Yerel Haberler
Gümüşhane
Odunluk olarak kullanılan kamyona kesilen köprü cezası Bakan Uraloğlu’nun talimatıyla iptal edildi 24 Nisan 2026 Cuma - 15:37:22 Gümüşhane’de bir vatandaşın evinin önünde odunluk olarak kullanılan çekme belgeli kamyona kesilen köprü cezası, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun talimatıyla iptal edildi. Gümüşhane’nin Torul ilçesinde yaşayan nakliyeci Sinan Çaklı’nın evinin önünde bulunan ve kış aylarında odunluk olarak da kullandığı 29 AAV 321 plakalı 1976 model çekme belgeli kamyonuna, İstanbul’daki Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nden geçiş ihlali yaptığı gerekçesiyle 10 bin 484 TL idari para cezası kesilmişti. Kamyonunu son 1 yıldır odunluk olarak kullanan, son 3 yıldır ise yalnızca evinin çevresinde yerini değiştirmek amacıyla hareket ettiren Çaklı, cezaya itiraz edeceğini ifade etmişti. Basında yer alan haberlerin ardından konu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na ulaştı. Yapılan incelemede Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait kameraların plakayı yanlış okuduğu ve bu nedenle araca hatalı ceza kesildiği tespit edildi. Yanlışlığın belirlenmesinin ardından Bakan Uraloğlu’nun talimatıyla ilgili birimler cezayı iptal etti. Bakanlık ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri tarafından telefonla bilgilendirilen Çaklı’ya cezanın iptal edildiği ve herhangi bir işlem yapmasına gerek olmadığı iletildi. Konuyla yakından ilgilenilmesinden memnuniyet duyduğunu belirten Sinan Çaklı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na teşekkür etti. Konunun basında yer almasının ardından Bakanlık yetkililerinin kendisine ulaştığını ifade eden Çaklı, "Kamyonumuza İstanbul FSM Köprüsü’nden geçiş ihlali yaptığına dair bir para cezası kesildi. Bu benim başıma 3’üncü kez geldiği için sesimi duyurmak istedim. Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu haberi gördükten sonra olayla birebir alakadar oldu. Bakan beyin talimatı doğrultusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü yetkilileri beni aradı, konuyla birebir alakadar olduklarını, cezamın iptal edildiğini söylediler. Sağ olsunlar mağduriyetimiz giderildi. Sizlere de çok teşekkür ediyorum. Umarım bir daha başka vatandaşlarımızın başına gelmez. Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na konuyla yakından ilgilendiği için çok teşekkür ediyorum" dedi.
23 Nisan 2026 Perşembe - 15:03 Gümüşhane’de 23 Nisan kutlamaları Gümüşhane’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Anıt önündeki programın ardından okul temsilcileri Gümüşhane Valisi Cevdet Atay’ı makamında ziyaret etti. Vali Atay, makamını temsili olarak Dumlupınar İlkokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Çınar Asaf Şahin’e devretti. Valilik koltuğuna oturan Çınar Asaf Şahin’in ilk talimatları, çocuk etkinliklerinin artırılması ve okulunun önündeki parkın yenilenmesi oldu. Valilikteki programların ardından kutlamalar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu’nda devam etti. Program öncesinde 23 Nisan temalı resim sergisi gezildi. Daha sonra Gümüşhane Valisi Cevdet Atay ve il protokolünün katılımıyla salon programına geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda İl Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı. Doğan konuşmasında, "Ulusumuzun egemenliğini kendi eline aldığı bu anlamlı günün 106. yıl dönümünde çocuklarımızı ve gençlerimizi Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma iradesi içerisinde görmenin gururunu yaşıyoruz. Vatanını, milletini ve bayrağını seven siz değerli çocukları; bilimde ve teknolojide çağın üzerine çıkacak bir Türkiye bekliyor. Kahramanmaraş’ta hayatını kaybeden çocuklarımızı ve ailelerini saygıyla anıyor, milletimize başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından düzenlenen ödül töreninde il genelinde gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Program kapsamında öğrenciler şiirler okurken, piyano eşliğinde şiir sunumları da gerçekleştirildi.
22 Nisan 2026 Çarşamba - 11:13 Gümüşhane’de uyuşturucu ve kaçakçılığa darbe Gümüşhane’de son 15 günde gerçekleştirilen huzur ve güvenlik uygulamalarında çok sayıda uyuşturucu madde, kaçak ürün ve tarihi eser ele geçirilirken 7 şüpheli yakalandı. Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kente uyuşturucu madde getirerek piyasaya sürmeye çalışan şebekelere yönelik çalışma başlattı. İl dışından Gümüşhane’ye narkotik madde sevkiyatı yaptığı belirlenen şüpheliler teknik ve fiziki takibe alındı. Düzenlenen operasyon kapsamında 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda 259 gram metamfetamin ele geçirildi. Kelkit İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen çalışmalarda 8,40 gram esrar, 34,64 gram bonzai maddesi ile uyuşturucu kullanımına yönelik aparatlar ele geçirildi. Öte yandan asayiş ekipleri tarafından piyasa değeri yaklaşık 15 bin TL olan 11 çift çalıntı ayakkabı ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Kelkit İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin son 15 günde gerçekleştirdiği denetimlerde ise 26 litre kaçak alkollü içki, 1 ruhsatsız tabanca, 2 şarjör, 67 fişek, 24,72 gram esrar, 7 sentetik ecza hap ve 2,07 gram kenevir tohumu ele geçirildi. Ayrıca yapılan aramalarda 10 adet tarihi sikke, at ve kuş figürlü objeler ile 2 adet tarihi yüzük ele geçirilerek incelemeye alındı.
Şiran’da halı saha çöktü: 4 yaralı
13 Aralık 2016 Salı - 20:18 Şiran’da halı saha çöktü: 4 yaralı Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde amatör futbol takımının antrenman yaptığı halı saha, aşırı kar yükü nedeniyle çöktü. Olayda 4 sporcu hafif şekilde yaralandı.Edinilen bilgiye göre, ilçenin Tekke Mahallesi Kuzuluk mevkiinde özel müteşebbise ait halı sahanın, akşam saatlerinde kar yağışına bağlı aşırı kar yükünden dolayı tavanı komple çöktü.Kazada halı sahanın tavanının her iki tarafı da ortaya çökerken, o sırada sahada antrenman yapan amatör futbol liginde mücadele eden Şiran Karacaspor oyuncularından Fahrettin Özsan, Fatih İşlemez, Buğrahan Celepci ve Yavuz Şamil Yaşar yaralandı.Yaralılar 112 Acil Servis ambulansıyla kaldırıldıkları Şiran Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, kafasına darbe alan Fahrettin Özsan ve Fatih İşlemez, ileri tetkik ve tedavi için Kelkit Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Diğer sporcuların kazadan hafif sıyrık ve çarpmalarla kurtulduğu ifade edildi.Olayın ardından gazetecilerin konuyla ilgili sorularını cevaplandıran Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, tesisisin tavanının aşırı kar yükünden dolayı çöktüğünü, o sırada tesiste antrenman yapan Şiran Karacsporlu oyuncuların yaralandığını söyledi.Başkan Altıparmak, ilçede yoğun kar yağışının devam ettiğini, geçtiğimiz hafta etkili gerçekleşen yağış ve bugünkü yağışla birlikte kar kalınlığının arttığını sözlerine ekledi.
Gümüşhane’de kanadı kırık ‘Bahri’ tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı
13 Aralık 2016 Salı - 17:25 Gümüşhane’de kanadı kırık ‘Bahri’ tedavi edildikten sonra doğaya bırakıldı Gümüşhane’de geçtiğimiz haftalarda kanadı kırık olarak bulunan ‘Bahri’ kuşu 3 hafta süren tedavisinin ardından tekrar doğaya bırakıldı.Gümüşhane’nin merkeze bağlı Övündü köyünde 25 Kasım tarihinde vatandaşların yaralı olarak bulduğu uzun boyunlu ve sivri gagalı bir kuş türü olan “Bahri” kuşu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekibi tarafından teslim alındı.Kurum veterineri tarafından kırık olan kanadına bandajlama yöntemiyle tedavi gerçekleştirilirken, yaklaşık 1,5 hafta kanadı bandajlı duran kuş 1 hafta da ilaç tedavisiyle bandajsız olarak bekletildikten sonra doğaya salındı.Göç kuşlarının geçiş dönemi olması ve Gümüşhane’nin yaşam alanı arasında bulunmadığı bahri kuşunun göç sırasında yorgunluk nedeniyle Gümüşhane’de yaralandığı tahmin ediliyor.Yaklaşık 3 hafta süren tedavi sürecinin ardından veteriner hekimle birlikte kuşu bulunduğu nokta olan Övündü köyüne götürerek doğaya bırakan Doğa Koruma ve Milli Parklar Gümüşhane Şube Müdürü İlbeyi Aydın, Harşit çayı kenarındaki suni göle bırakılan kuşun suyla buluşma anında çocuklar gibi sevindiğini gözlediğini kaydetti.Son dönemde özellikle göç mevsimiyle birlikte Gümüşhane’de çok sayıda yaralı kuş vakasıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Aydın, vatandaşlarımızın bu duyarlılığına teşekkür ederek, bu tür durumlarla karşılaşan vatandaşlardan mutlaka kendilerine bilgi vermelerini istedi.
Gümüşhane’nin 20 yıllık hafriyat sorunu son buldu
13 Aralık 2016 Salı - 14:59 Gümüşhane’nin 20 yıllık hafriyat sorunu son buldu Gümüşhane kent merkezinde uzun yıllardan beri sorun olan hafriyat döküm sahası tüm tarafların katılımıyla Vali Okay Memiş başkanlığında düzenlenen toplantıyla çözüldü.Vali Okay Memiş başkanlığında Valilik Toplantı salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay, Gümüşhane Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Metin Şeker, Şoförler Odası Başkanı Muhlis Atalay, kurum müdürleri ve nakliyeci esnafı katıldı.Toplantıda yaptığı konuşmada mevcut durum hakkında bilgi veren Vali Memiş, Akçakale köyündeki alanın dolduğunu ve 2 yeni döküm sahası belirlediklerini belirterek, şehrin 20 yıldır çözüm bekleyen sorununu kısmen de olsa çözdüklerini söyledi.“Karar aldık uygulayın demiyor istişare yapıyoruz”Şehri yönetirken ‘Karar aldık hadi uygulayın’ değil de istişareye önem verdiklerinin altını çizen Vali Memiş, “Siz buradaki arkadaşlarımız, bu işi yapan ve ekmek kazanan insanlarsınız. Biz size danışmak için sizi çağırdık. Böyle bir karar aldık. Doğru mu, yanlış mı yaptık söyleyin” ifadelerini kullandı.“Akçakale’de vatandaşlara verdiğimiz sözü tuttuk”Akçakale köyü sınırları içerisinde ki alanın o bölgedeki vatandaşların tahammül sınırlarının sonlandığını ifade eden Vali Memiş, bölgede yaşayan vatandaşların araç gürültüsünden, can ve mal güvenliğinden bahisle eylem de yaptıklarını hatırlatarak, o zaman yaptıkları toplantılarda verdikleri “Biz bu sorunu halledeceğiz” sözünü tuttuklarını söyledi. Vali Memiş, Akçakale’deki döküm sahasına Bağlarbaşı Mahallesinden ulaşılabilecek bir yol var olduğunu fakat orası daha riskli olduğunu belirterek, “Orada zaten şehir trafiği çok yoğun. Üniversite kavşağı zaten yok. Birde oraya ağır tonajlı hafriyat kamyonları yönelirse kazalara davetiye çıkarır” dedi.“Yeni döküm sahası Organize Sanayi Bölgesinde”Hafriyat alanı sorunun çözümü için Organize Sanayi Bölgesinde yeni bir döküm alanı belirlediklerini bu konuda bu işten ekmek yiyen insanlarla istişare etmek istediklerini ve fikirlerini almak istediklerini kaydeden Vali Memiş’in bu çağrısına toplantıya katılan herkes olumlu cevap verdi.“Şehrin iki çıkışında da hafriyat döküm sahası oldu”Bahse konu alanları heyet halinde en az 5 kez incelediklerini, hep birlikte çalıştıklarını ifade eden Vali Memiş, “2 güzergahımız olacak. Birisi il merkezindeki çevre yolunda da kullanılan eski hayvan barınağının oradaki hafriyat alanı. Burayı Belediyemiz yönlendirecek. Diğeri de organize sanayi bölgesinde. Buradaki dökümden dolayı şimdilik ücret talep edilmeyecek. Tonaj konusuna ve diğer kurallara çalıştığını müteahhit ve şirketlerle birlikte dikkat edin. Hayırlı olsun” diye konuştu.“Huzurlu bir şekilde bu kenti yönetelim ve vites büyütelim istiyoruz”Nakliye sektörüyle ilgili yaşanan bazı sorunların hatırlatılması üzerine kamu olarak yetkilerinin farkında olduklarını, yaşanan sorunlara cezai çözüm bulmaları halinde şehri kilitleyebileceklerini vurgulayan Vali Memiş, “Biz cezai tedbirleri en son aşamada kullanıyoruz. Yetkilerimizi bilmeyen adamlar değiliz. İyi niyetimiz de cahillikten değil. Yönetim anlayışımız istişareye dayanıyorsa huzurlu bir şekilde bu kenti yönetelim ve vites büyütelim istiyoruz. Hem siz dikkat edin, hem biz dikkat edelim. Müteahhitleri de uyaralım bu konuda” ifadelerini kullandı.Belediye Başkanı Ercan Çimen ise hafriyat döküm alanı sorununun şehrin son 20 yılının sorunu olduğuna değinerek, “Akçakale’de bir yer oluştu ama şehir de hızlı bir şekilde büyüyor. Her taraf şantiye alanı. Daha önce hafriyatlar yollara, derelere dökülüyordu. Son dönemde alınan tedbirlerle bu iş azaldı. Biz birkaç nokta baktık. Şehirde alternatif olan yerlere hep birlikte baktık. Akçakale köyündeki alana hafriyat sıkıştırılmadan döküldü. Burada bir düzenleme yapılırsa büyük bir alan çıkacaktı. Şehrimizin büyük sorunu olan çalışmalarından dolayı Valimize ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu sorun hepimizin sorunu. Bu sorun bizzat bizi ilgilendiriyor. O alanı sıkıştırmalı yaparsak daha yüksek kapasiteyle kullanabiliriz” dedi.GTSO Başkanı İsmail Akçay da 20 yıldır devam eden hafriyat döküm sahası probleminin nakliyecilere sorun yaşattığını hatırlatarak emeği geçenlere teşekkür etti.Gümüşhane Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve eski Şoförler Odası Başkanı Ali İsmail Daltaban ise 20 yıllık sorunun çözülmesi noktasında katkı sağlayan herkese teşekkür etti.Gümüşhane Şoförler Odası Başkanı Muhlis Atalay da sorunun çözülmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkür etti.
Gümüşhane’de binlerce kişi terörü lanetledi
12 Aralık 2016 Pazartesi - 18:41 Gümüşhane’de binlerce kişi terörü lanetledi Gümüşhane’de yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı yürüyüşle terör lanetlendi.Gümüşhane Ticaret Odasının koordinasyonunda ildeki tüm siyasi partiler, vakıf ve dernekler ile sendikaların destek verdiği ‘Gümüşhane teröre karşı tek ses, tek yürek’ adlı yürüyüş, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünden başladı. Buradan dev Türk bayrakları ve ellerindeki bayrak ve pankartlarla yürüyüşe başlayan yaklaşık 10 bin kişiye yol boyunca vatandaşlar akın akın katıldı. Gümüşhane Üniversitesi öğrencilerinin de destek verdiği yürüyüşte katılımcılar hep bir ağızdan "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda", "Ne mutlu Türküm diyene", "Yurduma uzanan eller kırılsın", "Şehidim hakkını helal et bize", "Çıkarın şu idamı asalım köpekleri" sloganları attı. Yürüyüşe Vali Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Cezayir Danışan, AK Parti İl Başkanı Av. Celalettin Köse, CHP İl Başkanı Bedri Ağaç, MHP İl Başkanı Nadim Aydın, GTSO Başkanı İsmail Akçay, ilçe ve belde belediye başkanları, Memur-Sen, Türk Kamu-Sen, Eğitim Sen temsilcileri, siyasi parti mensupları, sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının temsilcileri ve binlerce vatandaş katıldı.Vali Okay Memiş, yaptığı konuşmada tüm Gümüşhanelilerin 15 Temmuz hain darbe girişiminde de devletinin yanında olduğunu ve 10 Aralık tarihinde İstanbul’da yapılan hain terör saldırısında bir kez daha devletinin yanında olduklarını yapılan yürüyüşte ortaya koyduğunu belirterek teşekkür etti. İstanbul’daki hain saldırı sonucu şehit olan 36’sı polis toplam 44 vatandaşa Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Vali Memiş, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ne yazık ki adı konulmamış bu terör örgütleriyle bir taşeron savaşı içerisindeyiz. Biz 81 il içerisinde bu terör saldırısını ilk duyarak tepki gösteren bir iliz. Bu mücadelede devletimizin yanında olduğunuzu gösterdiğiniz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.“Dünyadaki en büyük terör örgütleriyle mücadele ediyoruz”Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dünyadaki en büyük terör örgütleriyle mücadele verdiğinin altını çizen Vali Memiş, şunları söyledi:“Kanlı PKK terör örgütüyle, eli kanlı DHKP-C’si ile FETÖ’süyle, İŞİD’i ile DEAŞ’ı ile belki de dünyadaki en kanlı terör örgütleriyle devletimiz aziz milletimizle beraber büyük bir mücadele örneği göstermektedir. Biz, bir ölürüz bin diriliriz. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Sayın Başbakanımız ve hükümetimizin açıkladığı gibi terörle mücadelede eskisiyle mukayese edildiğinde daha aktif bir mücadele dönemi başlamıştır.”Terör örgütlerinin ne kadar çırpınırlarsa fayda etmeyeceğini vurgulayan Vali Memiş, “Bu mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz ve asla taviz vermeyeceğiz. Biz, devlet olarak hukuk içerisinde hareket edeceğiz. Devlet, hukuk içerisinde kalarak bu mücadeleyi sizin desteğinizle sonuna kadar yürütecek ve Allah’ın izniyle başarılı olacaktır. Bizim kentimiz, Gümüşhane’miz ülkemizin en asayişli, en huzurlu kentlerinden birisidir. Türkiye’de ilk üç ilden birisiyiz. Biz bunu sadece burada görev yapan değerli polis memuru arkadaşlarımızla, İl Jandarma Komutanlığındaki değerli personeliyle tesis etmiyoruz. Eğer biz Türkiye’nin en güvenli, en huzurlu illerinden birisiysek bunu siz değerli hemşehrilerimizle gerçekleştiriyoruz. Hepinizden Allah razı olsun. Bugün Gümüşhane’nin asaletine yakışır bir şekilde düzenlenen yürüyüş için hepinize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.“Hep birlikte Gümüşhane’yiz, hep birlikte Türkiye’yiz”“Hep birlikte Gümüşhane’yiz, hep birlikte Türkiye’yiz” diyerek basın bildirisini okuyan Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay ise ne idüğü belirsiz birkaç soysuzun bu ülkeyi ve yüce Türk milletini yıldıracaklarını zannetmeleri kadar aptalca bir durum olamayacağını vurguladı. İstanbul’da meydana gelen hain saldırının polislere değil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve yüce Türk milletine yapıldığını belirten Akçay, “Bu it sürüleri döktükleri kanda boğulacaklardır. Bu tür eylemlerle bizleri korkutacaklarını zanneden bu alçaklar, Türk milletinin geçmişinden habersizdirler. Bu millet tarihte nice hain saldırılara göğüs germiş ve bu kökü artık nerede olduğu belli olan maşalara gereken cevabı vermiştir; vermeye de devam edecektir. Bundan bütün milletimiz emin olmalıdır. Bu kan emici soysuzların gerek iç, gerekse dış destekçileri şunu iyi bilmelidir ki bu millet tarihi süreç içerisinde nice zalimleri gerektiği şekilde cezalandırmıştır. Bunları da cezalandıracak kudret ve kuvvete sahiptir. Bu tür hain saldırılar karşısında milletimizin daha içtenlikle ve samimi bir şekilde kenetleneceğine olan inancımızı yüksek sesle haykırmak istiyoruz. Sesimizi bütün vatan hainleri, onların iç ve dış destekçileri duysun istiyoruz. Hiçbir kutsalı tanımayan bu vatan ve millet düşmanları bu milletin birliğine, dirliğine kastetmeye çalışırken kendilerinin kime hizmet ettiğini bilmeyecek kadar ahmak olduklarının farkında değiller mi? Bu tür kalleşçe saldırılar bu milletin bir olmasını, iri olmasını, diri olmasını ve dimdik ayakta olmasını engelleyemez. Gümüşhane’de yaşayan bütün vatandaşlar olarak bu tür hain eylemlere asla geçit vermeyeceğiz. Türk milleti olarak bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi canı pahasına savunan güvenlik güçlerimizin her zaman yanlarında olacağımızı bütün dünya duysun” dedi.“15 Temmuz darbesini mezara gömdüğümüz gibi bütün teröristleri de mezara gömeceğiz”Geçmişte defalarca canlı bomba eylemlerine girişen ve masum insanları katleden PKK, DEAŞ ve FETÖ gibi kanlı terör örgütleri ve adı her ne olursa olsun uzantılarının gerekli cevabı misliyle alacaklarını, Türk milletinin güçlü iradesi altında ezilerek yaptıklarına pişman olacaklarını söyleyen Akçay, “Milletimizin ayranı kabarmış, bıçak kemiğe dayanmıştır. Devletimiz ve emniyet güçlerimiz gerekeni yapacaklardır. Bizlerde Gümüşhane olarak devletimizin ve milletimizin yanında olduğumuzu buradan hep beraber haykırıyoruz. 15 Temmuz darbesini mezara gömdüğümüz gibi, bütün teröristleri de mezara gömeceğiz. Bütün dünya duysun. Yüce Mevla şahit olsun ki bu bayrak inmeyecek, bu ezan dinmeyecek. Bütün dünya bunu böyle bilsin. Yüce milletimizin başı sağolsun” diye konuştu.Yapılan konuşmaların ardından GTSO Başkanı Akçay tarafından polis memurlarına buket, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar’a Türk bayrağı hediye edildi. Etkinlik Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Ercan Aksu’nun yaptırdığı duayla son buldu. Etkinliğin ardından vatandaşlar İl Emniyet Müdürlüğü kapısında nöbet tutan Polis Özel Hareket (PÖH) memurlarıyla hatıra fotoğrafı çekildi.
Gümüşhane’de kar yağışı
10 Aralık 2016 Cumartesi - 17:00 Gümüşhane’de kar yağışı Gümüşhane’de etkili olan kar yağışının ardından kent merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı.Sabah saatlerinde başlayan ve gün boyunca aralıklı olarak devam eden kar, şehri beyaza bürüdü. Kentte kar kalınlığı 30 santimetreye ulaştı. Kar nedeniyle 112 acil servis ekipleri kent merkezindeki bazı noktalara ulaşmakta zorluk yaşarken, pazar yeri inşaatı nedeniyle trafiğe kapatılan Kıbrıs Çarşısında ise yaşlı vatandaşlar ambulansa sedyeyle uzun bir mesafeden güçlükle taşındı. Vatandaşlar, yolun ulaşıma açılmamasına tepki gösterdi.Karın tadını çocuklar çıkardıŞehir içinde de ulaşımda aksamaların meydana geldiği Gümüşhane’de yağışın tadını her zamanki gibi çocuklar çıkardı. Kar nedeniyle araç trafiğinin en aza indiği şehirde çocuklar yollarda kızakla kayarken, park ve yol kenarlarına kardan adam yapmayı ve kartopu oynamayı da ihmal etti.Dün gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 4 derece olarak ölçülen Gümüşhane’de toplam kar kalınlığının 30 santimetreye ulaştığını ifade eden Meteoroloji yetkilileri ise bugün sabah saatlerinden itibaren yağan kar kalınlığının ise 15 santimetre olduğunu söyledi. Yetkililer yağışın yarın sabah saatlerine kadar devam etmesinin yanında önümüzdeki 4-5 gün boyunca da lokal olarak yer yer kuvvetli ve aralıklı olarak devam edeceğini kaydetti.
Vali Memiş, Şiran’da mandıraları gezdi
10 Aralık 2016 Cumartesi - 08:30 Vali Memiş, Şiran’da mandıraları gezdi Gümüşhane Valisi Okay Memiş, göreve geldiği günden beri ziyaret ettiği her köy, ilçe ve beldede ahırları bizzat inceleyip, çiftçinin sorunlarını yerinde görüyor.Şiran ilçesinde gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Karaca Mahallesi’nde Sezai Aydın’a ait 35 büyükbaş hayvanlık mandıra ile aynı mahalledeki 80 büyükbaş hayvanlık Karaca Kooperatifi mandırasını ziyaret ederek kooperatif yöneticisi Volkan Baykuş’tan bilgi alan Vali Memiş, ayrıca ilçeye bağlı Akbulak köyündeki bir üreticiyi de ziyaret etti.Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Memiş, toplumun tüm kesimleriyle ortaklaşa karar verdikleri Gümüşhane’nin kalkınmasının 3 sacayağından birisinin tarım ve hayvancılık, diğerlerinin ise turizm ve madencilik olduğunu hatırlattı. Turizmin çok önemli olmasına karşın sadece turizm yetmeyeceğini, mutlaka üretim yapılması gerektiğini kaydeden Vali Memiş, “Hayvancılık da madencilikte bir üretim. Bir mandıra bir fabrika diyoruz. Ve kollarımızı sıvadık. İl merkezi ve diğer ilçelerimizde de yapıyoruz ama daha çok hayvancılığın yoğun olduğu Kelkit havzasında mandıra sayısını artırıyoruz. Kelkit ilçesinde hayvan ihtisas organize sanayi bölgesi kurmanın çalışmalarını başlattık. 248 müracaatçı var. Eğer hedefimize ulaşabilirsek 23 bin 400 büyükbaş hayvan olduğu bir alan olacak” dedi.Şiran ilçesinde büyük mandıra işletmelerini gezdiklerini ifade eden Vali Memiş, “Bunu teşvik ediyoruz. Tarım Bakanlığımızın bu yönde çok güzel teşvikleri var. 100 baş veya 50 baş üstü ahırlara yüzde 50’sini hibe ediyor. Bunu vatandaş maliyetini düşürerek yüzde 70’e kadar çıkartabiliyor. Hayvan alımında da yüzde 30’unu bakanlığımız hibe olarak veriyor. Eğer İPARD’a dahil edilirse Gümüşhane yüzde 65’e varana kadar hayvan desteğini sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı.Hayvancılığı çok önemsediklerini, bu ziyaretlerle de üretimi devam ettirmeyi amaçladıklarını dile getiren Vali Memiş, il genelinde 29 gölet inşaatının devam ettiğini, bununla birlikte arazi toplulaştırma çalışmalarına başladıklarını belirterek, sulu tarıma geçerek hayvancılığın en önemli girdisi olan yem bitkisi girdisinin minimuma düşürmeyi planladıklarını söyledi.
Türkiye’nin en huzurlu kenti Gümüşhane’de huzur uygulaması
10 Aralık 2016 Cumartesi - 00:05 Türkiye’nin en huzurlu kenti Gümüşhane’de huzur uygulaması İstatistiklere göre Türkiye’nin en güvenli 3 ilinden birisi olan Gümüşhane’de 81 ille eşzamanlı asayiş ve huzur uygulaması yapıldı.İl merkez ve tüm ilçelerde emniyet mensuplarının katılımıyla gerçekleştirilen uygulamaya trafik, narkotik, terör, özel harekat, çevik kuvvet ekipleri katılırken, uygulamada Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapıldı, aranan şahıslar ve umuma açık işyerleri kontrol edildi.“Gümüşhane Türkiye’nin en güvenli 3 ilinden birisi”Uygulamayla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandıran Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Emniyet teşkilatının tüm Türkiye’de aynı saatte başlayan asayiş uygulamasının Gümüşhane ve bütün ilçelerinde yapıldığını hatırlatarak, “Biz zaten Türkiye’nin en güvenli ilk 3 şehrinden birisiyiz. Bu uygulamada da ilimizde birkaç trafik suçuyla ilgili vatandaşlarımızla işlem yapıldı. Umuma açık yerlerle ilgili uygulamamız da yapıldı. Allah’a şükürler olsun Gümüşhanemiz asayiş olayları açısından yine Türkiye’nin en güvenli illerinden birisi. Bu çalışmaya katılan polis teşkilatına teşekkür ediyorum” dedi.Emniyet teşkilatının vatandaşların huzurunu sağlamak, can ve mal emniyetini tesis etmek için gece gündüz çalıştığına vurgu yapan Vali Memiş, “Toplumun en problemli suç işlemiş olan vatandaşlarıyla muhatap oldukları için aslında zor bir görev icra ediyorlar. Ama biz Gümüşhane’ni genelinde zaten huzurlu bir yapı olduğu için o anlamda biraz daha şanslıyız” diye konuştu.“Türkiye’nin en huzurlu vilayeti olmamız başta Gümüşhane halkı sayesindedir”Bütün Gümüşhanelilere bu yaklaşımlarından ötürü teşekkür eden Vali Memiş, şöyle konuştu: “Kanuna, nizama, düzene zaten çok uygun hareket eden bir vatandaşımız var. Eğer öyle olmasa biz bu huzurumuzu sadece polisiye tedbirlerle sağlayamayız. Onun için Türkiye’nin en huzurlu vilayeti olmamız başta çok saygıdeğer, terbiyeli, anlayışlı, vatanına milletine bağlı, milli manevi değerlerine bağlı Gümüşhane halkı sayesindedir. Bütün hemşehrilerimize de şükranlarımı arz ediyorum.”