Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Giresun
Sektörün uzman isimleri öğrencilerle buluştu
12 Mayıs 2026 Salı - 16:46:37
Giresun Üniversitesi Giresun Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı tarafından düzenlenen "Sektörle Yüz Yüze" etkinliğinde, sigortacılık sektörünün önemli isimlerinden Sigortacılık Eğitim Merkezi (SEGEM) Müdürü Gökhan Ay öğrencilerle bir araya geldi. Program kapsamında gerçekleştirilen söyleşide, sigortacılık sektöründeki güncel gelişmeler, eğitim politikaları, sınav ve sertifikasyon süreçleri ile mesleğin geleceği ele alındı. Etkinliğin moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Kamil Patan üstlenirken, programa Bankacılık ve Sigortacılık Bölüm Başkanı Özgür Mustafa Ömür, Dr. Öğr. Üyesi Ünver Akın ve Öğr. Gör. Gülizar Öksüz ile birlikte öğrenciler, mezunlar ve staj yapan öğrenciler katıldı. Sigortacılık sektörünün sürekli gelişen ve kendini yenileyen bir alan olduğunu belirten SEGEM Müdürü Gökhan Ay, gençlerin sektöre olan ilgisinin önemli olduğunu ifade ederek, "Gençlerin bu sürece ilgi göstermesi, kendilerini eğitim ve mesleki yeterlilik anlamında geliştirmeleri sektör adına son derece kıymetli. Bugün burada bilinçli ve ilgili bir öğrenci topluluğuyla bir araya geldik" dedi. Etkinliğin moderatörü Kamil Patan ise sektör temsilcilerinin öğrencilerle buluşmasının mesleki motivasyon açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "SEGEM gibi sektörün çatı kuruluşunu öğrencilerimizle buluşturmak bizim için son derece değerli. Özellikle Karadeniz Bölgesi’nde bu tür buluşmalar çok sık gerçekleşmiyor. SEGEM Müdürü Gökhan Ay’ın öğrencilerimizle bir araya gelmesi önemli bir katkı sundu" diye konuştu. Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür Mustafa Ömür de üniversite-sektör iş birliğinin önemine dikkat çekerek, öğrencilerin sektörün karar verici isimleriyle doğrudan temas kurmasının mesleki bakış açılarını geliştirdiğini kaydetti. Program sonunda SEGEM Müdürü Gökhan Ay’a katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.
12 Mayıs 2026 Salı - 11:05
Karadeniz’in gezgin arıcıları yeni sezon için Doğu Anadolu’nun dağlarını mesken tuttu
Karadeniz Bölgesi’nin gezgin arıcıları, yeni sezon çiçek balı üretimi için Doğu Anadolu yaylalarına göç etmeye başladı. Giresun’un Eynesil ilçesinde yaklaşık 32 yıldır arıcılık yapan emekli imam Emin Çoban da yeni sezon için arı kolonilerini Erzurum yaylalarına taşıdı. Akşam saatlerinde Giresun’un Eynesil ilçesinde arı kovanlarının girişlerini kapatarak kiraladıkları kamyona yükleyen arıcılar, gece boyunca süren yolculuğun ardından sabah saatlerinde Erzurum’daki yaylalara ulaştı. Arı kolonilerini yeni sezon için uygun alanlara yerleştiren Emin Çoban, yıllardır aynı heyecanla yollara çıktıklarını söyledi. 1994 yılından beri arıcılık yaptığını belirten Çoban, arıcılığa birkaç koloniyle başladığını ifade ederek, "Yıllar içerisinde büyüttük. Özellikle son 5 yıldır Erzurum’a geliyoruz. Daha önce Bayburt tarafına gidiyorduk ancak Erzurum’daki çiçek çeşitliliği daha fazla olduğu için burayı tercih ediyoruz. Bin çeşit çiçek var diyebiliriz. Şeker katkılı bal üretmiyoruz. Doğal bal üretimi için yüksek rakımlı yaylaları tercih ediyoruz. Bu yıl havaların soğuk gitmesi nedeniyle Erzurum’a biraz geç geldik. Yeşilyayla ile Umudum bölgesinde kendi satın aldığımız araziye arılarımızı yerleştireceğiz. Erzurum’da yaklaşık bir ay kaldıktan sonra güçlü kolonileri komar ve kestane balı için yeniden Karadeniz’e götüreceğiz. Kestane balı hasadının ardından tekrar Erzurum’a döneceğiz. Sezonu Tortum yolu üzerindeki yaklaşık 2 bin 100 metre rakımlı Karagöbek bölgesinde tamamlayacağız" dedi. Son yıllarda iklim şartlarının arıcılığı olumsuz etkilediğini dile getiren Çoban, "2023 yılından sonra istediğimiz verimi alamadık. Yoğun bal akımı en son 2023 yılında yaşandık. Yağışlı havalarda kekikten, güneşli havalarda ise geven bitkisinden verim alıyoruz. Ancak çoğu zaman ancak masrafımızı çıkarabiliyoruz. Şekersiz bal ürettiğimiz için kolonilerde ortalama 10 kilo civarında bal oluyor. Güçlü sezonlarda bu miktar 20-30 kiloya kadar çıkabiliyor. Vatandaş gerçek balı artık ayırt ediyor. Bizi bilen müşterilerimiz balımıza güveniyor. Bu nedenle müşteri sıkıntısı yaşamıyoruz" dedi. Arıcılığın büyük emek ve sabır gerektirdiğini vurgulayan Çoban, gece yapılan yolculukların oldukça yorucu geçtiğini belirterek, "Akşam Eynesil’den çıkıp sabah Erzurum’a ulaşıyoruz. Yorucu oluyor ama bu iş sevmeden yapılmaz. Kimisi balık tutmayı sever, kimisi gezmeyi. Ben hem gezmeyi hem arıcılığı seviyorum. İnsan önce arıya ve arıcılığa aşık olacak. Bu iş bir aşk meselesi" diye konuştu.
12 Mayıs 2026 Salı - 09:59
Giresun’un Dereli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde kamu zararı iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldı
GİRESUN (İHA) – Giresun’un Dereli ilçesinde İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde yaklaşık 600 milyon lira kamu zararına yol açarak yolsuzluk yapıldığı iddia edilen işlemler Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) incelemeleriyle ortaya çıktı. Olayla ilgili ise adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı belirtildi. Alınan bilgiye göre, Dereli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde müdür olarak görev yapan Mustafa U.’nun hesap hareketleri üzerine yürütülen incelemelerde usulsüz işlemler tespit edildi. Konuya ilişkin incelemelerin, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) raporları ve bakanlık müfettişlerinin çalışmaları doğrultusunda sürdüğü belirtildi. Soruşturma kapsamında, bazı bakanlık ödeneklerinin usulsüz şekilde farklı hesaplara aktarıldığı, gerçekte bulunmayan projeler üzerinden işlem yapıldığı ve bazı kayıtların sisteme eksik işlendiği yönündeki iddiaların araştırıldığı öğrenildi. İlk incelemelerde kamu zararının 600 milyon liraya ulaşmış olabileceği değerlendiriliyor. Hakkında inceleme yürütülen şüpheli Mustafa U.’nun bir süre önce izne ayrıldığı ve kendisine ulaşılamadığı ileri sürülürken, yurt dışına çıkmış olabileceği iddiaları üzerinde duruluyor. Öte yandan, şüphelinin mal varlığı, ticari faaliyetleri ve para transferlerine ilişkin incelemelerin de sürdüğü belirtildi. Bazı taşınır ve taşınmaz varlıklar ile ticari ilişkilerin mercek altına alındığı öğrenildi. İddialar arasında spor kulüplerine maddi destek sağlandığı yönündeki bilgiler de yer alırken, söz konusu desteklerin niteliği ve kaynağının da soruşturma kapsamında incelendiği ifade edildi.
11 Mayıs 2026 Pazartesi - 17:04
Göksu Travertenleri’nde çift gökkuşağı büyüledi
Giresun’un önemli turizm destinasyonları arasında yer alan Göksu Travertenleri’nde oluşan çift gökkuşağı, ortaya doğal görüntüler çıkardı. Her gün yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Göksu Travertenleri’nde etkili olan sağanak yağışın ardından güneşin yüzünü göstermesiyle birlikte gökyüzünde çift gökkuşağı oluştu. Travertenlerin doğal güzelliğiyle birleşen gökkuşağı manzarası, bölgeyi ziyaret eden vatandaşlara görsel şölen sundu. Doğa olayını cep telefonlarıyla görüntüleyen ziyaretçiler, ortaya çıkan eşsiz manzaraya hayran kaldı. Sosyal medyada da yoğun ilgi gören görüntüler, Göksu Travertenleri’nin doğal güzelliğini bir kez daha gözler önüne serdi.
25 Kasım 2017 Cumartesi - 13:00
Alucra’daki yangının boyutu gündüz ortaya çıktı
Giresun’un Alucra ilçesinde dün gece meydana gelen yangının boyutu gündüz ortaya çıktı.
25 Kasım 2017 Cumartesi - 12:14
Kuşdili UNESCO’yla dünya mirası olacak
Giresun’un Çanakçı ilçesi Kuşköyü’nde yöre halkı tarafından ’Kuşdili’ olarak bilinen ıslıkla haberleşme ’İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası’ listesine aday gösterildi.
25 Kasım 2017 Cumartesi - 11:38
Kış hazırlığı yapan PKK’ya Karadeniz’de darbe vuruldu
Giresun’un Yağlıdere ilçesi Yeşilpınar köyü Susuz mevkii ve Ekindere yaylası kırsalında çıkan çatışmanın ardından yapılan arama tarama faaliyetleri sonrası PKK’lılara ait 3 adet sırt çantası ile 1 adet kalaşnikof ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirilirken, PKK’lıların sırt çantasından çıkan malzemelere göre teröristlerin kış yapılanması için harekete geçtiği anlaşıldı.
25 Kasım 2017 Cumartesi - 00:19
Giresun’da 4 ev, 1 odunluk kül oldu
Giresun’un Alucra ilçesinde meydana gelen korku dolu gecede beş ev yanarak kullanılmaz hale geldi.
24 Kasım 2017 Cuma - 15:51
Giresun’da ‘Eğitim Tarihi Müzesi’ açıldı
Giresun’da 71 yıllık tarihe sahip lisede "Eğitim Tarihi Müzesi" açıldı.
24 Kasım 2017 Cuma - 15:41
Giresun’da sahte plakayı önleyecek plaka mühürleri dağıtıldı
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Giresun’a gelerek yeni plaka mühürlerinin teslim törenini gerçekleştirdi.
24 Kasım 2017 Cuma - 13:29
Karadeniz Omurilik Felçlileri Derneğinde örgü kursu açıldı
Giresun’un Görele ilçesindeki Karadeniz Omurilik Felçlileri Derneği, Halk Eğitimi Merkezi ve İŞKUR işbirliği ile El Sanatları hediyelik eşyalar ve örgü oyuncak kursu açıldı.
24 Kasım 2017 Cuma - 13:25
Giresun’da sıcak çatışma
Giresun’un Yağlıdere ilçesi Yeşilpıar köyü Susuz mevkii yayla kırsalında dün akşam saatlerinde 3 kişi oldukları belirlenen bölücü terör örgütü mensuplarıyla güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı.
24 Kasım 2017 Cuma - 10:23
Giresun’da fırtına balıkçı barınaklarına zarar verdi
Karadeniz’de dün gece etkili olan fırtına Giresun’un Tirebolu ilçesinde limandaki balıkçı teknelerine ve barınaklarına zarar verdi.
24 Kasım 2017 Cuma - 09:56
Aç kurtlar koyunları telef etti
Giresun’un Bulancak ilçesine bağlı Kuzköy köyünde aç kalan kurtlar köye indiler , köylülerin bahçede otlattıkları koyunlara saldıran kurtlar 10 koyunu telef etti.
24 Kasım 2017 Cuma - 09:10
Doğu Karadeniz’de Selçuklu mimarisi ile yapılan en eski cami olan Behramşah Camisi ibadete açıldı
Karadeniz’de bilinen ilk Selçuklu eseri olan Behramşah Camisi, Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.
24 Kasım 2017 Cuma - 01:50
20 saat karda mahsur kalan 3 arkadaş kurtarıldı
Giresun’da karın aniden bastırmasıyla yaylada mahsur kalan 3 kişi donmaktan son anda kurtarıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder