Yerel Haberler
Hatay
Hatay’da 4 mahallede kuduz karantinası
29 Mayıs 2025 Perşembe - 09:51 Hatay’da 4 mahallede kuduz karantinası Hatay’da 4 mahalle kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı.Samandağ ilçesi Tekebaşı Mahallesi’nde başıboş bir köpekte kuduz belirtisi görülmesi üzerine bölgeye gelen ekiplerce numune alındı. Adana Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı’na gönderilen numunede yapılan analizde kuduz hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine Samandağ İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon kararıyla Tekebaşı, Meydan, Gözene ve Çöğürlü mahalleleri karantinaya alınarak, bölgeye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de bölgede aşılama çalışması başlattı.Kuduz vakasını duyduğunda yetkililerle aşılama için iletişime geçildiğini ifade eden mahalle sakini Sezer Gümüş, "Mahallemizde sahipsiz bir yavru köpeğin kuduz olduğu söylendi. Yetkililerin incelemesinden sonra köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. Benim de bir hayvansever olarak beslediğim ve sahiplendiğim hayvanlar var. Yetkili kişiler gelip hayvanlara aşı yaptı ve gerekli bilgileri verdiler. Bundan dolayı fazla tedirgin olmaya gerek yok" dedi."Kuduz vakasını duyduğumuzda yetkililere haber verdik ve onlar da hemen gelip köpeğimize aşılarını yaptılar"Kuduz vakası sonrası çevredeki 4 mahallenin karantina altına alındığını belirten Hilal Balıkçı ise, "Mahallemizde meydana gelen kuduz vakası için yetkililere haber verdik. 4 mahallenin karantinaya alındığını duyduk. Kuduz tehlikesi var. Evde beslediğimiz bir köpeğimiz var. Kuduz vakasını duyduğumuzda yetkililere haber verdik ve onlar da hemen gelip köpeğimize aşılarını yaptılar" ifadelerini kullandı.
Depremzede vatandaşların memleketlerine dönüşü kurbanlıklara olan rağbeti arttırdı
29 Mayıs 2025 Perşembe - 09:10 Depremzede vatandaşların memleketlerine dönüşü kurbanlıklara olan rağbeti arttırdı Hatay’da geçtiğimiz yıllara göre kurbanlıklara rağbet bu yıl daha fazla olurken küçükbaş kurban fiyatları 12 bin TL ile 28 bin TL arasında değişiyor. Asrın felaketinde yıkıma uğrayan Hatay’da depremden sonra 3’ncü kez Kurban Bayramı heyecanı yaşanıyor. Geçtiğimiz yıllara oranla kentte artan nüfus kurbanlıklara olan rağbeti de arttırdı. Küçükbaş kurbanlığın kilogram fiyatı 300 TL ile 320 TL arasında değişiyor. Antakya ilçesi Saraycık Mahallesi’nde küçükbaş hayvan çiftliği bulunan depremzede üretici Yakup Yılmaz, kurbanlık küçükbaş hayvanları için müşterilerini bekliyor. Çiftliğinde 250 kurbanlık küçükbaş hayvanı bulunan Yılmaz, küçükbaş kurban fiyatlarının 12 bin TL ile 28 bin TL arasında değiştiğini söyledi. Küçükbaş kurbanlıkların kilogram fiyatının 300 TL ila 320 TL arasında olduğunu ifade eden üretici Yakup Yılmaz, "Ben 20 yıldan beri hayvancılık yapıyorum. Tarım ilçe kooperatifinin açıkladığı canlı kurbanlık fiyatı, 300 TL ile 320 TL arasında. Hayvancılık yapan mallarını satıp tüketebilmek kendi pazarını kuruyor ama çok yüksek paraya satıp vatandaşı mağdur etmemeliler. Herkesi memnun bırakıp ticaretlerini güzel yapmak daha iyi olur. Hatay’da hem koyun hem dana tutuluyor. Hayvanlarda erkek toklu koyun da dana da aynı paraya satılıyor. Bu bayramda 12 bin TL ila 28 bin TL’ye kadar kurbanlıklar var. Bu kurban bayramı için 250 koyunum var. Allah nasip ederse hepsini satacağıma inanıyorum. Kurban satışlarına dün başladım ve şimdiye kadar 20 kurbanlık sattım. Kurbanlık satışları geçen yıla göre bu yıl daha çok iyi gidiyor. Çünkü deprem bölgesi olan kentimize vatandaşlar gelmeye başladı. Bu yüzden kesim sayısı daha çok olur. Üreticilerimiz vatandaşlarımıza karşı kör, topal ve boynuzu kırılmış koyun satmamaları gerekiyor. Üretici ve besiciler dolaylı yollardan bozuk hayvanını kurban diyerek vatandaşlara satmasınlar. Bence vatandaşın kurbanının başına gelsin, bir kahvesini içerek hem koyununu görsün hem de işaretleyerek belli etsin. Bayram günü de kesim yerine gelerek kurbanının başında olsun" ifadelerini kullandı.
Freni arızalanan kepçe, 4 araca çarptı
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 20:24 Freni arızalanan kepçe, 4 araca çarptı Hatay’da freni arızalanan kepçe sürücüsünün kontrolünden çıkarak park halindeki ve trafikteki 4 araca çarptı. Kepçe sürücüsü hafif şekilde yaralanırken, kaza anı kameraya yansıdı. Olay, İskenderun ilçesi Denizciler Mahallesi’nde yaşandı. Freni arızalanan yaşayan kepçenin sürücüsü direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yokuş aşağı ilerlediği esnada kontrolden çıkan kepçe, seyir halindeki ve park halindeki araçları biçti. Kazada 4 araç zarar görürken, kepçe sürücüsü hafif şekilde yaralandı. Kepçenin araçlara çarptığı anlar kameraya yansıdı. "Kepçe yukarıda bir araca daha çarpmış bir de aşağıda toplamda 4-5 araç gitti" Kaza anını esnaf Atilla Moroğlu, "Kepçe yukarıdan direkt geliyordu. Biz de burada oturuyorduk, biz önden geçen araca seslendik ama bizi duymadı. Diğer araba park halindeydi, park halindeki aracın yanına çevirdi kepçe. Kepçe yukarıda bir araca daha çarpmış bir de aşağıda toplamda 4-5 araç gitti. 15 yıldır esnaflık yapıyoruz. Bu yolun yani sadece tek şerit yukarı çıkış olmasını istiyoruz, çünkü bu yol direkt aşağı doğru gidişlerde benzer olaylar çok oluyor" dedi. "4 arabayı bir biçti" Kepçenin araçları biçtiği anları anlatan Yasir Yetim isimli vatandaş, "Kepçe, yakıt almış petrolden çıkarken yokuş aşağıya freni boşalıyor, biz de dükkanın önünde oturuyorduk bir anda yukarıdan aşağıya sıyrılarak ve kornaya basarak geldi. 3-4 arabayı biçti. Çok şükür kimseye de bir şey yok" ifadelerini kullandı.
Hatay’da 4 mahallede kuduz karantinası
28 Mayıs 2025 Çarşamba - 17:29 Hatay’da 4 mahallede kuduz karantinası Hatay’da 4 mahalle kuduz vakası nedeniyle karantinaya alındı. Samandağ ilçesi Tekebaşı Mahallesi’nde başıboş bir köpekte kuduz belirtisi görülmesi üzerine bölgeye gelen ekiplerce numune alındı. Adana Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü Laboratuvarı’na gönderilen numunede yapılan analizde kuduz hastalığı tespit edildi. Bunun üzerine Samandağ İlçe Hayvan Sağlığı Zabıtası Komisyon kararıyla Tekebaşı, Meydan, Gözene ve Çöğürlü mahalleleri karantinaya alınarak, bölgeye hayvan giriş ve çıkışı yasaklandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de bölgede aşılama çalışması başlattı. Kuduz vakasını duyduğunda yetkililerle aşılama için iletişime geçildiğini ifade eden mahalle sakini Sezer Gümüş, "Mahallemizde sahipsiz bir yavru köpeğin kuduz olduğu söylendi. Yetkililerin incelemesinden sonra köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı. Benim de bir hayvansever olarak beslediğim ve sahiplendiğim hayvanlar var. Yetkili kişiler gelip hayvanlara aşı yaptı ve gerekli bilgileri verdiler. Bundan dolayı fazla tedirgin olmaya gerek yok" dedi. "Kuduz vakasını duyduğumuzda yetkililere haber verdik ve onlar da hemen gelip köpeğimize aşılarını yaptılar" Kuduz vakası sonrası çevredeki 4 mahallenin karantina altına alındığını belirten Hilal Balıkçı ise, "Mahallemizde meydana gelen kuduz vakası için yetkililere haber verdik. 4 mahallenin karantinaya alındığını duyduk. Kuduz tehlikesi var. Evde beslediğimiz bir köpeğimiz var. Kuduz vakasını duyduğumuzda yetkililere haber verdik ve onlar da hemen gelip köpeğimize aşılarını yaptılar" ifadelerini kullandı.