Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Giresun
Giresun’da trafikte ambulans duyarlılığı
18 Mart 2026 Çarşamba - 18:43:46
Giresun’da bir ambulans şoförünün paylaştığı video, emniyet şeridinin boş bırakılmasıyla sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesine dikkat çekti. Giresun’da 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde görev yapan ambulans şoförü İlker Demir’in sosyal medyada paylaştığı video, trafik ve sağlık açısından örnek bir davranışı gözler önüne serdi. "Siz hiç boş emniyet şeridi gördünüz mü?" notuyla paylaşılan görüntüler kısa sürede binlerce beğeni aldı. Görüntülerde, Karadeniz Sahil Yolu’nda yaşanan trafik yoğunluğuna rağmen emniyet şeridinin açık olduğu ve ambulansın vakaya hızlı şekilde ilerleyebildiği görülüyor. Türkiye genelinde sıkça karşılaşılan, ambulansların emniyet şeridi ihlalleri nedeniyle zaman kaybettiği durumların aksine, Giresun’daki bu duyarlılık dikkat çekti. Yetkililer, acil sağlık hizmetlerinde saniyelerin bile hayati önem taşıdığına vurgu yaparak, sürücülerin emniyet şeridini gereksiz yere kullanmaması gerektiğini hatırlattı. Paylaşılan video, hem trafik kurallarına uyumun hem de toplumsal duyarlılığın hayat kurtardığını bir kez daha ortaya koydu.
18 Mart 2026 Çarşamba - 13:58
Ramazan Bayramı öncesi fındık fiyatları 240 liraya geriledi
Giresun’da serbest piyasada Ramazan ayı boyunca 250-260 lira bandında seyreden fındık fiyatı, bayram öncesinde düşüşe geçerek 240 liraya kadar geriledi. Giresun’da serbest piyasada işlem gören fındık fiyatlarında bayram öncesi düşüş yaşandı. Ramazan ayı boyunca 250 ila 260 lira arasında alıcı bulan fındık, son günlerde 240 liraya kadar gerileyerek dikkat çekti. Serbest piyasadaki düşüşü değerlendiren fındık tüccarı Ahmet Ergün, fiyatların Ramazan ayında yükseldiğini ancak bayram öncesi gerilediğini belirtti. Ergün, "Ramazan ayı dolayısıyla serbest piyasada fındık fiyatı 260 liraya kadar yükselmişti. Ancak bayram öncesinde yaklaşık 20 lira düşerek 240 liraya geriledi. Bundan sonra fındık fiyatlarında önemli bir yükseliş beklemiyoruz" dedi. Yeni sezon beklentilerine de değinen Ergün, mevsim şartlarının üretim açısından olumlu seyrettiğini ifade ederek "Mevsim şartları yeni sezon mahsulü için verimli geçiyor. Şubat ayında yapılan karanfil sayımlarının da iyi olduğu görüldü. Bundan sonra yeni sezon için ciddi bir zirai don afeti yaşanmadığı sürece, fındık fiyatlarının serbest piyasada 240 lira seviyelerinde stabil seyredeceğini öngörüyoruz. Dolayısıyla bölgede fındık piyasasının seyrinin önümüzdeki süreçte hava koşulları ve rekolte beklentilerine bağlı olarak şekillenmesini bekliyoruz" diye konuştu.
17 Mart 2026 Salı - 12:12
Değirmen taşının dilinden anlayan son usta
Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Soğukpınar beldesinde yaşayan 61 yaşındaki Bayram Karaman, bölgede değirmen taşı yapan son usta olarak mesleğini sürdürmeye çalışıyor. Bir dönem altın çağını yaşayan taş ustalığının bugün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Karaman, çırak bulamadığı için mesleğin kendisiyle birlikte bitebileceğini ifade etti. Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Soğukpınar beldesinde yaşayan 61 yaşındaki Bayram Karaman, babasından ve atalarından öğrendiği taş ustalığını yıllardır sürdürüyor. Bölgede değirmen taşı yapan son usta olarak bilinen Karaman, gurbete gitmeden yıllarca emeğiyle "ekmeğini taştan çıkaran" ustalardan biri olarak dikkat çekiyor. Taş ustalığının geçmişte bölgede oldukça yaygın bir meslek olduğunu belirten Karaman, bugün ise bu işi yapan kimsenin kalmadığını söyledi. Mesleğin yok olma noktasına geldiğini dile getiren Karaman, "Dışarıda bir gurbet hayatım olmadı. Bu taş işçiliği babadan, atadan kalma bir meslek. Biz de devralıp devam ettirdik. Ama artık bu taş işçiliği bitme noktasına geldi. Halkın hala buna ihtiyacı var ama bu işi yapan kimse kalmadı" dedi. "Taş ne hızlı, ne yavaş, sadece sabırla işlenmeli" Mesleğin en önemli özelliğinin sabır olduğunu vurgulayan Karaman, değirmen taşının işlenmesinin büyük bir ustalık istediğini belirterek, "Bu işin en büyük inceliği sabırdır. Taşa hızlı vurursan kırılır, çok yavaş vurursan iş ilerlemez. Onun için sabırla, yavaş yavaş çalışmak gerekir. Taşın dili vardır, onu dinlemek gerekir. Değirmen taşı da her taştan yapılmaz. Taş tek parça ve çatlak olmaması gerekir. Taşın yiv dediğimiz çatlağı olmayacak, tek parça olacak. Suya dayanıklı olacak. Bizim yöredeki taşlar bu özellikleri taşıdığı için çok tercih edilir. Yapıldıktan sonra da değirmen çalıştıkça taş yavaş yavaş aşınarak görevini tamamlar. Eskiden değirmenler çok işlek olduğu için en fazla 20 yıl dayanırken, şimdi çok çalışmadığı için 50-100 yıl da dayanabilir" diye konuştu. Mesleğin en büyük sorunu, çırak yetişmemesi Bugün ise mesleğin en büyük sorununun çırak bulamamak olduğunu belirten Karaman, gençlerin bu işe ilgi göstermediğini belirterek, "Bugünkü gençlik bu işe pek önem vermiyor. Parasıyla da olsa bir çırak bulamıyorum. Hatta kendi çocuklarımdan bile bu işi öğrenmek isteyen olmadı. Benden sonra ne olur ben de bilmiyorum. Belki birileri görür, merak eder de devam ettirir diye umut ediyorum" ifadelerini kullandı. Bölgede değirmen taşı yapan tek usta olduğunu söyleyen Karaman, mesleğin kendisiyle birlikte yok olmasından endişe ettiğini sözlerine ekledi.
17 Mart 2026 Salı - 12:06
Değirmen taşının dilinden anlayan son usta
Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Soğukpınar beldesinde yaşayan 61 yaşındaki Bayram Karaman, bölgede değirmen taşı yapan son usta olarak mesleğini sürdürmeye çalışıyor. Bir dönem altın çağını yaşayan taş ustalığının bugün yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu belirten Karaman, çırak bulamadığı için mesleğin kendisiyle birlikte bitebileceğini ifade etti. Giresun’un Espiye ilçesine bağlı Soğukpınar beldesinde yaşayan 61 yaşındaki Bayram Karaman, babasından ve atalarından öğrendiği taş ustalığını yıllardır sürdürüyor. Bölgede değirmen taşı yapan son usta olarak bilinen Karaman, gurbete gitmeden yıllarca emeğiyle "ekmeğini taştan çıkaran" ustalardan biri olarak dikkat çekiyor. Taş ustalığının geçmişte bölgede oldukça yaygın bir meslek olduğunu belirten Karaman, bugün ise bu işi yapan kimsenin kalmadığını söyledi. Mesleğin yok olma noktasına geldiğini dile getiren Karaman, "Dışarıda bir gurbet hayatım olmadı. Bu taş işçiliği babadan, atadan kalma bir meslek. Biz de devralıp devam ettirdik. Ama artık bu taş işçiliği bitme noktasına geldi. Halkın hala buna ihtiyacı var ama bu işi yapan kimse kalmadı" dedi. "Taş ne hızlı, ne yavaş, sadece sabırla işlenmeli" Mesleğin en önemli özelliğinin sabır olduğunu vurgulayan Karaman, değirmen taşının işlenmesinin büyük bir ustalık istediğini belirterek, "Bu işin en büyük inceliği sabırdır. Taşa hızlı vurursan kırılır, çok yavaş vurursan iş ilerlemez. Onun için sabırla, yavaş yavaş çalışmak gerekir. Taşın dili vardır, onu dinlemek gerekir. Değirmen taşı da her taştan yapılmaz. Taş tek parça ve çatlak olmaması gerekir. Taşın yiv dediğimiz çatlağı olmayacak, tek parça olacak. Suya dayanıklı olacak. Bizim yöredeki taşlar bu özellikleri taşıdığı için çok tercih edilir. Yapıldıktan sonra da değirmen çalıştıkça taş yavaş yavaş aşınarak görevini tamamlar. Eskiden değirmenler çok işlek olduğu için en fazla 20 yıl dayanırken, şimdi çok çalışmadığı için 50-100 yıl da dayanabilir" diye konuştu. Mesleğin en büyük sorunu, çırak yetişmemesi Bugün ise mesleğin en büyük sorununun çırak bulamamak olduğunu belirten Karaman, gençlerin bu işe ilgi göstermediğini söyledi. Karaman, "Bugünkü gençlik bu işe pek önem vermiyor. Parasıyla da olsa bir çırak bulamıyorum. Hatta kendi çocuklarımdan bile bu işi öğrenmek isteyen olmadı. Benden sonra ne olur ben de bilmiyorum. Belki birileri görür, merak eder de devam ettirir diye umut ediyorum" ifadelerini kullandı. Bölgede değirmen taşı yapan tek usta olduğunu söyleyen Karaman, mesleğin kendisiyle birlikte yok olmasından endişe ettiğini sözlerine ekledi. (AB-ÖS-Y)
20 Ağustos 2022 Cumartesi - 23:03
Necati Erkmen: "Verdiğimiz mücadeleden puanla dönmeyi isterdik"
Kasımpaşa Teknik Sorumlusu Necati Erkmen, "En azından buradan özellikle ikinci yarıda verdiğimiz mücadeleden puanla dönmemizi isterdik" dedi.
20 Ağustos 2022 Cumartesi - 21:29
Spor Toto Süper Lig: Giresunspor: 1 - Kasımpaşa: 0 (Maç sonucu)
Spor Toto Süper Lig’in 3.
20 Ağustos 2022 Cumartesi - 20:16
Spor Toto Süper Lig: Giresunspor: 0 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı)
Spor Toto Süper Lig’in 3.
18 Ağustos 2022 Perşembe - 18:42
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli’nin acı günü
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli’nin 96 yaşında vefat eden annesi Ayşe Canikli dualar eşliğinde Giresun’un Alucra ilçesinde toprağa verildi.
17 Ağustos 2022 Çarşamba - 09:25
Seyyid Mahmud Çağırgan Veli Hazretleri doğumunun 600. yılında dualarla anıldı
Yavuz Sultan Selim Han’ın şehzadeliği döneminde 520 yıl önce ilk vakfettiği topraklar olan Giresun Alucra ilçesi Boyluca köyünde asırlık gelenekler sürdürülüyor.
16 Ağustos 2022 Salı - 18:37
Kavşaktaki motosiklet kazası kamerada
Giresun Liman Kavşağı’nda motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kaza anı, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarınca kaydedildi.
16 Ağustos 2022 Salı - 14:00
Kılıçkaya Baraj Gölüne 500 bin sazan yavrusu bırakıldı
Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce, Tarım ve Orman Bakanlığının su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilir kullanılması ve kaynakların gelecek nesillere aktarılması için hayata geçirilen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi" kapsamında, Giresun’un Şebinkarahisar ilçesindeki Kılıçkaya Baraj Gölüne 500 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.
15 Ağustos 2022 Pazartesi - 14:55
Giresunlu 62 yaşındaki 35 yıllık gazeteci, gazetecilik bölümünü kazandı
Giresun’da yaşayan 62 yaşındaki Ufuk Kekül, içinde kalan ukdeden dolayı ilerlemiş yaşına rağmen üniversite sınavına girerek açıklanan YKS ile gazetecilik bölümünü kazandı.
14 Ağustos 2022 Pazar - 17:44
Giresun’da trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı
Giresun’un Espiye ilçesinde meydana gelen trafik kazasında yabancı uyruklu 1 kişi öldü, 2 kişi de yaralandı.
14 Ağustos 2022 Pazar - 14:11
Giresun’da 2 yıl önce sel afeti yaşayan Dereli ilçesinde şenlik coşkusu
Giresun’da 2 yıl önce yaşanan sel afetinde en çok zarar gören ilçelerden biri olan Dereli ilçesine bağlı Kümbet Yaylası’nda 4 yıl aradan sonra 30.
13 Ağustos 2022 Cumartesi - 17:46
Tüp hırsızları yakalandı
Giresun’un Batlama Sanayi Sitesi’nde bir işyerinden 400 adet mutfak tüpü çalan 3 kişi yakalanarak göz altına alındı.
13 Ağustos 2022 Cumartesi - 13:38
Giresun Jandarma’da görev değişimi
Jandarma Genel Komutanlığı 2022 yılı Atama ve Terfileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder