SPOR - 30 Eylül 2021 Perşembe 22:57

Sahaya atılan meşaleler Marsilya - Galatasaray maçını durdurdu

A
A
A
Sahaya atılan meşaleler Marsilya - Galatasaray maçını durdurdu

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'ndaki Marsilya-Galatasaray maçında tribünlerden atılan meşaleler mücadelenin durmasına neden oldu.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda Galatasaray, deplasmanda Fransız ekibi Marsilya ile karşılaşıyor. Mücadelenin 38. dakikasında tribünlerden atılan meşaleler nedeniyle hakem Pawel Raczkowski maçı durdurdu. Teknik Direktör Fatih Terim ve Muslera tribünlere giderek taraftarları sakinleştirmeye çalışırken, rakip ekipten de Payet Fransız seyircilerin sakinleşmesini istedi. Yaklaşık 8 dakika duran oyun olayların yatışmasının ardından yeniden başladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Aksa Akrilik’ten yılın ilk çeyreğinde 340 milyon TL’lik kâr artışı 2024’ün ilk çeyrek finansal sonuçlarını duyuran Aksa Akrilik’in net kârı, geçen senenin aynı döneminin enflasyon etkisinden arındırılmış net kârının iki katına ulaşarak 675 milyon TL oldu. Ayrıca, ilk çeyrek sonunda operasyonel kârlılığını artıran şirketin faiz, vergi, amortisman öncesi kârı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 26 oranında artarak 1 milyar 263 milyon TL tutarına ulaştı. Akrilik elyaf üreticisi Aksa Akrilik, 2024’ün ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin açıkladığı sonuçlara göre, Mart sonundaki net kâr geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 102 artışla 675 milyon TL’ye ulaştı. Ayrıca, kapasite kullanımında yüzde 100 ile geçilen ilk çeyrek sonunda operasyonel kârlılığını artıran şirketin faiz, vergi ve amortisman öncesi kârı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 26 oranında artarak 1 milyar 263 milyon TL’ye ulaştı. Şirket, 2024 yılında da güçlü performansını sürdürmeye ve paydaşlarına değer katmaya devam ediyor. Stratejik yatırımlarla büyümeye devam Verilen bilgiye göre 5 kıtada, 50’den fazla ülkede 400’e yakın müşterisi bulunan şirket,2024 yılının ilk üç ayında önemli yatırımlar yaparak inovatif çalışmalara ağırlık verdi. Şirket, enerji santrali türbin modernizasyonu, teknik iplik tesisi yapımı, yeni ürün geliştirmeleri ve fabrika içi ünitelere ait modernizasyon ve verimliliği artırma amacıyla 10 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirdi. Ayrıca Nisan ayında şirket ortaklarına hisse başına 5 TL kâr payı olacak şekilde toplam 1,6 milyar TL brüt kâr dağıtımı yapıldı.
Erzurum 40 hatayi eseri sergilenmeye başladı Ragıp Polat’ın 40 eserden oluşan Hatâyî motifinden oluşan sergisi Atatürk Üniversitesi Sergi Salonu’nda açıldı. Hatâyînin sanat ıstılahında bezeme sanatlarının desen tasarımında kullanılan ve bitkisel motifler sınıfından olan bir motife verilen isim olduğunu ifade eden Ragıp Polat, “Sanat tarihi araştırmacıları, Hatâyî motifinin, köken olarak yüzyıllar öncesinde Çin’in Hıtay bölgesinde yetişen bir çiçeğin belli açılardan görüntüsünün çizilmesi ile ortaya çıktığını belirtmektedir. Bezeme sanatlarında kullanılan Hatâyî motifinin bir çiçek türü olduğu ve Hatâyî’nin bu çiçeğin dikine bir kesiti olduğu bezeme sanatları ile ilgili kaynakların hemen hepsinde geçmektedir. Yani Hatâyî motifi başlangıçta bir çiçek olarak tabiatta vardı ve bu çiçek doğadan taklit yolu ile üsluplaştırılarak yüzyıllar boyunca bezeme sanatlarında kullanıldı” dedi. Bir çiçek görüntüsünün doğadaki aslından kurtarılarak böylesine estetik bir düzenlemeye sokulması ve şekilselliğin bir motif özelliğine dönüşmesi, bu çiçeği üsluplaştıran sanatçı veya sanatçıların tasarım oluşturmadaki yeteneklerini göstermesi bakımından önemli olduğunu anlatan Ragıp Polat, “Bezeme sanatlarında kullanılan motifler doğanın taklit edilmesiyle tasarlanmış biçimleridir. Bu taklit aynı ile değildir. Doğadan esinlenilerek elde edilen bir objenin mekân üzerinde görsel olarak hissedilmesi aynı olsa da anlam etkisi yönünden obje, zihinsel olarak farklı algılanır. Çünkü o objeyi meydana getiren sanatçının ruh dinamikleri nesneyi etkileyerek yüzey üzerinde ona yeni bir biçim aldırır” şeklinde konuştu. Ragıp Polat kimdir 1980 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini aynı şehirde tamamladı. 2001 yılında girdiği Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk El Sanatları bölümü Tezhip Anasanat dalından 2005 yılında mezun oldu. 2011 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Geleneksel Türk El Sanatları Anabilim dalında Yüksek Lisans Eğitimini, "El Yazması Eserlerde Sayfa Tasarımı" adlı tez çalışması ile tamamladı. Yurtiçi ve yurt dışında sergilere katıldı. Özel koleksiyonlarda birçok eseri bulunan sanatçı; halen, Mustafa Kemal Üniversitesi Sanat ve Tasarım Meslek Yüksekokulu El Sanatları bölümünde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.
Elazığ Öğrenciler istedi, hayırsever vatandaş gerçekleştirdi Elazığ’a 70 kilometre uzaklıktaki Hazar köyünde okuyan ilk ve ortaokul öğrencilerinin hiç yemedikleri hamburger hayalini, hayırsever bir vatandaş gerçeğe dönüştürdü. Hayatlarında ilk kez hamburger yiyen öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu. Elazığ’ın Maden ilçesine bağlı Hazar köyünde bulunan Hazar İlk ve Ortaokulu öğrencilerinin hamburger istekleri gerçekleşti. Öğretmenleri tarafından daha önce hiç hamburger yemediği belirlenen öğrenciler, Diyarbakır Çüngüş Çaybağı Derneği ile irtibata geçti. Dernekte bulunan bir hayırseverin yardımlarıyla okulda bulunan 100 öğrenci için hamburger yapıldı. Okulun bahçesinde yapılarak öğrencilere servis edilen hamburgerler, öğrenciler tarafından çok beğenildi. Hayatlarında ilk defa hamburger yiyen bazı öğrencilerin mutluluğu ise gözlerinden okundu. Hamburger ikramında bulunan işletme sahibi Ümit Akdoğan, "Diyarbakır Çüngüş Çaybağı Derneği bizlere ulaşarak köy okulunda okuyan öğrencilere hamburger göndermemizi istedi. Biz de öğrencilerin daha taze bir şekilde hamburgerleri yemeleri için köy okuluna gelerek burada pişirip taze bir şekilde ikram etmeyi tercih ettik. El birliği ile öğrencilerimize güzel bir lezzet tattırdık. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi. "Farklı bir etkinlik gerçekleştirmek istedik’’ Okulda bulunan öğrencilerin hamburger ile tanıştığını belirten Hazar İlkokulu Müdür Yardımcısı Vedat Çelik, "Okulumuza 20 tane köyden 8 servisle öğrencilerimiz geliyor. Köyün kendi öğrencisi yok. Öğrencilerimizin tamamı taşımalı sistemle okula geliyor. Mutlaka Elazığ’a gittiklerinde hamburger yemiş olan vardır ama hayatında hamburger ile tanışmamış olan ya da pizza türünde yiyeceklerle tanışmamış öğrenci sayımız oldukça fazla. Buraya 30 kilometre uzaklıktan gelen öğrencilerimiz var bunların Elazığ’a giderek hamburger yeme imkanları çok fazla yok. Bu vesileyle farklı bir etkinlik gerçekleştirmek istedik. Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Öğrenciler okula geldiklerinden itibaren soruyorlar ’ne yiyeceğiz’ diye biz de sürpriz olsun diye ilk etapta söylemedik. Öğrencilerimiz hamburger yiyeceklerinden dolayı heyecanlandı. Derneklerin, öğrencileri tanımadıkları yemeklerle tanıştırmaları bundan sonraki süreçler için de bir başlangıç olur inşallah" diye konuştu. İlk defa hamburger yiyen öğrencilerden Berat Aykaç, "Hamburger çok güzeldi, çok beğendim. Daha önce hiç yememiştim" dedi.