Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Giresun
Topal Osman Ağa, vefatının 103. yıldönümünde anıldı
02 Nisan 2026 Perşembe - 17:01:52
Kurtuluşa Savaşı kahramanlarından ve Atatürk’ün Muhafız Alayı Komutanı Topal Osman Ağa vefatının 103. yıldönümünde Giresun’da düzenlenen törenle anıldı. Osman Ağa Meydanı’nda bulunan Giresun Uşakları Anıtı önünde gerçekleştirilen törene Giresun Valisi Mustafa Koç, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, İl Emniyet Müdürü Ferhat Akbaş, İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Öztürk, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, Osman Ağa’nın ailesi, eski ve mevcut belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Törende Osman Ağa’nın ailesi adına İsmail Cem Feridunoğlu, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Şehit Aileleri Derneği ile Giresun Kültür Sanat ve Turizm Derneği tarafından anıta çelenk sunuldu. Programda, Emekli Kurmay Albay ve Başkent Üniversitesi Atatürk İlkeleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Öğretim Üyesi Dr. Levent Ünal günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse törende yaptığı konuşmada, "Milli Mücadele Kahramanı, 47. Giresun Gönüllü Alay Komutanı, Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı ve Giresun Belediye Başkanı merhum Osman Ağa’mızı ölümünün 103’üncü yıl dönümünde şükranla anıyorum. Osman Ağa ve silah arkadaşlarının cepheden cepheye süren mücadeleleri sayesinde işgal görmeyen bu şehirde belediye başkanlığı yapmaktan büyük onur duyuyorum" dedi. Topal Osman Ağa ve Giresun uşaklarının büyük fedakârlıklar gösterdiğini vurgulayan Köse, "Onlar Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en zorlu günlerinde etten bir duvar oldular. Kara zıpkalarıyla ölüme yürüdüler. Giresun, Milli Mücadele’ye iki gönüllü alay göndermiştir. Bu vatan kolay kurtulmadı, Cumhuriyet büyük bedellerle kuruldu" ifadelerini kullandı. Anma programı daha sonra Giresun Kalesi’ndeki Osman Ağa Anıt Mezarı’nda devam etti. Burada Kur’an-ı Kerim tilaveti yapılarak dualar edildi. Program kapsamında Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Vali Mustafa Koç’a Giresun saldırması olarak bilinen koltuk altı bıçağı hediye etti.
02 Nisan 2026 Perşembe - 13:42
Taciz mağduru Tuana’nın acısı dinmiyor
Giresun'un Görele ilçesinde bir süre önce taciz iddiasıyla gündeme gelen ve olayın ardından yaşadığı şüpheli trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Elif Tuana Torun'un acısı dinmiyor. Ailesi ve arkadaşları tarafından mezarı başında dualarla anılan kız çocuğu için annesinin yaktığı ağıtlar ise yürekleri dağladı.
02 Nisan 2026 Perşembe - 13:34
CHP’li başkanın taciz ettiği Tuana’nın ailesinin acısı dinmiyor
Giresun’un Görele ilçesinde bir süre önce taciz iddiasıyla gündeme gelen ve olayın ardından yaşadığı şüpheli trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 16 yaşındaki Elif Tuana Torun’un acısı dinmiyor. Ailesi ve arkadaşları tarafından mezarı başında dualarla anılan genç kız için annesinin yaktığı ağıtlar ise yürekleri dağladı. Giresun’un Görele ilçesinde CHP’li Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin sosyal medya üzerinden tacizine maruz kalan ve ardından yaşadığı şüpheli bir trafik kazasında sonrasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Elif Tuana Torun için dün Görele ilçe merkezindeki Hasanağa Camii’nde cenaze namazı kılındı. Annesi Nuray Torun kızının tabutunun başından dün bir an olsun ayrılmazken, acılı anne bugün de toprağa verildiği ilçeye bağlı Sağlık köyündeki kızının mezarı başında ağıtlar yaktı. Acılı anne Nuray Torun, kızının mezarına sarılarak "Benim canım kızım. Seni yerlere sığdıramadım, kara toprağa mı sığdırdım yavrum? Keşke bebek olsaydın da kucağımda taşısaydım seni. Hani sırt sırta verecektik yavrum? ‘Ölene kadar lafımın arkasındayım’ demiştin. Allah’ım evlat acısı ne kadar dayanılmazmış" sözleriyle feryat etti. Genç kızın mezarı başında yakınları tarafından Kur’an-ı Kerim okunarak dualar edilirken, Tuana Torun’un arkadaşları ve yakınları mezarını çiçekler ile süsledi.
01 Nisan 2026 Çarşamba - 15:37
Taciz mağduru genç kız son yolculuğuna gözyaşları ile uğurlandı
Giresun’un Görele ilçesinde bir süre önce CHP’li Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin tacizine maruz kalan ve ardından yaşadığı şüpheli bir trafik kazasında sonrasında hayatını kaybeden 16 yaşındaki Tuana Torun bugün gözyaşları içerisinde son yolculuğuna uğurlandı.Giresun’un Görele ilçesinde daha önce CHP’li Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin sosyal medya hesabı üzerinden taciz iddiasıyla gündeme gelen ve 5 gün önce yaşanan kazada ağır yaralanan 16 yaşındaki Tuana Torun’un beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesi tarafından organları bağışlandı. Genç kızın organlarının bağışlanmasının ardından cenazesi hastaneden alınarak Görele ilçe merkezindeki Hasanağa Camii’ne getirildi. Annesi Nuray Torun kızının tabutunun başında resmine sarılarak gözyaşı dökerken, zaman zaman fenalık geçirdi.Genç kız için bugün öğle namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına İl Özel İdare Genel Sekreteri Tolga Erener, babası Ahmet Torun, yakınları, Görele Anadolu Lisesi’nden arkadaşları ve öğretmenleri katıldı.Cenaze namazının ardından Torun, ilçeye bağlı Sağlık köyündeki aile mezarlığında toprağa verildi.
23 Nisan 2021 Cuma - 13:27
23 Nisan doğumlu çocuklara yaş günü sürprizi
Giresun’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 23 Nisan doğumlu çocukların yaş günü kutlandı.
22 Nisan 2021 Perşembe - 23:40
Giresun’da korkutan yangın
Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde akşam saatlerinde bir evde çıkan yangın korku dolu anların yaşanmasına neden oldu.
22 Nisan 2021 Perşembe - 14:35
Giresun’da trafiğe kayıtlı araç sayısı arttı
Giresun’da trafiğe kayıtlı taşıt sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 96 bin 585 oldu.
21 Nisan 2021 Çarşamba - 13:11
GZO Başkanı Karan: “TMO fındık piyasasında kalıcı olmalıdır”
Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 30 Nisan 2021 tarihinde 2020-2021 yılı fındık alımını sonlandıracak.
20 Nisan 2021 Salı - 21:10
Giresun’da 70 gram bonzai ele geçirildi
Giresun’da uyuşturucu ticareti yaptıkları tespit edilen 2 kişi gözaltına alınırken yapılan aramada 70 gram bonzai ele geçirildi.
20 Nisan 2021 Salı - 13:12
Bulancak’ta yeni hizmet binası yapılırken, eskisi yıkılıyor
Giresun’un Bulancak ilçesinde yapımı devam eden yeni hizmet binasının yıl sonuna kadar bitirilmesi hedefleniyor.
20 Nisan 2021 Salı - 13:06
Giresun’da artan Covid-19 vakaları vatandaşları tedirgin ediyor
İller bazında açıklanan haftalık vaka sayılarına göre Doğu Karadeniz’de en fazla vaka 100 binde 624,22 ile Giresun’da görüldü.
19 Nisan 2021 Pazartesi - 14:59
Hakan Keleş: "3 maç, 3 final"
TFF 1.
18 Nisan 2021 Pazar - 10:53
Şehidin ismi parkta yaşayacak
Giresun’un Görele ilçesi Çavuşlu Beldesi’nde Beyli Mahalle Muhtarı Sami Durmuş yaptırdığı çocuk parkına "Şehit Uzm.
17 Nisan 2021 Cumartesi - 12:44
Gittiği bir iş yerinde çalışan tarafından darp edildiğini iddia eden kadın polise başvurdu
Giresun’da davet üzerine gittiği bir işyerinin ofisinde, bir çalışan tarafından darp edildiğini iddia eden Hatice Satgun polise giderek şikayetçi oldu.
17 Nisan 2021 Cumartesi - 12:31
Tarihi Zeytinlik Semtinin göç hikayeleri araştırıldı
Giresun’un Zeytinlik Semtinde 19.
17 Nisan 2021 Cumartesi - 09:49
86 bin TL değerinde kablo çalan 2 şahıs tutuklandı
Giresun’un Çanakçı ilçesinde 86 bin TL değerinde telefon kablosu çalan 2 şahıs tutuklandı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder