Yerel Haberler
Giresun
15 Mayıs 2026 Cuma - 14:55 Giresun merkezli 4 ilde jandarmadan dolandırıcılık operasyonu Giresun İl Jandarma Komutanlığı koordinesinde, 4 ilde bilişim sistemleri kullanılarak gerçekleştirilen nitelikli dolandırıcılık ve nitelikli hırsızlık suçlarına yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 8’i tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Görele İlçe Jandarma Komutanlığı ve Siber Suçlarla Mücadele ekiplerince yürütülen teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, şüphelilerin vatandaşları çeşitli yöntemlerle dolandırdıkları tespit edildi. Bunun üzerine Görele merkezli olarak Giresun, İstanbul, Edirne ve Samsun’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda toplam 13 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ile suç unsuru ele geçirildi. Aramalarda 15 cep telefonu, 14 SIM kart, 30 banka kartı, harddisk, USB bellek, tablet ve dizüstü bilgisayar bulundu. Ayrıca ruhsatsız av tüfeği ve tabanca, satın alma belgesi bulunmayan kurusıkı tabanca ile 73 adet 9 milimetre çapında fişek de ele geçirildi. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. 2 şüpheli hakkında ev hapsi kararı verilirken, 2 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 1 şüpheli ise işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Tutuklanan şüphelilerin Espiye L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na teslim edildiği öğrenildi.
Giresun’un nüfusu arttı
31 Ocak 2017 Salı - 18:58 Giresun’un nüfusu arttı Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçları açıklandı.Türkiye İstatistik Kurumu Giresun’un 2016 yılı nüfusunun bir önceki yıla göre 17 bin 781 kişi arttığını bildirdi. 2015 yılında 426 bin 686 olan Giresun’un nüfusu 2016 yılında 444 bin 467 olarak açıklandı.Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre Giresun’un en büyük ilçesi 135 bin 144 kişinin ikamet ettiği Merkez’den sonra Bulancak oldu. 44 bin 418 nüfusu olan Bulancak’tan sonra Espiye 23 bin 961, Görele 20 bin 45, Tirebolu 18 bin 742, Şebinkarahisar 11 bin 678, Keşap 10 bin 258, Alucra 10 bin 252, Dereli 9 bin 859, Piraziz 7 bin 787, Yağlıdere 7 bin 618, Eynesil 7 bin 568, Güce 4 bin 402, Doğankent 3 bin 161, Çanakçı 2 bin 462, Çamoluk 2 bin 450 olarak açıklandı. Merkez, Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Espiye, Görele, Güce, Piraziz, Tirebolu, Yağlıdere ve Şebinkarahisar nüfusunu artırırken, Doğankent, Eynesil ve Keşap ilçelerinin nüfusu azaldı.Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre Giresun’un en büyük beldesi ise 11 bin 447 nüfusuyla Merkez ilçeye bağlı Duroğlu oldu. Duroğlu, 2016 yılı nüfusuna göre Alucra, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Eynesil, Güce, Keşap, Piraziz, Yağlıdere ilçelerini geride bıraktı.Ayrıca beldelerden Espiye Soğukpınar 2 bin 728, Dereli Yavuzkemal 2 bin 462, Bulancak Kovanlık 2 bin 364, Görele Çavuşlu 2 bin 301, Yağlıdere Üçtepe 2 bin 181, Eynesil Ören 2 bin 163, Bulancak Aydındere 2 bin 144 olarak tespit edildi.
Montunu çıkartıp köpeğin üzerini örttü
31 Ocak 2017 Salı - 15:56 Montunu çıkartıp köpeğin üzerini örttü Giresun’da belediyede işçi olarak çalışan bir kişi, soğuktan kendini koruyarak apartmanın kenarına saklanan köpeği görünce montunu çıkartarak üstünü örttü.Giresun’un Aksu mahallesinde apartmanına güvenlik kamerasına yerleştirdikten sonra İstanbul’a giden bir kişi, görüntüleri izlerken ilginç bir olayla karşılaştı. Giresun Belediyesi’nde işçi olarak çalışan Bülent Kalpatçıoğlu, soğuk nedeniyle apartmanın giriş bölümünde kendini koruyan köpeğin yanına giderek yem verdi. Köpeğin soğuktan üşüdüğünü gören Kalpatçıoğlu, dayanamayarak montunu çıkardı. Soğuktan üşüyen köpeğin üzerine montunu örten belediye işçisi, bir süre köpeğin başında durduktan sonra yanından ayrıldı. Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu da, belediye işçisi Kalpatçıoğlu’na göstermiş olduğu ilgiden dolayı teşekkür belgesi verdi.Montu verirken hiç tereddüt etmediğini belirten Bülent Kalpakçıoğlu, “İlimiz son günlerde yoğun kar yağışı altındaydı. Belediye Başkanımız Kerim Aksu’nun talimatları doğrultusunda sokak hayvanları için, yem, barınma ve battaniye desteği çalışmalarında bulunduk. Sokakta gördüğüm bir köpek üşüyordu ve battaniye yetmemişti. Yemini verdikten sonra bana bakınca içimden montumu üzerine örtmek geldi. Altı üstü bir mont hiç tereddüt etmedim. Bunları herkesin yapması lazım. Onların da canı var. Yemeğe, ısınmaya, barınmaya ihtiyaçları var. Bunlar bizim temel insanlık görevimizdir” dedi.Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu ise, göreve geldiği andan itibaren ilk yaptıkları işlerden bir tanesinin hayvan barınağını iyileştirmek olduğunu kaydederek, “Şehrimizde bizim dışımızdaki canlılarında var olduğunu, doğada yaşayan hayvanlar ne kadar özgürse, insanlarında o kadar özgür olduğunu düşünüyoruz. Dün akşam gurur duyacağımız bir olaya şahit olduk. Arkadaşlarımız bizim de talimatımız ile yem, barınak ve battaniye dağıtımı ile kış günlerinde üşümemeleri, aç kalmamaları ve barınmalarını sağlıyorlar. Bülent arkadaşımız da o ekibin içinde çalışmalara katkı sağlıyor. Kendisi battaniye yeterli olmayınca üşüyen köpeğe yiyeceğini verdikten sonra kendi montunu çıkarıp üstünü kapatarak insanlık dersi vermiştir. Belediyemizin de anlayışı ve ortak paydası olan bu gibi durumlar için kendisini tebrik ediyorum ve teşekkür ediyorum. Biz hayvanlarımızı, insanlarımızı, şehrimizi seviyoruz. Şehrimizin bir parçası olan tüm canlılara da bu soğuk günlerde yaşamlarını idame ettirmeye çalışıyoruz. Bülent arkadaşımız gibi tüm çalışanlarımız ve halkımız bu duyarlılık içindedir. Pencere önlerine yiyecek serpiştirenlerden tutun da sokağa yemeğinin yarısını koyup tüm canlılarla paylaşan insanlarımız var” ifadelerini kullandı.
Dursun Özbek Şebinkarahisar günlerini anlattı
31 Ocak 2017 Salı - 11:34 Dursun Özbek Şebinkarahisar günlerini anlattı Giresun Şebinkarahisar doğumlu Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, İstanbul’da düzenlenen Şebinkarahisar Vakfı’nın 16. Olağan Genel Kuruluna katıldı.Genel Kurulda hemşehrilerine hitaben bir konuşma yapan Özbek, "Şebinkarahisarlı olduğumu söylemekten durur duyuyorum" dedi.Hayatının en güzel günlerinin Şebinkarahisar’da geçtiğini söyleyen Özbek, "İnsanların bir hayat çizgisi var. Bu hayat çizgisinde çeşitli dönemler var. Cahillik dönemi, çocukluk dönemi, iş hayatı dönemi ve sona doğru gidiyorsunuz. Sizi temin ederim ki hayat çizgimin içindeki en unutulmaz hatıralar Şebinkarahisar’da geçti” ifadelerini kullandı."Çocukluk yıllarında İstanbul’da olmama rağmen o günkü dönemde bütün yaz tatillerim Şebinkarahisar’da, köyümde geçti. Hem köyümde hem de Şebinkarahisar’da hayat izlerim var" diyen Özbek, "Hasretle özlediğim tek şey, salı günleri Şebinkarahisar’a gitmek. Tabi salı günleri pazar kuruluyor ve ihtiyaçlar o zaman gideriliyor. Pazartesi geceleri uyumazdım. Çünkü, o günkü ifadeyle söylüyorum şehre iniyoruz. İsmi ’şehir’ bakın. O gün akşama kadar olan zamanda bütün günü orada geçirmek hayatımdaki geçirdiğim en keyifli ve en tatlı günlerden biriydi. Şebinkarahisar’da saniyesi saniyesine geçirdiğim çocukluk dönemimin hiçbiri gözümden gitmiyor. Dünyada birçok yeri ziyaret ettim. Gittiğim her yerde de Şebinkarahisarlı olduğumu ve çocukluğumun bir kısmının da orada geçtiğini söylemekten iftihar ve gurur duyuyorum" diye konuştu.
Fındık’ta sigorta için son çağrı
30 Ocak 2017 Pazartesi - 16:40 Fındık’ta sigorta için son çağrı Fındık üreticisinin son yıllarda yaşadığı fındıkta zirai don olayına karşı üreticilerin sezon öncesi sigorta yapılması konusunda çağrısı yapıldı.Tarım Sigortaları Havuzu’ndan (TARSİM) yapılan açıklamada, fındık ürünü için 2017 yılı poliçe tanzimlerinin başladığı duyuruldu.Üreticilerin, “Fındık” ürünü için son günü beklemeden bir an önce sigorta yaptırmaları gerektiğinin vurgulandığı açıklamada, öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıt olunması ya da kayıtların güncellenmesi gerektiği, sonrasında ise, tarım sigortası poliçesi düzenlemeye yetkili sigorta şirketlerinin dağıtım kanalları aracılığıyla sigortanın kolaylıkla yaptırılabileceği bildirildi.TARSİM’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:“Geçtiğimiz Aralık ayından itibaren Ocak ayının ortasına kadar ülkemizin çeşitli bölgelerinde yaşanan doğal afetler ve riskler sonucunda tarımsal faaliyetlerin olumsuz yönde etkilendiğine şahit oluyoruz. Ne zaman ve nasıl bir şiddette geleceği belli olmayan bu gibi durumlara karşı üreticilerimiz bilinçli hareket ederek, mutlaka önlemlerini almalı ve sigortasını yaptırmalıdır. Çünkü tarım şansa bırakılmayacak kadar kritik bir faaliyet alanıdır. Açıkça görülmektedir ki; üreticilerimiz için tek çıkış yolu TARSİM’dir. Üreticilerimiz, sigorta yaptırma aşamasında yetkililerden sigortanın kapsamı hakkında mutlaka detaylı bilgi almalı, Bilgilendirme Formunu, Poliçesini ve Poliçe Eklerini mutlaka talep etmelidir.”
Doğal soda’dan oluşan ‘Mavi Göl’ görenleri kendine hayran bırakıyor.
30 Ocak 2017 Pazartesi - 12:19 Doğal soda’dan oluşan ‘Mavi Göl’ görenleri kendine hayran bırakıyor. Karadeniz turizminin yeni gözdesi haline gelen Dereli ilçesi Yavuzkemal beldesinde bulunan ‘Mavi Göl’ görenleri kendisine hayran bırakıyor. Geçtiğimiz yıllarda turizme kazandırılan ve yaz aylarında bir hayli ziyaretçi akınına uğrayan mavi göl kış aylarında ise bambaşka bir güzelliğe büründü.Doğal sodadan oluşan göl doğanın tüm renklerine ev sahipliği yapıyor. Yeşil ve mavi tonların hakim olduğu gölde karın beyazlığı da ayrı bir güzellik katarak görenleri kendine hayran bırakıyor.Kuzalan Tabiat Park’ı ile birlikte Mavi Göl’ün de her geçen gün ziyaretçilerinin arttığını belirten Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Abdullah Önal, geçen yıl Kuzalan Tabiat Parkı’yla birlikte büyük patlama yapan ve ziyaretçi akınına uğrayan ‘Mavi Göl’ün kışın ayrı bir güzelliğe büründüğünü söyledi.Kışın dahi turkuaz rengini koruyan gölün bembeyaz kar örtüsüyle birlikte kartpostala dönüştüğünü ifade eden Önal, “Kuzalan Tabiat Parkı ve Mavi Göl gerçekten doğa harikası bir yer. Yerli ve yabancı turistler halen buraları akın akın ziyaret etmekte. Özellikle mavi göl görenleri kendine hayran bırakıyor. Ulaşımı biraz zordu kısmen bir iyileştirme yapıldı. İnsanlarımız artık buraya kolaylıkla ulaşabiliyor. Burası yazın ayrı bir güzel kışın ayrı bir güzel. Her an her zaman bu güzelliğini koruyor” dedi.