen Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi olarak insan odaklı hizmet anlayışıyla hareket ettiklerini dile getirdi. İlçenin her noktasında vatandaşların hayatını kolaylaştıracak projeleri hayata geçirdiklerini belirten Yılmaz, özellikle dezavantajlı gruplara yönelik çalışmaların artarak devam edeceğini kaydetti.
Hayatı bir mektupla değişti
10 Temmuz 2025 Perşembe - 10:26 Hayatı bir mektupla değişti 2025 yılında Türkiye 400 metre ve 200 metre görme engelliler kategorisinde birinci olan milli atlet Sevda Kılınç Çırakoğlu, yıllar önce hayatını değiştiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti. Maddi imkansızlıklar nedeniyle sporu bırakmanın eşiğine gelen milli atlet Sevda Kılınç Çırakoğlu, yaşadığı zorlukları bir mektupla dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e iletti. Genç sporcunun azmi ve çabası karşılıksız kalmadı. Fatma Şahin, mektuba kayıtsız kalmayarak Çırakoğlu’na destek verdi. Bu destek, sadece bir sporcunun kariyerini değil, aynı zamanda bir umut hikayesini de yeniden yazdı. Destek sonrası antrenmanlarına yeniden yoğunlaşan ve hedeflerine odaklanan Sevda Kılınç Çırakoğlu, kısa sürede ulusal ve uluslararası yarışmalarda dikkat çeken başarılar elde etti. Kendi ifadesiyle "bir mektupla hayatı değişen" Çırakoğlu, şimdi hem Türkiye’yi temsil ediyor hem de genç sporculara ilham kaynağı oluyor. "Ülkemi, bayrağımı uluslararası arenada dalgalandırdım" Başarılarıyla Türkiye’ye gurur yaşatan Sevda Kılınç Çırakoğlu, ziyarette duygularını şu sözlerle dile getirerek, "Biraz korkudan, biraz sevgiden. Ailenin hızla el uzatan, yürekten destek veren gücüyle yola çıktım. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin sadece binalar, yollar, hizmetler yapmadı, engellilere umut, kadınlara güç verdi. Yanımda Bakan Hanım, arkamda ise koca bir şehir vardı. Önümde bir atletizm pisti uzanıyordu. Ben de çıktım, koştum. Ülkemi, bayrağımı uluslararası arenada dalgalandırdım" dedi. "Asıl başarıyı kendi sesimi keşfettiğimde yaşadım" Başarılarının sadece madalyalarla sınırlı olmadığını vurgulayan Kılınç, "Asıl başarıyı kendi sesimi keşfettiğimde yaşadım. Engelin yalnızca görmemek olmadığını, asıl engelin umutsuzluk, inançsızlık ve yalnızlık olduğunu anladım. Başkanım geldiğinde sanki kızımın ya da kendi iç sesimin ‘Sevda, sen yaparsın’ dediğini duydum. O an tarifsiz duygular yaşadım. Sadece bir sporcu değil, aynı zamanda bir anne, bir eğitimci, çocuklara ve gençlere ilham olan bir rol model oldum. Eşimle birlikte çocuklarımızı da bu bilinçle yetiştiriyoruz" şeklinde konuştu. "Belki de o mektubu yazmasaydım, bugünleri göremeyecektim" Kılınç, hayatındaki dönüm noktasının Fatma Şahin’e yazdığı bir mektup olduğunu ifade ederek, "Belki de o mektubu yazmasaydım, bugünleri göremeyecektim. Ama şimdi kendi paramı kazanıyor, kendi hayatımı yaşıyorum. Eşimle hayatı paylaşarak ilerliyorum. En büyük hayalim, bir gün ben de bir Fatma Şahin olmak. Nasıl ki siz benim elimden tuttuysanız, ben de bir gün bir başkasının elinden tutacağım. Bu benim boynumun borcu" diye konuştu. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şampiyon Atlet Sevda Kılınç Çırakoğlu ve tüm engelli sporculara desteklerini sürdüreceğini söyledi.
Gaziantep’te turist yoğunluğu yüzleri güldürüyor
10 Temmuz 2025 Perşembe - 10:18 Gaziantep’te turist yoğunluğu yüzleri güldürüyor Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan, tarihi ve kültürel mirasıyla ilgi odağı haline gelen Gaziantep’te yaz dönemiyle birlikte turist yoğunluğu arttı. 2024’te 1,5 milyon konaklamalı olmak üzere 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Gaziantep’te, 2025 yılında da turist yoğunluğu yaşanıyor. İnanç, kültür ve gastronomi merkezi bir şehir olmanın yanı sıra tarihi dokusu, yapıları, doğal güzellikleri ve müzeleriyle de turistlerin uğrak mekanı olan Gaziantep’te yaşanan turist yoğunluğu yüzleri güldürüyor. Geçtiğimiz yıl son 20 yılın turist rekorunun kırıldığı Gaziantep’te bu yıl da turizmde yaşanan yoğunluk en çok esnafı mutlu ediyor. Dünyanın en eski 10 şehri arasında bulunan, tarihi han, cami, hamam, bedesten, Almacı ve Bakırcılar Çarşısı gibi asırlık çarşıların yanı sıra geleneksel konaklarıyla, kalesi ve müzeleriyle, Kültür Yolu üzerinde bulunan kadim yapılarıyla ziyaretçilerini tarih yolculuğuna çıkaran Gaziantep’i günlük yüzlerce kişi ziyaret ediyor. Sanayi ve ticaretinin yanı sıra kültürü, tarihi ve gastronomisiyle de göz dolduran Gaziantep’i ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, şehrin doğal güzelliklerini, tarihi mekanlarını ve zengin mutfağını yakından tanıma fırsatı buluyor. Önceki yıllarda turistlerin daha çok günübirlik uğrayıp tekrar döndüğü Gaziantep, bu yılda geçtiğimiz yıl gibi yatılı olarak konaklanan şehir olurken, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan tarihi kente ziyaretçi akını sürüyor. Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük bölümü ise Zeugma Mozaik Müzesi başta olmak üzere kentteki diğer müzeleri ve tarihi mekanları ziyaret ediyor. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep’te turizm alanında ciddi bir canlanmanın yaşandığını belirtti. "Turizm hareketliliği her geçen gün artıyor" Turizmde çok iyi bir yıl yaşadıklarını ifade eden Vali Çeber, "Gaziantep çok özel, çok güzel, tarihi, turistik, etnocoğrafya açısından çok zengin bir kent, muhteşem bir kültürü ve 8000 yıllık bir tarihi var. Almacı pazarı gibi çok bilindik mekanları var. Deprem sürecinde turizmde küçük bir kesinti olsa da, onun dışında belli bir potansiyelde olan turizm hareketliliği var. Bu potansiyel her geçen gün artıyor. Artmaya da devam edecek. Yıllar itibariyle deprem dönemini saymazsak yıllık olarak ortalama yüzde 15 sayılarında artan turizm hareketliliği var. Yabancı turistlerin sayısı da yüzde 30’a tekabül ediyor. Bu da bizim için özellikle çok önemlidir" dedi. "Turist sayısı daha da artacak" Vali Çeber, Uzak Doğu turistlerine yönelik çalışmaların artmasıyla kent turizmindeki hareketliliğinde daha da artacağına dikkat çekerek, "Son zamanlarda Uzak Doğudan gelen misafirlerimiz yoğunlaşınca, oraların büyükelçileri de bizleri ziyarete geldiler, onlarla da konuştuk. Turizm bölgesel her türlü gelişmeden etkilenen bir sektör. Özellikle Suriye’deki ve Irak’taki durumlar düzelmeye devam edince ve oralardaki durumlar daha iyiye gidince turizmde hareketlilik artıyor. Biz zaten her şeyimizle hazırız. Turist sayısı daha da artacak" diye konuştu. "Turist sayımızda ve çarşılardaki hareketlilik devam edecek" Gastronomi alanı başta olmak üzere kültürel mirasını sınır ötelerine kadar taşıyan Gaziantep’te bu yılda turizmde yaşanan yoğunluğun yüzleri güldürdüğünü söyleyen Vali Çeber, "Gaziantep bir gastronomi kenti ve insanlar özellikle gastronomi için geliyor ama geldiklerinde gördükleri tarihi, kültürel, etnocoğrafik durum, onları çok daha fazla etkiliyor. 108 tane coğrafi işaretli ürünümüzün olması, bunun dördünün Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret tescilli alması, aynı anda 5 antik kentinde kazıların da devam etmesi, Rum Kale gibi doğal güzellikleri, kale altındaki konaklar ve tarihi çarşılar gibi güzellikler, hiç yok olmayan, üst üste kurulmuş medeniyetlerin kenti olması herkesi çok cezbediyor. Dolayısıyla turist sayımızda ve çarşılarda gördüğümüz hareketlilik aynı şekilde devam edecek" şeklinde konuştu. "Terörsüz Türkiye vizyonuyla bölge turizmde yükselecek" Terörsüz Türkiye vizyonuyla Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde başlayacak turizm hamlesinden en çok yararlanacak şehrin Gaziantep olacağına dikkat çeken Vali Çeber, "Terörsüz Türkiye çalışmaları tüm ülkede olduğu gibi özellikle de bu bölgede etkisini şimdiden göstermeye başladı. Zaten Gaziantep’imiz hiçbir güvenlik problemi olmayan bir kentimiz. Terörsüz Türkiye süreci bu anlamda meyvelerini vermeye başladı. Hem şehrimizi ziyarete gelenlerle yaptığımız sohbetlerde bunun etkilerini görüyoruz hem de turist sayılarındaki artışta bunu görüyoruz. Fakat biliyoruz ki bizden daha çok bunun etkilerini Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari gibi daha doğuya gidildikçe, birbirinden güzel olan illerimiz çok daha fazla bunun etkisini görüyor. İnşallah bu iradeyle, bu çalışmayla ve bu gayretle terörsüz Türkiye hedefine ulaşıldığında, bundan ilk olumlu etkilenecek sektörlerin başında turizm geliyor" ifadelerini kullandı.
Gaziantep’te turist yoğunluğu yüzleri güldürüyor
10 Temmuz 2025 Perşembe - 10:07 Gaziantep’te turist yoğunluğu yüzleri güldürüyor Türkiye’nin en önemli turizm merkezleri arasında yer alan, tarihi ve kültürel mirasıyla ilgi odağı haline gelen Gaziantep’te yaz dönemiyle birlikte turist yoğunluğu arttı. 2024’te bir buçuk milyonu konaklamalı olmak üzere 2 milyonu aşkın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Gaziantep’te 2025 yılında da turist yoğunluğu yaşanıyor. İnanç, kültür ve gastronomi merkezi bir şehir olmanın yanı sıra tarihi dokusu, yapıları, doğal güzellikleri ve müzeleriyle de turistlerin uğrak mekanı olan Gaziantep’te yaşanan turist yoğunluğu yüzleri güldürüyor. Geçtiğimiz yıl son 20 yılın turist rekorunun kırıldığı Gaziantep’te bu yılda turizmde yaşanan yoğunluk en çok ise esnafı mutlu ediyor. Dünyanın en eski 10 şehri arasında bulunan, tarihi han, cami, hamam, bedesten, Almacı ve Bakırcılar Çarşısı gibi asırlık çarşıların yanı sıra geleneksel konaklarıyla, kalesi ve müzeleriyle, Kültür Yolu üzerinde bulunan kadim yapılarıyla ziyaretçilerini tarih yolculuğuna çıkaran Gaziantep’i günlük yüzlerce kişi ziyaret ediyor. Sanayi ve ticaretinin yanı sıra kültürü, tarihi ve gastronomisiyle de göz dolduran Gaziantep’i ziyaret eden yerli ve yabancı turistler, şehrin doğal güzelliklerini, tarihi mekanlarını ve zengin mutfağını yakından tanıma fırsatı buluyor. Önceki yıllarda turistlerin daha çok günübirlik uğrayıp tekrar döndüğü Gaziantep, bu yılda geçtiğimiz yıl gibi yatılı olarak konaklanan şehir olurken, her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan tarihi kente ziyaretçi akını sürüyor. Gaziantep’e gelen yerli ve yabancı turistlerin büyük bölümü ise Zeugma Mozaik Müzesi başta olmak üzere kentteki diğer müzeleri ve tarihi mekanları ziyaret ediyor. Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Gaziantep’te turizm alanında ciddi bir canlanmanın yaşandığını belirtti. "Turizm hareketliliği her geçen gün artıyor" Turizmde çok iyi bir yıl yaşadıklarını ifade eden Vali Çeber, "Gaziantep çok özel, çok güzel, tarihi, turistik, etnocoğrafya açısından çok zengin bir kent, muhteşem bir kültürü ve 8000 yıllık bir tarihi var. Almacı pazarı gibi çok bilindik mekanları var. Deprem sürecinde turizmde küçük bir kesinti olsa da, onun dışında belli bir potansiyelde olan turizm hareketliliği var. Bu potansiyel her geçen gün artıyor. Artmaya da devam edecek. Yıllar itibariyle deprem dönemini saymazsak yıllık olarak ortalama yüzde 15 sayılarında arta turizm hareketliliği var. Yabancı turistlerin sayısı da yüzde 30’a tekabül ediyor. Bu da bizim için özellikle çok önemlidir" dedi. "Turist sayısı daha da artacak" Vali Çeber, Uzak Doğu turistlerine yönelik çalışmaların artmasıyla kent turizmindeki hareketliliğinde daha da artacağına dikkat çekerek, "Son zamanlarda Uzak Doğudan gelen misafirlerimiz yoğunlaşınca, oraların büyükelçileri de bizleri ziyarete geldiler, onlarla da konuştuk. Turizm bölgesel her türlü gelişmeden etkilenen bir sektör. Özellikle Suriye’deki ve Irak’taki durumlar düzelmeye devam edince ve oralardaki durumlar daha iyiye gidince turizmde hareketlilik artıyor. Biz zaten her şeyimizle hazırız. Turist sayısı daha da artacak" diye konuştu. "Turist sayımızda ve çarşılardaki hareketlilik devam edecek" Gastronomi alanı başta olmak üzere kültürel mirasını sınır ötelerine kadar taşıyan Gaziantep’te bu yılda turizmde yaşanan yoğunluğun yüzleri güldürdüğünü söyleyen Vali Çeber, "Gaziantep bir gastronomi kenti ve insanlar özellikle gastronomi için geliyor ama geldiklerinde gördükleri tarihi, kültürel, etnocoğrafik durum, onları çok daha fazla etkiliyor. 108 tane coğrafi işaretli ürünümüzün olması, bunun dördünün Avrupa Birliği tarafından coğrafi işaret tescilli alması, aynı anda 5 antik kentinde kazıların da devam etmesi, Rum Kale gibi doğal güzellikleri, kale altındaki konaklar ve tarihi çarşılar gibi güzellikler, hiç yok olmayan, üst üste kurulmuş medeniyetlerin kenti olması herkesi çok cezbediyor. Dolayısıyla turist sayımızda ve çarşılarda gördüğümüz hareketlilik aynı şekilde devam edecek" şeklinde konuştu. "Terörsüz Türkiye vizyonuyla bölge turizmde yükselecek" Terörsüz Türkiye vizyonuyla Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu bölgelerinde başlayacak turizm hamlesinden en çok yararlanacak şehrin Gaziantep olacağına dikkat çeken Vali Çeber, "Terörsüz Türkiye çalışmaları tüm ülkede olduğu gibi özellikle de bu bölgede etkisini şimdiden göstermeye başladı. Zaten Gaziantep’imiz hiçbir güvenlik problemi olmayan bir kentimiz. Terörsüz Türkiye süreci bu anlamda meyvelerini vermeye başladı. Hem şehrimizi ziyarete gelenlerle yaptığımız sohbetlerde bunun etkilerini görüyoruz hem de turist sayılarındaki artışta bunu görüyoruz. Fakat biliyoruz ki bizden daha çok bunun etkilerini Diyarbakır, Mardin, Şırnak ve Hakkari gibi daha doğuya gidildikçe, birbirinden güzel olan illerimiz çok daha fazla bunun etkisini görüyor. İnşallah bu iradeyle, bu çalışmayla ve bu gayretle terörsüz Türkiye hedefine ulaşıldığında, bundan ilk olumlu etkilenecek sektörlerin başında turizm geliyor" ifadelerini kullandı.
Psikolog Koçakgöl, anksiyete bozukluğu ile ilgili bilgi verdi
10 Temmuz 2025 Perşembe - 09:58 Psikolog Koçakgöl, anksiyete bozukluğu ile ilgili bilgi verdi Medical Point Gaziantep Hastanesi Psikolog Selin Seda Koçakgöl, anksiyete bozuklukları ile ilgili bilgi verdi. Medical Point Gaziantep Hastanesi Psikolog Selin Seda Koçakgöl, Günümüzde milyonlarca insanı etkileyen anksiyete bozuklukları, yalnızca zihinsel değil fiziksel sağlığı da tehdit ediyor. Modern yaşamın getirdiği yoğun stres, belirsizlikler, ekonomik zorluklar ve sosyal izolasyon gibi etkenler, anksiyete bozukluklarının yaygınlaşmasına neden oluyor" dedi. "Mide rahatsızlıkları anksiyete belirtisi" Anksiyete bozuklukları ile ilgili konuşan Psikolog Koçakgöl, "Hepimizin zaman zaman kaygı duyması normaldir. Ancak bu kaygı günlük hayatı sekteye uğratacak düzeydeyse, artık bir bozukluktan söz edebiliriz. Anksiyete; kişinin kendini tehdit altında hissettiği durumlara karşı verdiği doğal bir tepkidir. Ancak bu tepki sürekli hale geldiğinde, bireyin yaşam kalitesini ciddi şekilde düşürebilir. Genel Anksiyete Bozukluğu (GAD): Sürekli ve aşırı endişe hali. Panik Bozukluk: Ani başlayan yoğun korku nöbetleri. Sosyal Anksiyete: Toplum içinde rezil olma korkusu. Fobiler: Belirli nesne ya da durumlara karşı aşırı korku. Travma Sonrası Stres Bozukluğu (TSSB): Travmatik bir olay sonrası yaşanan yoğun kaygı ve stres. Sürekli endişe ve huzursuzluk. Kalp çarpıntısı, terleme, titreme. Kas gerginliği, baş ağrısı. Uyku problemleri. Odaklanma güçlüğü. Mide rahatsızlıkları" ifadelerini kullandı. "Önemli olan erken farkındalık ve profesyonel destek almaktan çekinmemek" Koçakgöl, bu belirtilerin ihmal edilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "Anksiyete bozukluklarının tedavisinde en etkili yöntemlerden biri davranışçı terapi (BDT). Bu terapi yöntemi, bireyin kaygı oluşturan düşünce kalıplarını fark etmesini ve onları yeniden yapılandırmasını amaçlıyor. Ayrıca gevşeme egzersizleri, nefes teknikleri, mindfulness uygulamaları ve gerekirse ilaç tedavisi de sürece destek olabiliyor. Önemli olan erken farkındalık ve profesyonel destek almaktan çekinmemek" şeklinde konuştu. "Toplumsal farkındalık şart" Son olarak Psikolog Selin Seda Koçakgöl, "Psikolojik destek almak hala bir tabu olarak görülüyor. Oysa ki ruh sağlığı, fiziksel sağlık kadar önemlidir. Kaygılarla tek başına mücadele etmek zorunda değiliz. Unutmayalım ki yardım istemek bir zayıflık değil, cesarettir" diye konuştu.