Yerel Haberler
Hatay
16 Mayıs 2026 Cumartesi - 11:00 HBB’den yoğun yağışa karşı sahada anında müdahale Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) ve HATSU ekipleri, kent genelinde etkili olan sağanak yağışa karşı teyakkuza geçerek su baskınları ve mahsur kalma olaylarına anında müdahale etti. Hatay’da etkili olan sağanak yağış sonrası Hatay Büyükşehir Belediyesi ile HATSU ekipleri sahada yoğun mesai yürüttü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kuvvetli yağış uyarısının ardından Afet Koordinasyon Merkezi’ne (AKOM) bağlı tüm birimler teyakkuza geçti. HBB, HATSU, İtfaiye, Zabıta ve ilgili ekipler; il genelinde etkisini artıran yağışlara karşı koordineli şekilde çalışma gerçekleştirirken vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına birçok noktada anında müdahalede bulundu. AKOM Komuta Merkezi’nden alınan bilgiler doğrultusunda yağışın Erzin ilçesinden başlayarak İskenderun yönüne ilerlemesi üzerine ekipler kritik bölgelerde çalışma başlattı. Gelen ihbarların titizlikle değerlendirildiği belirtilirken saha kontrollerinin aralıksız sürdüğü ifade edildi. Sağanak yağışın etkili olduğu Erzin’de yaşanan olumsuzluklara müdahale eden ekipler, Dörtyol ile Payas birleşiminde bulunan Kurudere mevkisinde iş makineleri desteğiyle su baskınlarına karşı çalışma yürüttü. Öte yandan Payas Sanayi Sitesi ışıklar mevkisinde yolda biriken yağmur suları nedeniyle bazı vatandaşların araçlarında mahsur kaldığı bilgisi üzerine itfaiye ekipleri bölgede tahliye çalışması gerçekleştirdi. Antakya ilçesi Akasya Mahallesi’nde ekiplerin su tahliye ve güvenlik çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi. Zabıta ekipleri ise dubalarla önlem alıp trafik yönlendirmelerine destek verdi. HBB yetkilileri, vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini belirterek acil durumlarda 112, ALO 153 ve HATSU 185 hatlarına ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu.
Uzak Doğu’dan getirilen yüzlerce ikinci el araç tırlarla Suriye’ye taşınıyor
11 Haziran 2025 Çarşamba - 08:59 Uzak Doğu’dan getirilen yüzlerce ikinci el araç tırlarla Suriye’ye taşınıyor Uzak Doğu ülkelerinden gemilerle Hatay’ın İskenderun ilçesinde bulunan limanlara getirilen ikinci el araçlar, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan tırlarla Suriye’ye taşınıyor. Tampon bölgede Suriyeli tüccarlara teslim edilen araçlar, savaşın izlerini silen insanların hayalindeki araç olmak için yola çıkıyor. Suriye’de 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından başkent Şam başta olmak üzere Halep gibi nüfus oranının fazla olduğu şehirlere yurt dışından ithal ürünler girmeye başladı. Yıllar sonra Türkiye’den giden ürünler de Suriye’nin her noktasına ulaşmaya başladı. Uzak Doğu ülkeleri olan; Çin ve Güney Kore başta olmak üzere bölgedeki ülkelerde kullanımları sona eren araçlar, gemilerle İskenderun limanına taşınıyor. Gemilerden teslim alınan araçlar, tırlarla Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı’na taşınıyor ve buradan da tampon bölgede Suriyeli tüccarlara teslim ediliyor. Suriyeli tüccarlar tarafından teslim alınan araçlar, ülkenin çeşitli bölgesinde yaşayan insanların hayallerindeki araçlar olmak için yola çıkıyor. Suriye’ye araç sevkiyatı hızla devam ederken Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki tır yoğunluğu sürüyor. "Araçları İskenderun limanından yüklüyoruz, tampon bölgeye bırakıp geri dönüyoruz" Her seferde 6 araç taşıdığını ifade eden tır şoförü Aydın Eker, "Ben 27 yıldır tır şoförüyüm. Buraya 2 yıldır araç taşıyorum. Bu araçlar Suriye’de bulunan tampon bölgesine gidiyor. Ayda 3 veya 4 sefer atıyoruz ve her seferde 6 araç götürüyoruz. Araçları tampon bölgesine bırakıp geliyoruz. Savaştan sonra geçişler iyi ve güzel gidiyor. Burada 3 ila 5 gün bekliyoruz. Savaştan önce buraya gelmedim. Bir aydır buraya çalışıyorum. Irak’ta sıfır otoçeker kalmadığı için buraya geldik. Araçları İskenderun limanından yüklüyoruz, buradan da tampon bölgeye bırakıp geri dönüyoruz" dedi. Araçları İskenderun limanından alarak Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye geçirdiklerini ifade eden tır şoförü Mehmet Ay, "Ben burada 2 yıldır tır şoförlüğü yapıyorum. Buraya ayda 4 sefer geliyorum, araba taşıyoruz. Ayda 3 sefer karşı tarafa gidiyoruz. Bu araçları Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan Suriye’ye girdiriyoruz, 4 kilometre ileride tampon bölgeye bırakıp geliyoruz. Araçları İskenderun limanından alıp getiriyoruz. 10 gün içinde 150 araç götürüyoruz" şeklinde konuştu. "Buradan ayda ortalama bin 500 araba karşı tarafa gidiyor" Ayda ortalama bin 500 aracın Suriye’ye gittiğini ifade eden tır şoförü Abdulali Ay, "Ben 22 yıldır tır şoförlüğü yapıyorum. Genellikle tırlarla araç taşıyoruz. Önceden inşaat, tente ve gıda malzemeleri taşıyordum. Ayda 4 sefer yapıyoruz. Ayda ortalama bin 500 araba karşı tarafa gidiyor. Geçmiş yıllara göre yoğunluk ağırlaşmış ve artmış. Burada normalde günde bir sefer yapmamız gerekiyorken buraya gelip 5 gün bekliyoruz. Buradan da ortalama 350 ila 400 arasında tır gidiyor" ifadelerini kullandı.
Bayram tatilini fırsata çevirenler Akdeniz’in incisi Arsuz’da
10 Haziran 2025 Salı - 09:08 Bayram tatilini fırsata çevirenler Akdeniz’in incisi Arsuz’da HATAY (İHA) – Hatay ve çevre iller başta olmak üzere, Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, Kurban Bayramı tatilini fırsata çevirerek temizliğiyle Akdeniz’in incisi olarak bilinen Arsuz plajında serinledi. Hava sıcaklığının gün içerisinde 40 dereceye ulaştığı Hatay başta olmak üzere çevre iller ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen vatandaşlar, Kurban Bayramı’nda Arsuz plajında yoğunluk oluşturdu. Ekonomik olan ve temizliğiyle ‘Akdeniz’in incisi’ olarak anılan Arsuz plajı vatandaşların tercihi oldu. "Ailemizle birlikte denize bir günümüzü geçirmek için Arsuz’a geldik" Ailesiyle birlikte günü sahilde geçiren Emine Tuncay, "Denize geldik. Biz buraları çok seviyoruz. Türkiye’nin her yerinden bütün insanlar gelsin. Akdeniz çok sıcak, kumu çok güzel, harika bir yer. Hatay’ın eşsiz güzelliklerinden biri. Kalabalığı çok severim, harika bir ortam. Kendimi daha güvende hissettim. Çocuklarım büyük şehirden, İstanbul’dan geldiler. Ailemizle birlikte denize bir günümüzü geçirmek için Arsuz’a geldik" şeklinde konuştu. Ailesiyle birlikte denizin tadını çıkartmak için gelen 12 yaşındaki Efe Tuncay, "Bayram tatili bayağı iyi gidiyor, denizi seviyorum. Abim İstanbul’da çalışıyor, arada bir geliyor. Ailemle beraber eğlenmek için Arsuz denizine geldik. Kırıkhan’dan geldim, yüzeceğim" dedi.