Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Giresun
Ayıların Sis Dağı’ndaki yayla evlerine girme mesaisi yeniden başladı
16 Mart 2026 Pazartesi - 10:29:50
Giresun ve Trabzon il sınırında bulunan Sis Dağı Yaylası’nda ayıların yayla evlerine girme mesaisi yeniden başladı. Yayladaki Eynesil obasına bağlı Büyükdüz mevkiinde yaklaşık 10 yayla evine giren ayılar, evlerin içini dağıtarak maddi hasara neden oldu. Karadeniz Bölgesi’nde sahile en yakın yaylalardan biri olarak bilinen Sis Dağı, sahile olan yakınlığı nedeniyle yayla sahiplerinin sık sık ziyaret ettiği yerlerden biri olarak biliniyor. Yayla sahipleri özellikle hafta sonları yaylaya çıkarak evlerini kontrol ediyor ve ihtiyaçlarını karşılıyor. Son olarak hafta sonu kara rağmen yaylaya çıkan yöre sakinleri, evlerinin ayıların saldırısına maruz kaldığını gördü. Evlerin içinde bulunan gıda ve çeşitli eşyaları dağıtan ayılar, yayla evlerinde büyük tahribata yol açtı. Yaklaşık 15 yıldır Sis Dağı’nda yaylacılık yapan 62 yaşındaki Hasan Cebeci, ayıların son yıllarda yayla sahipleri için ciddi bir sorun haline geldiğini belirtti. Cebeci, bazı evlerin çatılarının karla kaplı olması nedeniyle ayıların içeri giremediğini ancak karların erimesiyle riskin arttığını söyledi. Cebeci, "Çoğu evi yoklamışlar ancak kar olduğu için bazılarına girememişler. Kar eridikçe daha fazla eve girmelerinden endişe ediyoruz. Son 4-5 yıldır özellikle kış aylarında aynı durumu yaşıyoruz ve henüz bir çözüm bulunamadı" dedi. Ayıların özellikle kış aylarında boş kalan yayla evlerine yöneldiğini belirten Cebeci, yaşanan maddi kayıpların her geçen yıl arttığını dile getirerek yetkililerden önlem alınmasını istedi. Karların tamamen erimesiyle birlikte ayıların yayla evlerine daha fazla girmesinden endişe ettiklerini belirten Cebeci, bölgede gerekli tedbirlerin alınması çağrısında bulundu. "Ayı eve girmiş bir de üzerine çarşafı çekip yatmış" Öte yandan Hasan Cebeci’nin cep telefonu ile kayda aldığı görüntülerde bir ayının evlerden birine girerek içeride dolaştığı anların yer aldığı öğrenildi. Yaşananları esprili bir dille anlatan Cebeci, ayının kapı ve pencereyi zorlayarak eve girdiğini belirterek, "Ayı eve girip kanepenin üzerine uzanmış. Üzerine de çarşafı çekmiş, sanki ev sahibi gibi yatmış" ifadelerini kullandı.
14 Mart 2026 Cumartesi - 16:12
TFF 3. Lig: Giresunspor: 0 - Yozgat Belediye Bozok Spor: 0
TFF 3. Lig 3. Grup’ta 25. hafta maçında Giresunspor, konuk ettiği Yozgat Belediyesi Bozok Spor ile 0-0 berabere kaldı. Stat: Çotanak Hakemler: Oğuzhan Hamitoğlu, Oğuz Akyüz, Melih Kurtuluş, Hakan Yüncü Giresunspor: Göktan, Emirhan, Mehmet, Şahin, Şenel Hami (Ege dk. 90+2), Cengizhan, Arda Cebeci (Talha dk. 79), Arda Kılıç, Muhammet, Mustafa Kuzey, Talha Enes (Muhammed Bedirhan dk. 72) Teknik Sorumlu: Önder Deniz Kolgu Yozgat Belediyesi Bozok Spor: Mücahit, Emre, Ömer Mert (Emre Fırtına dk. 78), Muhammed Mustafa Yıldırım (Hasan dk. 90), Adnan, Muhammed Mustafa Özbay (Yusuf dk. 46), Furkan (Metin dk. 46), Oktay, Ahmet Yağız (Eren dk. 78), Osman Teknik Direktör: Mehmet Ak Sarı kartlar: Emirhan Şahin (Giresunspor), Mustafa Yıldırım, Emre Fırtına (Yozgat Belediyesi Bozok Spor)
13 Mart 2026 Cuma - 14:39
Fındıkta doğru bilinen yanlışlara karşı uyardı
Giresun Üniversitesi Fındık İhtisaslaşma Koordinatörü Ali Turan, fındık üretiminde komşudan duyma bilgilerle yapılan uygulamaların verim kaybına yol açtığını belirterek gübreleme ve ilaçlamanın mutlaka toprak analizi ve zararlı sayımına göre yapılması gerektiğini söyledi. Giresun Üniversitesi Fındık İhtisaslaşma Koordinatörü Ali Turan, fındık üretiminde özellikle gübreleme ve ilaçlama konusunda doğru bilinen birçok yanlış uygulama bulunduğunu belirtti. Turan, üreticilerin rastgele gübreleme ve bilinçsiz ilaçlama yerine tahlil sonuçlarına ve zararlı yoğunluğuna göre hareket etmeleri gerektiğini ifade etti. Kış mevsiminin ardından fındık bahçelerinde yapılacak bakım çalışmalarına değinen Turan, "Mart ayında yapılacak toprak analizi sonuçlarına göre gübreleme yapılmasının büyük önem taşımaktadır. Halk arasında ’yazlık gübre’ olarak bilinen azotlu gübreler, özellikle kıştan yeni çıkan fındık bahçelerinde doğru zamanda uygulanması bitki gelişimini destekler. Üreticilerin en sık yaptığı hatalardan biri ise analiz yaptırmadan gübre kullanmak, her bahçenin toprak yapısı farklı. Bu nedenle gübrelemenin komşu bahçelerde yapılan uygulamalara göre değil, toprak tahlili sonuçlarına göre planlanması gerekmektedir. Bir üreticinin kendi bahçesinde uygulayıp verim aldığı gübrelemenin, aynı şekilde başka bir üreticinin bahçesinde de etkili olacağı anlamına gelmez. Çünkü her iki bahçenin ihtiyacı farklıdır" dedi. Zararlılara karşı mücadele yöntemi Fındık bahçelerinde ilkbahar döneminde görülebilecek hastalıklara değinen Turan, "Geçmiş yıllarda ciddi zarar oluşturan külleme hastalığı için yapraklanma döneminden itibaren bahçelerin düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir. Hastalığın erken tespiti halinde zamanında müdahale verim kaybını önleyecektir. Son yıllarda üreticilerin en büyük sorunlarından biri haline gelen kahverengi kokarca zararlısıyla mücadelede bilinçsiz ilaçlama doğru değildir. Analiz sonuçlarına göre doğru gübre seçimi yapılmalıdır. Hastalık ve zararlılarla mücadele yapraklanma dönemiyle birlikte bahçelerin yakından gözlemlenmesi gerekir. Külleme Hastalığı, yapraklar oluştuktan sonra bahçeler bu hastalığa karşı kontrol edilmelidir. Havaların yaklaşık 17 dereceye ulaşmasıyla birlikte kahverengi kokarca çıkışları başlıyor. Bu dönemde mutlaka bahçelerde sayım yapılmalı. Eğer 10 dekara kadar olan bahçelerde 10 ocakta bir ergin kahverengi kokarca tespit edilirse, ekonomik zarar eşiği aşılmış sayılır ve ilaçlı mücadeleye başlanmalıdır. Üreticilerin verim kaybı yaşamaması için bakım, gübreleme ve zararlı mücadelesinde uzman görüşü alması önemlidir" diye konuştu.
12 Mart 2026 Perşembe - 14:59
Cinsel taciz suçlamasıyla tutuklu CHP’li Görele Belediye Başkanı Dede’ye tahliye
"Çocuğa karşı cinsel taciz" suçlamasıyla yürütülen soruşturma kapsamında geçtiğimiz ay tutuklanan Giresun’un Görele ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Hasbi Dede, ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Dede hakkında isnat edilen suç kapsamında 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep edildi. Dava, Görele 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Duruşmaya tutuklu bulunduğu Samsun Kavak S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılan Dede’nin savunması alındı. Duruşmada mağdur olduğu belirtilen T.T. ile annesi N.T.’nin ifadeleri dinlenirken, sanık avukatlarının yanı sıra T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da mağdur kız çocuğu T.T.’nin avukatı olarak davaya müdahil olarak katıldı. İfadelerin alınmasının ardından mahkeme heyeti ara karar için kısa süreli ara verdi. Verilen ara karar kapsamında Hasbi Dede’nin tutuksuz yargılanmasına hükmedildi. Dede hakkında haftada iki gün karakola imza verme şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verildi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 24 Nisan tarihine erteledi. İddianamede yer alan bilgilere göre, 2009 doğumlu bir çocuğa sosyal medya üzerinden rahatsız edici içerikte mesajlar gönderildiği iddiası üzerine yürütülen soruşturma tamamlandı. Olayla ilgili olarak 8 Şubat 2026 tarihinde mağdur olduğu belirtilen çocuk ile annesi, Görele İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne başvurarak şikâyette bulundu. Şikâyet üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Belediye Başkanı Hasbi Dede tutuklanmıştı.
08 Kasım 2022 Salı - 16:17
Sağlıkçılardan, hasta ve hasta yakınlarından organ bağışına destek
Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi "3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası" farkındalık etkinliği düzenlendi, düzenlenen etkinlikte sağlık çalışanları, hasta ve hasta yakınları organ ve doku bağışında bulundu.
08 Kasım 2022 Salı - 14:26
Giresunspor’a yeni sponsor
Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Bitexen Giresunspor’da, şort sponsorluğu anlaşması imzalandı.
06 Kasım 2022 Pazar - 11:12
Doğal güzellikler tuvallere yansıttılar
Giresun’un Görele ilçe Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yedi Renk Görele Sanat Çalıştayı’ ilçenin doğal güzellikleri ressamların elinde şekillendi.
06 Kasım 2022 Pazar - 11:10
Yaylalarda çobanların sürüleriyle göçü başladı
Giresun’un 2 bin rakımlı Eğribel Yaylası’na ilkbahar mevsimiyle çıkan yaylacıların havaların soğumaya başlamasıyla birlikte geriye dönüşleri başladı.
05 Kasım 2022 Cumartesi - 18:47
Hakan Keleş: “Böyle bir galibiyete ihtiyacımız vardı”
Giresunspor Teknik Direktörü Hakan Keleş, İstanbulspor galibiyetinin ardından, “Camiamızın böyle bir galibiyete ve morale ihtiyacı vardı” dedi.
05 Kasım 2022 Cumartesi - 18:20
Fatih Tekke: “10 kişi oynamak kolay değil”
İstanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, Giresunspor’a 3-2 mağlup oldukları maçın ardından, "10 kişi oynamak kolay değil" dedi.
05 Kasım 2022 Cumartesi - 16:31
Spor Toto Süper Lig: Giresunspor: 3 - İstanbulspor: 2 (Maç sonucu)
Spor Toto Süper Lig’in 13.
05 Kasım 2022 Cumartesi - 15:30
Spor Toto Süper Lig: Giresunspor: 1 - İstanbulspor: 1 (İlk yarı)
Spor Toto Süper Lig’in 13.
04 Kasım 2022 Cuma - 14:33
Acil temizlik timi işbaşında
Giresun Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı acil temizlik timi kuruldu.
04 Kasım 2022 Cuma - 14:32
Giresun’da bu defa fındık değil kivi hasadı hazırlıkları başladı
Giresun’da üreticilerin fındıktan sonra en önemli geçim kaynağı haline gelen kivi için hasat öncesi hazırlıklar başladı.
03 Kasım 2022 Perşembe - 15:49
Giresunspor Basın Sözcüsü Ferhat Karademir: “Giresunspor, bu tezahüratları hiç hak etmiyor”
Giresunspor Basın Sözcüsü Ferhat Karademir, Medipol Başakşehir müsabakasında taraftarların yönetimi istifaya davet etmesine ilişkin, “Giresunspor çok iyi oynadığı bir deplasmanda, bu tarz tezahüratları hiç hak etmiyor” dedi.
03 Kasım 2022 Perşembe - 13:14
Giresun’un 100 yıllık su ihtiyacını karşılayacak proje için acele kamulaştırma kararı çıktı
Giresun merkez, iki ilçe, bir belde ve köylerinin önümüzdeki 100 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan ’Giresun İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesinde önemli bir aşama geride kaldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder