ÇEVRE - 19 Ocak 2026 Pazartesi 15:12

Ataşehir’in "Beyaz Tim"i karla mücadele için görev başında

A
A
A
Ataşehir’in "Beyaz Tim"i karla mücadele için görev başında

Ataşehir Belediyesi’nin karla mücadele için oluşturduğu Beyaz Tim ekipleri, ilçe genelinde etkili olan kar yağışı süresince 7/24 aralıksız şekilde sahada görev alıyor. Sahaya inerek çalışmaları yerinde inceleyen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, "Karın bereketi İstanbulumuza geldi. İnşallah hep birlikte kazasız, belasız ve sorunsuz bir şekilde Ataşehir’de kar yağışını atlatacağız" dedi.


Ataşehir Belediyesi, 18 Ocak Pazar günü başlayan ve 19 Ocak Pazartesi günü etkisini artıran kar yağışının ardından, ilçe genelinde ulaşımın aksamaması ve günlük yaşamın güvenli şekilde devam etmesi amacıyla karla mücadele çalışmalarını tüm mahallelerde sürdürüyor. Karla mücadele için hazırlanan Beyaz Tim ekipleri, yollarda ve kaldırımlarda oluşabilecek buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ataşehir Belediyesi’nin 195 kişilik ekiple yürüttüğü karla mücadele çalışmaları kapsamında ilçe genelinde; 14 binek araç, 13 çift kabin araç, 12 iş makinesi, 8 kamyon, 5 kar küreme aracı, 20 damperli kamyonet ve 2 tanker olmak üzere toplam 74 araç görev alıyor.



"Çağrı merkezimiz ve ekiplerimiz yedi yirmi dört emrinizde"


Sahaya inerek yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, şu açıklamalarda bulundu:


"Karla mücadele çalışmaları kapsamında sahada görev alan arkadaşlarımız, Ataşehirlilerin güvenli ve rahat ulaşım sağlayabilmeleri için tüm mahallelerimizde 7/24 aralıksız şekilde kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. Acil durumlarda ekiplerimiz anında müdahale ediyor. Gerekli durumlarda Çağrı Merkezimiz üzerinden Belediyemize ulaşabilirsiniz. Karın bereketi İstanbulumuza geldi. İnşallah hep birlikte; kazasız, belasız ve sorunsuz bir şekilde Ataşehir’de bu süreci atlatacağız. Tüm komşularımıza duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. Çağrı merkezimiz ve ekiplerimiz yedi yirmi dört emrinizde."



74 araç ve 195 kişilik ekip güvenli ulaşım için sahada


AKOM’dan gelen son değerlendirmelere göre, pazartesi günü itibarıyla İstanbul genelinde beklenen don ve buzlanma riskine karşı, vatandaşların güvenliği ve ulaşımın aksamaması için ana arterlerden ara sokaklara kadar ilçe genelinde 7/24 görev yapan Beyaz Tim ekipleri, kar küreme, tuzlama ve buzlanma önleyici çalışmalarını aralıksız sürdürecek. Muhtemel buzlanmalara karşı 2 bin ton tuz stokuyla çalışmalar kesintisiz şekilde devam ederken, Ataşehirli vatandaşlar ihtiyaç duymaları hâlinde Ataşehir Belediyesi tarafından belirlenen tuz temin noktalarından ücretsiz tuz alabilecek. Herhangi bir olumsuzluk durumunda vatandaşlar; Ataşehir Belediyesi’nin çağrı merkezi, WhatsApp destek hattı ve belediyenin sosyal medya hesapları üzerinden iletişime geçebilecek.


Ayrıca ihtiyaç duyan Ataşehirliler, Atatürk Mahallesi Ataşehir Afet ve Acil Durum Koordinasyon Merkezi ile Ataşehir Belediyesi Ferhatpaşa Yol Bakım Şantiyesi’nden ücretsiz tuz temin edebilecek.



Ataşehir’in "Beyaz Tim"i karla mücadele için görev başında

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Karabük’te sıcak saatler: Kapısına gelen kızının erkek arkadaşını av tüfeği ile ayağından vurarak yaraladı Karabük’te kapısına gelen kızının erkek arkadaşını av tüfeğiyle ayağından vurarak yaralayan baba, daha sonra evinin camından rastgele havaya ateş açarak mahallede korku dolu anların yaşanmasına neden oldu. Edinilen bilgilere göre olay, Şirinevler Mahallesi Bestekâr Caddesi üzerindeki Yüksel Apartmanı’nda meydana geldi. Beş katlı apartmanın son katında oturan ve alkollü olduğu öğrenilen Murat K., gece yarısı kapısına gelen kızının erkek arkadaşı Berk H. (23) ile tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine Murat K., evde bulunan av tüfeğiyle gencin ayaklarına ateş etti. Ayağından yaralanan Berk H., kız arkadaşı Eylül K. ile birlikte can havliyle apartmandan kaçtı. Bu sırada Murat K., evinin camından çevreye rastgele ateş açmaya başladı. Silah sesleri mahallede kısa süreli paniğe yol açarken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yaralı Berk H. ise bir arka sokakta bulunan bir binaya sığındı. Silah seslerini duyarak dışarı çıkan veteriner hekim Ahmet Okan Güneş, iş yerinin bulunduğu apartmana sığınan yaralı gence sağlık ekipleri gelene kadar ilk müdahaleyi yaptı. Veteriner hekim Güneş, yaralı gence turnike uygulayarak kanamayı durdurduğunu ve yaralı bölgeyi temiz tuttuğunu belirtti. Sağlık ekiplerinin olay yerine gelmesinin ardından Berk H. ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis ekipleri, çelik yelek giyerek çevrede güvenlik önlemi aldı. Yapılan çağrılar üzerine Murat K., tüfekteki fişekleri apartman bahçesine atarak teslim olacağını bildirdi. Şüpheli, Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince suç aletiyle birlikte gözaltına alındı. Apartman çıkışında polis eşliğinde ekip aracına bindirilen Murat K’in, "Polislere ateş etmedim. Kapıma geldi dayandı. Polisi aradım, gelmeyince ben de vurdum" şeklindeki sözleri dikkat çekti. Şüpheli, ifadesi alınmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülürken, ayağından yaralanan Berk H.’nin Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alındığı öğrenildi.