Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Hakkari
Hakkari’de korkutan ev yangını
09 Mayıs 2026 Cumartesi - 01:22:06
Hakkari’de 3 katlı bir evde çıkan yangın korku ve paniğe neden oldu. Edinilen bilgilere göre yangın, kent merkezine yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta bulunan Kırıkdağ Köyü Rez Mahallesi’nde yaşayan Abdurrahman Çitçi’ye ait evde meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın, kısa sürede 3 katlı binayı sardı. Evde bulunan aile fertleri kendilerini dışarı atarak kurtuldu. 7 kişinin yaşadığı evde bazı aile bireyleri, evin yanmasına daha fazla dayanamayarak baygınlık geçirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Yangında evde büyük çapta maddi hasar meydana geldi.
08 Mayıs 2026 Cuma - 09:44
Hakkari polisinden çocuklara trafik eğitimi
Hakkari Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince çocuklara yönelik trafik güvenliği eğitimi verildi. Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğünün "Karayolları Trafik Güvenliği 2024-2027 Eylem Planı" kapsamında 2025-2026 eğitim öğretim yılı içerisinde çocukların trafik konusunda bilinçlendirilmesine yönelik faaliyet gerçekleştirildi. Bu kapsamda trafik ekipleri tarafından Karşıyaka İlk ve Ortaokulu ile Şehit Erol Olçok Ortaokulu öğrencilerine Belediye Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda uygulamalı trafik eğitimi verildi. Eğitimlerde öğrencilere trafik kuralları, yaya geçidi kullanımı, trafik ışıkları ve güvenli geçiş konularında bilgi aktarılırken, uygulamalı etkinliklerle kurallara uyma bilinci aşılandı.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 18:20
Psikoloğu bıçaklayan şüpheli tutuklandı
Hakkari Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nde görev yapan psikoloğun bıçaklanmasına ilişkin gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Edinilen bilgilere göre olay, dün Gazi Mahallesi’nde bulunan kurum binasında meydana geldi. Henüz bilinmeyen bir nedenle psikolog Y.D.’yi bıçaklayan şüpheli Ş.K., olayın ardından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, Hakkari Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan psikolog Y.D.’nin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
07 Mayıs 2026 Perşembe - 18:16
TSK’nın yaptığı köprüden test geçişler yapıldı
Hakkari-Van kara yolunda meydana gelen heyelanın ardından bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yapımı tamamlanan panel köprüden test geçişleri yapıldı. Hakkari-Van kara yolu üzerinde bulunan Akçalı köyü mevkiinde 13 Nisan’da meydana gelen heyelanda kara yolunun kapanması nedeniyle ulaşım durdu. Heyelan nedeniyle hasar gören Entegre Katı Atık Tesisi’nin yukarı kısmında ve Bağışlı köyü Yağmurlu mezrasında yapılan alternatif yollardan araç geçişleri kontrollü sağlanırken, Tatlı köyünün aşağı kısmında belirlenen alternatif güzergahta da çalışmalar sürüyor. Test geçişleri yapıldı Yaklaşık 3 gün önce Türk Silahlı Kuvvetleri ve 2. Ordu Komutanlığı tarafından başlatılan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Panel köprünün bugün akşam saatlerinde tamamlanmasının ardından test geçişleri yapıldı. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri köprüye bağlantı yollarını tamamladıktan sonra köprü faaliyete geçecek.
30 Ağustos 2024 Cuma - 09:27
Yüksekova’da yetiştirilen kavunlar büyüklüğüyle dikkat çekiyor
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde çiftçilerin büyük emekle yetiştirdiği kavunlar büyüklüğüyle dikkat çekiyor. İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş köyünde yaşayan Cahit Çakmakçı isimli öğretmenin bahçesinde ektiği kavunların yaklaşık 10 kilo gelmesi görenleri şaşırttı. Öğretmen Çakmakçı’nın kavun bahçesini yerinde inceleyen Yüksekova Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, kendisini başarısından tebrik ederek, “Tüm çiftçilerin emekleri bizim için çok büyük önem sahiptir. İlçede bundan sonra tarımı en üst seviyeye çıkartana kadar canla başla çalışacağız” dedi. Öğretmen Çakmakçı ise bu sene kavun fidelerini Yüksekova Tarım ve Orman Müdürlüğünden aldıklarını belirterek, “İlkbaharda büyük zahmetlerle ekimini yaptık. Sonbahara girilmesiyle yetişen kavunlarımız güzel bir şekilde verim vermeye başladı. Aslında karpuzu andırıyor ama tamamen kavun, ortalama 10 kiloyu buluyor. Bu sene zaten büyük oranda bereketli geçiyor. Bu da sevindirici bir durum. Müdürümüz de bugün burada incelemelerde bulundular. Kendilerine ve ekibine teşekkür ediyorum. İnşallah tüm bölgede tarım üst seviyelere çıkar ve her evin önü sebze ve meyveyle dolar” ifadelerini kullandı.
29 Ağustos 2024 Perşembe - 19:13
Yüksekova’nın yerli üzümünün bereketi yüz güldürüyor
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Yeşiltaş köyünde her sene yeşeren yerli üzüm bu sene de bereketiyle göz kamaştırdı. Hakkari ve ilçelerinde Yeşiltaş yerli üzümüyle yıllara meydan okurken, her sene olduğu gibi bu sene de verimiyle çiftçilerin yüzünü güldürdü. İlçeye 40 kilometre uzaklıkta bulunan Yeşiltaş köyünün verimli topraklarında iki çeşit yerli üzüm yetişmeye başladı. Sonbahara yakın yetişen üzümler, çiftçilerin kendi kışlık ihtiyaçları için kaldırmasının ardından ilçe merkezinde satışa sokulacak. Ayrıca, Yeşiltaş Zerik yerli üzüm çeşidi ile ilgili 2022 yılında Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü ile Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü iş birliğinde Yeşiltaş’taki yerli üzümlerden kalem alındı. Bu yerli çeşitlerden alınan kalemler aşılı fidan elde edilerek Tekirdağ’daki koleksiyon bağına dikildi. Bir yıl sonra elde edilen fidanlar asma arazi gen bankasına aktarılarak muhafaza altına alındı. Böylece Yeşiltaş ve Dağlıca köylerinde bulunan Zerik isimli yerli üzüm çeşidi kayıt altına alınmış oldu. Üzüm bağlarını yerinde inceleyen Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ve kurum mühendisleri, bu sene güzel bir verimin olduğunu ve tüm ilçede gelişim olması için çalışmaları sürdüreceklerini belirttiler. Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümün Ziraat Mühendisi Mehmet Bozkurt, "İlçemize yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Yeşiltaş köyünde yaşayan çiftçimizin üzüm bağlarını incelemek üzere ziyarete geldik. Kurum Müdürümüz Mehmet Emin Yiğit Bey’le birlikte üzüm bağlarını inceledik ve sonuç olarak verimli ve bereketli olduğunu gözlemledik. Zaten bu yerli üzümlerimiz Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle birlikte iş birliği yapılarak Tekirdağ Bağcılık araştırma Enstitüsü tarafından gen bankasına aktarılmak üzere üzümlerden kalemler alındı. Bu iyi işlerin yıllar boyu devam etmesini diliyoruz. Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzce bunun için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu aydan sonra hasada başlayacak olan çiftçilerimiz hasattan sonrada kendi kışlıklarını kaldırdıktan sonra geri kalanları pazara sunacaklar. İnşallah önümüzdeki yıllar boyunca böyle devam eder güzel verimli yıllar geçiririz diğer bütün çiftçilerimize ilham olur" diye konuştu.
29 Ağustos 2024 Perşembe - 15:11
Vali Çelik: “Hakkari’de 836 öğrenci üniversite hayalini gerçekleştirdi”
Hakkari Valisi Ali Çelik, kentte 836 öğrencinin üniversite hayalini gerçekleştirdiğini söyledi. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonucunda Türkiye genelinde büyük başarı elde eden Hakkarili öğrenciler, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Şube Müdürü Oktay Kızılkaya ve okul müdürleri eşliğinde Vali Ali Çelik’e ziyarette bulundular. Valilik makamında Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yerleşen 10 öğrenciyi ağırlayan Vali Çelik, “İlimiz genelinde 17’si tıp fakültesi, 14’ü diş hekimliği fakültesi, 14’ü hukuk fakültesi, 7’si eczacılık fakültesi, 27’si mühendislik fakültesi, 200’ü eğitim bilimleri fakültesi, 211’i de sağlık bilimleri fakültesine olmak üzere 490 öğrencimiz, 4 yıl ve üzeri eğitim veren üniversitelere yerleşmeye hak kazandı. 346 öğrencimiz ise 2 yıl eğitim veren bölümlere yerleşerek toplamda 836 öğrencimiz, ülkemizin çeşitli şehirlerindeki fakültelere yerleşerek üniversite hayallerini gerçekleştirdiler” dedi. Makamında ağırladığı öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Çelik, “Hepinizi gösterdiğiniz bu başarıdan dolayı tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. Sizler, kendi hayatınızın başrol oyuncusu olma yolunda en önemli adımlardan birini attınız, ancak halen yolun başındasınız ve bu yüzden yeteneklerinizi geliştirebilecek her imkânı değerlendirin ve kendinizi daima olduğunuzdan daha iyi duruma getirmek için üniversite hayatınızda artı kazanımlar edinin, yabancı dil öğrenin ve kendinizi çeşitlendirin. Disiplinden vazgeçmeden kendinizle rekabet ederek işini seven, işini iyi yapan mutlu insanlar olun” diye konuştu. Vali Çelik, öğrencilerin eğitimi için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan velilere ve özveriyle çalışıp onları sınavlara en iyi şekilde hazırlayan yönetici ve öğretmenlere de teşekkür etti.
29 Ağustos 2024 Perşembe - 12:13
Ayının saldırısına uğrayan çoban ağır yaralandı
Hakkari’nin Otluca köyünde ayının saldırısına uğrayan çoban Cihan Kutluk ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre olay, kent merkezinden 20 kilometre uzaklıktaki Otluca köyü kırsalında meydana geldi. Çobanlık yapan Cihan Kutluk, hayvanlarını otlattığı esnada bir ayının saldırısına uğradı. Köylüler tarafından olayın fark edilmesi üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralı çobanı ambulansla hastaneye kaldırdı. Durumu ciddiyetini koruyan Kutluk’un tedavisi devam ediyor. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, yetkililer ise vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
29 Ağustos 2024 Perşembe - 11:56
Ayının saldırısına uğrayan çoban ağır yaralandı
Hakkari’nin Otluca köyünde ayının saldırısına uğrayan çoban Cihan Kutluk ağır yaralandı. Edinilen bilgiye göre olay, kent merkezinden 20 kilometre uzaklıktaki Otluca köyü kırsalında meydana geldi. Çobanlık yapan Cihan Kutluk, hayvanlarını otlattığı esnada bir ayının saldırısına uğradı. Köylüler tarafından olayın fark edilmesi üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri, yaralı çobanı ambulansla hastaneye kaldırdı. Durumu ciddiyetini koruyan Kutluk’un tedavisi devam ediyor. Olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, yetkililer ise vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
28 Ağustos 2024 Çarşamba - 21:56
Köpeğe çarpmamak için frene basınca kaza yaptı: 3 yaralı
Hakkari-Çukurca karayolunda önüne çıkan köpeğe çarpmamak için sürücünün frene bastığı araca arkadan gelen otomobil çarptı. Kazada 3 kişi yaralandı. Edinilen bilgiye göre kaza, akşam saatlerinde Hakkari-Çukurca karayolu üzerinde çöplük mevkiinde meydana geldi. Ş.Ç. yönetimindeki kamyonet, Çukurca istikametinden şehir merkezine seyir halindeyken önüne çıkan köpeğe çarpmamak için frene basmasıyla aynı istikametten gelen S.K. yönetimindeki otomobil kamyonete arkadan çarptı. Kazada 3 kişi yaralandı. Haber verilmesi üzerine bölgeye ambulans, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar vatandaşların yardımıyla araçlardan çıkartılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralılara olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
28 Ağustos 2024 Çarşamba - 16:07
Bakanlar Yüksekova’da esnaf ziyareti yaptı
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Yüksekova ilçe merkezinde esnafı ziyaret etti. Esnafla bir süre sohbet eden bakanlar, sorun ve talepleri dinledi. Yanlarına gelen çocuklara oyuncak hediye eden Bakan Güler ve Göktaş, daha sonra ilçeden ayrıldı. Bakanların ziyaretine Hakkari Valisi Ali Çelik ve Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın da eşlik etti.
28 Ağustos 2024 Çarşamba - 14:04
Bakan Güler ve Bakan Göktaş’tan kadın futbol takımına otobüs desteği
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Hakkari’de, güvenlik güçlerimizin yıllarca süren yoğun gayretleriyle tesis edilen huzur ve istikrar ortamı sporun her alanında Hakkari’nin ve gençlerimizin gerçek potansiyelini göstermesine zemin hazırlamıştır” dedi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sabah saatlerinde Hakkari’nin Yüksekova ilçesine gelerek Yüksekova Spor Kulübü Kadın Futbol Takımına otobüs teslim törenine katıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler İlçe Müdürlüğünün konferans salonunda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Hakkari’de olmaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Yüksekova Spor Kulübü Kadın Futbol Takımının yeni otobüsünü teslim etmek üzere bir araya geldiklerini belirten Göktaş, “Kadın sporcularımızın, özellikle futbol gibi bir spor dalında bugünden sonra elde edecekleri başarılara bir katkımız olsun istiyoruz. Kadın futbolcularımızın başarıları ile ön plana çıkmaları, emeklerinin güzel bir sonucudur. Onların bu yolu azim ve kararlılıkla yürümeleri, başarılarının tesadüf olmadığının bir göstergesidir. Aynı zamanda disiplinli bir çalışma ile tüm kapıların açılacağını herkese gösterdiler. Takımımız ortaya koyduğu performansla Kadınlar 1. Ligi’ne yükseldi. Bu anlamda Yüksekova Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı yeni başarılara imza atması hepimizi son derece gururlandırıyor. Geçmişte futbol oynayan ve futbolu yakından takip eden biri olarak takımızı tebrik ediyorum. Bakanlık olarak, kadın futbolunu desteklediğimizi özellikle belirtmek istiyorum. Bakanlığımızın çatısı altında takımlar kurarak, kız çocuklarına güzel bir gelecek sunmaya gayret ediyoruz. Ağrı Aile ve Sosyal Hizmetler Spor Kulübümüzü 2015 yılında bu amaçla kurduk. Ağrı Kadın Futbol Takımımız bu yıl 2. lige yükseldi. Bunun yanı sıra Sivas ve İstanbul kulüplerimizle de güzel bir ivme yakaladık. Devlet olarak, genç kızlarımızın hak ettikleri fırsatlara erişimlerini sağlamak en öncelikli görevimizdir. Hakkarili genç kızlarımız, ülkemizin yarınlarını şekillendirecek güçlü bireylerdir. Onların eğitimi, sağlığı, güvenliği, ülkemizin kalkınmasının temel taşlarını oluşturur. Bu anlamda Hakkari başta olmak üzere ülkemizin dört bir yanında genç kızlarımızın hayallerine ulaşmalarını, potansiyellerini gerçekleştirmelerini sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Temel hedefimiz kadınların ve genç kızlarımızın, spor dahil olmak üzere hayatın her alanında daha etkin rol almalarını sağlamaktır” dedi. “Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi ‘Kadınların olmadığı bir siyasi ve sosyal yaşamda, toplumsal ilerlemeden bahsedilemez.’ Bu anlayıştan hareketle, güçlü Türkiye’nin güçlü kadınlarını desteklemeye devam edeceğiz” diyen Bakan Göktaş, “Kadın sporcularımızın başarıları; sporu daha fazla kadın için, genç kızlarımız için ulaşılabilir kılacaktır. Bu anlamda kadın futbol takımlarımızın her daim yanında olduğumuzu özellikle belirtmek istiyorum. Otobüsümüzün takımımız için hayırlı olmasını diliyorum. Ben bu duygularla sözlerime son verirken, himayeleri için Milli Savunma Bakanlığımıza ve destekleri için Halkbank’a teşekkürlerimi sunuyor, sizleri saygıyla selamlıyorum" ifadelerini kullandı. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş ile birlikte, millî birlik ve beraberliğin simgesi, misafirperver insanların memleketi Yüksekova’yı ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Kadın futbol liglerinde güzel ve son ana kadar çekişmeyle geçen bir sezonu geride bıraktıklarını aktaran Güler, “Yüksekova Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı olarak sizler, 2’nci lig maçlarında gösterdiğiniz üstün performans sayesinde önce ligi lider tamamladınız. Akabinde de play-off maçları sonucunda şampiyonluğa ulaşarak bir üst lige çıkma başarısı gösterdiniz. Ben de birbirinden güzel goller atarak farklı galibiyetler aldığınız maçları çok yakından ve büyük bir heyecanla takip ettim. Elde ettiğiniz bu başarıdan sonra sizleri, Ankara’da, Bakanlığımızda ağırlamaktan da ayrıca büyük memnuniyet duyduk. Hakkari ve Yüksekova’nın gururu olan siz futbolcu kardeşlerimi bir kez daha yürekten kutluyorum. Ulaştığınız bu büyük başarı sadece sizlerin değil spora ilgi duyan tüm Hakkarili ve Yüksekovalı kadınlarımızındır. Kadın Futbol Takımı olarak sizler, sadece spor alanında değil, toplumsal hayatta da önemli bir rol üstleniyor, bölgenin değişen ve gelişen yüzünü temsil ediyorsunuz. Başarılarınızla kızlarımızın spora katılımını teşvik ediyor, onlara ilham kaynağı oluyorsunuz. Sizler, kendi başarı hikâyenizi yazmanızın yanı sıra kadın futbolunda öncü bir rol de üstlenerek örnek model teşkil etmektesiniz. Nitekim bir yandan Yüksekova Spor Kadın Futbol Takımımızın 1’inci lige yükselmesi diğer yandan Hakkarigücü Kadın Futbol Takımımızın yıllardır Süper Lig’deki istikrarlı mücadelesi, Hakkari’nin artık kadın futbolunda bir marka olma yolunda yürüdüğünü göstermektedir. Bu çerçevede sizlerin bu yıl 1’inci Lig’de de şampiyon olarak Süper Lig’e yükseleceğinize, böylelikle iki kadın futbol takımıyla bu güzel şehri temsil edeceğinize yürekten inanıyorum. Sizlere güvenimiz tamdır. Esasında Hakkari’de, güvenlik güçlerimizin yıllarca süren yoğun gayretleriyle tesis edilen huzur ve istikrar ortamı sporun her alanında Hakkari’nin ve gençlerimizin gerçek potansiyelini göstermesine zemin hazırlamıştır. Bundan dolayı ayrıca büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bugün pek çok branşta Hakkarili sporcular, ulusal ve uluslararası müsabakalarda şampiyonluklar ve dereceler elde ederek bizleri gururlandırmaktadırlar. Keza şehrimiz; turizmden eğitime, yeni yatırımlardan kalkınmaya kadar hemen her alanda tüm kamu kurumlarımızın büyük çabalarıyla bir şahlanış sürecine başlamıştır. Artık Hakkari spor organizasyonlarıyla, turizm potansiyeliyle, kalkınma hamleleriyle anılan bir şehir haline gelmiştir. Nitekim bu güzel şehrimizde yaylacılıktan doğa turizmine, ulusal ölçekli turnuvalardan kayak ve dağcılık sporlarına kadar her geçen gün organizasyon çeşitliliğinin arttığını memnuniyetle müşahede ediyoruz. En son Yüksekova’da geniş bir katılımla gerçekleştirilen 6’ncı Cilo Festivali ile geçtiğimiz günlerde farklı ülkelerden sporcuların katılımıyla düzenlenen Uluslararası Bisiklet Yarışması (MTB Cup), bu gelişimin en somut örnekleridir. İnanıyorum ki Hakkari ve Yüksekova, önümüzdeki dönemde bu gibi organizasyonlara daha fazla ev sahipliği yapacaktır. Bu tarz etkinliklerin bölgenin gerçek potansiyelini katlayarak ortaya koyabilmesi için de bütün Hakkarili ve Yüksekovalı kardeşlerimin bu huzur ve istikrar iklimine sahip çıkması son derece önem arz ediyor. En büyük hedefimiz; hem kulüplerimizin hem de sporcularımızın bu huzur ortamında daha iyi imkânlarla faaliyetlerini yürütmesi, potansiyellerini sahaya yansıtmasıdır. Bu vesileyle, siz sporcu kardeşlerimizi destekleyecek ve başarılarınızı sürekli kılacak yatırımların da artarak devam edeceğini buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bugün de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızın, Hakkâri ve Yüksekova’mızın gururu olan siz sporcu kızlarımıza yönelik önemli bir desteğine şahitlik etmekteyiz. Takımımızın sportif faaliyetlerindeki başarısını taçlandıracak ve ulaşım imkânlarını kolaylaştıracak bu katkının, siz sporcu kardeşlerimizin motivasyonunu artıracağına yürekten inanıyorum. Bu teşvik, her şeyin en güzeline layık olan sizlerin, yeteneklerinize ve azminize güvenimizin bir yansımasıdır. Dolayısıyla çok daha büyük başarılarınıza şahit olacağımızdan şüphemiz yoktur. Eminim ki, Kadınlar 1’inci Ligi’nde, diğer takımlarımızla birlikte fair-playden ödün vermeden bizlere güzel, zevkli, çekişmeli maçlar izletecek ve elde edeceğiniz yeni zaferlerle hepimizin gururu olacaksınız. Sözlerime son verirken, sizlere bundan sonraki müsabakalarda yürekten başarılar diliyor, bu vesileyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş Hanımefendiye ve yüksek katkılarından dolayı Halkbankası Genel Müdürlüğümüze özellikle teşekkür etmek istiyorum. Takımınızın başarısı için büyük emek sarf eden kıymetli kulüp başkanımıza, teknik heyete ve sizlerin değerli ailelerine de ayrıca teşekkür ediyorum” diye konuştu. Hakkari Valisi Ali Çelik de desteklerinden dolayı bakanlara teşekkür etti. Bakanlara; Hakkari Valisi Ali Çelik, Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, Yüksekova Spor Kulüp Başkanı Feyzi Yıldırım, Esendere Belde Belediye Başkanı Dırbaz Büyüksu, Büyükçiftlik Belde Belediye Başkanı Çayan Çiçek ve sporcular eşlik etti.
28 Ağustos 2024 Çarşamba - 10:58
Hakkari’de 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri
Hakkari Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından binlerce öğrencinin çeşitli branşlarda yarıştığı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri münasebetiyle ödül töreni düzenledi. 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü spor salonunda güreş turnuvası, tekerlekli paten yarışı, judo turnuvası ve masatenisi müsabakaları düzenlendi. Müsabakalar sonunda dereceye giren sporcular için tören düzenlenerek Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım tarafından sporculara ödülleri takdim edildi. Müdür Yıldırım, 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri münasebetiyle bir dizi etkinlik ve akabinde ödül töreni düzenlediklerine belirterek, emeği geçen antrenör ve sporculara teşekkür etti.
28 Ağustos 2024 Çarşamba - 10:11
Hakkari Müftüsü Okuş göreve başladı
HAKKARİ (İHA) – Ordu’nun Ünye İlçe Müftüsü iken son yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile Hakkari Müftülüğüne atanan Hüseyin Okuş göreve başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında Hakkari İl Müftülüğü görevine getirilen Okuş, görevi İl Müftü Vekili Bilal Beyter’den devraldı. Bugüne kadar yapılan dini ve hayrı hizmetler nedeniyle İl Müftü Vekili Bilal Beyter’e teşekkür eden İl Müftüsü Okuş, “Bütün personellerimizle beraber halkımıza layık hizmet sunma gayret ve çabası içerisinde olacağız. İlimizin dini ve ahlaki yönden gelişimi ile çocuk ve gençlerimizin istikbali için hiçbir mazerete sığınmadan var gücümüzle çalışacağız. Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de istişareyi ön planda tutarak hizmetlerimizi yürüteceğiz. Bu konuda sizlerden her türlü desteği alacağımdan hiçbir şüphem yoktur" dedi. İl Müftü Vekili Bilal Beyter de, Müftü Okuş’a yeni görevinin hayırlı olmasını diledi.
28 Ağustos 2024 Çarşamba - 09:41
Hakkari’de “Metamfetaminle Mücadele Eylem Planı Değerlendirme Toplantısı’ yapıldı
Hakkari Valisi Ali Çelik, ‘Metamfetaminle Mücadele Eylem Planı 2024 Bölge Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Diyarbakır Valiliğinin koordinesinde ‘Metamfetaminle Mücadele Eylem Planı Toplantısı’ gerçekleştirildi. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nun başkanlığını yürüttüğü toplantıya; Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak valileriyle vali yardımcıları ve kurum temsilcileri katıldı. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen toplantıya Hakkari Valisi Ali Çelik ile birlikte İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdulhalim Ünalan, İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara ve birim amirleri katıldı. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda; metamfetamin ve uyuşturucu maddeler ile mücadele konusunda bölge illerinde yapılan etkili uygulamalar gündeme alınırken, geliştirilebilecek proje ve çalışmalarla ilgili katılımcılarının görüş ve önerileri değerlendirildi.
27 Ağustos 2024 Salı - 18:37
Müdür Yusuf Atael, Kâzımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı
Hakkari’nin Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Atael, Karaman Kazımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atandı. Kazımkarabekir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne atan Atael, yayınladığı mesajda, “Temmuz 2021’de başladığım Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevini bugün itibariyle tamamlayarak aranızdan ayrılıyorum. Doğası kadar insanı da güzel bu kentimizde bize emanet edilen 30 bin öğrencimizin yüreklerine tüm çalışma arkadaşlarımla birlikte dokunmaya, onları dünyadaki akranlarıyla rekabet eder mantık ve nitelikte yetiştirmeye çalıştık. Öğrencilerimize bir yandan bilimsel, kültürel, sanatsal, sportif alanlarda çeşitlendirilmiş eğitim fırsatları sunmaya çalışırken bir yandan da onlara memleketin geleceğini şekillendirecek mimarlar oldukları öğretisini hissettirmeye çalıştık. Akla, gönle, kalbe, şehre hitap eden çalışmalarımızın olumlu dönüşleri hep birlikte görme fırsatı yakaladık. Öğretmenlerimizin ve eğitim yöneticilerimizin yapacakları çalışmalarla başarıların artarak devam edeceğine yürekten inanıyorum. Yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilerimize başarı odağında gösterdikleri tüm fedakarlık ve gayret için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki Yüksekova gelecekte ülkemizin birçok alanında olacağı gibi eğitim alanında da parlayan bir yıldızı olacaktır. Yapılan çalışmalara tam destek veren tüm paydaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyor, yeni yönetimi devralacak çalışma arkadaşlarıma Yüksekova’mızın eğitim kalite çıtasını yükseltme çalışmalarında üstün başarılar diliyorum” dedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder