Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gümüşhane
Şehrin gürültüsünden yaylalara kaçtılar
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 09:22:09
Gümüşhane’de doğa severler baharın gelişiyle birlikte Kürtün ilçesindeki Sazalanı-Damlı parkurunda 12 kilometrelik unutulmaz bir doğa yürüyüşü gerçekleştirdi. Karlı zirvelerin gölgesinde, mor sümbüllerle bezeli mistik ormanlarda adımlayan doğaseverler, temiz hava depolayarak şehrin stresinden uzaklaştı. Gümüşhane Dağcılık, Doğa Sporları ve Gençlik Kulübü Derneği (GÜDAK), tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında bir araya gelen 62 sporcu, Kürtün ilçesi sınırlarındaki Sazalanı mevkisinden başlayarak Damlı köyü etrafından dolaşan özel bir parkuru kat etti. Güneşli havada karlı zirvelerin beyazlığını selamlayan sporcular yemyeşil bir vadinin ortasından kıvrılarak uzanan yolları ve doğanın kucağına kurulmuş saklı dağ köylerini kuş bakışı seyrederek orman içinden geçen rotada yeşilin her tonuna doydu. Halı gibi uzanan taze çimenlerin üzerinde, mor sümbüller ve rengarenk çiçeklerle bezeli mistik ormanların içinden geçen ekip, yaklaşık 12 kilometrelik yürüyüş yolunu adımladı. Şehrin yoğun temposundan ve yorucu gürültüsünden kaçarak dağların dinginliğine sığınan sporcular, temiz havayı ciğerlerine doldurarak doğanın uyanışını yerinde gözlemledi. Etkinliğe çocuklarıyla birlikte katılan Furkan Atar, parkurun doğayla iç içe ve çok güzel olduğunu belirtti. Aslen Sivaslı olduğunu ve Gümüşhane’de esnaflık yaptığını dile getiren Atar, çocuklarla yürümenin yokuş yukarı kısımlarda zaman zaman zorlayıcı olduğunu ancak yeşile doyduklarını ve ciğerlerine temiz hava doldurduklarını aktardı. Yürüyüş boyunca babasının kucağında ve omuzlarında taşınan küçük katılımcı ise ablasının yaptığı çiçek tacı ile dikkat çekti ve rotayı çok beğendiğini, tekrar geleceğini söyledi. Giresun’dan gelen Nezaket Aydın da havanın çok güzel olduğunu, ilk kez katıldığı bu rotada önce yaylaya çıktıklarını, ardından harika bir yay çizerek orman içinden Damlı köyüne ulaştıklarını ve büyük mutluluk duyduğunu kaydetti. Doç. Dr. Neva Doğan ise mor sümbülleri dünya gözüyle görme hayalini bu yürüyüşle gerçekleştirdiğini vurguladı. Gümüşhane’in her köşesinin cennetten bir parça olduğunu aktaran Doğan, yürüyüş yollarının güzelliğine hayran kaldığını ifade etti. Manzaranın insanın ruhunu doyurduğunu ve tüm yorgunluğu unutturduğunu dile getiren Doğan, çok güzel bir ekiple çok güzel bir gün geçirdiklerini belirterek organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
17 Mayıs 2026 Pazar - 16:38
Zigana’da feci kaza: Bariyerlere çarpan motosikletten savrulan 2 genç uçuruma düştü
Gümüşhane’nin Zigana Dağı mevkiinde meydana gelen motosiklet kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre, Zigana Dağı’ndan Trabzon istikametine seyir halinde bulunan 69 ABD 546 plakalı motosiklet, virajın alınamaması sonucu kontrolden çıkarak bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle motosiklet üzerinde bulunan Muhammet Alperen Dürüster (24) ile M.E.Ç. (24), yaklaşık 300 metrelik uçuruma savruldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı çalışma sonucu uçurumdan çıkarılan Muhammet Alperen Dürüster’in olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Kazada yaralanan M.E.Ç.’nin ise ekiplerin yoğun çalışması sonucu bulunduğu yerden çıkarılarak hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
17 Mayıs 2026 Pazar - 15:25
Beline takmak istediği silah ateş aldı, hayatını kaybetti
Gümüşhane’de ruhsatlı silahını beline takmak isterken silahın ateş alması sonucu ağır yaralanan 69 yaşındaki adam hayatını kaybetti. Olay, sabah saatlerinde Karaer Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Gümüşhane’de esnaflık yapan 69 yaşındaki Vural Öz, iş yerini açmak için evinden çıktığı sırada ruhsatlı silahını beline takmak istedi. Bu sırada silahın bir anda ateş alması sonucu karnından vurulan Öz, apartman içerisinde kanlar içerisinde yere yığıldı. Yerde hareketsiz halde yatan Öz’ü gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede sağlık ekipleri Vural Öz’ün hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından Öz’ün cenazesi kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Gümüşhane Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.
17 Mayıs 2026 Pazar - 09:19
Torul Baraj Gölü’nde çöp adaları oluştu, mahalle sakinleri çözüm bekliyor
Gümüşhane’nin Torul ilçesindeki Torul Baraj Gölü’nde biriken atıklar nedeniyle göl yüzeyinde çöp adaları oluşurken, mahalle sakinleri yıllardır yaşanan kirliliğe çözüm bulunmasını istiyor.
23 Şubat 2013 Cumartesi - 17:28
GÜMÜŞHANE İNTERNETİ HIZLI VE LİMİTSİZ KULLANIYOR
Gümüşhane Türk Telekom İl Müdürü Hüseyin Karasoy, il genelinde 8 bin 148 DSL internet abonesi bulunduğunu belirterek bunların yüzde 84`ünün 8 megabit ve üzeri hız, yüzde 67`sinin de limitsiz internet kullandığını söyledi.Yaptığı açıklamada, Türk Telekom olarak gelişen teknoloji ile birlikte Kuzey 2 bölgesinde yer alan Gümüşhane`nin de çevre illerle birlikte FiberKent olması yolunda çalışmaların aralıksız sürdüğünü kaydeden Karasoy, bazı istatistiki bilgiler paylaştı.Gümüşhane`nin internet kullanım profili ile ilgili bilgiler aktaran Karasoy, 8 bin 148 abonenin yüzde 67`sinin limitsiz, geri kalanın ise limitli internet tarifesi kullandığını belirterek, abonelerin yüzde 84`ünün 8, 16, 32, 50 ve 100 megabit hızında internet kullandığını geri kalanın ise 1, 2 ve 4 megabit hızında internet kullandıklarını ifade etti.Toplam abone sayısının yüzde 5`inin fiber internet altyapısı kullandığını dile getiren Karasoy, fiber internet teknolojisinde Gümüşhane`de kurulu altyapı kapasitesinin bin port olduğunu, bunu artırmak, Gümüşhanelilere kesintisiz ve hızlı internet sunmak için altyapı çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini sözlerine ekledi.FiberKent çalışmaları kapsamında 2013 yılında Kürtün ilçesinin tamamen fibere dönüştürüleceğini ifade eden Karasoy, iletimde kullanılan bakır kablonun artık miadını doldurmak üzere olduğunu, 2 bin 340 metre rakımlı Kazıkbeli yaylasına bile fiber hat çekerek internet hizmeti sunduklarını hatırlattı.
22 Şubat 2013 Cuma - 10:16
DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ`NİN ÖLÜM İSTATİSTİKLERİ
Türkiye İstatistik Kurumu`nun 2011 yılı verilerine göre 6 ilin yer aldığı Doğu Karadeniz Bölgesi`nde gerçekleşen ölümlerde bir önceki yıla göre yüzde 4,42 oranında artış meydana geldi.Kurum tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan 2011 yılı ölüm istatistiklerinin değerlendirilmesi sonucu ortaya çıkan rakamlara göre, bölgedeki 6 ilde 2011 yılında toplam 16 bin 239 kişi öldü. Bu rakamla Doğu Karadeniz bölgesi Türkiye`de 2011 yılında ölenlerin yüzde 4`ünü oluşturdu. Bölgede ölenlerin yüzde 55`ine tekabül eden 8 bin 983`ünü erkekler oluştururken, ölen kadınların sayısı ise 7 bin 256 olarak gerçekleşti.Bölgedeki illerin 2011 yılı nüfusunun yüzde 0,66`sı ölürken, erkek nüfusunun yüzde 0,74`ü, kadın nüfusunun ise yüzde 1,03`ü öldü.İllere göre yapılan değerlendirmede ise bir önceki yıla göre ölüm oranının yalnızca Rize`de düştüğü anlaşıldı. Rize`de 2010 yılında toplam 2 bin 16 kişi ölürken, bu rakam 2011 yılında bin 852`ye düştü. Ölüm sayısında en fazla artış ise yüzde 11 ile Artvin`de gerçekleşti. Artvin`i yüzde 7 ile Trabzon, yüzde 6 ile Ordu, yüzde 5 ile Giresun ve yüzde 1 ile Gümüşhane izledi.İllerin 2011 nüfuslarının ölüm sayısı ile orantılanmasında ise kadın nüfusuna göre en fazla ölüm yüzde 1,89 ile Trabzon`da, en az ise yüzde 0,61 ile Ordu ilinde gerçekleşti. Erkeklerde ise nüfusa göre en fazla ölüm oranı yüzde 0,90 ile Artvin`de, en az ise yüzde 0,63 ile Artvin`de gerçekleşti.Toplama bakıldığında ise Artvin`de yaşayanların yüzde 0,81`inin öldüğü, Artvin`i yüzde 0,74 ile Giresun, yüzde 0,63 ile Ordu, yüzde 0,62 ile Gümüşhane, yüzde 0,61 ile Trabzon ve yüzde 0,57 ile Rize izledi.
22 Şubat 2013 Cuma - 10:09
ORMAN BÖLGE MÜDÜRÜ MUSTAFA GEDİKLİ VALİ YUSUF MAYDA`YI ZİYARET ETTİ
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü iken, Trabzon Orman Bölge Müdürlüğüne atanan Mustafa Gedikli Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda`yı makamında ziyaret etti.Orman Bölge Müdürü Mustafa Gedikli ve Bayburt İşletme Müdürü Ozan Aydın`ı makamında kabul eden Vali Mayda Orman Bölge Müdürlüğünün Gümüşhane`deki çalışmaları hakkında bilgi aldı.
22 Şubat 2013 Cuma - 09:47
AK PARTİLİ ÜSTÜN`DEN DEVLET DEMİRYOLLARI GENEL MÜDÜRÜ KARAMAN`A ZİYARET
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Devlet Demiryolları Genel Müdürü Süleyman Karaman`ı makamında ziyaret etti.Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün Gümüşhane`ye yapılacak yatırımların son durumu ile ilgili Devlet Demiryolları`ndaki projelerin durumu ve gelinen aşamaların neler olduğunun takibi amacıyla Genel Müdür Süleyman Karaman`ı ziyaret etti. Ziyaret sonrası açıklama yapan Üstün ``TCDD Genel Müdürlüğü`nde ilimizi ilgilendiren projelerin durumu hakkında sayın Genel Müdürümüzle görüştük. Yapılacak yatırımların projelendirilmesi sürecinde herhangi bir sorun yok`` dedi.
22 Şubat 2013 Cuma - 09:41
KELKİT KIZ MESLEK LİSESİ`NİN İHALESİ 13 MART`TA YAPILACAK
AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Kelkit Kız Meslek Lisesi yapım ihalesinin 13 martta yapılacağını açıkladı.Gmüşhane Milletvekili Feramuz Üstün 2013 yılı yatırım programına aldırdıkları yatırımlardan biri olan Kelkit Kız Meslek Lisesi Binasının inşaat yapım ihalesinin 13 Mart 2013 tarihinde gerçekleşeceğini bildirdi.Konuyla ilgili bilgiler veren Üstün ``Gümüşhane il ve ilçelerimiz için 2013 yılı yatırım programında yer almasını sağladığımız projelerin hayata geçmesi için bakanlıklar ve ilgili genel müdürlüklerde takibimizi yapmaya devam ediyoruz. Eğitim yatırım projelerimizden biri olan 16 derslikli ve Kız Meslek Lisesi öğrencilerimizin branşlarında tüm faaliyetlerini karşılayacak uygulama sınıflarımız ve eklentileri ile hizmet verecek olan Kelkit Kız Meslek Lisesi, 13 Mart`ta ihalesi yapılacak ve Ağustos 2014`te tamamlanacaktır`` dedi.
21 Şubat 2013 Perşembe - 18:36
VALİ MAYDA AVUSTURYA TEMASLARINI DEĞERLENDİRDİ
Gümüşhane Valisi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Yönetim Kurulu Dönem Başkanı Dr. Yusuf Mayda, geçtiğimiz hafta Avusturya`da düzenlenen ve 9 ayrı ülkeden temsilcilerin katıldığı ``˜Kayak ve Dağ Bölgelerinin Pazarlanması ve Tanıtımı` çalıştayını değerlendirdi.Valilik toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Vali Mayda, çalıştayı Gümüşhane`den birlikte gittiği İl Genel Meclisi Başkanı Sebahattin Çobanoğlu ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay`la birlikte değerlendirdi.``KIŞ VE DAĞ TURİZMİ İLE İLGİLİ DERSLER ÇIKARARAK BAĞLANTILAR KURDUK``Vali Mayda, temaslar sırasında kış ve dağ turizmi ile ilgili bazı dersler çıkararak çeşitli bağlandılar kurduklarını söyledi. Artvin Valisi, Artvin Belediye Başkanı, Rize Valisi, Rize İl Genel Meclis Başkanı, Ticaret Odası Başkanı, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, DOKA Uzmanları, Avusturya`nın Türkiye Büyükelçilik Uzmanları, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ile heyet olarak kış turizmi ile ilgili görüşmeler yapıp, çalıştaylara katıldıklarını ve incelemelerde bulunduklarını ifade eden Vali Mayda, Uluslararası Kayak Federasyonu Başkanı Gianfranko Kasper ile de görüştüklerini kaydetti.``TATİLE GİDEN AİLELERİN BÜTÜN KAYGISI ÇOCUKLARDIR``Ziyarette Türkiye`yi ve Doğu Karadeniz`i tanıttıklarını belirten Vali Mayda, bölgede yatırımcıların en fazla dikkati çektiği konunun çocuklar olduğunu belirtti. Vali Mayda, ``Tatile giden ailelerin bütün kaygısı çocuklardır. Çocuklara özel düzenlemeler yaptılar. Oyun parkları, yürüyüş bantları yapmışlar. Böylelikle ailenin tüm bireylerini ağırlayabildiklerini, çocuklarında bundan sonra tatil deyince hep o bölgeyi aklında canlandırmayı sağlıyorlar.`` diye konuştu.``2 MİLYON LİRAYA PLANLAMALARIMIZI HAYATA GEÇİREBİLİRİZ``Gümüşhane ölçeğinde yapılması gerekenler noktasında planlarını da anlatan Vali Mayda, ``Zigana dağına artık yapay kar tesislerini kurmamız gerek. Orada sürekli kayak yaptırmamız lazım. Birde Süleymaniye-Canca Kalesi-Karaca Mağarası arasında seçilecek noktaya teleferik sistemini devreye sokmamız gerek. Bunların bağlantılarını yaptık. 2 milyon lira civarında kaynak bulabilirsek oradaki izlenimleri gerçeğe dönüştürebiliriz.`` dedi.``DAĞLARI ENGEL OLARAK GÖRMEYECEĞİZ``Vali Mayda, sınırları zorlayıp, hep olanın biraz daha ötesini yapmak için gayret edeceklerini belirterek, bu noktada sadece devletin değil, özel sektör ve yabancı sermayenin de bölgeye çekilmesi gerektiğine vurgu yaptı ve ``Onlar dağı engel olarak görmüyorlar. Bizde görmeyeceğiz. Bizim yaylalarımızı düşününce niçin bu turizm bize olmasın diye hayıflandık. Bizde malzeme var ama kullanılması gerekiyor. Sahip olduğumuz değerleri iyi kullanmamız gerek. Dağlar güzelce pazarlıyorlar. Biz niye yapamıyoruz? 400`ün üzerinde yaylamız var. Bunları pazarlamamız lazım. Bunun sadece bir planlama ve organizasyon gerekiyor.`` diye konuştu.``SADECE KARA YATIRIM YAPMAYACAĞIZ``Avusturya`da Alpler`de yaptıkları incelemelerde dağların engel olmadığını tam tersine avantaja dönüştürüldüğünü dile getiren Vali Mayda, şunları söyledi: ``İnsanlar şartları zorluyor. Bazı dezavantajlar iyi bakarsanız sizi tekel haline getirebiliyor. Bizlere orada sunum yapan tüm ekibi Gümüşhane`ye davet ettik. Ziganamız, Süleymaniyemiz ve Çakırgölümüzde gerekli çalışmaları da yaptıracağız. İnsanlar hep farklılık istiyor. Bizde bu konuda çalışmalar yaptıracağız. Hepsini entegre düşünüyoruz. Sadece kara yatırım yapmayacağız. Alternatifler düşüneceğiz.``SÜLEYMANİYE MÜJDESİ ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDEGümüşhane`nin eski yerleşim yeri Süleymaniye Mahallesinde tarih ve kış turizmini bir arada gerçekleştirecek olan projeyle ilgili önümüzdeki günlerde müjde vereceklerini kaydeden Vali Mayda, Artabel Tabiat Parkı ve Süleymaniye`nin iyi pazarlanması gerektiğinin altını çizdi.
21 Şubat 2013 Perşembe - 13:18
GÜMÜŞHANE`DE VELİLERE AİLE İÇİ İLETİŞİM EĞİTİMİ
Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yaklaşan SBS, YGS ve LYS sınavları öncesinde öğrenci ve velilerine yönelik aile içi iletişim, başarı ve motivasyon seminerleri düzenliyor. Bu kapsamda ilk seminer öğrenci velilerine düzenlendi.Üç gün boyunca devam edecek olan seminer programlarının tamamı Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilecekken, ilk programda Kişisel Gelişim Uzmanı ve Tarihçi Yazar Mustafa Turan öğrenci velilerine yönelik aile içi iletişimi anlattı.Turan, toplumun temelinin aile olduğunu belirterek, eğitimin altyapısının kesinlikle ailede atılması gerektiğini söyledi. Zeka ve karakter eğitiminin yüzde 80`inin 6 ve 7`li yaşlarda oluştuğunu hatırlatan Turan, ``Demek ki aile eğitimin ana merkezidir. Ve hatta yapılan araştırmalara göre eskiden eğitim anne karnında başlarken şimdi annenin annesinin karnında başlamaya kadar gitmektedir. Tabiri caizse raketin biri ailede diğeri okulda olduğuna göre iyi paslaşmalar çocuğun eğitiminde mükemmeli yakalamasını sağlayacaktır. O yüzden aile içindeki ilişkiler rakip formatında değil ekip formatında olmalıdır. Suçlu ararken dikkat edin ki parmağınız muhatabınızı gösterirken diğer üç parmak suçun kendinizde olduğunu ispatlar gibi sizi göstermektedir.`` dedi.``EĞRİ CETVELDEN DOĞRU ÇIKMAYACAĞINA GÖRE ÇOCUKLARINA DOĞRU VE GÜZEL BİR MODEL OLUN``Çocuğunun başarısı için psikiyatristlerin yolunu tutanların çocuğunu suçlarken aslında çocukların yüzde 50`sin hiçbir probleme rastlanmadığını, aksine ailenin hatalı olduğunun ortaya çıktığının altının çizen Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: ``Beşiği sallayan el dünyaya hükmediyorsa eğer o zaman toplumun temeli gerçekten ailedir. Eğitim uzun bir süreçte çaba, emek, gözyaşı, ter ve sevgi isteyen bir olgudur. Tıpkı bambu ağacı misali temelleri 5 yıl gibi uzun bir süreçte atılan ancak semeresi birkaç haftada kendini gösteren bir gelişim evresi olması gibi. Gönüllerin fethi kılıçların fethinden önce geliyorsa eğer o zaman anne ve babalar olarak önce evlatlarımızın kalplerini fethetmeliyiz. Eylemler söylemlerden önde gelir. Bir evde anne başka baba başka dilden konuşursa o ailede bir sorun vardır demektir. Eğri cetvelden doğru çıkmayacağına göre aile olarak çocuklarımıza çok doğru ve güzel bir model olmalıyız. Yüz kere söylemek yerine bir kere örnek olmak en kalıcı ve en doğru davranıştır.``Seminerde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise Valiliğin himayesinde bir dizi seminer etkinliğini başlattıklarını belirterek, ``Siz bize güvenerek çocuklarınız teslim ettiniz bizlerde sizin güveninizi boşa çıkarmamak adına gayretlerimizi sürdürüyoruz. Bu programlar arzu ettiğimiz istek ve desteği sağlayacaktır. Diğer bir önemli husus Sayın Valimizin hemen her fırsatta eğitimle ilgili çalışmalarımızda bizlere sonsuz desteğini görüyoruz. Eğitime bu derece önem vermesi, kendi yavrularını bize güvenerek devlet okullarına teslim etmesi bize olan güveninin göstergesidir. Bizde bu güvene layık olmak için tüm ekibimizle çok çalışacağız ve siz değerli velilerimizin de desteğiyle başarıya birlikte ulaşacağız.`` dedi.Program sonunda Gümüşhaneli velilere teşekkür eden Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Mustafa Turan`a plaket ve çiçek takdim etti ve Turan`ın verdiği özlü bilgilerin Gümüşhaneli velilerde ve öğrencilerde kalıcı izler bırakacağının altını çizdi.
21 Şubat 2013 Perşembe - 11:41
GÜMÜŞHANE`DEKİ KAÇAKÇILIK OLAYLARI
Gümüşhane İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü`nün (KOM) 2011 ve 2012 yıllarında yaptığı çalışmaları kıyaslamaları ile birlikte açıkladı.Mermi gele geçirilmesi, esrar, eroin, kaçakçılık, motorin, emtia, tarihi eser, sahtecilik ve çek olaylarında son iki yılın değerlendirmesi ve kıyaslamasını yapan Yüksel, en fazla artışın esrarda olduğunu söyledi.Gümüşhane`de 2011 yılında meydana gelen narkotik olaylarda 73 gram esrar yakalandığını fakat 2012 yılında bu rakamın 103 kilograma yükseldiğini belirten Yüksel, ayrıca 2012 yılında 47 kök hint keneviri bitkisinin de ele geçirildiğini kaydederek aradaki farkın yüzde 141 bin olarak gerçekleştiğini ifade etti.Yine 2011 yılında 18 adet tarihi eser yakalanmasına karşın 2012 yılında yapılan çalışmalar sonucunda 720 adet tarihi eserin yakalandığını kaydeden Yüksel, aradaki farkın yüzde 3 bin 900 olduğunu ve bu oranla Gümüşhane`nin Türkiye genelinde ki tarihi eser yakalamalarında 9.sırada yer aldığını söyledi.Yüksel, istatistiklerle ilgili diğer bilgileri şöyle aktardı: ``2011 yılında 147 adet mermi ele geçirilmesine karşın 2012 yılında yapılan yol uygulamaları ve planlı çalışmalar ile birlikte 1032 adet mermi ele geçirilmiş olup yüzde 602 artış sağlanmıştır. 2011 yılında eroin yakalaması olmamasına karşın 2012 yılında risk analizleri çerçevesinde yapılan yol uygulamaları ile birlikte 26,972 kilogram eroin yakalaması yapılmıştır. 2011 yılı içerisinde meydana gelen kaçakçılık olaylarında 167 bin 84 paket gümrük kaçağı sigara yakalanmış 2012 yılında 520 bin 321 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirilmiş olup yüzde 211 artış sağlanmıştır. 2011 yılında 45 litre motorin yakalaması yapılmış olup 2012 yılında il genelinde risk analizleri çerçevesinde yapılan yol uygulamaları sonucunda 300 litre motorin ele geçirilmiş olup yüzde 566 artış sağlanmıştır. 2011 yılında emtia yakalaması olmamasına karşın 2012 yılında il genelinde risk analizleri çerçevesinde yapılan yol uygulamaları 9 bin 727 gümrük kaçağı emtia yakalaması yapılmıştır. 2011 yılında il genelinde meydana gelen sahtecilik olaylarında 31 adet sahte para yakalaması yapılmışken 2012 yılında 66 adet sahte para ve belge ele geçirilmiş yüzde 112 artış sağlanmıştır. 2011 yılında yapılan operasyonlar kapsamında çek ya da senet yakalaması olmamasına karşın 2012 yılında yapılan çalışma sonucunda 22 adet çek ve senet ele geçirilmiştir.``Yüksel, KOM Şube Müdürlüğü alanına giren konularla ilgili 2011 yılında 40 olay meydana geldiğini, bu olaylarda 85 şahsa işlem yapıldığını, bu şahıslardan 11`inin çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığını belirterek, 2012 yılında ise meydana gelen 82 olayda 173 şahsa işlem yapıldığını, bu şahıslardan 12`sinin çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandığını belirterek, 2012 yılında olay sayısında yüzde 105, işlem yapılan şüpheli sayısında yüzde 104, tutuklanan şahıs sayısında da yüzde 9 artış meydana geldiğini sözlerine ekledi.
21 Şubat 2013 Perşembe - 11:03
MAHKUM, CİNSEL ORGANINI KESTİ
Gümüşhane Arzular E Tipi Kapalı Cezaevi`nde kalan erkek bir mahkum, tenasül uzvunu kesti.Edinilen bilgiye göre, bugün sabah saatlerinde meydana gelen olayda, Arzular E Tipi Kapalı Cezaevi`nde cezasını çeken M.S. (31) isimli mahkum, traş olduğu küçük aynayı kırarak cinsel organını kesti. Gümüşhane Devlet Hastanesi`ne kaldırılan mahkum, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Trabzon`daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi`ne sevk edildi. Mahkumun tenasül uzvu, özel bir saklama kabına konuldu ve yerine dikilmek üzere Trabzon`a gönderildi.Öte yandan, cinsel organını kesen mahkumun kadın olmak istediği ve bu yönde sürekli telkinlerde bulunduğu iddia edildi.
21 Şubat 2013 Perşembe - 10:25
GÜMÜŞHANE EMNİYETİNDEN UYUŞTURUCU, SİGARA VE SİLAH OPERASYONU
Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri tarafından yapılan 3 ayrı operasyonda gümrük kaçağı sigara, esrar, silah ve mermi gele geçirildi.2 BİN 800 PAKET GÜMRÜK KAÇAĞI SİGARAİl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada il merkezinde geçtiğimiz günlerde yapılan ilk operasyonda A.D. isimli şahsa ait çantada yapılan aramada toplam 2 bin 800 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği ve şahıs hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapıldığı bildirildi.TARİHİ TÜFEK ELE GEÇİRİLDİAynı gün Kelkit-Erzincan karayolu üzerinde K.S` ye ait 41 plakalı otomobili durduran ekipler, yaptıkları aramada iki parça halinde, işlemeli ahşap kabzalı, namlu kısmı ayrılmış vaziyette üzerinde toprak kalıntıları bulunan tarihi tüfek ele geçirdi. Araçta bulunan K.S., A.Ö., İ.S. ve Y.U isimli şahıslar hakkında 2863 sayılı kanuna muhalefet suçundan işlem yapıldı.146,53 GRAM ESRAREkipler tarafından bir sonraki gün yapılan operasyonda ise N.S isimli şahsın evinde yapılan aramada 146,53 gram esrar, esrar içmede kullanılan düzenek ile 5 adet G3 mermisi ele geçirildi. Şahıs hakkında Türk Ceza Kanunun 191 ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan işlem yapıldı.
21 Şubat 2013 Perşembe - 10:11
GÜMÜŞHANE`DE KATI ATIK YÖNETİMİ PROJESİ İMZALANDI
Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) arasında Katı Atık Yönetimi adı altında proje imzalandı.Proje ile Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansından teknik destek alınarak, Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliğine bağlı olan 5 ilçede ve ilde en az 750 vatandaşa toplamda 15 gün katı atık yönetimi ile çöplerin kaynağında ayrıştırılması eğitimleri verilecek.Gümüşhane ili ve ilçelerindeki katı atıkların yani çöplerin toplandıktan sonra Bayburt ilinde yapılan Katı Atık Depolama Tesisine nakil işlemlerinin 2013 yılı ile birlikte hız kazandığını dile getiren Belediye Başkanı ve Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği Başkanı Mustafa Canlı, ``Ancak katı atıkların kaynağında yani ev ve iş yerlerinde karışık olarak çöp konteynırlarına bırakılması nedeniyle çöplerin nakil öncesi ayrım işlemleri oldukça masraflı ve zaman alıcı bir iştir. Bu nedenle Gümüşhane Yerel Yönetimler Birliği, bütün yerel yönetimlerin işbirliği ile kaynakta katı atıkları ayrıştırmanın ekonomik ve çevresel önemi hakkında halkın bilinçlenmesini sağlamak üzere bu projede bir halk eğitim projesi planlamıştır. Katı atıkların kaynağında ayrıştırılması sonucu bertaraf edilmesi gereken çöplerin %`de 30 azalması ve çöp nakil öncesi ayrıştırma işlemlerinin azaltılması beklenmektedir. Projemiz hayırlı olsun.`` şeklinde konuştu.
20 Şubat 2013 Çarşamba - 18:34
GÜMÜŞHANE`DE ENGELLİLER ŞENLİĞİ DÜZENLENDİ
Gümüşhane`de Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü tarafından yürütülen ``˜Engelleri Sporla Aşalım Projesi` kapsamında engelli sporculara yönelik şenlik düzenlendi.Gökırmak düğün salonunda düzenlenen şenliğe, Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, davetliler, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.Programda konuşan Vali Dr. Yusuf Mayda, Türkiye`de 8 milyonu aşkın engelli olduğunu belirterek, toplum hayatında engellilerin fazla görünmediğini belirterek, ``Engellilerimizi sinemalarda, spor salonlarında, okullarda göremiyoruz. Ya ailelerimiz ya da toplum tarafından yadırganacağı kaygısıyla engellilerimiz bizzat kendileri tarafından toplum dışında durma gibi bir tutum söz konusu. Halbuki önemli bir nüfus yoğunluğunu teşkil eden bu insanlarımızın toplumun tüm katmanlarında bulunmalarını arzu ediyoruz. Dolayısıyla bu alanda ciddi bir zihniyet devrimine ihtiyaç duyuyoruz.`` dedi.Herkesin potansiyel bir engelli adayı olduğunu ifade eden Vali Mayda, ``Acımak veya acındırmak değil toplumun ihtiyaçlarına katkıda bulunmak adına tüm engellilerimizin yapabildikleri çalışmaları yapmalarını bekliyoruz. Bu anlamda devletimiz özellikle rehabilitasyon merkezleri açıyor. Fiziki şartları düzeltmek şeklinde ulaşılabilirlik imkanlarını artırmaya çalışıyor. Bu anlamda yapılan kamu çalışmalarına özel sektörün de katkıda bulunması destek olması kaçınılmaz. Esas gayreti biz engelliler ve onların ailelerinden bekliyoruz. Topumun dışlında durmamalılar, toplumla birlikte ve yapabilecekleri her türlü katkıyı yapar durumda olmalılar. Herkes potansiyel bir engelli adayıdır. Herkes bu anlamda kapsayıcı, benimseyici ve destek olucu bir tutum içerisine girmek durumundadır. Tüm engellilerimizin toplumun her türlü faaliyetlerinin içinde olmalarını ve yapabilecekleri çalışmaları yapmalarını bekliyoruz.`` diye konuştu.Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan ise proje kapsamında 68 sporcuya eğitim verdiklerini belirterek, ``Proje kapsamında atletizm, badminton ve masa tenisi olmak üzere 3 branşta faaliyet göstereceğiz. 3 aydır branşlarımızda eğitimlerimiz devam ediyor. Yeni bir proje görme engelli çocuklarımızı projeye dahil ederek, projemizi devam ettireceğiz. 68 sporcu ile projemizi devam ettiriyoruz.`` ifadelerini kullandı.Konuşmaların ardından engelli sporcular tarafından hazırlanan çuval yarışı, yumurta taşıma yarışı yapıldı. Programda daha sonra Vali Mayda, proje kapsamında lisans alan sporculara lisans belgelerini verdi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder