Yerel Haberler
Hatay
Almanya’da 41 yıl önce 19 yaşındaki sevgilisini öldüren adam, sağ gözünün altındaki iz detayıyla 66 yaşında Türkiye’de başkasının kimliğiyle yakalandı
24 Temmuz 2025 Perşembe - 09:06 Almanya’da 41 yıl önce 19 yaşındaki sevgilisini öldüren adam, sağ gözünün altındaki iz detayıyla 66 yaşında Türkiye’de başkasının kimliğiyle yakalandı Almanya’nın Aschaffenburg kentinde 1984 yılında 19 yaşındaki Maria Köhler’in öldürülmesiyle ilgili İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan Nazmi Gezginci, 41 yıl sonra 66 yaşında başkasının kimliğiyle Hatay’da yakalandı. Polis ekiplerinin detaylı çalışmasında sağ gözünün altındaki 1 buçuk santimlik yara izi Gezginci’yi ele verdi. Almanya’nın Aschaffenburg kentinde, 30 Temmuz 1984 tarihinde Aschaffenburg Şehir Hastanesi’nde hemşirelik eğitimi alan 19 yaşındaki Maria Köhler, hastane lojmanındaki odasında ölü bulundu. Yapılan incelemelerde Köhler’in boğularak hayatını kaybettiği tespit edildi. Yapılan soruşturmalarda; Köhler’in eski erkek arkadaşı olan 25 yaşındaki Nazmi Gezginci üzerinde yoğunlaştı. Polis, Gezginci’nin olaydan bir gün sonra Almanya’yı terk ederek Türkiye’ye kaçtığını belirledi. Almanya, hakkında tutuklama emri çıkararak uluslararası arama başlattı ancak Gezginci yakalanamadı. Olayın üzerinden geçen 41 yılın ardından dosyayı raftan tekrar indiren Alman polisi, Gezginci için kırmızı bülten çıkartı. İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranmaya başlanan Gezginci’nin Türkiye’de olabileceği tespit edildi. Hatay Emniyet Müdürlüğü ve İnterpol-Europol Daire Başkanlığı ile koordineli olarak yapılan çalışmada Gezginci’nin kendisi ve akrabalarının adresleri üzerinde saha ve teknik çalışmalar yapıldı. Polis ekiplerinin çalışmalarında; yaşlı bir şahsın zaman zaman Gezginci’nin ailesinin adreslerine gelip gittiği tespit edildi. Yapılan çalışmalarda adresler takibe alındı ve takip sonucunda sağ gözünün altındaki 1 buçuk santimlik yara izi olan Nazmi Gezginci’nin eve gelip, giden başka kimliğe sahip yaşlı şahsın eşkâlinin uyuştuğu tespit edildi. Şahıs, Antakya ilçesi Serinyol Mahallesi’nde yakalanarak gözaltına alınan şahıs hakkında gerekli yasal işlemlere başlandı. Öte yandan Gezginci’nin Alman sevgilisini kendisini aldattığı için öldürdüğü öğrenildi.
Babası tarafından öldürülen 22 yaşındaki gencin madde bağımlısı olduğu ortaya çıktı
24 Temmuz 2025 Perşembe - 08:57 Babası tarafından öldürülen 22 yaşındaki gencin madde bağımlısı olduğu ortaya çıktı Hatay’da babası tarafından defalarca bıçaklanarak öldürülen 22 yaşındaki genç son yolculuğuna uğurlandı. Gözaltına alınan baba, emniyetteki ifadesinde evladının madde bağımlısı olduğunu ve kavganın bu yüzden yaşandığını söylediği ortaya çıktı. Olay, geçtiğimiz gün Dörtyol ilçesi Numune Evler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Zeki V., 31 ALM 46 plakalı motosikletle seyir halindeyken, arkasında oturan oğlu Mehmet Vural ile tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine motosikleti yol kenarına çeken baba, yanındaki bıçakla oğluna defalarca saldırdı. Olayı gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Ağır yaralı halde Dörtyol Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Mehmet Vural, doktorların tüm müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan Zeki V., gözaltına alınarak karakola götürüldü. Hayatını kaybeden Mehmet Vural için öğle namazının ardından cenaze töreni düzenlendi. Talihsiz genç, Dörtyol ilçesi Özerli Mahallesi’nde bulunan Özerli Mezarlığı’nda, hem öz annesi hem de üvey annesi ve yakınlarının gözyaşları arasında dualarla son yolculuğuna uğurlandı. Evladını katleden babanın emniyetteki ifadesinde; çocuğunun madde bağımlısı olduğunu söylediği ve kavganın da bu yüzden çıktığını ifade ettiği öğrenildi. Olayla ilgili olarak Zeki V. çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Hatay’ın anavatana katılışının 86. yıl dönümü törenle kutlandı
23 Temmuz 2025 Çarşamba - 16:18 Hatay’ın anavatana katılışının 86. yıl dönümü törenle kutlandı Hatay’ın anavatana katılışının 86’ncı yıl dönümü, düzenlenen resmi törenle kutlandı. Törende, birlik ve beraberlik mesajları verildi. Hatay’ın anavatana katılışının 86. yıl dönümü sebebiyle tören düzenlendi. Tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başladı. Törene Hatay Valisi Mustafa Masatlı, milletvekilleri, Hatay İli Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali Mete, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, il protokol üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu. Vali Masatlı, Anıt Şeref Defteri’ni imzaladı. "Hatay, milletin vakur iradesiyle anavatanda" Hatay’ın anavatana katılışında halkın kararlı duruşuna dikkat çeken Vali Masatlı, "Bugün, aziz milletimizin iradesinin ve istiklal ruhunun tezahürü olan 23 Temmuz’un 86. yıl dönümünü, büyük bir gurur ve şükranla idrak ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ’Şahsi meselemdir’ diyerek vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna gösterdiği kararlı duruşu ve diplomasi yeteneği, milletimizin yüksek feraseti ve Hatay halkının vakur iradesiyle taçlanan bu büyük gün; necip Türk milletinin hafızasında ve gönlündeki müstesna yerini ilanihaye koruyacaktır" dedi. Törenin ardından protokol üyeleri, şehitlik ziyareti gerçekleştirdi.