Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gaziantep
TAG Otoyolu’nda bozulan tıra yardım için duranlara başka tır çarptı: 1 ölü, 2 yaralı
25 Mayıs 2026 Pazartesi - 21:01:12
Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolu’nda bozulan tıra yardım etmek isteyen kişilere başka bir tırın çarpması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı. Kaza, TAG Otoyolu Narlı gişeleri mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Gaziantep istikametinden Nurdağı istikametine seyir halinde olan H.K. (25) yönetimindeki 73 ABH 289 tır, lastik kısmından dumanlar çıkması üzerine yol kenarına park etti. Bu sırada polis memuru M.F.Ç. (29) idaresindeki 34 LH 0409 plakalı araç, aracı bozulan sürücüye yardım etmek için durdu. M.F.Ç. ve yanındaki H.K.‘ya bozulan tıra yardım etmeye çalışırken arkadan gelen İ.K. (39) yönetimindeki 01 AEB 552 plakalı tır çarptı. Kaza sonrası olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. 112 Acil Servis ekipleri, tırın çarptığı H.K.’nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Ağır yaralanan M.F.Ç. Kahramanmaraş Necip Fazıl Hastanesi’ne, tır sürücüsü İ.K. ise Pazarcık Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
25 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:28
Yılmaz’dan Kurban Bayramı mesajı
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularının önemine dikkat çekti. Bayramların toplumun ortak değerlerini güçlendiren, gönülleri birleştiren ve yardımlaşma kültürünü büyüten özel zamanlar olduğunu belirten Yılmaz, tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutladı. Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Yılmaz, "Manevi iklimiyle gönüllerimizi kuşatan bir Kurban Bayramı’na daha ulaşmanın huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar; sevginin, saygının, paylaşmanın ve dayanışmanın en güzel şekilde yaşandığı müstesna günlerdir. Bizler de Şehitkamil’de hiçbir vatandaşımızın kendisini yalnız hissetmemesi için bayram öncesinde ilçemizin dört bir yanında çalışmalarımızı sürdürdük. Yaklaşık bir haftadır ekiplerimiz mahalle mahalle dolaşarak ihtiyaç sahibi ailelerimize ulaştı. Vatandaşlarımızın taleplerini yerinde dinledik, eksikleri birlikte gidermeye gayret ettik. Biz bu şehrin sadece yollarından, parklarından değil; insanının huzurundan, mutluluğundan ve sofrasındaki bereketten de sorumluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle başta kıymetli hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum. Bayramın; ülkemize huzur, sağlık, bereket ve kardeşlik getirmesini diliyor, tüm vatandaşlarımıza aileleriyle birlikte mutlu ve huzurlu bir bayram temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.
25 Mayıs 2026 Pazartesi - 16:48
Kurban Bayramı öncesi baklavaya talep arttı, üretim 3-4 katına çıktı
Kurban Bayramı öncesi Gaziantep’teki baklavacılarda yoğunluk artarken, artan taleplere yetişmeye çalışan firmalar üretimi 3-4 katına çıkardı. Gaziantep’in önde gelen baklavacılardan Hamido Baklavaları İnsan Kaynakları Müdürü Şahin Rüzgar, bayram yoğunluğu nedeniyle üretim kapasitesini arttırdıklarını belirterek, Türkiye’nin her yerine baklava gönderdiklerini söyledi. Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında yer alan ve adı Gaziantep ile özdeşleşen baklava üretiminde Kurban Bayramı öncesi yoğunluk had safhaya çıktı. Bayram öncesi baklavacılarda vardiya çifte dönerken, artan talepler sonrası firmalardaki baklava üretimi 3-4 katına çıktı. Hamido Baklavaları İnsan Kaynakları Müdürü Şahin Rüzgar, bayram nedeniyle günlük üretim kapasitesini arttırdıklarını ve sipariş yoğunluğunu karşılamaya çalıştıklarını söyledi. "Bayramda normale göre 3-4 kat fazla bir yoğunluğumuz oluyor" Bayram öncesi siparişleri yetiştirmek için hummalı bir çalışma içerisinde olduklarını söyleyen Şahin Rüzgar, "Bayram nedeniyle yurt içi ve yurt dışı siparişler yoğunlaştı. Bayramda normale göre 3-4 kat fazla bir yoğunluğumuz oluyor. Satış ve sipariş yoğunluğumuz 3-4 kat artıyor" dedi. "Yurt içi ve yurt dışına ilk tazeliğini koruyacak şekilde baklava gönderiyoruz" Gaziantep baklavasını Türkiye ve dünyada pek çok noktaya gönderdiklerini vurgulayan Rüzgar, "Üretilen baklavaları Gaziantep’ten İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere pek çok şehre günlük olarak gönderiyoruz. Yurt dışında da Amerika, Almanya, Avusturya ve Kanada gibi birçok ülkeye baklava gönderiyoruz. Gönderimlerimizi yurt içinde ve yurt dışında ilk tazeliğini koruyacak şekilde yapıyoruz" ifadelerini kullandı. "Kaliteli, birinci sınıfa baklavanın fiyatı bin 800 TL civarında Baklava fiyatlarından da bahseden ve kaliteli baklavanın ucuz olamayacağını ifade eden Şahin Rüzgar, "Kaliteli, birinci sınıfa baklavanın fiyatı bin 800 TL civarında. Ama iyi tatlıyı vatandaşlara ulaştırabilmek için zaman zaman kampanyalar da yapıyoruz. Vatandaşlarımızın bu lezzete ulaşmalarını sağlıyoruz" diye konuştu. Yapımı oldukça meşakkatli İmalathanelerde baklava hamurunu oklava ile adeta kağıt inceliğinde açan ustalar, açtıkları yufkaları Antep fıstığı ve sade yağ ile harmanlayıp odun ateşiyle harlanan taş fırınlarda pişiriyor. Fırınlarda pişen baklavalar, şerbetle buluştuktan sonra ise yemeye hazır hale geliyor. Meşakkatli aşamalardan geçen Gaziantep baklavası, Kurban Bayramı’nda ağızları tatlandırmak üzere Gaziantep’ten Türkiye’nin 81 ili ile dünyanın pek çok ülkesine kargoyla gönderiliyor.
25 Mayıs 2026 Pazartesi - 16:27
Gaziantep’te kurban pazarlarında dron destekli denetim ve sahte para uyarısı
Gaziantep’te polis ekiplerince kurban pazarlarında dron destekli denetimler yapıldı. Denetimler çerçevesinde alıcı ve satıcı vatandaşlara sesli komut veren dron ile sahte para ve hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi kurban pazarlarında dron destekli denetim yaptı. Dron destekli denetimler çerçevesinde kurban pazarlarındaki alıcı ve satıcı vatandaşlara sesli dron ile sahte para ve hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarı yapıldı. Şüpheli şahısların kimlik sorguları yapılarak muhtemel olumsuzlukların önüne geçildi. Ekipler, denetimlerin süreceğini belirtti.
03 Haziran 2024 Pazartesi - 10:20
Gaziantep’te 382 bin 500 adet makaron ele geçirildi
Gaziantep’te polis ekipleri tarafından mayıs ayında yapılan kaçakçılık operasyonunda 382 bin 500 adet makaron ele geçirildi. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Mayıs ayında kaçakçılıkla mücadeleye yönelik kent genelinde çok sayıda operasyon düzenledi. Operasyonlarda 382 bin 500 adet makaron, 82 bin 337 adet kaçak tıbbi ilaç, 35 bin 220 adet gümrük kaçağı sigara, bin 346 adet kaçak emtia ürün, bin 104 litre sahte/kaçak alkol, 630 adet elektronik sigara, 146 adet ruhsatsız tabanca, 11 adet ruhsatsız tüfek, 146 adet şarjör ve bin 805 adet fişek ele geçirildi. Operasyonlar kapsamında yakalanan 280 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem yapıldı.
03 Haziran 2024 Pazartesi - 10:18
Gaziantep’te Filistin’e destek yürüyüşü yapıldı
Gaziantep’in Nizip ilçesinde binlerce kişi, İsrail’in saldırıları altında zor günler geçiren Filistin ve Gazze halkı için ’Filistin’e Destek Meşale Yürüyüşü’ etkinliği yaptı. Gaziantep’in Nizip ilçesinde gece geç saatlerde toplanan binlerce kişi, aylardır zalim İsrail’in zulmü ve saldırıları altında zor günler geçiren Filistin halkına destek yürüyüşü yaptı. ’Filistin’e Destek Meşale Yürüyüşü’ etkinliği Nizip Osmanlı Parkında başlayıp Hatice Kübra Camisine kadar sürdü. Etkinliğe katılan binlerce kişi, Filistin’e destek, İsrail’e ise tepki sloganlarıyla sokakları inletti.
03 Haziran 2024 Pazartesi - 09:36
Gaziantep denince akla baklava, fıstık ve Fatma Şahin geliyor
Bir araştırma şirketinin anketine göre Gaziantep denilince vatandaşların aklına ilk olarak baklava, fıstık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin geliyor. Bir araştırma şirketi 7 bölgede şehirlerin ismi söylenince akla ilk nelerin geldiğine yönelik anket yaptı. Yapılan ankette, Gaziantep için vatandaşların aklına ilk gelenler arasında baklava, fıstık ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yer aldı. Araştırma, şehirlerin gastronomik ve kültürel değerlerinin halkın zihninde önemli bir yer tuttuğunu gösterirken, araştırma ayrıca şehrin kültürel ve gastronomik değerlerinin yanı sıra, yerel yönetimin de ne kadar etkili olduğunu vurguluyor. Diğer şehirlerle ilgili sonuçlar ise şu şekilde; İstanbul denilince tarihi yapılar ve Boğaziçi, Rize denilince çay, yeşillikler, Erzincan denilince tulum peyniri ve doğal güzellikler, Aydın denilince incir ve zeytin ağaçları, Adana denilince kebap ve şalgam, Konya denilince Mevlana ve etli ekmek akla geliyor.
03 Haziran 2024 Pazartesi - 09:19
Gaziantep’te çeşitli suçlardan aranan 822 şahıs yakalandı
Gaziantep’te Mayıs ayında aranan şahısların yakalanmasına yönelik yapılan operasyonda 822 aranan şahıs yakalandı. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri son bir ay içerisinde kent genelinde aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlarda çeşitli suçlardan aranan 822 şahıs yakalandı. Yakalanan şahıslar hakkında yasal işlem yapıldı.
03 Haziran 2024 Pazartesi - 09:14
Gaziantep’te 56 kilo esrar ele geçirildi
Gaziantep’te polis ekipleri tarafından narkotik suçlarla mücadeleye yönelik yapılan operasyonda 56 kilogram esrar ile 254 bin 750 TL suç geliri para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 19 şüpheliden 7’si tutuklandı. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri kent genelinde son iki gün içerisinde sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda 56 kilo 424 gram esrar, 260,44 gram metamfetamin, 180 gram sentetik kannabinoid, 58 adet uyuşturucu hap, 2 adet hassas terazi, 9 adet gümrük kaçağı telefon, 2 adet kumar makinesi ile 254 bin 750 TL, 620 dolar, 325 euro ve 200 riyal suç geliri para ele geçirildi. Gözaltına alınan 19 şüpheliden 7’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
02 Haziran 2024 Pazar - 20:41
Gaziantep’te altın kemer Ali Gürbüz’ün
Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi ev sahipliğinde yapılan CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2. Etabı final mücadelesinde rakibi Cengizhan Şimşek’i mağlup ederek başpehlivan olan Ali Gürbüz, altın kemer, altın madalya ve kupanın sahibi oldu. Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi ev sahipliğiyle Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından düzenlenen CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2. Etabı, final müsabakaları ile sona erdi. Çeşitli yaş kategorilerinde kıran kıran mücadelelerin yaşandığı final mücadelelerinin başpehlivanlar bölümünde rakiplerini alt eden Ali Gürbüz ve Cengizhan Şimşek finalde güreşti. İki güçlü güreşçinin kıyasıya mücadelesinde Cengizhan Şimşek’i mağlup eden Ali Gürbüz zafere ulaşarak başpehlivan oldu. Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2. Etabı’nı kazanan Ali Gürbüz, altın kemer, altın madalya ve kupanın sahibi oldu. "Burada birinci olduğum için çok mutluyum" Final mücadelesinin ardından açıklamalarda buluna hedefinin Kırkpınar şampiyonluğu olduğunu söyleyen Ali Gürbüz, "Bugün Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2. Etabı Gaziantep Şahinbey’de gerçekleşti. Manavgat’taki ilk güreşlerde çeyrek finalde yenilmiştim. Burada birinci olarak yoluma devam etmek ve Kırkpınar’a kadar üstüne koyarak gitmek istiyordum. Kırkpınar’da tekrar kemer kuşatmak istiyorum. Burada Gaziantep çok güzel bir organizasyon düzenlemiş. Geçen yıla göre ilgi çok daha fazlaydı. Burada birinci olduğum için çok mutluyum" dedi. "Centilmence ve kıran kırana mücadeleler sonucunda Ali Gürbüz başpehlivan oldu" Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2. Etabı’na katılan tüm güreşçileri tebrik eden Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise, "Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2. Etabı’na katılan yaklaşık bin 500 sporcuyu tebrik ediyorum. Çok centilmence ve kıran kırana mücadeleler oldu. Bu mücadeleler sonucunda Ali Gürbüz başpehlivan oldu. Ali Gürbüz ve tüm pehlivanları yürekten kutluyorum. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş’e, yönetim kuruluna, hakemlerimize, ağalarımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. "Türkiye Aba Güreşleri finalleri Gaziantep’te, bu merkezde yapılacak" Bu yıl Türkiye Aba Güreşi final müsabakalarının da Gaziantep’te yapılacağını müjdeleyen Tahmazoğlu, "Gaziantep artık güreş ile de anılan bir il haline geldi. Önümüzdeki yıl yine yağlı güreş ligine ev sahipliği yapacağız. Bu geleneksel sporlar merkezinde çok daha güzel turnuvaları yapacağız. Buradan bir müjdeyi de vermek istiyorum. Bu yıl Türkiye Aba Güreşleri finalleri Gaziantep’te, bu merkezde yapılacak" diye konuştu. Konuşmaların ardından güreşçilere madalyaları, kupaları ve ödülleri takdim edildi.
02 Haziran 2024 Pazar - 17:52
Gaziantep’te Bilal Erdoğan’ın katılımıyla dünya bisiklet günü etkinliği
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “3 Haziran Dünya Bisiklet Günü” kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi. Sürdürülebilir ulaşım, bisikletle mümkün sloganıyla hem sürdürülebilir hemde yeşil ulaşımın öneminin vurgulanması amacıyla yapılan etkinliğe yaklaşık 500 sporcu katıldı. Etkinlik iki farklı noktada yapıldı. Gaziantep Havalimanı yolu Hitit Kapısında başlayan bisiklet sürüşleri Körkün mahallesinde, Gaziantep Büyükşehir Belediye önünde başlayan sürüşler Festival Parkında sonlandı. Hitit Kapısında başlayan etkinlik programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi önünde başlayan programa ise Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur, ve İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe katıldı. “Sporcularımız bu alışkanlıklar geliştikçe dünyada ve Avrupa’da daha çok dereceler kazanacak” Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan Hitit kapısında düzenlenen programda yaptığı konuşmada Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e bu güne özel yaptığı duyarlılık çalışmasından dolayı teşekkür ederek, “Çok değerli sporseverler, bugün bisiklet altyapısı güçlendirilmiş Gaziantep’te bisikletin günlük ulaşımda kullanılması hem spor disiplini için hem hava temizliği için hem daha sağlıklı bir yaşam için çok isabetli çok gerekli. Gaziantep Büyükşehir Belediyemizin Dünya Bisiklet Günü vesilesiyle bu duyarlılığı artırmak için yaptığı çalışmayı takdir ediyorum. İnşallah sporcularımız bu alışkanlıklar geliştikçe dünyada, Avrupa’da daha çok dereceler kazanacak. Bütün kazanan sporcularımızı tebrik ediyorum. Gazianteplilere günlük hayatlarında daha çok bisiklet kullanmalarını ve hayatlarına bisikleti daha çok katmalarını istiyorum” şeklinde konuştu. “2024 yılının sonuna kadar bisiklet yolumuzu 100 km’ye çıkarıyoruz” Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Halil Uğur ise Büyükşehir Belediyesi önündeki başlattığı etkinlik öncesi yaptığı konuşmada bisiklet sürmenin insan sağlığına sağladığı faydalara değinerek, “Dünya bisiklet günü bisiklet sadece yeşil ulaşımın aracı değil sağlık için en önemli unsurlardan biri. Spor özgürleştirir. Bisiklet sporu insanı daha da özgürleştirir. O anlamda Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in önderliğinde 100 binin üzerinde bisiklet dağıttık. Bisikleti dağıtırken şunu gördük. Bisiklet yollarımızın eksik olduğunu gördük. Son yıllarda 77 km bisiklet yolu yaptık. Yeterli mi yeterli değil. Başkan Fatma Şahin’in talimatıyla 2024 yılının sonuna kadar bisiklet yolumuzu 100 km’ye çıkarıyoruz. Bugün çevireceğimiz pedallar bizi sağlığa, huzura, mutluluğa götürsün” dedi. Sporcular bisiklet sürüşünün ardından, parkta düzenlenen etkinliklere katıldı. Bisiklet atölyesi etkinliğinde 12 grup içerisinden en kısa sürede bisiklet birleştiren 3 gruba bisiklet hediye edildi. Devamında ise; müzik dinletisi, balon katlama ve bisiklet çarkı etkinleri yapıldı.
02 Haziran 2024 Pazar - 13:54
Gaziantep’te feci kaza: 2 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te kontrolden çıkan minibüs, önündeki motosiklete çarptıktan sonra kaldırımdaki yayaların arasına daldı. Feci kazada 6 yaşındaki kız çocuğu ile 16 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti. Kazada 6 yaşındaki kızını kaybeden Semih Batran, gözyaşları dökerek minibüsün arkadan hızla gelerek kendilerini çarptığını söyledi.
02 Haziran 2024 Pazar - 13:47
Gaziantep’te feci kaza: 2 ölü, 6 yaralı
Gaziantep’te kontrolden çıkan minibüs, önündeki motosiklete çarptıktan sonra kaldırımdaki yayaların arasına daldı. Feci kazada 6 yaşındaki kız çocuğu ile 16 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti. Kazada 6 yaşındaki kızını kaybeden Semih Batran, göz yaşları dökerek minibüsün arkadan hızla gelerek kendilerini çarptığını söyledi. Feci kaza, dün akşam saatlerinde Şehitkamil ilçesi Mücahitler Mahallesi Karşıyaka Alt Geçidi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Şerif Muhammed idaresindeki 34 MJ 1144 plakalı minibüs, kontrolden çıktıktan sonra önündeki motosiklete çarparak kaldırımdaki yayaların arasına daldı. Feci kazada 2’si ağır 8 kişi yaralandı. 6 yaşındaki kız çocuğu ile 16 yaşındaki genç kız hayatını kaybetti Kaza sonrası çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, 2’si ağır 8 yaralıyı ilk müdahalenin ardından ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırdı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Reyyan Ali (16) ile Nazlı Batran (6) yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Göz yaşları sel oldu, aileler sinir krizi geçirdi Hayatını kaybedenlerin cenazeleri, Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda tamamlanan işlemlerinin ardından defnedilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Cenazeler teslim edilirken hayatını kaybedenlerin aileleri göz yaşı dökerek feryat etti. 6 yaşındaki Nazlı Batran’ın anne ve babası ise sinir krizi krizi geçirdi. Kucağındaki yaralı çocuğuyla kaza anlarını anlatan ve olayda 6 yaşındaki kızını kaybeden Semih Batran, "Biz motorla seyir halindeydik. Minibüs arkadan bir anda gelerek bize çarptı sonrada da kaldırımdaki diğer yayalara çarptı. Kendimizi yerde bulduk. Kazada kızım Nazlı’yı kaybettim" derken, anne ise sürücünün en ağır cezayı almasını istedi. Kazada ölen Reyyan Ali’nin babası da göz yaşı döktü. Minibüs şoförünün gözaltına alındığı feci kaza ile ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
02 Haziran 2024 Pazar - 12:53
GKV’de Ertan Almacıoğlu rüzgarı
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 60.Yıl Festivali, Bilim ve Sanat Etkinlikleri Bahar Şöleni ve Dansın Renkleri Gösterileri Gaziantep ve Türkiye genelinde büyük yankı bulurken etkinliklerin finali Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları mezunlarından sanayici sanatçı Ertan Almacıoğlu konseriyle son buldu. Büyük ilgi gören konserde izleyiciler zaman zaman sahneye çıkarak sanatçıya eşlik ederken gecenin finalinde GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel sanatçı Ertan Almacıoğlu’na günün anısına bir plaket takdim etti. Anadolu’nun en köklü eğitim kurumları arasında yerini alan ve kuruluşunun 60.yılını çeşitli etkinliklerle kutlayan Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları, düzenlenen 60. yıl etkinlikleriyle kent ve ülke gündemine damgasını vurdu. Birbirinden farklı etkinliğin yanı sıra 60.yıl festivali etkinlikleri çerçevesinde mezun öğrencilerinin sahneye çıkarak konser verdiği Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarında etkinliklerin finali Ertan Almacıoğlu konseriyle gerçekleştirildi. Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları mezunlarından sanayici iş insanı ve sanatçı Ertan Almacıoğlu gecenin final konserinde bir birinden güzel parçaları seslendirirken zaman zaman konukların sanatçıya sahneye çıkarak eşlik etmesi de dikkat çekti. GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Başkanı Nüket Ersoy’un yanı sıra GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu üyelerinin de katıldığı gecede konsere ilgi büyüktü. Parçalara eşlik eden konuklar sanatçıyı ayakta alkışlarken Ertan Almacıoğlu’da Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ailesinin bir parçası olmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Anadolu’nun en köklü eğitim kurumlarından birisi olan GKV Özel Okullarından mezun olmanın onurunu yaşadığını ifade etti. Gecenin geç saatlerine kadar süren konserin sonunda Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel sanatçı Ertan Almacıoğlu’nu kutlayarak günün anısına bir çiçek ve teşekkür plaketi takdim etti.
02 Haziran 2024 Pazar - 12:25
Gaziantep Kolej Vakfı’nda göz kamaştıran sergi
Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları 60.Yıl Festivali, Bilim ve Sanat Etkinlikleri Bahar Şöleni ve Dansın Renkleri Gösterileri kapsamında GKV eğitim kampüsünde gerçekleştirilen açık hava karma mezuniyet sergisi adeta sanat şölenine dönüştü. Üç gün süren ve açık havada yer alan sergide öğrencilerin yaptığı seramik, resim, çini, maket çalışmaların yer aldı. Görsel Sanatlar Zümresinin düzenlediği karma resim sergisinde Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları bünyesinde faaliyet gösteren GKV Özel Anaokulu, GKV Özel İlkokulu, GKV Özel Ortaokul ve GKV Özel Liseleri öğrencilerinin eserleri sergilendi. Açık havada gerçekleştirilen ve adeta sanat şölenine dönüşen sergide öğrencilerin yaptığı seramik, resim, çini, maket çalışmaların yer aldı. GKV Özel Okulları Görsel Sanatlar Zümresi öğretmenlerinden Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş ve Emine Koyuncugil’in rehberliğinde hazırlanan sergi Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okullarının kuruluşunun 60.yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen 60.yıl festivalinin en renkli faaliyetleri arasında yer aldı. Sanat severlerin adeta hücum ettiği sergi üç gün boyunca açık kalarak ziyaretçi rekoru kırdı. Sanatsal etkinliklerde adeta zirveye çıkan sergiyi çok beğenen sanat severler görsel sanatların insan yaşamında büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek emeği geçenleri kutladılar. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan GKV Özel Okulları Genel Müdürü Fevzi Gürsel, “2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde kurumlarımız görsel sanatlar zümresi öğretmenlerinden Hayal Bazoğlu, Şeyma Aslantaş ve Emine Koyuncugil rehberliğinde öğrencilerimiz tarafından yapılan eserlerin yer aldığı karma sergi büyük emekler sonucu ortaya çıktı. Emeğini esirgemeyip yoğun mesailer veren öğretmen, öğrenci ve bu süreçte bizleri destekleyen velilerimizi kutluyor, kurumumuz adına teşekkür ediyorum” dedi.
02 Haziran 2024 Pazar - 12:20
Halı Türkiye ihracatının en önemli ürünleri arasındadır
Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı için Gaziantep’e gelen İzmirli halıcılar Gaziantep’e hayran kaldı. Makine halı sektörünün liderinin Gaziantep olduğunu ifade eden İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Naci Ölçen bu potansiyelin doğru değerlendirilmesi ve sektörün gelişmesi için gerekli desteğin verilmesi gerektiğini ifade etti. Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı ziyareti sırasında TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer’le de görüşen heyet fuar ve sektör hakkında bilgiler aldı. Türk halı kimliğinin uluslararası pazarlarda etkin yer bulmasında Gaziantepli halıcıların büyük misyonlar üstlendiğini ifade eden İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Naci Ölçen, “Gaziantepli halıcıların bölge ihracatının yüzde 25’lik bölümünü üstlenmesi sektörün büyüklüğünün anlaşılması açısından büyük önem taşımaktadır. Bu dev sektörün elbette gelişmesine öncülük yapanların başında TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Sayın Salahattin Kaplan ve GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan gelmektedir. Bugün 90 kişilik bir İzmirli halıcı kafilesiyle Gaziantep’e gelerek sektörümüzün yeni trend halılarını ve gelişimini yakından görme şansı yakaladığımız gibi ziyaret ettiğimiz üretim tesislerinin potansiyellerini de gördük. Bu çerçevesinde halı sektörünün gerek Gaziantep gerek bölge gerekse ülkemiz için önemi çok büyüktür. Bu sektörün liderliğini sürdürebilmesi ve koruması elbette alınacak önlemler ve yapılacak desteklerle mümkündür. Her şeye rağmen çarklarını çeviren halıcılarımızı yürekten kutluyoruz” dedi. “Hep birlikte sektörün geleceğini korumak için çalışıyoruz” TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan’da İzmirli halıcıların ziyaretlerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, el dokuma halısının da dünya halı sektörü için büyük önem taşıdığını ve bu sektörün en önemli bileşenlerinin İzmirli halıcılar olduğunu ifade ederek hep birlikte Türk halı sektörünün geleceğinin daha iyi noktalara taşınması için üzerlerine düşenleri yapmaya devam edeceklerini ifade etti. “Geleneksel halı sanatının yaşatılması için gerekli desteği veriyoruz” Türk halı dünyasının bir bütün olduğunu ülkenin Güneydoğusunda makine halısı üretimi yapılırken batısında ise el dokuma geleneksel halıların dokunmaya devam ettiğini ifade eden GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ise, İzmirli halıcılarla ortak birçok projede birlikte olduklarını geleneksel halı kültürünün devamlılığı için yapılan çalışmaları desteklediklerini ifade ederek, İzmirli halıcıların Gaziantep ziyaretini de anlamlı bulduklarını sözlerine ekledi. “Halı kültürü Gaziantep’in geçmiş sürecinin önemli bir parçasıdır” Halı kültürünün Gaziantep’te yüzyıllar öncesine dayandığını ve dokuma alanında önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Gaziantep Halıcılar Oda Başkanı Mehmet Törer’de İzmirli halıcılarla sürekli temas halinde olduklarını ve geleneksel yapının yanı sıra makine halı sektörünün de gelişerek daha üst seviyelere gelmesini dilediklerini sözlerine ekleyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İzmirli halıcılardan Gaziantepli halıcılara teşekkür plaketi İzmir Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Naci Ölçen ziyaretin ardından TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan ve Gaziantep Halıcılar Odası Başkanı Mehmet Törer’e halı sektörüne hizmetlerinden dolayı birer teşekkür plaketi verdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder