Yerel Haberler
Gümüşhane
Gümüşhane’de fenalaşan yolcu hastaneye dolmuşla yetiştirildi 28 Nisan 2026 Salı - 14:08:49 Gümüşhane’de dolmuşta fenalaşan kadın yolcu, şoförün hızlı müdahalesiyle doğrudan hastanenin acil servisine ulaştırıldı. Gümüşhane’de şehir içi yolcu taşımacılığı yapan dolmuşta bulunan F.Y. isimli kadın yolcu, seyir halindeyken aniden fenalaştı. Durumu fark eden diğer yolcular, ilk müdahaleyi yaparak kadına yardımcı oldu. Olayı fark eden dolmuş şoförü Lokman Bal ise zaman kaybetmeden, içerisinde yolcuların da bulunduğu dolmuşu Gümüşhane Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne sürdü. Bu sırada dolmuşta bulunan vatandaşlar hastaneyi arayarak sağlık ekiplerine bilgi verdi. Kısa sürede hastaneye ulaştırılan kadın yolcu, burada sağlık ekiplerinin müdahalesine alındı. Dolmuş kooperatifi başkanının da hastaneye gelerek yolcunun durumuyla yakından ilgilendiği öğrenildi. Hastanede tedavi altına alınan F.Y.’nin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. "Yolcunun fenalaştığını görünce dolmuşu tereddüt etmeden hastaneye sürdüm" Hastaneye ulaştığında sağlık ekiplerinin hemen yolcuya müdahale ettiğini ifade eden Lokman Bal, "Duraktan yolcuyu aldım. Bir süre sonra dolmuşun içerisinde bir kargaşa oldu ve bana yolcunun fenalaştığını söylediler. Ben o an hiç düşünmeden dolmuşu içindeki yolcularla birlikte hastaneye sürdüm. Ciddi bir durum olabilir diye yolculardan hastaneyi aramalarını ve ekiplerin hazır olmasını istemelerini söyledim. Direkt acil servisin önüne çektim, oradaki sağlıkçı arkadaşlar da her şeyi hazırlamışlar. Yolculardan bazıları biz şimdi ne yapacağız dediler ben de önce can önemli sizi istediğiniz yere götüreceğiz dedim. Fenalaşan kızımız yalnızdı, sağ olsun iki tane kız öğrencimiz ona refakatçi oldular. Daha sonra kooperatif başkanımızı arayarak durumla yakından ilgilenmesini rica ettim, o da sağ olsun hastaneye gelerek kızımızın durumunu yakından takip ederek refakat eden kız öğrencileri de gidecekleri yere götürdü" dedi. Yolcunun durumunun iyi olduğunu söyleyen dolmuş kooperatifi başkanı İsa Şanlıtürk, "Şoförümüz bizi arayıp durumdan bahsedince ben de kooperatif başkanı olarak hastaneye gelerek hastayı yakından takip ettim. Neyi varsa burada yardımcı olacağız, umarım bir şeyi yoktur. Daha sonra taburcu edilirse alıp neye ihtiyacı varsa yardımcı olacağız. Ben şoförüme buradan teşekkür ediyorum zaten bütün şoförlerimiz bu noktada bilinçli. Ben şoförümüze tekrar teşekkür ediyorum" diye konuştu. Fatma Uyduran da "Biz fenalaşan arkadaşla birlikte hastaneye geldik kimsesi yoktu o an yanında biz refakat ettik. Sonra ablasını çağırdık o da geldi, durumu iyi şu anda" ifadelerini kullandı.
26 Nisan 2026 Pazar - 13:30 Gümüşhane’de Kelkit Çayı’nda rafting heyecanı Gümüşhane’nin Kelkit ilçesine bağlı Söğütlü beldesinde düzenlenen rafting etkinliğiyle vatandaşlar 3 kilometrelik parkurda heyecan dolu anlar yaşadı. Kelkit Çayı üzerinde oluşturulan parkurda gerçekleştirilen etkinliğe köy halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Profesyonel ekipler eşliğinde rafting yapan katılımcılar, adrenalin dolu anlar yaşarken ortaya renkli görüntüler çıktı. Türkiye Rafting Federasyonu ve Gümüşhane Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün de katkılarıyla düzenlenen etkinlik kapsamında düzenlenen okçuluk faaliyetleri de yoğun ilgi görürken, davul zurna eşliğinde yapılan eğlenceler ve çeşitli ikramlarla katılımcılar keyifli bir gün geçirdi. Belde halkının da yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Söğütlü’nün doğa turizmi potansiyeline dikkat çekildi. Vatandaşların etkinliğe yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Söğütlü Belde Belediye Başkanı İsa Koç, "Bugün beldemizde adrenalin dolu güzel bir rafting organizasyonu yaptık. Parkurumuzu belirledik yaklaşık 3 kilometrelik bir parkurumuz var. Burada vatandaşlarımız, gençlerimiz, üniversite öğrencilerimiz çok güzel bir gün yaşıyorlar. Az önce ilk tura biz de katıldık, ilimizin zorlu coğrafyasını bu tarz spor etkinlikleriyle değerlendiriyoruz ve bizim ilimizde de yapılabileceğini göstermek istiyoruz. Gençlerimizin bu spora çok yoğun ilgi gösterdiğini görüyoruz" dedi. İlk defa rafting yapacağını ifade eden Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi Hilal Karagüdekoğlu, "Buraya ekibimizle birlikte geldik, çok eğleniyoruz. Daha önce hiç rafting yapmadım biraz korkuyorum ama arkadaşlarım beni cesaretlendirdi denemek istiyorum" diye konuştu. Gümüşhane Üniversitesi Öğrencisi Zeliha Yılmaz da, "Burada ilk olarak rafting yaptık. İlk defa bindim çok heyecanlıydım. Biraz aksilik yaşasak da çok eğlenceliydi. Böyle etkinlikler çoğalsın isterim" ifadelerini kullandı.
Spor Toto 2.lig
11 Haziran 2016 Cumartesi - 23:01 Spor Toto 2.lig Spor Toto 2.Lig’de mücadele eden Gümüşhanespor kulüp başkanlığına Kaya Büyükbayraktar oy birliğiyle yeniden seçildi.Kulübün Tekke köyünde bulunan tesislerinde bugün yapılan olağan kongrede tek listeyle seçime gidildi.Kongreye AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve kulübün onursal başkanı Hacı Osman Akgül, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, AK Parti İl Başkanı Celalettin Köse, kulüp yöneticileri ve delegeler katıldı.Divan Başkanlığını Milletvekili Osman Akgül, GTSO Başkanı İsmail Akçay ve işadamı Metin Şeker’in yaptığı kongrede konuşan Milletvekili Hacı Osman Akgül kongrenin Gümüşhane’ye ve Gümüşhanespor’a hayırlı olmasını dileyerek, Gümüşhanespor’un herkesin ortak bir değeri olduğunu söyledi. Akgül, “Geçtiğimiz sezon hedefimiz bir üst lige çıkmaktı. Play-off heyecanını yaşadık ancak bir üst lige çıkamadık. Bu heyecanı bize yaşatan Başkanımız ve teknik ekibe teşekkür ediyorum” dedi.Gümüşhanespor Asbaşkanı Mutlu Gürler ise kongreyi tamamlayıp yeni sezona bir adım önde başlamak istediklerini söyledi.Kongreden sonra ilk işlerinin transfer çalışmalarına hız vermek olacağını belirten Gürler, “Hedefi olan bir takım için iyi bir teknik kadro ve sahada iyi oynayan bir takım oluşturacağız. Çok hızlı bir transfer dönemi başladı. Görüşmelerimiz devam ediyor. Şuanda sözleşmesi devam eden sporcularımız var. Yeni imza attırmak istediğimiz oyuncularımız var. Geçtiğimiz sezon 20 oyuncusu yenilenmiş bir takımla sahadaydık. Ama hiç kopmadık. Takımımıza güvendik. Şehre ve taraftarımıza inandık. Sizlerin de desteğinizle play-off oynama şansı yakaladık. Süper Lig hedefi önüne koyabilecek bir takım oluşturma gayreti içindeyiz. Ve o niyetle bir altyapı oluşturmak istiyoruz” dedi.Konuşmaların ardından Kulüp Başkanı Kaya Büyükbayraktar, tek liste halinde girdiği kongrede oy birliği ile yeniden başkanlığa seçildi.
Gümüşhane'de Olimpiyat Ödül Töreni Yapıldı
10 Haziran 2016 Cuma - 16:50 Gümüşhane'de Olimpiyat Ödül Töreni Yapıldı Gümüşhane Türk Telekom Fen Lisesi tarafından il genelindeki 8. sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen ‘7. Matematik-Fen Bilimleri Olimpiyatında’ dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.Okul bahçesinde yapılan ödül törenine Milli Eğitim Şube Müdürü Nilgün Seçen, Okul Aile Birliği Başkanı Avukat Seval Kaçıran, İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Mesut Ergün, Fevzipaşa İlkokulu Müdür Yardımcısı Abdullah Artun, Gazipaşa Ortaokulu Müdürü Ahmet Hamdi Ayas, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.Okul Müdürü Mehmet Akif Odabaş, törende yaptığı konuşmada dereceye giren öğrencileri, ailelerini ve öğretmenlerini kutlayarak, “Bu yıl yedincisini düzenlediğimiz olimpiyatımızı seneye kısmet olursa daha da genişleterek Karadeniz Bölgesine açmak istiyoruz. 7. Matematik Fen Bilim Olimpiyatı ödüllerine destekleyici olan Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Yüksel Hamzaoğlu, Sayın Yüksel Yalçın ve üyelerine özellikle teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin ömür boyu sağlık ve mutluluk içinde yaşamalarını ve daha nice başarılara imza atmalarını temenni ediyorum” dedi.İMAM HATİP ORTAOKULUNDAN OĞUZHAN PİLTAN BİRİNCİ OLDUTörende dereceye giren öğrencilere ödülleri ve katılım belgeleri verilirken, okullarına da günün anısına saat hediye edildi. Yarışmada birinciliği İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Oğuzhan Piltan, ikinciliği Fevzipaşa İlkokulu öğrencisi Ayzade Cihan ve üçüncülüğü Gazipaşa Ortaokulu öğrencisi Gülsena Karakoç elde etti.Değerlendirme sonucu birinci olan öğrencinin bin TL, ikinci olan öğrencinin 750 TL ve üçüncü olan öğrencinin 500 TL ödül aldığı etkinlikte ödüllere Gümüşhane Mühendis ve Mimarlar Platformu (GÜMÜP) sponsor oldu.
Şalgam Pınarı İlgi Bekliyor
10 Haziran 2016 Cuma - 09:23 Şalgam Pınarı İlgi Bekliyor Gümüşhane-Bayburt karayolu kenarında yer alan ve 3 ayrı kaynaktan çıkarak adeta şelale gibi akan Şalgam Pınarı ilgi bekliyor.Gümüşhane’nin merkeze bağlı Arzularkabaköy Beldesi sınırları içerisinde bulunan ve buz gibi akan Şalgam Pınarı, Trabzon-Erzurum karayolu üzerinde yer alıyor.Hemen bitişiğinden geçen yol çalışmaları nedeniyle suyu bir miktar azalmış olsa da bahar aylarıyla birlikte adeta şelaleye dönüşen su kaynağı yaz ortasına kadar bu durumunu devam ettiriyor.Mart ayı başında Meler dağı altında biriken suların şiddetli bir şekilde patlaması ile çağlayana dönüşen Şalgam Pınarı, uzun yıllar sonra ilk kez Haziran ayı ortalarına kadar coşkunluğunu devam ettirdi.Yoldan geçen özellikle İranlı ve Arap turistlerin ilgi gösterdiği bölgede önceki yıllarda Arzularkabaköy Belediyesi tarafından bir dizi düzenleme yapılmış fakat yol çalışmaları nedeniyle düzenlemelerin bir kısmı askıya alınmıştı.Yöre sakinlerinden Habib Tanış, Trabzon-Erzurum karayolu üzerinde bulunan doğal güzelliğin insanların dinlenme ve piknik amaçlı kullandıklarını belirterek, “Burası her Mart ayının başında yer altında biriken suların şiddetli bir şekilde patlaması ile çağlayan şeklinde oluşur. Büyüklerimiz sıçrayan taşların 50 metre ilerdeki tarlalara bile ulaştığını söylüyor. Son yıllarda yolda yapılan çalışmalar biraz suyu azaltsa da özellikle bu yıl bu mevsimde gürül gürül akması bölge halkı tarafından hayretle karşılanmaktadır. Uzun yıllardan beri özlenen tabloydu bu. Bu değerli yerin heba olması yerine Gümüşhane’nin turizmine kazandırılmasını istiyor, yetkililerden buraya ilgi bekliyoruz” dedi.
Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük Seçimleri
10 Haziran 2016 Cuma - 01:23 Gümüşhane Üniversitesi Rektörlük Seçimleri Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Necmettin Alkan, Gümüşhane Üniversitesi’nin 26 Temmuz tarihinde yapılacak olan rektörlük seçimleri için adaylığını açıkladı.Türkiye’de 2.Abdulhamit Han konusunda ki araştırmaları, bilgi ve birikimiyle ilk sıralarda gelen, tarihi dizilere danışmanlık yapan, 11 basılı kitabı ve 100’ün üzerinde makalesi bulunan Alkan, memleketi Gümüşhane’de kentte ki gazeteci ve köşe yazarlarıyla bir araya gelerek adaylığını, sebeplerini ve projelerinin bir kısmını açıkladı.“ŞEHİRLE BÜTÜNLEŞEN ÜNİVERSİTE”Tarihi Balyemez Konağında düzenlenen iftar programında yaptığı açıklamada uzun süredir yurtiçi ve yurtdışında yaptığı çalışmalarla kazandığı bilgi, birikim ve tecrübesi ile bu yola çıktığını kaydeden Alkan, en büyük hayalinin yaptığı bilimsel, sosyal ve kültürel faaliyetlerle şehirle bütünleşen bir Gümüşhane Üniversitesini hayata geçirmek olduğunu söyledi.Gümüşhane Üniversitesini önemli bir bilim merkezine dönüştüreceklerini dile getiren Alkan, “Gümüşhane Üniversitesini öncelikle bölgemizin sonra da Türkiye’nin önemli ve güzide üniversiteleri arasında dahil etmek için bütün gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullandı.Adaylık konusunun bir yıldır gündemlerinde olduğunu, son 6 aydır da gerekli istişareleri yaparak bu yola çıktığını kaydeden Alkan, bir aydır üniversitede sahada olduklarını ve büyük bir teveccühle karşı karşıya olduklarını söyledi.“ÜNİVERSİTE ŞEHRİN TARİH, EDEBİYAT, SOSYAL VE KÜLTÜREL HAYATINA DOKUNMALI”Seçim beyannamesinin hazırlık aşamalarının devam ettiğini ifade eden Alkan, Gümüşhane Üniversitesinin mutlaka şehrin edebiyat, tarih, sosyal ve kültürel hayatına dokunması gerektiğine vurgu yaptı.“SORUNLARIYLA DEĞİL, İLMİYLE KONUŞULAN BİR GÜMÜŞHANE ÜNİVERSİTESİ”Rektör olması halinde yapacağı çalışmalardan da bahseden Alkan, 500 bin kitaptan oluşan 24 saat açık kalacak bir kütüphaneyi hayata geçireceğini, çeşitli araştırma merkezleri kuracağını belirterek, sorunlarıyla değil, ilmiyle konuşulan bir Gümüşhane Üniversitesi vaadinde bulundu.“ÜNİVERSİTENİN ÜRETTİĞİ BİLGİLERİN ŞEHRİN İNSANINA YANSIMASI LAZIM”Daha sonra gazetecilerin sorularını cevaplandıran Alkan, “Üniversite şehrin sorunlarını görmeli. Ürettiği bilgilerin Gümüşhane insanına yansıması lazım. Üniversitenin birinci önceliği Gümüşhane olmalı. Seçilirsem tüm mesaimi Gümüşhane’de harcayacağım. Üniversitemizi markalaştırmamız lazım” dedi.“ÜNİVERSİTEYİ ORTAK AKILLA İDARE EDECEĞİZ”Rektörlük seçimi için 210 civarında akademisyenin oy kullanacağını hatırlatan Alkan, “Liyakatli, yetenekli, bilgili, yönetim anlamında da Gümüşhane Üniversitesi paydasını merkeze yerleştirecek genç arkadaşlarımızı bulup, onlarla birlikte bir kadro oluşturup bir ortak akılla üniversiteyi idare etmek istiyoruz. Gümüşhane Üniversitesinin kısa ve orta vadede bölgemizin ve ülkemizin güzide üniversitelerinden birisi yapmayı vaad ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Gümüşhane'nin Yüksek Kesimlerine Haziran Ayında Kar Yağdı
09 Haziran 2016 Perşembe - 13:41 Gümüşhane'nin Yüksek Kesimlerine Haziran Ayında Kar Yağdı Gümüşhane kent merkezinde 9 Haziran tarihinde soba, kombi ve kalorifer yaktıran soğukların ardından şehrin yüksek kesimlerine kar yağdı.Son günlerde özellikle akşam saatlerinde etkili olan soğuk hava dalgası nedeniyle Haziran ayının ortalarında olunmasına rağmen çok sayıda vatandaş halen kaldırmadıkları sobalarını yakmak zorunda kalırken, sobayı kaldıranlar ise elektrikli ısıtıcılarla ısındı.Doğalgazlı binalarda kombilerin yeniden ateşlendiği, kömürlü kaloriferlerin yakılmaya çalışıldığı Haziran soğuğunun ardından bugün sosyal paylaşım sitelerine kar fotoğrafları düşmeye başladı.Gümüşhaneli Hışır Osman Nebioğlu’nun yazdığı “Yazın yağar kar başıma” türküsünün sözleriyle paylaşılan kar fotoğraflarında merkeze bağlı Yağlıdere köyü sınırlarında bulunan 2 bin 458 metre rakımlı Camiboğazı Yaylası beyaza bürünürken, Kürtün ilçesine bağlı Kazıkbeli Yaylası yakınlarındaki Beytarla Köyü 2 bin 120 metre rakımlı Aksu obası da beyaza büründü.An itibariyle il merkezinde hava sıcaklığı 12 derece olarak ölçülürken, otomatik ölçüm yapılan 14 istasyon bulunan Gümüşhane’de 11.30 itibariyle en düşük sıcaklık Merkeze bağlı Aşağı Yuvalıköyü’nde 1,8 derece ile ölçüldü.İlçe merkezlerinden Kelkit’te 10,2, Kürtün’de 11,6, Torul’da 12, Köse’de 9,5, Şiran’da 12,4 derece olarak kayıt altına alınan hava sıcaklığı, Zigana dağında ise 3,9 derece olarak ölçüldü.Öte yandan son meteorolojik değerlendirmelere göre Pazar gününe kadar sağanak yağışlı bir havanın beklendiği Gümüşhane’de hava sıcaklığının Cuma gününden itibaren mevsim normallerinde seyretmesi tahmin ediliyor.
Torul'da Şehitlere Saygı Ve Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü Gerçekleştirildi
08 Haziran 2016 Çarşamba - 18:46 Torul'da Şehitlere Saygı Ve Teröre Karşı Birlik Yürüyüşü Gerçekleştirildi Gümüşhane’nin Torul ilçesinde, geçtiğimiz hafta sonu 2 şehit verilen terör olaylarının ardından, ilçe merkezinde tüm kesimlerin katılımıyla teröre karşı birlik yürüyüşü gerçekleştirildi.Yüzlerce vatandaşın ellerinde Türk bayraklarıyla destek verdiği yürüyüş Hükümet Konağı önünden başladı. Geçtiğimiz Pazar günü ilçeye bağlı Harmancık köyü yakınlarındaki tünel girişinde gerçekleşen terör saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Tok ve Jandarma Er Salih Bulut’un fotoğraflarının yer aldığı “Torul size minnettar” yazılı pankartın öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Belediye Başkanı Nidai Köroğlu, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.Yürüyüş öncesinde saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı’nı okuyan grup adına basın açıklamasını Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Evren Özdemir gerçekleştirdi.Terör saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özgür Tok ve Jandarma Er Salih Bulut’u saygı ve rahmetle andıklarını kaydeden Özdemir, “Biz bu vatanı 3-5 çakal sürüsüne teslim edecek değiliz. Onların kahpe planları bizleri caydıramaz. Gün birlik olma günüdür. Omuz omuza mücadele günüdür. Allah bu mücadelede bütün güvenlik kuvvetlerimizin yardımcısı olsun. Ateş düştüğü yeri yakar. Böyle ölümler ağlanacak değil, gururlanılacak ölümlerdir. Şehit cenazelerinin gölgesinden yükselen ‘vatan bölünmez’ sözü kim bilir kimlerin yüreğine korku salıyor” dedi.Terminal mevkiine devam eden yürüyüşte katılımcılar “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Bayrağa uzanan eller kırılsın”, “Vatan sana canım feda”, “Kahrolsun PKK” sloganları atarak yürüyüşü burada sonlandırdı.
Bu Tesis Uzaydan Balık Şeklinde Görünüyor
08 Haziran 2016 Çarşamba - 09:10 Bu Tesis Uzaydan Balık Şeklinde Görünüyor Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Kocadal köyü Altıntaşlar mevkiinde 18 yıl önce kurulan Kalis Alabalık Çiftliği’nde bulunan 70 metre uzunluğundaki havuzlar kuşbakışı bakıldığında balık gibi görünüyor.Gümüşhane’ye 47 kilometre mesafede bulunan Kalis Vadisi’nde yer alan tesis, Artabel dağları ile 2 bin 750 metre rakımlı Çamurlu zirvesinden akan buz gibi suların oluşturduğu derenin suyundan istifade ediyor.Bölgede yer alan anıt ağaçlar, milattan önce işletildiği bilinen maden ocakları, kilise kalıntıları gibi çok sayıda ören yeri bulunan vadide yer alan tesisteki balık havuzları da yüksekten bakıldığında balık şeklinde gözüküyor.İnternet üzerindeki harita servislerinin tamamında fark edilen tesisin şeklini inşa aşamasında kasıtlı olarak yaptıklarını ifade eden işletmeci İsmail Ergün, zengin su kaynağı bulunan bölgedeki balıkların lezzetinin namının yurt dışına kadar ulaştığını söyledi.Havuzların boyunun 70 metre olduğunu kaydeden Ergün, 11 adet balık, 1 adet anaç, 4 adet yavru ve 1 adet servis havuzuyla toplam 18 havuz bulunan tesisin gökyüzünden bakıldığında balık şeklinde göründüğünü ve bunun hem tek hem de dünyanın en büyük balığı olduğunu söyledi.Yüksek rakımlardan çağlayan su kaynaklarının barındırdığı yüksek oksijen ve bölgenin ormanlık olması nedeniyle Kalis Balığı’nın ayrı bir lezzeti olduğunu dile getiren Ergün, yılda yaklaşık 20 ile 30 ton arasında balık ürettiğini ve 300 bin yavru kapasitesi olduğunu belirterek, “Tesisimize Gümüşhane merkezden 1 saatlik ve tamamı asfalt olan yoldan ulaşılabiliyor. Bahar aylarıyla birlikte vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşıyoruz. Özellikle uydudan görüntü veren bilgisayar programlarıyla tesisi inceleyen çok sayıda müşterimiz balık havuzlarının balık şeklinde olduğunu fark edince gelip görmek istediğini ifade etti. Bizde bu durumdan ve müşterilerimizin ilgisinden memnunuz” dedi.
Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Haziran Ayı Toplantıları Sona Erdi
07 Haziran 2016 Salı - 15:26 Gümüşhane İl Genel Meclisi'nin Haziran Ayı Toplantıları Sona Erdi Gümüşhane İl Genel Meclisi’nin Haziran ayı toplantıları bugün yapılan oturumla sona erdi. Toplantının sonunda Vali Yücel Yavuz, İl Genel Meclisi üyeleriyle helalleşti.İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar başkanlığında geçtiğimiz hafta başlayan ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan’ın da katıldığı toplantıda önceki yıllarda da girişimlerde bulunulan fakat bir çözüm alınamayan Yağmurdere-Çatak yolunun karayolları yol ağına alınması konusu görüşüldü.Yağmurdere’ye kadar hali hazırda bulunan karayolunun 13 kilometrelik kısımla Araklı-Bayburt karayoluna bağlandığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, “Bu 13 kilometrelik kısmın 8 kilometresi Gümüşhane kısmında. Trabzon’da destek verirse buranın karayolları yol ağına alınmasını istiyoruz. Burası zor bir coğrafya. O bölgedeki yaylaları Trabzonlular da kullanıyor. Alınırsa idaremiz büyük bir yükten kurtulacak” diye konuştu. Gündem maddesi oy birliğiyle kabul edildi.İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde kullanılmak üzere İlçe Özel İdarelerine ödenek gönderildiği, geçtiğimiz ay komisyonlara gönderilen konuların karara bağlandığı toplantıda ayrıca kapanan Tekke Beldesinden devredilen 1 adet kanal kazıcı ve 1 adet damperli kamyonun Şiran ilçesi Yeşilbül Belediyesine devredilmesine karar verildi.Trabzon Valiliğine atanan Vali Yücel Yavuz ise toplantının son bölümünde İl Genel Meclisi üyelerine veda ziyaretinde bulunarak, helallik istedi.
Şiran'da ‘Ailemle Okuyorum' Projesine Yoğun İlgi
07 Haziran 2016 Salı - 14:34 Şiran'da ‘Ailemle Okuyorum' Projesine Yoğun İlgi Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde Atatürk İlk/Ortaokulunda hayata geçirilen ‘Ailemle Okuyorum’ projesi veliler ve öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü.Şiran Atatürk İlk/Ortaokulu tarafından okullar hayat olsun ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında düzenlenen ve çocuklara okuma alışkanlığının kazandırılmasını amaçlayan “Ailemle Okuyorum” projesi sona erdi.Ailelerin haftanın en az iki gününde “okuma saatleri” belirleyerek çocuklarıyla okuma gerçekleştirdiği projede, çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve çocuklarla ailelerin bir bütün halinde kitap okuma ve doğru kitapları seçme bilincini kazanması amaçlandı.Şiran Atatürk İlk/Ortaokulu olarak bugüne kadar yapılan kitap okuma projelerinden farklı bir çalışma yaptıklarını kaydeden Atatürk İlk/Ortaokulu Müdür Yardımcısı Tuncay Üçüncü, 56 velinin öğretmenler tarafından seçilen kitapları 60 günlük süreçte öğrencisiyle birlikte okuduklarını, süreç sonunda veli ve öğrencileri birlikte girdikleri bir sınavla değerlendirmeye aldıklarını söyledi.Dereceye giren veli ve öğrencileri tebrik eden Üçüncü, “Kaybedenin olmadığı bu projemizi ilerleyen yıllarda tüm velilerimizin katılımı ile yapacağımıza inanıyoruz. Başta Okul Müdürümüze, öğretmenlerimize, veli ve öğrencilerimize her türlü destek ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Okuyan, düşünen ve konuşan bir toplum olmak dileğiyle” dedi.Okul bünyesinde yapılan bu çalışmanın Türkiye’de ki kitap okuma alışkanlığını aile bazında değerlendirip, bu konuda bir farkındalık oluşturmak için yapıldığını dile getiren Üçüncü, Türkiye’de kitap okuma alışkanlığının birçok Afrika ülkesinin gerisinde kaldığına dikkat çekti.
Şehit Uzman Çavuş'un Cenazesi Memleketine Uğurlandı
05 Haziran 2016 Pazar - 20:36 Şehit Uzman Çavuş'un Cenazesi Memleketine Uğurlandı Gümüşhane’nin Torul ilçesine bağlı Harmancık köyü yakınlarında teröristler tarafından gerçekleştirilen saldırıda ağır yaralanan ve kaldırıldığı Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde şehit olan Uzman Çavuş Özgür Tok’un cenazesi (41) memleketi Erzurum’a uğurlandı.Gümüşhane Devlet Hastanesi morgundan tekbirlerle çıkarılarak cenaze aracıyla İl Jandarma Komutanlığı bahçesine getirilen şehit Uzman Çavuş Gök için burada tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehit Uzman Çavuş Gök’ün özgeçmişinin okunmasıyla başlayan törende şehidin silah arkadaşları adına Jandarma Üsteğmen Mehmet Uygun bir konuşma gerçekleştirdi. İl Müftüsü Ercan Aksu’nun yaptırdığı duanın ardından şehidin naaşının yanına gelen eşi Gülşen Tok bir süre tabuta kapanarak gözyaşı döktü.Şehit Uzman Çavuş Tok’un tabutu cenaze aracına koyulduktan sonra memleketi Erzurum’a doğru yola çıktı.Tören boyunca Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz ve Jandarma Komutanı Albay Cezayir Danışan’ın eşi İlke Danışan Şehit Uzman Çavuş Tok’un eşi Gülşen Tok’u yalnız bırakmadı.Törene Vali Yücel Yavuz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Garnizon Komutanı Albay Cezayir Danışan, Torul Kaymakamı Hakan Kafkas, Kelkit Kaymakamı Naif Yavuz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Erdem, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Ağır Ceza Reisi Muhammed Zafer Terzi, İl Emniyet Müdürü Orhan Kar, eski Milletvekili Mustafa Canlı, kamu kurum müdürleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.Tören boyunca alandan uzak tutulan Şehit Tok’un kızı Yaren ve 20 günlük oğlu Tahsin Tok, törenin ardından ailesiyle birlikte Erzurum’a gitti.