Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gaziantep
Gaziantep’te Galatasaray’ın 26. şampiyonluğu kutlandı
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 23:16:53
Galatasaray’ın 26. şampiyonluğu Gaziantep’te binlerce taraftar tarafından coşkuyla kutlandı.
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 18:14
Gaziantep’te kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonlarında 76 şahıs tutuklandı
Gaziantep’te jandarma ekiplerince son 1 ayda yapılan kaçakçılık ve uyuşturucu operasyonlarında yakalanan 262 şüpheliden 76’sı tutuklandı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, kaçakçılık olayları ve uyuşturucuyla mücadele kapsamında Nisan ayı içerisinde çok sayıda operasyon yapıldı. Operasyonlar çerçevesinde 163 olaya müdahale edilerek 262 şüpheli yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin 76’sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken 186 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Adreslerde yapılan aramalarda ise gümrük kaçağı 130 kilo çay, 80 kilo nargile tütünü, 2 bin 549 adet elektronik malzeme, 251 adet akıllı cep telefonu, bin 500 litre sahte zeytinyağı, 18 kilo sahte zeytinyağı yapımında kullanılan kimyasal madde, 15 adet ruhsatsız tabanca ve şarjörü, 14 adet ruhsatsız av tüfeği, bin 16 adet mühimmat, 27 adet sahte plaka, 1 adet tarihi eser kitap ve 36 adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi.
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 15:28
GİBTÜ’den büyük başarı: İlahiyat ve Teknoloji SosyalFest’te finale yürüyor
Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) İlahiyat Fakültesi öğrencileri, Türkiye’nin ilk sosyal bilimler festivali SosyalFest’te "MARİFET" projesiyle Türkiye genelinde ilk 10’a girerek İstanbul’daki büyük finale adını yazdırdı. Teknoloji ile manevi değerleri bir araya getiren GİBTÜ, SosyalFest Sosyal Bilimler Festivali’nde dev bir başarıya imza attı. "İslam’da Bilişim Uygulamaları" kategorisinde yarışan GİBTÜ İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden kurulu TEKNO-İRFAN ekibi, geliştirdikleri yenilikçi projeyle binlerce başvuru arasından sıyrılarak Türkiye finaline yükseldi. "Marifet" Üniversitenin Bilim ve Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü bünyesinde kurulan ekip; yapay zeka, oyunlaştırma ve sosyal dayanışmayı aynı çatıda buluşturan MARİFET adlı bir dijital platform geliştirdi. Özellikle genç kuşağın dijital mecralarda maruz kaldığı bilgi kirliliğine karşı "güvenilir liman" olma özelliği taşıyan uygulama, modern teknolojiyi manevi rehberlikle harmanlıyor. MARİFET uygulamasının öne çıkan özellikleri ise şunlar: Yapay Zeka Destekli Rehberlik: Kullanıcılara özel manevi danışmanlık modülleri. İyilik Oyunlaştırması: Sosyal sorumluluk görevlerini eğlenceli ve teşvik edici hale getiren sistem. Şeffaf Bağış Altyapısı: Sosyal destek ve yardımlaşma faaliyetleri için güvenilir bir ağ. Çok Dilli İçerik: Küresel ölçekte rehberlik sunan dil seçenekleri. İlahiyatın gençlerinden geleceğin vizyonu Projenin mimarları olan İlahiyat Fakültesi öğrencileri Muhammed Emin Yalınız (Teknoloji ve Geliştirme Sorumlusu) ve Abdulbaki Deniz (Operasyon ve Strateji Sorumlusu), akademik bilgilerini teknolojik yetkinlikle birleştirdi. GİBTÜ Bilim ve Teknoloji Yarışmaları Koordinatörü Devrim Ertuğrul’un danışmanlığında hazırlanan proje, disiplinler arası çalışma modelinin en başarılı örneklerinden biri olarak gösteriliyor. İlk durak Gaziantep, hedef tüm Türkiye TEKNO-İRFAN ekibi, MARİFET’i sadece bir uygulama değil, sürdürülebilir bir sosyal etki projesi olarak tanımlıyor. İlk etapta Gaziantep’te pilot uygulaması gerçekleştirilecek olan projenin, kısa sürede Türkiye geneline yayılarak dijital dünyada iyiliği kurumsallaştırması hedefleniyor. GİBTÜ heyeti, İstanbul’da düzenlenecek büyük finalde projelerini tanıtarak Gaziantep’i ve üniversitelerini temsil edecekler.
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 13:01
TÜRSİD Yönetim Kurulu Toplantısı, Gaziulaş Gaziantep Ulaşım ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirildi
TÜRSİD Yönetim Kurulu Toplantısı, UITP İş Birliği İmza Töreni ve 25. İşletme Komisyonu Toplantısı Gaziulaş Gaziantep Ulaşım ve Bilişim Hizmetleri A.Ş. ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirildi. Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği (TÜRSİD) Yönetim Kurulu Toplantısı, Gaziulaş ev sahipliğinde başarıyla gerçekleştirildi. Türkiye’nin farklı şehirlerinden raylı sistem ve toplu ulaşım alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluş temsilcilerini bir araya getiren toplantıda, sektörün mevcut durumu ve geleceğine yönelik önemli değerlendirmelerde bulunuldu. TÜRSİD Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra İZBAN’ın da katılım gösterdiği toplantıda; raylı sistemlerin daha güvenli, çevreci, erişilebilir ve sürdürülebilir hale getirilmesine yönelik birçok olumlu karar alındı. Özellikle toplu taşıma hizmetlerinde teknolojik dönüşümün hızlandırılması, enerji verimliliği uygulamalarının yaygınlaştırılması ve kurumlar arası iş birliklerinin artırılması konularında ortak görüş birliğine varıldı. Program kapsamında ayrıca, uluslararası toplu ulaşım alanının en önemli kuruluşlarından biri olan UITP ile Tüm Raylı Sistem İşletmecileri Derneği (TÜRSİD) arasında sektörün gelişimine katkı sağlayacak önemli bir iş birliği protokolü imzalandı. İmza törenine Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Sezer Cihan ile Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur da katılım sağladı. İmzalanan protokolün; bilgi paylaşımını artırması, uluslararası tecrübelerin ülkemize kazandırılması ve raylı sistemler alanındaki ortak projelerin geliştirilmesine katkı sunması hedefleniyor. İşletme Komisyonu 25. Buluşmasında Gaziantep’te bir araya geldi Yönetim kurulu programının ardından TÜRSİD 25. İşletme Komisyonu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Antalya Ulaşım, BURULAŞ, ESTRAM AŞ, Gaziulaş , İzmir Metro AŞ., Kayseri Ulaşım AŞ, Metro İstanbul ve SAMULAŞ temsilcileri katılım sağladı. Türkiye’nin raylı sistemler alanındaki önemli paydaşlarını bir araya getiren organizasyonda; sürdürülebilir ulaşım politikaları, işletme verimliliği, yolcu memnuniyeti, dijitalleşme süreçleri, güvenlik uygulamaları ve şehir içi raylı sistemlerin geleceği üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu. Sektör temsilcileri ise toplantının oldukça verimli geçtiğini, alınan kararların gelecekteki raylı sistem yatırımlarına ve işletme süreçlerine olumlu yansıyacağını ifade ederek organizasyonda emeği geçen Gaziulaş ’a teşekkür etti. Gaziulaş yetkilileri, böylesine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, raylı sistemler alanında kurumlar arası dayanışmanın güçlenmesinin Türkiye’nin ulaşım vizyonuna önemli katkılar sağlayacağını belirtti.
16 Ekim 2024 Çarşamba - 10:35
SANKO Okulları basketbolda il şampiyonu oldu
SANKO Okulları Yıldız Takımı ve Genç Kız Basketbol Takımı, Şehitkamil Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Dünya Kız Çocukları 3x3 Basketbol Turnuvası”nda, il şampiyonu oldu. Gaziantep Üniversitesi Yurt Spor Salonu’nda düzenlenen ve 35 takımın katıldığı müsabakada Nehir Karaoğlu, Deniz Kızılateş, Betül Nakıpoğlu ve Yağmur Diken’den oluşan SANKO Okulları Yıldız Kız Basketbol Takımı ile Cansu Duman, Melek Naz Bilgili, Ecrin Yılmazlar ve Zeynep Polat’tan oluşan Genç Kız Basketbol Takımı il birincisi oldu. SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, sporcularının iki birincilik kupası kazanmasından dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, öğrencilerini ve antrenörleri Burak Almacı’yı kutladı.
16 Ekim 2024 Çarşamba - 10:05
Gaziantep’in şifa kaynağı: Beyran
Gaziantep’in vazgeçilmez lezzetlerinden beyran, kış aylarının yaklaşmasıyla ilgi görmeye başladı. Gaziantep mutfağının en önemli yemekleri arasında yer alan beyran, tarihi bir lezzet olarak kuşaklara aktarılıyor. Ortalama 12 saat boyunca haşlanan et, kemik suyu ve çeşitli baharatların harmanlanmasıyla hazırlanıyor, sadece 3 dakikada servise hazır hale geliyor. Özellikle içerisinde bulundurduğu çeşitli baharatlardan dolayı grip ve soğuk algınlığına da iyi gelmesiyle, doğal antibiyotik olarak sonbahar ve kış aylarında en çok tercih edilen lezzetler arasında yer alıyor. “Tamamen şifa deposu” Beyranın yapım aşamasını ve yararlarını anlatan Yusuf Pektaş, "Beyran çok zahmetli bir yemektir. Kuzunun gerdan kısmından aldığımız eti 12 saat aralıksız kaynatarak yapıyoruz. Et didikleyerek tane tane oluyor, haşlanmış pirinç ve haşlanmış kuzu etini yüksek ateşte bakır tabaklarda pişirip 3 dakikada servis ediyoruz. Beyran Gaziantep’in doğal antibiyotiğidir. Bütün soğuk algınlıklarına iyi gelir. Tamamen şifa deposudur. Müşterilerimiz içerisinde kemik suyu, et ve sarımsak bulunan beyranı hava değişiminden dolayı ve doğal antibiyotik olduğundan dolayı son zamanlarda daha çok tüketmeye başladı. Tüketen tüm müşteriler ise çok memnun kaldı” ifadelerini kullandı. “Saçım yok ama saçımın diplerinden alev çıktığını gördüm” İlk kez Azerbaycan’da tükettiğini ve hastalığına iyi geldiğini söyleyen Selçuk Yavuz, “Azerbaycan’a gittiğimde hastalanmıştım. Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine beyranı tükettim. Saçım yok ama saçımın diplerinden alev çıktığını orada gördüm. Ertesi gün ayaklanıp normal hayatıma geri döndüm” diye konuştu.
16 Ekim 2024 Çarşamba - 09:48
Gaziantep’te 150 bin TL değerinde oyun konsolu ele geçirildi
Gaziantep’te jandarma ekiplerinin bir yolcu otobüsünde yaptığı aramalarda 150 bin TL değerinde 10 adet playstation 4 oyun kasası ele geçirildi. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kaçakçılıkla mücadeleye yönelik Nizip ilçesinde KOM Şube ekiplerince huzur-güven uygulaması yapıldı. Uygulaması sonucu şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüs firmasının bagajında yapılan adli aramada M.B.Y. isimli şahsa ait faturasının sahte olduğu tespit edilen piyasa değeri yaklaşık 150 bin TL olan 10 adet playstation 4 oyun kasası ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.
15 Ekim 2024 Salı - 17:50
Gaziantep’te otoyol jandarması 22 araçla göreve başladı
Gaziantep il sınırları içerisindeki 100 kilometrelik otoyolda görev yapacak otoyol jandarması 22 araçla resmen göreve başladı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ile Gaziantep il Emniyet Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında 15 Ekim 2024 tarihinden itibaren otoyol jandarması göreve başladı. Bu kapsamda Gaziantep il sınırları içerisindeki 100 kilometrelik otoyol üzerinde trafiğin düzenlenmesi, trafik kazalarına müdahale edilmesi ve otoyol üzerindeki yollar ile park alanları üzerinde asayişin sağlanması görevleri Gaziantep il jandarma Komutanlığı bünyesinde kurulan Otoyol Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilecek. 22 yeni araçla hizmet verilecek Otoyol Jandarma Komutanlığı geçtiğimiz günlerde teslimatı yapılan 22 yeni araçla Gaziantep batı gişeleri Erikli Karakol Komutanlığı ve Nurdağı‘nda konuşlu Bademli Karakol Komutanlığı ile bu görevleri yürütecek.
15 Ekim 2024 Salı - 14:54
Yıldırım’dan 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü mesajı
Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, ’15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nde erişilebilir bir gelecek için birlikte hareket ettiklerini söyledi. Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Gaziantep Şube Başkanı Mehmet Yıldırım, ’15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, her yıl 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nün görme engelli bireylerin bağımsız yaşamlarını sürdürebilmeleri ve topluma tam katılımlarını sağlamak amacıyla önemli bir farkındalık günü olarak anıldığını söyledi. Bu önemli gün ve yaptıkları çalışmalarla ilgili konuşan Mehmet Yıldırım, "Beyaz baston, sadece bir yardımcı araç değil, aynı zamanda görme engelli bireylerin özgürlüğünü ve sosyal yaşama katılımını simgeler. Bu özel günde, Körleri Eğitim ve Kalkındırma Derneği Gaziantep Şubesi olarak görme engellilerin eğitim, istihdam ve sosyal yaşamdaki haklarına dikkat çekmek ve bu alandaki çalışmalarımızı kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Dernek olarak, görme engelli bireylerin eğitim imkanlarına erişimini artırmak ve toplumsal farkındalığı yükseltmek için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Beyaz bastonun anlamını ve önemini toplumun her kesimine anlatmak, engelleri aşmak adına atılması gereken önemli bir adımdır. Tüm bireylerin eşit ve erişilebilir bir ortamda yaşama hakkı olduğu bilinciyle, çalışmalarımızı sürdürüyor ve daha kapsayıcı bir toplum inşa etmek için çaba sarf ediyoruz. Bu vesileyle, görme engelli bireylerin günlük yaşamlarında karşılaştıkları engellerin aşılması adına herkesi duyarlılığa davet ediyoruz. Kurumlar, yerel yönetimler ve toplumun tüm kesimlerinden, erişilebilirlik ve eşitlik adına atılacak her adımda bizimle birlikte olmalarını bekliyoruz. Toplumsal farkındalığı artırmak ve görme engelli bireylerin yaşam kalitesini yükseltmek için desteğinize ihtiyaç duyuyoruz. Unutmayalım ki, beyaz baston sadece bir sembol değil, aynı zamanda hepimizin daha eşit bir dünya inşa etme sorumluluğunu hatırlatan bir araçtır. Bu sorumluluğu paylaşarak, engelleri aşabilir ve herkes için erişilebilir bir gelecek oluşturabiliriz" ifadelerini kullandı.
15 Ekim 2024 Salı - 13:55
Kırsal mahallelerdeki yol sorunu Nizip Belediyesiyle çözüme kavuşuyor
Gaziantep’in ilçe merkezinde bulunan yollarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdüren Nizip Belediyesi, kırsal mahallelerdeki yol sorununu da çözüme kavuşturuyor. Samandöken, Tuluktaş, Yeniyazı, İntepe, Gevence, Kocatepe, İkizce ve birçok bölgede yol yapımını tamamlayan ekipler, şimdi ise Tatlıcak ve Kızilin mahallelerinde çalışmalara devam ediyor. Belediye Başkanı Doğan, yeni yapılan yolların hayırlı olmasını diledi. Yeni yollar ile uzakları yakın edip gönül köprüleri kurmaya devam edeceklerini belirten Doğan, “Bizim görevimiz vatandaşlarımızın önerilerini ve taleplerini dikkate almak, sorunlarına çözüm bulmaktır. Bu doğrultuda çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu güne birçok bölgede kapsamlı olarak yol çalışması yaptık yapmaya da devam ediyoruz. Bizde mazeret yok, hizmet var. İstenilirse her şey olur, imkanlarımızı zorlayarak hizmet etmeye devam edeceğiz’’ dedi.
15 Ekim 2024 Salı - 10:49
Gaziantep’te mefruşat kursuna giden kadınlar ev ekonomisine katkı sunuyor
Gaziantep’te açılan mefruşat kursuna giden kadınlardan kimileri ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomilerine katkı sunarken, kimileri de kızları için çeyiz hazırlıyor. Kadınların iş hayatına dahil olması adına birçok alanda meslek edindirme kursları açarak eğitimler veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da çok sayıda kadının hayatını değiştirecek. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) bünyesindeki Kurbanbaba Kurs Merkezinde açılan mefruşat kursunda kadınlar, hem dikiş yapmayı öğreniyorlar hem ürettikleri ürünleri satarak ev ekonomisine katkı sunuyorlar hem de kızları için çeyizlik ürünler hazırlıyorlar. Şahinbey ilçesine bağlı Kurbanbaba Mahallesi’ndeki Kurbanbaba Kurs Merkezinde açılan mefruşat kursuna giden kadınlar, nevresim, çarşaf, yastık, bohça, hurç, mutfak takımı, oda takımı, pike takımı, yatak takımı, seccade ve çeyiz ürünleri gibi ürünler üretiyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin GASMEK bünyesinde açılan mefruşat kursuna katılan kadınlar, dikiş ve yapmayı nakış öğreniyor. Kursiyer kadınlar, eğitim sırasında yaptıkları ürünleri çeyizlik olarak saklayarak veya satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Kurs, kadınların sosyalleşmesine ve meslek sahibi olmalarına da yardımcı oluyor. Kadınlara yönelik açılan mefruşat kursu kadınlardan yoğun ilgi görürken, kursa katılan kadınlar el becerilerini de geliştiriyor. “Aile bütçemize katkı sağlıyoruz” Öğrendikleri bilgiler ışığında yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağladıklarını ifade eden kursiyerlerden Sibel Özsincan, “6 yıldır bu kursa geliyorum. Kursta çok güzel ürünler ürettik. Kurs sayesinde para kazandık. Mefruşat kursunu bütün ev hanımlarına tavsiye ederim. Nevresim, pike takımı, yatak takımı, seccade ve çeyiz ürünleri gibi her türlü ürünler üretiyoruz. Mefruşat kursu kadınlar için çok güzel bir kurs ve aynı zamanda psikolojik açıdan da terapi oluyoruz. Dikiş yapmak çok güzel ve mefruşat kursunu çok verimli buluyorum. Kendi çocuklarımızın çeyizlerini hazırlamak ve aile bütçesine katkı da bulunmak için bu kurs çok güzel” dedi. “Mefruşat kursunda verilen eğitimlerden çok memnunuz” Bu tür kursların kadınlar için çok önemli olduğunu belirten Fidan Özköçer de, “Bu tür kursları açtığı için Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden Allah razı olsun. Eğitmenimizde bize mefruşat alanında çok güzel eğitimler veriyor. Mefruşat kursunda verilen eğitimlerden çok memnunuz. Mefruşat kursu bize tedavi gibi geliyor. Psikolojik anlamda tedavi görüyordum. Fakat mefruşat kursu bana güzel enerji veriyor. Aile bütçemize de katkıda bulunuyoruz. Nevresim, yastık takımı ve çarşaf gibi ürünler dikiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri yakınlarımıza da hediye olarak götürebiliyoruz” şeklinde konuştu. “Bu kurslara katılmak bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” Mefruşat kursu sayesinde ev ekonomisine katkıda bulunduklarını ve kızlarının çeyizlerine yardımcı olduklarını belirten Medine Yıldız, “Mefruşat kursunda çok eğitimler aldık. Eğitmenimizden çok memnunuz, bize güzel eğitimler veriyor. Yaptığımız ürünleri paraya dönüştürerek aile bütçemize katkı sağlıyoruz. Bu tür kursların her yerde açılmasını istiyoruz. Pike, nevresim, mutfak takımı, çarşaf, seccade ve çeyiz ürünleri gibi ürünler üretiyoruz. Bu tür kursları tüm kadınlara tavsiye ederim. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nden ve hocamızdan Allah razı olsun” diye konuştu.
15 Ekim 2024 Salı - 10:43
Güneydoğu’dan 9 ayda 241 milyon 49 bin dolarlık kuru meyve ihracatı
Türkiye’nin temel ve en önemli tarımsal ürünleri arasında yer alan kuru meyve ihracatının 2024 yılının dokuz aylık sürecinde Güneydoğu Anadolu Bölgesinden aynı dönemin bir önceki yılına göre miktar bazında yüzde 13,4 değer bazında ise yüzde 28,4 artarak 241 milyon 49 bin dolar olduğunu açıklayan Başkan Mehmet Çıkmaz 2024 yıl sonu hedeflerini yakalayacaklarına inandığını ifade etti. Türkiye’nin en önemli ihraç kalemlerinden birisi olan kuru meyve ihracatında geçen yılın ayı dönemine oranla artış devam ederken Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mehmet Çıkmaz yapılan ihracat rakamlarını değerlendirerek, “2024 yılı Ocak-Eylül dönemi sektör ihracatı incelendiğinde, bölgemizden gerçekleştirilen kuru meyve ve mamulleri sektör ihracatı aynı dönemin bir önceki yılına göre miktar bazında yüzde 13,4 değer bazında ise yüzde 28,4 artarak 241 milyon 49 bin dolar olmuştur. 2024 yılının son 9 aylık döneminde Birliğimizden yapılan kuru kayısı ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre miktarda yüzde 19,1, değerde yüzde 22,8 artış kaydederek 100 milyon 316 bin dolar; Antep fıstığı ihracatı ise miktarda yüzde 38,1, değerde yüzde 51,3 artarak 94 milyon 906 bin dolar olmuştur. Kuru kayısı ve Antep fıstığını, ihracat değerindeki yüzde 6,6 artış ve yaklaşık 20 milyon dolar ihracatla diğer meyve kuruları ve ardından ihracat değerindeki yüzde 5,7 artış ve 11.358 milyon dolar ihracatla kuru incir olmuştur. Son 9 aylık dönem incelendiğinde kuru kayısı ve Antep fıstığı ihracatımızın bölgemizin toplam sektör ihracatının yüzde 81’ini oluşturduğu görülmektedir” dedi. "Kuru meyve ihracatında AB ülkeleri ilk sırada" 2024 yılının dokuz aylık sürecinde en fazla kuru meyve ihracatının Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleştirildiğini de dile getiren Başkan Çıkmaz yaptığı değerlendirmeye, “Bölgemiz kuru meyve ve mamulleri sektörünün 2024 yılı Ocak-Eylül dönemi ihracatını ülke grupları itibariyle değerlendirecek olursak; en çok ihracat yapılan ülke grupları içinde ilk sırayı 110,5 milyon dolarlık ihracat ve bir önceki yıla göre yüzde 24,8 artışla Avrupa Birliği ülkeleri almıştır. Onu 38,5 milyon dolarlık ihracat ve bir önceki yıla göre yüzde 42,8 artışla Amerika ülkeleri ve 23,3 milyon dolarlık ihracat ve yüzde 42,1’lik artışla Orta Doğu Ülkeleri takip etmektedir” şeklinde konuştu. 9 ayında Güneydoğu’dan 94 ülkeye kuru meyve ihracatı Ülke bazlı ihracatı da değerlendiren Başkan Çıkmaz, “2024 yılının son 9 aylık döneminde, Birliğimizden ülkelere yapılan ihracatta ilk sırayı ilk sırada yüzde 19,6 pay, 47.2 milyon dolar ihracat ve ihracat rakamlarındaki yüzde 7,4 artış ile Almanya, ikinci sırada yüzde 12,8 pay, 30.8 milyon dolar ihracat ve ihracat rakamlarındaki yüzde 86,2 artış ile İtalya, üçüncü sırada yüzde 10,4 pay, 25.1 milyon dolar ihracat ve ihracat rakamlarındaki yüzde 58,4 artış ile ABD, dördüncü sırada yüzde 4,9 pay, 11.7 milyon dolar ihracat ve ihracat rakamlarındaki yüzde 31,6 artış ile Fransa bulunmaktadır. 2024 yılının son 9 ayında toplam 94 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiştir” diye konuştu. Başkan Mehmet Çıkmaz son olarak 17-20 Eylül 2024 tarihlerinde Moskova’da düzenlenen World Food Moscow Fuarı’na Güneydoğu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak stantlı katılım sağladıklarını da dile getirdi.
15 Ekim 2024 Salı - 10:17
Gaziantep merkezli 4 ilde sahte araç kiralama örgütüne operasyon: 12 gözaltı
Gaziantep merkezli 4 ilde araç kiralama yöntemiyle vatandaşları sahte web sitelerine yönlendirerek dolandırılan nitelikli suç örgütüne operasyon yapıldı. Operasyon sonucunda yakalanan 12 şüpheliden 7’si tutuklandı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde siber dolandırıcılık olaylarının önlenmesine yönelik operasyon yapıldı. Operasyon kapsamında Gaziantep merkezli Adana, Mersin ve İstanbul’da araç kiralama yöntemiyle vatandaşları sahte web sitelerine yönlendirerek dolandırılan nitelikli suç örgütü üyelerine eş zamanlı baskın yapıldı. Operasyon soncunda 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Adli mercilere sevk edilen şüphelilerden 7’si tutuklanırken 5’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Şüpheli şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda ise 9 adet cep telefonu, 1 dizüstü bilgisayar, 9 SİM kart, 10 adet muhtelif bankalara ait banka kartı, 2 adet hafıza kartı ve 1 adet bulut depolama cihazı ele geçirildi.
14 Ekim 2024 Pazartesi - 17:15
Büyükşehir’den çiftçilere üzüm sıkma makinesi ve sera projesi desteği
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, çiftçilere yönelik önemli projelerle tarıma katkı sağlamaya devam ediyor. Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda, çiftçilere hem teknolojik hem de maddi destek sunacak iki önemli proje meclis gündemine taşındı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Dönem Toplantısı’nın Birinci Birleşimi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Mecliste, toplamda 76 gündem maddesi meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 250 çiftçiye üzüm sıkma makinesi dağıtılması ve depremzede 30 kadın üretici için sera kurulması projeleri öne çıktı. 250 çiftçiye üzüm sıkma makinası verilecek Gaziantep’in geleneksel tarım ürünlerinden olan üzüm, artık daha hijyenik şartlarda işlenebilecek. Meclis gündeminde yer alan maddeye göre, 250 çiftçiye evlerinde kullanmaları için üzüm sıkma makineleri verilecek. Bu makinelerle, üzümün şire haline getirilmesi işlemi eski usuldeki uygunsuz ortamlar yerine daha temiz ve modern yöntemlerle yapılacak. Proje, Büyükşehir ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek. Bu proje kapsamında GAP İdaresi’nden yüzde 90 hibe desteği alınırken, geri kalan yüzde 10’luk kısmın yüzde 5’i Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Kalan yüzde 5’lik kısım ise çiftçiden karşılanacak. Böylece çiftçiler, yüksek maliyetlerle karşılaşmadan modern üretim yöntemlerine kavuşacak. Depremzede kadınlara sera kurulacak Depremden etkilenen çiftçi kadınlar için ise 30 adet sera kurulması kararlaştırıldı. Sera projesi kapsamında üretici kadınlara tarımsal destek sağlanarak, üretimlerini sürdürebilmeleri hedefleniyor. Bu projede de yine GAP İdaresi yüzde 90 hibe desteği sağlayacak. Geri kalan yüzde 10’luk maliyetin yarısı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, diğer yarısı ise çiftçiler tarafından karşılanacak. Proje, Büyükşehir ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde yürütülecek. İhtiyaç sahipleri için su faturalarında indirim Toplantıda ayrıca, 65 yaş ve üzeri dul, yetim ve ihtiyaç sahibi vatandaşların su faturalarında indirim yapılması kararı alındı. Bu madde, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma vakfı ile iş birliği içinde yürütülecek. İlgili madde kapsamında Başkan Fatma Şahin, vatandaşların yaşam kalitelerini artırmayı ve su giderlerine destek olmayı hedeflediklerini söyledi.
14 Ekim 2024 Pazartesi - 16:50
Yılmaz’dan Gaziantep Futbol Kulübü’ne bir destek daha
Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçe genelinde spor ve eğitim desteklerine ilişkin protokol Gaziantep Valiliği’nde imzalandı. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, imzalanan protokolle öğrencileri Gaziantep FK maçlarına götüreceklerini müjdeledi. Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçenin farklı noktalarında yeni spor tesisler yapılması, spor malzemesi desteği, başarılı öğrencilerin ödüllendirilmesi ve maçlara katılım sağlamalarına yönelik protokol imzalandı. Gaziantep Valiliği’nde gerçekleşen protokol imza törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç, Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ertunç ve Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz katıldı. Umut Yılmaz, kulübe destek verecek Gaziantep Valisi Çeber, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada protokolden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Çeber, “Beni çok mutlu eden bir protokol. Gaziantep FK, şehrimizin en önemli değerlerinden biri. Bugün spor için bir aradayız. İmzaladığımız protokolle Şehitkamil Belediye Başkanımız Umut Bey, kulübümüze önemli yardım ve desteklerde bulunacak. İmzalanan protokolün şehrimize hayırlı olmasını dilerim” dedi. “Takıma sahip çıkacağız” Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz da Gaziantep Futbol Kulübü’nün kente çok büyük katma değer kattığını söyledi. Yılmaz, Gaziantep FK’ne destek olacak bu protokolün aynı zamanda gençleri ve çocukları uyuşturucudan ve diğer kötü alışkanlıklardan daha çok kurtarıp sporla tanıştırmayı amaçladıklarını belirterek, “Bu memleketin havasını koklayan, suyunu için, ekmeğini kazanan herkesin Gaziantep Futbol Kulübü’ne sahip çıkması gerekmektedir. Gaziantep Futbol Kulübü’nün Gaziantepspor’un başına gelenlerin gelmesini istemiyoruz. Ben Memik Başkan ve ekibine tüm emeklerinden dolayı çok teşekkür ederim. Biz bu takıma sahip çıkmak istiyoruz. İnşallah bundan sonra bu takım memleketin tanıtımı noktasında gereğini yerine getirecektir” diye konuştu. Gaziantep Futbol Kulübü Başkanı Memik Yılmaz da, desteklerinden dolayı Başkan Umut Yılmaz’a teşekkür ederek sportif başarılarla şehri mutlu etmek istediklerini kaydetti. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Erdal Kılınç ise, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Gaziantep Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Ertunç da çocukları sporla tanıştıracak bir projeye imza atmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.
14 Ekim 2024 Pazartesi - 16:48
Gaziantep’te 61 adet tarihi eser niteliğinde sikke ele geçirildi
Gaziantep’te Jandarma ekipleri tarafından bir şüpheli tarihi eser sikke ve objeleri farklı bir şehre götürmek istediği esnada suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Şahinbey ilçesinde tarihi eser kaçakçılığı yapan şahıslara yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda İ.S. isimli şüpheli şahıs yasa dışı yollarla temin ettiği tarihi eser sikke ve objeleri farklı bir şehre götürmek istediği esnada suçüstü yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli şahsın yanında bulundurduğu çanta içerisinde yapılan aramada eski dönemlere ait; 61 adet tarihi eser niteliğinde sikke, 22 adet tarihi eser niteliğinde yüzük, 9 adet tarihi eser niteliğinde obje, 1 adet el detektörü ele geçirildi. Olayda ele geçirilen eserler, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında koruma altına alındı. Şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder