Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gümüşhane
Gümüşhane’de alarm sesine aldırış etmeyen iki ayı görüntülendi
29 Mart 2026 Pazar - 11:28:17
Gümüşhane’nin merkeze bağlı Söğütağıl köyünde iki katlı bir evin bahçesine giren iki ayı, alarm sesine aldırış etmeden bahçede dolaştı. O anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Edinilen bilgilere göre olay, gece saatlerinde Söğütağıl köyünde meydana geldi. Aç kaldıkları tahmin edilen iki ayı, yerleşim alanına inerek bir evin bahçesine girdi. Bahçede bulunan alarm sisteminin devreye girmesine rağmen aldırış etmeyen ayılar, bir süre çevrede dolaştı. Güvenlik kamerası görüntülerinde ayıların rahat tavırlarla bahçede gezdiği ve zaman zaman çevreyi kontrol ettiği daha sonra ise gözden kaybolduğu görüldü.
29 Mart 2026 Pazar - 09:30
Süleymaniye’de renk cümbüşü: Sarı ve mor çiğdemler açtı
Gümüşhane’nin tarihi yerleşim yeri Süleymaniye Mahallesi’nde yer alan Musalla Vadisi, karların erimesiyle birlikte açan sarı ve mor çiğdem çiçekleriyle adeta bir renk cümbüşüne dönüştü. Şehir merkezine sadece 10 dakika mesafede iki mevsimi bir arada yaşayan vatandaşlar, eşsiz manzaranın tadını çıkarmak ve doğayla buluşmak için bölgeye akın ediyor. Gümüşhane’nin tarih kokan eski yerleşim birimi Süleymaniye Mahallesi, baharın gelmesiyle birlikte eşsiz bir doğa olayına ev sahipliği yapıyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde kışın izleri olan kar kütleleri henüz tam olarak erimemişken, Musalla Vadisi boydan boya sarı ve mor renkli çiğdem çiçekleriyle kaplandı. Karların ardından fışkıran bu renkli çiçekler, vadi boyunca metrelerce uzanan doğal bir halı görüntüsü oluşturarak görenleri kendine hayran bıraktı. İki mevsim aynı karede Doğanın sunduğu bu eşsiz manzarayı yerinde görmek isteyen Gümüşhaneliler, hafta sonunu fırsat bilerek bölgeye akın etti. Şehrin betonlaşmış yapısından ve gri tonlarından uzaklaşmak isteyen vatandaşlar, sadece 5 dakikalık bir araç yolculuğu ve kısa bir yürüyüşün ardından kendilerini baharın ve kışın buluştuğu bu özel noktada buldu. Vadide bir yanda karlı tepeler diğer yanda ise rengarenk çiçekler fotoğraf tutkunları için benzersiz kareler sundu. "Ruhumuzu tazeledik" Bölgeye piknik ve yürüyüş yapmak için gelen Ceylan Vargün, deneyimlerini şu sözlerle aktardı: "Bugün Gümüşhane’de Süleymaniye Mahallesi’ndeyiz. Doğanın eşsiz manzarası ve çiğdem çiçekleri eşliğinde güzel bir yürüyüş yaptık. İki mevsimi bir arada gördük; arkamda kar, önümde ise çiğdem çiçekleri var. Şehrin gri renkleri içerisinde kalmaktansa, merkeze on dakika mesafelik bu alana gelip ruhumuzu tazeledik. Bu manzara eşliğinde çayımızı içmek harikaydı." Doğaseverlere davet Aslen Gümüşhaneli olan ancak uzun yıllar il dışında yaşadıktan sonra şehre geri dönen Mehmet Kaçan ise, bölgenin ulaşım kolaylığına ve güzelliğine dikkat çekerek, " Yüksek tepelerde kar olmasına rağmen aşağılarda 20 derecelik bir bahar havası var. Yeşilliğin, sarı ve mor renklerin birleştiği bir noktadayız. Eski Gümüşhane’nin hemen yanında, araçla ulaştıktan sonra sadece beş dakikalık bir yürüme mesafesinde bu güzelliğe ulaşabiliyorsunuz. Tüm doğaseverleri burayı keşfetmeye bekliyoruz" dedi.
29 Mart 2026 Pazar - 09:13
Süleymaniye’de renk cümbüşü: Sarı ve mor çiğdemler açtı
Gümüşhane’nin tarihi yerleşim yeri Süleymaniye Mahallesi’nde yer alan Musalla Vadisi, karların erimesiyle birlikte açan sarı ve mor çiğdem çiçekleriyle adeta bir renk cümbüşüne dönüştü. Şehir merkezine sadece 10 dakika mesafede iki mevsimi bir arada yaşayan vatandaşlar, eşsiz manzaranın tadını çıkarmak ve doğayla buluşmak için bölgeye akın ediyor. Gümüşhane’nin tarih kokan eski yerleşim birimi Süleymaniye Mahallesi, baharın gelmesiyle birlikte eşsiz bir doğa olayına ev sahipliği yapıyor. Bölgenin yüksek kesimlerinde kışın izleri olan kar kütleleri henüz tam olarak erimemişken, Musalla Vadisi boydan boya sarı ve mor renkli çiğdem çiçekleriyle kaplandı. Karların ardından fışkıran bu renkli çiçekler, vadi boyunca metrelerce uzanan doğal bir halı görüntüsü oluşturarak görenleri kendine hayran bıraktı. İki Mevsim Aynı Karede Doğanın sunduğu bu eşsiz manzarayı yerinde görmek isteyen Gümüşhaneliler, hafta sonunu fırsat bilerek bölgeye akın etti. Şehrin betonlaşmış yapısından ve gri tonlarından uzaklaşmak isteyen vatandaşlar, sadece 5 dakikalık bir araç yolculuğu ve kısa bir yürüyüşün ardından kendilerini baharın ve kışın buluştuğu bu özel noktada buldu. Vadide bir yanda karlı tepeler diğer yanda ise rengarenk çiçekler fotoğraf tutkunları için benzersiz kareler sundu. "Ruhumuzu Tazeledik" Bölgeye piknik ve yürüyüş yapmak için gelen Ceylan Vargün, deneyimlerini şu sözlerle aktardı: "Bugün Gümüşhane’de Süleymaniye Mahallesi’ndeyiz. Doğanın eşsiz manzarası ve çiğdem çiçekleri eşliğinde güzel bir yürüyüş yaptık. İki mevsimi bir arada gördük; arkamda kar, önümde ise çiğdem çiçekleri var. Şehrin gri renkleri içerisinde kalmaktansa, merkeze on dakika mesafelik bu alana gelip ruhumuzu tazeledik. Bu manzara eşliğinde çayımızı içmek harikaydı." Doğaseverlere Davet Aslen Gümüşhaneli olan ancak uzun yıllar il dışında yaşadıktan sonra şehre geri dönen Mehmet Kaçan ise, bölgenin ulaşım kolaylığına ve güzelliğine dikkat çekerek, " Yüksek tepelerde kar olmasına rağmen aşağılarda 20 derecelik bir bahar havası var. Yeşilliğin, sarı ve mor renklerin birleştiği bir noktadayız. Eski Gümüşhane’nin hemen yanında, araçla ulaştıktan sonra sadece beş dakikalık bir yürüme mesafesinde bu güzelliğe ulaşabiliyorsunuz. Tüm doğaseverleri burayı keşfetmeye bekliyoruz" dedi.
27 Mart 2026 Cuma - 21:18
Gümüşhane’de turizm toplantısında rekabet yerine "iş birliği" vurgusu
Gümüşhane’de düzenlenen turizm toplantısında bölge turizminin geliştirilmesi için iş birliği vurgusu yapıldı. Gümüşhane Turizmi 2026 Vizyon Programı Toplantısı’na Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, il protokolü ve turizm paydaşları katıldı. Gümüşhane ve çevre illerin turizm potansiyelinin artırılmasına yönelik değerlendirmelerde bulunulan toplantıda, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde son yıllarda artan ulaşım imkanları ve özellikle tünel projeleri sayesinde iller arasındaki erişimin kolaylaşmasıyla bölgenin tek bir turizm destinasyonu haline geldiğine dikkat çekildi. Turizmde rekabet yerine iş birliğinin önemine vurgu yapılan toplantıda, Trabzon, Rize ve Bayburt gibi çevre illerin birbirini tamamlayan unsurlar olarak değerlendirilmesi gerektiği ifade edildi. Bölge illerinin ortak hareket etmesinin turistlerin konaklama süresini uzatacağı ve ekonomik katkıyı artıracağı dile getirildi. "Turizmde samimiyete ihtiyaç var" Turizmde bölge illerinin birbirini desteklemesi gerekliliğini vurgulayan Vali Atay, "Turizm konusu aslında sizlerin bizden çok daha iyi bildiği bir alan. Nitekim başta da ifade edildiği gibi, sizler bu işin profesyonellerisiniz ve en büyük katkıyı sağlayan tarafsınız. Her bölgenin kendine özgü bir avantajı var. Bir yerin havası daha iyiyken, başka bir yerin restoranları öne çıkabiliyor. Kimi yerler ise farklı doğal ya da kültürel zenginlikleriyle dikkat çekiyor. Bu nedenle tüm bu değerleri bir bütün olarak ele alıp, ortak şekilde değerlendirmek gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle son yıllarda yapılan tüneller sayesinde Trabzon, Rize, Artvin, Giresun ve Samsun gibi iller birbirine çok daha yakın hale geldi. Bu durum, bölge turizmi açısından önemli bir avantaj oluşturuyor. Artık yarım saat ile 45-50 dakika gibi kısa sürelerde Zigana Dağı’na ulaşmak mümkün. Bu da Zigana’nın hem Trabzon’dan hem de Gümüşhane’den aynı kolaylıkla erişilebilir bir destinasyon haline geldiğini gösteriyor. Bundan sonraki süreçte önemli olan, bu avantajları nasıl değerlendireceğimizdir. Bölgeye ortak yatırımcılar çekerek turizm değerini nasıl artırabileceğimizi birlikte planlamalıyız. Ancak bu sürecin sadece toplantılarla sınırlı kalmaması, somut adımlarla desteklenmesi gerekiyor. Turizmde başarı için en önemli unsurlardan biri de samimiyettir. Bu işe gerçekten inanarak ve içtenlikle yaklaştığımızda bölge turizmi adına güçlü ve kalıcı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum" dedi.
26 Kasım 2019 Salı - 14:51
Kürtün’de hurda otomobil yangını korkuttu
Gümüşhane’nin Kürtün ilçe merkezinde park halindeki 2 hurda araç gece yarısı yandı.
25 Kasım 2019 Pazartesi - 17:17
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin bütçe maratonu devam ediyor
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin kasım ayı toplantıları devam ediyor.
25 Kasım 2019 Pazartesi - 14:38
Gümüşhane’de kadına yönelik şiddetle mücadele için yürüdüler
Gümüşhane’de AK Parti teşkilatları tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında yürüyüş düzenlendi, basın açıklaması yapıldı.
25 Kasım 2019 Pazartesi - 14:07
Özel İdare çalışanlarından örnek davranış
Gümüşhane İl Özel İdaresi’ne bağlı ekipler kırsal alanda çalışma yaptıkları noktalarda yaban hayvanlarını da unutmuyor.
24 Kasım 2019 Pazar - 20:25
Torul’da yangın
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde elektrik kontağından çıkan yangında bir ev, bir ahır ve bir samanlık küle döndü.
24 Kasım 2019 Pazar - 15:09
TFF 2. Lig: Gümüşhanespor: 2 - Hacettepespor: 3
Gümüşhanespor, TFF 2.
24 Kasım 2019 Pazar - 14:23
Gümüşhane’de Öğretmenler Günü kutlandı
Gümüşhane’de 24 Kasım Öğretmenler günü düzenlenen programla kutlandı.
24 Kasım 2019 Pazar - 11:47
Şehit öğretmen Necmettin Yılmaz’ın şehit edildiği yere fidan dikildi
Tunceli-Pülümür vadisinde Necmettin Yılmaz öğretmenin şehit edildiği noktaya TEMA Vakfı Gümüşhane Temsilcisi Yusuf Oral ve 3 arkadaşı, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde fidan dikti.
23 Kasım 2019 Cumartesi - 18:26
Ölüm banyoda yakaladı
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde kalp hastası yaşlı adam evinin banyosunda ölü bulundu.
23 Kasım 2019 Cumartesi - 17:33
Gümüşhanespor’un yeni başkanı Tolga Köprülü oldu
TFF 2.
22 Kasım 2019 Cuma - 23:23
Gümüşhane Valisi Taşbilek’ten Dipsiz Göl’ün son haliyle ilgili açıklama
Gümüşhane’nin İstavroma Yaylası’nda bulunan Dipsiz Göl’de define kazısının eski haline getirilmesi için gerekli çalışmalar aralıksız devam ediyor.
22 Kasım 2019 Cuma - 16:06
‘Önce insan sonra gazeteciyiz’
Dünyanın yaşayan en iyi 10 savaş muhabirinden birisi olarak kabul edilen Milliyet Gazetesi Fotoğraf Servisi Müdürü Bünyamin Aygün, memleketi Gümüşhane’de "Girişimcilik Haftası" kapsamında gençlerle buluştu.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder