Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Gümüşhane
Özel bireylerin gurur günü
22 Mayıs 2026 Cuma - 15:41:06
Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen temsili askerlik uygulamasında 9 özel gereksinimli birey bir günlüğüne askerlik yaparak yemin etti. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında gerçekleştirilen programda özel gereksinimli bireyler sabah saatlerinde aileleriyle birlikte Gümüşhane İl Jandarma Komutanlığı’na geldi. Büyük heyecan yaşayan temsili askerler, ilk olarak asker üniformalarını giydi. Daha sonra asker tıraşı olan özel bireyler, jandarma personeli eşliğinde temel askerlik eğitimlerine katıldı. Eğitim alanında düzenlenen yürüyüş ve çeşitli uygulamalarda renkli görüntüler ortaya çıktı. Eğlenceli ve duygusal anların yaşandığı program kapsamında özel bireyler temsili olarak nöbet tuttu. Ardından yemek duası yapılarak aileleriyle birlikte öğle yemeği yenildi. Programın devamında düzenlenen törende Türk bayrağına el basarak yemin eden temsili askerler, bir gün de olsa askerlik yapmanın gururunu yaşadı. Tören sonunda özel bireylere Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Jandarma Kıdemli Albay Bilal Sarıdoğan ve il protokolü tarafından temsili terhis belgeleri takdim edildi. "Evladımızın asker olduğunu da gördük" Askerliğin yeğeninin hep hayali olduğunu söyleyen Serpil Öz, "Yeğenim bugün çok güzel bir askerlik yaptı. Allah bu duyguyu herkese nasip etsin. Çok sevindi, biz de onun adına çok sevindik. Askeriyemize, jandarmamıza çok teşekkür ederiz, bu günlerini de gördük" dedi. Oğlu İbrahim Öz ile gurur duyduğunu ifade eden Zeki Öz de, "Çok mutluyuz, oğlum çok merak ediyordu askerliği. Bu günleri gördüğümüz için çok gururluyuz. Bize bu günleri gösteren herkese çok teşekkür ederiz. Oğlumu asker kıyafetleri içerisinde görünce çok duygulandım" diye konuştu. "Hayallerim gerçekleşti" 1 günlüğüne temsili askerlik yapan ve çok mutlu olduğunu belirten Jandarma Er İbrahim Öz, "Sabah buraya geldik tıraş olduk. Jandarmamıza her şey için teşekkür ederim. Çok beğendim, çok mutlu oldum. Nöbet de tuttum çok güzeldi, hayalim de gerçekleşti çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. 51 yaşında askerlik hayalini gerçekleştiren Uğur Demirci ise "Bugün burada yemek yedim, eğitim yaptım, gezdim. Eskiden asker olma hayalim vardı gidemeyince üzüldüm ama şimdi gitsem güzel olurdu. Bugün askerlik yaptım mutluyum" dedi. Oğlu Uğur Demirci’yi asker kıyafetleri içerisinde görünce duygulandığını aktaran Ali Kemal Demirci ise "Oğlum bugün askerlik yaptı, mutluyum, gururluyum. Allah devletimize zeval vermesin. Askerimize zeval vermesin. Günümüz güzel geçti. 1975 doğumlu 51-52 yaş grubuna girmiş. Onu asker kıyafetleri içerisinde görünce mutlu oldum, gururlandım" şeklinde konuştu.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 16:30
Gümüşhane’de zincirleme kaza: 4 yaralı
Gümüşhane’de meydana gelen 4 araçlı zincirleme trafik kazasında 4 kişi yaralandı. Kaza, bugün öğle saatlerinde Elmalı Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, G.G. yönetimindeki 61 JA 260 plakalı otomobil Bayburt istikametine seyir halindeyken trafik yoğunluğu nedeniyle bekleyen Y.A. idaresindeki 19 FB 209 plakalı araca arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle 19 FB 209 plakalı araç önünde bulunan A.B.K. yönetimindeki 29 ABF 231 plakalı araca, o araç da F.A. idaresindeki 06 BMD 567 plakalı araca çarptı. Meydana gelen zincirleme kazada 61 JA 260 plakalı aracın sürücüsü 30 yaşındaki G.G. ile aynı araçta yolcu olarak bulunan 44 yaşındaki F.B., 19 FB 209 plakalı araçta bulunan 20 yaşındaki S.A. ve 20 yaşındaki Z.B. hafif şekilde yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.
21 Mayıs 2026 Perşembe - 12:55
Kurt sürüsünün av taşıdığı anlar kamerada
Gümüşhane’de kurt sürüsünün avlarını taşıdığı anlar Doğa Koruma ve Milli Parklar personeli Yusuf Özkan’ın kamerasına yansıdı. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından da paylaşılan görüntülerde 3 kurdun dağlık arazide avlarını taşıdığı anlar dikkat çekti. Doğal yaşamın etkileyici anlarının yer aldığı görüntüler kısa sürede ilgi gördü. Paylaşımda, "Doğanın sert yüzü kadar kusursuz bir dengesi de var. Kurtlar, avlarını metrelerce taşıyarak yaban hayatındaki zorlu mücadeleyi gözler önüne seriyor. Yaban hayatındaki denge, doğanın kendi kurallarıyla varlığını sürdürüyor" notuna yer verildi.
20 Mayıs 2026 Çarşamba - 17:07
Kazım Karabekir’in kızı Gümüşhane’de gençlerle buluştu
Gümüşhane Üniversitesi’nde düzenlenen söyleşide Kazım Karabekir Paşa’nın kızı Timsal Karabekir öğrencilerle bir araya gelerek Milli Mücadele yıllarına ilişkin önemli hatıraları ve tarihi bilgileri paylaştı. Gümüşhane Üniversitesi tarafından düzenlenen GÜNİFEST Bahar Şenlikleri kapsamında Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Programda konuşan Timsal Karabekir, babası Kazım Karabekir Paşa’nın Milli Mücadele Dönemi’ndeki ve Doğu Anadolu’daki yetim çocuklar için yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Karabekir, savaş yıllarında anne ve babasını kaybeden çocukların sokaklardan toplanarak himaye altına alındığını belirterek, "Gürbüzler Ordusu" adı verilen yapıyla çocukların hem eğitim aldığını hem de meslek sahibi yapıldığını söyledi. İlk çocuk kafilesinin Gümüşhane yolu üzerinden toplandığını ifade eden Karabekir, bu çocukların ilerleyen yıllarda ülkeye önemli katkılar sunduğunu anlattı. Söyleşide ayrıca Kazım Karabekir Paşa’nın eğitim, çocuk hakları ve sosyal dayanışma konularındaki çalışmalarına da değinildi. Programa Gümüşhane Valisi Cevdet Atay, Belediye Başkanı Vedat Soner Başer, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Oktay Yıldız, akademisyenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Program sonunda Timsal Karabekir’e plaket ve hediye takdim edildi.
24 Ekim 2012 Çarşamba - 01:06
GÜMÜŞHANE`DE KAR LASTİĞİ SATIŞLARI ARTTI
Gümüşhane`de kış mevsimi iyice yaklaşırken, araç sahipleri de yavaş yavaş araçlarına kışlık lastiklerini taktırmaya başladı.Özellikle uzun bayram tatilini köyünde geçirecek vatandaşların, tatile çıkmadan önce kar yağma ihtimaline karşın lastiklerini kışlıklarla değiştiklerini belirten lastik tamircileri, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım`ın ``kar lastiği zorunluluğu`` uygulaması getirmek istediklerini beyan etmesinin ardından satışların arttığını söyledi.Uygulamanın kış aylarında yüzde 20 artış gösteren trafik kazalarının önlenmesinde büyük rol oynayacağını söyleyen lastikçiler, hava sıcaklığının 7 derecenin altına düşmesiyle tüm sürücülerin kar lastiği kullanması gerektiğine dikkati çekti.Kar tipi lastiklerin özel desenleri sayesinde karlı zeminde ilave çekiş sağladığını, içeriğindeki yüksek silika oranıyla ıslak zeminlerdeki yol tutuşunun fazla olduğunu dile getiren satıcılar, lastik fiyatlarının bu yıl daha da arttığını ifade etti.
24 Ekim 2012 Çarşamba - 00:51
25 YILLIK HUYUNDAN VAZ GEÇMİYOR: AÇIK ÇAY YOK !
Gümüşhane`nin tarihi ipek yolu üzerinde bulunan Zigana köyünde 25 yıldır çay ocağı işleten Servet Eroğlu (57) ilk günden beri hiçbir müşterisine açık çay vermiyor.Torul ilçesine bağlı Zigana köyünde babasında kalma çay ocağını işleten ve daha önce defalarca haberlere konu olan Eroğlu, dönemin Valisi Veysel Dalmaz`a bile açık çay istediğinde ``˜Bende açık çay yok` dediğini anımsatarak, çayını en kaliteli çaydan demlediğini belirtti ve ``Müşterilerimize sabahın ilk saatlerinden itibaren sürekli taze çay veriyorum. Taze çayın da açığı olmaz. Çay demli içilir.`` dedi.Dükkanının tabelasına bile ``Açık çay yok`` yazdıran Eroğlu, yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin köye geldiğinde mutlaka kendi çay ocağına geldiklerini ve ``Açık çay var mı?`` diye artık espri yaptıklarını da sözlerine ekledi.
23 Ekim 2012 Salı - 16:54
GÜMÜŞHANE BELEDİYESİ ASFALTLAMA ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR
Gümüşhane Belediyesi tarafından başlatılan asfaltlama çalışmaları devam ediyor.Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin muhtelif mahallelerinde devam eden asfaltlama çalışmalarının yanı sıra Gümüşhane İl Merkezine Bağlı Canca Mahallesi ve Rüfene Semtinde birinci kat sathi kaplama asfalt çalışmaları da sürdürülüyor.Çalışmaları yerinde inceleyen Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı, ``Belediye olarak şehrimize en iyi hizmeti verebilmek için çalışmalarımızı tüm hızıyla devam ettiriyoruz. Şehrimiz için önemli bir yere sahip olan Canca Mahallesinde yolları stabilize asfaltla kaplayarak daha güvenilir hale getiriyoruz. Vatandaşlarımızın rahat ve huzuru için Gümüşhane Belediyesi olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Amacımız yollarımızı onararak şehrimize yakışır hale getirmek. Katkılarından ötürü İl Özel İdaresine teşekkürlerimi sunuyorum.`` şeklinde konuştu.Belediye olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Başkan Canlı, daha güzel bir Gümüşhane için tüm gayretleriyle çalışmalarına devam edeceklerini dile getirdi.
23 Ekim 2012 Salı - 16:37
GÜMÜŞHANE`DE ENGELLİLER KURBAN BAYRAMI ÖNCESİ ÇİFTE BAYRAM YAŞADI
Gümüşhane`de doktor raporu ile akülü araç sürebileceği tespit edilen 18 engelli vatandaşa akülü tekerlekli sandalye dağıtımı yapıldı.Orman ve Su İşleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürü Cihan Pektaş ve Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran`ın girişimleri, Gümüşhane Milletvekilleri Doç.Dr. Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün`ün destekleri ile işadamları tarafından alınan akülü araçlar düzenlenen törenle sahiplerine teslim edildi.Valilik girişinde düzenlenen törene Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti İl Başkanı Ercan Çimen, Torul Belediye Başkanı Selami Bostan, Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Ali İsmail Daltaban, Kelkit Şoförler Odası Başkanı Beyler Kara, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkileri ve engelli aileleri katıldı.Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, bayram öncesinde mutlu bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, ``Orman ve Su İşleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürümüz Cihan Pektaş`ın girişimleri, Milletvekillerimizin desteği ile işadamlarından sağlanan akülü araçlar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza dağıtılıyor. Bunlar Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzce belirlenen ihtiyaç sahipleri arasından bir liste oluşturulmuştu. Bu liste doğrultusunda Kelkit Belediye Başkanımızın da girişimleri ile bu araçlar temin edildi. Merkez ilçemizde 5, Torul`da 2, Kelkit`te 8, Şiran`da 2 ve Köse ilçemizde de 1 olmak üzere toplam 18 engelli vatandaşımıza bu araçlar dağıtılmış oldu.`` dedi.Akülü araç dağıtılan engelli vatandaşların, engelli olmalarının yanında araçları sürebilmeleri için doktor raporu alındığını hatırlatan Vali Mayda, şöyle konuştu: ``Bayram öncesi çifte bayram yaşamalarına vesile oluyoruz. Bu suretle de daha fazla sevinçliyiz. Ben destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum, vatandaşlarımıza da hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Burak kardeşimiz başta olmak üzere bu araçları alan vatandaşlarımız bayramda bunlarla gezip, bayramlaşabilecek.``AK Parti Gümüşhane İl Başkanı Ercan Çimen ise herkesin birer engelli adayı olduğunu belirterek, engelli vatandaşların yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde çifte bayram yaptıklarını söyledi. Engelli vatandaşların hayatlarını daha kolay sürdürülebilmeleri için hem trafikte hem de normal hayatta idarecilerin üzerine düşen asansörler, yürüyüş yolları, rampalar, kaldırımlar yapılması gerekliliğinin altını çizen Çimen, ``Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Gümüşhane`de tespit edilen ve kullanabilirliği doktor raporu ile belirlenen 18 engelli vatandaşa akülü araçlarını teslim ettik. Bunlara vesile olan başta Orman ve Su İşleri Bakanlığı Özel Kalem Müdürümüz Cihan Pektaş ve sayın Milletvekillerimize, Kelkit Belediye Başkanımıza gösterdikleri ilgi ve destekten dolayı teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız bayram öncesinde bir bayramda araçlarını alıp yaptılar ve böylece çifte bayram yaşadılar.`` dedi.Normal tekerlekli sandalye ile gelip, akülü araca binen ve bunun mutluluğunu yaşayan engelli vatandaşların yüzleri gülerken, çocuğuna akülü araba verilen Esra Karakoç, destek verip katkı sağlayan herkese teşekkür etti, engelli Burak Karakoç ise arabaya kavuştuğu için teşekkür ederek mutlu olduğunu söyledi.Törenin ardından yakınları ile alana gelen engelli vatandaşlar, araçları test ederek teslim aldı.
23 Ekim 2012 Salı - 13:08
GÜMÜŞHANE`DE ÇOCUKLAR İNTERNETİN TEHLİKELERİNE KARŞI UYARILIYOR
Gümüşhane Emniyet Müdürlüğü, son dönemde ülke genelinde artan internet vakalarına karşı özellikle küçük çocuklar üzerinde bilgilendirici faaliyetlerde bulunuyor.Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından uzun bayram tatili öncesinde düzenlenen ``Çağımızın Vebası İnternet Bağımlılığı`` konulu konferans Dumlupınar İlköğretim Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi.İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Çocuk Şube Müdürü Selçuk Yağcı, Okul Müdürü Özgür Şahin, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı konferansta Çocuk Şube Müdürü Yağcı, sinevizyon eşliğinde öğrencilere internette karşılaşılabilecekleri tehlikeler hakkında bilgi verdi.İnternetteki zararlı yayınlara karşı çocukların yapması ve alması gereken tedbirlere yönelik düzenlenen konferansta konuşan İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, bundan 20-25 yıl önce iletişimin bu kadar yaygın olmadığını, artık çocuklarda bile küçük yaşlardan itibaren cep telefonu olduğunu belirterek, ``Evlerde televizyonlar ve internet var. Çocuk ve gençlerimiz bunlara bir nevi bağımlı oluyorlar. Faydası kadar belki de daha fazlası kadar zararlarına maruz kalıyorlar.`` dedi.Bu zararları aza indirmek ve onları bilgilendirmek amacıyla alınması gereken tedbirleri bu konferanslarla öğrencilere anlattıklarını kaydeden Yüksel, öğrencilere internette tanımadıkları kişilerle irtibat kurmamaları, özel bilgilerini paylaşmamaları ile ilgili uyarılarda bulundu.Gümüşhane`nin çocuk suçları açısından sıkıntılı bir il olmadığını vurgulayan Yüksel, bu durumun devamı için bundan sonraki süreçte de bu tür bilgilendirme toplantılarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.Günümüzde teknolojinin gelişmesiyle birlikte çok geniş bir bilgi ağı, iletişim ağı olmasına rağmen o oranda da riskler taşıdığını kaydeden Yüksel, art niyetlilerin bu iletişimden, teknolojinin gelişmesinden faydalanabildiklerini belirterek, bu tür faaliyetlere karşı duyarlı ve bilgili olmak gerektiğinin altını çizdi.Konferansın sonunda öğrencilerle tek tek bayramlaşan Yüksel, onlara hem çikolata hem de güvenli internetle ilgili bilgilendirici broşür dağıttı.
23 Ekim 2012 Salı - 10:22
GÜMÜŞHANE`DE TRAFİK KAZASI: 8 YARALI
Gümüşhane`nin Kelkit ilçesinde dün gece meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı.Edinilen bilgilere göre, dün gece saat 23.00 sıralarında Gümüşhane`den Kelkit istikametine giden Mustafa Ağaç (32) yönetimindeki 29 AD 546 plakalı otomobil Ünlüpınar Beldesi yakınlarında Pekünaltı denilen bölgede karşı yönden gelen Mustafa Aksu (50) yönetimindeki 38 FF 186 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada sürücüler ile 29 AD 546 plakalı araçta bulunan Orhan Köprülü (22), Fatih Akçay (23) ve 38 FF 186 plakalı araçta bulunan Şahin Ekşi (22), Abullah Tekinbaş (27), Ali Tekinbaş (24) ve Eyüp Eryiğit (27) yaralandı. Yaralılar Kelkit ve Gümüşhane Devlet Hastaneleri`nde tedavi altına alınırken, durumlarının iyi olduğu öğrenildi.Öte yandan kaza yapan 38 plakalı otomobildeki vatandaşların bayram tatili için Rize`ye gittikleri öğrenildi.
22 Ekim 2012 Pazartesi - 17:46
GÜMÜŞHANE KURBAN PAZARINDA SATICI ÇOK, ALICI YOK
Gümüşhane`de kurban bayramına sayılı günler kala kent merkezindeki kurban pazarında üreticiler sinek avlıyor.Çevre il, ilçe ve köylerden hayvanlarını getiren üreticiler, pazarda yalnızca satıcı olarak kendilerinin olduğunu alıcı olmadığını belirterek, bayramın birinci gününe kadar mecbur bekleyeceklerini ve son günlerde satışların artmasını beklediklerini söyledi.Pazara, köyünde yetiştirdiği koyunlarından çok sayıda getirmesine rağmen gün boyunca hiç satamadığını ifade eden Gökhan Çavdar, hafta sonu vatandaşların pazara ilgi gösterdiğini fakat yine alıcı çıkmadığını söyledi.Hafta içi çok az sayıda alıcının pazarı gezdiğini, yalnızca bakmakla yetindiklerini kaydeden Çavdar, geçtiğimiz yıla göre fiyatların değişmediğini hatta düştüğünü söyledi. Çavdar, küçükbaş hayvanların kilogram fiyatlarının 25 TL`den başladığını dile getirdi.PAZARIN EN AĞIR HAYVANI: 900 KİLOLUK TOSUNGümüşhane`de ki kurban pazarının en ağır hayvanı ise Ali Yalçın adlı üreticiye ait büyükbaş hayvan oldu. Yaklaşık 900 kilogram ağırlığındaki hayvanının yanında objektiflere poz veren Yalçın, tosunu 6 bin 500 liraya sattığını da sözlerine ekledi.KAMYONET KASASINDA EVBayburt`un Konursu köyünden amcası ve dayısıyla kurban pazarına hayvan getiren Güven Açıkgöz isimli genç üretici kamyonet kasasını eve döndürdü. İçerisine soba kurulu kasada akşamları yatak serip yatan üreticiler, aynı yerde yemek yapıp, çay demliyor. Büyük ve küçükbaş hayvanların pazarda rağbet görmediğini kaydeden Açıkgöz, ``Satış yok ama bayramın birinci gününe kadar mecbur bekleyeceğiz.`` dedi.
22 Ekim 2012 Pazartesi - 16:41
``YİBO EVİM BAŞARMAK HEDEFİM`` PROJESİ SONA ERDİ
Gümüşhane`de Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından SODES kapsamında geçtiğimiz yıl başlatılan ``YİBO Evim, Başarmak Hedefim`` adlı proje düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen törene Vali Dr. Yusuf Mayda, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Eğitim Denetmenleri Başkanı Şahmettin Kaya, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mesut Olgun, ilçe milli eğitim müdürleri, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.Törende konuşan Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, geleceğin teminatı olan çocukların iyi yetişmesi ve güvenerek yollarına ilerlemesinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, ``Başarı çocukta var olan zekanın ve çalışmanın motivasyonu ile mümkün oluyor. Bu projede de o vardı. YİBO`da okuyan öğrencilerimizin bilgi ve donanımlarının takviyesi suretiyle sınavlarda daha başarılı bir performans sergilemeleri ve sonuçta da iyi okullara girmeleri amaçlanmıştı.`` dedi.Gelinen noktanın güzel fakat yeterli olmadığını kaydeden Vali Mayda, ``Bizim için ilimizde yaşayan her bir çocuk bireysel anlamda tek başına önemli. Bunların hepsinin de iyi bir eğitim görmek suretiyle istedikleri okullarda okumaları, sevdikleri bir mesleğe mensup olmaları ve toplumumuza hizmet sunmaları bizim için en önemli unsurlardan birisi.`` diye konuştu.İl Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş ise öğrencileri yarınlara hazırlama noktasında bütün imkanların seferber edildiğini söyledi.Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Proje Koordinatörü Mesut Olgun`da projeyle ilgili sunum eşliğinde bilgiler aktardı. Geçtiğimiz yıl başlanan proje ile il genelindeki 7 Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda bulunan 8.sınıftaki 580 öğrencinin akademik başarılarına katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Olgun, hem eğitim noktasında hem de motivasyon noktasında katkı sağlayan projenin sonunda 277 olan puan ortalamasının 285`e yükseldiğini de sözlerine ekledi.Törende daha sonra proje kapsamında YİBO`lardan SBS`ye giren ve en yüksek puanı alan 50 öğrenciye dizüstü bilgisayar, netbook, dokunmatik cep telefonu, fotoğraf makinesi ve mp4 çalar hediye edildi.Proje ekibinin de plaket ve çiçekle ödüllendirildiği programın ardından öğrencilere yemek ikram edildi.
22 Ekim 2012 Pazartesi - 16:15
GİKDER`DEN AİLE HEKİMİ ELEŞTİRİSİ
Gümüşhane İktisadi ve Kültürel Kalkınma Derneği (GİKDER) Başkanı Selim Nas, kent merkezinde hizmet veren bazı aile hekimliklerinin bulunduğu alanların mezbelelik olduğunu belirterek, yetkilileri göreve çağırdı.Nas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada son yıllarda ulusal ve yerel anlamda sağlık alanında yapılan devrim niteliğindeki çalışmaların tüm ülkede olduğu gibi Gümüşhane`de de takdirle karşılandığını belirterek, buna karşın Kıbrıs Çarşısında bulunan eski kasaplar pasajının altına taşınan Aile Hekimliklerinin bulunduğu mekanın insan sağlığına ve onuruna yakışmayan çok kötü şartlardan oluştuğunu söyledi.``BU ŞEHRİN İNSANLARI BU MEZBELELİK YERDE SAĞLIK HİZMETİ ALMAYI HİÇ AMA HİÇ HAK ETMEMEKTEDİRLER``Bu durumun sağlık alanındaki Gümüşhane`de yapılan başarılı çalışmaları gölgeleyen kötü bir tablo olduğunu ve tüm vatandaşları ciddi anlamda rahatsız ettiğini dile getiren Nas, insanlık vicdanını sızlatan bu manzaranın gerek Gümüşhane ve gerekse Türkiye`de sağlıkta gelinen noktayı ciddi anlamda gölgelediğini belirterek, ``Bu şehrin insanları bu mezbelelik yerde sağlık hizmeti almayı hiç ama hiç hak etmemektedirler.`` dedi.Yetkililere seslenen Nas, ``Sizler hangi kriterleri baz alarak bu aile hekimliklerinin poliklinikleri bu hizbe yerde açılmasına izin verdiniz`` sorusunu yönelterek, ``Yetkili kurumlar halkın sağlığını düşünmesi gerekirken maalesef halkın sağlığını ciddi anlamda bozmaktadır. Vatandaşları bir kenara bırakın burada özveriyle görev yapan doktor ve sağlık personelinin dahi sağlıkları ciddi anlamda tehlikededir. Doğrusu merak ediyorum yetkililerden hangisi bu mekanı ziyaret etmiştir. Bunun yanında yetkililer böyle bir mekanda kendileri ve ailelerine sağlık hizmeti aldırırlar mı?`` diye konuştu.Yıllarca sağlık alanında çok kötü şartlar da sağlık hizmetleri verildiğini, gerek hastanelerde gerekse sağlık ocaklarında insan onuruna yakışmayan sağlık hizmetlerine şahit olunduğunu kaydeden Nas, bu anlamda sağlıkta reform niteliğindeki yapılan çalışmalardan dolayı başta Başbakan Erdoğan ve Sağlık Bakanı Akdağ`a teşekkür ederek, ``Kıbrıs çarşısında eski kasap dükkanlarının alt katındaki hizmet veren aile hekimliklerine ait polikliniklerin yerinin en kısa sürede değiştirilerek, insan sağlığına ve onuruna yakışan mekanlar bulunmasını talep ediyoruz. Yaptığımız bu uyarılar dikkate alınmadığı takdirde bu mezbelelik yerin fotoğraflarını başta Sayın Başbakanımıza, Sağlık Bakanımıza ve TBMM İnsan Hakları Komisyonuna göndereceğimizi kamuoyu nezdinde özellikle belirtiyoruz. Bu milletin sağlığıyla hiç kimsenin oynamaya hakkı yoktur. Ayrıca bu kötü şartlarda fedakarca görev yapan başta doktorlarımıza ve sağlık personeline çok teşekkür ederiz.`` dedi.
22 Ekim 2012 Pazartesi - 13:24
``ZOR OLAN SEÇİLMEK DEĞİL, SEÇMEKTİR``
AK Parti Gümüşhane İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Demir, partide düzenlediği basın toplantısında milletvekili seçilme yaşının 18`e indirilmesini değerlendirerek, ``Zor olan seçilmek değil, seçmektir.`` dedi.Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte parti binasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Demir, AK Parti olarak geçtiğimiz dönemde seçilme yaşını 30`dan 25`e indirdiklerini hatırlatarak, şuanda parlamentoda 30`lu yaşlarda 15`in üzerinde milletvekili bulunduğunu söyledi.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve parti yetkililerinin Türkiye`nin yeni vizyonu doğrultusunda seçilme yaşının 25 olmasının yeterli bulunmayarak 18`e indirmek için çalışma başlattığını kaydeden Demir, CHP ve MHP`nin teklife sıcak bakmadığını, buna rağmen Başbakan Erdoğan`ın ilk imzası ile 258 milletvekili tarafından kanun teklifinin TBMM`ye sunulduğunu ifade etti.``DÜNYA`DA 25 YAŞIN ALTINDA BAKAN BİLE VAR````18`li yaşlardayken bile siyaset kurumunun en üst noktalarında görev alabilmemizin önünü açacak olan Anayasal düzenlemeleri yapacak kadar bize güvenen partimize sonsuz teşekkür ediyor ve bu partinin bir neferi olmaktan gurur duyuyoruz`` diye konuşan Demir, Avrupa`nın yarıya yakında seçilme yaşının 18, bir diğer yarısında 21-25 olduğunu, Avrupa ve dünyanın çeşitli ülkelerinde de 25 yaş altında bakan bile bulunduğunu belirterek bir dizi tespitlerde bulundu.``SEÇMEK İÇİN 18 YAŞINI YETERLİ GÖRMEK, SEÇİLMEK İÇİN İSE 18 YAŞINI YETERLİ GÖRMEMEK BİR AKIL TUTULMASIDIR``Demir, şunları söyledi: ``Zor olan seçilmek değil, seçmektir. Başvuruda bulunursunuz, partiniz sizi listeye koyar, halk da oy verirse seçilirsiniz. Halbuki seçmek bu kadar kolay değildir. Seçmek için öncelikle oy vereceğiniz partiyi ya da kişileri iyi tanımalı, onları iyi analiz etmelisiniz. Birçok alternatif içinden doğru olanı seçmek zordur. Bunun için herşeyden önce iyi bir bilgiye ve muhakeme gücüne sahip olmalısınız. Hal böyleyken seçmek için 18 yaşını yeterli görmek, seçilmek için ise 18 yaşını yeterli görmemek en hafif tabiriyle bir akıl tutulmasıdır.````YENİÇERİ GENÇLERE HAKARET ETTİ``MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri`nin TBMM`de yaptığı basın açıklaması sırasında sağına ve soluna birer 18 yaşındaki genci alarak ``Bunlar mı vekil olacak?`` demesini de hem o gençlere hem de aynı yaş grubundaki gençleri rencide ettiğini savunan Demir, bu tablonun MHP açısından utanç verici bir tablo olduğunu söyledi. Demir, bu durumun MHP`de siyaset yapan gençlere ve Türkiye gençlerine büyük bir hakaret olduğunu belirterek, ``Bu tablo MHP ce CHP`nin gençlere yönelik algısının aynasıdır. MHP ve CHP`nin gençleri nasıl gördüklerinin, gençleri nazarlarında nereye koyduklarının fotoğrafıdır. MHP ve CHP`yi kendisini hor gören, aşağılayan, kendisine güvenmeyen gençlere havale ediyor, takdiri gençlerimize bırakıyorum. Bizler, bize güvenen bir partiye hizmet üretmekten, bize inanan ve bize değer veren bir partide siyaset yapmaktan onur duyuyoruz.`` dedi.
22 Ekim 2012 Pazartesi - 12:08
GÜMÜŞHANELİ DAĞCILAR KARAGÖL`DE KAMP KURDU
Gümüşhaneli dağcılar Gümüşhane Dağcılık İl Temsilciliği ve Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK) ortaklığında Artvin`in Borçka ilçesine bağlı Karagöl`de kamp kurdu.Toplam 32 sporcunun katıldığı kampta kurdukları çadırlarda bir gece konaklayan sporculara Trabzon`dan gelen dağcılarda eşlik etti. Kampın ardından ertesi gün sabahın ilk ışıklarıyla bölgede gezi düzenleyen sporcular, sonbahar mevsiminin getirdiği bütün güzellikleri doya doya yaşadı.Özellikle sonbahar fotoğrafı için Türkiye`nin sayılı bölgelerinden birisi olan bin 550 metre rakımdaki Karagöl`de binbir rengi bir arada ölümsüzleştiren gruptaki fotoğrafçılar çadırlarını topladıktan sonra geri döndü.Dağcılık İl Temsilcisi Yılmaz Şahin, yıl içerisinde Gümüşhane`de çeşitli yerlere yürüyüş ve etkinlikler düzenlediklerini, birkaç kez de il dışında ki bölgelerde etkinlik düzenlediklerini belirterek, böylelikle hem ilin hem bölgenin tanıtımına katkı sağladıklarını söyledi.Uzun bir yolculuktan sonra Karagöl`e ulaştıklarını kaydeden GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise bu yılla birlikte bölgede 3.kez hem foto safari hem de kamp programı tertip ettiklerini ifade etti. Önceki yıllara göre bu yıl biraz geciktiklerini dile getiren Akbulut, ``Karagöl, Doğu Karadeniz bölgemizin önemli turizm merkezlerinden birisi. Kulübümüz bölge illerine zaman zaman bu tür faaliyetler düzenliyor. Nasıl çevre illerdeki sporcular Gümüşhanemizin önemli bölgelerinde kamp ve etkinlik düzenliyorsa bizde aynı uygulamayı yapıyoruz. Kampta Trabzon`dan gelen arkadaşlarımızda bize katıldı. İki gün ve bir gece konakladığımız bölge özellikle sonbahar mevsiminde sunduğu görüntü ile eşsiz bir hal alıyor. Yolunda yapılan iyileştirme ile bu yıl daha rahat bir ulaşım sağladık.`` dedi.
21 Ekim 2012 Pazar - 17:20
SPOR TOTO 3. LİG
Spor Toto 3. Lig 3. grupta mücadele eden Gümüşhanespor, sahasında Arsinspor`u 3-2 mağlup etti.STAT: YenişehirHAKEMLER: Serdar Akkoçoğlu xxx, Yunus Taşkın xx, Oğuz Kaan Çalışır xxGÜMÜŞHANESPOR: Oğuz xxx, Taner xxx, Fırat xx, Rahmi Muhammet xxx, Koray Sönmez xxx, Bilal xxx (Mustafa Tahir dk.71 x), Yılmaz Can xxx, Gökhan xxx, Samet xxx, Ali Kılıç xxx, Tekin xxx (Ahmet dk.90 ?)ARSİNSPOR: Mehmet xx, Mikdat xx, Mehmet Can xx, Ömer xx, Ahmet xx, Mehmet Tosun xx, Gökhan xx, Ali Kemal xxx, Murat xx, Ferdi xx (Mehmet Şükrü dk.77 x), Emre xxLLER: Yılmaz Can (dk.2), Tekin (dk.48), Koray Sönmez (dk.72) (Gümüşhanespor) Emre (dk.35), Murat (dk.53) (Arsinspor)SARI KARTLAR: Gökhan (Gümüşhanespor), Mikdat, Ferdi, Murat, Gökhan (Arsinspor)
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder