Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gaziantep
GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kara’dan 23 Nisan mesajı
22 Nisan 2026 Çarşamba - 18:22:36
Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Kara, "Bugün, Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara bayram olarak hediye etmesi, geleceğimize duyduğu güvenin en güçlü göstergelerinden biridir. 23 Nisan, yalnızca çocuklarımızın bayramı değil; aynı zamanda millet iradesinin, bağımsızlığımızın ve demokrasimizin simgesidir. GAGİAD olarak bizler; gençlerimizin enerjisine, üretkenliğine ve yarının liderleri olma yolundaki azmine yürekten inanıyoruz. Cumhuriyetimizin temel değerlerine sahip çıkarak, ülkemizin kalkınmasına katkı sunmayı kararlılıkla sürdürüyoruz. Gençlerimize girişimcilik ruhu kazandırmak, onları ekonomik ve sosyal hayatta daha güçlü bireyler olarak geleceğe hazırlamak en önemli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Çünkü biliyoruz ki güçlü yarınlar, bugünün bilinçli, donanımlı ve vizyon sahibi gençleriyle inşa edilecektir. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı, rahmet ve minnetle anıyor; vatan uğruna can veren tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Yakın zamanda Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerimizde yaşanan üzücü olayların bir daha tekrar etmemesini temenni ediyor; bu anlamlı günün tüm dünya çocuklarına barış, mutluluk ve umut getirmesini diliyorum" ifadelerine yer verdi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 18:08
Şahin: "23 Nisan, çocuklarımıza duyduğumuz güvenin ve geleceğe olan inancımızın en güçlü ifadesidir"
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu özel günün millet iradesinin ve bağımsızlık ruhunun en güçlü simgelerinden biri olduğunu ifade etti. Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının; özgürlüğe uzanan yolda atılmış en kararlı adımlardan biri olduğunu belirterek, bu tarihi günün birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştirdiğini vurguladı. Çocukların sadece birer birey değil, aynı zamanda daha güzel bir dünyanın kurucuları olduğuna dikkat çeken Şahin, onların taşıdığı umut ve sevginin insanlık için en değerli güç olduğunu dile getirdi. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 23 Nisan’ı çocuklara armağan etmesinin derin bir anlam taşıdığını belirten Şahin, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin bağımsızlık mücadelesi sırasında yakılan özgürlük ateşi, en zor zamanlarda dahi yolumuzu aydınlatmış, bizlere güç vermiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu anlamlı günü çocuklara armağan etmesi, geleceğimizin teminatı olan evlatlarımıza duyduğu güvenin ve yarınlara olan inancının en güçlü göstergesidir. Bugün sizlere armağan edilen bu anlamlı gün; millet egemenliğinin ilan edildiği, halkın kendi geleceğine sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktasıdır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ anlayışıyla yükselen Cumhuriyetimizin temelleri bu ruhla atılmıştır. Şehrimizin dört bir yanında çocuklarımızın gelişimine katkı sunacak projeleri hayata geçiriyoruz. Spor sahaları, gençlik ve spor merkezleri, kültür ve sanat alanları, kütüphaneler, bilim ve eğitim merkezleri ile çocuklarımızın yeteneklerini keşfedebilecekleri imkanları artırıyoruz. Amacımız; her çocuğun sporla tanıştığı, sanatla buluştuğu, bilgiyle güçlendiği bir Gaziantep’i hep birlikte inşa etmektir. Çocuklarımızın gülüşünü gölgelemek isteyen hiçbir karanlık anlayışın bu topraklarda karşılık bulamayacağını da çok iyi biliyoruz. Çünkü bu millet, tarih boyunca en zor zamanlarda dahi evlatlarının geleceğini korumayı başarmış büyük bir millettir. Bizler de aynı kararlılıkla çocuklarımızın huzur içinde yaşayacağı, umutla büyüyeceği bir gelecek için çalışmaya devam edeceğiz. Bizler geçmişten aldığımız güçle bugünlere ulaştık. Sizler ise yarınlara yön verecek, ülkemizi daha ileri taşıyacak nesillersiniz. Sevgiyle, adaletle ve barışla büyüyen bir toplumun en değerli temsilcileri olarak, geleceğimiz sizlerin omuzlarında yükselecektir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gaziantep’te yaşayan evlatlarımız olmak üzere tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor, her birine sevgi dolu selamlarımı iletiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve Milli Mücadele’nin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum."
22 Nisan 2026 Çarşamba - 18:05
Yılmaz’dan evlenecek çiftlere müjde
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, genç çiftlerin en mutlu günlerinde yanlarında olacaklarını vurguladı. Yılmaz, ilçe genelinde sürdürdüğü ziyaretler kapsamında Karadede, Dımışkılı ve Zülfikar mahallelerinde vatandaşlarla bir araya geldi. Yoğun ilgiyle karşılanan Yılmaz, hemşehrileriyle birebir görüşerek talepleri dinledi. Mahalle sakinleriyle uzun uzun sohbet eden Yılmaz, Şehitkamil’in her noktasına eşit hizmet götürme anlayışıyla hareket ettiklerini belirtti. Kırsal mahallelerde sosyal yaşamı güçlendirmek adına önemli projeleri hayata geçirdiklerini ifade eden Yılmaz, altyapıdan üstyapıya kadar birçok alanda çalışmaların sürdüğünü kaydetti. Özellikle mahallelerin ihtiyaçlarına göre şekillenen projelerle yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Yılmaz, "Her mahallemizin kendine özgü ihtiyaçları var. Biz de buna göre planlama yapıyor, hizmetlerimizi bu doğrultuda hayata geçiriyoruz" dedi. "Evlenecek gençlere büyük destek" Ziyaretlerde evlenecek gençlere yönelik müjdelerini de paylaşan Yılmaz, sosyal belediyecilik anlayışıyla önemli destekler sunacaklarını açıkladı. Düğün salonlarının yanı sıra gelinlik ve damatlık ile gelin arabası desteği sağlayacaklarını belirten Yılmaz, genç çiftlerin en mutlu günlerinde yanlarında olacaklarını vurguladı. Yılmaz, "Gençlerimizin hayatlarını birleştirirken yaşadıkları maddi zorlukları biliyoruz. Bu noktada belediye olarak üzerimize düşeni yapacağız. Amacımız, hiçbir gencimizin bu süreçte kendini yalnız hissetmemesi" ifadelerini kullandı. "Hemşehrilerimizin yanında durmaya devam edeceğiz" Ziyaret boyunca vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Yılmaz, Şehitkamil’de gönül belediyeciliğini esas aldıklarını ifade ederek, saha çalışmalarına aralıksız devam edeceklerini belirterek, "Bizim için en kıymetli olan, vatandaşımızın memnuniyeti. Bu nedenle her zaman sahada olmaya, hemşehrilerimizin yanında durmaya devam edeceğiz. Şehitkamil’de hiç kimsenin kendini yalnız hissetmemesi için var gücümüzle çalışıyoruz" diye konuştu.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 17:40
SANKO Üniversitesinde "Ameliyathanede güvenli cerrahi" konferansı düzenlendi
SANKO Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) Ameliyathane Hizmetleri Programı tarafından "Ameliyathanede Güvenli Cerrahi" konulu konferans düzenlendi. Sağlık alanında eğitim gören öğrenciler ile akademisyenleri bir araya getiren etkinlikte, cerrahi süreçlerde hasta güvenliğinin önemi ve enfeksiyon kontrolüne yönelik güncel yaklaşımlar ele alındı. SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı konferansta yaptığı konuşmada, "Serviste veya yoğun bakımda yatan hastalarda, hatta poliklinik hastalarında dahi asepsi ve antisepsi kurallarına hem hastalarımızın sağlığı hem de kendi sağlığımız için mutlaka riayet etmemiz gerekmektedir" dedi. Hastane enfeksiyonlarının önlenmesinde alınması gereken önlemler ve sağlık çalışanlarının bu konudaki sorumluluklarını dadetaylı şekilde değerlendiren Prof. Dr. Dağlı, konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. SANKO Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve SHMYO Müdürü Prof. Dr. M.Metin Bayram ise cerrahi alan enfeksiyonlarının sağlık sistemi üzerindeki etkilerine dikkat çekti. Prof. Dr. Bayram, "Elimizdeki bilimsel veriler, cerrahi alan enfeksiyonlarının hasta güvenliği, morbidite ve mortalite oranları ile sağlık hizmetlerinin maliyeti üzerinde ciddi ve çok yönlü bir etkiye sahip olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Bu kapsamda, ameliyathane giriş çıkışları dahil olmak üzere tüm cerrahi süreçlerin, Enfeksiyon Kontrol Komiteleri tarafından belirlenen standartlara titizlikle uygun şekilde yürütülmesi büyük önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı. Ameliyathanede güvenli cerrahi SANKO Üniversitesi Tıp FakültesiEnfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı BaşkanıDoç. Dr. Mustafa Tanrıverdi de konferansa konuşmacı olarak katılarak "Asepsi ve Antisepsi İlkeleri" başlıklı sunum yaptı. Doç. Dr. Tanrıverdi, sağlık bakımı ile ilişkili enfeksiyonların önlenmesinde temel ilkelerin önemine vurgu yaptı. Asepsi ve antisepsi ilkelerinin önemine değinenDoç. Dr. Tanrıverdi,bu kurallara uyulduğu takdirde hastalık ve ölüm oranlarında belirgin bir azalma sağlanabileceğini söyledi. SANKO Üniversitesi SHMYO Ameliyathane Hizmetleri Program Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Melik ise "Cerrahi Alan Enfeksiyonları" başlıklı sunumu ile cerrahi alan enfeksiyonlarının hasta üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, "Cerrahi alan enfeksiyonları, ameliyat sonrası dönemde hasta güvenliğini ciddi şekilde tehdit eden ve hastanede yatış süresini uzatan önemli komplikasyonlar arasında yer almaktadır" diye konuştu. Ayrıca, bu enfeksiyonların gelişim mekanizmaları ve risk faktörlerinin doğru anlaşılmasının önemine değinen Dr. Öğr. Üyesi Melik, ameliyathane ve anestezi teknikerlerinin sorumluluklarına dikkat çekti. Dr. Öğr. Üyesi Melik, öğrencilerde farkındalık oluşturmanın gerekliliğini dile getirerek, güvenli cerrahi uygulamalarının temel ilkelerinin eğitim sürecinde etkin şekilde aktarılması gerektiğini belirtti. SANKO Üniversitesi Hastanesi Sorumlu Uzm. Hemşiresi Songül Karakuzulu da "Ameliyathane Giriş-Çıkış Kuralları" başlıklı sunum ileameliyathane kurallarına uyumun hayati önem taşıdığını anlattı. Karakuzulu, "Güvenli cerrahinin sağlanmasında ameliyathane giriş ve çıkış kurallarına eksiksiz uyum büyük önem taşımaktadır. Enfeksiyon riskinin azaltılması, ancak bu kuralların tüm ekip tarafından bilinçle ve titizlikle uygulanmasıyla mümkün olacaktır" şeklinde konuştu.
20 Mart 2025 Perşembe - 16:02
GTB, TİGEM ihalelerine ev sahipliği yaptı
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB), tarım sektörünün nabzını tutmaya devam ediyor. Yıllar sonra Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Ceylanpınar İşletmesi’nin düzenlediği tarımsal ürün ihalelerine ev sahipliği yaparak büyük bir organizasyona imza atan GTB, hem kent ekonomisine hem de bölge tarımına önemli bir katkı sağladı. GTB’nin hububat ve bakliyat satış salonlarında gerçekleştirilen ihaleler, sektör temsilcilerinin yoğun ilgisiyle karşılandı. "Binlerce ton ürün alıcılarıyla buluştu" İhaleler kapsamında, 2024 yılı istihsali 2 milyon 352,26 ton çepelli ve selektör altı mercimek ile 8 milyon 265 bin 44 ton 2. ürün dane mısır satışa sunuldu. Sektörün önde gelen temsilcilerinin büyük ilgi gösterdiği ihaleler, tarım sektörü için önemli bir ticaret platformu oluşturdu. Öte yandan, 24 Mart 2025 Pazartesi günü gerçekleştirilecek diğer iki ihalede ise 2024 yılı istihsali 410 bin 73 ton Siirt ve Antep çeşidi kuru kavlak Antep fıstığı ile 15 milyon 440 bin 4 ton mahsul buğday satışa çıkacak. Antep fıstığı, 24 parti halinde açık artırma usulüyle satılırken, buğday ise 20 parti halinde aynı yöntemle alıcılarıyla buluşacak. İhalelerin ardından bir değerlendirmede bulunan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, TİGEM ihalelerinin tarım sektörü için taşıdığı önemi vurguladı. Akıncı, "Gaziantep Ticaret Borsası olarak, ülkemiz tarımının gelişmesi ve üreticilerimizin emeklerinin hak ettiği değeri bulması için her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. TİGEM’in bu ihaleleri hem üreticilerimiz hem de alıcılar için büyük bir fırsat sunuyor. Bu tür organizasyonlar, tarım sektörünün canlanmasına ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor" dedi. Akıncı ayrıca, GTB’nin tarım sektöründe bir referans noktası olmaya devam edeceğini belirterek, "Borsamız, sadece Gaziantep’in değil, tüm bölgenin tarım ve ticaret merkezi olma misyonunu sürdürüyor. Bu ihaleler de bu misyonumuzun bir yansımasıdır. Önümüzdeki süreçte de benzer organizasyonlarla tarım sektörüne katkıda bulunmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.
20 Mart 2025 Perşembe - 15:17
Şahinbey Belediyesi iftara yetişemeyen vatandaşların yanında
Şahinbey Belediyesi iftara yetişemeyen vatandaşlar için "İftara 5 Kala" projesi ile ilçesinin yoğun olan kavşaklarında kumanya dağıtımını geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılda sürdürüyor. Trafik akışının yoğun olduğu iftar saatlerinde yolda kalan sürücüler ve otobüsteki vatandaşlar, Şahinbey Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerinin dağıttıkları kumanyalarla oruçlarını açtı. Paylaşmanın ve birlikte olmanın simgesi olan Ramazan ayında trafik yoğunluğu nedeniyle iftara yetişemeyenlerin yanında Şahinbey Belediyesi vardı. Yolda kalan sürücülere iftariyelik Projeyi her yıl Ramazan ayında geleneksel hale getirdiklerini hatırlatan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Projemiz ile işlerinden evlerine giden vatandaşlarımızın ve görev başında olan şoförlerimizin oruçlarını açmaları için kavşaklarda kumanya dağıtıyoruz. Projemizin ismi ‘İftara 5 kala’ ve trafikte, kırmızı ışıkta bekleyen vatandaşlarımıza iftariyelik veriyoruz. Vatandaşlarımız ezan okunduğunda yolda iftarlarını açabiliyorlar. Böylelikle evlerine gidene kadar oruçlarını dağıtılan iftariyeliklerle açmış oluyorlar. Bu uygulamayla vatandaşlarımızı memnun etmeye çalışıyoruz" dedi. "Başkan Tahmazoğlu’na teşekkür ederiz" Şahinbey Belediyesi’nin iftar saatinde kendilerine iftarlık dağıtmasından oldukça memnun olan sürücüler, "İftar vaktine yetişemedik. Ancak Şahinbey Belediyesi ekipleri bizlere Ramazan’ın bereketini ve birliğini bir kez daha gösterdiler. İftar vakti bizleri unutmayarak kumanyalar dağıttılar. Bu uygulamaya katkı sağlayan ve destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Ayrıca böyle bir uygulama yaptığı için Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’na teşekkür ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.
20 Mart 2025 Perşembe - 15:13
Ziraat Bankası Genel Müdüründen GTO’ya ziyaret
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Genel Müdür yardımcıları ve banka yetkilileri ile birlikte Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti. GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanlık Divanı üyelerinin karşıladığı heyet ile kent ve ülke ekonomisi, genel finansman konuları ve GTO üyelerinin talepleri konuşuldu. Ziyarette konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Yıldırım, Ziraat Bankasının bu ülkenin itici gücü olduğunu vurgulayarak, "Zor günlerde siz her zaman yanımızda oldunuz. Reel sektör olarak biz kamu bankalarımızdan razıyız. İnanıyorum ki geçtiğimiz bu zorlu süreçte de finansmana erişimde yaşadığımız sıkıntılara destek sizlerden gelecek" dedi. Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ise, "Biz Türkiye’nin bankasıyız. Bu coğrafyanın en büyük bankasıyız. Reel sektörü hızlı çalıştırıyor olmak bizim görevimiz. Bunu yaparken de hesap, kitap yapmayız. Onlar çalışacak ki ülke kazansın. Biz de onlara her konuda destek olmak için var gücümüzle çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.
20 Mart 2025 Perşembe - 12:06
Şahin Niziplilerle iftar sofrasında buluştu
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Niziplilerle beraber iftar yaptı. İftar sonrası ise çalışmalarını ve gelecekte ilçe için yapılacakları anlattı. Ramazan ayı ile Gazianteplilerle büyük iftar sofralarında bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yeni durağı Nizip oldu. Nizip Kültür Merkezi bahçesinde yapılan iftar yemeğine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. İftar sonrası vatandaşlara hitap eden Başkan Fatma Şahin, 2014 yılından bugüne kadar altyapı, kültür, sanat, eğitim ve ticarete yönelik yatırımları anlattı, yeni dönem için çalışmaları aktardı. Programda ayrıca Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Ramazan ayının vazgeçilmezi olan meddah, Karagöz ve Hacivat gösterisi çocuklar ve gençler için sahne aldı. İftar programına Başkan Fatma Şahin’in yanı sıra Karkamış Belediye Başkanı Mustafa Güzel ve Birecik Belediye Başkanı Mehmet Begit de katıldı. "Nizip o kadar güzel bir şekilde büyüdü ki bir devletin vermesi gereken bütün yatırımları aldı" İftar sonrası hitabında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yeni dönemde Nizip için birçok projenin daha hayata geçirilmesi için çalışmaların süreceğini belirterek, "Nizip Fırat’tır, Zeugma’dır, tarihtir, medeniyettir, birlik ve beraberliktir, kardeşliktir. Burada yapılan eserler için karıncalar gibi çalıştık. Nizip o kadar güzel bir şekilde büyüdü ki, bir devletin vermesi gereken bütün yatırımları aldı. Ama aldıran bir irade vardı. Ankara’da bunu takip eden bir irade var. Bu iş emek istiyor. Yeni dönemde daha Nizip için yapacak çok işimiz var. Birlikte rahmet var, birlikten kuvvet doğuyor. Nizip’in bir günü bile kaybedecek zamanı yok. Bir saati bile kaybedecek zamanı yok. Nizip kabına sığmıyor. Zeytin yasasından dolayı maalesef içine kapanmak zorunda kalmıştı. Hemen Mehmet Sarı Başkan ile oturduk. ‘Bizim çapı genişletmemiz, bir yer bulmamız lazım’ dedik. Fıstık Kent gibi, fıstık gibi bir yer bulduk. Fıstık Kent’te çok güzel evler yapılıyor. Beş yüz konut ile TOKİ’nin Nizip’e girmesini sağladık. Şimdi her gittiğimde fıstık kentin ne kadar büyüdüğünü görüyorum. GBB Konut olarak da biz Nizip’e konut yapmaya başlayacağız. Buranın konut ihtiyacını gidereceğiz. Organize sanayi içinde Nizip’te hızlı bir şekilde çalışmalar başladı. Ayrıca fıstık halimizi, meyve sebze halimizi tamamlayacağız. Şehrin içerisindeki eski fıstık halimiz, meyve sebze halini de Nizip’in medeniyetine, tarihine uygun bir şekilde bir dönüşüm yapacağız" dedi. İki yıl sonra Nizip’te Nizip çayı ile ilgili hiçbir sorun kalmayacak Konuşmasının devamında Nizip Çayı için yapılan yatırımları ve asfalt çalışmaları başta olmak üzere Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin projelerini aktaran Başkan Şahin, "Bizden istediğiniz en önemli şey organize de yüksek biyolojik arıtmaya geçmekti. Cengiz Başkan’la konuştuk. Çok büyük bir yatırım. Şu anda dört yüz dönüm yerini belirledik. İki yıl sonra bu şehirde Nizip’te Nizip Çayı ile ilgili hiçbir sorun kalmayacak. Fıstıkçılara ve zeytincilere ön arıtma yapmanız lazım diyerek çalışmaları yaptırdık. Orada da çok sağlam durduk. Ön arıtmalar yapıldı. Biz sizin hizmetkarınızız. Karıncalar gibi çalışıp dev eserler bırakmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
20 Mart 2025 Perşembe - 11:23
78 yaşında ihtiyaç sahipleri için gönüllü çalışıyor
Gaziantep’te yıllarca ailesinin geçimini sağladığı aşçılıktan yaklaşık 6 yıl önce emekli olan 78 yaşındaki Hanifi Değer, çocukluk yıllarından beri sevdiği Türk Kızılay’ın aşevinde yaklaşık 3 yıldır gönüllü olarak ihtiyaç sahipleri için yemek yapıyor. Gaziantep’te uzun yıllar aşçı olarak çalışan Hanifi Değer, yıllardır severek yaptığı ve yıllarca da ailesinin geçimini sağladığı mesleğinden yaklaşık 6 yıl önce emekli oldu. Hanifi Değer, çok sevdiği mesleğinden emekli olduktan sonra çocukluk yıllarından beri sevdiği Kızılay’da gönüllü olarak çalışmaya karar verdi. İhtiyaç sahibi aileler için yemek hazırlıyor Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden kısa süre önce Türk Kızılay Gaziantep Şubesi’ne gelen Hanifi Değer, Türk Kızılay’ın aşevinde gönüllü olarak ihtiyaç sahibi aileler için yemek hazırlamaya başladı. Deprem felaketinde yaraların sarılması için 7’den 70’e herkesin seferber olduğu dönemde kendisi de depremzede olmasına rağmen aşevinde her gün binlerce kişiye yemek yapan Hanifi Değer, deprem sürecinden sonra da aşevinde çalışmaya devam etti. Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi 9 bin 200 kişi için sıcak yemeklerin hazırlandığı aşevine her gün düzenli olarak gelen Hanifi Değer, ilerlemiş yaşına rağmen aşevinde gün boyu çalışıyor. Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ruhunu yaşatıyor Şehitkamil ilçesinin Onat Kutlar Mahallesi’ndeki Türk Kızılay Gaziantep Şubesi’nin aşevinde her gün ekiplerle birlikte yemek hazırlayan Hanifi Değer, bu örnek davranışıyla Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ruhunu da yaşatıyor. Kentteki ihtiyaç sahibi ailelerin sıcak yemek ihtiyacının karşılandığı Kızılay’ın aşevinde gönüllü olarak çalışan Hanifi Değer, ihtiyaç sahipleri için yemek hazırlamanın mutluluğunu yaşıyor. İlerlemiş yaşına rağmen gönüllü olarak hizmette bulunan Hanifi Değer, günlük olarak aşevine gelerek aşevinde gönüllü yemek hazırlayan ekiplere yardım ediyor. "Türk Kızılay Gaziantep Şubesi’nin aşevinde gönüllü olarak çalışıyorum" Aşçılık mesleğini ağabeylerinden öğrendiğini belirten Hanifi Değer, "78 yaşındayım. Benim mesleğim aşçılık. Biz beş kardeşiz ve beş kardeşin en küçüğü benim. Bu mesleği kardeşlerimden öğrendim. Ben yıllarca bu mesleğin çeşitli kademelerinde çalıştıktan sonra emekli oldum. Emekli olduktan sonra ise parmaklarım tutmamaya başladı. Tedavi için doktora gittim. Doktora parmaklarımın nasıl açılacağını sordum. Doktorlar, ‘daha önce yaptığım işe dönmen lazım’ dediler. Kızılay ise o dönemde gönüllü çalışacak arıyorlardı. Ben de Kızılay’a gelerek gönüllü aşçı olarak çalışmaya başladım ve yaklaşık üç seneden beri Türk Kızılay Gaziantep Şubesi’nin aşevinde gönüllü olarak çalışıyorum" dedi. Kızılay’ın aşevinde ihtiyaç sahipleri için yemek hazırlamanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Değer, "Bana bu fırsatı verdiği Allah’a şükür ediyorum. Çünkü bu yaşımıza kadar dünyalık için çalıştık. Bu yaştan sonra da ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak ve ahiretimiz için çalışıyoruz. Allah Kızılay’dan, devletimizden ve milletimizden razı olsun" şeklinde konuştu. Hanifi Değer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde de, depremzede olmasına rağmen aşevinde her gün binlerce kişiye yemek hazırladığını ve yaraların sarılmasında katkısı bulunan herkese de teşekkür etti. "Deprem sürecinden beri aşevimizde gönüllü olarak çalışıyor" Türk Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bozgeyik ise "Aşevimiz o kadar güzel hikayelerle ve fedakarlık örnekleriyle dolu ki hakikaten birbirinden güzide insanlarımız, memleketin ve milletin ihtiyaç duyduğu olağanüstü durumlarda canından, serden geçerek milleti ve memleketi için çok büyük fedakarlıklar yapıyorlar. Hanifi amcamız da deprem sürecinden beri aşevimizde gönüllü olarak çalışan bir ferdimiz. Biz kendisini çok seviyoruz. Biz ona, ‘ihtiyar delikanlı’ diyoruz. Hanifi amca ilerlemiş yaşına rağmen büyük fedakarlıklarla hiçbir ücret talep etmeden aşevimizde çalışıyor. Onlar bizim eli öpülesi insanlarımız. Hakikaten onlar bizim için birer örnektir. Kendisine kalbi şükranlarımı sunuyorum. Kendisini biz aynı zamanda Kızılay’ın gelenekselleştirdiği ‘Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri’ için örnek şahsiyet olarak önerdik. Ümit ediyoruz ki inşallah kendisi de bu fedakârlığını ödülle taçlandıracaktır" diye konuştu.
20 Mart 2025 Perşembe - 11:15
78 yaşında ihtiyaç sahipleri için gönüllü çalışıyor
Gaziantep’te uzun yıllar okullarda, otellerde ve çeşitli işletmelerde aşçılık yaptıktan sonra emekli olan 78 yaşındaki Hanifi Değer, yaklaşık 3 yıldır Türk Kızılay Gaziantep Şubesi’nin aşevinde gönüllü olarak ihtiyaç sahipleri için yemek yapıyor. Gaziantep’te uzun yıllar aşçı olarak çalışan Hanifi Değer, yıllardır severek yaptığı ve yıllarca da ailesinin geçimini sağladığı mesleğinden yaklaşık 6 yıl önce emekli oldu. Hanifi Değer, çok sevdiği mesleğinden emekli olduktan sonra çocukluk yıllarından beri sevdiği Kızılay’da gönüllü olarak çalışmaya karar verdi. İhtiyaç sahibi aileler için yemek hazırlıyor Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden kısa süre önce Türk Kızılay Gaziantep Şubesi’ne gelen Hanifi Değer, Türk Kızılay’ın aşevinde gönüllü olarak ihtiyaç sahibi aileler için yemek hazırlıyor. Deprem felaketinde yaraların sarılması için 7’den 70’e herkesin seferber olduğu dönemde kendisi de depremzede olmasına rağmen aşevinde her gün binlerce kişiye yemek yapan Hanifi Değer, deprem sürecinden sonra da aşevinde çalışmaya devam etti. Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi 9 bin 200 kişi için sıcak yemeklerin hazırlandığı aşevine her gün düzenli olarak gelen Hanifi Değer, ilerlemiş yaşına rağmen aşevinde gün boyu çalışıyor. Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ruhunu yaşatıyor Şehitkamil ilçesinin Onat Kutlar Mahallesi’nde bulunan Türk Kızılay Gaziantep Şubesi’nin aşevinde her gün ekiplerle birlikte yemek hazırlayan Hanifi Değer, bu örnek davranışıyla Ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ruhunu da yaşatıyor. Kentteki ihtiyaç sahibi ailelerin sıcak yemek ihtiyacının karşılandığı Kızılay’ın aşevinde gönüllü olarak çalışan Hanifi Değer, ihtiyaç sahipleri için yemek hazırlamanın mutluluğunu yaşıyor. İlerlemiş yaşına rağmen gönüllü olarak hizmette bulunan Hanifi Değer, günlük olarak aşevine gelerek aşevinde gönüllü yemek hazırlayan ekiplere yardım ediyor. "Türk Kızılay Gaziantep Şubesi’nin aşevinde gönüllü olarak çalışıyorum" Aşçılık mesleğini ağabeylerinden öğrendiğini belirten Hanifi Değer, "78 yaşındayım. Benim mesleğim aşçılık. Biz beş kardeşiz ve beş kardeşin en küçüğü benim. Bu mesleği kardeşlerimden öğrendim. Ben yıllarca bu mesleğin çeşitli kademelerinde çalıştıktan sonra emekli oldum. Emekli olduktan sonra ise parmaklarım tutmamaya başladı. Tedavi için doktora gittim. Doktora parmaklarımın nasıl açılacağını sordum. Doktorlar, ‘daha önce yaptığım işe dönmen lazım’ dediler. Kızılay ise o dönemde gönüllü çalışacak arıyorlardı. Ben de Kızılay’a gelerek gönüllü aşçı olarak çalışmaya başladım ve yaklaşık üç seneden beri Türk Kızılay Gaziantep Şubesi’nin aşevinde gönüllü olarak çalışıyorum" dedi. Kızılay’ın aşevinde ihtiyaç sahipleri için yemek hazırlamanın mutluluğunu yaşadığını anlatan Hanifi Değer, "Bana bu fırsatı verdiği Allah’a şükür ediyorum. Çünkü bu yaşımıza kadar dünyalık için çalıştık. Bu yaştan sonra da ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmak ve ahiretimiz için çalışıyoruz. Allah Kızılay’dan, devletimizden ve milletimizden razı olsun" şeklinde konuştu. Hanifi Değer, Kahramanmaraş merkezli depremlerde de, depremzede olmasına rağmen aşevinde her gün binlerce kişiye yemek hazırladığını ve yaraların sarılmasında katkısı bulunan herkese de teşekkür etti. "Deprem sürecinden beri aşevimizde gönüllü olarak çalışıyor" Türk Kızılay Gaziantep Şube Başkanı Mustafa Bozgeyik ise, "Aşevimiz o kadar güzel hikayelerle ve fedakarlık örnekleriyle dolu ki hakikaten birbirinden güzide insanlarımız, memleketin ve milletin ihtiyaç duyduğu olağanüstü durumlarda canından, serden geçerek milleti ve memleketi için çok büyük fedakarlıklar yapıyorlar. Hanifi amcamız da deprem sürecinden beri aşevimizde gönüllü olarak çalışan bir ferdimiz. Biz kendisini çok seviyoruz. Biz ona, ‘ihtiyar delikanlı’ diyoruz. Hanifi amca ilerlemiş yaşına rağmen büyük fedakarlıklarla hiçbir ücret talep etmeden aşevimizde çalışıyor. Onlar bizim eli öpülesi insanlarımız. Hakikaten onlar bizim için birer örnektir. Kendisine kalbi şükranlarımı sunuyorum. Kendisini biz aynı zamanda Kızılay’ın gelenekselleştirdiği ‘Kırmızı Yelek Uluslararası Gönüllülük Ödülleri’ için örnek şahsiyet olarak önerdik. Ümit ediyoruz ki inşallah kendisi de bu fedakârlığını ödülle taçlandıracaktır" diye konuştu.
20 Mart 2025 Perşembe - 11:02
Dr. Öğr. Üyesi Demirçubuk: "Erken müdahaleyle çoğu kulak şekil bozukluğunun basit tedavilerle düzeltilebilir"
Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gümüş Demirçubuk, çocuklardaki kulak şekil bozukluklarının genellikle doğuştan gelen ve genetik faktörlerle ilişkilendirilen bir durum olduğunu söyledi. Dr. Ayşe Gümüş Demirçubuk, "Çocuklarda kulak şekil bozuklukları genellikle doğuştan gelir ve genetik faktörlerle ilişkilidir. Bu bozukluklar arasında kulak kepçesinin normalden büyük olması (makrotia), kulağın dış kısmındaki kıkırdak yapısının anormal gelişmesi (kulak deformitesi) ve kulakların aşırı küçük ya da normalden daha belirgin olmaması gibi durumlar yer alır. bu şekil bozukluklarının bebeklik ve erken çocukluk döneminde fark edilebileceğini, ancak bazen travmalar veya doğum sırasında yaşanan zorluklar gibi çevresel faktörlerin de etkili olabilir" dedi. Dr. Ayşe Gümüş Demirçubuk, "Kulak şekil bozuklukları, özellikle okul öncesi ve okul çağındaki çocuklar için psikolojik açıdan önemli bir etkiye sahip olabilir. Bu bozukluklar, akran zorbalığına neden olabilir, özgüven kaybı yaşanmasına yol açabilir ve sosyal uyum sorunları oluşturur. Fiziksel farklılıklar, çocukların özgüvenini olumsuz etkileyebilir ve sosyal uyum sorunlarına sebep olabilir. Bu nedenle erken tanı ve tedavi çok büyük önem taşır" ifadelerini kullandı. "Tedavi yöntemleri ve erken müdahalenin önemi" Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Gümüş Demirçubuk, kulak şekil bozukluklarının tedavisinde cerrahi müdahalelerin yanı sıra tedavi yöntemlerinin de kullanıldığını belirterek, "Yenidoğan bebeklerde ve küçük çocuklarda, kulak yapısı daha elastik olduğu için bazı durumlarda cihazlar veya bandajlar ile şekil düzeltmesi yapılabilir. Erken dönemde müdahale, genellikle daha başarılı sonuçlar verir. Eğer erken müdahale yetersiz kalır veya şekil bozukluğu belirginleşirse, cerrahi müdahale gerekebilir. Kulak estetiği (otoplastik) ameliyatları genellikle 5-6 yaşlarında yapılır ve çocukların sosyal gelişimi için büyük önem taşır. Kulak şekil bozuklukları nedeniyle özgüven kaybı yaşayan çocuklar için psikolojik destek sağlanabilir. Ailelerin, çocuklarını cesaretlendirici ve destekleyici bir şekilde yönlendirmeleri önemlidir" şeklinde konuştu. "Erken müdahaleyle çoğu kulak şekil bozukluğunun basit tedavilerle düzeltilebilir" Dr. Ayşe Gümüş Demirçubuk, kulak şekil bozukluklarını erken dönemde fark etmenin önemini vurgulayarak, ailelere çocuklarının kulak yapısını düzenli olarak kontrol etmelerini ve herhangi bir farklılık fark ettiklerinde bir uzmandan yardım almalarını önerdi. Erken müdahaleyle çoğu kulak şekil bozukluğunun basit tedavilerle düzeltilebileceğini belirten Dr. Gümüş Demirçubuk, "Ebeveynler, çocuklarının kulak şekil bozuklukları konusunda endişe duyduklarında, zamanında bir uzmandan yardım alarak doğru çözüme ulaşabilirler" diye konuştu.
20 Mart 2025 Perşembe - 11:02
21 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı
Gaziantep’te jandarma ekiplerinin operasyonunda uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapmak ile nitelikli dolandırıcılık suçundan 21 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyon yapıldı. Operasyon neticesinde 21 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan G.D. isimli şahıs, Şehitkamil ilçesinde saklandığı adreste yakalandı. Şüpheli şahıs, sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.
20 Mart 2025 Perşembe - 11:01
Ressam Selman Uzun SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açacak
Ressam Selman Uzun, tuval üzerine akrilik teknikle yaptığı eserlerinden oluşan "Sessiz Tanıklar" temalı sergisini, 21 Mart Cuma günü SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturacak. Selman Uzun, sanatın paylaşıldıkça güzel olduğuna vurgu yaparak, "Yaşadığımız duyguları sanatseverlerle buluşturmanın heyecanı içerisinde olduğum ‘Sessiz Tanıklar’ temalı sergimde doğada fotoğraflamış olduğum belgesel çekimlerimi çıkış noktasıyla tuvalimde yorumluyorum" dedi. Eserlerini, SANKO Sanat Galerisi ev sahipliğinde Gaziantepli sanatseverlerle buluşturacağından dolayı büyük heyecan yaşadığını dile getiren Uzun, "Tüm sanatseverleri sergi açılışına ve eserlerimi izlemeye davet ediyorum" diye konuştu. Selman Uzun’un 40 eserinin yer alacağı "Sessiz Tanıklar" temalı resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 21 Mart 2025 Cuma günü saat 16.00’da açılacak. Selman Uzun, Trabzon Sotka’da doğdu, Trabzon Lisesi Resim Bölümü’nün ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel Sanatlar Öğretmenliği Bölümü’nden onur derecesiyle mezun oldu. Yedi kişisel sergi açan Uzun, yurt içi ve yurt dışında 345 karma sergi ve fuara katıldı. Özel koleksiyonlarda eserleri, resim ve fotoğraf dalında İki ödülü bulunan sanatçı, ayrıca birçok belgesel hazırladı. Yerel ve ulusal kanallarda temsilcilik, haber müdürlüğü ve sanat yönetmenliği yapan sanatçı, Trabzon’daki stüdyosunda çalışmalarının yanı sıra, Trabzon kuşları üzerine belgesel çekimlerine devam etmektedir.
19 Mart 2025 Çarşamba - 17:38
Baba oğul aynı kaderi yaşadı
Gaziantep’te traktörüyle tarladan dönen 43 yaşındaki Mustafa Fırat, kalp krizi geçirerek traktörün altında kaldı. Hayatını kaybeden Mustafa Fırat’ın babasının da 16 sene önce bir traktör kazasında hayatını kaybettiği öğrenildi. Olay Gaziantep’in Nizip ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Nizip Karkamış yolunda tarladan dönen 43 yaşındaki Mustafa Fırat, traktör üzerinde kalp krizi geçirdi. Kriz geçiren Fırat devrilen traktörün altında kalarak feci şekilde can verdi. Fırat’ın cenazesi Nizip Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken olayla ilgili soruşturma sürüyor. Babasıyla aynı kaderi yaşadı Öte yandan, traktörün altında kalarak hayatını kaybeden Mustafa Fırat’ın babası Ahmet Fırat’ın da 16 sene önce bir traktör kazasında hayatını kaybettiği ortaya çıktı.
19 Mart 2025 Çarşamba - 17:03
Üzerine gazbeton paleti düşen işçi hayatını kaybetti: Feci olay kamerada
Gaziantep’te üzerine gazbeton paleti düşerek ağır yaralanan işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Feci olay, yakındaki bir güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
19 Mart 2025 Çarşamba - 15:58
Büyükşehir zabıta denetimleri ile güvenli alışverişi sağlıyor
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yaklaşan bayram ve Ramazan ayı alışveriş yoğunluğuna dikkat çekerek, şehir genelinde fiyat etiketi denetimlerini artırdı. Özellikle bayram öncesi, Büyükşehir’in öncülüğünde yürütülen denetimlerde, gıda ürünlerinde fiyat-kasa uyumu, hijyen ve etiket düzenlemeleri titizlikle incelendi. Bayram hazırlıklarının hız kazanmasıyla birlikte, büyük alışveriş noktaları arasında yer alan Almacı Pazarı gibi bölgelerde denetimler daha da yoğunlaştırıldı. Denetimlerde, fiyat tarifelerinin doğru ve görünür şekilde asılması gerektiği hatırlatılırken, tespit edilen usulsüzlükler ilgili mevzuat çerçevesinde cezai işlemle sonuçlandırıldı. Denetimlerde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin zabıta ekipleri Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile birlikte hareket etti. "Ortak akılla denetimler sürüyor" Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, kent genelindeki denetimlerin bayrama kadar kesintisiz devam edeceğini belirterek, "Gerek gıda güvenliği açısından gerek fiyat açısından denetimlerimizi artırarak devam ediyoruz. Bizim amacımız kentimize gelen yerli ve yabancı turistlerimizin gerekse kendi vatandaşlarımızın, hemşerilerimizin gıdaya erişimini kolaylaştırma, ticaretin sağlanmasının yanı sıra fiyat değer konusunda dikkat edilmesi. İlgili yasa gereği fiyat ve ilgili etiketlerin, fiyat tarifelerinin asılması hususunda bizim Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekiplerimizle ve Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri birlikte hareket etmekteyiz. Biz burada ortak akılla bu kent için olması gereken denetimleri ve lüzumlu kontrolleri yapıyoruz. Bizim vatandaşlardan istediğimiz, herhangi bir şekilde fiyat etiketi, fiyat tarifeleri, gıda güvenliği hususunda sorun yaşamaları halinde ilgili ihbar hattımıza bildirmeleri halinde yasal işlemler bizzat ekiplerimiz tarafından takip edilecektir. Gaziantep’in kalbinde olan bir yerde bizi temsil eden bu işletmelerin gerek fiyat hususunda gerekse gıda güvenliği ve temizliği hususunda gerekli hassasiyetleri taşımaları yönünde bizzat denetimleri yerinde yaparak bilgilendirme yapıyoruz. Ekiplerimizin rutin kontrolü devam etmektedir. Bu konuda yapılması gereken ne varsa Büyükşehir Belediyesi olarak haftanın 7 günü 24 saat sahada olarak bayrama kadar bu denetimlerimizi eksiltmeden sürdüreceğiz" dedi. "Hem esnafı hem tüketiciyi koruyoruz" Gaziantep Ticaret İl Müdürü Burhan Kahraman da, "Bizler dürüst esnafı ve tüketiciyi korumak adına bu denetimleri rutin olarak her yerde yapıyoruz. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Zabıta Ekipleri ile birlikte bu denetimleri Ramazan ayı içerisinde ve Ramazan’dan sonra da hızlı bir şekilde devam edeceğiz. Biz dürüst esnafı korumakla mükellefiz ve aynı zamanda biz tüketici tarafındayız. Tüketiciyi de korumak zorundayız. Bizim bakanlığımızın yayınlamış olduğu Haksız Fiyat Artışı (HFA) bildirimi mobil uygulaması var. Eğer bu mobil uygulamasını vatandaşlarımız telefonlarına indirirlerse ve uygulamada anında bize ihbarda bulunurlarsa biz bunlara anında müdahale ediyoruz" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin bayram öncesindeki öncü rolü ve titiz çalışmaları, şehrin tüm noktalarında devam ederken uygulama hem vatandaşların hem de dürüst esnafın korunması için büyük bir önem arz ediyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder