Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Abone
Gündem
Politika
Ekonomi
Dünya
Asayiş
Spor
Video
Yerel
Belgesel
Daha
Fotogaleri
Aktüel
Sağlık
Çevre
Magazin
Kültür Sanat
Eğitim
Teknoloji
Hava Durumu
Tüm Haberler
Tüm Manşetler
RSS
Whatsapp
İHA Kurumsal
EN
Yerel Haberler
İstanbul
Ankara
İzmir
Bursa
Antalya
Trabzon
Tüm Şehirler
Adana
Adıyaman
Afyon
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Düzce
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kilis
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Şanlıurfa
Şırnak
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Isparta
Isparta’da 9 yıl hapis cezasıyla aranan şahıs yakalandı
09 Mart 2026 Pazartesi - 17:42:08
Isparta’da polis ekipleri, 9 yıl 5 ay 9 gün kesinleşmiş hapis cezası ile aranan şahsı yakalayarak cezaevine teslim etti. Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince aranan şahısların yakalanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında operasyon gerçekleştirildi. "Binanın eklentileri içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık" suçundan hakkında 9 yıl 5 ay 9 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs, bugün düzenlenen operasyon sonucu yakalandı. Firari hükümlü, emniyetteki işlemlerinin ardından cezaevine teslim edildi.
09 Mart 2026 Pazartesi - 16:01
Isparta’ya 13 yeni semt sahası geliyor
Isparta Belediyesi, önceki dönemde şehrin farklı mahallerine kazandırdığı 20 semt sahası ve 2 büyük spor tesisinin yanı sıra şimdi de 13 semt sahasını daha lente kazandırıyor. Mahallelerde ve belirlenen okulların bahçelerinde şu an toplam 7 semt sahası ve içerisinde basketbol oynanabilen bir adet çok amaçlı spor tesisinin inşaat çalışmaları devam ediyor. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, şehrin spor altyapısını geliştirmek ve çocuklar ile gençlere yeni sportif imkanlar sağlamak için mahallelere yeni semt sahaları kazandırmaya devam ediyor. Başkan Başdeğirmen önceki dönemde farklı mahallelere 20 semt sahası kazandırırken, UEFA standartlarına sahip Emre Spor Kompleksi ve içerisinde kapalı spor salonu ile yüzme havuzunun da yer aldığı yine UEFA standartlarında Fatih Spor Kompleksi’ni hizmete açmıştı. Başkan Başdeğirmen her fırsatta dile getirdiği ‘çocuklarımızı ve gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor tesisleri yapmaya devam edeceğiz’ sözünü yerine getiriyor. Isparta Belediyesi tarafından şehre 13 semt sahası ve çok amaçlı saha daha kazandırılıyor. Ayrıca belirlenen okullara da sahalar inşa ediliyor. Kent genelinde semt sahalarının yapımı sürüyor Bu kapsamda ihalesi yapılan 13 semt sahası ve çok amaçlı sahadan 8’inin yapım süreçleri devam ediyor. Isparta Belediyesi’nce Süleyman Demirel Fen Lisesi, TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi ve Davraz Mahallesi’ne 20x40, yeni yerleşim yeri olan Deregümü bölgesine 50x70, Ayazmana Mahallesi 12x24 ve İstiklal Yeraltı Katlı Otopark üstü 23x39 ebatlarında semt sahası yapılıyor. İstiklal Yeraltı Katlı Otopark üstüne semt sahasının yanına 32x16 ebatlarında basketbol ve çok amaçlı saha yapılıyor. Bazı semt sahalarının direkleri dikilip, tellerinin çekilmesi tamamlanırken, zemine yeşil halı serme ile diğer çalışmalar devam ediyor. Sahalar tamamlandığında spor altyapısı güçlenecek Yapımı devam eden sahaların kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla Isparta’nın spor altyapısı daha da güçlenecek, çocuklar ve gençler modern ve güvenli alanlarda spor yapma imkânına kavuşacak. Yeni tesisler mahallelerde spor kültürünün yaygınlaşmasına ve sağlıklı nesillerin yetişmesine önemli katkılar sağlayacak. Öte yandan diğer kalan sahaların yerleri belirlendikten sonra yapımlarına başlanacak.
09 Mart 2026 Pazartesi - 15:13
Yalvaç’ta traktörden düşen sürücünün ayağı traktörün altında kaldı
Isparta’nın Yalvaç ilçesinde tarlada sürüm yaptığı sırada traktörden düşen sürücünün ayağı hareket halindeki traktörün altında kaldı. Yaralanan sürücü hastanede ayakta tedavi edildi. Olay, saat 12.30 sıralarında Yalvaç ilçesine bağlı Yukarı Kaşıkara köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre Cafer K., traktörü ile tarlasında sürüm yaptığı sırada dengesini kaybederek araçtan düştü. Bu sırada hareket halindeki traktörün altında kalan Cafer K.’nin ayağı ezildi. Toprağın yumuşak olması nedeniyle kazayı hafif sıyrıklarla atlatan sürücü, durumunu kendisi ihbar etti. İhbar üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahalesi yapılan Cafer K., kontrol amaçlı Yalvaç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı sürücünün hastanede yapılan kontrollerinin ardından ayakta tedavi edildiği öğrenildi.
09 Mart 2026 Pazartesi - 12:55
Isparta’da tehlikeli sollama kamerada: Kazadan kıl payı kurtuldu
Isparta’da hatalı sollama nedeniyle iki araç çarpışmaktan kurtulurken o anlar araç kamerasına yansıdı. Olay, geçtiğimiz günlerde Karaağaç Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, önündeki aracı sollamak isteyen bir sürücü, karşı yönden araç geldiğini fark etmesine rağmen manevrasını sürdürdü. Karşı şeritte ilerleyen araçla aradaki mesafenin hızla kapanması üzerine sürücüler zor anlar yaşadı. Son anda yapılan manevralarla iki araç çarpışmaktan kurtulurken, büyük bir kazanın eşiğinden dönüldü. Yaşanan tehlikeli anlar ise bir aracın kamerasına saniye saniye yansıdı.
15 Şubat 2025 Cumartesi - 12:17
Isparta’da 24 saatte yapılan denetimlerde 7 aranan şahıs yakalandı
Isparta’da son 24 saatte yapılan denetimlerde 5 bin 726 şahıs sorgulandı, 7 aranan kişi yakalandı. Trafik kontrollerinde 3 bin 141 araç incelenirken, 351 sürücüye idari ceza uygulandı. Isparta genelinde güvenlik İl Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından gerçekleştirilen denetimlerde son 24 saatte 5 bin 726 şahıs sorgulandı. Yapılan GBT kontrollerinde 7 aranan şahıs tespit edilerek haklarında adli işlem başlatıldı. Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen uygulamalarda ise 3 bin 141 araç kontrol edildi. Kurallara uymayan 351 sürücüye idari ceza uygulanırken, denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi.
14 Şubat 2025 Cuma - 15:27
Isparta Belediyesi köy okullarında sıfır atık eğitimi veriyor
Isparta Belediyesi, şehir merkezinde gerçekleştirdiği atık pil toplama kampanyasına köy okullarını da dahil etti. Köy okullarında sıfır atık konusunda eğitimler verilirken, atık piller de toplanıyor. Isparta Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü geçen yıllarda olduğu gibi 2024-2025 eğitim öğretim yılında da şehirdeki okullarda sıfır atık kapsamında pil toplama kampanyası başlatmıştı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in talimatlarıyla atık pil toplama kampanyasına köy okulları da dahil edildi. Kampanyada okullarda atık piller toplanırken, atık pil toplayan okullara yıl sonunda hediyeler verilecek. Geçen eğitim öğretim yılında okullardan toplam bin 215 kilogram atık pil toplandı. Bu yıl için ise daha fazla atık pil toplanması hedefleniyor. Isparta Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından sıfır atık konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla ilkokullarda öğrencilere yönelik eğitimler de düzenleniyor. Eğitimlerde atıkların dönüştürülmesinin ülkeye katkıları, su ve toprak temizliği ile çevre sağlığı bilinci anlatılıyor. Şehir merkezindeki okulların yanı sıra ekipler köylerdeki okullara da giderek sıfır atık konusunda eğitimler veriyor. Bu kapsamda Yazısöğüt köyündeki Yazısöğüt İlkokulu’nda öğrencilere sıfır atıkla ilgili eğitim verildi. Eğitimlerde Isparta Belediyesi ekipleri tarafından öğrencilere sıfır atığın önemi ve atıkların dönüştürülmesi konularında bilgiler aktarıldı. Öğrencilere Çevki ve Arkadaşlarıyla Geri Dönüşüm Eğitim Filmi de izlettirildi. Eğitimin sonunda öğrencilere boyama kitabı, boya kalemi, tohumlu kalem ve not defteri hediye edilirken, öğrenciler de evlerinden getirdikleri atık pilleri özel hazırlanan kutulara attı.
14 Şubat 2025 Cuma - 15:25
Ormanlık alanda ölü bulunan Kemal Aksüzek gözyaşlarıyla toprağa verildi
Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde 10 Şubat’ta "ava gidiyorum" diyerek evden ayrılan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 16 yaşındaki Kemal Aksüzek, 3 gün süren geniş çaplı arama çalışmalarının ardından dün ormanlık alanda ölü olarak bulundu. Olayla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan amca Mehmet Aksüzek, "Bulunduğu yer benim evime çok yakın bir noktadaydı fakat ben hiç silah sesi duymadım. Çok fazla silah oyunu oynuyordu; ben onlardan etkilendiğini düşünüyorum" dedi. Olay, 10 Şubat 2025 Pazar günü Keçiborlu ilçesi Kılıç Köyü Tuzla Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, ailesinin ihbarı üzerine Isparta AFAD, Jandarma Arama Kurtarma Timleri, Jandarma Köpek Timi ve diğer arama ekipleri seferber oldu. Arama çalışmalarına termal dronlar, iz takip köpekleri, kadavra köpekleri ve Aydın’dan gelen jandarma insansız hava aracı da katıldı. Yapılan detaylı taramalarda, Kemal Aksüzek’in cansız bedeni, evine yaklaşık 500 metre mesafede ormanlık alanda bulundu. Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede Aksüzek’in hayatını kaybettiği belirlendi. Ölüm nedenini belirlemek için soruşturma sürüyor Isparta Valisi Abdullah Erin, "Olay yeri inceleme ve adli soruşturma kapsamında ölüm nedenini belirlemek için çalışmalar sürdürülüyor. Bir kez daha evladımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Isparta halkına başsağlığı diliyorum" dedi. 16 yaşındaki Aksüzek son yolculuğuna uğurlandı Savcılık ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sonrası, Kemal Aksüzek’in cenazesi otopsi için Isparta Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. İlk değerlendirmelere göre intihar şüphesi üzerinde durulurken, kesin ölüm nedeni yapılacak otopsinin ardından netleşeceği bildirildi. Aksüzek’in cenazesi, bugün cuma namazını müteakip Keçiborlu ilçesi Ulu Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Amca Mehmet Aksüzek: "En son birlikteydik, ’ava gidiyorum’ dedi, bir daha dönmedi" Merhum Kemal Aksüzek’in en son görüştüğü amcası Mehmet Aksüzek, olay günü yaşananları şu sözlerle anlattı: "Kuzulara bakıyordum, o sırada bir silah sesi duydum ama ses aşağıdan geldi, yukarıdan gelmedi. Daha sonra Kemal’i gördüm ve nereye gittiğini sordum. Bana ava gittiğini söyledi. ‘Yanıma gel, beş dakika bana yardım et, atılları temizle’ dedim. Temizlik sırasında bana yukarıda bir kuşa ateş ettiğini, ancak vuramadığını anlattı. Daha sonra tekrar ava gideceğini söyledi ve gitti. Ondan sonra bir daha geri dönmedi." "Evime çok yakın bir noktada bulundu ama hiç silah sesi duymadım" Kemal’in nasıl öldüğüne dair bir bilgisinin olmadığını ifade eden amca Aksüzek, "Ekipler cenazeyi aceleyle aldı ve doğrudan götürdü. Biz cenazeyi göremedik. Olay, evime çok yakın bir noktada gerçekleşti ama ben kesinlikle silah sesi duymadım. O sırada ya yemek yiyordum ya da çarşıya gitmiştim, tam olarak hatırlamıyorum" dedi. "Oynadığı silah oyunlarından etkilenmiş olabilir" Kemal’in cep telefonunda çok fazla oyun oynadığını söyleyen amca Aksüzek, "Kimlerle oynadığını bilmiyordum ama genellikle silahlı oyunlar oynuyordu. Ben, bu oyunlardan etkilendiğini düşünüyorum çünkü ailevi hiçbir problemi yoktu. Kazayla olmuş olabilir, bize intihar ettiğine dair bir bilgi verilmedi. Olay yerini görmek istedim ama izin vermediler. Belki onların fark edemediği bir detayı ben görebilirdim, herkesin bakış açısı farklıdır" diye konuştu. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma devam ediyor.
14 Şubat 2025 Cuma - 15:17
Isparta’da inşaattan kablo çalan hırsızlar tutuklandı
Isparta’da inşaattan kablo çalan hırsızlar yakalanarak tutuklandı. Isparta’da bir inşaat içerisinden yaklaşık değeri 100 bin lira olan elektrik kablosu kesilerek çalındı. İhbar üzerine Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar neticesinde E.K H ve A. A. isimli şüpheliler yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
14 Şubat 2025 Cuma - 15:17
Isparta’da bir işletmeden para çalan hırsız tutuklandı
Isparta’da bir işletmenin kasasından para çalan hırsız polis tarafından yakalandı. Isparta’da bir işletmenin kasasından 6 bin 350 lira çalındı. İşletme sahibi durumu polisi bildirdi. Isparta İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen titiz çalışmalar sonucunda tespit edilen A.Y. isimli şüpheli şahıs yakalandı. A.Y., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.
13 Şubat 2025 Perşembe - 16:24
Isparta’da kayıp olarak aranan 16 yaşındaki çocuk ölü bulundu
Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde kaybolan 16 yaşındaki Kemal Aksüzek ormanlık arazide ölü bulundu. Kemal Aksüzek’in cenazesi savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından otopsi yapılmak üzere Isparta Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Aksüzek’in ölüm nedeni, savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda belli olacak.
13 Şubat 2025 Perşembe - 16:21
16 yaşındaki kayıp Kemal ormanlık arazide ölü bulundu
Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde kaybolan 16 yaşındaki Kemal Aksüzek isimli genç ormanlık arazide ölü olarak bulundu. Kemal Aksüzek’in cenazesi savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından otopsi yapılmak üzere Isparta Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Aksüzek’in ölüm nedeni savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda belli olacak. Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde 10 Şubat tarihinde ava gidiyorum diyerek evden ayrılan ve bir daha kendin haber alınamayan 16 yaşındaki Kemal Aksüzek isimli genci, o tarihten itibaren bulmak için Isparta AFAD, Jandarma Arama Kurtarma Timleri, Jandarma Köpek Timi ve diğer arama ekipleri seferber olurken arama çalışmalarına termal dronlar, iz takip köpekleri ve kadavra köpeklerinin yanı sıra Aydın’dan gelen Jandarma insansız hava aracı da katılarak bölge didik didik arandı. Çalışmaların 3. gününde ise bölgeden acı haber geldi. Arama kurtarma ekipleri Kemal Aksüzek’i Kılıç Köyü yakınlarında ormanlık arazide yerde hareketsiz şekilde buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Aksüzek’in hayatını kaybettiği belirlendi. Isparta Valisi Abdullah Erin acı haber sonrası bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldıktan sonra yaptığı açıklamada; "Bugün saat 13.42 itibariyle çocuğumuzun maalesef cansız bedenine ulaştık. Ben evladımıza cenabı Allahtan rahmet diliyorum. Ailesine, Isparta’mıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Pazartesi günü akşam Isparta Valisi Abdullah Erin, acı haberin ardından bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı. Yaptığı açıklamada, "Bugün saat 13.42 itibarıyla maalesef çocuğumuzun cansız bedenine ulaştık. Evladımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine ve Isparta halkına başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi. Vali Erin, "Pazartesi günü saat 21.30 sıralarında gelen kayıp ihbarının ardından, saat 22:00 itibarıyla AFAD, jandarma, emniyet ekiplerimiz, kaymakamlık ve ilgili kamu kurumlarının personelini bölgeye sevk ederek arama çalışmalarına başladık. Çalışmalar sabaha kadar devam etti. İkinci gün ise arama sahasını genişleterek 50 bin dönümden büyük bir alanı taradık. Bu süreçte İçişleri Bakanımız çalışmaları yakından takip etti. Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde Antalya ve Afyon illerimizden AFAD ekiplerini, gerekli teknolojik cihazları ve İHA’ları bölgeye yönlendirdik. Günlük ortalama 150 jandarma, AFAD, emniyet ve Orman Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı’ndan uzman ekiplerin yanı sıra 30-40 gönüllü de arama çalışmalarına katıldı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tek dileğimiz çocuğumuza sağ salim ulaşmaktı. Son ana kadar bu umudu koruyarak elimizden gelen gayreti gösterdik. Ancak ne yazık ki belirttiğim saatte çocuğumuzun cansız bedenine ulaştık. Keçiborlu Savcılığı ve Başsavcılığımız olayın ilk anından itibaren süreci yakından takip etti. Şu anda da olay yeri inceleme ve adli soruşturma kapsamında ölüm nedenini belirlemek için çalışmalar yürütülüyor. Bir kez daha evladımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Isparta halkına başsağlığı diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. Kemal Aksüzek’in cenazesi savcı ve olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmalarının ardından otopsi yapılmak üzere Isparta Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Aksüzek’in ölüm sebebinin intihar şüphesi üzerinde durulduğu ancak kesin ölüm nedenin yapılacak otopsinin ardından belirleneceği bildirildi.
13 Şubat 2025 Perşembe - 14:19
Isparta’da kayıp olarak aranan 16 yaşındaki Kemal’den acı haber
Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde kaybolan 16 yaşındaki Kemal Aksüzek isimli genç ölü olarak bulundu. Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde 16 yaşındaki Kemal Aksüzek isimli genç, 10 Şubat 2025 tarihinde kayboldu. Saat 21.35’te 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbar sonrası, Isparta AFAD, Jandarma Arama Kurtarma Timleri, Jandarma Köpek Timi ve diğer arama ekipleri seferber oldu. Arama çalışmalarına, termal dronlar, iz takip köpekleri ve kadavra köpekleri de dahil edildi. Aydın’dan gelen Jandarma insansız hava aracı da bölgedeki aramalara katıldığı, ekiplerin kayıp çocuğu bulmak için havadan ve karadan yoğun çaba sarf ettiği çalışmaların 3. gününde acı haber geldi. Arama kurtarma ekipleri Kemal Aksüzek’in cesedine ulaştı.
13 Şubat 2025 Perşembe - 13:04
Alacak yüzünden işlenen cinayette sanık ilk kez hakim karşısına çıktı
Isparta’da alacak anlaşmazlığı nedeniyle bir kişiyi öldürmekten tutuklanan şahıs, yargılandığı davada ilk kez hakim karşısına çıktı. Sanık maktulün kendisine haberi olmadan borç senedi imzalattığını ve olay günü silahını almak isterken tabancanın ateş aldığını öne sürerken, maktulün ailesi ise sanığın uzun süredir ödeme yapmadığını ve sürekli maktulü tehdit ettiğini idida ederek, şikayetlerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Geçen yıl 22 Ağustos’ta gece saat 01.00 sıralarında Isparta-Gönen karayolu Göltaş Çimento Fabrikası mevkiinde meydana gelen olayda, Ramazan Canlı (55) kullandığı kamyonetin kasasındaki brandayı düzeltmek için yol kenarına aracını park etti. O esnada aralarında daha önceden alacak-verecek meselesi yüzünden husumet bulunan Ergün Kaya (50), kullandığı otomobiliyle kamyonetin yanına gelerek Canlı’ya tabanca ile ateş etti. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarın ardından olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan müdahalede Canlı’nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları sonrası Canlı’nın cenazesi otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Olaydan sonra kaçan Ergün Kaya, Gelendost ilçe girişinde yakalanarak gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemleri tamamlanan zanlı, sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Alacak anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada Ramazan Canlı’yı öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Ergün Kaya, ilk kez hakim karşısına çıktı. Isparta 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanık Ergün Kaya, olay nedeniyle pişman olduğunu belirterek, "Keşke böyle bir olay hiç yaşanmasaydı. Bu olaydan dolayı iki aile de perişan oldu" dedi. "Bana imzalattığı belge borç senedi çıktı" Almanya’da çevre düzenleme işiyle uğraştığını ve iş adamı olduğunu söyleyen sanık Kaya, maktul Ramazan Canlı’yı 2 bin euro karşılığında iş takibi için tuttuğunu ve zaman zaman kendisine para gönderdiğini belirtti. Kaya, "Maktül Ramazan bana bir belge imzalattı. O an farkında değildim, ancak daha sonra bunun borç senedi olduğunu öğrendim. Bu belgeyle icra takibi başlatmış ve tüm hesaplarıma bloke konulmuştu" diye konuştu. "Kendimi savunmak istedim, silah patladı" Olay günü bir kişinin kendisini arayarak Ramazan Canlı’nın barışmak istediğini ve Isparta’da buluşmaları gerektiğini söylediğini belirten sanık Kaya, gece saatlerinde buluşma noktasına gittiğini kaydetti. Kaya, "Ramazan Canlı yanıma geldiğinde tartışmaya başladık. Bana küfredip yumruk attı. Üzerime yürüyünce silah çıkardı. Silahı almak için hamle yaptım ve o sırada tabanca arka arkaya patlamaya başladı" dedi. "Sanık uzun süredir tehdit ediyordu" Ramazan Canlı’nın eşi ve çocukları ise sanığın yalan söylediğini öne sürerek, şikayetlerinden vazgeçmeyeceklerini belirtti. Aile, Canlı’nın borç senedinde belirtilen miktar kadar alacağı bulunduğunu ve sanığın uzun süredir ödeme yapmadığını, ayrıca ölümle tehdit ettiğini iddia etti. "Tasarlama yok" savunması Sanık avukatı ise olayın tasarlanmadığını ve Kaya’nın buluşma yerine bizzat çağrıldığını belirterek, "Şayet sanık cinayeti tasarlamış olsaydı, olay yerinde değil, farklı bir noktada pusu kurabilirdi" dedi. Avukat, ayrıca olayda kullanılan tabancanın 2022 yılında Serik’te başka bir suçta kullanıldığını ve o tarihte müvekkilinin yurt dışında olduğunu öne sürdü. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 20:05
Isparta’da yoğun kar yağışı başladı, kartpostallık manzaralar ortaya çıktı
Isparta’da akşam saatlerinde başlayan yoğun kar yağışı, kısa sürede kent merkezini beyaza bürüdü, vatandaşlar ise sokaklarda kartopu oynayarak karın keyfini çıkardı. Meteorolojinin günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından soğuk hava dalgası kendini hissettirirken, akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede kent merkezini beyaza bürüdü. Gündüz hava sıcaklığı 6 derece ölçülürken, akşam ve gece saatlerinde sıcaklık -4 dereceye kadar düşeği bildirildi. Kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar ise, sokaklara çıkarak kartopu oynadı ve karın keyfini çıkardı. "Ayağımın tozuyla karı da getirdim" Aleyna Karasaçlı isimli vatandaş, "Bugün İzmir’den Isparta’ya arkadaşımın yanına geldim. Sanırım ayağımın tozuyla geldim ve karı da beraberinde getirdim. Uzun yıllar burada yaşadım ama böyle yoğun bir kar yağışı görmemiştim. Bu manzarayı görmek beni çok mutlu etti. İyi ki varsın Isparta" dedi. Kar yağışının gece saatlerine kadar devam etmesi beklenirken, yetkililer sürücüleri buzlanma riskine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 19:11
Isparta Valisi Erin: "Tüm çabamız, kayıp evladımızı sağ salim ailesine kavuşturmak"
Isparta Valisi Abdullah Erin, 16 yaşındaki Kemal Aksüzek’in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmalarının aralıksız sürdüğünü açıkladı. Erin, vatandaşların yapacağı ihbarların önemine dikkat çekerek, "Tüm çabamız, evladımızı sağ salim ailesine kavuşturmak" dedi. Isparta Valisi Abdullah Erin, 16 yaşındaki Kemal Aksüzek’in kaybolmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Vali Erin, 10 Şubat 2025 tarihinde saat 21.35’te gelen ihbar üzerine harekete geçildiğini ve arama çalışmalarının üçüncü gününde de aralıksız devam ettiğini belirtti. 140-150 personelle geniş kapsamlı arama Valiliğin koordinasyonunda yürütülen çalışmalara kolluk kuvvetlerinin yanı sıra Eğirdir Komando Tugayı, askeri birlikler, AFAD ve çeşitli kurumlardan gelen ekiplerin de destek verdiğini belirten Vali Erin, "Antalya ve Afyon başta olmak üzere komşu illerden de takviye ekipler çalışmalara katıldı. Şu ana kadar 11 kilometrekarelik bir alanın tarandı ve belirlenen bazı bölgelerin ise birkaç kez kontrol edildi" şeklinde konuştu. İHA’lar ve teknolojik destek kullanılıyor Arama faaliyetlerinde teknolojiden de yararlanıldığını belirten Vali Erin, "Havadan İHA’lar aracılığıyla tüm ormanlık alanlar ve çocuğumuzun ulaşabileceği bölgeler titizlikle inceleniyor. Kolluk kuvvetlerimiz, adli birimlerimiz ve istihbarat birimlerimiz de süreci yakından takip ediyor. En küçük bir ihbarı bile değerlendirmeye alarak çalışmalarımızı yönlendiriyoruz" dedi. "Tüm çabamız, evladımızı sağ salim ailesine kavuşturmak" Çalışmaları bizzat sahada takip ettiğini vurgulayan Vali Erin, vatandaşlara da çağrıda bulunarak, "Tüm duamız ve çabamız, 16 yaşındaki evladımızın sağ salim bulunmasıdır. Vatandaşlarımızın, kayıp çocuğumuzla ilgili en ufak bir bilgiye ulaşmaları halinde bunu vakit kaybetmeden kolluk birimlerimizle paylaşmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı. Arama çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü belirten Erin, ekiplerin alandaki incelemelerine devam edeceğini ve gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını kaydetti.
12 Şubat 2025 Çarşamba - 13:10
Kaybolan oğlu için gözyaşları içerisinde feryat eden anne: "Bazen geç gelirdi ama mutlaka dönerdi"
Isparta’da kuş avına gideceğini söyleyerek evden çıktıktan sonra kendisinden bir daha haber alınamayan 15 yaşındaki Kemal Aksüzek için başlatılan arama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Gözyaşları içinde oğlundan gelecek iyi bir haberi bekleyen anne Zeliha Aksüzek, "Bazen geç gelirdi ama mutlaka dönerdi. Oğlumu gören, duyan veya saklayan birisi varsa Allah rızası için söylesin. Ona hayvanlarım da dahil ne isterse veririm. Tek isteğim sağ olduğunu bilmek" dedi. Olay, 10 Şubat 2025 Salı günü Isparta’nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kılıç Köyü Tuzla Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde kuş avına gideceğini söyleyerek evden ayrılan 15 yaşındaki Kemal Aksüzek’ten bir daha haber alınamadı. Aile, kendi imkanlarıyla yaptıkları aramalardan sonuç alamayınca durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen jandarma ekipleri geniş çaplı arama çalışması başlattı. Arama çalışmalarına dron ve köpek timleri destek veriyor İki gündür haber alınamayan Aksüzek için arama çalışmalarının hızlandırılması amacıyla bölgeye Isparta AFAD, Jandarma Arama Kurtarma Timleri (JAK), Jandarma Köpek Timi ve diğer arama ekipleri sevk edildi. Ayrıca Aydın ilinden İnsansız Hava Aracı (İHA) bölgeye gönderildi. Aramalar termal dron, İHA desteğiyle havadan ve karadan yoğun şekilde sürdürülüyor. Annenin yürek burkan feryadı Oğlun haber alamayan anne Zeliha Aksüzek gözyaşlarına hakim olamayarak, "Oğlum sabah ava çıkacağını söyledi. Havanın soğuk olduğunu, gitmemesi gerektiğini söyledim ama dinlemedi. Sabah kahvaltı yaptıktan sonra tüfeğini ve telefonunu alarak evden çıktı. Amcasının evine uğramış ve avda kuşu vuramadığını, tüfeği ormanlık alana bırakıp geri döndüğünü anlatmış. Daha sonra tekrar ormana gitmiş. Öğlen yemeğine gelmeyince şüphelendim, çünkü sabah kahvaltıda çok az bir şey yemişti. Büyük oğlum telefonla aradı ancak ulaşamadı. Telefonun şarjının bittiğini düşündüm. Aklıma kötü şeyler gelmeye başladı. Babası aramaya çıktı, ancak bulamayınca tüm ailece her yeri aradık. Gece el feneriyle de baktık ama sonuç alamadık. En sonunda jandarmayı arayarak haber verdik. Ekipler saat 20.00 sıralarında gelip arama yaptı ancak oğlumu bulamadılar" dedi. "Ciğerim yanıyor, parçalanıyorum. Tek duam Allah’ın bizi kavuşturması" Daha önce böyle bir durum yaşanmadığını belirten acılı anne, "Bazen geç gelirdi ama mutlaka dönerdi. Bir keresinde gece geç gelmişti ve ‘Korkma anne, bana bir şey olmaz’ demişti. Şimdi buradan herkese sesleniyorum; eğer oğlumu gören, saklayan veya bir bilgiye sahip olan varsa Allah rızası için söylesin. En azından yaşadığını bileyim. Onu çok özlüyorum. Ciğerlerim yanıyor, parçalanıyorum. Gidip kendim arayacağım, kaybolursam da olayım. Tek duam, Allah’ın bizi kavuşturması" ifadelerini kullandı. Öte yandan Isparta Valisi Abdullah Erin’in de aileyi ziyaret ettikten sonra sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi; Keçiborlu ilçemizin Kılıç köyünde kaybolan evladımızı arama çalışmaları; Jandarma, Emniyet, AFAD, UMKE, Orman, Avcılar Birliği, STK’lar ve gönüllülerin katılımıyla aralıksız devam ediyor. Arama çalışmalarında İHA, dronlar, iz takip/kadavra köpekleri ve termal cihazlar da kullanılıyor. Yetkililer, arama çalışmalarının titizlikle sürdüğünü belirterek, vatandaşlardan herhangi bir bilgiye sahip olmaları durumunda yetkililere haber vermelerini istedi.
Daha Fazla Yükle
GERİ BİLDİRİM
Geliştirme sürecine katkıda bulunmak için lütfen sitede karşılaştığınız hataları bize bildirin.
Gönder