Yerel Haberler
Hakkari
03 Haziran 2024 Pazartesi - 09:44 Hakkari Valiliğinden 10 günlük yasaklama kararı Hakkari Valiliği, kentte yapılacak bazı eylem ve etkinliklerin 10 gün süreyle yasaklandığını duyurdu. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, “Anayasamızda ve kanunlarda öngörülen sınırlandırma ve yasaklama şartlarını doğrudan ve açıkça oluşturduğu değerlendirilen eylemler ile saldırı olaylarının önüne geçmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliklerini sağlamak, terör örgütlerinin planlarını bertaraf etmek ve bu meyanda, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve genel sağlığın korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlükler ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin ve genel asayişin devamının temini ile şiddet olaylarının yaygınlaşmasının önlenmesi amacıyla; Hakkari ili coğrafi sınırları içerisinde 03.06.2024 saat 08.00’den itibaren geçerli 12.06.2024 tarihi de dahil saat 23.59’a kadar 10 gün süre ile 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu hükümlerine göre düzenlenecek gösteri yürüyüşü, açık hava toplantıları ve kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, oturma eylemi ve anket yapılması, çadır ve stant kurulması/açılması, imza kampanyası düzenlenmesi, bildiri, broşür ve el ilanı dağıtılması ve her türlü protesto eylemi şeklindeki faaliyetler 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu ve 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri doğrultusunda yasaklanmıştır” denildi.
Anadağ köyündeki 24 sınıflı okul binasının yapımına başlandı
30 Mayıs 2024 Perşembe - 09:22 Anadağ köyündeki 24 sınıflı okul binasının yapımına başlandı Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyündeki 24 sınıflı okul binasının yapım işinin devam ettiğini duyurdu. Derecik ilçesine bağlı Anadağ köyünde yapılması planlanan ilk ve ortaokulunun "kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında durduruldu" yönünde yazılı ve görsel basında yer alan haberler üzerine Hakkari İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, “İlimiz Derecik ilçesi Anadağ köyünde 24 sınıflı okul binası ve çevre düzenlemesi yapım işi ihalesi 16.10.2023 tarihinde yapılmış olup, sözleşme tarihi ise 06.11.2023’dür. Derecik ilçesi Anadağ köyü 24 sınıflı okul binası ve çevre düzenlemesi yapım işi yer teslimi 29.03.2024 tarihinde yapılmıştır. 4200 metrekare alan üzerinde yapılacak olan 5 katlı ve 24 sınıflı okul yapımına hava şartlarının düzelmesiyle birlikte 29.05.2024 tarihi itibariyle başlanılmış olup, 2025-2026 eğitim öğretim yılına yetiştirilmesi planlanmaktadır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha iyi yetişmeleri, vatanına, milletine yararlı bireyler olmaları ve ülkemizi daha ilerilere taşımaları, eğitimlerini en iyi şekilde almaları ve sosyal sorumluluk bilinci kazanmaları için devlet olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Yazılı ve görsel basında yer alan haber kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın bu ve benzeri asılsız haber ve iddialara kesinlikle itibar etmemelerini bekliyoruz” denildi.
Hakkari’de çeşitli suçlardan 54 kişi yakalandı
27 Mayıs 2024 Pazartesi - 13:20 Hakkari’de çeşitli suçlardan 54 kişi yakalandı Hakkari’de 2024 yılının Ocak ile Mayıs ayları arasındaki 5 aylık dönemde çeşitli suçlardan 54 kişi yakalandı. Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü İdris Yılmaz ve birim amirleri ile birlikte asayiş toplantısı yaptı. Toplantıda 19-25 Mayıs tarihleri arasında meydana gelen olayların bir önceki yılın aynı haftasına oranla analizini içeren brifingler ile yılın ilk 5 ayında meydana gelen olayların önceki yılın aynı dönemine oranla analizleri incelendi. 2024 yılının Ocak ile Mayıs ayları arasındaki 5 aylık dönemde meydana gelen hırsızlık olaylarının önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 50 oranında azaldığı belirten Vali Çelik, haftalık bazda incelenen dolandırıcılık suçlarında; bilişim sistemleri yoluyla, iletişim yoluyla, sosyal medya yoluyla ve alışveriş yoluyla gerçekleşen dolandırıcılık suçlarının arttığı ve 2024 yılının Ocak ile Mayıs ayları arasındaki 5 aylık dönemde meydana gelen Dolandırıcılık olaylarının önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 36 oranında arttığını söyledi. Vatandaşların dolandırıcılık suçlarına karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği yönünde uyarılarda bulunan Vali Çelik; Narkotik suçlarında gerçekleşen başarılı operasyonların yüzde 33 oranında ve Kaçakçılık suçlarında gerçekleşen başarılı operasyonların yüzde 77 oranında artmasında, aynı zamanda dönem içerisinde çeşitli suçlardan aranma kaydı bulunan 54 şahsın yakalanmasında emeği geçen kolluk görevlilerine teşekkür etti.