Yerel Haberler
Hakkari
Yüksekova’da piknikçilerin bıraktığı atıklar tepki çekti 18 Mayıs 2026 Pazartesi - 18:37:21 Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte piknik alanlarına akın eden vatandaşların doğaya bıraktığı atıklar kirliliğe neden oldu. İlçe merkezine uzak noktada bulunan ve doğal güzellikleriyle bilinen Nehil Sazlığı ve çevresi, baharın gelişiyle birlikte çok sayıda ziyaretçiyi ağırlamaya başladı. Bölgenin "saklı cenneti" olarak nitelendirilen alanda piknik yapan bazı vatandaşların atıklarını bırakması ise tepki çekti. Hafta sonu yoğunluğun yaşandığı bölgede cam ve plastik şişeler, ambalaj atıkları ile yiyecek kalıntılarının yeşil alanlara yayıldığı gözlendi. Doğal dokunun bozulmasından endişe duyan çevre sakinleri, kirliliğe yol açan görüntülere tepki göstererek, yetkililere ve vatandaşlara çağrıda bulundu. Ali Yiğit adlı vatandaş, doğal alanların korunması gerektiğini vurgulayarak, "Doğanın sunduğu bu eşsiz güzelliklerden faydalanırken aynı zamanda onu korumak hepimizin görevi. Lütfen piknik faaliyetlerinizi tamamladıktan sonra çöplerinizi toplayarak en yakın çöp konteynerine ulaştırın. Gelecek nesillere temiz bir doğa bırakmak için duyarlı olmalıyız. Özellikle hafta sonları artan ziyaretçi sayısı sonrası benzer manzaraların yaşanmaması için denetimlerin artırılmasını ve vatandaşların daha bilinçli hareket etmesini bekliyoruz" dedi.
18 Mayıs 2026 Pazartesi - 15:50 Marinus Şelalesi baharla yeniden coştu Hakkari’nin saklı doğa harikalarından biri olan Marinüs Şelalesi, baharın gelişiyle birlikte yeniden doğaseverlerin ilgi odağı oldu. Kato Dağı eteklerinde yer alan ve beş ayrı koldan akan şelale, bu yıl da eşsiz görüntüsüyle görenleri kendine hayran bıraktı. Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari İl Temsilcisi ve aynı zamanda CİSAD yönetim kurulu üyesi olan Naci Ertunç öncülüğünde düzenlenen doğa etkinliği, Hakkari’nin etkileyici doğasını bir kez daha gözler önüne serdi. Sabah saatlerinde başlayan etkinlikte doğaseverler, Kato Dağı’nın eteklerinde uzanan doğal güzellikler arasında yürüyüş yaptı. Yürüyüş boyunca rengârenk dağ çiçekleri, kuş sesleri ve temiz dağ havası katılımcılara eşlik etti. Baharın tüm canlılığının hissedildiği bölgede, doğaseverler sık sık mola vererek şelalenin oluşturduğu manzarayı izledi. Marinüs Şelalesi’nin ihtişamıyla insanı etkilediğini ifade eden Naci Ertunç, "Beş ayrı koldan fışkırarak akan bu şelale, özellikle mayıs ayında kar sularının erimesiyle birlikte daha da coşuyor. Buradaki doğa, dağların heybeti, suyun sesi ve baharın canlılığı insanın ruhuna huzur veriyor. Doğaseverlerle birlikte gerçekleştirdiğimiz etkinlik çok güzel ve samimi bir atmosferde geçti. Hakkari’nin doğal güzelliklerini tanıtmak için bu tür etkinlikleri sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.
Vali Çelik, eğitimcilerle bir araya geldi
18 Kasım 2023 Cumartesi - 09:17 Vali Çelik, eğitimcilerle bir araya geldi Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, İl Milli Eğitim Müdürlüğü çalışanlarıyla bir araya geldi. Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Çelik, kurum yöneticileriyle bir araya geldi. Hizmet binasında incelemelerde bulunan Vali Çelik, çalışmalar hakkında Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz’dan brifing aldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Çelik, eğitim kalitesinin artırılması için herkese sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, "Kendi çocuklarımız için ne istiyorsak, tüm çocuklarımızın yarınları için de onu istemeli ve bu doğrultuda çalışmalıyız" dedi. En büyük görev ve sorumluluğun yarınları sağlamak olduğuna dikkat çeken Vali Çelik, “Eğitim, bir memleketin en değerli alanıdır ve eğitim camiası bilginin taşıyıcısı, memleketin yüz akı bir meslek grubudur. Bu yüzden sizlere destek vermek ve sizleri yüreklendirmek, bizim asli görevimiz. Eğitimin gayesi, yüreğinde insan sevgisi olan ve geleceğimize katkı sağlayacak nesiller yetiştirmek olmalıdır. Bunun için de ilimizin eğitimdeki motivasyonunu ve verimliliğini artırmamız lazım. Ortak akıl ve koordinasyonla çok daha iyi işlere imza atacağımıza yürekten inanıyorum. Hakkari’den Derecik’e kadar değerler eğitimi, okuma alışkanlığı, sosyal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere tüm okullarımızda bir sinerji oluşturmaya çalışacağız. Bunu da sadece okul içi faaliyetlerle değil, sivil toplum kuruluşlarıyla tüm kamu kurum ve kuruluşlarını da bu sürece dahil ederek yapacağız. Tüm gözleri, eğitimin üstüne çekmeye çalışacağız. Biliyoruz ki gözler, eğitime çevrildiğinde, birçok aksayan konumuz da böylece halledilmiş olacak” ifadelerini kullandı.