Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gümüşhane
Gümüşhane’de definecilere suçüstü
01 Nisan 2026 Çarşamba - 15:23:18
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde kaçak kazı yapan 3 kişi suçüstü yakalandı. Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, Şiran ilçesi Çimenbaşı mevkiinde 3 şüpheli şahsın kaçak kazı yapacağı bilgisine ulaşıldı. KOM ekipleri ile Şiran İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince belirtilen bölgeye operasyon düzenlendi. Yapılan baskında O.D., İ.B. ve S.S.M. isimli şahıslar kaçak kazı yaparken suçüstü yakalandı. Olay yerinde yapılan aramalarda; 3 cep telefonu, 1 matkap ve çantası, 1 carot makinesi, 1 jeneratör, 2 hilti, 1 vinç, çeşitli inşaat ve kazı ekipmanları ile birlikte toplam 114 adet kaçak kazı malzemesi ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Cumhuriyet Savcısının talimatları doğrultusunda şüpheli şahıslar hakkında adli tahkikat başlatıldı.
31 Mart 2026 Salı - 11:53
Gümüşhane’de Kütüphane Haftası kutlamaları
Gümüşhane’de 62. Kütüphane Haftası, "İyileştiren Kütüphane" temasıyla düzenlenen programla kutlandı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen programa Gümüşhane Valisi Cevdet Atay ve il protokolü katıldı. Programda konuşan ve kütüphanelerin tarihsel önemine vurgu yapan Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi Müdürü Sümmani Akhan, "Medeniyetimizde kütüphaneler; yerleşim yerleri kurulurken külliyeler, imaretler ve vakıfların içinde veya kıyısında, imar edici ve iyileştirici bir unsur olarak mutlaka yer almıştır. Kütüphaneler, bir yandan ilmi ve fikri gelişime katkı sunarken, öte yandan insanın gönül dünyasına da iyileştirici bir etki yapmaktadır. Çünkü kütüphanelerin doğasında, içinde bulundurdukları eserleri meydana getiren insanların dünyasına yapılan yolculuğun teskin edici, huzur verici ve psikolojik olarak iyileştirici bir özelliği vardır. Bu özellik sayesinde kitaplarımız, insanın karakterini yoğurarak içindeki iyilik cevherinin ortaya çıkmasına zemin hazırlamıştır. Bu durum, insanı menfi özelliklerinden kurtarıp iyiye, doğruya ve güzele yönlendirerek hem kendine hem de topluma faydalı olmasını sağlamıştır. Bazen bir kelime, bir söz ya da bir kitap birçok iyiliğin kıvılcımı olurken, bazen de bir kötülüğün henüz meydana çıkmadan zihinlerde yok olmasına vesile olmuştur. Kütüphaneler ve kitaplar var oldukça, bu imar edici ve ihya edici özellik varlığını sürdürecektir" dedi. Etkinlikler çerçevesinde kütüphaneden en çok kitap alan kullanıcılara ödülleri takdim edildi, yazarların katılımıyla kitap imza etkinliği düzenlendi ve katılımcılar için kütüphane gezisi gerçekleştirildi. Öte yandan 2025 yıl sonu verilerine göre Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi’nde 57 bin 209 eser bulunurken, 10 bin 460 kayıtlı üye ile 23 bin 222 okuyucuya hizmet verildi. İl genelinde ise 9 halk kütüphanesi aracılığıyla 8 bin 945 kişiye hizmet sunulduğu bildirildi.
31 Mart 2026 Salı - 09:28
Gümüşhane’nin yaylalarında kar kalınlığı evlerin boyuna ulaştı
Gümüşhane kent merkezinde bahar havası kendini hissettirmeye başlarken, 2 bin 350 rakımlı Kazıkbeli Yaylası’nda kar kalınlığı evlerin boyuna ulaştı. Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kazıkbeli Yaylası’nda, kış boyunca etkili olan yoğun kar yağışının ardından ortaya çıkan manzara görenleri şaşkına çevirdi. Yol açma çalışmalarının başlamasıyla birlikte yaylaya çıkan vatandaşlar, kar kalınlığının yer yer evlerin boyuna yaklaştığını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Kent merkezinde baharın gelişiyle birlikte hava sıcaklıkları artarken, yüksek kesimlerde kışın etkisi sürüyor. Yaylada metrelerce yüksekliğe ulaşan kar kütleleri, bölgedeki çetin kış şartlarını bir kez daha gözler önüne seriyor.
30 Mart 2026 Pazartesi - 14:28
Gümüşhane’de uyuşturucu operasyonu
Gümüşhane’de jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda 4 gram reçine esrar ele geçirilirken, 1 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince yapılan çalışmalar neticesinde S.K. isimli şahsın araçla Gümüşhane’ye uyuşturucu madde getireceği bilgisine ulaşıldı. KOM Şube Müdürlüğü ve Şiran İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince 27 Mart 2026 tarihinde Çamoluk yol ayrımında durdurulan araçta bulunan şüpheli üzerinde yapılan aramada 2 adet sarma kâğıdı ile 4 gram reçine esrar ele geçirilerek muhafaza altına alındı.
12 Haziran 2019 Çarşamba - 15:55
Gümüşhane’de kursiyerlerin bir yıllık emekleri görücüye çıktı
Gümüşhane Halk Eğitimi Merkezinde yıl boyunca düzenlenen kurslarda kursiyerler tarafından yapılan el emeği göz nuru yüzlerce ürün yılsonu sergisinde görücüye çıktı.
12 Haziran 2019 Çarşamba - 13:11
Gümüşhane Yeni Şehir Stadyumu’nda Çocuk Oyunları Şenliği
Gümüşhane’de yıllardır sadece futbol maçlarında kullanılan Yeni Şehir Stadyumu’nda düzenlenen çocuk oyunları şenliğinde stadyum çocuk sesleriyle inledi.
11 Haziran 2019 Salı - 16:34
Gümüşhane’de tarım sektörü İl Genel Meclisinde masaya yatırıldı
Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin haziran ayı toplantıları başladı.
10 Haziran 2019 Pazartesi - 18:31
Gümüşhane’de turizm danışma ve koordinasyon toplantısı yapıldı
Gümüşhane’de turizm sektör temsilcileriyle buluşmak, turizmdeki mevcut durum ve geleceği planlamak, karşılaşılan sorunları tespit etmek ve çözüm önerilerini birlikte analiz etmek amacıyla tüm paydaşların katılımıyla Vali Kamuran Taşbilek başkanlığında Turizm Danışma ve Koordinasyon Toplantısı yapıldı.
10 Haziran 2019 Pazartesi - 12:20
Bayram tatilinde Gümüşhane’yi 60 bin kişi gezdi
Son yıllarda yapılan yatırımlarla, tarihi ve doğal güzellikleri, yaylalarıyla turizmde adından söz ettiren Gümüşhane’de 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde turistik tesisleri ziyaret eden turist sayısı belli oldu.
10 Haziran 2019 Pazartesi - 10:57
Gümüşhane İl Özel İdaresinde geleneksel bayramlaşma töreni yapıldı
Gümüşhane İl Özel İdaresi’nin 20 yılı aşkın süredir geleneksel hale getirdiği bayramlaşma töreni Ramazan Bayramı tatilinin ardından ilk mesai gününde yönetici ve çalışanların katılımıyla gerçekleştirildi.
09 Haziran 2019 Pazar - 23:50
Su tesisatı yaparken elektrik akımına kapıldı
Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde su tesisatı yapan 36 yaşındaki Yusuf Öztürk, elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti.
09 Haziran 2019 Pazar - 16:02
Gümüşhane’de 2.modifiyeli araç buluşması
Gümüşhane’de bu ikincisi düzenlenen modifiyetli araç buluşma etkinliğinde çeşitli illerden gelen 250 modifiyeli araç trafiğe kapalı alanda meraklılarına görsel şov sundu.
08 Haziran 2019 Cumartesi - 16:40
Vali Taşbilek: “Bayram tatili süresince bugüne kadar ilimizde ölümlü trafik kazası gerçekleşmedi”
Gümüşhane Valisi Kamuran Taşbilek, 9 günlük bayram tatili dönüşünde Emniyet ve Jandarma ekiplerinin yaptığı trafik denetlemesine katılarak sürücülere pestil ve köme, çocuklara da çeşitli hediyeler vererek çeşitli uyarılarda bulundu.
08 Haziran 2019 Cumartesi - 10:50
Zigana Dağında renk cümbüşü
Çağlar boyunca insanların limana ulaşmak için aşmak zorunda kaldığı ve sıradışı coğrafyası, endemik bitkileri, kendine has iklimsel özellikleri ve doğal güzellikleriyle Zigana Dağı bugünlerde sarı Zifin çiçeklerinin açması nedeniyle seyrine doyumsuz manzaraya büründü.
07 Haziran 2019 Cuma - 17:18
Kadırga Yaylası’ndaki o camide yılın ilk cuma namazı kılındı
GÜMÜŞHANE (İHA) – Dünya sadece birkaç örneği bulunan ve bir tanesi de Gümüşhane’nin Kadırga Yaylası’nda yer alan üzeri açık camide yılın ilk cuma namazı yağmur altında kılındı.
05 Haziran 2019 Çarşamba - 11:28
Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yükseklerinden birisi
Gümüşhane’nin Torul ilçesinde 240 metrelik irtifasıyla Türkiye’nin ve Avrupa’nın en yükseklerinden, karayoluna en yakın cam seyir teraslarından birisi olan Torul Kalesi Cam Seyir Terası açıldığı 17 ayda 220 bin kişiyi ağırladı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder