Yerel Haberler
Hakkari
Yüksekova’da alzheimer hastası kadın evinde ölü bulundu 23 Mayıs 2026 Cumartesi - 00:16:59 Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Alzheimer hastası olan 56 yaşındaki Ayfer Kızıldoğan, evinde geçirdiği ani rahatsızlık sonucu hayatını kaybetti. Annelerinden haber alamayan çocuklarının ihbarı üzerine eve giren ekipler, kadının cansız bedeniyle karşılaştı. Olay, ilçenin Esenyurt Mahallesi’nde meydana geldi. Bir süredir Alzheimer hastalığı ile mücadele eden 56 yaşındaki Ayfer Kızıldoğan, akşam saatlerinde evinde yalnız olduğu sırada aniden fenalaşarak yere yığıldı. Annesini ziyaret etmek için eve gelen oğlu Evliya Kızıldoğan, kapıyı defalarca çalmasına rağmen içeriden herhangi bir ses alamadı. Telefon aramalarının da yanıtsız kalması üzerine durumdan şüphelenen ve büyük bir panik yaşayan Kızıldoğan, vakit kaybetmeden durumu itfaiye, polis ve 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayıp durumu bildirdi. "Ekipler balkondan içeri girdi" İhbar üzerine kısa sürede olay yerine intikal eden sağlık ve itfaiye ekipleri, daireye balkon penceresinden girmek için çalışma başlattı. Balkondan içeri giren ekipler, talihsiz kadını oturma odasında hareketsiz yatar halde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk incelemede, Ayfer Kızıldoğan’ın geçirdiği ani rahatsızlık (kalp krizi şüphesi) sonucu olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. "Yakınları sinir krizi geçirdi" Annesinin vefat haberini alan Evliya Kızıldoğan ve diğer aile üyeleri olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Sağlık ekipleri, şoka giren aile yakınlarına ambulanslarda müdahale etti. Olay yeri inceleme ekiplerinin ve savcılığın evde yaptığı detaylı incelemelerin ardından, Ayfer Kızıldoğan, otopsi işlemleri yapılmak üzere Yüksekova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Acı haberi alan Kızıldoğan ailesinin akrabaları ve komşuları hastane bahçesine akın ederken, olayla ilgili geniş çaplı tahkikatın sürdüğü bildirildi.
22 Mayıs 2026 Cuma - 20:15 Yüksekovada’da pancar toplarken kayalıklardan düşen kadın hayatını kaybetti Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ot ve pancar toplamak için çıktığı kayalıklardan düşen kadın hayatını kaybetti. Olay, Yüksekova ilçesine bağlı Onbaşılar (Hirmi) köyü kırsalındaki dağlık alanda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ot ve pancar toplamak amacıyla dağlık araziye çıkan N.Y. (45) isimli kadın, dengesini kaybederek yaklaşık 15 metre yüksekliğindeki kayalıklardan düştü. İhbarı üzerine bölgeye Yüksekova Devlet Hastanesi’ne bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Engebeli arazi şartları nedeniyle sağlık ekipleri, kilometrelerce yolu yaya yürüyerek olay yerine ulaştı. Ağır yaralanan N.Y’ye, kayalıkların arasında ilk müdahale yapıldı. Sedyeye sabitlenen yaralı kadın, ekiplerin ve köy sakinlerinin yoğun çabasıyla dik yamaçlardan taşınarak ambulansın beklediği güvenli bölgeye ulaştırıldı. Yüksekova Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak altına alınan N.Y., doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kadının ölüm haberi yakınlarını ve köy sakinlerini yasa boğdu. Muhtardan "Can Güvenliği" uyarısı Olayın ardından arama kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Onbaşılar Köyü Muhtarı Husret Şen, bölgenin coğrafi yapısının taşıdığı risklere dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Muhtar Şen, "Bölgemizde pancar dönemi başladığı için vatandaşlarımız dağlara akın ediyor. Ancak özellikle bu bölgedeki kayalıklar çok dik ve kaygan. Bugün çok acı bir olay yaşadık. Pancar toplamaya çıkan tüm vatandaşlarımızın dik yamaçlardan ve uçurumlardan uzak durmalarını, can güvenliklerini tehlikeye atmamalarını önemle rica ediyoruz" dedi. Olayla ilgili jandarma ekipleri tarafından başlatılan geniş çaplı inceleme sürdürüyor.
22 Mayıs 2026 Cuma - 08:34 Yüksekova’da şehit ve gazi yakınları için yeni hizmet ofisi açıldı Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde Devlet Memurları Konfederasyonu’na bağlı Şehit ve Gazi Komisyonu Hizmet Ofisi törenle açıldı. Eski Sebze Hali Sokağı’ndaki bir iş merkezinin 5’inci katında faaliyete geçen ofisin açılış kurdelesi; Yüksekova Kaymakamı Mustafa Akın, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Erdoğan, Devlet Memurları Konfederasyonu Genel Başkanı Tuncay Cengiz, İlçe Müftüsü Nihat Şahin ile Yüksekova Şehit ve Gazi Komisyonu Başkanı Selahattin Bilici tarafından kesildi. Açılışın ardından davetliler, ofisi dolaşarak yetkililerden yürütülecek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Devlet Memurları Konfederasyonu Genel Başkanı Tuncay Cengiz, şehit ve gazi yakınları ile kamu çalışanlarının sorunlarına çözüm üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Hak ve hukuk mücadelesi yürütmek üzere yola çıktıklarını belirten Cengiz, "Devlet Memurları Konfederasyonu’nun Yüksekova’daki ofisini açmış bulunuyoruz. Katılım sağlayan tüm protokol üyelerine ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu ofis aracılığıyla hem memurlarımızın hem de şehit ve gazi yakınlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için çalışacağız" dedi. Yüksekova ve Hakkari genelinde kamu çalışanları ile şehit ve gazi yakınlarına yönelik danışmanlık ve destek hizmeti sunacak olan ofisin açılış programı, ikramların ardından sona erdi.
Yüksekova’da 7 yıldır kapalı olan İpekyolu trafiğe açılıyor
01 Eylül 2023 Cuma - 14:45 Yüksekova’da 7 yıldır kapalı olan İpekyolu trafiğe açılıyor Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 2016 yılında güvenlik gerekçesiyle tek şeritten trafiğin sağlandığı İpekyolu Caddesi yeniden trafiğe açılıyor. 3. Piyade Tümen Komutanlığının güzergahında yer alan çift şeritli İpekyolu Caddesi’nin bir şeridi yaklaşık 7 yıldır trafiğe kapalı durumdaydı. Geçtiğimiz haftalarda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’in Hakkari ziyareti sırasında yapılan talebin değerlendirilmesi sonucu yolun açılmasına karar verildi. Verilen kararın ardından trafik işaret levhalarının konulması, şerit çizgilerinin belirlenmesi ve bariyerlerin kaldırılmasının ardından yolun trafiğe açılacağı belirtildi. Yolun kısa sürede açılmasını beklediklerini ifade eden Yüksekova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Salih Özdemir, “2016 yılında güvenlik gerekçesiyle tarihi İpekyolu güzergahının bir şeridi trafiğe kapatıldı. Geçen 7 yıllık süre içerisinde bu yol ile ilgili çeşitli girişimlerimiz oldu. En son ilçemizi ziyaret eden Milli Savunma Bakanımıza bu konuyu arz ettik. Kendileri de ilgi ve alaka gösterdiler. Ziyaret esnasında yolun kısa bir zamanda açılacağını söyledi. Allah’ın izniyle en kısa zamanda yolumuz trafiğe açılacak. Kapalı olan yoldan dolayı diğer şeritte trafik yoğunluğu oluşuyordu. Bu da ciddi kazalara neden oldu. Maalesef ölümle sonuçlanan kazalar meydana geldi. İnşallah kısa zamanda yolumuza kavuşacağız” dedi.
Yüksekova’ya atanan öğretmenler güllerle karşılandı
01 Eylül 2023 Cuma - 11:03 Yüksekova’ya atanan öğretmenler güllerle karşılandı Türkiye’nin farklı illerinden Hakkari’nin Yüksekova ilçesine atanan öğretmenler okul girişinde güllerle karşılandı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından atamaları gerçekleştirilen öğretmenler, bugün itibariyle Türkiye genelinde ilk görevlerine başladılar. 4-11 Eylül’de eğitim öğretimin açılması üzerine Türkiye’nin farklı illerinden Yüksekova’ya atanan yeni öğretmenler ilçeye geldi. Yüksekova Yenimahalle Anadolu İmam Hatip Lisesinde görev yapacak öğretmenler, Okul Müdürü Kenan Canan ve idareciler tarafından güllerle karşılandı. Güllerle karşılan öğretmenler, daha sonra Okul Müdürü Canan tarafından okul tanıtılarak bilgilendirildi. Öğretmenler, Yüksekova’nın güzel bir ilçe ve insanını çok misafirperver olduğunu söyleyerek hayırlı olmasını dilediler. Yeni atanan öğretmenleri güllerle karşıladıklarını belirten Yenimahalle Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kenan Canan, “Bugün eğitim öğretimin ilk gününe başladık. Bu anlamda heyecanlıyız, mutluyuz. Buraya gelen yeni öğretmen arkadaşlarımız bizi sevindirmiştir. Eğitim öğretimin güzel geçmesini temenni ediyorum. Okulumuza yeni atanan öğretmenlerimizi güllerle karşılamak istedik. Bizler de okul idaremizle beraber karşıladık ve gülleri takdim ettik. Hepsinin ayağına sağlık, inşallah güzel bir eğitim öğretim yılı olacak. Hepsine başarılar diliyorum” dedi.
Hakkâri ASKF’nin yeni yönetimi belli oldu
01 Eylül 2023 Cuma - 09:29 Hakkâri ASKF’nin yeni yönetimi belli oldu Hakkâri’de Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) İl Başkanlığına Erol Hanlıgil getirildi. Eski İl Başkanı Mahmut Aşkan’ın aday olmadığı kongrede tek aday olan Erol Hanlıgil. bütün üyelerin oyunu alarak yeni başkan seçildi. Eski Öaşkan Mahmut Aşkan görevi yeni başkana devrederek, görev süresince Hakkâri sporuna ve sporcusuna elinden geldiği kadar hizmet etmeye gayret ettiğini söyledi. Aşkan, "Hakkâri genç bir nüfusa sahip, sporcu potansiyeli yüksek bir il. Buradaki gençlere imkânlar sunulursa büyük başarılar elde edecekler. Hakkâri sporuna ve futboluna, genç yaşında başlayan, yaptığı spor faaliyetleri ile spor branşlarında büyük başarılar elde eden ve ülkemizde spor dallarında sayısız ödül alan, ülkede tanınan, geçmişi başarılarla dolu, sporun bütün branşlarında Hakkari sporuna büyük hizmetleri olan ve bu hizmetlerine devam eden, deneyimli spor adamı, Milli Eğitim Şube Müdürlüğü görevini yapan Erol Hanlıgil ve onun değerli yönetimine vermenin mutluluğunu yaşıyorum” şeklinde konuştu. Yeni Başkan Erol Hanlıgil ise kendisini bu göreve getiren tüm üyelere teşekkür ederek, “Saygıdeğer hocam, abim Mahmut Aşkan’a ayrıca teşekkür ediyorum. Mahmut Aşkan abimiz görevi süresince Hakkâri sporunun bütün dallarına büyük hizmetlerde bulundu. Kendisini bir kez daha şahsım ve spor camiası adına yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederim. Bu kutsal görevi layıkıyla yapmaya çalışacağım. Yeni yönetimim genç ve Hakkâri’de sevilen kişilerden oluşmakta. Hakkari’de sporun bütün dalları için ben ve yönetimim her daim hizmet etmeye ve sporun her branşında başarılı olunması için çalışacağız” dedi.
Fedakar öğretmenler okulu baştan aşağı temizledi
31 Ağustos 2023 Perşembe - 14:00 Fedakar öğretmenler okulu baştan aşağı temizledi Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki fedakar öğretmenler, eğitim öğretim yılının başlamasına sayılı günler kala okullarını baştan sona temizliyor. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Yüksekova ilçesinde de eylülde başlayacak eğitim öğretim yılı için okullar hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığının tüm okulların yenilenmesi için verdiği destekle okullarda temizlik, bakım işlemleri tüm hızıyla sürüyor. Yüksekova Milli Eğitim Müdürlüğünün desteleriyle Şemsettin Onay Anadolu Lisesinde görev yapan idarecileriler ve personel, dört koldan okul temizliği yaptı. İdareciler ve personel okulun en üst katından başlayarak duvarların boyasını yaptıktan sonra sınıflardan lavaboya, koridorlardan sıra ve masalara kadar tek tek temizleyerek 11 Eylül’e hazır hale getirdi. “Yüksekova’nın kaliteli eğitimi için çalışıyoruz” Personelle beraber okul temizliğini yapan Şemsettin Onay Anadolu Lisesi Müdürü Cevat İnanç, “2022-2023 eğitim öğretim yılının açılmasına sayılı günler kala okulumuzda personelimizle beraber dört kollardan temizlik yapıyoruz. Bakanlığımızın gönderdiği ödeneklerle bizler de okullarımızı en güzel şekilde boyaması, temizliği ve onarımını yaptık. Şu an okulumuz her tarafıyla güzel oldu ve gelecek öğrencilerimize temiz bir okulda eğitim sağlayacak. Çünkü bu sene çok öğrencimizi mezun ettik ve en güzel üniversitelere gönderdik. Bize bu imkanları sağlayan başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere Yüksekova Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Atael’e teşekkür ediyoruz” dedi.
Yüksekova’da sel felaketi: Telef olan atının başından ayrılamadı
30 Ağustos 2023 Çarşamba - 18:21 Yüksekova’da sel felaketi: Telef olan atının başından ayrılamadı Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinin Köycük köyünde bastıran sağanak yağışın sele dönüşmesi sonucu köyün tümü zarar görürken, bir vatandaş ise selde telef olan atının başında saatlerce ayrılmadı. Aylardır ilçede sıcak hava hakimliğini korurken, bugün öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. İlçeye 20 kilometre uzaklıkta bulunan Köycük köyünde başlayan yoğun sağanak yağış sel felaketine neden olurken, köyde birçok ev, ahır, bahçe, yol ve 2 bin bağ ot zarar gördü. Sel sularına kapılan atlardan bir tanesi telef olurken, bir tanesi ise sulara kapılarak kayboldu. Olayın yaşanması üzeri bölgeye giden Yüksekova Ziraat Odası Başkanı Perviz Geçirgen, yaşanan sel felaketini yerinde inceleyerek köy hakkına geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Haberi duyar duymaz bölgeye intikal ettiklerini belirten Perviz Geçirgen, “Bugün Köycük köyündeyiz. Öğlen saatlerinde başlayan sağanak yağış sele döndü, köyün birçok yeri zarar gördü. Haberi duyar duymaz ekibimizle gelip incelemelerde bulunduk. Özellikle çiftçilerimizin zarar gören alanlarını inceledik. Sulak alanlarda özellikle zarar oluştu. Ahırlar, ağaçlar, bağ bahçe ve 2 bin bağ ot zarar gördü. İki vatandaşımıza ait iki at sele kapılıp biri telef olurken biri de kaybolmuş. İnşallah bir daha bu gibi durumlar yaşamayız. Çiftçilerimizin zararını tespit edip gerekli yerlere ulaştıracağız. Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın yanında olacağız. Buradan tüm köy halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” dedi. Büyük zarar gördüklerini belirten çiftçi İzzettin Kırmızıtaş ise, “Saat 12.00 sıralarında köyün üstündeki yüksek yaylada aniden yağmur bastırdı. Ondan sonra zaten sel oldu. Şiddetini siz de görüyorsunuz. Her yer balçık içindedir. Sele kapılan iki atımızdan biri telef oldu biri de kayboldu. 2 bin bağ otumuz sele kapıldı. Yetkililerden zarar gören köylülerimize yardım etmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı. Yaşanan sel felaketinde telef olan atının başında saatlerce bekleyen vatandaş ise görenleri üzüntüye boğdu.