Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Giresun
Değirmenlerin dönmesi onun ellerinde
10 Mart 2026 Salı - 12:30:14
Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Soğukpınar Beldesi’nde yaşayan 66 yaşındaki Yaşar Yılmaz, su değirmeni çarkı yapan son ustalardan biri olarak mesleğini sürdürmeye çalışıyor. Köy değirmenlerinin bulunduğu Kızılkaya deresi üzerindeki değirmende demir çarkların kısa sürede paslanıp yıpranması üzerine yeniden ahşap çark yapımına yönelen Yılmaz, hem kendi köyünde hem de çevre köylerdeki değirmenler için çark yapıyor. Mesleği eski ustalardan görerek öğrendiğini anlatan Yılmaz, yaklaşık 20 yıl önce ilk değirmen çarkını yaptığını söyledi. Yılmaz, "Eskiden demir çarklar yoktu eski ustalar ahşap çark yapardı. Sonra demir çarka yöneldiler, ancak demir çarklar da kısa sürede paslanıp yıpranıyordu. Sonra yeniden ahşap çarka dönüş oldu. Fakat artık eski ustalar kalmamıştı. Ben çok eskiden yapan ustalardan bir şeyler görmüştüm. Değirmenin çarkı kırılmıştı. Kızılağaç ağacını yarıp şekil vererek değirmeni yeniden döndürdük" dedi. Bakırlı su demiri çürüttü, ahşap çark değirmeni yeniden döndürdü Bölgedeki suyun yapısının da çarkların ömrünü etkilediğini belirten Yılmaz, Kızılkaya’daki maden nedeniyle sudaki bakır oranı yüksek bu nedenle metal çarklar kısa sürede yıpranmasına yol açıyor. Yaz mevsiminde dere sanki kırmızı boyayla boyanmış gibi akıyor. Sudaki bakır oranı yüksek olduğu için metal çarklar kısa sürede çürüyor. Bir yıl içinde kullanılamaz hale geliyor. Bu yüzden ahşap çark yapmaya karar verdik. Ahşap çarklar daha dayanıklı. Ağaçtan yaptığımız çarkların ömrü daha uzun oluyor. Şu anda değirmen bizim yaptığımız çarklarla dönüyor ve eskisinden daha verimli çalışıyor" ifadelerini kullandı. Eski ustalar kalmadı Değirmen ustalığının giderek unutulduğunu vurgulayan Yılmaz, kendisinden önce bu işi yapan ustaların artık hayatta olmadığını söyledi. Mesleği dayısından gördüğünü dile getiren Yılmaz, "Dayım bu işin ustasıydı. Kaşık, kepçe yapardı, değirmen işleriyle uğraşırdı. Değirmenin kepçeleri kırılınca hemen yenisini yapıp takardı. Biz de onlardan gördük, öğrendik. Bir şeyi görmek önemli ama yapmak için de yetenek gerekiyor" şeklinde konuştu. Su değirmeni hala önemli bir ihtiyaç Bölgedeki hayvancılık faaliyetleri nedeniyle değirmenlerin hala önemli bir ihtiyacı karşıladığını belirten Yılmaz, "Köylerimizde geçim kaynağı genellikle tarım ve hayvancılıktır. Özellikle hayvancılık oldukça yaygındır. Bu nedenle hayvanların yem ihtiyacını karşılamak için yetiştirilen arpa ve mısır değirmenlerde öğütülür. Ayrıca mısır unu elde etmek için de değirmenler kullanılmaktadır. Bu yüzden değirmenler yöremizde hala önemli bir ihtiyacı karşılamaya devam ediyor" diye konuştu.
09 Mart 2026 Pazartesi - 13:50
Giresun’un yüksek kesimlerinde karla mücadele sürüyor
Giresun’da etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Özellikle yüksek kesimlerde yoğunlaşan kar yağışına karşı ekipler, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için 7 gün 24 saat esasına göre sahada görev yapıyor. İl genelinde köy ve grup yolları ile mahalle bağlantı yollarında yürütülen karla mücadele çalışmaları kapsamında, kar küreme ve yol genişletme faaliyetleri aralıksız devam ediyor. Zorlu coğrafyada sürdürülen çalışmalarla kapanan yollar kısa sürede yeniden ulaşıma açılarak ulaşım güvenli hale getiriliyor. Giresun İl Özel İdaresi ekipleri, kış şartlarının etkisini sürdürdüğü bölgelerde vatandaşların güvenli ulaşım sağlayabilmesi için çalışmalarını ilk günkü kararlılıkla sürdürüyor. Ekipler, yoğun kar yağışının etkili olduğu yüksek kesimlerde ulaşımın aksamaması için gece gündüz demeden görev yapmaya devam ediyor.
09 Mart 2026 Pazartesi - 13:33
Giresun Belediyesi’nden Kent Güvenliği için denetim sistemi
Giresun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından kentte güvenliği artırmak ve denetimleri daha etkin hale getirmek amacıyla Zabıta Kent Güvenliği Koordinasyon Merkezi kuruldu. Merkezin açılışı Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni sistem kapsamında şehirdeki ana arterlere yerleştirilen kameralar üzerinden görüntüler izlenerek zabıtanın denetim alanına giren konular anlık olarak takip edilecek. Koordinasyon Merkezi’nde incelemelerde bulunarak yetkililerden sistemin işleyişi hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Fuat Köse, kameralar üzerinden yapılan denetimleri yerinde izledi ve telsiz aracılığıyla ekiplere talimat verdi. Zabıta ekiplerinin kent düzeni ve güvenliği için özveriyle çalıştığını belirten Köse, kurulan merkezin bu çalışmaları daha da güçlendireceğini ifade ederek "Sistemimizde 45 aktif kamera bulunuyor. Yakın zamanda 19 yeni kamerayı daha sisteme dahil ederek altyapımızı güçlendireceğiz. Bu kameralar 7 gün 24 saat kayıt yapacak. Böylece şehrimizde meydana gelen birçok olayı anlık olarak takip edebileceğiz. Özellikle kaldırım işgalleri, gelişigüzel çöp bırakılması, sigara izmariti atılması ve halkın dini duygularını suistimal eden dilenciler gibi zabıtanın denetim alanına giren konuları hızlı şekilde tespit edeceğiz" dedi. Encümen kararlarıyla belirlenen saatler dışında cadde ve sokaklara araç girişlerinin de takip edileceğini kaydeden Köse, "Bu sayede hem yayalarımızın güvenliği sağlanacak hem de kent düzenimiz korunacak. Sistemimiz şu anda kentimizin ana arterlerinde ve yoğun noktalarında devreye alındı. Giresun’u daha modern ve güvenli bir şehir haline getirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Şehrimize hayırlı olsun" diye konuştu.
08 Mart 2026 Pazar - 15:30
TFF 3. Lig: 1926 Bulancakspor: 0 - Amasyspor FK: 3
TFF 3. Lig 3. Grup 24. haftasında 1926 Bulancakspor, konuk ettiği Amasyaspor FK’ya 3-0’lık skorla mağlup oldu. Stat: Bulancak İlçe Hakemler: Erdem Temel, Volkan Altuntaş, Muhammet Metin Taş, Umut Tokmak 1926 Bulancakspor: Tunahan, Görkem, Hüseyin Can (Barış dk.66), Ahmet Can, İsmail, Seymen (Arda dk. 72), Ataberk, Soner (Talha dk. 66), Abdullah, Mertkan, Serkan (Nurettin (dk. 56) Teknik Direktör: Erdem Çöten Amasyaspor FK: Samet, Ali, Ahmet, Bayram Enes, Tamer (İsmail dk. 88), Ahmet Mümin (Halitcan dk. 78), Arda (Mehmet Berkay dk. 67), Güney (Berkan dk. 88), Onur, Mustafa, Şükrü Kaan (Fahri Yağız dk. 78) Teknik Direktör: Ahad Kömürlüoğlu Goller: Onur Kolay (dk. 48), Güney Sağır (dk. 64), Şükrü Kaan Kılıçarslan (dk. 69) (Amasyaspor FK) Sarı kartlar: Ahmet Mümin Papaker, Şükrü Kaan Kılıçarslan (Amasyspsor FK), Sultan Doğukan Ata, Abdullah Yıldızer, İsmail Kayalı, Barış Gün (1926 Bulancakspor)
24 Ekim 2023 Salı - 11:13
Giresun’da nüfus cüzdanlarının 100. yıl serüveni
Giresun İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, geçmişte günümüze Nüfus Cüzdanlarının Serüvenini gösteren sergi düzenledi. Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında Giresun İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Osmanlı’dan günümüze uzanan nüfus cüzdanlarının tarihçesini anlatan bir resim sergisi açtı. "Maziden Atiye: Kafa Kağıdından Çipli Kimliğe Nüfus Cüzdanlarının Serüveni" adlı sergi, geçmişten günümüze nüfus cüzdanlarının değişen yüzünü gözler önüne seriyor. Sergide Osmanlı döneminden Cumhuriyet’e kadar nüfus cüzdanlarının evrimi ve önemli değişiklikler hakkında bilgiler sunuluyor. 1928 yılında Türkiye’de Latin alfabesinin kabulüyle birlikte nüfus cüzdanlarının yazımında Arap harfleri ve sayılarının terk edilmesi gibi dönüm noktaları da vurgulanıyor. Nüfus cüzdanlarının Türk vatandaşlarının kimliğini kanıtlayan resmi belgeler olduğu ve birçok resmi işlem için temel belge olarak kullanıldığı vurgulanıyor. Evlenme, tapu, elektrik, su, vergi, ehliyet, lisans, diploma, pasaport gibi birçok alanda nüfus cüzdanının gerekliliği vurgulanıyor. Sergi, Giresun Valilik Binası’nın 1. kat giriş kısmında bir hafta boyunca ziyaretçilere açık olacak. Sergiyi ziyaret eden vatandaşlar, nüfus cüzdanlarının geçmişten günümüze gelişimini ve önemini daha yakından inceleme fırsatı buluyorlar.
24 Ekim 2023 Salı - 10:38
Köpeklerin saldırısına uğrayan karacayı işçiler kurtardı
Giresun’un Eynesil ilçesi Adaköyü köyünde yol yapım çalışmaları yürüten Giresun İl Özel İdaresi personelleri, yaban köpeklerinin peşine düştüğü ve yaraladığı bir karacayı kurtardı. Giresun İl Özel İdaresinde iş makinesi operatörü olarak çalışan Ayhan Aydın, karacayı yaban köpeklerinin elinden zor kurtardığını söyledi. Aydın olayla ilgili yaptığı açıklamada, "Yarımca köyünde işimi bitirdikten sonra Adaköy köyünde çalışacaktım. İşten dönüşte Adaköy yol altında makinayı park ettim. Makinadan iner inmez köpek sesi duydum. Dere içerisinde köpeklerin dalaştığını zannettim ve onları ayırmak için bağırmaya başladım. Dere kenarına indiğimde, köpeklerin bir karacayı yakaladığını gördüm. Hemen üzerine koşarak köpekleri kovalamaya başladım. Geldiğimi gören köpekler karacayı bıraktı ve kaçtı. Karaca dereye atladı ve dere boyunca yaklaşık yüz metre aşağıya kadar indi. Ben de sarp bir araziye doğru aşağı indim ve karacanın olduğu yere ulaştım. Karacayı yakalamak için bir ip bulduk ve karacayı dereden çıkardık. Daha sonra Doğa Koruma ve Milli Parklar yetkililerini arayarak karacayı onlara teslim ettik" dedi.
23 Ekim 2023 Pazartesi - 15:55
Yaşlı adam arı sokması sonucu hayatını kaybetti
Giresun’un Eynesil ilçesinde 87 yaşındaki yaşlı adam arı sokması sonucu hayatını kaybetti. Köseli mahallesinde 87 yaşındaki Ahmet İncekara kendi tarlasında çalışırken arı saldırısına uğradı. Daha önce arı sokmasına karşı ciddi bir alerjisi olduğunu bilen İncekara, hızla eve gidip eşinden alerji ilacını aldı ve dinlenmeye çalıştı. Ancak eşinin endişelenip kontrol etmesi üzerine hiçbir tepki vermediği görüldü. Eve çağrılan 112 acil servisi ekiplerinin müdahalesinin ardından İncekara, Eynesil Devlet Hastanesi’ne nakledildi ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Cenazesi Eynesil merkezdeki Yeni Camii önünde kılınan cenaze namazının ardından Köseli Mahallesi’ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
23 Ekim 2023 Pazartesi - 14:41
Sosyal medyanın gündemindeki Muhtar Adayına afiş cezası
Giresun’un Görele ilçesinde sosyal medyada gündem olan muhtar adayı Zafer Fison’a idari para cezası kesildi.
23 Ekim 2023 Pazartesi - 12:04
Alucra’da üreten çiftçiye tohum desteği verildi
Giresun’un Alucra ilçesinde tarıma destek sağlamak amacıyla “Sen üret yeter” sloganıyla üreticilere 15 ton sertifikalı ekmeklik buğday tohumu dağıtıldı. Alucra İlçe Tarım ve Orman müdürlüğü tarafından yapılan dağıtımında ilçedeki üreticilere yüzde 50 hibe ile 15 ton ekmeklik buğday tohumunun dağıtımı gerçekleştirildi. Alucra İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Zeynel Özdemir, yaptığı açıklamada, "Giresun İl Özel İdaresi tarafından yüzde 50 destekli olarak temin edilen sertifikalı buğday tohumluklarının dağıtımını Alucra ilçemizde gerçekleştirdik. İlçemizde üretimin artması için her konuda seferber olacağımızın bilinmesini isteriz" dedi. Alucra Tarım Kredi Kooperatifinden teslim edilen araziye ve iklime uygun yerli çeşitlerden seçilen makarnalık ve ekmeklik sertifikalı buğday tohumları Alucra’da tarım arazileriyle buluşacak.
23 Ekim 2023 Pazartesi - 12:03
Pedallar Cumhuriyetin 100. yılı onuruna çevrildi
Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu düzenlendi. Düzenlen bisiklet turunda Giresun’dan yola çıkan 15 sporcu, Kuzalan Tabiat Parkını, Mavi Göl ve Göksu Travertenlerini güzergahını takip edip Eğribel Tünelini geçip Şebinkarahisar ilçesine ulaştı. Jandarma birliklerince de faaliyetin icrası sırasında bölgede gerekli emniyet tedbirleri alındı. Giresun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliği yaptığı Cumhuriyetin 100. yılı kutlamaları kapsamında bisiklet sever sporcular pedal çevirdi. Giresun Atapark’tan yola çıkan 15 sporcu 110 kilometrelik Giresun-Dereli Eğribel güzergahını takip ederek 5 saatlik pedal çeverimenin ardından Şebinkarahisar ilçe meydanına ulaştı. Burada bisikletçiler kendilerini karşılayan Şebinkarahisar Belediye Başkanı Ömer Şentürk’e Türk Bayrağını teslim etti.
22 Ekim 2023 Pazar - 18:43
Giresunspor-Boluspor maçının ardından
Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında Giresunspor’un evinde Boluspor’a 1-0 mağlup olduğu maçın ardından teknik direktörler mücadeleyi değerlendirdi. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Giresunpor’un hem ekonomik hem de taraftar yönünden kaderine terk edildiğini ifade ederek, “Çok şey konuşmak istemiyorum. Kadir’in kırmızı kart görmesinde yaptığı yanlış, keşke yapmasaydı. Ben kazanan takımı kutluyorum. Ama Giresunspor ile bir şey konuşunca yanlış anlaşılıyorum. Bu kulübe sahip çıkmak lazım. Giresunspor 10 kişi kaldıktan sonra ikinci yarı çok iyi oynadı. Ama mağlup olduk. Benden sonra başka gelecek arkadaş da olsa yapacak bir şeyi yok. Takımın durumu ve imkanları bu. Genç oyuncuları yönlendirmek lazım. Takıma sahip çıkmak lazım. Ben Kadir’i ilk sarı kartta uyarmıştım ama kırmızı kart görmesine neden olan itirazında hakeme bir şey demedim diyor. Hakem ise, kendisine “lan” dediğini söyledi. Eğer lan ifadesi kullandıysa kırmızı kartı göstermesi doğru. Sakin olmamız lazım, profesyonel olmamız lazım. Hakeme yalvardım atma zaten oyuncumuz yok diye ama değişen bir şey olmadı. Giresunspor’a sahip çıkacak çok iş adamının yanı sıra taraftarı da kayıp. Giresunspor’u kendi kaderine bırakmışlar. Bana göre Boluspor’un çok iyi oyuncuları var ama takım olamamışlar. Buna rağmen biz çok iyi oynadık" diye konuştu. Koşukavak: “Bu galibiyete çok ihtiyacımız vardı” Boluspor Direktörü Yalçın Koşukavak ise, “Giresunspor’un bulunduğu durum ile aynı konumdayız. Giresun kadrosu transfere kapalı genç oyunculardan oluşmuş ama çok iyi mücadele ediyorlar. Biz istikrar sağlayamadığımız sürece zorlanacağız. Giresunspor maçını değerlendirecek olursak, ilk yarı itibarıyla oyundan memnun değiliz. İkinci yarıda Giresunspor 10 kişi kalınca daha çok alan bulduk. Duran toptan gol bulduk, bu puana çok ihtiyacımız vardı. Devre arasına kadar maç kazanmamız gerekiyor. Lig oldukça zor. Giresunspor’a başarılar dileriz, genç oyuncuları da tebrik ederim. Ben futbolun sorunlarını konuşmayı bıraktım. Bugüne kadar konuştuk ama hiç bir sorun çözülmedi. Çok güzel statlar yapıyoruz ama futbolu yönetemiyoruz. Bence hakemden futbolun sorunlarından konuşmak istemiyorum” dedi.
22 Ekim 2023 Pazar - 18:10
Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 0 - Boluspor: 1
Trendyol 1. Lig’in 9. haftasında Giresunspor sahasında karşılaştığı Boluspor’a 1-0 mağlup oldu. Maçtan dakikalar 45+3. dakikada Giresunspor’da Kadir, ilk yarının sonlarına doğru sarı kart gördü, düdüğünün çalmasının ardından itirazlarına devam edince ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyundan atıldı. 47. dakikada Boluspor atağında Furkan’ın ceza sahası içinden vuruşunda kaleci Erkan meşin yuvarlağı kornere çeldi. 60. dakikada Boluspor’un Berk ile kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Oulare’nin kafa vuruşunda Mehmet Keskin uzaklaştırmak isterken ters vuruşla meşin yuvarlak ağlara gitti. 0-1 90+7. dakikada hakem Emre Kargın, maçın bitiş düdüğünü çaldıktan sonra itirazlarına devam eden Faruk Can’a, ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi. Hakemler: Emre Kargin, Mehmet Pekmezci, Salih Burak Demirel Giresunspor: Erkan, Faruk Can, Kadir, Anıl, Şahin, (Caner dk. 72), Furkan Kütük, Erol Can, Savicevic (Mehmet dk. 46), Çekdar (Kuwas dk. 59), Ertuğrul, Mert Han (Emre dk. 59 (Ali Emirhan dk. 80) Yedekler: Göktan, Fatih, Emirhan Şahin, Alperen, Ahmet Lütfü Teknik Direktör: Mustafa Kaplan Boluspor: Çağlar, Oluare, Posmac, Onur, Ercan, Kayamba (Diarrasouba dk. 89), Oğuz Kağan (Hakan dk. 89), Kubilay (Landel dk. 72), Berk, Bettaieb (Safa dk. 63), Furkan Demir (Camara dk. 72) Yedekler: Bartu, Mustafa, Batuhan, Kerem, Arda Teknik Direktör: Yalçın Koşukavak Gol: Mehmet Keskin (dk. 60 k.k.) (Boluspor) Kırmızı kartlar: Kadir Seven (dk. 45+3), Faruk Can Genç (90+7) (Giresunspor) Sarı kartlar: Kadir Seven, Brandley Kuwas, Faruk Can Genç, Erol Can Akdağ (Giresunspor), Safa Kınalı (Boluspor)
22 Ekim 2023 Pazar - 14:05
Cumhuriyet’in 100. yılında Harşit Savunması şehitleri anıldı
Cumhuriyet’in 100. yılında Harşit Savunması şehitleri anıldı Cumhuriyet’in 100. yılı etkinlikleri çerçevesinde, Birinci Dünya Savaşı’nda Rus işgal kuvvetlerine karşı Harşit Vadisi’nde mücadele vererek şehit düşen askerler için anma yürüyüşü düzenlendi. Rusların 1 Kasım 1914 tarihinde doğudan Osmanlı topraklarına girmesiyle başlayan ve 1916 yılının yaz aylarında Doğu Karadeniz’e kadar ulaşan işgalleri, Harşit Vadisi’ne kadar uzanmış, bu bölgede gerçekleştirilen ve tarihe “Harşit Savunması” adıyla geçen güçlü direniş, bir buçuk yıl süren Rus işgalinin sona erdirilmesinin dönüm noktası olmuştu. Bu tarihi direniş sonucu 1918 yılının ilk aylarında Rus güçleri bölgeden tamamen geri çekilmişti. Harşit Savunması’na sahne olan alanlar içerisinde bulunan Giyimli Mahallesi Güvendik mevkiinde başlayan anma yürüyüşü, 18 ay süren direnişin en önemli sembollerinden biri olan Şaban Kalesi’ne kadar uzanan iki kilometrelik yolda gerçekleştirildi. Şaban Kalesi’ne ulaşan katılımcılar Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunurken, okunan İstiklal Marşı’nın ardından Giresun Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Sezai Balcı tarafından Harşit Savunması ve Şaban Kalesi hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Programda bir konuşma yapan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti; Vatan sevgisinin önemini vurgulayarak, şehitlerimizi rahmet ve tazimle andı. Vali Serdengeçti yaptığı konuşmada; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kayıtsız, şartsız egemenlik ve bağımsızlık hedefiyle yola çıktığını belirterek, "Bugün burada bu şuur içerisinde birlikte yürüdüğümüz bütün arkadaşlarımıza ve kardeşlerimize teşekkürü borç biliyorum. Sizlerle ve sevgili çocuklarımızla Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Ecdadımız ve milletimizle gurur duyuyoruz. Türkiye Cumhuriyet’imizin 100. yılı kutlu olsun" dedi. Serdengeçti yürüyüşle ilgili olarak, ‘Dile Kolay’ başlığıyla, "Bir asrı arkasına almış, 18 aylık bir müdafaa ile geçilmez kılınan Harşit Savunması’nın halen tarih kokan siperlerindeyiz. İmanları ile imkânsızlıkları yenen yiğitlerimizle gurur duyuyoruz. Cenab-ı Hak bizi onlara layık eylesin.” ifadelerini kullandı. Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmas ve Ertuğrul Gazi Konal’ın da birer konuşma yaptığı etkinlikte Giresun Müftülüğü din görevlisi Ahmet Mutlu tarafından tüm şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi. Etkinliğe, Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekilleri Prof. Dr. Nazım Elmak ve Ertuğrul Gazi Konal’un yanı sıra Güce Kaymakamı İbrahim Zahid Ahad, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Özgür Özer, Güce Belediye Başkanı Aytekin Boduroğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Ergün, akademisyenler, protokol üyeleri ile kolluk görevlileri ve vatandaşlar katıldı.
22 Ekim 2023 Pazar - 12:17
Giresun’da örnek sağlık projesi
Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Her Ay Bir İlçedeyiz” adlı örnek proje kapsamında, şehir merkezine 140 kilometre uzaklıktaki Alucra ilçesinde 8 ayrı branşta 375 vatandaş için muayene, tetkik ve tedavi gerçekleştirildi. Şehir merkezine uzak olan ve branş kadrosu bulunmayan ilçe hastanelerinde ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerinin giderilmesi amacıyla başlatılan uygulamayla Giresun şehir merkezine yaklaşık 2,5 saat uzaklıktaki Alucra ilçesinde, Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut başkanlığındaki; Çocuk Sağlığı, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Göz Hastalıkları, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Radyoloji, Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı, Kadın Doğum ve Kardiyoloji branşlarından oluşan heyetle toplamda 375 vatandaşın muayene ve tetkikleri yapılarak tedavileri sağlandı. Proje kapsamında 35 çocuk, 44 fizik, 102 göz, 51 beyin cerrahi, 9 radyoloji, 26 çocuk psikiyatri, 24 kadın doğum, 70 kardiyoloji ve 14 dahiliye olmak üzere toplam 375 muayene gerçekleştirildi. Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, projeye destek veren tüm hekimlere teşekkür ederken yaptığı açıklamada, “İlk uygulamamızı geçen ay Çamoluk ilçemizde yapmıştık, şimdi ise ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerini Alucra ilçemizdeki hastalarımızın ayağına taşıdık. İlimizin her noktasındaki hastalarımıza nitelikli hizmet sunma gayesiyle başlattığımız bu projemizi daha ileriye taşıyarak vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetini sunmaya devam edeceğiz. Projeye büyük bir özveri ve fedakarlıkla katkı sağlayan tüm hekimlerimize, projemizin koordinasyonunda destek sağlayan Alucra İlçe Devlet Hastanesi Başhekimimiz Uzm. Dr. Eyüp Ertunç Kuruşçuoğlu, İdari ve Mali İşler Müdürü Aytekin Turan ile tüm hastane çalışanlarına teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
20 Ekim 2023 Cuma - 17:50
Dereli ayağa kalkıyor
Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Dereli ilçesini ziyaret ederek çeşitli incelemelerde bulundu. Vali Serdengeçti, 19 Ekim Perşembe günü Dereli ilçesinde gerçekleştirdiği incelemeler sırasında ilk olarak; 18 Ekim Çarşamba günü Küçükahmet Köyü Keşoğlu Mahallesi’nde meydana gelen kaya düşmesi sonucu zarar gören binada incelemelerde bulundu. Yaşanan hadise ile ilgili yetkililerden bilgi alan Vali Serdengeçti, vatandaşlarla da bir süre sohbet ederek geçmiş olsun dileklerini iletti. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Serdengeçti, "Dün etkisini gösteren sağanak yağışlarla birlikte bir konuta kaya düşmesi olayı yaşanan köyümüzde incelemelerde bulunduk, hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Bölgede ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor, Cenab-ı Hak beterinden korusun" şeklinde konuştu. İnceleme sırasında, Dereli Kaymakamı Mehmet Fatih Kestioğlu ile Giresun İl AFAD Müdürü Murat Cavunt da hazır bulunurken, Dereli ilçe merkezine geçen Vali Serdengeçti, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı devam eden kamu binalarına ait inşaatlarda incelemelerde bulundu. Dereli ilçesi Sütlüce Mahallesi 137 ada 1 parselde yapımı devam eden kamu binaları (Hükümet Konağı, Adliye, İlçe Emniyet Müdürlüğü) ile ilgili yetkililerden bilgi alan Serdengeçti, inceleme sonrasında "Yüzde 75 oranında fiziki gerçekleşmenin tamamlandığı; İlçe Emniyet Müdürlüğü, Adalet Sarayı ve Hükümet Konağı’nın yeni hizmet binalarının yapı çalışmalarını yerinde inceledik. Bu güzel yatırım tamamlandığında bünyesindeki kurumlarla birlikte değerli vatandaşlarımıza daha nitelikli bir hizmet sunacağız" ifadelerini kullandı.
20 Ekim 2023 Cuma - 14:31
Muhtar adayından ilginç seçim pankartı
Giresun’un Görele ilçesinde bir muhtar adayının hazırladığı "Maaş için muhtar adayıyım. Fakirin değil, zenginin yanındayım " yazılı pankart dikkat çekiyor.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder