EKONOMİ - 21 Temmuz 2020 Salı 18:17

Fiskobirlik’in 2020 yılı ciro hedefi 500 milyon lira

A
A
A
Fiskobirlik’in 2020 yılı ciro hedefi 500 milyon lira

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Fiskobirlik Entegre Tesisi’ni ziyaret ederek Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Fiskobirlik Entegre Tesisi’ni ziyaret ederek Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.


AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Başer ve İl Başkan Yardımcısı Cumhur Karaaslan ile beraber Fiskobirlik Entegre Tesisi’ni ziyaret etti. Ziyarette Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyeleri de hazır bulundu.


Fiskobirlik çalışmaları hakkında bilgi alan Milletvekili Öztürk, “Fiskobirlik, Giresun’un marka değeridir. Fiskobirlik’in güçlü olması demek, fındık üreticilerimizin güçlü olması, dolayısıyla Giresun’un güçlü olması demektir. Bu sebeple Fiskobirlik’in çalışmalarını önemsiyor, yakından takip ediyor ve daha başarılı olması için elimizden gelen her desteği veriyoruz” dedi.


Fiskobirlik’in her geçen gün ürün sayısının üretim kapasitesinin, ürün ihraç ettiği ülke sayısının arttığını belirten Öztürk, “Fiskobirlik, fındığın başkenti Giresun’un stratejik bir kurumudur. Üreticilerimizi koruyan ve destekleyen, bunun yanında ülkemize katma değer sağlayan Fiskobirlik’in elde ettiği başarıları takdir etmekle birlikte, beklentimiz ve hedeflerimiz çok daha büyüktür” dedi.


Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile gerçekleştirdiği toplantıda, yürütülen faaliyetler ve gelecek planlamaları hakkında istişarelerde bulunan Öztürk, Fiskobirlik’in, Giresunlularla birlikte, fındık bölgesindeki tüm üreticilere hizmet etmeye devam edeceğini belirtti.


Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, üretim ve pazarlama faaliyetlerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Fiskobirlik Entegre Tesislerinde, 2012 yılında 111 olan istihdam sayımız, 2020 yılında 480 kişiye çıkarılmıştır. Son 5 yılda yaklaşık 45 milyon lira yatırım yapılarak, ürünlerimiz tüm Tükiye pazarında yerini almış, dünyada ise 16 ülkeye mamul madde olarak ürün ihraç etmektedir. 2012 yılında ciromuz 16 milyon lira, 2019 yılı ciromuz 300 milyon lira, 2020 yılı ciro hedefimiz ise 500 milyon liradır” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Alaplı’da fındık kavurma tesisleri taleplere yetişemiyor Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde fındık üreticileri, sezonun kapanmasının ardından çerezlik fındıklarını evde kavurmak yerine modern kavurma tesislerine yöneldi. Topladıkları mahsulün büyük bölümünü satan üreticiler, ellerinde kalan yüzlerce kilo fındığı da profesyonel tesislere teslim ediyor. Eskiden soba üzerinde kavrulan fındıkların yerini bugün son teknoloji makinelerde yapılan hijyenik kavurma işlemleri aldı. Modern tesislerde kavrulan fındıklar, uzun süre bozulmadan saklanabilmesi için vakumlanarak üreticilere teslim ediliyor. Zonguldak’ın Alaplı ilçesindeki tesislerde ise yoğunluk adeta zirve yaptı. Alaplı’da yaklaşık bir yıldır fındık kavurma işiyle uğraşan işletmeci Murat Karahan, talebin her geçen gün arttığını belirterek, "Bu işe başlayalı bir yıl oldu. Vatandaş kendi fındığını getirip kavurtuyor. Talepleri yetiştirmeye uğraşıyoruz. Sezon yoğunluğu var; her gün kilolarca fındık geliyor. Bir gelen bir daha geliyor, dönüşler çok iyi" dedi. "Tesise bırakılan fındıklar hazır halde teslim ediliyor" Vatandaşların geçmişte evde fındık işlerken hem zaman hem ürün kaybı yaşadığını hatırlatan Karahan, teknolojiyle birlikte alışkanlıkların tamamen değiştiğini ifade etti. İşlerin yoğun olduğunu ve talebe yetişemediklerini söyleyen Karahan, "Eskiden insanlar akşam yiyecekleri kadar fındığı kırıp sobanın üstünde kavuruyordu ama çoğu zaman yaktıkları oluyordu. Artık o zahmet bitti. Fındığını bize getiriyor, tertemiz, istediği şekilde teslim alıyor. Yoğunluk o kadar arttı ki, tesise fındığını bırakan vatandaş en erken 3 gün sonra ürününü alabiliyor" şeklinde konuştu. Karahan, tesislerinde verilen hizmetleri ise şöyle anlattı: "Fındık kırma üzerine kurduğumuz iş yerimizde vatandaşların kendi ürettikleri fındıkları alıp kırma, kavurma, ezme ve vakumlama işlemlerini yapıyoruz. Önceden herkes evinde uğraşıyordu, artık buna gerek kalmadı. Burada daha hijyenik ortamda, son sistem teknoloji makinelerde fındıklarını istedikleri şekilde işleyerek teslim ediyoruz. Ayrıca isteyenlere ezme yapıyoruz, isteyen bir kiloluk, yarım kiloluk ya da 250 gramlık paketler şeklinde vakum yaptırarak fındıklarını uzun süre saklayabiliyor" dedi.