Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gümüşhane
Şehrin gürültüsünden yaylalara kaçtılar
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 09:22:09
Gümüşhane’de doğa severler baharın gelişiyle birlikte Kürtün ilçesindeki Sazalanı-Damlı parkurunda 12 kilometrelik unutulmaz bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Karlı zirvelerin gölgesinde, mor sümbüllerle bezeli mistik ormanlarda adımlayan doğaseverler, temiz hava depolayarak şehrin stresinden uzaklaştı. Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Kulübü Derneği (GÜDAK), tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya gelen 62 sporcu, Kürtün ilçesi sınırlarındaki Sazalanı mevkisinden başlayarak Damlı köyü etrafından dolaşan özel bir parkuru kat etti. Güneşli havada karlı zirvelerin beyazlığını selamlayan sporcular yemyeşil bir vadinin ortasından kıvrılarak uzanan yolları ve doğanın kucağına kurulmuş saklı dağ köylerini kuş bakışı seyrederek orman içinden geçen rotada yeşilin her tonuna doydu. Halı gibi uzanan taze çimenlerin üzerinde, mor sümbüller ve rengarenk çiçeklerle bezeli mistik ormanların içinden geçen ekip, yaklaşık 12 kilometrelik yürüyüş yolunu adımladı. Şehrin yoğun temposundan ve yorucu gürültüsünden kaçarak dağların dinginliğine sığınan sporcular, temiz havayı ciğerlerine doldurarak doğanın uyanışını yerinde gözlemledi. Etkinliğe çocuklarıyla birlikte katılan Furkan Atar, parkurun doğayla iç içe ve çok güzel olduğunu belirtti. Aslen Sivaslı olduğunu ve Gümüşhane’de esnaflık yaptığını dile getiren Atar, çocuklarla yürümenin yokuş yukarı kısımlarda zaman zaman zorlayıcı olduğunu ancak yeşile doyduklarını ve ciğerlerine temiz hava doldurduklarını aktardı. Yürüyüş boyunca babasının kucağında ve omuzlarında taşınan küçük katılımcı ise ablasının yaptığı çiçek tacı ile dikkat çekti ve rotayı çok beğendiğini, tekrar geleceğini söyledi. Giresun’dan gelen Nezaket Aydın da havanın çok güzel olduğunu, ilk kez katıldığı bu rotada önce yaylaya çıktıklarını, ardından harika bir yay çizerek orman içinden Damlı köyüne ulaştıklarını ve büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Doç. Dr. Neva Doğan ise mor sümbülleri dünya gözüyle görme hayalini bu yürüyüşle gerçekleştirdiğini vurguladı. Gümüşhane’in her köşesinin cennetten bir parça olduğunu aktaran Doğan, yürüyüş yollarının güzelliğine hayran kaldığını ifade etti. Manzaranın insanın ruhunu doyurduğunu ve tüm yorgunluğu unutturduğunu dile getiren Doğan, çok güzel bir ekiple çok güzel bir gün geçirdiklerini belirterek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
17 Mayıs 2026 Pazar - 16:38
Zigana’da feci kaza: Bariyerlere çarpan motosikletten savrulan 2 genç uçuruma düştü
Gümüşhane’nin Zigana Dağı mevkiinde meydana gelen motosiklet kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Zigana Dağı’ndan Trabzon istikametine seyir halinde bulunan 69 ABD 546 plakalı motosiklet, virajın alınamaması sonucu kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet üzerinde bulunan Muhammet Alperen Dürüster (24) ile M.E.Ç. (24), yaklaşık 300 metrelik uçuruma savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu uçurumdan çıkarılan Muhammet Alperen Dürüster’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan M.E.Ç.’nin ise ekiplerin yoğun çalışması sonucu bulunduğu yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
17 Mayıs 2026 Pazar - 15:25
Beline takmak istediği silah ateş aldı, hayatını kaybetti
Gümüşhane’de ruhsatlı silahını beline takmak isterken silahın ateş alması sonucu ağır yaralanan 69 yaşındaki adam hayatını kaybetti. Olay, sabah saatlerinde Karaer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gümüşhane’de esnaflık yapan 69 yaşındaki Vural Öz, iş yerini açmak için evinden çıktığı sırada ruhsatlı silahını beline takmak istedi. Bu sırada silahın bir anda ateş alması sonucu karnından vurulan Öz, apartman içerisinde kanlar içerisinde yere yığıldı. Yerde hareketsiz halde yatan Öz’ü gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede sağlık ekipleri Vural Öz’ün hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından Öz’ün cenazesi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
17 Mayıs 2026 Pazar - 09:19
Torul Baraj Gölü’nde çöp adaları oluştu, mahalle sakinleri çözüm bekliyor
Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Torul Baraj Gölü’nde biriken atıklar nedeniyle göl yüzeyinde çöp adaları oluşurken, mahalle sakinleri yıllardır yaşanan kirliliğe çözüm bulunmasını istiyor.
24 Mart 2013 Pazar - 16:03
GÜMÜŞHANE`DE REHBER ÖĞRETMENLERE KKKA EĞİTİMİ
Gümüşhane Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından il genelindeki rehber öğretmenlere yönelik Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme yapıldı.Kurumun eğitim salonunda düzenlenen ve yaklaşık 2 saat süren eğitim programına il genelindeki değişik okullardan gelen 38 rehber öğretmen katıldı.Toplantıda Sağlık Bakanlığı tarafından okul eğitimlerinde kullanımı uygun görülen sunum ve bilgilendirici spot videolar tanıtılarak, afiş, broşür ve kene korunma setlerinden birer örnek dağıtıldı.Öğretmenlere verilen bu eğitim materyallerinin yardımıyla, katılımcı rehber öğretmenler tarafından öğrenci ve öğretmenlere okullarda eğitim verilmesinin kararlaştırıldığı toplantının son bölümünde Gümüşhane`de ki KKKA hastalığının durumu konuşularak soru-cevap bölümüne geçildi.Katılımcıların yönelttikleri soruların cevaplandırılması ile toplantı sona erdi.
24 Mart 2013 Pazar - 15:30
SİLAHLI SALDIRGAN YAKALANDI
Gümüşhane`de geçtiğimiz hafta aralarında çıkan tartışma sonucu iki kişiyi av tüfeği ile yaralayarak kaçan şüpheli H.O (28), Gümüşhane Emniyetinin operasyonu ile yakalandı.İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgilere göre; 17 Mart günü aralarında çıkan tartışmanın ardından Ahmet Ziyaüddin Caddesinde ki evine giden Tamer Araz (33) ve Anıl Emrah Şeyhoğlu`nu (24) bölgede bekleyerek yaralayan H.O (28) olayın ardından firar etmişti.Gümüşhane Emniyetinin yaptığı çalışmaların ardından şüpheli H.O, düzenlenen bir operasyonla saklandığı yerde olayda kullandığı av tüfeğiyle birlikte ele geçirildi.H.O`nun çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildiği öğrenildi.
24 Mart 2013 Pazar - 15:24
BAKKALDAN İLAÇ ALMAYIN
Gümüşhane İl Sağlık Müdürü Dr. Emre Boşnak, yapılan denetimlerde bazı bakkal, market, benzin istasyonu gibi yerlerde çeşitli ilaçların satılmasına rastlandığını belirterek, bu ilaçların toplatıldığını ve vatandaşların yalnızca eczanelerden alması gerektiğini söyledi.Boşnak yaptığı açıklamada, Türkiye`de beşeri tıbbi ürünlerin yalnızca eczanelerde satıldığını, eczaneler dışında satılan içeriği, üretim ve saklama şartları belli olmayan ürünlerin halk sağlığını tehdit edebileceğini, çok ciddi yan etkilere hatta ölüm vakalarına sebep olabileceğini belirtti.İl Sağlık Müdürlüğü Sağlık Hizmetleri Şubesi eczacısı Murat Akkurt ve Sibel Çetiner tarafından Gümüşhane kent merkezinde yapılan denetimler sonucunda, bakkal, market, gıda toptancısı, aktar-baharatçı ve benzin istasyonu gibi bazı yerlerde ağrı kesici ve grip ilaçlarına rastlandığını ve bu ilaçların toplatılarak mühürlendiğini kaydeden Boşnak, ``İl Sağlık Müdürlüğümüz halkımızın kendi sağlıkları açısından oluşabilecek bir olumsuzluğa yer vermemek adına ilaçlarını sadece eczanelerden almaları gerekmektedir. Hiçbir ilacın doktor ve eczacılara danışılmadan, tanıdıkların tavsiyesiyle yada kulaktan dolma bilgilerle alıp kullanılmaması gerekmektedir. Tüm halkımızın buna uymasını istiyoruz. Yanlış ve bilinçsiz ilaç kullanımı insanların hastaneye yatmasına, bir takım sakatlık ve ölümlere neden olabileceği unutulmamalıdır. Duyarlı ve bilinçli tüm Gümüşhane halkının bu konuda bilinçli olmaları ve bu doğrultuda hareket etmelerini istiyoruz.`` dedi.
23 Mart 2013 Cumartesi - 18:13
ACIBADEM ERKEKLER VOLEYBOL LİGİ
Acıbadem Erkekler Voleybol liginde mücadele eden Gümüşhane Torul Gençlik, kendi sahasında konuk ettiği Galatasaray`a 3-0 yenildi.SALON: Aydın Doğan Spor SalonuHAKEMLER: Mehmet Demirdelen xx, Erdal Tezer xxGÜMÜŞHANE TORUL GENÇLİK: Tolga xx, Levent xx, Akif xx, Fırat xx, Ahmet xx, Ali xx, Volkan xx (L), (Alper xx, Eren xx)GALATASARAY: Erhan xx, Ulaş xx, Tomi Çoşkoviç xx, Murat xx, Vladimir Milchev Nikolov xx, Bojan Janic xx, Caner Dengin xx (L)SETLER: (9-25), (18-25), (23-25)SÜRE: 67 dk (19, 23, 25)
23 Mart 2013 Cumartesi - 15:35
TORUL`DA YANGIN
Gümüşhane`nin Torul ilçesinde dün akşam çıkan yangında bir ev ve bir kamyonet yanarken 60 arılı kovan da yangından etkilendi.Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Köprübaşı Mahallesinde Muzaffer Atasu`ya ait evde dün akşam saatlerinde yangın çıktı. Torul ve Gümüşhane Belediyelerine ait 5 itfaiye aracı ve Torul Orman İşletme Müdürlüğüne ait bir adet itfaiye aracı ile yapılan müdahalenin ardından yaklaşık 4 saat sonra yangın kontrol altına alındı.Çıkan yangının rüzgarın da etkisiyle büyüdüğünü kaydeden Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, itfaiye ekipleri ve vatandaşların katkılarıyla 4 saatte kontrol alınan yangının ardından ev ve kamyonetin kullanılamaz hale geldiğini ayrıca 60 arılı kovanın da yangından etkilendiğini söyledi.Bostan, soğutma çalışmaları gece geç saatlere kadar süren yangının çıkış sebebinin araştırıldığını söyledi.
23 Mart 2013 Cumartesi - 00:26
AGD ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİ KONFERANSLA ANDI
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gümüşhane şubesi tarafından düzenlenen programda Çanakkale Şehitleri anıldı.Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen programı Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, AGD Şube Başkanı Naci Şenel ve vatandaşlar izledi.Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda AGD tarafından hazırlanan Çanakkale Sinevizyon gösterisi katılımcılara izlettirildi. AGD Şube Başkanı Naci Şenel, yaptığı açılış konuşmasında Çanakkale denilince yüreklerin parçalandığını belirterek, ``Çanakkale`de yaşananların hiçbirisi hayal değil birer abidedir. Bir toplumun asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil, imanlı gençliğidir. Eğer Türkiye İslam`a, tarihine ve ecdadına sahip çıkarsa zulüm dünyanın üzerinde mutlaka son bulacaktır`` dedi.Anadolu İmam Hatip Lisesi ilahi ekibi tarafından seslendirilen ilahiler ve şiir dinletisinin ardından, yine öğrenciler tarafından hazırlanan kısa tiyatro gösterisinin sunuldu ve programın konferans bölümüne geçildi.Konferansa konuşmacı olarak katılan Eğitimci Yazar Bahtiyar Soylu, Çanakkale`nin insanlığın şeref konusu, mazlumların diriliş öyküsü, bir milletin ayağa kalkışı ve İslam`ın yeniden uyanışı olduğunu söyledi.Çanakkale hakkında bilgi veren Soylu, Fatih Sultan Mehmet döneminden başlayarak bölgede yapılanları anlattı. Çanakkale savaşlarında yalnızca Çanakkale`de değil, dünyanın her yerinde dualarla ve silahlarla mücadele edildiğine vurgu yapan Soylu, Libya, Pakistan ve Türki devletlerden o dönem 5,5 milyon lira değerinde altın gönderildiğini söyledi. Bu paranın bir kısmının Almanya`da borsaya yatırıldığını, bir kısmı ile de İş Bankası ve diğer kurumların kurulduğunu dile getiren Soylu, ``Çanakkale`de kara ve deniz savaşları 14 ay sürdü. Biz 255 bin şehit verdik, düşmanlarımız 200 bin kayıp verdi. Çok acılar yaşandı. Bu insanlar, ülke, vatan, bayrak, namus, iffet ve özgürlüğümüz için şehit oldular. Bizler onların emanet ettiklerine saygı duyalım.`` dedi.Konferansın ardından Gümüşhane genelinde okutulan 100 hatim için dua yapıldı.
22 Mart 2013 Cuma - 16:56
GÜMÜŞHANE`DE YOLLAR SÜREKLİ DENETİM ALTINDA
Gümüşhane İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri hızı düşürerek kazaları, emniyet kemeri ile de ölü ve yaralı sayısını azaltmak için hem şehir içinde hem de şehirlerarası karayolunda sürekli hız ve emniyet kemeri kontrolü yapıyor.Geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren yeni yönetmelikle birlikte değişen uygulamalarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, sürekli radar uygulaması ile hızı engelleyip, emniyet kemeri ile de ölüm ve yaralanmaların önüne geçmeyi planladıklarını söyledi.Yalnızca ceza yolunu seçmeyeceklerini denetimin yanında sürekli eğitimler düzenleyip, kampanyalarla vatandaşların bilinçlendirileceğini dile getiren Yüksel, uygulamalar ile ülke genelinde trafik kazalarındaki ölüm oranının 2020 yılına kadar en az yüzde 50 azaltılması için Emniyet Genel Müdürlüğünün çalışmalarını uygulayacaklarını ifade etti.``ALGILANAN YAKALANMA RİSKİNİ ARTIRMAK İSTİYORUZ``Eskisi gibi radarla hız kontrolü yaptıkları yerlere radar ikaz levhası koymayacaklarını kaydeden Yüksel, ``Bu bir tuzak değil, algılanan yakalanma riskini artırmak istiyoruz. Günlük 2-3 saat olan radar süremizi 24 saate çıkarıyoruz. Radar için özel ekipler oluşturduk. Hem gece, hem gündüz, hem sabit, hem hareketli, hem çevirmeli, hem çevirmesiz, hem şehir içinde hem şehir dışında sürekli radarla hız kontrolü yapacağız.`` dedi.``COĞRAFYA BİZİ ETKİLİYORDU AMA ARTIK ETKİLEMEYECEK``Kazaların yoğun olduğu yerlere ağırlık vererek radar çalışması yapacaklarını belirten Yüksel, Gümüşhane`nin coğrafi yapısından bu uygulamada etkilendiklerini fakat yeni yönetmelikle birlikte bunun ortadan kalktığını belirterek, ``Resmi araçlar bile kontrol ediliyor. Nerede hız ihlali varsa orada radar olacak. Çevirme ekipli ve ekipsiz olacak. Çevirme ekibimizin olmadığı yerde kameralar yardımıyla tespit ettiğimiz plakanın tescil adresine cezaları göndereceğiz.`` diye konuştu.``EMNİYET KEMERİ CAN KURTARIYOR``Sürücülerin emniyet kemerini kullanmadığını ve önemsemediğini fakat buna karşın emniyet kemerinin can kurtardığını dile getiren Yüksel, şehirlerarası yolda yüzde 80`leri bulan kemer takma oranını şehir içinde de artırılması gerektiğini belirterek, bu alışkanlığı herkese kazandırmak istediklerini söyledi.Gümüşhane`de meskun mahalde azami hız sınırının otomobiller için 65, kamyon, kamyonet, otobüs ve minibüsler için 50 kilometre olarak belirlendiğini hatırlatan Yüksel, amaçlarının hızları düşürerek kazaları, emniyet kemeri ile de ölü ve yaralı sayısını azaltmak olduğunu ifade etti.CEP YAKAN CEZALARYüksel, 2013 yılında uygulanan trafik cezalarını ise şöyle sıraladı: ``Hız sınırını yüzde 10 ile 30 arasında aşanlara 166, yüzde 30`dan fazla aşanlara 343, emniyet kemeri takmayanlara 77, kırmızı ışıkta geçenlere 166, cep telefonu ile konuşanlara 77, hatalı sollama yapanlara 166, alkollü araç kullananlara ise 700, 877 ve bin 407 lira``CEP TELEFONUNA TAVİZ YOKCep telefonuyla konuşan sürücülere de trafik ekiplerinin hiç taviz vermeyeceğini vurgulayan Yüksel, sürücünün dikkatini dağıtarak olası kazalara sebebiyet veren cep telefonu kullanımı konusunda sürücüleri uyardı.KIRMIZI IŞIK İHLALLERİ MOBESE İLE TESPİT EDİLİP CEZALAR ADRESE GÖNDERİLECEKYüksel, Trabzon-Erzurum karayolu üzerinden bulunan Gümüşhane şehir geçişinde üç adet ışıklı kavşağın bulunduğunu, bunların da 24 saat mobese kameraları yardımı ile izlendiğini ve ışık ihlallerinin tespit ederek plaka tescilindeki adrese cezaların gönderildiğini sözlerine ekledi.Uygulamada devamlılık esasına göre hareket edeceklerini ve bu bağlamda denetimleri hiç ara vermeden sürekli bir şekilde devam ettireceklerini kaydeden Yüksel, vatandaşlardan trafik kurallarına uyma noktasında dikkatli olmalarını, hem kendilerini hem de sevdiklerini üzmemelerini istedi.
21 Mart 2013 Perşembe - 17:27
GÜMÜŞHANE`DE NEVRUZ KUTLAMALARI
Gümüşhane`de 21 Mart Bahar Bayramı-Nevruz dolayısıyla Kanuni Ticaret Meslek Lisesi tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.Okul bahçesinde düzenlenen kutlamaya Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Eskicioğlu, Okul Müdür Vekili Galip Boz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.Etkinlikte öğrencilere seslenen Okul Müdür Vekili Galip Boz, Orta Asya`dan Balkanlardaki uluslara kadar çok geniş bir bölgede yerel renk ve inançlarla kutlanan Nevruzun her ulusun kendi kültür değerleriyle özdeşleştirip sembolleştirdiği, özü itibariyle baharın gelişinin kutlandığı coşkuyla karşılandığı bir gün olduğunu söyledi.Nevruz Bayramı`nın Anadolu`da ve Türk kültürünün yayıldığı bölgelerde de son derece köklü ve zengin bir geçmişi olduğunu kaydeden Boz`un konuşmasının ardından öğrencilere ve katılımcılara Nevruz pilavı ikram edildi.Yapılan ikramdan sonra çeşitli yarışmaların yapıldığı programda öğretmen ve öğrenciler yakılan nevruz ateşi üzerinden atladı. Öğrencilerin kemençe eşliğinden horon oynatıp halay çektiği program hazırlanan gösterilerin sunulması ile son buldu.
21 Mart 2013 Perşembe - 15:58
GÜMÜŞHANE`DE SPOR SEFERBERLİĞİ
Gümüşhane Üniversitesi ile Gümüşhane Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ortaklaşa hazırladığı proje ile 2 bin gencin spor yapmasını hedefliyor.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından finanse edilecek olan ``Bilinçli Sporla Sosyal Eğitimini Tamamla`` adlı 492 bin liralık projenin tanıtım toplantısı Gümüşhane Üniversitesinde gerçekleştirildi.Proje Koordinatörü Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd.Doç.Dr. Ahmet Yılmaz Albayrak başkanlığında yapılan toplantıya proje ekibi, akademisyenler ve antrenörler katıldı.Projenin Gümüşhane ve tüm ilçelerinde 18 ay boyunca uygulanacağını, proje kapsamında 29 farklı branşta kurslar açılacağını ve bu kurslara 14-25 yaş arası gençlerin katılacağını ifade eden Albayrak, hedeflerinin 2 bin genci sporla buluşturmak olduğunu söyledi.Gümüşhane`nin bulunduğu konum ve kültürel yapısı itibarı ile coğrafi geçiş bölgesinde bulunduğunu, bu konumundan dolayı da farklı kültürleri içerisinde barındıran bir il olduğunun altını çizen Albayrak, ``Hem yerel gençler hem de farklı kültürlerden üniversiteye gelen öğrenciler Gümüşhane kültürüne uyum sorunu yaşamakta, bu sorunlar neticesinde de kendilerini sosyal çevreye kapalı tutmaktadırlar. Gümüşhane Üniversitesi içerisinde yapacağımız 178 bin lira bedelli Gençlik Evi ile de gençlerimiz etkinliklerini yapacak, dinlenip satranç gibi kapalı alan etkinliklerini de yapma imkanı bulacak.`` dedi. Albayrak, Gençlik Evinin projesinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanacak bir mimari proje olacağını, Gümüşhane Üniversitesi Yapı İşleri Daire Başkanlığının destekleriyle inşa edileceğini de sözlerine ekledi.Projede sportif faaliyetlerin yanı sıra Gümüşhane ve çevre illere gezi programları düzenleneceğini dile getiren Albayrak, proje ile gizli sporcuları bünyesinde barındıran Gümüşhane`de yetenekli gençleri bulup ülke sporuna kazandırmak istediklerini, Gümüşhane`de yapılmayan spor branşlarının bilinirliğini artırarak Gümüşhane spor hayatında farkındalık oluşturmak istediklerini kaydetti.Proje kapsamında açılacak 29 kurs branşı şu şekilde: Atıcılık, atletizm, arama kurtarma ve ilk yardım, badminton, basketbol, dağcılık, futbol, futsal, güreş, hentbol, karate, kickboks, masa tenisi, okçuluk, step aerobik, taekwondo, tenis, voleybol, ortantring, aikido, halk oyunları, modern danslar, ebru ve yağlıboya, fotoğrafçılık, tiyatro, müzik, kayak, yüzme ve fitness.
21 Mart 2013 Perşembe - 12:53
GÜMÜŞ ÇOCUK ŞİRAN`DA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU
Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan ``˜Gümüş Çocuk Projesi` kapsamında Gümüş Çocuk Maskotu ile Şiran ilçesi ziyaret edildi.Şiran İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün daveti üzerine ilçeye giden Çocuk Şube ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü görevlileri, ilk olarak İlçe Kaymakamı Edip Çakıcı`yı ziyaret etti.Gümüş Çocuk Projesi ile ilgili bilgi alan Kaymakam Edip Çakıcı, projenin ve Gümüş Çocuk Maskotunun, polislik mesleğini sevdirmede ve çocukları tehlikelere karşı bilinçlendirmede etkili olacağını belirterek, projenin başlatılması ve yürütülmesinde emeği geçen Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ve Çocuk Şube Müdürlüğü görevlilerine teşekkür etti.Daha sonra Şiran ilçe merkezinde bulunan okulları ziyaret ederek çocuklara çeşitli hediyeler dağıtan Çocuk Şube ve TDP Şube Müdürlüğü görevlileri ayrıca ilköğretim ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilere tehlikelere karşı nasıl korunabilecekleri ve Polisle nasıl irtibata geçebileceklerini anlattıÇocuk Şube Müdürü Selçuk Yağcı ise Şiran Çok Programlı Lisesi`nde ``Sanal Tehlike`` konulu bilgilendirme toplantısında konuşma yaparak, öğrencileri internette karşılarına çıkabilecek tehlikelere karşı uyardı.Okul ziyaretlerinde özellikle küçük öğrenciler, Gümüş Çocuk Maskotuna büyük ilgi gösterirken maskota ulaşabilmek için birbirleri ile yarıştı.
21 Mart 2013 Perşembe - 12:44
GÜMÜŞHANE`DE OKULLAR ARASI ŞİİR YARIŞMASI DÜZENLENDİ
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaöğretim kulları arasında bin lira para ödüllü şiir okuma yarışması düzenlendi.Gümüşhane Kültür Merkezi`nde düzenlenen yarışmaya Vali Dr. Yusuf Mayda, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Milli Eğitim Bakanlığı Denetçisi Ali Rıza Durmuş, İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Eğitim Denetmenler Başkanı Şahmettin Kaya, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürü Murat Eskicioğlu, Kemalettin Karabulut, Rasim Alkaç, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.Jüri üyeliğini Gümüşhane Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyeleri Prof. Dr. M. Muhsin Kalkışım, Doç Dr. Selami Şimşek, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Ayyıldız, Yrd. Doç. Dr. Yakup Topal ve Araştırma Görevlisi Mehmet Ali Yıldız yaptı.Merkeze bağlı 12 ortaöğretim okulundan 12 öğrencinin katıldığı ve yaklaşık 3 saat süren yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Dr. Yusuf Mayda, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Belediye Başkan Yardımcısı Şevki Aşkın, Milli Eğitim Bakanlığı Denetçisi Ali Rıza Durmuş ve AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen tarafından verildi.Yarışmada Fatih Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kürşat Aydurmuş birinci, Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi Sümeyra Hapencioğlu ikinci ve Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi Ali Can Tanış üçüncü oldu.Yarışmada birinci olan öğrenciye bin lira, ikinciye 300, üçüncüye 200 lira ödül verilirken, rehberlik eden öğretmenlere de Mehmet Akif Ersoy`un Safahat kitabı ve çeşitli hediyeler verildi.İl Milli Eğitim Müdür Yardımcı Mesut Olgun, yarışmayla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: ``Öğrencilerimiz bizlere unutulmaz anlar, dakikalar yaşattılar ve geleceğe dair bakış açımızda da ciddi anlamda yeni sorgulamalar oluşturdular. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. 12 Mart İstiklal Marşı`nın kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy`u Anma Günü ile Şehitler Günümüzün birleştirildiği Mehmet Akif Ersoy`un ``Çanakkale Şehitlerine`` adlı şiirini liselerimizdeki öğrencilerimiz arasındaki bir yarışma ile tekrar buluşturmak istedik. Bugün adı yarışma olsa da kaybedeni olmayan, kazananının çok fazla olduğu bir yarışma ile karşınızdayız. Kazananı çok fazla; çünkü bu yarışmaya yürek koyan, onları hazırlayan yönetici, öğretmen, öğrenci ve onlara destek olan aileler ile bugün bu salonunu hazırlanması ile ilgili çalışan arkadaşlarımız ve bizlere destek olan Gümüşhane Üniversitesi hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Yürekler birleşti bugün, yürekler bu memleket için atacak. Yarışmacı arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz.`` dedi.
21 Mart 2013 Perşembe - 12:41
GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ 4 YILDA 20 YENİ ARAÇ ALDI
Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, 2009-2013 yılları arasında Belediye özgelirleri, bağış, hibe ve kredi yoluyla 20 makineyi araç parkına kattıklarını söyledi.Yeni araçlarla birlikte araç parkının 55`e yükseldiğini belirten Başkan Canlı, itfaiye merkezinde düzenlenen törende hem araçların tanıtımını yaptı hem de direksiyonlarına geçti. Araçların şehir merkezinde attığı turun ardından açıklamalarda bulunan Başkan Canlı, araçların temini noktasında öncelikle Belediye Meclisine, personeline ve devletin tüm kademelerine teşekkür etti.Son alınan 20 aracın temininde teşvikten faydalanılarak 600 bin liralık kdv muafiyetinden faydalandıklarını ifade eden Başkan Canlı, araçların toplam 3 milyon 371 bin 511 liraya mal olduğunu söyledi.Araçlar içerisinde en önemlilerinin kanalizasyonların temizliğini yapabilecekleri gelişmiş vidanjör olduğunu dile getiren Başkan Canlı, ayrıca aldıkları yeni otobüslerle artan öğrenci sayısına paralel ulaşımda rahatlığı sağlayacaklarını ve kış mevsiminde kullanılmak üzere otomatik tuzlama kamyonlarının da alındığını kaydetti.Gümüşhane Belediyesi olarak hizmetlerimizi yaparken altyapı hizmetlerini ve halkın temel hizmetlerini yürütmek için değişik iş makinelerine ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Canlı, ``Özellikle 2009-2013 yılları arasında ihtiyaçlarımızı karşılamak amacıyla toplam 20 adet araç aldık. Bunların birisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından hibe edildi, birisi de Skoda Auto Türkiye temsilcisi hemşehrimiz tarafından hibe edildi. Ben hem Ahmet Yüce`ye hem de Bakanlığımızın yetkililerine teşekkür ediyoruz. İlerleyen süreçte halkın temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde kazasız, halkın menfaati konusunda kullanılması en büyük arzumuz ve dileğimiz. Gelinen noktada bölgenin belki de en çok iş makinesine sahip olan Belediyesi konumu haline geldik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.`` diye konuştu.Törene Başkan Canlı`nın yanısıra Başkan Yardımcıları Bilal Özdener, Şevki Aşkın, Belediye Meclisi üyeleri, Belediye şube müdürleri ve personeli katıldı.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder