Yerel Haberler
Gümüşhane
20 Mayıs 2026 Çarşamba - 17:07 Kazım Karabekir’in kızı Gümüşhane’de gençlerle buluştu Gümüşhane Üniversitesi’nde düzenlenen söyleşide Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir öğrencilerle bir araya gelerek Milli Mücadele yıllarına ilişkin önemli hatıraları ve tarihi bilgileri paylaştı. Gümüşhane Üniversitesi tarafından düzenlenen GÜNİFEST Bahar Şenlikleri kapsamında Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Programda konuşan Timsal Karabekir, babası Kazım Karabekir Paşa’nın Milli Mücadele Dönemi’ndeki ve Doğu Anadolu’daki yetim çocuklar için yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Karabekir, savaş yıllarında anne ve babasını kaybeden çocukların sokaklardan toplanarak himaye altına alındığını belirterek, "Gürbüzler Ordusu" adı verilen yapıyla çocukların hem eğitim aldığını hem de meslek sahibi yapıldığını söyledi. İlk çocuk kafilesinin Gümüşhane yolu üzerinden toplandığını ifade eden Karabekir, bu çocukların ilerleyen yıllarda ülkeye önemli katkılar sunduğunu anlattı. Söyleşide ayrıca Kazım Karabekir Paşa’nın eğitim, çocuk hakları ve sosyal dayanışma konularındaki çalışmalarına da değinildi. Programa Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Program sonunda Timsal Karabekir’e plaket ve hediye takdim edildi.
SPOR TOTO 3.LİG
09 Aralık 2012 Pazar - 15:27 SPOR TOTO 3.LİG Spor Toto 3.lig, 3.grupta mücadele eden Gümüşhanespor, kendi sahasında konuk ettiği Oyak Renaultspor`u 2-1 mağlup etti.MAÇTAN DAKİKALAR:6. dakikada Gümüşhanespor ceza sahası çizgisi üzerinde kazandığı serbest vuruşta Bilal`in vuruşunda defanstan seken top Tekin`in önünde kaldı. Müsait pozisyonda Tekin topu auta attı.10. dakikada ev sahibi takımdan Gökhan ceza sahasında göğsüyle yumuşattığı topa yarım röveşata vurdu. Top kaleci İbrahim`de kaldı.18. dakikada konuk ekipten Serkan bir anda defansın arkasına sarkarak kaleci Oğuz`la karşı karşıya kaldı. Açıyı iyi kapatan Oğuz gole izin vermedi.27. dakikada ev sahibi ekipten Rahmi, orta sahadan ceza sahasına attığı uzun pasta kalecinin ayağının kaymasıyla top ağlara gitti.34. dakikada konuk ekipten Fatih ve İrfan orta sahadan başlayarak üst üste duvar paslarıyla ev sahibi ceza alanına kadar girdi. Topla son buluşan İrfan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Pozisyonda yine kaleci Oğuz gole izin vermedi.45. dakikada sağ kanattan gelişen Gümüşhanespor atağında topla buluşan Yılmaz Can kendi çabasıyla ceza alanına girdi. Vuruşunda top kaleciden sekti dönen topa tekrar vuran Yılmaz Can topu ağlara gönderdi.Karşılaşmanın ilk yarısı Gümüşhanespor`un 2-0`lık üstünlüğü ile sona erdi.48. dakikada Oyak Renaultspor atağında ceza alanı içerisinde Nazım`ın sert vuruşu kaleci Oğuz`dan döndü. Dönen topa sert ve düzgün vuran İrfan aradaki farkı 1`e indirdi.59. dakikada sol kanttan gelişen Oyak Renaultspor atağında Hüseyin`in ceza sahasına kestiği topu Nazım yakın mesafeden üst direğe nişanladı.65. dakikada konuk ekip Oyak Renaultspor`da Fatih`in sol çaprazdan uzak direğe plasesinde top yine direkten dönerek, kaleci Oğuz`da kaldı.84. dakikada orta sahada topla buluşan Gümüşhanespor oyuncusu Samet, ceza alanı içerisinde karşı karşıya kaldığı pozisyonda kendisini yerde buldu. Karşılaşmanın hakemi kendisini aldatmaya yönelik hareket yaptığı gerekçesiyle Samet`e sarı kart gösterdi.STAD: Yeni ŞehirHAKEMLER: Mehmet Kürşat Öner xxx, Düzgün Murat Zincidi xx, Nevzat Teker xxGÜMÜŞHANESPOR: Oğuz xx, Taner xxx, Fırat xx, Rahmi xx, Koray xx, Bilal xxx, Yılmaz Can xxx (Dk. 69 Ahmet x), Tekin xxx (Dk. 90 Mehmet), Samet xx, Gökhan xx, Burak xx (Dk. 63 Ali x)YEDEKLER: Ercan, Mehmet, Ali, Alptuğ, Ahmet xx, Mustafa, OrhanTEKNİK DİREKTÖR: Yavuz İncedalOYAK RENAULTSPOR: İbrahim xx, Caner xx, Murat xx (Dk. 46 Mesut Özgül x), Nazım xx, Fatih xx, Taha xx, İrfan xx, Uğur xx (Dk. 46 Selahattin xx), Serkan xxx, Mesut xxx, Hüseyin xxxYEDEKLER: Erce, Mustafa, Selahattin, Mesut Özgül, Tuğberk, Mertcan, AlihanTEKNİK DİREKTÖR: Şenol UlusavaşLLER: Rahmi dk.27, Yılmaz Can dk. 45 (Gümüşhanespor), İrfan dk.48 (Oyak Renaultspor)SARI KARTLAR: Gökhan, Bilal, Taner, Oğuz, Samet (Gümüşhanespor), Taha, Hüseyin, Fatih, Caner, (Oyak Renaultspor)KIRMIZI KART: Gökhan Dk. 45 (Gümüşhanespor)
GÜMÜŞHANE`DE DAОDA MAHSUR KALAN GSM FİRMASI ÇALIŞANLARI KURTARILDI
09 Aralık 2012 Pazar - 09:46 GÜMÜŞHANE`DE DAОDA MAHSUR KALAN GSM FİRMASI ÇALIŞANLARI KURTARILDI Gümüşhane`de bir GSM firmasının teknisyenleri dün sabah saatlerinde gittikleri cep telefonu vericisinde tipi ve kar yağışı nedeniyle mahsur kalınca gece yarısı gerçekleştirilen operasyonla kurtarıldı.Edinilen bilgilere göre merkeze bağlı Yayladere köyünün kuzey yamacında bulunan Ayliye Tepesi`nde kurulu bulunan cep telefonu vericisini tamire giden Habibullah Yücel ve Hasan Narşan karla kaplı yolu arazi tipi araçlarıyla çıktı. Vericiye yakın bir noktada yoldan çıkarak yaklaşık 6 metre yoldan aşağı kayan teknik ekip, Trabzon`da ki şubelerine bilgi vererek yardım istedi.Bu sırada vericiye çıkarak tamirini gerçekleştiren ekibi kurtarmak için Trabzon`dan gelen arazi tipi araç da şiddetli tipi nedeniyle, yolda kalınlığı zaman zaman 1 metreyi bulan kar nedeniyle yola saplandı. Cep telefonu vericisindeki arkadaşlarına telefon açıp gelemediklerini bildiren ikinci ekip, köylülerden yardım istedi.Şiddetli tipi ve havanın kararması nedeniyle vericinin kulübesine sığınan Yücel ve Narşan, gün boyu çalışmanın da etkisi ile yorgun düşerek kendilerine gelecek yardım ekibini beklemeye başladı. Diğer ekibin durumu köylülere bildirmesinin ardından saat 18.30 sıralarında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne bilgi veren köylüler kurtarma ekiplerinin gelmesiyle birlikte Köy Muhtarı Temel Yıldız rehberliğinde kurtarma çalışmaları başladı.Araçlarla ulaşabildikleri son noktaya çıkan Gümüşhane AFAD ekibi ve Muhtar Yıldız, yaklaşık 2 kilometre boyunca karda zirve tırmanışı yaparak ilk olarak aracın yanına ulaştı. Yol boyunca telefonla 2 bin 400 metre rakımda mahsur kalan personelle görüşen AFAD ekibi, yürüyerek zirveden aracın yanına gelen Yücel ve Narşan`a kan şekerleri düştüğü için yanlarında getirdikleri ekmek, şeker ve su verdi.Genel sağlık durumlarının kontrolünün ardından yürüyebilecekleri anlaşılan Yücel ve Narşan heyetle birlikte 2 kilometrelik yolu geri dönerek araçların yanına indi. Saat 22.30 sıralarında yaklaşık 4 saat süren kurtarma operasyonunun ardından araçlarla köy merkezine inen kurtarma ekibi ve çalışanlar köy kahvesinde kendileri için demlenen sıcak çay ve yiyeceklerden yedi.İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Erhan Bölükbaş ve Merkez ilçe Şantiye Şefi İdris Kaya da kurtarma operasyonuna iş makineleri ile destek vermek üzere bölgeye geldi. Vatandaşların sağ salim köye inmesinin ardından iş makinesine ihtiyaç duyulmadığını ifade eden Genel Sekreter Ekrem Akdoğan, önümüzdeki günlerde kara saplanan aracın kurtarılması için çalışma yapacaklarını, olayda herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamasının kendileri için sevindirici olduğunu söyledi.
GÜMÜŞHANE`DE ``HER EV BİR OKUL HER VELİ BİR ÖОRETMEN`` PROJESİ BAŞLADI
08 Aralık 2012 Cumartesi - 00:12 GÜMÜŞHANE`DE ``HER EV BİR OKUL HER VELİ BİR ÖОRETMEN`` PROJESİ BAŞLADI Gümüşhane İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında hazırlanan ``Her Ev Bir Okul, Her Veli Bir Öğretmen`` projesi başladı.Proje kapsamında merkez ilçedeki 8 ortaöğretim okulunda okuyan 12. sınıf öğrencileri ve 12 ortaokulda okuyan 8. sınıf öğrencilerinin YGS ve Seviye Belirleme Sınavına hazırlanmaları için ihtiyaç duyabilecekleri tüm derslere ait konu anlatımlı kitaplar, soru bankaları ve yaprak testleri dağıtıldı.Kız Teknik ve Meslek Lisesinde gerçekleştirilen materyal dağıtım töreninde öğrencilere seslenen İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mesut Olgun, merkez ilçede bulunan 12 ortaokul ve 8 lisedeki 500 öğrenciye yönelik olarak uygulanan projenin amacının ortaöğretim kurumlarına devam edecek olan öğrencilerin belirlenmesine yönelik olarak gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı ve Yüksek Öğretime devam edecek olan öğrencilerin belirlediği YGS ve LYS`nin hazırlık döneminde bulunan öğrencilere materyal ve etüt desteği sağlanarak akademik başarılarının artmasına katkı sağlamak olduğunu söyledi.Olgun, oroje kapsamında desteklenen 500 öğrenciye sınavlara hazırlık aşamasında ihtiyaç duyacakları tüm eğitim materyallerin yanında YGS ve LYS sınavında başarılı olan öğrencilerimize ve ailelerine hediyede verileceğini ifade etti.Proje ile ilgili değerlendirmede bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise şunları söyledi: ``Ülkemizin geleceği sizlersiniz. Sizleri çok önemsiyoruz. Geleceğimizin çok iyi olmasını istiyoruz. Onun için sizlere yatırım yapıyoruz. Sizlerin iyi donanıma sahip olarak yetişmenizi arzu ediyoruz. Zirvede bulunan kişinin özelliklerini taşıyacaksınız. Bir mesleği icra edebilecek donanıma sahip olmalısınız. Her çocuk ailelerin göz bebeğidir, olmazsa olmazıdır. Anne ve babanın bütün gayreti sizin içindir. Sizlerin hiçbir eksiği olmasın diye gece gündüz çalışıyorlar. Bu kadar çaba gösteren anne ve babaya karşılığında ne vermeniz gerekiyor. Çalışarak güzel başarılar sağlamak. SBS sınavlarında ailelerinizin yüzünü güldürecek neticeler almalısınız. Öğretmenlerinizle birlikte ekip çalışması yapmanız için de öğretmenlerinizi görevlendiriyoruz. Çalışmamak için hiçbir engel olmuyor. Bütün engelleri kaldırıyoruz. Çevremizdekilere fırsat vermeden iyi yetişeceğiz. Sizlerin başarısı ailelerinizin mutluluğu demek olacaktır. İnşallah başarılı olursunuz.`` dediHer Ev Bir Okul Her Veli Bir Öğretmen Projesinden yararlanan Gazipaşa Ortaokulu öğrencilerinden Songül Balki de ``Böyle bir projenin uygulanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu proje sayesinde ihtiyaç duyduğumuz tüm dokümanlardan faydalanmamıza fırsat sağlanmış oldu. Çok çalışıp karşılığını başarı olarak vereceğiz.`` diye konuştu.Programa İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Müdür Yardımcısı Mesut Olgun, Şube Müdürü Murat Eskicioğlu, Kız Teknik ve Meslek Lisesi Müdürü Onur Aydın, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
GÜMÜŞHANE`DE 95 CHP`LİNİN AK PARTİ`YE DE ÜYE OLDUОU ANLAŞILDI
07 Aralık 2012 Cuma - 15:45 GÜMÜŞHANE`DE 95 CHP`LİNİN AK PARTİ`YE DE ÜYE OLDUОU ANLAŞILDI Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez İlçe Başkanı Rıdvan Eryılmaz, partilerine mensup 95 kişinin kendi inisiyatiflerinin dışında AK Parti`ye de üye yapıldığını belirterek, konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.Parti binasında düzenlediği basın toplantısında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tespit edilen ve CHP Genel Merkezi`ne gönderilen listede hem CHP`ye hem AK Parti`ye üye olan 95 kişinin bulunduğunu ifade eden Eryılmaz, ``Türkiye genelinde 67 bin, Gümüşhane genelinde ise 22 Merkez ilçe, 27 Kelkit, 18 Şiran, 18 Torul, 9 Kürtün ve 1 Köse olmak üzere toplam 95 aktif üyemizi sahte evrakla hayali üye yapmışlardır. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı`nın belirlediği, 2820 sayılı siyasi partiler kanunun 6. maddesinin 2. fıkrasına göre kimse aynı zamanda birden fazla siyasi partinin üyesi olamaz aksi halde üyelik sıfatı bu siyasi partilerin hepsinde birden sona ermiş sayılır. Dolayısıyla ismi geçen partili üyelerimizin tüzüğümüzün 19. maddesine göre üyelikleri parti kütüğünden düşülmüştür. Elimizde üye müracaat formları bulunuyor. Bu formlarla birlikte suç duyurusunda bulunacağız. Üyelerimizin hepsi AK Parti`de de üye görünüyor. Başka bir partide üye görünen arkadaşımız yok`` dedi.CHP üyesi ve 95 kişinin arasında yer alan Sebahattin Ay ise yaptığı açıklamada, ``Kapısından dahi geçmediğim bir siyasi partiye bilgim dışında üyeliğimin yapılması saygısızlıktır. Kaldı ki, zaten başka bir siyasi partinin aktif üyesiim. Bunu yapanlarla her türlü hukuk mücadelesini yapacağım`` ifadelerini kullandı.
KELKİT`TE ``ÇIKTIK YOLA SBS İLE`` PROJESİ
07 Aralık 2012 Cuma - 14:53 KELKİT`TE ``ÇIKTIK YOLA SBS İLE`` PROJESİ Gümüşhane`nin Kelkit ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulanan SODES destekli ``Çıktık Yola SBS İle`` isimli projede eğiti materyal dağıtımı yapıldı.İlçe genelindeki 17 okulda bin 850 öğrencinin eğitim materyallerinden yararlanmasına yönelik olarak yapılan projede materyaller için Mustafa Maruf Şahin Ortaokulunda tören düzenlendi.Dağıtım törenine Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Şube Müdürleri Yaşar Nas ve İsmail Yücel ile proje hazırlayıcısı ve Proje Koordinatörü Burak Fettahoğlu katıldı.Törende konuşan Kelkit Kaymakamı Ozan Gazel, Kalkınma Bakanlığının SODES kapsamında yaptığı desteklere değinerek bu desteklerin öneminden ve faydalarından bahsetti. Törende öğrencilerden sınavlara daha iyi hazırlanma sözü alan Kaymakam Gazel, planlı çalışıldığı takdirde başarının mutlaka geleceğini ifade etti.İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse ise projenin önemine değinerek geçen yıl öğretmenlerin ve idarecilerin gayretli çalışmaları sonucu SBS sınavlarında çok iyi yerlere geldiklerini belirterek, ``Görüyorum ki şimdide öğretmen ve idarecilerimiz sizlerin başarılı olması için çok fedakarca çalışmalar içerisindeler. Sizlerde öğretmen ve idarecilerinizin emeklerini boşa çıkarmayarak ilçemizi sınavlarda hak ettiği yere getireceksiniz.`` dedi.
GÜMÜŞHANE`DE KADINLAR ``AK ORMANIN`` İLK FİDANINI DİKTİ
07 Aralık 2012 Cuma - 14:15 GÜMÜŞHANE`DE KADINLAR ``AK ORMANIN`` İLK FİDANINI DİKTİ AK Parti Gümüşhane İl Kadın Kolları, parti genel merkezi tarafından başlatılan ``81 İle 81 Orman`` projesi kapsamında 4 bin 782 üyesi için ilk fidanları dikti.Bağlarbaşı Mahallesinde bulunan Türk Telekom Fen Lisesi yanında gerçekleştirilen fidan dikim törenine AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Orman İşletme Müdürü Ozan Aydın, Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, kadın kolları yöneticileri ve partililer katıldı.Orman ve Su İşleri Bakanlığının desteği ile yürütülecek olan projede kadın kollarının üye sayısı kadar fidanı Gümüşhane`de toprakla buluşturacaklarını kaydeden İl Kadın Kolları Başkanı Şükriye Karabulut Orhan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kollarının ``Bir Ağaç Bin Nefes, Bir Kadın Bin Umut`` sloganı ile kampanyayı başlattığını belirterek, 81 ilde her bir kadın üye adına bir ağaç dikileceğini söyledi.Dikilen ağaçlarla ``Ak Ormanlar`` yetişeceğini ifade eden Orhan, ``Bizlerde bugün 81 ilimizle eş zamanlı olarak ilimizdeki üye sayısı kadar fidanı toprakla buluşturmak için ilk fidanlarımızı dikiyoruz. Gümüşhane Orman İşletme Müdürlüğümüzün katkıları ile temin ettiğimiz ceviz fidanlarımız burada büyüyecek. Toprağı ve suyu tutan ağaçların oluşturduğu bu ormanlar gibi biz AK kadınlarda ülkemizin birlik ve beraberliğinin korunması için ve yine bu ormanlar gibi gelişip büyümesi için tüm gayretlerimizle çalışmaya devam edeceğiz.`` dedi.Orhan, dikilen fidanlara İl Kadın Kolları yönetim kurulu ve bir önceki kadın kolları başkanının isminin yazılı olduğu levhalar asılırken, Ceviz Ormanları projesine de katkı sağlamak adına Gümüşhane`ye en uygun meyve olması nedeniyle ceviz diktiklerini belirterek Orman İşletme Müdürlüğüne de teşekkür etti.81 ilde her bir kadın üye için bu uygulamanın yapıldığını ifade eden AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen ise Türkiye genelinde bu rakamın 3 milyon 250 bin olacağını dile getirdi. Çimen, ``İlimizde 4 bin 782 üyemiz adına dikeceğimiz bu fidanlar 4 milyon 782 bin nefes olacak. İnşallah bu sayı daha da artacak. AK Kadınlar Ormanı inşallah Türkiye ve dünyanın her yerinde yetişecek.`` dedi. Çimen, partinin diğer organlarının da buna benzer uygulamalar yaptıklarını sözlerine ekledi.
BAKAN KILIÇ`TAN ÜNİVERSİTE ÖОRENCİLERİNE TAVSİYELER
06 Aralık 2012 Perşembe - 17:51 BAKAN KILIÇ`TAN ÜNİVERSİTE ÖОRENCİLERİNE TAVSİYELER Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümüşhane Üniversitesi`nde bir araya geldiği öğrencilere ``zamanı iyi yönetin`` tavsiyesinde bulundu.Gümüşhane Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`nin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Kulübü tarafından düzenlenen "21. Yüzyıl Gençliği" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan Bakan Kılıç, bir gencin günde en az 5 saatinin kayıp zaman olduğunu söyledi. Zamanın çok iyi yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, ``Her birinizin bir günlük hayatında en az 5 saatiniz israf hanesinde tüketiliyor. Bilgisayar başında geçen fazladan zaman, televizyon başında geçen zamanının tamamına yakını, izlediğiniz haberler değilse, çok önemli, kaliteli, nitelikli ve saygın insanların konuştuğu, dinlemeye değer bir tartışma programı değilse, izlediğiniz bir tarih ya da belgesel ya da önemli bir yapıt, önemli bir eser değilse, dizilere zaman ayırıyorsanız, bunu da kayıp zamanlar hanesine ilave edin. Yurtta ya da öğrenci evinizde, yatakta ya da kanepede, ayaklarınızı uzatıp elinize televizyon kumandasını alarak ya da almayarak, ama elinize bir kitap, rapor, doküman almayarak, boşa geçirdiğiniz o zamanı da kayıp zamanlar hanesine ilave edin. Günde asgari 5 saat, bir gencin hayatında kayıp zamandır. Bu 5 saati 24 saatlik hayatla orantılayın. Sonra bir güne orantıladığınız hayatınızın tamamına orantılayın, sonra hayatınızın verimlilik dönemini alın, aklınız erdiği çağdan, zorunlu emekli olacağınız zamanki yaşa kadar olan süre toplamda en fazla 50 yıl. Yani 15 yaş ile 65 yaş arasına alacak olursanız, 50 yıla o kayıp zamanı uyarlayın`` dedi.Türkiye`de 10 yıl önce yaklaşık 70 üniversite olduğunu, bugün ise 172 üniversite bulunduğunu belirten Kılıç, yeni üniversiteler kurulurken muhalefetin ve bir kısım çevrelerin ``Üniversiteyi kurmakla, tabelasını asmakla, inşaatları yapmakla o üniversite kurulmuş sayılmaz. Profesörü, yardımcı doçenti nereden bulacaksınız? Hocası olmayan üniversite mi olur`` şeklinde eleştiriler yaptıkları ama üniversitelerin ihtiyaçlarının büyük ölçüde giderildiğini söyledi.Konferansın sonunda Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İhsan Günaydın, Bakan Kılıç`a günün anısına plaket takdim etti.Öte yandan Bakan Kılıç, konferans öncesinde Kredi Yurtlar Kurumu`nda kalan kız öğrencilerle yemek yedi. Yurt bahçesinde Hanede Dans grubunun göstesini izleyen Bakan Kılıç, daha sonra basına kapalı olarak yurtta incelemelerde bulundu.